Wizaż ogłupia!!! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 09:47   #121
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Dot.: Wizaż ogłupia!!!

A mi się jeszcze przypomniał ten, co nie chciał, żeby dziewczyna jechała na erazmusa, bo się natychmiastowo puści z Hiszpanem czy innym Włochem. A potem się okazało, że dziewczyna też miała tu konto

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=736002

Edytowane przez jesienny_lisc
Czas edycji: 2014-04-15 o 09:51
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 09:56   #122
86lola
Rotmistrz

Nawet jak chlopak napisal tu tylko raz swoj problem, musialo to byc cos co sie dziewczynie bardzo niespodobalo. Bo na standardowe porady, jak np.porozmawiaj z nia, raczej ciezko sie gniewac.
86lola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 10:27   #123
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 86lola Pokaż wiadomość
To ten co pisal o nadwadze swojej ukochanej? Tam chyba jest jako marciner... Jeszcze mi przyszedl do glowy ten od przylepy.
Też obstawiałabym chłopaka przylepy.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 10:34   #124
Alexandra92x
Rozeznanie

W 10000% zgadzam się z Autorką wypowiedzi. Niektóre z Was udzielają takich rad, które nijak imają się do rzeczywistości. Dopiero teraz widzę jak głupie jest słuchanie jakich obcych w internecie. Sama mało pytałam się o moje problemy. Jednak podświadomie niektóre wypowiedzi dźwięczą mi do dzisiaj w uszach dlatego już od prawie dwóch miesięcy się tu nie udzielam. To mój ostatni post.

Zastanówcie się czasem, że jak piszecie "rozstań się" osobie, której przez tydzień nieukłada się w związku to ma ona czasem diametralny wpływ na jej życie. Jesteście tu jak sekta. Przyjaciółki, które w życiu codziennym nie mają co robić tylko wiecznie siedzą na Wizażu, krytykują, zrzędzą. Chociaż było kilka osób, które wydają się spoko i mają swoje życie. Przede wszystkim są to dziewczyny z PTT.

Mi Wizaż bardzo zaszkodził. Szczególnie jak czytałam w okresie moich stanów depresyjnych te wszystkie problemy, które sprawiały, że widziałam świat tylko w czarnych barwach.

luty 2014 - początkująca włosomaniaczka
Alexandra92x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 10:35   #125
awia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziomek_maly Pokaż wiadomość
Tak a propos tego, że wizaż ogłupia:

W sumie prawdą jest, że wielu facetów siedzi tutaj (nawet się nie udzielając), bo to forum jest często istną kopalnią beki
Gratuluje wyciągnięcia postu sprzed 9 lat.
W sumie nie wiem co Cie tak smieszy. Ze czekolada gorzka jest gorzka?
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 10:37   #126
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Co to jest PTT?
Stary 2014-04-15, 10:40   #127
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
No bo to było śmieszne

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Co to jest PTT?
Też się zastanawiam.
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-15, 10:43   #128
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Pewnie nie znajdę, bo nie mam w subskrypcjach, ale poszukam jutro

Edit, znalazłam, to w sumie najciekawszy post z tematu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...0&postcount=53
Dziekuje. Dobry kandydat, ale ma bana. Wizazanek autorki udziela sie obecnie.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 10:47   #129
Silence_
Zakorzenienie

Cytat:
Co to jest PTT?
Zapewne skrót od wątku - powiedz to tutaj

Cytat:
Śmieszne było Twoje zdziwienie i oburzenie ze czekolada z tak dużą zawartością kakao jest gorzka

Wysłane z mojego S4

Silence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 10:57   #130
TwojTroll
BAN stały

Dziewczyny czym wy się przejmujecie? Wizaz traktowac powaznie? Toz to kopalnia trolingu. Sadze ze co trzeci watek tu to wymysl trola dla beki. Sam pewengo czasu bylem bardzo aktywny na forum ze ponad polowa watkow byla wyimaginowana przeze mnie. A smialem sie w kulak.

Pozdrawiam normalne trzymajace dystans

wasz kochany troll.
TwojTroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 11:00   #131
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
A mi się jeszcze przypomniał ten, co nie chciał, żeby dziewczyna jechała na erazmusa, bo się natychmiastowo puści z Hiszpanem czy innym Włochem. A potem się okazało, że dziewczyna też miała tu konto

Jeżeli to ona, to wyjechała na tego erasmusa i dobrze

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-15, 11:02   #132
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznana_nazwa Pokaż wiadomość
Nie. Nie zrozumiałaś (w sumie nic dziwnego)
Wyobraź sobie sytuacje (pisze czysto hipotetycznie), Twój facet zakłada tutaj wątek "moja kobieta nie napisała mi dziś smsa na dzień dobry, co robić? zerwać?" i powiedzmy wizażanki radzą twojemu facetowi " tak, rzuć ją" "co to za kobieta" "tego kwiatu jest pół światu" itd. i Twój facet nagle Ci oznajmia "koniec z nami"
Pewnie nadal nie rozumiesz o co mi chodzi ale pije do tego że te osoby wymyślają sobie problemy z d*py, Wy je wyolbrzymiacie, koloryzujecie jeszcze bardziej a efekt potem jest jaki jest
Nigdy nikt nie dosłał takiej rady i nie dostanie, chyba że w tonie prześmiewczym, który ma podkreślać, że jest to bardzo błaha sprawa i nie trzeba zakładać od razu wątku ani tak tego przeżywać.
Ogólnie to rady w tylu "rzuć ją/go" pojawiają się w sytuacjach, w których nie można poradzić nic innego. Zazwyczaj doradza się rozmowę z partnerem. Wiem, dla niektórych to hardcore, bo jak można w związku robić takie rzeczy jak jak rozmawiać
Przykład Ci ewidentnie nie wyszedł.

Równie dobrze można stwierdzić, że związek rozpada się przez sąsiadkę, która zdradza męża lub jakąś postać z serialu, która zauroczyła się listonoszem.
Jakbym podejrzewała narzeczonego o zdradę za każdym razem, gdy przeczytam lub usłyszę o zdradzającym facecie, to pisałabym już ze szpitala psychiatrycznego. A tak to udzielam światłych rad ze zwykłego jak szefa nie ma

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
no co ty gdyby nie ten cholerny wizaż byłoby różowo. DAMMIT
Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
usprawiedliwianie faceta poziom hardcore.

Wiesz, jak w związku źle się dzieje, to jest to wina zainteresowanych, a nie pań z neta.
"To taki dobry chłop, on by mnie w życiu o nic nie podejrzewał, gdyby nie te zdemoralizowane baby z neta".

Cytat:
Napisane przez 86lola Pokaż wiadomość
To ten co pisal o nadwadze swojej ukochanej? Tam chyba jest jako marciner... Jeszcze mi przyszedl do glowy ten od przylepy.
Też pomyślałam o tych dwóch.

Gregorius raczej odpada. Raz, że o nic nie wynosi z żadnej dyskusji, a dwa, że jego panienka nie jest osobą, która byłaby w stanie samodzielnie założyć wątek bez konsultacji ze swym panem i władcą.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 11:03   #133
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Jeśli Twój facet jest aż tak podatny na sugestie innych kobiet w Internecie to chyba masz problem z nim, a nie z kobietami z wizażu

Poza tym pewne sprawy powinno się załatwiać rozmawiając z osobą, z która jesteśmy, a nie pisać po kilka wątków na forum. Bo to już jest kolejny znak, że jest jeszcze większy problem z waszym związkiem.
Stary 2014-04-15, 11:08   #134
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
głupota go śmieszy. Mnie też ten wpis nieźle rozbawił i załamał jednocześnie
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 11:12   #135
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli to ona, to wyjechała na tego erasmusa i dobrze
To chyba jednak nie ona Mi by się nie chciało z cieplutkiego południa takich głupich wątków zakładać. Ale dla tamtej dziewczyny bardzo dobrze, super

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-15, 11:13   #136
_Supernova_
Zadomowienie

Zgadzam sie z Tobą autorko, jak ktos nie ma dystansu do internetu, to faktycznie moze tu zbaranieć. Pare jest tu rozsądnych, mądrych osob, ale kurcze nawet one mam wrazenie w miare udzielania sie na intymnym nieco głupieją. Nie przecze, ze mozna znalezc czasmai pozyteczne porady, ale w wiekszosci to jednak toksyczne wynurzenia,oraz jałowe dyskusje. Z kolei jest kilka fajnych działów ( np biochemia) gdzie mozna poczytac ciekawe rzeczy, nauczyc się czegoś.Zreszta chyba kazdy inny dział jest o niebo bardziej sensowny i ambitny niz akurat ten. No ale to uzytkowniczki nadają mu taki kształt, a wiekszosc jest pełna jadu, więc dla własnego dobrego samopoczucia warto z przymrużeniem oka traktowac tu wypowiedzi. Pobawic sie, pośmiać, dowiedzieć czegos, to ma sens, reszta to strata czasu tak naprawdę
_Supernova_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 11:13   #137
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
To chyba jednak nie ona Mi by się nie chciało z cieplutkiego południa takich głupich wątków zakładać. Ale dla tamtej dziewczyny bardzo dobrze, super
ona. Zadałam sobie trud poczytania jej postów. Wszystko się zgadza. Rozstała się z burakiem i wyjechała

