|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
ja jestem teraz w 13 tyg ciąży. i chciałabym sie z wami przywitać.
a powiedzcie mi tez tak mieliscie ze nie mogliscie spac na boku? ja nie moge na lewym bo mnie zaczyna kłuc jakby w żebrach a ostatnio nawet na plecach ale to właściwie raz mi sie zdarzyło. No i kosc ogonowa mnie boli chociaż nie tak bardzo jak miesiac temu czy 1,5 temu. Głowa mnie bolala miesiąc temu codziennie ale teraz prawie wogóle.
#122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
![]() Ja niestety nie pomogę, bo śpie w każdej pozycji świetnie tzn jak juz uda się zasnąć. A może to jakiś problem z poduszką? Nie wiem. W sumie w ciąży zalecają spanie na boku szczególnie lewym, bo wtedy nie ma ucisku na zyle dolną główną Ale moja gin powiedziała : nie dajmy się zwariować sama poczuje pani kiedy inne pozycje będę niewygodne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie kłuje czasem, ale nie wiem od czego, jak się "źle" przekręcę. mi na lewym najwygodniej, zawsze tak zasypiałam. mnie ciągle plecy trochę bolą, ale teraz na zasadzie posiedzę 10 min w bezruchu, to się zbieram jak babcia, zwłaszcza na rozłożonym łóżku z wyprostowanymi nogami. uhuhu nieraz to mi aż strzela w plecach, tak na głos ![]() ![]() a zakupy to ja bym w sumie już chciała ogarnąć, ale jakoś nie mam parcia. nie czekam na płeć, bo i tak jak będzie córka, to będzie chodzić zielono-niebiesko-żółta, a różu będzie miała tyle o ile. możnaby też w sumie się pointeresować czy coś ktoś z rodziny ma do dania/pożyczenia/sprzedania. na razie jedna kuzynka pisała sms, że ma ciuszki-ma córkę ok 2 lata i syna ok 5 lat. to coś z takich malutkich pewnie by miała. tylko kto i kiedy to dostarczy? 100 km i jakoś nie po drodze. bo my nie mamy nic. mam kubek niekapek z jakiegoś konkursu, wygrany z rok temu. mniej więcej się orientuję w temacie ciuszków potrzebnych na początek, bo to wyczytałam, ale co więcej, to nie wiem nic. muszę się wybrać do dzieciowego sklepu pooglądać co mają w ogóle, bo jeszcze w żadnym nie byłam. kiedyś po szkole się chodziło oglądać maskotki z koleżanką, a teraz jakoś nie zaglądam.
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2014-03-26 o 01:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama z założenia nie lubię tej kategoryzacji na róż i błękit wiec nie wiem po co mam czekać na płeć ![]() a co do zbierania się jak babcia.. Miałam to pisać dziś, tez ciężko mi się zebrać. A w ogóle wstaje ja, moje ciało a na końcu moje cycuchy. Nie były nigdy wielkie bo miska b a ja staniki tylko z.hm( bardzo je lubię) a teraz hm mama miska C a jest naprawdę duża. Mąż się cieszy a mi ciążą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi biust urósł o jakiś rozmiar, ale dokładnie nie wiem, bo wyciągnęłam druty ze stanika i dużo więcej się teraz do niego zmieści. ale tż zauważył różnicę już jakoś w 8-10 tygodniu ![]() ![]() a dzidzi się tak ruszało, a od wczoraj coś jakby nic, więc już sama nie wiem czy nie wsłuchuję się czy to faktycznie były burki trawienne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Hellol!
