Starania o maleństwo od jesieni 2014 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 12:04   #121
sand
Zakorzenienie

Dot.: Starania o maleństwo od jesieni 2014

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Sand niestety muszę słuchać, jestem dopiero 3 miesiące po cc termin @ mam na 21 maja ale ten cykl mam jakoś dziwnie rozjechany. Wprawdzie temperatura nie wskazała owulacji ale śluz i szyjka wskazywały by na dni płodne
A no tak, to byłoby trochę ryzykownie tak szybko, jeszcze zalezy od stanu blizny.

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
3 fretki (moje panieńskie ) i psa

Czeeść! Też byśmy pewnie podjęli taką decyzję jak Wy

Ja na razie takich myśli nie mam Do tej pory dzieliłam czas między pracę, hobby, ćwiczenia, relaks, to i wtedy znajdę

Wczoraj po raz pierwszy w życiu dokonałam zakupu testu ciążowego

Brrr pogoda listopadowa a ja wieczorem wyjeżdżam na weekendowe seminarium i będę nocować pod namiotem! Makabra, brr
O rany, w taką pogode pod namiot .. a nie da się zmienić terminu? Bo na poprawę pogody chyba nie ma co liczyć

Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka

sand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 12:27   #122
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

erk witaj trzymam kciuki za pozytywną diagnozę i by szybko pojawiło się u was Maleństwo

A ja się muszę przyznać, że wczoraj poszaleliśmy z mężem i teraz muszę czekać czy @ się pojawi. Choć rozsądek mówi, że to nie było najlepsze posunięcie to niesamowicie bym się cieszyła

U nas niesamowicie leje i wieje
no z pracą cieżko, zwłaszcza dla kobiet
z szaleństwami to już tak jest, ja sama nie wiem jak wytrzymam do tego października

Cytat:
Napisane przez erk Pokaż wiadomość
Też miałam takie myśli, czy się nadaję, czy dam radę, jaki dam przykład dziecku i jak je wychowam. Dużo wątpliwości, w krótkim czasie. Ale musimy dać radę, innego wyjścia nie mamy

Studiuję kosmetologię, to mój drugi kierunek studiów, z pierwszego zrezygnowałam. Mój tż ma nowotwór mózgu, jutro powinny być wyniki jaki rodzaj, czy łagodny czy złośliwy. Bezpłodność będzie następstwem leczenia, czy to naświetlania czy chemioterapii. Tak więc myślimy o potomku teraz
trzymam kciuki za tż! mój wujek ( po chemii i radioterapii) też został tata, chociaż lekarzy mówili, że na 90 % będzie bezpłodny. Ciąża była wpadka, z której się bardzo ucieszył

Dziewczyny opieka nad małym dzieckiem tylko wydaje się taka skomplikowana, na początku trzeba się z dzieckiem poznać, potem to już z górki mi brakuje teraz tego czasu, luzu, jak można było sobie leżeć z maleństwem w wyrku do 10 potem spacerek, zakupy...fajny czas
Cytat:
3 fretki (moje panieńskie ) i psa

Czeeść! Też byśmy pewnie podjęli taką decyzję jak Wy

Ja na razie takich myśli nie mam Do tej pory dzieliłam czas między pracę, hobby, ćwiczenia, relaks, to i wtedy znajdę

Wczoraj po raz pierwszy w życiu dokonałam zakupu testu ciążowego

Brrr pogoda listopadowa a ja wieczorem wyjeżdżam na weekendowe seminarium i będę nocować pod namiotem! Makabra, brr
już test kupujesz a powody do testowania są? przyznawaj nam się tutaj

fajny zwierzyniec, a psiak jakiej rasy? "dogaduje się" z fretkami?

Ale pogoda paskudna, wieje
Wczoraj przywiozłam trochę rzeczy od mamy ( ciuszki małe po córeczce) zaczęłam segregować i jestem w szoku, że ona taka mała była jak to się szybko zapomina

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 13:00   #123
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sand Pokaż wiadomość

O rany, w taką pogode pod namiot .. a nie da się zmienić terminu? Bo na poprawę pogody chyba nie ma co liczyć

No niestety, bo to seminarium jest z frisbee, inny termin nie wchodzi w grę

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

już test kupujesz a powody do testowania są? przyznawaj nam się tutaj

fajny zwierzyniec, a psiak jakiej rasy? "dogaduje się" z fretkami?

Ale pogoda paskudna, wieje
Wczoraj przywiozłam trochę rzeczy od mamy ( ciuszki małe po córeczce) zaczęłam segregować i jestem w szoku, że ona taka mała była jak to się szybko zapomina

A skąd, na razie nie, ale w promocji był w super pharmie

Pies to owczarek australijski typ amerykański Bez problemu dogaduje się z fretkami, bardzo chce się bawić

matko to musi być wielkie wzruszenie, takie ubranka oglądać...

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 18:32   #124
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:

Pies to owczarek australijski typ amerykański Bez problemu dogaduje się z fretkami, bardzo chce się bawić

Ty kupowałaś, a ja dzisiaj robiłam

W sumie profilaktycznie, bo po tych naszych początkowomajowych szaleństwach nic się nie spodziewałam, zwłaszcza, że to zaraz po @ było, ale przyplątała mi się jakaś infekcja i musiałam iść do gin, więc wolałam się upewnić, że nie ma przeciwskazań do drastycznego leczenia

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 18:46   #125
erk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość

W sumie profilaktycznie, bo po tych naszych początkowomajowych szaleństwach nic się nie spodziewałam, zwłaszcza, że to zaraz po @ było, ale przyplątała mi się jakaś infekcja i musiałam iść do gin, więc wolałam się upewnić, że nie ma przeciwskazań do drastycznego leczenia
Ja mam 3 testy, kupiłam kiedyś profilaktycznie w super pharmie jak na razie grzecznie czekają.

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Erk - cały czas trzymam za Twojego TZta, musi być dobrze! A rozważacie mrożenie nasienia już teraz, niezależnie od planowanych starań naturalnych? Tak pod kątem rodzeństwa w przyszłości?
Namawiam tża do zamrożenia i tak, a może za 10 lat będziemy chcieli mieć drugie I wiadomo, że przypadki chodzą po ludziach, mogę poronić i szkoda zamykać sobie furtkę na przyszłość.

Oliwcia mój Aniołeczek 08.04.2016

1cs

Edytowane przez erk
Czas edycji: 2014-05-16 o 18:47
erk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 19:54   #126
1141655
Zakorzenienie

hej dziewczyny,

Jamee- szaleństwo super

Gabisun - ja tez tak sobie mysle,ze moze zaszaleje do pazdziernika szybciej
kusi

Jak sobie pomysle wlasnie o takim fajnym czasie z malenstwem w domku, to ah

erk- pewnie, że należałoby zamrozić co nie co to by była dobra decyzja

Ufff wysprzątałam pół mieszkania , a na drugie pół nie mam sil.Małżonek mył balkon i okna na balkonie, bo ja nie sięgam i poszedł właśnie wybiegać z psem....

ja leżę plackiem i czekam, aż podłoga wyschnie

jak bede u gina 11 dc to co nie co juz mi powie o jajeczkach , prawda ? bedzie już miał oglad na to, czy jest jakiś dominujacy w tym cyklu i czy jest szansa na pyknięcie ?

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 21:11   #127
erk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość

Ufff wysprzątałam pół mieszkania , a na drugie pół nie mam sil.Małżonek mył balkon i okna na balkonie, bo ja nie sięgam i poszedł właśnie wybiegać z psem....

jak bede u gina 11 dc to co nie co juz mi powie o jajeczkach , prawda ? bedzie już miał oglad na to, czy jest jakiś dominujacy w tym cyklu i czy jest szansa na pyknięcie ?
Ja na sprzątanie na razie nie mam siły, codzienna praca, zjazdy i zaczęły mi się teraz egzaminy - to stanowczo nie pomaga przy porządkach

Oby jutro gin już coś powiedział, trzymam kciuki!

1cs

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-16, 21:12   #128
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

no żal by było z promocji nie skorzystać
fajny psiak
no wzruszenie było, nakręciłam się już na maxa

Cytat:

i jak, i jak? jakie wyniki?
Cytat:
Ja mam 3 testy, kupiłam kiedyś profilaktycznie w super pharmie jak na razie grzecznie czekają.

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Namawiam tża do zamrożenia i tak, a może za 10 lat będziemy chcieli mieć drugie I wiadomo, że przypadki chodzą po ludziach, mogę poronić i szkoda zamykać sobie furtkę na przyszłość.
pewnie, zawsze lepiej zamrozić w takiej sytuacji a jaki jest koszt zamrożenia?

Cytat:
hej dziewczyny,

Jamee- szaleństwo super

kusi

czas z maleństwem jest super naprawdę nie musi się człowiek przejmować pracą itp. czas płynie wolniej

a co to za porządki piątkowe, w kompleksy nas wpędzasz ja dopiero jutro się biorę i w takich momentach się ciesze, że tż nie skończył jeszcze robić sypialni i mam mniej sprzątania

Stary 2014-05-16, 21:26   #129
sand
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny,

Jamee- szaleństwo super

kusi

przynajmniej jutro będziesz miała luz i wolne w czystym mieszkanku ja planuję jutro sprzątanie w łazience i kuchni, mąż odkurzy i będzie ok
w 11dc już powinien być widoczny dominujący pęcherzyk i być może gin określi kiedy pęknie

Cytat:
no żal by było z promocji nie skorzystać
fajny psiak
no wzruszenie było, nakręciłam się już na maxa

i jak, i jak? jakie wyniki?

pewnie, zawsze lepiej zamrozić w takiej sytuacji a jaki jest koszt zamrożenia?

czas z maleństwem jest super naprawdę nie musi się człowiek przejmować pracą itp. czas płynie wolniej

a co to za porządki piątkowe, w kompleksy nas wpędzasz ja dopiero jutro się biorę i w takich momentach się ciesze, że tż nie skończył jeszcze robić sypialni i mam mniej sprzątania
pytanie nie do mnie ale z tego co wiem koszt mrożenia nasienia za rok to ok. 500 zł, chociaż w różnych klinikach mogą być różne ceny.

Zgadzam się z tym, że z maluchem czas płynie inaczej, zwalnia się tempo. Też dosłownie teraz jak idę z mężem to nie mogę za nim nadążyć, mam wrażenie, że strasznie szybko chodzi, choć jeszcze niedawno sama tak chodziłam
Stary 2014-05-16, 21:52   #130
Nati_kk
Zakorzenienie

Oczywiście negatywny Ale powiem Wam, że perspektywa dwóch kreseczek tak kusi, że chyba jak tylko wyleczę się teraz i wykończymy nasze zapasy to zaczniemy się starać

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2014-05-16, 22:00   #131
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
przynajmniej jutro będziesz miała luz i wolne w czystym mieszkanku ja planuję jutro sprzątanie w łazience i kuchni, mąż odkurzy i będzie ok
w 11dc już powinien być widoczny dominujący pęcherzyk i być może gin określi kiedy pęknie

pytanie nie do mnie ale z tego co wiem koszt mrożenia nasienia za rok to ok. 500 zł, chociaż w różnych klinikach mogą być różne ceny.

Zgadzam się z tym, że z maluchem czas płynie inaczej, zwalnia się tempo. Też dosłownie teraz jak idę z mężem to nie mogę za nim nadążyć, mam wrażenie, że strasznie szybko chodzi, choć jeszcze niedawno sama tak chodziłam
to w sumie nie tak tragiczny ten koszt.
Masz rację, na spacerach inaczej się chodzi dziewczyny tutaj tak narzekały, że jedyne z pierwszym dzieckiem,a tak naprawdę to chyba tylko my jesteśmy tutaj podwójnymi mamami?

Cytat:
Oczywiście negatywny Ale powiem Wam, że perspektywa dwóch kreseczek tak kusi, że chyba jak tylko wyleczę się teraz i wykończymy nasze zapasy to zaczniemy się starać
no to trzymam kciuki i dopinguję jakie zapasy? jaki leczę?

w sumie to wypadałoby, żeby założycielka wątku pierwsza zaciążyła

Stary 2014-05-16, 22:15   #132
1141655
Zakorzenienie

Cytat:

Ja takie generalne to wlasnie co piatek lub czwartek robię
Ja też się ciesze, że mamy trochę pomieszczeń totalnie nietkniętych. Np. druga łazienka Myć obie jednego dnia- nie dałoby rady
w ogóle dużo mamy roboty jeszcze w mieszkaniu, bez szaf ciagle jestesmy, tylko na wieszako-stojakach i jakiś komodach

Stary 2014-05-16, 22:38   #133
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Ja takie generalne to wlasnie co piatek lub czwartek robię
Ja też się ciesze, że mamy trochę pomieszczeń totalnie nietkniętych. Np. druga łazienka Myć obie jednego dnia- nie dałoby rady
w ogóle dużo mamy roboty jeszcze w mieszkaniu, bez szaf ciagle jestesmy, tylko na wieszako-stojakach i jakiś komodach
macie dwie łazienki w mieszkaniu? super! ja w piatek nie dałabym rady, bo wracam o 15, jakiś obiad, spacer z malą i na gruntowne sprzątanie nie ma ani czasu ani chęci

A do wykończenia też mamy sporo bo sypialnię ( panele i meble kupione czekają, trzeba pomalować ) pokój docelowy małej ( kupić panele i meble ) pokój dla drugiego dziecka ( panele plus meble) i druga łazienka z wanną, więc jeszcze trochę zostało teraz ogarniamy ogród, kostkę, ogrodzenie, zimą zajmiemy się pewnie resztą a sypialnia się ukończy mam nadzieję do końca maj. Bo łózko z materacem leżą już od 2 miesięcy kupione, nie rozpakowane nawet...

Stary 2014-05-16, 23:24   #134
sand
Zakorzenienie

Ej ja się tak nie bawię zaraz się okaże, że tylko ja faktycznie zacznę starania jesienią jak Wy tu już szalejecie nocami i testujecie

Stary 2014-05-17, 06:01   #135
Jamee
Zakorzenienie

Sand sama nie zostaniesz bo ja na pewno muszę czekać do września

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 09:49   #136
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
macie dwie łazienki w mieszkaniu? super! ja w piatek nie dałabym rady, bo wracam o 15, jakiś obiad, spacer z malą i na gruntowne sprzątanie nie ma ani czasu ani chęci

A do wykończenia też mamy sporo bo sypialnię ( panele i meble kupione czekają, trzeba pomalować ) pokój docelowy małej ( kupić panele i meble ) pokój dla drugiego dziecka ( panele plus meble) i druga łazienka z wanną, więc jeszcze trochę zostało teraz ogarniamy ogród, kostkę, ogrodzenie, zimą zajmiemy się pewnie resztą a sypialnia się ukończy mam nadzieję do końca maj. Bo łózko z materacem leżą już od 2 miesięcy kupione, nie rozpakowane nawet...

Tak, mamy dwie łazienki,z czego ta druga zmieści toaletę, komodę jakąś/szafkę, i umywalkę z szafką
w drugiej mamy prysznic, toaletę itd
z początku miałam dylemat , czy nie zrobić z tej drugiej toalety pomieszczenia gospodarczego (pralka, miejsce na wiadra, deskę itd)
ale stwierdzam, że często potrzebuję drugiej toalety gdy małżonek ma posiedzenie z gazeta
a my mamy jakiś synchron toaletowy :P

Wykańczanie jest straszneeeee pod tym względem, że nie da się wszystkiego na raz :P
My od stycznia się urządzamy i urządzić nie możemy...
teraz zbieramy na..drzwi .... brzmi strasznie, że bez drzwi w łazience przez 4 msc ale nie daliśmy rady hehehe
mamy firankę, dla nas nie ma problemu, ale... wypadałoby już je wstawić. Po drodze mieliśmy dwie operacje naszego psiaka, co zrujnowało nas finansowo i klapa
Mam nadzieję na poczatku czerwca się zadrzwiować :P

ja w piątki kończe prace o 16 i wracam po 17stej i wtedy działam do nocy, bo ja nie lubie sprzątać w weekend. Wolę się przemeczyc, ale i tak zostaly mi parapety i komoda i stoliki do odkurzenia :/
Wypadaloby tez po tych deszczach umyc okna, ale to juz zaciagne do roboty małżonka

ja tez bede czekac do jesieni, bo tak mnie prosil moj malzon, ze chce miec czas jeszcze na ogarniecie mieszkania i oddech finansowy

no chyba,ze przez przypadek ups tralalala coś się wydarzy

Ja od 9 juz pyrtole rosołek w garnku, kocham ten zapach <3

Edytowane przez 1141655
Czas edycji: 2014-05-17 o 09:51
Stary 2014-05-17, 14:41   #137
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
to w sumie nie tak tragiczny ten koszt.
Masz rację, na spacerach inaczej się chodzi dziewczyny tutaj tak narzekały, że jedyne z pierwszym dzieckiem,a tak naprawdę to chyba tylko my jesteśmy tutaj podwójnymi mamami?

no to trzymam kciuki i dopinguję jakie zapasy? jaki leczę?

w sumie to wypadałoby, żeby założycielka wątku pierwsza zaciążyła
A bo mi się jakaś infekcja "dowcipna" przypałętała ale już byłam u gin i się kuruję a zapasy prezerwatyw, bo stwierdziliśmy, że jak wykończymy to już nie kupujemy nowych ale potem jadę do Tż do pracy i będziemy jeszcze z jego kolegą w pokoju, więc podejrzewam, że szybciej niż w sierpniu nie zaczniemy

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2014-05-17, 18:12   #138
erk
Rozeznanie

Jejku jak wam zazdroszczę! my z tż wynajmujemy, a marzy mi się urządzanie już własnego lokum. Ale bardzo długa droga do tego.
Co do sprzątania ja pracuje w centrum handlowym i kończę zazwyczaj o 21, tak więc sprzątanie u mnie jest sporadycznie :banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

1cs

Stary 2014-05-17, 21:53   #139
sand
Zakorzenienie

Do tematu mieszkaniowego - my kupiliśmy kilka lat temu mieszkanie w bardzo dobrym stanie i tylko je odmalowaliśmy, chociaż nie wszystko idealnie mi się podoba np. inaczej urządziłabym łazienkę ale może będę mogła się wykazać jak będziemy kiedyś remontować lub jeśli kupimy większe mieszkanie.

Erk - co tam u Was??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 22:10   #140
Nati_kk
Zakorzenienie

Dlatego my się zdecydowaliśmy na kupno mieszkania w stanie deweloperskim (+miało gładzie już położone) - przynajmniej wszystko mamy tak jak my chcieliśmy Choć pewnie gdyby nie jego atrakcyjna cena to rozważalibyśmy też oferty z rynku wtórnego...

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2014-05-18, 08:16   #141
erk
Rozeznanie

U nas oki, tylko wyników ciągle brak :banghead: tża jakaś handra dopada przez ciągłe siedzenie w domu. Zaraz mam egzamin z biochemii więc trzymajcie kciuki

1cs

Stary 2014-05-19, 08:54   #142
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Ej ja się tak nie bawię zaraz się okaże, że tylko ja faktycznie zacznę starania jesienią jak Wy tu już szalejecie nocami i testujecie

ja też czekam do października , głównie ma to związek z pracą ciąża wcześniej jest mi kompletnie nie na rękę

Cytat:
Tak, mamy dwie łazienki,z czego ta druga zmieści toaletę, komodę jakąś/szafkę, i umywalkę z szafką
w drugiej mamy prysznic, toaletę itd
z początku miałam dylemat , czy nie zrobić z tej drugiej toalety pomieszczenia gospodarczego (pralka, miejsce na wiadra, deskę itd)
ale stwierdzam, że często potrzebuję drugiej toalety gdy małżonek ma posiedzenie z gazeta
a my mamy jakiś synchron toaletowy :P

Wykańczanie jest straszneeeee pod tym względem, że nie da się wszystkiego na raz :P
My od stycznia się urządzamy i urządzić nie możemy...
teraz zbieramy na..drzwi .... brzmi strasznie, że bez drzwi w łazience przez 4 msc ale nie daliśmy rady hehehe
mamy firankę, dla nas nie ma problemu, ale... wypadałoby już je wstawić. Po drodze mieliśmy dwie operacje naszego psiaka, co zrujnowało nas finansowo i klapa
Mam nadzieję na poczatku czerwca się zadrzwiować :P

ja w piątki kończe prace o 16 i wracam po 17stej i wtedy działam do nocy, bo ja nie lubie sprzątać w weekend. Wolę się przemeczyc, ale i tak zostaly mi parapety i komoda i stoliki do odkurzenia :/
Wypadaloby tez po tych deszczach umyc okna, ale to juz zaciagne do roboty małżonka

ja tez bede czekac do jesieni, bo tak mnie prosil moj malzon, ze chce miec czas jeszcze na ogarniecie mieszkania i oddech finansowy

no chyba,ze przez przypadek ups tralalala coś się wydarzy

Ja od 9 juz pyrtole rosołek w garnku, kocham ten zapach <3
niby straszne, ale z drugiej strony można sobie powoli wszystko zaplanować i nie robić wszystkiego na hurra! my mieliśmy tyle wyborów, decyzji do podjęcia, dachówka, okna, płytki, jakbym jeszcze do tego wszystkiego miała całe poddasze na raz urządzić to bym padła chyba. Albo podjeła decyzja pod presją a potem bym żałowała. Teraz na spokojnie sobie urządzamy sypialnię, potem pokoje dziecięce
Dla córeczki już mam upatrzone mebelki białe z Ikei po wakacjach może po nie pojedziemy

Cytat:
A bo mi się jakaś infekcja "dowcipna" przypałętała ale już byłam u gin i się kuruję a zapasy prezerwatyw, bo stwierdziliśmy, że jak wykończymy to już nie kupujemy nowych ale potem jadę do Tż do pracy i będziemy jeszcze z jego kolegą w pokoju, więc podejrzewam, że szybciej niż w sierpniu nie zaczniemy
aaaa...rozumiem to kuruj się, a potem szybko wykańczajcie zapasy ile tego wam zostało?

Cytat:
Jejku jak wam zazdroszczę! my z tż wynajmujemy, a marzy mi się urządzanie już własnego lokum. Ale bardzo długa droga do tego.
Co do sprzątania ja pracuje w centrum handlowym i kończę zazwyczaj o 21, tak więc sprzątanie u mnie jest sporadycznie :banghead:
na pewno się doczekacie

Cytat:
Do tematu mieszkaniowego - my kupiliśmy kilka lat temu mieszkanie w bardzo dobrym stanie i tylko je odmalowaliśmy, chociaż nie wszystko idealnie mi się podoba np. inaczej urządziłabym łazienkę ale może będę mogła się wykazać jak będziemy kiedyś remontować lub jeśli kupimy większe mieszkanie.

Erk - co tam u Was??
a kiedy macie w planach zmianę lokum? jak duże macie teraz mieszkanko?

Cytat:
U nas oki, tylko wyników ciągle brak :banghead: tża jakaś handra dopada przez ciągłe siedzenie w domu. Zaraz mam egzamin z biochemii więc trzymajcie kciuki

już trochę za późno na kciuki jak tam egzamin poszedł?
trzymam kciuki za wyniki badań!

Stary 2014-05-19, 09:25   #143
Nati_kk
Zakorzenienie

A parę sztuk w sumie Ale teraz 2 tygodnie TŻ-ta nie ma, więc myślę, że na trochę nam jeszcze starczą...

Jak tam Wam weekend minął dziewczynki?

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-19, 09:33   #144
Jamee
Zakorzenienie

U mnie weekend aktywny. W sobotę sprzątanie w domu i na ogrodzie. A wczoraj byłam w Katowicach na wielkich zakupach a skończyło się na tym, że kupiłam balerinki i to w dodatku z przeceny

Jutro powinnam dostać @. Ale objawów ani widu ani słychu

Stary 2014-05-19, 10:11   #145
Nati_kk
Zakorzenienie

Czyżby jednak Wasze szaleństwa były owocne?

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2014-05-19, 10:13   #146
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Czyżby jednak Wasze szaleństwa były owocne?
Nie wiem, ten cykl jest prawdopodobnie bezowulacyjny

Stary 2014-05-19, 21:14   #147
sand
Zakorzenienie

Cytat:

trochę za późno ale za Twój egzamin. Za wyniki TŻta cały czas też

Cytat:
ja też czekam do października , głównie ma to związek z pracą ciąża wcześniej jest mi kompletnie nie na rękę

niby straszne, ale z drugiej strony można sobie powoli wszystko zaplanować i nie robić wszystkiego na hurra! my mieliśmy tyle wyborów, decyzji do podjęcia, dachówka, okna, płytki, jakbym jeszcze do tego wszystkiego miała całe poddasze na raz urządzić to bym padła chyba. Albo podjeła decyzja pod presją a potem bym żałowała. Teraz na spokojnie sobie urządzamy sypialnię, potem pokoje dziecięce
Dla córeczki już mam upatrzone mebelki białe z Ikei po wakacjach może po nie pojedziemy

aaaa...rozumiem to kuruj się, a potem szybko wykańczajcie zapasy ile tego wam zostało?

na pewno się doczekacie

a kiedy macie w planach zmianę lokum? jak duże macie teraz mieszkanko?

już trochę za późno na kciuki jak tam egzamin poszedł?
trzymam kciuki za wyniki badań!
chcielibyśmy zmienić mieszkanie na większe jak będę w ciąży z drugim maleństwem, ewentualnie - jeśli starania potrwają dłużej - jak Tymek będzie miał ok. 3 lata. Teraz mamy dwa pokoje 47m2 i jest idealnie na nasze obecne potrzeby ale docelowo chcielibyśmy mieć większy metraż

Cytat:
A parę sztuk w sumie Ale teraz 2 tygodnie TŻ-ta nie ma, więc myślę, że na trochę nam jeszcze starczą...

Jak tam Wam weekend minął dziewczynki?
u mnie weekend spokojny. W sobotę grałam z bratem w planszówki a w niedzielę obiad i popołudnie u rodziców. Poplotkowałam sobie z mamą podczas gdy wszyscy obecni mężczyźni, łącznie z małym Tymkiem, ucięli sobie drzemki

Cytat:

U mnie weekend aktywny. W sobotę sprzątanie w domu i na ogrodzie. A wczoraj byłam w Katowicach na wielkich zakupach a skończyło się na tym, że kupiłam balerinki i to w dodatku z przeceny

Jutro powinnam dostać @. Ale objawów ani widu ani słychu
poka, poka
może @ spóźni się trochę, nie stresuj się
Stary 2014-05-19, 21:47   #148
1141655
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
dzień ucieka mi przez palce
Już wieczór, ja zanim pójdę spać, się wyszykuję to już noc będzie i jak zwykle niewyspana niczym hipopotam będę się zwlekała jutro z wyra.

Właśnie postanowiłam, że robię mojej zerówce na koniec roku- noc w przedszkolu ( w zeszłym roku też miałam zerówkę i świetnie się udało).
Więc taka siedzę już zadumana co i jak i z lekka przerażona, bo tak jak poprzednio miałam grupę 11 osobową, tak teraz prawie 20sto. Więc będzie wesoło.

A tymczasem wracam do pisania scenariusza na koniec roku (na koniec czerwca) i dopracowywania szczegółów na Dzien Mamy i Taty , ktory bedziemy obchodzili w naszym p-kolu 29.05 .... masakra

erk jak egzamin? Pamietalam o kciukach,wiec tyle kciukensow, to musi byc dobrze

Stary 2014-05-20, 07:37   #149
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
trochę za późno ale za Twój egzamin. Za wyniki TŻta cały czas też

chcielibyśmy zmienić mieszkanie na większe jak będę w ciąży z drugim maleństwem, ewentualnie - jeśli starania potrwają dłużej - jak Tymek będzie miał ok. 3 lata. Teraz mamy dwa pokoje 47m2 i jest idealnie na nasze obecne potrzeby ale docelowo chcielibyśmy mieć większy metraż

u mnie weekend spokojny. W sobotę grałam z bratem w planszówki a w niedzielę obiad i popołudnie u rodziców. Poplotkowałam sobie z mamą podczas gdy wszyscy obecni mężczyźni, łącznie z małym Tymkiem, ucięli sobie drzemki

poka, poka
może @ spóźni się trochę, nie stresuj się
Balerinki takie nic specjalnego ale wygodne

Pojawiło się plamienie więc @ nadchodzi

A tak w ogóle dzień dobry Słońce świeci, 5 km na rowerze zrobione- dzień uważam za dobrze rozpoczety

Stary 2014-05-20, 07:37   #150
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny
dzień ucieka mi przez palce
Już wieczór, ja zanim pójdę spać, się wyszykuję to już noc będzie i jak zwykle niewyspana niczym hipopotam będę się zwlekała jutro z wyra.

Właśnie postanowiłam, że robię mojej zerówce na koniec roku- noc w przedszkolu ( w zeszłym roku też miałam zerówkę i świetnie się udało).
Więc taka siedzę już zadumana co i jak i z lekka przerażona, bo tak jak poprzednio miałam grupę 11 osobową, tak teraz prawie 20sto. Więc będzie wesoło.

A tymczasem wracam do pisania scenariusza na koniec roku (na koniec czerwca) i dopracowywania szczegółów na Dzien Mamy i Taty , ktory bedziemy obchodzili w naszym p-kolu 29.05 .... masakra

erk jak egzamin? Pamietalam o kciukach,wiec tyle kciukensow, to musi byc dobrze
fajnie
ja dzisiaj dostałam zaporszenie na Dzień Mamy do przedszkola, 26.05 będzie ciekawa jestem

Sand czyli zmiana już całkiem niedługo metraż na teraz faktycznie akurat, ale przy dwójce faktycznie lepiej trochę więcej miejsca mieć Tymek teraz ma swój pokój?

Jamee dlaczego myslisz, że bezowulacyjny cykl? u mnie @ przyszła jak w zegarku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości