![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PILNE!! dziecko uderzyło się w głowę
Mamosierpniowa dobrze, ze powoli wracacie do siebie.
Ja w dziecinstwie czesto lapalam jakies ciezkie zapalenia oskrzel itp, podczas jednego z pobytow w szpitalu zarazilam sie WZw b, dowiedzielismy sie prawie 10 lat pozniej, no i jestem nosicielka wirusa ![]()
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
Ja do wycinania trzeciego migdałka dostałam gratis gronkowca...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
nic tylko sie w szpitalu leczyc...
![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Ja z patologi ciąży przyniosłam jakąś dziwną wysypkę na tyłku i rękach. Było podejrzenie opryszczki i mega stres... musiałam szybko robić badania bo to był 38 tc a opryszczka jest bardzo niebezpieczna dla noworodka, może być nawet śmiertelna. Na szczęście wsio było ok, może to było od środków czyszczących w szpitalu? Cholera wie...
![]() |
#125 | |
Wtajemniczenie
|
Super, że z Malutką lepiej
![]() Cytat:
![]() Ja byłam z Małą w szpitalu 3 razy. Mała miała wtedy 5 (2 razy pod rząd praktycznie) i 10 miesięcy. Pamiętałam wtedy o bardzo częstym myciu rąk ![]() ![]() ![]() ![]() Ale głupota rodziców czasami mnie przerażała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a później wielkie oburzenie bo dziecko rota złapało w szpitalu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
monarika... fakt - ja tez drżałam, jak widziałam na izbie przyjęć klocki, książeczki i inne bajery, które z pasją dotykały, przeglądały, ba - do ust wsadzały małoletnie "pacjenty"
![]() tak z nieco innej beczki - rozwala mnie branie przez mamy smoczków uspokajaczy czy butelkowych do własnych ust.. Teściowa ostatnio mówiła mi, że gdzieś wyczytała, że to dobrze, bo dziecko się uodparnia...dla mnie i tak obrzydliwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
to wszystko prawda niestety. Podsumowując cała sytuację mała uderzyła się w głowę,pojechałyśmy do szpitala i tam zaraziła sie rota. Pojechałyśmy do drugiego szpitala( gdzie nas przyjeli za 3 razem na oddział) i na miejscu ja zaraziłam się od dziecka.Morał jest taki, że jak dziecko się uderzy lub stanie się cokolwiek innego to się nie jedzie do szpitala tylko albo do pediatry, albo na pogotowie albo się dzwoni na 999 i pyta co zrobić bo też czasem z takiej opcji korzystam. Szpital jest ostatecznością, tym bardziej oddział zakaźny.Miejsc na oddziale 34, przyjętych dzieci 42, a nadwyzka na korytarzu, bez toalety. Co chwila ktoś pukał do mojego pokoju pytajac czy może wejść do łazienki. Taki bałagan, że dziecko z rota wsadzają do jednego pomieszczenia z dzieckiem które ma zapalenie płuc i zakazenia gotowe... taką mamy służbę zdrowia. Jeden wielki syf.
Moja mała wraca do zdrowia, paczka kleiku ryżowego starcza mi na 2 ,3 doby bo potrafi zjeść w nocy 2 butle na raz. Wydaje mi się ,że nadrabia spadek wagi ale trochę mnie to przeraża. Nadal nie je mleka ale już jest dobrze: ) dziękuję Wam za pomoc i cenne wskazówki. To był dla mnie bardzo trudny tydzień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Z drugiej strony uważam, ze to nie w porządku tak generalizować. Szpitale są różne, różne oddziały dziecięce. Nie w porzadku jest wrzucać do jednego wora te, które mają wysoki standard z tymi, które spełniają oczekiwania minimalne.
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
nie spotkałam się ze szpitalem o tak wysokim standardzie by być spokojną o zdrowie swojego dziecka. Nie w Polsce gdzie liczą się kontrakty i ilość badań wykonywanych na pacjentach bo szpital ma za każde badanie kasę. Siłą rzeczy dzieci wedrują w każdym szpitalu- a to morfologia, a to gazometria , a to usg i za każdym razem do zabiegowego korytarzem.... 3 pielęgniarki na cały oddział które chociaż w rękawiczkach to jednak wchodzą do każdego pokoju kilka razy dziennie i maja stycznosc ze wszystkimi chorymi. Dla mnie to o czym piszesz to utopia .Każde dziecko musiałoby mieć swoją pielęgniarkę i oddzielny pokój bym mogła się nie bać że dziecko się czymś zarazi
Edytowane przez mamasierpniowa Czas edycji: 2014-04-05 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
Z ciekawości - jakie miasto?
Jeśli nie chcesz, nie pisz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
jestem z Łodzi. Mała zaraziła się w szpitalu centrum zdrowia matki polki, swoją drogą w szpitalu doskonale wyposażonym przez WOŚP, gdzie rodzą mamy z całej polski które maja powikłania bo szpital ma dobrą aparaturę. Nie zmienia to faktu, że kiedy pojechałam na oddział zakaźny i powiedziałam że dziecko zaraziło sie w Matce Polce usłyszałam ze tam to standard bo rota dosłownie wisi w powietrzu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
I tak chodzilismy korytarzem, co nie przeszkadzało temu, by oddział był czysty (a część oddziału w tym czasie była remontowana). Dzieci na wspólnych salach, te, które chore na choroby zakaźne w innej części oddziału. Bardzo dobry poziom higieny. Pielęgniarki, były świetne, lekarza (rawie wszyscy) również. Oczywiste, e szpital nie jest miejscem sterylnym, a takm, gdzie bakterii i wirusów mnóstwo, jednak i to dobrą praktyką można zminimalizować. Inny ośrodek (akademicki) wspominam nieco gorzej. ![]()
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Ja z młodą leżała w prymitywnym szpitalu jeśli chodzi o warunki lokalowe i sprzęt. 3 wieloosobowe sale, ciasnota, jedna łazienka, mamy śpiące na podłodze.
Na 2 salach dzieci z zapalaniami płuc itp a na jednej sprawy rota, biegunki. Jednak ponieważ personel zachowuje wysoki poziom higieny w czasie mojego pobyt ani znanych mi mam nikt się niczym nie zaraził, i ciągłemu uświadamianiu rodziców przez pielęgniarki, że trzeba zachowywać maksymalną higienę, wszędzie leżą chusteczki do odkażania itp. Pielęgniarka, która wykonuje zabiegi dzieciom z rota nie wchodzi do sali z zapalaniem płuc.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Nigdy pod żadnym pozorem nie kładźcie dziecka spać gdy się przestraszy bo może obudzić się chore . Mogą zajść w psychice nieodwracalne zmiany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45911195]Ja dziecka staram się nie całować w usta
![]() ja tak samo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Przy małym dziecku jest to w miarę zrozumiałe dla mnie, ale przy starszym? Poza tym, Wasze dzieci biorą do buzi tylko czyste rzeczy? Nigdy nic z podłogi? Nie włożyły brudnej rączki np. w piaskownicy do buzi? A wiecie co się w przedszkolu dzieje?
![]() ![]() Mam koleżankę, która swojego dziecka nie całowała w usta, a za parę miesięcy myli zęby jedną szczoteczką, bo inaczej nie szło ![]() Wasze dzieci nie przybiegają i nie dają spontanicznego buziaka prosto w usta? My swoje dziecko całujemy w usta, nie mamy próchnicy, regularnie wszyscy kontrolujemy się u dentysty ![]()
![]() |
![]() |
#142 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
taaaa a ja mam mega próchnicę, opryszkę i wiele innych rzeczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
ja nie całuję w usta mojego dziecka bo tak się przyzwyczaiłam już od momentu jej narodzin, ale nie widzę nic złego w tym, że dziecko je flipsy z podłogi bo jej wysypuję na dywan, nie widzę też problemu w kontakcie z bakteriami bo to również jest potrzebne dziecku. Dziecko trzymane pod kloszem źle sie chowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201607211724 Czas edycji: 2014-04-06 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Ja całuję oboje dzieci od urodzenia, męża też, różnica polega na tym, że dzieci raczej nie całuje się z języczkiem
![]() Co do bakterii to uważam, że jeśli rodzic nie jest chory na coś (obojętnie czy to próchnica czy angina albo katar zwykły) to nie ma przeciwwskazań do całowania własnych dzieci.
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojjj tak, moje chodzi do żłobka, a tam zapewne dzieci na zmienę te same zabawki liżą ![]() Moja jest ewenementem które nic poza jedzeniem i smokiem do ust nie wkładało. Ale smok nie raz na podłodze wylądował i nim się obejrzałam juz do buzi wsadziła. Całuje mnie w ust, zdarza, że chce jeść tym sztućcem którym ja jadałam, lub koniecznie napić się z mojej szklanki ![]()
![]() |
![]() |
#148 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Znajomej mamy z naszego wątku 3,5-latków córka w przedszkolu piła wodę z kibelka... - to tak dla tych mam, co się tak boją bakterii z własnej buzi
![]() ![]()
![]() |
#150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.