Mistic :hura: Czas śmigać do koleżanki opiekować się Zosia. Majula moja dziś zostanie u mojej siostry. Biedna skóra, zgodziła się,mimo,iż wczoraj wróciła o 1:30 z pracy. Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2014-03-26 o 05:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Musiałam dziś Tż do pracy zawieść po 6 i pierwsze założenie było, że jak wrócę to pójdę dalej spać....ale gdzie tam wróciłam do domu i tak zaczęło mi w brzuchu burczeć, że trzeba było śniadanie jeść zamiast spać ![]() ![]() no a tak w ogóle na 11 jadę do tego drugiego gina i aż się boje co to będzie ![]() ![]()
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
ja dzisiaj też mam wizytę
![]() ![]() Ja też obudziłam się tak głodna że myślałam że pawia puszczę zanim dojdę do lodówki :P I nie mogłam się zdecydować co zjeść bo nic mi się nie chciało robić na śpiocha i skończyło się na kanapkach z szynką i pomidorem ![]() Mam nadzieję że moje dziecię pokaże co kryje między nóżkami :P
#129 | ||
Wtajemniczenie
|
ale wy pędzicie:P nie mogę nadążyc.
Ja jestem wodnik a mąż lew ![]() tak jak pisałam wcześniej wózek spacerówka już wybrany GRACO MIRAGE - i ten bedzie na pewno, jeśli chodzi o głębinowy to żaden mi się nie podoba i tu bedzie na pewno duzy problem. Ostatnio wybrałąm łóżęczko nawet mezowi sie spodobało, tylko troche kosztuje ale jestem w nim zakochana http://allegro.pl/arus-12-el-lozeczk...050984938.html co do praswowania to ja pewnie bede pracowac ale nie tak dlugo zreszta zobaczymy co czas pokaze Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Etusia,też nam się te łóżeczka podobają
![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Jeju ja jestem taka poryta,że aż mi siebie żal
![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Siedzę i płaczę ze śmiechu! ![]() Misstic wrzuć boberka do klubu ![]() Witam się z rana baaaaardzo głodna! ![]() ![]() ![]() Witam nowe mamusie ![]() Dla tych bez energii dziś przesyłam pozytywne fluidy i ![]() ![]()
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Hej.
Ja wizytę mam dopiero w sobotę (leci mi właśnie 3 tydzień od ostatniej) i bardzo martwię się czy wszystko jest okej (oprócz tego boli mnie gardło ![]() ![]() ![]() I witamy się w 17 tc. Ekaterina - oh jak ja kocham jak ktoś ma tysiące złotych rad i myśli, że rozumy pozjadał. Ja też ciuszki wyprasowałam może ze 3 razy (w ogóle, nie pod rząd) a później już mi się nie chciało. Nie wiem jak kobiety które mają mega wymagające dziecko (moje takie było) znajdują na to wszystko czas bo ja nawet nie miałam kiedy spać a zjamowałam się praktycznie tylko dzieckiem. I ja nigdy nie myłam butelek w zmywarce bo jakoś mi się to niehigieniczne wydaje - jak włoży się to z tymi wszystkimi talerzami itd. to jakoś tak ![]() ![]() Anesh - ![]() ![]() Carolciuska - taaaaak, też tak mam. Mam na coś straszną ochotę, zjem to, a później gniecie mnie na żołądku, w przełyku ![]() Aisa - ja w poprzedniej ciąży reperowałam sobie nawet zęby ![]() Monika - ![]() Metamfetaminax - kombinatorka ![]() Witam nowe mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Miminku ja też ciągle mam takie myśli czy wszystko ok,ale jak mala zapukała to nie masie co martwic
![]() Zdrowka zycze! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No właśnie w mojej karcie jest dość dużo pustego miejsca na notatkę od dentysty... Moze sie wybiorę ale u mnie to jest tak, ze mieszkam w De a na wizyty jeszcze sobie jeżdzę do Pl i przy okazji odwiedzam mamę i jestem tam około 3 dni to mi sie tez nie chce w tym czasie dentysty ![]() No i muszę sie w końcu zebrać i ogarnąć lekarza i położna tutaj i przepisać moja kartę na niemiecki bo tutaj urodzę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Anesh - dziękuję, przyda się trochę zdrowia bo ostatnio przez te pylenia chyba się wykończę.
Co do głupich myśli - właśnie dlatego uważam, że 40 tygodni to za długo bo można od tego jakiejś nerwicy dostać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
ups
![]() sorki ![]() to moze lepiej bez zdjecia ![]()
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
A co do zakupów dzieciaczkowych to ja jestem lekko wycofana dopóki nie poznam płci bo dużo rzeczy nawet w neutralnych kolorach ma np jakaś falbaneczke przy guziczkach
![]() Za to moja mama juz zrobiła pierwsze zakupy i kupiła jedne body w kwiatuszki bo szkoda jej było zostawić ![]() ![]() ![]() Powiem Wam, ze przed ciaza napalalam sie na takie śliczne wyjściowe mini sukieneczki i w ogóle a teraz priorytety mi sie zmieniły i wiem, ze potrzebuje przede wszystkim dużo zwykłych bodów, kaftaników, pajacyków ![]() Takich wyjściowych raczej niewiele dla takiego maluszka bo na przykładzie koleżanki wiem, ze tego prawie nie użyje ![]() Na razie mama zakupiła mi dosłownie kilka bodów, dwa najzwyklejsze kaftaniki, 3 czapeczki (zestaw 2byl w Tesco za 5zl z 20), spodenki dwie pary no i kolorowe tetrowe pieluszki ![]() Twierdzi,ze poniesie ja jak poznamy płeć ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1395821505.511528.jpgImageUploadedByWizaz Forum1395821515.747005.jpgImageUploadedByWizaz Forum1395821526.483483.jpgImageUploadedByWizaz Forum1395821538.220766.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bylam na kontroli w I trymestrze i babka nic mi nie zrobiła, a chciałam wymienić starą plombę. Powiedziała, że lepiej poczekać do Ii trymestru. Etusia a lozeczko to chcesz z tymi wszystkimi barierami znaczy z ochroniaczami, badachimem i całą reszta? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Witamy się i chwalimy że dzisiaj zaczynamy 18tc
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Tak myślałam że i tak prywatna wizyta mnie nie ominie, a na jednej się pewnie nie skończy.
A co do zakupów dla dzieciaczka to ja jeszcze nic nie mam, w sumie to nawet nie miałabym nawet tego gdzie trzymać. Mam nadzieję że mąż do końca czerwca upora się z wykończeniem poddasza, to w końcu uda mi się wygospodarować jakieś miejsce w szafie. Wtedy poprzeglądam wory ubrań po bratanicy (teraz 3 latka) i zobaczę co się będzie nadawać, a co trzeba będzie kupić. Ale w piątek będę w okolicach mojego ulubionego lumpka więc też pewnie na jakieś śpioszki się skuszę. Wózków nie oglądam, za dużo tego i tylko się denerwuję. Szczerze mam nadzieję że siostra odda mi swój stary i miałabym problem rozwiązany. |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
aisa, jakie słodkie te ciuszki
![]() Dziewczynki, jaki miałam dziś okropny sen ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
witam się i ja na nowym wątku
![]() w wolnej chwili postaram się Was dziś nadrobić ![]() i od dziś mam 16 tc ![]() w sobotę wizyta u gina ![]()
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 ![]() Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama ![]() 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
wpaula ja przed ciąża miałam migreny dosyć często, praktycznie od początku ciąży głowa boli mnie non stop, ból jest czasami nie dowytrzymania i biorę apap extra (zlecony przez ginke) i czasami pomaga ale zazwyczaj nie
![]() dziś mam ten gdzie gdzie obudziłam się z okropnym bólem ale musiałam sie pozbierać i jestem teraz w pracy i nie wiem jak wytrzymam do 16 ![]() Aneta??? ja jestem jeszcze pracująca ale już niedługo bo idę na zwolnienie od przyszłego tygodnia bo moje bóle głowy nie pozwalają mi na normalne funkcjonowanie, gdyby nie to to pewnie pracowałabym nadal, planowałam tak do 7 miesiąca chodzić do pracy ale niestety jestem zmuszona iść już na zwolnienie malgosia1051 mnie od około trzech dni boli własnie kość ogonowa, czasami wstaję przez ten ból jakbym miała już nie wiem jaki brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.