Seksistowska reklama BingoSpa - co o tym sądzicie? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-10, 10:07   #121
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Dot.: Seksistowska reklama BingoSpa - co o tym sądzicie?

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4596487 6]Mi też Na szczęście spójność obleśności została zachowana. Byłoby mi też przykro, gdyby to był młody facet.

Też mam teraz przed oczami jakiegoś pana Gienka 50+ z czerwoną gębą, rozbieganymi oczami, wielkim brzuchem i sumiastym wąsem Dla mnie tak właśnie wygląda oblech level expert.

[/QUOTE]

Pozew za 3..2...1

Ale teraz to mnie juz naprawde do tej firmy zniechecilas

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 11:03   #122
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Pozew za 3..2...1

Ale teraz to mnie juz naprawde do tej firmy zniechecilas
Pozew
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 11:36   #123
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Tu macie zestaw 35 reklam w podobnym... "guście" http://demotywatory.pl/4319462/To-co...za-najbardziej

Tragedia dla mnie, po prostu tragedia. To jest tak bezczelne, tak obleśne, tak seksistowskie i uprzedmiotowiające, że brak mi na to słów.
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 14:35   #124
hairytale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
W dodatku ich target to nie są nastolatki z zawodówki (nie obrażając nikogo po zawodówce, ale wiecie o kogo chodzi - o dziewczyny którym być może taki komunikat wydał się zabawny).
Cytat:
Napisane przez ma_lyna Pokaż wiadomość
Aż nie chciałam wierzyć, że ktoś potrafi być na tyle ograniczony żeby uznać to COŚ za dobrą reklamę
Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
ogólnie nawet nie wiesz jak bardzo gila mnie to, że według ciebie ja potrzebuję dystansu. wisi mi to. ja mam wręcz przeciwne zdanie- tobie przydałoby się odrobinę rozwagi i pomyślunku. i zastanowienia. nie głupawego łykania tego, co ci reklamowcy wduszają- musisz głupawo cieszyć twarz, bo panowie reklamują cyckiem nowe skarpety, a dupą nowe felgi.
co trzeba mieć w głowie, by nawet przez chwile nie usiąść i nie pomyśleć? co trzeba mieć w głowie, żeby wyzywać ludzi od moherowych babć, bo się głupawe argumenty skończyły i trzeba uderzyć ad personam.
ogólnie spoko, że ciebie nie razi, bo ta reklama jest właśnie adresowana do takich jak ty
Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
jak to mawia mój facet [którego przecież przy moich poglądach nie powinnam mieć]: umysł nieskażony refleksją
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4596495 7]Oraz na twarzy widoczne ogromne zadłużenie intelektualne.[/QUOTE]

Przeczytałam to wszystko i naszła mnie taka refleksja, że jeżeli urażone grono klientek krytykuje kampanię reklamową, to powinno jeszcze pomyśleć, czy samo nie tworzy bagna.

Szczerze to odebrałam tę reklamę jako parodię reklam o seksistowskim charakterze, cały ten obrazek z "kobietą czekającą na zabieg" wydał mi się groteskowy. I co, teraz mam "twarz nieskalaną myślą" i jestem "ograniczoną nastolatką z zawodówki"?

Dodatkowo firma wyłołała niemałe zamieszanie i z paru sztuk kosmetyków "dostępnych w Tesco" nagle stali się sensacją internetu. Słusznie ktoś napisał, że za parę miesięcy o kampanii prawie nikt nie będzie pamiętał, natomiast o samej nazwie firmy owszem. Durexowi nie raz zdarzyło się przedstawić swoje produkty w niedyskretny sposób, a przecież ich reklamy oglądają także DZIECI. To was nie oburza?
Kampanii Bingo dzieciaki nie zrozumieją, a produkty firmy nadal będą miały fajne składy i działanie. Dodatkowo firma jest polska i nie testuje na zwierzętach. Dlaczego mam rezygnować z ich produktów przez jedną idiotyczną reklamę?

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Zwykła reklama, zwykły seksistowski żart. Tylko potem nagle mamy społeczeństwo jakie mamy i traktuje się nas czasem, tak jak się nas czasem traktuje...
Wręcz przeciwnie, ignorowanie takich reklam spowodowałoby spadek ich ilości, w końcu po co stosować coś na konsumencie, co nie działa. W tym wypadku działa i widać po popularności tego tematu.
hairytale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 14:40   #125
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hairytale Pokaż wiadomość
Przeczytałam to wszystko i naszła mnie taka refleksja, że jeżeli urażone grono klientek krytykuje kampanię reklamową, to powinno jeszcze pomyśleć, czy samo nie tworzy bagna.

Szczerze to odebrałam tę reklamę jako parodię reklam o seksistowskim charakterze, cały ten obrazek z "kobietą czekającą na zabieg" wydał mi się groteskowy. I co, teraz mam "twarz nieskalaną myślą" i jestem "ograniczoną nastolatką z zawodówki"?

Dodatkowo firma wyłołała niemałe zamieszanie i z paru sztuk kosmetyków "dostępnych w Tesco" nagle stali się sensacją internetu. Słusznie ktoś napisał, że za parę miesięcy o kampanii prawie nikt nie będzie pamiętał, natomiast o samej nazwie firmy owszem. Durexowi nie raz zdarzyło się przedstawić swoje produkty w niedyskretny sposób, a przecież ich reklamy oglądają także DZIECI. To was nie oburza?
Kampanii Bingo dzieciaki nie zrozumieją, a produkty firmy nadal będą miały fajne składy i działanie. Dodatkowo firma jest polska i nie testuje na zwierzętach. Dlaczego mam rezygnować z ich produktów przez jedną idiotyczną reklamę?

Wręcz przeciwnie, ignorowanie takich reklam spowodowałoby spadek ich ilości, w końcu po co stosować coś na konsumencie, co nie działa. W tym wypadku działa i widać po popularności tego tematu.
Widzę podobnie myślimy. Gdzieś wcześniej już przytaczałam powiedzenie "nie ważne jak mówią, ważne żeby mówili" i tak jest z tymi reklamami według mnie.
Lina9213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 14:53   #126
Silence_
Zakorzenienie

A jak dla mnie to właścicielowi BS, czy kto tam zatwierdził tą reklamę, wydawało się to być takie zabawne, a wyszło, że jednak nie dla większości.

Silence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 14:55   #127
kobietasukcesu
zawsze mam racje

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4597159 3]Pozew [/QUOTE]

skoro na watku blogerskim byly takie grozby to czemu by nie od pana Mietka

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2014-04-10 o 15:00
Stary 2014-04-10, 14:56   #128
201607231707
Konto usunięte

Tylko Durex produkuje prezerwatywy - ich nieudane reklamy są innego kalibru niż nieudana reklama z marnym pseudo-żartem o seksie firmy kosmetycznej.

Edytowane przez 201607231707
Czas edycji: 2014-04-10 o 15:02
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 15:00   #129
kobietasukcesu
zawsze mam racje

dubel

<3 <3 <3
Stary 2014-04-10, 15:12   #130
_Supernova_
Zadomowienie

Cytat:

głos rozsądku, serio wymierający gatunek
_Supernova_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 15:14   #131
hairytale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Tylko Durex produkuje prezerwatywy - ich nieudane reklamy są innego kalibru niż nieudana reklama z marnym pseudo-żartem o seksie firmy kosmetycznej.
To znaczy? Dla mnie reklama to reklama, jeżeli pokazuje seks, to patrzą na to wszyscy, dzieci i osoby starsze, kobiety i mężczyźni, nie rozumiem taryfy ulgowej dla marki produkującej prezerwatywy.
Stary 2014-04-10, 15:23   #132
201607231707
Konto usunięte

Tylko nikt tu nie ma problemu z samym faktem, że ktoś wykorzystał aluzję seksualną w reklamie, tylko z tym JAK to wykorzystał. Można zrobić dobrą reklamę z seksem, można zrobić beznadziejną, obrzydliwą czy wręcz obraźliwą - ta tutaj jest przykładem właśnie takiej.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

A firma produkująca prezerwatywy ma u mnie taryfę ulgową w tej kwestii, że o czym mają robić reklamy jak nie o seksie? A w przypadku firmy kosmetycznej głupota uderza podwójnie, bo dana reklama byla absolutnie niepotrzebna i z dupy.
Stary 2014-04-10, 15:31   #133
hairytale
Rozeznanie

Cytat:
Tylko nikt tu nie ma problemu z samym faktem, że ktoś wykorzystał aluzję seksualną w reklamie, tylko z tym JAK to wykorzystał. Można zrobić dobrą reklamę z seksem, można zrobić beznadziejną, obrzydliwą czy wręcz obraźliwą - ta tutaj jest przykładem właśnie takiej.

Poruszyłaś temat pseudo-żartu o seksie, więc na to Ci odpisałam :P
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

A firma produkująca prezerwatywy ma u mnie taryfę ulgową w tej kwestii, że o czym mają robić reklamy jak nie o seksie? A w przypadku firmy kosmetycznej głupota uderza podwójnie, bo dana reklama byla absolutnie niepotrzebna i z dupy.
Gdyby dalej reklamowali się jako kosmetyki, dzięki którym można poczuć się jak w spa, to nikt by o nich nie usłyszał. Tymczasem wyobraź sobie, że nigdy nie byłaś na wizażu, nie słyszałaś o marce, siedzisz na facebooku i nagle ktoś z Twoich znajomych wrzuca reklamę BingoSpa. By dowiedzieć się o nich więcej i co to w ogóle za firma, wpisujesz hasło w google i co widzisz? Całą listę pozytywnych recenzji z blogów, co chcesz: maski, odżywki, szampony. Do tego prawie każda blogerka dorzuci Ci analizę składu i wyda pozytywną opinię na jego temat. To już jakieś osiągnięcie dla firmy.
Stary 2014-04-10, 15:38   #134
201607231707
Konto usunięte

Nie, teraz kiedy wpisuję "BingoSpa", to wyskakuje mi NaTemat z nagłówkiem ""Dziś będzie na twarz, skarbie". Reklama sklepu z kosmetykami wywołała burzę" i tą reklamą właśnie.
Jakby ktoś znajomy wrzucił tę reklamę na facebooka, to po zobaczeniu uznałabym, że tonący brzytwy się chwyta, nie mają pomysłu na reklamę, nie umieją się sprzedać, nie znają się na marketingu w ogóle i zapamiętam aby nie wspierać partactwa. Lubię być świadomym konsumentem, więc zawsze sprawdzam wszystkie firmy, w któych coś kupuję.
BingoSpa jest raczej mało znane, a teraz są znani jako ci od seksistowskich reklam. No faktycznie sława jak hoho.
Stary 2014-04-10, 15:40   #135
Silence_
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby dalej reklamowali się jako kosmetyki, dzięki którym można poczuć się jak w spa, to nikt by o nich nie usłyszał. Tymczasem wyobraź sobie, że nigdy nie byłaś na wizażu, nie słyszałaś o marce, siedzisz na facebooku i nagle ktoś z Twoich znajomych wrzuca reklamę BingoSpa. By dowiedzieć się o nich więcej i co to w ogóle za firma, wpisujesz hasło w google i co widzisz? Całą listę pozytywnych recenzji z blogów, co chcesz: maski, odżywki, szampony. Do tego prawie każda blogerka dorzuci Ci analizę składu i wyda pozytywną opinię na jego temat. To już jakieś osiągnięcie dla firmy.
Ja za to znam sporo takich osób, które nie szukają kosmetyków w internecie. Pójdzie jedna z drugą do rossmanna i zadowolona i nawet nie przyjdzie do głowy żeby uganiać się za jakimś kosmetykiem. Może i ktoś tam zrobi tak jak napisałaś, ale np. w moim gronie wątpliwe.

Silence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 15:51   #136
evillcat
Raczkowanie

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego ta reklama jest taka bee?? Uprzedmiotowienie, taniość, bez smaku... jeśli chodzi o tandetność reklamy to się zgadzam - ktoś miał pomysł, chciał polecieć na fali Greya, nie wyszło kompletnie. Ale uprzedmiotowienie?? Czy naprawdę Polki są aż tak pruderyjne i "moherowe" (tak, użyłam tego słowa, mimo ostatniego bulwersu kilku Pań)? Ja tam widzę ładną zadbaną kobietę, mężczyznę, który ją dotyka, prawdopodobnie są parą, o co tyle krzyku?? Serio o ten wytrysk na twarz?? Żadna z Was nie zrobiła "loda" swojemu facetowi? To jest naprawdę takie uwłaczające kobiecie?? To, że sytuacja nie pasuje kompletnie do maseczek czy szamponów to inna kwestia, ale czemu nagle tyle kobiet się obruszyło jakby seks nadal był tabu?
evillcat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 16:07   #137
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:

No wlasnie. Chociaz ta reklama gdzie nad tunelem samochodowym maja reklame i wjezdza sie jakby tylnymi drzwiami tez moze byc dla wielu osob przegieciem.

<3 <3 <3
Stary 2014-04-10, 16:19   #138
_Supernova_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evillcat Pokaż wiadomość
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego ta reklama jest taka bee?? Uprzedmiotowienie, taniość, bez smaku... jeśli chodzi o tandetność reklamy to się zgadzam - ktoś miał pomysł, chciał polecieć na fali Greya, nie wyszło kompletnie. Ale uprzedmiotowienie?? Czy naprawdę Polki są aż tak pruderyjne i "moherowe" (tak, użyłam tego słowa, mimo ostatniego bulwersu kilku Pań)? Ja tam widzę ładną zadbaną kobietę, mężczyznę, który ją dotyka, prawdopodobnie są parą, o co tyle krzyku?? Serio o ten wytrysk na twarz?? Żadna z Was nie zrobiła "loda" swojemu facetowi? To jest naprawdę takie uwłaczające kobiecie?? To, że sytuacja nie pasuje kompletnie do maseczek czy szamponów to inna kwestia, ale czemu nagle tyle kobiet się obruszyło jakby seks nadal był tabu?
Podobnie to odebrałam szczerze mówiąc.
Stary 2014-04-10, 17:10   #139
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja jestem bardzo konserwatywna w pewnych sprawach i uważam że seks powinie pozostać między tymi których dany akt dotyczy. I dla mnie używanie ciała kobiety jako zabawki spełniającej seksualne fantazje jest uwłaczające. Na całe szczęście zawsze otaczałam się ludźmi (także w związkach) którzy mieli takie samo zdanie. Ot lubię być podmiotem, a nie przedmiotem.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 17:27   #140
ma_lyna
Przyczajenie

Cytat:
Widzisz, wszystko tutaj sprowadza się do własnych granic intymności. Kiedy obcy, kompletnie nieznany mi facet mówi do mnie "Dzisiaj na twarz, skarbie", to faktycznie, ktoś tutaj coś na twarz dostanie. On, z mojej dłoni i jeszcze poproszę mojego brata żeby mu z drugiej strony poprawił.

No ale ja jestem pruderyjna, bo przecież prawidłowa odpowiedź na tego typu propozycję to "U mnie, czy u Ciebie, Misiu?". Może nie zauważyłaś, ale tutaj to nie Twój facet proponuje Ci pewną czynność seksualną. Obcy dla Ciebie facet komunikuje Ci, że "dzisiaj będzie na twarz". Jeżeli dla Ciebie to wszystko jedno, to mogę tylko pogratulować seksualnego wyzwolenia ( a może rozbestwienia?).

Edytowane przez ma_lyna
Czas edycji: 2014-04-10 o 17:38
ma_lyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 17:33   #141
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
skoro na watku blogerskim byly takie grozby to czemu by nie od pana Mietka
Jakiego znowu Mietka, mówiłam przecież o Gienku, w co ty mnie wrabiasz ?
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 17:36   #142
201605021613
Konto usunięte

Widziałam wczoraj na o2 właśnie obrazek z tej reklamy i tytuł ,,Nie zgadniesz czyja to reklama''.

Nie wchodziłam akurat w to, przeoczyłam, ale byłam pewna, że to jakaś reklama banku ,,kredyt na twarz'', czy ,,pożyczka na twarz'' tzn. łatwa pożyczka, bez zbędnych formalności tak sobie to skojarzyłam jakoś. No ale myślę, że jak na bank to za bardzo seksistowska, więc może jakiś produkt dla facetów?

Wchodzę na facebooka i mam w polubieniach Niemodnepolki, widzę ich posty, a tam pojawia się ta reklama i BingoSpa. Kopara mi opadła lekko.
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 17:59   #143
evillcat
Raczkowanie

Cytat:
Może nie zauważyłaś, ale tutaj to nie Twój facet proponuje Ci pewną czynność seksualną. Obcy dla Ciebie facet komunikuje Ci, że "dzisiaj będzie na twarz". Jeżeli dla Ciebie to wszystko jedno, to mogę tylko pogratulować seksualnego wyzwolenia ( a może rozbestwienia?).
W tym sęk, że ja nie widzę tu żadnego obcego faceta składającego mi sprośne propozycje. Widzę parę ludzi, partnerów, kochanków, małżeństwo, konkubinat, zwał jak zwał. I to on jej proponuje. Dla mnie ta scenka nie dotyczy obcych sobie ludzi. Nie bronię reklamy, jest nieudana kompletnie, granice dobrego smaku zostały przesunięte o kilometry ale kurcze, nie widzę tu obrazu gdzie obcy facet zerka na mnie na ulicy i mruczy "maleńka, dziś będzie na twarz"
Stary 2014-04-10, 18:01   #144
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Supernova_ Pokaż wiadomość
głos rozsądku, serio wymierający gatunek
Brak klasy nie jest równoznaczny z posiadaniem rozsądku.

Pamięta ktoś tę reklamę? http://www.youtube.com/watch?v=Q2LBaJB5RT4
Biznes się chyba nie udał. No chyba że zarobili tak dużo, że mogli sobie pozwolić na zniknięcie z rynku i właściciele opalają się teraz na plaży
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 18:09   #145
hairytale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Brak klasy nie jest równoznaczny z posiadaniem rozsądku.

Pamięta ktoś tę reklamę? http://www.youtube.com/watch?v=Q2LBaJB5RT4
Biznes się chyba nie udał. No chyba że zarobili tak dużo, że mogli sobie pozwolić na zniknięcie z rynku i właściciele opalają się teraz na plaży
Jak już robisz do mnie podjazdy, że brak mi klasy, to chociaż wytłumacz dlaczego
Stary 2014-04-10, 18:14   #146
ma_lyna
Przyczajenie

Cytat:
W tym sęk, że ja nie widzę tu żadnego obcego faceta składającego mi sprośne propozycje. Widzę parę ludzi, partnerów, kochanków, małżeństwo, konkubinat, zwał jak zwał. I to on jej proponuje. Dla mnie ta scenka nie dotyczy obcych sobie ludzi. Nie bronię reklamy, jest nieudana kompletnie, granice dobrego smaku zostały przesunięte o kilometry ale kurcze, nie widzę tu obrazu gdzie obcy facet zerka na mnie na ulicy i mruczy "maleńka, dziś będzie na twarz"
No jak? To maila z tą "reklamą" wysłał Ci własny facet? No bo ja ją dostałam od BingoSpa na prywatnego maila. Nie mogę powiedzieć żebym znała właściciela tej firmy, a on mimo to zwraca się do mnie per "skarbie" i mówi mi że będę brała na twarz Generalnie przyznajesz, że gdyby to obcy facet zaczepił Cię takim tekstem na ulicy to poczułabyś się urażona, ale kiedy w wirtualny sposób robi to firma kosmetyczna, to już urażona nie jesteś? A gdzie tu różnica? Ja dostałam tę reklamę na maila więc jak najbardziej traktuję ją ad personam.

