![]() |
#121 |
zawsze mam racje
|
Dot.: Seksistowska reklama BingoSpa - co o tym sądzicie?
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4596487 6]Mi też
![]() Też mam teraz przed oczami jakiegoś pana Gienka 50+ z czerwoną gębą, rozbieganymi oczami, wielkim brzuchem i sumiastym wąsem ![]() [/QUOTE] Pozew za 3..2...1 ![]() Ale teraz to mnie juz naprawde do tej firmy zniechecilas ![]()
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
Tu macie zestaw 35 reklam w podobnym... "guście"
![]() Tragedia dla mnie, po prostu tragedia. To jest tak bezczelne, tak obleśne, tak seksistowskie i uprzedmiotowiające, że brak mi na to słów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przeczytałam to wszystko i naszła mnie taka refleksja, że jeżeli urażone grono klientek krytykuje kampanię reklamową, to powinno jeszcze pomyśleć, czy samo nie tworzy bagna. Szczerze to odebrałam tę reklamę jako parodię reklam o seksistowskim charakterze, cały ten obrazek z "kobietą czekającą na zabieg" wydał mi się groteskowy. I co, teraz mam "twarz nieskalaną myślą" i jestem "ograniczoną nastolatką z zawodówki"? Dodatkowo firma wyłołała niemałe zamieszanie i z paru sztuk kosmetyków "dostępnych w Tesco" nagle stali się sensacją internetu. Słusznie ktoś napisał, że za parę miesięcy o kampanii prawie nikt nie będzie pamiętał, natomiast o samej nazwie firmy owszem. Durexowi nie raz zdarzyło się przedstawić swoje produkty w niedyskretny sposób, a przecież ich reklamy oglądają także DZIECI. ![]() Kampanii Bingo dzieciaki nie zrozumieją, a produkty firmy nadal będą miały fajne składy i działanie. Dodatkowo firma jest polska i nie testuje na zwierzętach. Dlaczego mam rezygnować z ich produktów przez jedną idiotyczną reklamę? Wręcz przeciwnie, ignorowanie takich reklam spowodowałoby spadek ich ilości, w końcu po co stosować coś na konsumencie, co nie działa. W tym wypadku działa i widać po popularności tego tematu. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
A jak dla mnie to właścicielowi BS, czy kto tam zatwierdził tą reklamę, wydawało się to być takie zabawne, a wyszło, że jednak nie dla większości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
zawsze mam racje
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4597159 3]Pozew
![]() skoro na watku blogerskim byly takie grozby to czemu by nie od pana Mietka ![]()
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2014-04-10 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
Tylko Durex produkuje prezerwatywy - ich nieudane reklamy są innego kalibru niż nieudana reklama z marnym pseudo-żartem o seksie firmy kosmetycznej.
Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-04-10 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
zawsze mam racje
|
dubel
![]() |
#130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
To znaczy? Dla mnie reklama to reklama, jeżeli pokazuje seks, to patrzą na to wszyscy, dzieci i osoby starsze, kobiety i mężczyźni, nie rozumiem taryfy ulgowej dla marki produkującej prezerwatywy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
Tylko nikt tu nie ma problemu z samym faktem, że ktoś wykorzystał aluzję seksualną w reklamie, tylko z tym JAK to wykorzystał. Można zrobić dobrą reklamę z seksem, można zrobić beznadziejną, obrzydliwą czy wręcz obraźliwą - ta tutaj jest przykładem właśnie takiej.
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- A firma produkująca prezerwatywy ma u mnie taryfę ulgową w tej kwestii, że o czym mają robić reklamy jak nie o seksie? A w przypadku firmy kosmetycznej głupota uderza podwójnie, bo dana reklama byla absolutnie niepotrzebna i z dupy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
Nie, teraz kiedy wpisuję "BingoSpa", to wyskakuje mi NaTemat z nagłówkiem ""Dziś będzie na twarz, skarbie". Reklama sklepu z kosmetykami wywołała burzę" i tą reklamą właśnie.