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 11:19   #138
phony
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość

Gregorius raczej odpada. Raz, że o nic nie wynosi z żadnej dyskusji, a dwa, że jego panienka nie jest osobą, która byłaby w stanie samodzielnie założyć wątek bez konsultacji ze swym panem i władcą.
Oj, nie powiedziałabym. Ci co najbardziej drą się bez sensu mają najprawdopodobniej "niewychowaną/nieposłuszną" kobietę w domu a na forach kobiecych wypłakują swoje żale tworząc jakąś drugą rzeczywistość, równoległy świat czy coś w ten deseń

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:

Skąd wiesz, że ma też tu konto?

Słuchajcie, a odbijając troche od tematu- kojarzy któraś z was wątek jakiejś dziewczyny (a może faceta?) na którym doszło do kłótni z jego drugą połówką (okazało się, że połówka też tu ma konto czy coś takiego)? szukam szukam i nie mogę znaleźć, a kiedyś coś takiego było, ale to już kilka lat minęło spokojnie
Stary 2014-04-15, 11:20   #139
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Jeśli Twój facet jest aż tak podatny na sugestie innych kobiet w Internecie to chyba masz problem z nim, a nie z kobietami z wizażu
toteż właśnie
jak on nie ogarnie bani, to zacznie ci zatruwać życie swoimi urojonymi lękami

usłyszy, że koleżanka znajomego zdradziła chłopaka - i przylezie ci truć zadek
usłyszy o zdradzie aktora - i dalejże sprawdzać, czy ty nie zdradzasz

to jest w jego głowie problem; nie trafiłby na wizaż - to trafilby gdzie indziej, na kwejka, na pasjans.com czy gdzieś - a że nie ma normalnego podejścia do życia, tylko mu się uroiło, że wszystkie zdradzą - to tobie życie zatruje

nie nam, tylko tobie
toć można na nas zwalać winę, ale to nie my ci życie zatruwamy, tylko ten człowiek - i warto zdać sobie sprawę z tego
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-15, 11:25   #140
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phony Pokaż wiadomość
Oj, nie powiedziałabym. Ci co najbardziej drą się bez sensu mają najprawdopodobniej "niewychowaną/nieposłuszną" kobietę w domu a na forach kobiecych wypłakują swoje żale tworząc jakąś drugą rzeczywistość, równoległy świat czy coś w ten deseń

Słuchajcie, a odbijając troche od tematu- kojarzy któraś z was wątek jakiejś dziewczyny (a może faceta?) na którym doszło do kłótni z jego drugą połówką (okazało się, że połówka też tu ma konto czy coś takiego)? szukam szukam i nie mogę znaleźć, a kiedyś coś takiego było, ale to już kilka lat minęło spokojnie
To bardzo możliwe, w sumie aż nie mogę uwierzyć, że znalazł sobie taką mimozę. Ale wówczas nie mogłaby mieć pretensji o nasze rady.

Wątek pamiętam, ale linka nie posiadam. Przewijała się tam jakaś komoda, w której pani trzymała długopisy, a pan miał tak ironiczny sposób pisania o swej żonie, że z miejsca go znielubiłam.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 11:26   #141
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
W 2010 roku to chyba bylo, jesli mnie pamiec nie myli.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 11:29   #142
phony
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
To bardzo możliwe, w sumie aż nie mogę uwierzyć, że znalazł sobie taką mimozę. Ale wówczas nie mogłaby mieć pretensji o nasze rady.
Chociaż w sumie miałam takiego kolegę na roku....telepało mną jak się wypowiadał na temat kobiet i ich "obowiązków", byłam w ciężkim szoku jak się dowiedziałam, że ma żonę (!!!) a potem na balu absolwenckim miałam okazję ją poznać....jezu to dziewczę było tak flegmatyczne i życiowo bezradne, że nic dziwnego, że sobie ją "wyszkolił". Ale nawet nie było mi jej żal, jej chyba też takie życie nie przeszkadzało.

Cytat:
Wątek pamiętam, ale linka nie posiadam. Przewijała się tam jakaś komoda, w której pani trzymała długopisy, a pan miał tak ironiczny sposób pisania o swej żonie, że z miejsca go znielubiłam.
Dzięki, to może coś pomóc w poszukiwaniu
Stary 2014-04-15, 11:30   #143
melleczka
Zakorzenienie

Problem mają te osoby i Twój facet. Normalny człowiek o zdrowych zmysłach umie odróżnić fikcję od rzeczywistości. A fora internetowe są właśnie od tego, aby się radzić i pisać o różnych sprawach. A jeśli ktoś wylewa całe swoje życie na forum to to on ma problem.
Stary 2014-04-15, 11:41   #144
NeedYourLove
Raczkowanie

Troszeczkę się z autorką tematu zgadzam. Ciągle się czyta, że tu facet zdradza, tu oszukuje, tu jeszcze co innego, potem rady, które zazwyczaj wszystkie są takie same. I potem sama zaczynam się zastanawiać czy mój facet jest w porządku, czy coś czasem nie jest na rzeczy. Takie wymyślanie problemów z pupy, dzięki Bogu szybko się otrząsam.
NeedYourLove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 11:49   #145
phony
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NeedYourLove Pokaż wiadomość
Troszeczkę się z autorką tematu zgadzam. Ciągle się czyta, że tu facet zdradza, tu oszukuje, tu jeszcze co innego, potem rady, które zazwyczaj wszystkie są takie same. I potem sama zaczynam się zastanawiać czy mój facet jest w porządku, czy coś czasem nie jest na rzeczy. Takie wymyślanie problemów z pupy, dzięki Bogu szybko się otrząsam.

Tylko że to nie wizaż ogłupia lecz brak dystansu do tego co się czyta i ogląda

Strach się bać co by było gdyby ludzie na przykład takie Californication brali zupełnie na serio
Stary 2014-04-15, 11:50   #146
mary_poppins
sissy that walk

No to faktycznie jest o co mieć pretensje Jak miałam ciężki czas w życiu, to nawet bliscy mieli zakaz mówienia mi o problemach, nie przyszłoby mi do głowy włazić na forum i czytać o zdradach i innych traumach. I nie pomyślałabym, że to że ktoś się dołuje czytając o cudzych problemach to wina Wizażanek Jak ktoś nie umie się zdystansować od rzeczy, które się radzi komuś innemu, albo w odpowiedni sposób spojrzeć na rady które sam otrzymuje, to powinien wyłączyć komputer.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 11:50   #147
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
ona. Zadałam sobie trud poczytania jej postów. Wszystko się zgadza. Rozstała się z burakiem i wyjechała
A to by były jaja. Ale jednak jakiś żal po buraku pozostał, jeśli to ona nas tu obarcza winą za rozpad związku.

Cytat:
Skąd wiesz, że ma też tu konto?
Najpierw chłopak założył wątek, że dziewczyna wyjedzie na Erazmusa i go zdradzi, potem dziewczyna założyła wątek, że zazdrosny chłopak nie pozwala jechać na Erazmusa i w obu wątkach pokrywało się dużo szczegółów. Nie mam linku do tematu dziewczyny, może Banana ma.
Stary 2014-04-15, 11:52   #148
phony
Wtajemniczenie

Cytat:
Najpierw chłopak założył wątek, że dziewczyna wyjedzie na Erazmusa i go zdradzi, potem dziewczyna założyła wątek, że zazdrosny chłopak nie pozwala jechać na Erazmusa i w obu wątkach pokrywało się dużo szczegółów. Nie mam linku do tematu dziewczyny, może Banana ma.
Ale jaja

chociaż mnie namierzyła jedna koleżanka właśnie po jednym z tematów, też się działo ciekawie
Stary 2014-04-15, 11:53   #149
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NeedYourLove Pokaż wiadomość
Wybacz szczerość, ale jak czytanie forum internetowego potrafi doprowadzić Cię do wniosku, że Twój facet może Cię oszukiwać, to albo masz problem ze sobą, albo faktycznie w związku Ci coś nie gra, tylko nie chcesz tego przyznać. Nie wyobrażam sobie, żeby szczęśliwy związek miał zacząć kuleć, bo któreś z partnerów się naczytało, że panią Basię z Kazimierza Dolnego Jacek zdradził z opiekunką dla psa.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 11:58   #150
szmyrk
Zakorzenienie

Sposob postrzegania problemu rozlozyl mnie na lopatki.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości