|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł![]() ![]() |
|||
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
2 | 3,51% |
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
19 | 33,33% |
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
24 | 42,11% |
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
25 | 43,86% |
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
6 | 10,53% |
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
0 | 0% |
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
3 | 5,26% |
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
3 | 5,26% |
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
9 | 15,79% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
Cytat:
![]() W zimowym płaszczyku zapinam tylko dwa górne guziki, ale że to jest dwurzędówka to się nie rozchyla za bardzo. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Resztę dziewczyny nadrobię po spacerze, Tż stoi mi nad uchem i smęci, ze chce już iść, pies mnie po kolanach drapie, nie wygram z nimi. A tak chciałam doczytać... ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() The fall może nie każdy mi tyle dał, niektórych z nich do tej pory nie miałam robionych...A usg genetyczne miałas robione?
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-03-21 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
:d:d:d
#126 |
Zadomowienie
|
![]()
Moje dziecię w samochodzie spi, ma to po mnie
![]() ![]() Kupiłam sobie bawełniane spodnie ciążowe ![]() ![]() ![]() ![]() Angelika gratuluję ![]() ![]() Asix zmień gina. Powiedz że nie nadajecie z poprzednim na tych samych falach i się stresujesz ![]() ![]() Justa_1978 witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie piszę tego złośliwie, ale zauważyłam, że na forum jak ktoś skrytykuje lekarza to idzie lawina "zmień go, zmień go". Czasami lepiej zostawić lekarza, który już Cię kojarzy, niż wbijać się w pamięć nowemu, któremu ciągle trzeba będzie przypominać o wcześniejszych sprawach i dolegliwościach. No ale to Ty wiesz najlepiej co zrobić, my raczej z samego opisu nie zrozumiemy jaki facet na prawdę jest. ![]() Cytat:
Rozumiem was dziewczyny, ze chcecie miłych, kompetentnych lekarzy, którzy się wami zajmą, ale oni pewnie maja multum pacjentek dziennie, może im się wydawać, że o czymś już wam mówili. Nie będę ich zachowania usprawiedliwiać, to są wasi lekarze i wam ma być dobrze. Ja mojego trochę rozumiem, zresztą jak mam sprawę to zawsze odbiera telefon albo oddzwania i to jest jego największy plus, który zaciera te krótkie wizyty i zdawkowe odpowiedzi. Miałam 9 lekarzy w swoim życiu i muszę z jednym zostać dłużej, a że z tym konkretnym udało się zajść w ciążę to mu na razie zaufam. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie, nie miałam usg genetycznego. Niby mój lekarz sprawdzał tą przezierność karkowa, ale wiem że to było tak ooo. Teraz mam iść w 23 tc do specjalisty, którego mi wskazał i on już wszystko wymierzy i sprawdzi. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
Jestem po wizycie i niestety do jutra będę się martwić. Gin mówił że nie widzi żołądka, niby mam się nie denerwować bo być może był pusty i dlatego, ale bardzo intensywne wpatrywał się w monitor co mnie naprawdę zaniepokoiło.
Jedynym plusem jest to że jutro juz wszystko się wyjaśni i to że potwierdzona została dziewczynka, teraz już na 100%! |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Mmmm obżarłam się Physalis...kocham je! Jak byłam mała rosły u nas w ogrodzie...Tak mi się marzyły aż mąż kupił
![]() Dostałam też zdrową bombonierkę czyli taką z ułożonych pięknie suszonych owoców przyozdobionych sercami z marcepanu Mniam sliwki morele i figi poszły na pierwszy rzut ![]() Kupiłam sobie jeszcze jeansy z kangurkiem...cóż nie mam pojęcia jaki rozmiar teraz noszę więc są za duże (na większą pupę i brzuch) i za długie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miałam robione genetyczne i połówkowe. Genetyczne, czyli USG + test PAPPA z krwi, a połówkowe tylko USG. Napisałaś, że masz USG robione na każdej wizycie. Ja się ogólnie nie znam, ale czy to nie jest tak, że te nazwy - połówkowe - to jest po prostu USG w połowie ciąży? Cytat:
Mam znajomą, która też do niego chodzi, a jest już w końcówce ciąży. Niestety dowiedziałam się o tym, że obie chodzimy do niego jakiś miesiąc temu. Porozmawiałam z Nią o moich wątpliwościach, a Ona je tylko potwierdziła. Ona też ma abonament medyczny, ale niemal od początku ciąży chodziła i do niego i do jakiegoś innego za gotówkę. Po rozmowie z Nią umówiłam się do nowego Gin, ale zapisali mnie tam dopiero po 6 tyg czyli 1 kwietnia. Fakt, ten mój obecny Gin kojarzy mnie całkiem dobrze i boję się zmieniać go, a jeśli ten nowy zapisze moją książeczkę ciążową, to już do starego będę się wstydzić pójść. Cały czas się zastanawiam co z tym zrobić. Ale to, że po każdej wizycie u niego mam doła, to chyba nie jest OK ![]()
![]() |
#132 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zgadzam się do końca z TheFall. Trudno, że ma dużo pacjentek, trudno, że każdej powtarza to samo i już jest tym zmęczony. To jego praca, a pacjentka ma prawo nie wiedzieć, jakby wiedziała, to by nie przyszła. I ja tak czy owak uważam 'zmień', bo myślę, że w przypadku lekarza, a szczególnie gina, trzeba szukać takiego, u którego kobieta czuje się komfortowo, pewne, ufa mu itp. A nie boi się zadać pytanie o zdrowie własne i własnego dziecka w obawie przed wyśmianiem, woli sprawdzić w necie niż zapytać, a nawet jak otrzyma informację, to i tak ja sprawdza, bo do końca nie wierzy. To jest kultywowanie przez lekarzy stricte biomedycznego modelu, w którym pacjent jest tylko przedmiotem, a to lekarz wszystko wie, ale nie widzi potrzeby informowania o tym pacjenta. Ja jestem tego przeciwniczka i jak trafiałam na takich lekarzy, to byłam u nich raz i do widzenia. Moje zdrowie, moje ciało, moje prawo do tego, żeby wiedzieć wszystko, co chcę wiedzieć. Się rozpisałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A jakie badania będziesz mieć jutro? Trzymam kciuki ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-03-21 o 15:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
pentuerka- moja coreczka w tym roku (pod koniec listopada) skonczy 5 lat
![]() ![]() Optymistka26- dziekuje czuje sie ok, choc dobija mnie moja waga... Od poczatku ciazy zero mdlosci i mega apatyt... a teraz znowu wskoczyly mi 2 kg i lacznie jestem na +5-6 kg... Musze uwazac na wage, bo nie chce wygladac jak zawodnik sumo ![]() M_aria- nie martw sie na zapas, trzeba wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze. U corki mojej znajomej, lekarz (2 tygodnie przed porodem) wypatrzyl jakies nieprawidlowosci w nerce, nastraszyl dziewczyne, ze nerki u dziecka nie pracuja.. Dziewczyna uplakana poszla do innego lekarza, ktory stwierdzil, ze nie widzi nic niepokojacego. Ostatecznie dziecko urodzilo sie zdrowe! |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
Jutro mam połówkowe
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Niepotrzebnie mówił mi o tym bo przecież jutrzejsze badanie będzie bardzo dokładnie pod kątem wszelkich nieprawidłowości, a mój gin ma raczej kiepski sprzęt |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pacjentka musi sie dobrze czuc a zwlszcza jak jest w ciazy i ja wszystko martwi i lekarz powinien do kazdego pacjenta podchodzi z osobna a nie . Moja na szczescie taka jest bo jakby nie byla to bym ja zmienila. I specjalnie do niej dojezdzamy spory kawalek pociagiem bo samochodu niestety nie mamy. W Polsce mialam super ginekolog rozmawiala ze mna o wszystkim, chodzilam prywatnie, ale kobieta byla super i troche szkoda bo od 16 roku zycia myslalam ze to ona poprowadzi moja ciaze ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Na pewno nie chcial Cie martwic a jutro sie okaze ze wszytko jest dobrze i za to mocno trzymam kciuki ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że łatwo się mówi, ale postaraj się spokojnie poczekać do jutra - wszystkiego się dowiesz! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
U mnie zbiera sie na burze
![]() od rana bylo bardzo goraco a teraz zrobilo sie duszno ponuro i wieje lekko wiatr Kochaaam burze, ale przez te zmiany pogody rozbolala mnie glowa i senna sie zrobilam wiec postanowilam wypic kawe z mlekiem to chyba 4 moja kawa od poczatku calej ciazy i w dodatku slaba rozpuszczalna. ![]() Przed ciaza pilam po 5-6 kaw mocnych fusiastych z 2 lyzeczek ciesze sue ze sie odluczylam ![]() To tyle ode mnie wracam do ogladania serialu i czekam na Tz az wroci z pracy. Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, a u mnie znów biegunka. Wszystkie normalne ciężarne mają zaparcia, a u mnie już z 6 tygodni się pojawia i znika, sama nie wiem od czego... wariuję od tego trochę, bo się denerwuję. Mój lekarz mówi, że to tak może być od hormonów, dziecko dobrze się rozwija, ale kurcze martwi mnie to. Dobrze, że w środę mam wizytę.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() byłam dzisiaj na zakupach - kupiłam buty, a potem w trakcie chodzenia ze starych, które miałam na nogach odpadł fleczek i na mieście przebierałam się w nowe ![]() wczoraj rozmawialiśmy wieczorem, jak rozmawialiśmy z TŻ, to mi powiedział, że "czuje", że będzie Kacper, a ja mu odpowiedziałam, że "czuję" Anię ![]() ![]() ![]()
![]() |
#140 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym On jest kumplem mojej kumpeli, która też jest lekarzem.. Ta znajoma ciężarna, która jest też z niego niezadowolona, też poszła do niego za namową tej naszej kumpeli.. Widocznie ten nasz Gin dla swojej kumpeli po fachu jest tak świetny, że ta go poleca innym. Ehh.. :/
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
A ja wyladowalam w szpitalu :-( mialam tak potworne bole brzucha i pachwiny że postanowilam zadzwonić do mojego lekarza. Kazal szybko przyjechać do szpitala. Będę tu leżeć chyba do poniedziałku:-( Ale z malutką wszystko ok ;-). Tylko macica mi sie stawia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Angelika Gratuluję córeczki jupiiii. Mario nie martw sie jutro zobaczysz będzie ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#143 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi gin 2 razy przesunął wizytę - za każdym razem w dzień wizyty dzwoniła do mnie położna, że lekarza nie ma. Za pierwszym razem (nie miałam jeszcze karty ciążowej) chciała mnie przesunąć na za 2 tygodnie, ale byłam asertywna i poszłam a kilka dni. Za drugim razem zaproponowała wizytę za dwa dni. Chociaż jest to bardzo denerwujące, bo TŻ zazwyczaj bierze sobie wolne żeby ze mną pojechać albo pracuje z domu (czego nie może nadużywać), a tu takie numery. Lekarz jest na kasę chorych. Ale jest uprzejmy. Sam od siebie za wiele nie powie, ale ja mam zawsze karteczkę z pytaniami do niego i odpowiada bez problemu. Teraz ja dzwoniłam do przychodni przesunąć wizytę i nikt nie robił mi problemu. NA usg prenatalne idę gdzie idzie, bo mój gin nie ma certyfikatu do takich badań ani sprzętu w gabinecie. Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- --- założę chyba "domowy szpital"... TŻ przeziębiony, Rodzice nie wiem czy się czymś struli, czy mają jelitówkę. Brat przed chwila wrócił wcześniej z pracy. Też czuje się źle. (mieszkamy w domu rodziców- oni na jednym piętrze, my z TŻ na drugim, ale zarazki roznoszą się wszędzie...) Ja się na razie trzymam i mam nadzieję, że mnie nic nie dopadnie. Byłam przeziębiona dwa tygodnie temu i za powtórkę "serdecznie dziękuję",
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-03-21 o 16:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |||
Wtajemniczenie
|
Właśnie rozmawiałam z TŻ i chyba faktycznie zmienię. Tym bardziej, że ten mój obecny pracuje w szpitalu w mieście oddalonym od mojego o 40km, a ten nowy pracuje w szpitalu w moim mieście. Oba miasta są duże, więc nie ma, który szpital jest lepszy..
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymaj się, może wyskocz do jakiegoś Spa ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() muszę się trzymać.
![]() |
#146 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z Warszawy, może was to zainteresuje, są jeszcze wolne miejsca na bezpiecznego malucha jutro w Pruszkowie.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
witam wszystkie mamusie
![]() jestem w 22 tygodniu ciąży, jak na razie mam trzy terminy z OM na 23.07 z USG na 08.08 i na 10.08 . wiem juz ze bedzie chlopczyk, prawdopodobnie Kacper. bardzo czesto was czytam ,i postanowilam wkoncu cos napisac . |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Będzie ciężko się nie zarazić od nich wszystkich. Zwariuję...
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymaj sie kochana dzielnie ! ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.