Jakby ktoś znajomy wrzucił tę reklamę na facebooka, to po zobaczeniu uznałabym, że tonący brzytwy się chwyta, nie mają pomysłu na reklamę, nie umieją się sprzedać, nie znają się na marketingu w ogóle i zapamiętam aby nie wspierać partactwa. Lubię być świadomym konsumentem, więc zawsze sprawdzam wszystkie firmy, w któych coś kupuję. BingoSpa jest raczej mało znane, a teraz są znani jako ci od seksistowskich reklam. No faktycznie sława jak hoho. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego ta reklama jest taka bee?? Uprzedmiotowienie, taniość, bez smaku... jeśli chodzi o tandetność reklamy to się zgadzam - ktoś miał pomysł, chciał polecieć na fali Greya, nie wyszło kompletnie. Ale uprzedmiotowienie?? Czy naprawdę Polki są aż tak pruderyjne i "moherowe" (tak, użyłam tego słowa, mimo ostatniego bulwersu kilku Pań)? Ja tam widzę ładną zadbaną kobietę, mężczyznę, który ją dotyka, prawdopodobnie są parą, o co tyle krzyku?? Serio o ten wytrysk na twarz?? Żadna z Was nie zrobiła "loda" swojemu facetowi? To jest naprawdę takie uwłaczające kobiecie?? To, że sytuacja nie pasuje kompletnie do maseczek czy szamponów to inna kwestia, ale czemu nagle tyle kobiet się obruszyło jakby seks nadal był tabu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem bardzo konserwatywna w pewnych sprawach i uważam że seks powinie pozostać między tymi których dany akt dotyczy. I dla mnie używanie ciała kobiety jako zabawki spełniającej seksualne fantazje jest uwłaczające. Na całe szczęście zawsze otaczałam się ludźmi (także w związkach) którzy mieli takie samo zdanie. Ot lubię być podmiotem, a nie przedmiotem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No ale ja jestem pruderyjna, bo przecież prawidłowa odpowiedź na tego typu propozycję to "U mnie, czy u Ciebie, Misiu?". Może nie zauważyłaś, ale tutaj to nie Twój facet proponuje Ci pewną czynność seksualną. Obcy dla Ciebie facet komunikuje Ci, że "dzisiaj będzie na twarz". Jeżeli dla Ciebie to wszystko jedno, to mogę tylko pogratulować seksualnego wyzwolenia ( a może rozbestwienia?). Edytowane przez ma_lyna Czas edycji: 2014-04-10 o 17:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Konto usunięte
|
Widziałam wczoraj na o2 właśnie obrazek z tej reklamy i tytuł ,,Nie zgadniesz czyja to reklama''.
Nie wchodziłam akurat w to, przeoczyłam, ale byłam pewna, że to jakaś reklama banku ,,kredyt na twarz'', czy ,,pożyczka na twarz'' tzn. łatwa pożyczka, bez zbędnych formalności tak sobie to skojarzyłam jakoś ![]() Wchodzę na facebooka i mam w polubieniach Niemodnepolki, widzę ich posty, a tam pojawia się ta reklama i BingoSpa. Kopara mi opadła lekko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
W tym sęk, że ja nie widzę tu żadnego obcego faceta składającego mi sprośne propozycje. Widzę parę ludzi, partnerów, kochanków, małżeństwo, konkubinat, zwał jak zwał. I to on jej proponuje. Dla mnie ta scenka nie dotyczy obcych sobie ludzi. Nie bronię reklamy, jest nieudana kompletnie, granice dobrego smaku zostały przesunięte o kilometry ale kurcze, nie widzę tu obrazu gdzie obcy facet zerka na mnie na ulicy i mruczy "maleńka, dziś będzie na twarz"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Brak klasy nie jest równoznaczny z posiadaniem rozsądku.
Pamięta ktoś tę reklamę? http://www.youtube.com/watch?v=Q2LBaJB5RT4 Biznes się chyba nie udał. No chyba że zarobili tak dużo, że mogli sobie pozwolić na zniknięcie z rynku i właściciele opalają się teraz na plaży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A jeszcze tak od strony technicznej. Ja na tym zdjęciu nie widzę kobiety i mężczyzny. Głowa drugiej postaci jest ucięta. Dlaczego? Bo kobieta może robić z siebie tanią dziwkę ale już facet nie będzie swoją twarzą podpisywał się pod taką reklamą? Reklama jest prostacka do granic niemożliwości. Na zdjęciu nie ma ani jednego kosmetyku. To co "będzie na twarz" skoro nigdzie tam nie widzę tubki z kremem, czy opakowania maseczki? Postać w smokingu jakiś nie trzyma kremu w dłoni więc odpowiedź jest dosyć oczywista. Nie spotkałam się jeszcze z mężczyzną, który by nakładał kobiecie na twarz krem, więc do całej gamy negatywnych określeń można dodać tutaj jeszcze słowo "bezsensowny". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do podkreślonego, to zalezy od interpretacji, ja bym tam wkleiła głowe swojego faceta, jeśli juz,a Ty juz jakiegoś tam faceta, do tego własciciela tej firmy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Fatalna kampania.
Wstyd mi za kobiety, których to nie rusza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.