Zarażenie ospą - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-18, 13:11   #121
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Zarażenie ospą

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Iizabela, mnie oprocz homeopatii jeszcze denerwują ruchy anyszczepionkowe, nie lubię takich domorosłych ekspertów oczytanych w Internecie, wiem, ze każdy Polak zna się na medycynie Jak zapytałam znajomej z rodziny lekarki czy szczepić dziecko na pneumokoki, to zanim doradziła zapytała kolezanki pediatry, a tu ludziska z netu doradzają jako eksperci medyczni i tego bardzo nie lubię. Moze ktos ma naprawde chore dziecko i poslucha takich medrcow od homeopatii, bedzie zapalenie pluc szejkiem z wody z cukrem leczyl...
W te Lipomale też nie wierze. Ja w ogóle juz chyba w nic nie wierze
I co Wam doradziła? Bo ja się zastanawiam nad tą szczepionką.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 19:40   #122
_vixen_
Zakorzenienie

Zeby szczepić.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-24, 07:52   #123
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Minęły już dwa tygodnie od kontaktu i cisza, więc jestem dość spokojna, chociaż jeszcze ten tydzień odczekam.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-24, 17:30   #124
Linka25
Zakorzenienie

U nas za 3 dni minie miesiąc od kontaktu z ospą i nic, cisza NIe wiem czy mała po prostu nie złapała wirusa czy może to zasługa szczepionki.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-24, 21:33   #125
201607211724
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
U nas za 3 dni minie miesiąc od kontaktu z ospą i nic, cisza NIe wiem czy mała po prostu nie złapała wirusa czy może to zasługa szczepionki.
fajnie najwazniejsze, ze macie z glowy i choróbsko i szczepienie.
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-24, 21:53   #126
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mi i córce nasivin pomaga

Mam koleżankę, która wierzy w homeopatię, w dodatku poleca pediatrę i lekarza rodzinnego w jednym, który w ten sposób leczy. Nawet nie ziołolecznictwo, ale typowa homeopatia. To nic, że cała rodzina non stop chora, gorączki i inne przeziębienia. Ale oni nie uznają żadnych innych leków. No spoko... każdy robi jak chce, ja w homeopatię nie wierzę.
Są też takie czopki, które polecają przy ząbkowania, Viburcol chyba. Pediatra je przepisała, gdy córka dość mocno cierpiała. Ale powiedziała, że to homeopatia.

Właśnie, a jak to jest z tymi syropami przeciwgorączkowymi typu Lipomal? Czytałam o tym, że to wyciąg z lipy i to "sama natura" a nie tak jak paracetamol czy ibuprofen.

Viburcol na część dzieci działa,na część nie,z jakiegoś powodu jest na receptę,mnie się nie podoba belladonna w składzie.

Lipomal można o kant tyłka rozbić ,w składzie benzoensan sodu,curkier ,aromat malinowy,zdecydowanie lepiej zaparzyć herbatkę z lipy,dodać porządny sok malinowyi tyle,zdrowej będzie a i działanie pewniejsze.

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-24, 22:29   #127
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Viburcol na część dzieci działa,na część nie,z jakiegoś powodu jest na receptę,mnie się nie podoba belladonna w składzie.
Ponoć jest na receptę, bo rodzice masowo kupowali go aby dzieci "spokojnie spały podczas ząbkowania". Takie informacje znalazłam, nie wiem jak jest naprawdę.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości