![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: Feministki, a realia
Czyli wkład to takie urban legend jak staniki i niegolenie nóg (własnie mam nieogolone, dopasowuję się do oczekiwań)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
Ale faceci chodzą zarośnięci, więc zginęliby ze mną :P Powiedziałby po prostu, że nie jestem kobietą, po co się starasz o takie trudne wytłumaczenia, to mówi wszystko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
Co to jest normalność? Homoseksualizm jest tak samo normalny jak heteroseksualizm. Dokładnie w ten sam sposób, co rude włosy są tak samo normalne jak czarne. Częstość występowanie cechy w populacji ma uprawniać do nazywania czegoś ''normalnym''?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Co prawda kiciputek bardzo negatywnie odniosła się do tej przeróbki ale też jest fajna ^^
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
jestę wieszczę
|
mnie się wydaje, że oba obrazki są prawdziwe. Te chmurki to głosy społeczeństwa, a społeczeństwo to i babki i faceci.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Konto usunięte
|
Nie, nie jest fajna, kiciputek sama pisała, że w żadnej ramce komiksu nie jest zasugerowana płeć osoby wypowiadającej się. To autor przeróbki przekłada swoje wyobrażenia na temat feminizmu i społeczeństwa na jej komiks i po raz kolejny wychodzi przekonanie, że jeśli feminizm zajmuje się problemami kobiet, to atakuje mężczyzn.
http://kiciputek.blogspot.com/2013/09/witch-hunt.html Cytat:
A, no i oczywiście klasyczny dick move - usunięcie adresu bloga autorki. Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-04-19 o 17:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Czy ja wiem? Niby skąd możesz wiedzieć, czy naprawdę tak jest? W moim przypadku nie, tak jak w przypadku innych feministów/feministek, którzy zapoznali się ze znaczeniem tego słowa. Postawa antymęska i feminizm to dwie różne rzeczy. Douczcie się ludzie, bo te pojęcia nie mają ze sobą nic wspólnego, a Wy jak tonący brzytwy chwytacie się idiotycznego i krzywdzącego stereotypu.
![]() |
#134 | |
Wtajemniczenie
|
Dlatego nie warto być feministką, pojęcie to obrosło w bardzo negatywne skojarzenia. Np feministki w stanach wpadły na pomysł żeby kastrować wszystkich chłopców w wieku 14 lat żeby nie było wojen na świecie
![]() Albo biegają z cyckami na wierzchu krzycząc "kobieta nie jest obiektem seksualnym" ![]() Sam raz od niechcenia odpaliłem jakiś film na yt w którym wypowiadała się feministka i była bardzo inteligentna i mądra - szok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
BAN stały
|
@Demi
No właśnie o tym mowa, wątek o jakichś niewiastach na wyspie co się pokłóciły a Ty zdominowałaś go swoimi preferencjami seksualnymi, informowaniem wizażu w jakim rodzaju związku jesteś i tym, że odczuwasz dyskomfort słysząc okreslenie przyjaciółka. Po 1 przypuszczam, że mało kogo to obchodzi tak naprawdę, co łączy Ciebie i Twoją partnerkę tak jak nie każdego interesuje, jak wygląda związek jakichś tam jego znajomych i czy jest tylko fanaberią czy np. WMDG; po 2 ludzie różnie określają także pary heteroseksualne np. przyjaciółka-koleżanka-pani, nie zawsze jest: o twoja dziewczyna, twój chłopak; po 3 gratuluję, że nie zauważyłaś, że żyjesz w społeczeństwie i w związku z tym każdemu może zdarzyć się usłyszeć na dowolny temat komentarz , który z jakiegoś względu nie musi mu pasować. Np. ojej, jeździsz rowerem? głupi jesteś, przecież w tramwaju możesz sobie pograć na telefonie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46100559]Co to jest normalność? Homoseksualizm jest tak samo normalny jak heteroseksualizm. Dokładnie w ten sam sposób, co rude włosy są tak samo normalne jak czarne. Częstość występowanie cechy w populacji ma uprawniać do nazywania czegoś ''normalnym''?[/QUOTE]
Mam na ten temat inne zdanie. Matka natura nie zwykła sobie strzelać w kolano, chyba, że ma w tym jakiś głębszy cel, na przykład eliminację.
![]() |
#138 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() beznadziejny, warto być feministką i warto edukować ludzi i oduczyć używania pojęc, których nie rozumieją. ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Zdziwi cię to, ale homoseksualizm jak najbardziej występuje w naturze u setek gatunków zwierząt, czasem u większości osobników, czasem nie. Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-04-19 o 19:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
jestę wieszczę
|
Matka natura często bezwzględnie mówi, że ktoś ma nie mieć dzieci, albo że ktoś nie powinien żyć, a ludzie co? In vitro, podtrzymywanie ciąży, podtrzymywanie przy życiu chorych. Ale jak już na arenę wchodzą LGBT, to wrzask, że wbrew naturze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wait, był temat parad chyba tylko na zdziwieniowym ostatnio i tyle. Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-04-19 o 19:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak zgodzę się, że homoseksualizm występuje w przyrodzie, pisałam przecież, że jak natura chce coś wyeliminować to znajduje sposób by się nie rozmnożyło - dotyczy to zarówno świata roślin jak i zwierząt.
![]() |
![]() |
#143 |
jestę wieszczę
|
mam nadzieję, że nie uważasz, że skoro ktoś jest homo to automatycznie oznacza, że się nie mnoży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
Tylko, że to założenie mogłoby być prawdziwe gdyby orientacja seksualna była dziedziczna, podczas gdy największy odsetek osób nie-hetero pochodzi jednak z rodzin różnoplciowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama stawałam przed takim wyborem i zrezygnowałam świadomie z leczenia niepłodności, właśnie min. z powodu przekonań i obawy, że jeśli nie mogę mieć dzieci to pewnie jest tego jakiś powód. Co do ludzi już żyjących to nie wyobrażam sobie odmawiać im pomocy, doszliśmy jednak do takiego etapu naszej cywilizacji, że potrafimy leczyć czy pomagać w cierpieniu, głupotą było by z tego nie korzystać. ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#146 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Konto usunięte
|
A jakim cudem natura może chcieć wyeliminować osoby homo skoro obdarza nimi przypadkowe pary hetero?
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cóż, jeśli dany temat dotyczy mnie osobiście, to zamiast teoretyzowania lubię też odnieść się do rzeczywistości i własnych doświadczeń, taki mój fetysz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | ||
jestę wieszczę
|
Cytat:
Co do ludzi żyjących, cywilizacja cywilizacją, ale z punktu widzenia natury pomaganie takim jednostkom jak opisałam jest bezwartościowe. Widać natura po coś ich eliminuje. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
Nieee, bo potrafię odróżnić wydarzenie, które spotyka tylko mnie od wydarzenia, o którym słyszę często od najróżniejszych osób w najróżniejszych środowiskach i które także dotyczy mnie. Niektóre problemy są mimo wszystko dość uniwersalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.