A jeszcze tak od strony technicznej. Ja na tym zdjęciu nie widzę kobiety i mężczyzny. Głowa drugiej postaci jest ucięta. Dlaczego? Bo kobieta może robić z siebie tanią dziwkę ale już facet nie będzie swoją twarzą podpisywał się pod taką reklamą? Reklama jest prostacka do granic niemożliwości. Na zdjęciu nie ma ani jednego kosmetyku. To co "będzie na twarz" skoro nigdzie tam nie widzę tubki z kremem, czy opakowania maseczki? Postać w smokingu jakiś nie trzyma kremu w dłoni więc odpowiedź jest dosyć oczywista. Nie spotkałam się jeszcze z mężczyzną, który by nakładał kobiecie na twarz krem, więc do całej gamy negatywnych określeń można dodać tutaj jeszcze słowo "bezsensowny".
ma_lyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 18:24   #147
_Supernova_
Zadomowienie

Cytat:
No jak? To maila z tą "reklamą" wysłał Ci własny facet? No bo ja ją dostałam od BingoSpa na prywatnego maila. Nie mogę powiedzieć żebym znała właściciela tej firmy, a on mimo to zwraca się do mnie per "skarbie" i mówi mi że będę brała na twarz Generalnie przyznajesz, że gdyby to obcy facet zaczepił Cię takim tekstem na ulicy to poczułabyś się urażona, ale kiedy w wirtualny sposób robi to firma kosmetyczna, to już urażona nie jesteś? A gdzie tu różnica? Ja dostałam tę reklamę na maila więc jak najbardziej traktuję ją ad personam.

A jeszcze tak od strony technicznej. Ja na tym zdjęciu nie widzę kobiety i mężczyzny. Głowa drugiej postaci jest ucięta. Dlaczego? Bo kobieta może robić z siebie tanią dziwkę ale już facet nie będzie swoją twarzą podpisywał się pod taką reklamą? Reklama jest prostacka do granic niemożliwości. Na zdjęciu nie ma ani jednego kosmetyku. To co "będzie na twarz" skoro nigdzie tam nie widzę tubki z kremem, czy opakowania maseczki? Postać w smokingu jakiś nie trzyma kremu w dłoni więc odpowiedź jest dosyć oczywista. Nie spotkałam się jeszcze z mężczyzną, który by nakładał kobiecie na twarz krem, więc do całej gamy negatywnych określeń można dodać tutaj jeszcze słowo "bezsensowny".
Chyba masz problem, skoro widzisz w tej reklamie siebie , Ty nawet modelki ze zdjęcia nie widzisz, ale siebie i stado bezimiennych facetów
A co do podkreślonego, to zalezy od interpretacji, ja bym tam wkleiła głowe swojego faceta, jeśli juz,a Ty juz jakiegoś tam faceta, do tego własciciela tej firmy Z pewnościa zwraca sie do Ciebie per "skarbie" bo sam wysyła te reklamy jako propozycje dla swoich klientek . To tak na marginesie, bo watek dalej zabawny. Twoja interpretacja z włascicielem firmy bije wszystkie posty na głowe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-10, 18:34   #148
evillcat
Raczkowanie

Cytat:

cóż, ja nie odebrałam tej reklamy personalnie, wiele spamu trafia do mnie na pocztę i nie oburzam się za każdym razem, "jakim prawem play mnie namawia do przejścia do ich sieci skoro ja lubię plusa???" nie sądzę też aby właściciel firmy Bingo Spa chciał mi się spuszczać na twarz...

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez _Supernova_ Pokaż wiadomość
Chyba masz problem, skoro widzisz w tej reklamie siebie , Ty nawet modelki ze zdjęcia nie widzisz, ale siebie i stado bezimiennych facetów
A co do podkreślonego, to zalezy od interpretacji, ja bym tam wkleiła głowe swojego faceta, jeśli juz,a Ty juz jakiegoś tam faceta, do tego własciciela tej firmy Z pewnościa zwraca sie do Ciebie per "skarbie" bo sam wysyła te reklamy jako propozycje dla swoich klientek . To tak na marginesie, bo watek dalej zabawny. Twoja interpretacja z włascicielem firmy bije wszystkie posty na głowe
popłakałam się ze śmiechu, przynajmniej czas w pracy szybciej mija
Stary 2014-04-10, 18:34   #149
ok132
Raczkowanie

Fatalna kampania.
Wstyd mi za kobiety, których to nie rusza
ok132 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 18:43   #150
evillcat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ok132 Pokaż wiadomość
Fatalna kampania.
Wstyd mi za kobiety, których to nie rusza
kajam się
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości