|
|
#121 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
Cytat:
lekarka zaleciła rehabilitację, rehabilitantka chce go pokazać jeszcze innym specjalistom wiele jej się w J. nie podoba...Cytat:
tak, poćwiczymy, tylko on to koszmarnie przeżywa, zanosi się od płaczu przez całe ćwiczenia bo nie daje się dotknąć zazdroszczę smyków _________ jeszcze co do tej rehabilitacji... oczywiście usłyszelismy pytania dlaczego nie wcześniej, no kurcze, a co ja robiłam do tej pory? ilu lekarzy ilu specjalności już go widziało? i nic. to się nie podoba, tamto, to też źle, nie tak strasznie mi go szkoda, bo na prawdę źle znosi wszystkie wizyty, a my razem z nim, za każdym razem jest taki biedny, zapłakany, wyciąga do nas ręce żeby go zabrać... ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() nakazałam dziś tż obniżyć łóżeczko, bo my też na środkowym mamy, nie obniżył J. nie wstaje, ale klęczy i próbuje podciągać się rękami, więc strach go zostawić teraz w łóżeczku.
|
||||
|
|
|
#122 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), bardzo ladnie ciagnie ![]() Cytat:
Tez bym sie wkurzyla.... I raczej nie odbierala. Ale rozumiem, ze juz wolalas miec go z glowy.Nestelle - i jak Roszek? Villga - za spadek temp.!
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
ACHNA
dla T - co do Emotikonkow - 4 strony podane sa w 2poscie SCARLETT - ja takze bym nie odebrala - jeszcze bym Chamsko porownala tort z lady z tym z katalogu - a powinni ci zawiezc do domu, skoro nie mieli pudelke - ale boshe dlaczego nie mieli - szef mamy an zapleczu ma tego PIERDYLIARD Tak czy siak - Zosi na pewno jutro sie bedzie wszystko podobalo, wszak nie tort najwaznejszy MONIKA - jutro za tortaCo do Milusiowego - ja zamowilam i NIE WIEM jak bedzie wygladal - wiem tylko ze bedzie w ksztalcie 1 z napisem Emilian - ale reszta wolna wolna Bozeny co ona tam umysli ;-) aaa i chyba bedzie orzechowo-marcepanowy - ale dok to napisze wam 29marca hahaha. Po imprezie ;-) VILGA - biedna Kinia, jesli po okladach i ibufroenie nie zejdzie gnalabym na IP w Pl to was chciaz przyjmnia - miesiac temu kolezanka u mnie w miescie pojechala na Legevakt ( cos ale IP ) z synem co mial 39,0-40.0 stopni i woda brazowa leciala mu z ucha - kazali podawac Paracet ( paracetamol ) a ucho wyczysci patyczkiem ...!!!! TASIA biedy Krzysiu, szybko zapomni KLEMENTYNKA ----> mowisz ze MALPKA nie ma dziewczynki fiu fiuu aaaa juz wiem czemu * po prostu nie ma strzalki na plecach nie no zarcik taki hahaha. Taaaaa mialam isc spac o 20.45 i co poszlam jaaaasne wpierw siostra zadzwonila 20min gadalam ... Juz mialam isc sie Prysznicowac kiedy znowu dzwoni tele - numer nieznajomy, mysle a UJ odbiore - a to maz przyjaciolki i kolejne 35minut. No i tak od 40minut od nowa zbieram ske by isc spac ;-) hahaha. Aaaa i tylko 22 godziny .... Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
Achna - a spróbuj założyć na maclarena folie od wózka 3w1
Tasia - Monika Najważniejsze to zidentyfikować problem - potem będzie już czego się trzymać, będzie łatwiej. Trzymam mocno kciuki. Villga, jak Kinga? Mam nadzieję, że temp. spadła nestelle mam nadzieję, że noc spokojna i Roszek już się lepiej czuje.
|
|
#125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak J. miała nie byc spięta jak obca baba ja zaczęła badać itp - ale pozostawię to bez kometarza do neurologa poszłyśmy, wszystko okej jedynie co zalecił to ćwiczenia przygotowujące do raczkowania bo na tamten moment jeszcze nie umiała - niedługo po tym zaczeła ![]() usg główki przez ciemiączko zrobiłam i sam lekarz czy zrobił, że któś się czepia tego, że ciemiączko duże i że pulsuje - normalne zrobiłam jeszcze badania z krwi na witaminę d żeby mieć juz czyste sumienie i wyniki wszsytkie zadowalające - ale co przestraszyli ci lekarze to ich
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Cath - w poradni reh bylismy w szpitalu, J. zestresowal sie dopiero jak babka wstala zza biurka i podeszla do niego, rehabilitantka do ktorej nas skierowala byla w domu, w szpitalu za miesiac dopiero termin (i tak szybko), reakcja J. taka sama, w koncu to obca babka ktora go dotyka i zmusza do czegos.. Generalnie juz nie reaguje tak na wszystkich, glownie jak ktos sie za bardzo zbliza do niego bo tak to sam zaczepia ludzi na ulicy i jest ok, nie placze juz na spacerach. Ale jednak potrzebuje czasu zeby sie oswoic a u lekarza tego czasu nie ma. Zobaczymy co dalej nam wymysla i jak to bedzie wygladac ale poki co niezbyt ciekawie po tym co mowily..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Hally - stresuje mnie to bardzo. Teraz nalozyly sie urodziny i te wizyty, wizje kolejnych lekarzy, rehabilitacja. Nie wiem jak to ogarniemy, glownie psychicznie, choc organizcyjnie i finansowo tez moze byc roznie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zdaje sobie sprawę z Twojego Waszego stresu i tych wszystkich wątpliwości, myśli ale musicie być dzielni bo jak nie Wy to kto ...
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Kto rano wstaje.... Ten chodzi niewyspany. Mój pokrecony organizm uznał, ze dzisiaj perfect czas i pora na @, zwijam się z bólu, ale trza iść i zasuwać.....
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
hej
Scarlett to dziś? jak tak to: 100 lat dla Zosi! Szczęścia i radości!
Nestelle mam nadzieję, że już Roszkowi przeszło odnośnie wymiotów przypomniało mi się, że jak u K. zaczynała się ta jazda z dziąsłami to po wieczornym mleku tak chlusnął, że oboje byliśmy do przebrania, następnego dnia podobnie ale mniej i nagle dostałam olśnienia, że akurat te 2 dni dostał wieczorem nową wit.D i chyba to było od tego a nie od choroby bo trzeciego dnia nie dałam i było wsio ok. Daje ktoraś Vitaderol? Luna obyś nie wpisała się w nasze nieudane roczki zauważyłyście, że sporo u nas takich? ![]() Ewka ja nawet nie wiem o co chodzi z tym zasysaniem, więc u nas chyba się tak nie robi. mamy butlę medela calma scarlett głowa do góry, będzie dobrze Pani kijowo się czuję, kicham milion razy na dzień, mam gorączkę, kaszel, katar. dziś biorę ostatnią dawkę antybiotyku na anginę i zobaczymy co się będzie działo achna ale masz teścia ![]() Villga o matko, zdrówka dla Kini Tasia dobrze, że nic poważnego się nie stało alliw zdrówka ja się nie dziwię, że wszyscy chorują jak taka pogoda- ciepło, zimno, ciepło, zimno i tyle tego syfu w powietrzu K. wczoraj zjadł ponad połowę słoiczka z rybą sukces, ale tylko dlatego że mógł sam trzymać łyżeczkę... inaczej pewnie by nie przeszło. a szuflował jak szalonyno i zrobiłam mu coś ala sałatka owocowa, pokroiłam banana, kiwi, jabłko, winogrona, dałam widelczyk i jazda ponad połowę zjadl
|
#130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczęście w nieszczęściu
|
|
#131 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak dzisiaj, lepiej? Cytat:
Urodziny super się udały, tort też pyszny i ładnie wystrojony ![]() Prezentami F. ucieszony, choć najbardziej podobały mu się smakołyki (biszkopty itp) i pudełka ![]() No i jeszcze jeden prezent czeka na złożenie, mianowicie rowerek bo jest w milionie częściach. No i smutna strona dnia dzisiejszego, dzisiaj Tż wyjechał na 1,5-2m-ce |
||||
|
|
|
#132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Vilga - jak Kinia?
Nestelle - jak Roszek? U nas chyba pomaluteńku się poprawia. O. nieźle spała, były tylko 4 pobudki z płaczem, wizualnie w buźce też chyba ociupinke lepiej, no i jeszcze mamy przecież to cholerstwo na zewnątrz wokół ust w postaci małych pryszczyków )Także mam nadzieję że jesteśmy na dobrej drodze do wyleczenia, co nie zmienia faktu że i tak kroi mi się serce przy czyszczeniu buzi. No i jeszcze ta jej chrypa (sporo tego wszystkiego )---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
|
|
#133 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zosiu, Zosiu, sto lat Maleńka!!!! Tasiu, dobrze, że nic się nie stało ![]() Krzyś - komandos...jakim? ![]() Cytat:
od razu go obłapiała??? nie obserwowała za framugi??? Mówiliście, że Wy "późnej" (wszak to względne...) zaczęliście chodzić??? Cytat:
![]() póki co nie odważę się dać T. widelca.... albo ja bym była bez oka, albo on ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- hehe, drogi tort. ja zapłaciłam 57 zł :P (ale był mały... coś 1,3 kg) ![]() ![]() daleko TŻ wyjeżdża? bez możliwości międzylądowania?! Cytat:
![]() Alliwka, piękny macie ogród tam sobie nasadź kfiatkuff (takie zdjęcia z lwem na pierwszym planie to Wasz ogród????)
|
|
|
#134 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Ale lecicie Witam się w nowym wątku---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Podpinam się, sorki że spóźnione ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() jak nic w poniedziałek bym zadzwoniła i zrobiła wojnę, łącznie z praniem kurtki. Wyżyj się to ci chociaż ulży. Tort? może przesadzasz, chyba nie wciskaliby byle czego
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Zosiu ....!! Wszystkiego naj naj najLepszego z okazji urodzinek
SCARLETT - wspolczuje @ (po ciuchy ciut zazdraszczam), impreza na pewno sie uda KWIATUSZEK - wooow Widelec .... Nie dziekuje po wczorajszych kredkach mam dosyc hahaha. MONICCA - i na pewno dasz sobie rade. Wszystkim chorowitkom - zycze zdorUFka Jak mawiaja w ulubionej bajce Milusia - CIUCHCIASTYCZNIE sie dzien zaczol - cala pajda chleba z maselkiem zjedzona i POPITE woda ...!! No alem kupila nowy smoczek wczoraj. Pranie nastawione - skonczy sie jak Milus pojdzie wstac - potem musze ogarnac mieszkanie by mama zawalu nie dostala - wszeeeedzie sa zabawki - podloga w kuchni wymaga zamiecienia i umycia - nooo ale i tak mam nadzieje ze dzien zleci szybko ;-) Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i dolaczam foro bucikow i Milusia malujacego laurke dla Babci
ImageUploadedByWizaz Forum1395563048.753018.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1395563102.025037.jpg Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
anika super, że już lepiej
Monicca współczuje Pani ale to jego plastikowy widelczyk, nie jest ostry o taki http://www.delimama.pl/sztucce-dla-d...i-widelec.htmlwstawiłam do klubu chyba jedyne jakotakie zdjęcie z urodzin ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Kasia buty ekstra laurka śliczna, na pewno babcia będzie dumna a jak dorośle Miluś wygląda w nowej fryzurce
|
#138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wiem to było tak rzucone hasłowo, żadnych konkretów (jeszcze).nas i tak jeszcze czeka teraz usg brzucha, pobieranie krwi, wizyta u gastrologa i kardiolog kontrolnie. źle pije, bo coś mu kapie troszkę jak pije z butli i nie chce sobie sam trzymać butli i w ogóle dlaczego z butli, dlaczego nie chce pić z niczego innego (niekapków nie tyka, lovi 360 tylko gryzie, ze wszystkich tworów najlepiej idzie doidy z tym, że ja trzymam, on nie potrafi sobie jednocześnie trzymać przechylonego czegoś, odchylić głowy i pić, jak pije sam z butli to tylko z pełnej)... od razu w sumie, ale tak na prawdę wystarczyło, że siedliśmy wszyscy na podłodze, po prostu siedzieliśmy i J. się zestresował. nie mówiliśmy, nie pytała. myślę, że to już przestał być etap: dajmy czas, może coś po rodzicach ma, bo chodzi też o to, że raczkowanie jest mu niezbędne, on nie zna naprzemienności, próbuje źle raczkować, źle wstawać, bo pełza po swojemu. ____________ obniżyliśmy łóżeczko, wsadziliśmy J. siadł, odruchowo, na pamięć chciał złapać się barierki. poleciał. druga próba, to samo. siadł, popatrzył zdziwiony, zaczął kombinować, wyciągać się. klęknął, wstał (prawidłowo!!!). zdziwił się. siadł. |
|||
|
|
|
#139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tzn wstał z kleku czy podciągnął się rękami? Faktycznie nie może nic kapać ani lecieć po brodzie, ale to ze pije z butli a nie z niekapka to bardzo dobrze. Mnie mówiono że z dwojga złego lepsza butla. Niekapki nie pomagają w nauce mówienia, w prawidłowym piciu czy nie są polecane jeżeli jest problem ogólnie z jedzeniem, zgryzem itp. |
|
|
|
|
#140 | |||||||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Zosiu! 100 latek w zdrowiu i szczęściu Cytat:
![]() Cytat:
![]() cały czas calmy uzywacie? J. nie chce z niej pić (zapomniał jak to się robi) Cytat:
![]() a Tz do pracy czy szkolenie? długo, ale szybko zleci uff, bedzie tylko lepiej Cytat:
Cytat:
ale swój mamy w planach ![]() buciki kozackie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
MONIKA -
za wstanie ..!! Zuch chlopak ![]() KWIATUSZKU - dzieki za pochwale ... Nio mam nadzieje ze babci sie spodoba Milus juz po drzemce dzis na razie tylko godzinka - baaa nawet mi sie udalo oko na 20min zamkanc - ale podloga zrobiona blat i stol w kuchni tez, naczynia umyte - teraz tylko pozostaje rozwiesic pranie ;-) No i slonko sie przebija - wiec jak dojde do siebie - po obiadku, to pojde z mlodym na spacer do sklepu jakies 5km w jedna strone ( w druga weoce sobie tramwajem hahaha ) Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Monika, trzymajcie sie, postaraj sie tak nie martwic - bedzie dobrze! Teraz stresy, ale na pewno nadgoni, lekarze czesto dmuchaja na zimne! Monicca - to dosc dlugo, ale zleci!DLA ZOSI - NAJLEPSZEGO!!!!! ZDROWKA, USMIECHU I WYMARZONYCH ZABAWEK! ![]() Hej ![]() Panowie dali mi pospac do 10 ![]() Moze tak dobrze mi sie spalo, bo wczoraj na imieniny dostalam podusie w ksztalcie 2 kotkow, takich jakby zlaczonych i tak milusich, ze nic, tylko sie przytulac ![]() Zaraz jedziemy na zakupy do Zlotych, teraz ciagle cos trzeba... Krzys posiedzi z Babcia
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
ZOSIEŃKO!
ZDRÓWKA, UŚMIECHU I BUUŻO BUZIAKÓW ![]()
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jak oduczyc tego kapania? Jemu zawsze kapalo, z cyca, butli... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Gdybym wiedziala ze musi miec nisko lozeczko zeby wstac dawno bym to zrobila. To jednak jest len. Rano kleczenie wystarczalo jak barierka nisko. Jeszcze bylo pytanie podczas wizyty odnosnie naszych wyjsc bo tu basen jeden drugi tam bawialnia czy bakterii sie nie boimy. Chlop chcial powiedziec ze jakbysmy go trzymali pod kloszem to by go rozbil i pokaleczyl sie ale zamilkl.. Ide sprzatac. Chlopy na spacerze. Tort odebrany. Wyglada ladnie estetycznie dobrze zapakowany. Nie wiem jak smakuje tylko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
![]() dla ZOSI ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- helloł , u nas noc dobra -dziękujemy za kciuki postanowiłam R zostawić na samym cycu i to nie do oporu wiec musiał dostawac często ale mało także pobudki regularnie co 2 godz.na mleczko. Niestety poszłam spac późno bo z tztem ogladalismy ksw i takie tam ,wiec zaspana o godz. po 2 wzięłam R do łozka i nie dopilnowałam go -efekt -tankował do oporu i tak o 3 i 3.30 wymiotował(chlustał) znowu dużo .... .Ale ogarnelismy i już uwazaam na ilości wypyjanie przez niego także ładnie spał i pił co 2 godzinki . Oby dziś było tak samo .Jak na razie dziś tylko pozostanie na cycu . Czyli duza szansa na 1 dniowa jelitówke . ide nadrabiać .
|
#146 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo!
Wpadłam tylko pożyczyć wszystkiego dobrego dla Zosi ![]() Zbieramy się na obiadek do mamy. W końcu moge się pomalowac, bo Kubcio śpi. Monicca, Luna czekamy na foto. Choć widze, że Lunka coś na feysa wrzuciła. |
|
|
|
#147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Do Niemiec.
Cytat:
Cytat:
foty mówisz... no właśnie fotograf był kiepski i nie mamy za ładnych ale torta i solenizanta za chwilę wrzucę do klubu a Tż do pracy |
||
|
|
|
#148 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
omg!!!
Cytat:
![]() 2. no mam nadzieje ze to już koniec bo w sumie nie było zle -owszem wymiotował dużo ale humor bardzo dobry caly czas . wygląda na to ze jelitowka była 1 dniowa .oby .. a ten decoflor to w płynie ? ile się tego podaje? ja nie mam jak podac lekarstwa w większej ilości -np. kupiłam elektrolity ale to się rozpuszcza w wodzie w 100-200ml .a R pije tylko cyca .dawałam mu kilkarazy kilka łykow wody .ale to 2-3 łyczki -ilość jak na łyżeczce . Cytat:
biedny nietoperek ![]() zdrowka Cytat:
![]() ale może to chyba racja -trudno sprawdzić przez tak stresujaca chwile co tak na prawde jest nie halo . Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Cytat:
za buciki, laurka boska ![]() Cytat:
u nas nadal dobrze
|
|
#149 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za wstanie Cytat:
![]() super używa któraś pudru/zasypki?
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na sekundę... Monika -wg mnie trafiłaś na kiepskich specjalistów i nie powinnaś panikować. Później nieco się rozwinę - Puszek się obudziła właśnie.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

wiele jej się w J. nie podoba...
Wszak jakub fajny chłopczyk- na pewno sobie poradzi!
I rodzic się dziwi, ze płacze...sam niech się tak opatuli. Nasz rano był w długim rekawie i kurtce wiosennej, ale potem kurtke zrzuciliśmy na rzecz bluzy i to mu rozpiełam, bo pod domem grzało jak szalone...Z czapki cienkiej nie odważyłam się zrezygnowac, ale chustke z pod brody tż zabrał- TAki ny chów
Wszystko zrzucone ze stolka przy lozeczku, chyba na niego wlecial...
J. nie wstaje, ale klęczy i próbuje podciągać się rękami, więc strach go zostawić teraz w łóżeczku.

za spadek temp.!
nie no zarcik taki hahaha. 

)