|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Heloł
![]() karolinek ja mam dmuchana wanienke, kaczke, ale nigdy jej nie uzylam, niby do roku a bardzo malutka, ale nie uzywalam bo po prostu nie potrzebowalam... dusia gratulacje, duzo zdrowia dla was |
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś zrobię na obiad pomidorówkę z makaronem kukurydzianym
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
dusia i czekamy na jakas fotke synka jak juz sie ogarniecie
Trzymaj sie
|
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#129 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dusia gratulacje! Mamy pierwszą dzidzie na wątku wszystko będzie dobrze trzymajcie się cieplutko ![]() Karolina jak mała miała dwa miesiące byliśmy z nią nad morzem i wzięliśmy zwykłą wanienke jednak z perspektywy czas myślę ze lepiej by bylo dzidzie umyć w czymś mniejszym.. albo w ogóle opłukać pod prysznicem (gdzie jedna osoba trzyma druga myje). No albo mamayowa wanienka to ekstra rozwiązanie no ale wiąże się z kosztami Ja wciąż w szpitalu, wciąż bez zmian, wszystko w porządku... i nie chcą mnie wypuścić jeszcze dziś Kryzys miałam rano jak to usłyszałam i jeszcze tż mi powiedział że cora specjalnie za mną nie wola, pewnie chciał żebym się nie matrwila, a ja się rozkleilam i się uspokoić nie mogę, bo tęsknie strasznie ehhh serce matki... a jeszcze chlop mi na to "a za mną nie tesknisz? " ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-04-25 o 09:49 |
||
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
karolinek my lecimy do pl we wrzesniu z malym mam zamiar kupic dmuchana wlasnie bo i u jednych dziadkow bedziemy i u drugich
dusia gratuluje i trzymam kciuki. Synek da rade zobaczysz. Dziewczyny nadchodzi godzina zero widzicie jak to z tymi porodami jest dusia chyba byla ostatnia na liscie a dziec juz na swiecie. Mnie najbardziej przeraza to ze nic nie da sie przewidziec. Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-04-25 o 09:38 |
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o wanienkę dmuchaną, to znalazłam w pepco za 24,99 - do wyboru różowa albo niebieska
|
|
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
Dusia trzymamy kciuki za Arka, trzymajcie się ciepło!
Debeściara jasne, że są różni ale niektóre teksty to już przegięła super. Wczoraj o laktacji mieliśmy, no to rzuciła żarcik że TŻ powinien kupić tarę do prania to się biust wygimnastykuje i jaka ekonomia na pralce... A potem Panie mogą wyszorować tą tarą samochody Panom w ramach odstresowania... No to dopiero ekonomia... Mnie już wkurzyły te położne bo widać że sponsorowane z Medeli i non stop produkty zachwalane. Już o purelan nie wspomnę... Jak TŻ stwierdził że w aptece można zamówić lanolinę i składowo jest to samo to tylko go zbyła. A sorry ale nasz farmaceuta już nam ceny podawał 1g lanoliny dla aptek i ma to się nijak do ceny kremów... Ale co tam sponsor nasz pan
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#135 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wszystkie trzymamy kciuki, żeby się stan Arka szybciutko unormował![]() No ale jak to w ogóle się stało? Napisz jeśli będziesz miała chwilkę. Gorące uściski dla Was Witam się z rana. Tak mnie wiadomość od Dusi zaskoczyła, że normalnie nie wiem co napisać. Chyba idę dziś na ciąg dalszy zakupów. Dokupię coś w rozmiarze 56 |
|||
|
|
|
#136 |
|
Wtajemniczenie
|
To akredytowana szpitalna szkoła i 9 par na 10 miało refundację miasta... Mam tylko nadzieję że szpital lepszy, bo wychodzi na to że powinnam od wejścia plikiem banknotów się wachlować...
|
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Byłam u kumpeli którą tu spotkałam, wczoraj urodzila córkę waga 3060kg (na usg było 3400) 53cm i mówi że w rozm. 56 jej cora pływa, czyli dokładnie to co u mnie było... Co mnie zdziwiło córcię ma opatulona w gruby becik, trochę poplakiwala i lekarka stwierdziła że jej zimno i że ma ją jeszcze bardziej opatulic i przytulić do siebie. Także w naszym przypadku jesli cienki becik i jeszcze 5 flanelek w zanadrzu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dacie radę , a synek na pewno
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#140 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ze mnie dupa
nie przywitałam się z Wami ![]() Pogoda piękna więc idę na ogródek Miłego dnia kochane
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#141 | ||
|
Raczkowanie
|
Leżeć i pachnieć
i chodzić do szkoły rodzeniaCytat:
![]() Chyba we wtorek ale wyśle maila dzisiaj albo jutro z dokładnym terminem![]() Cytat:
![]() ___ Dzień dobry ![]() U mnie dzisiaj piękne słoneczko, więc pranko muszę zrobić to ładnie mi wyschnie
Nasze Szczęście "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
||
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
Wyszłam z domu z zamysłem kupienia koszuli, ale żadna mi nie podeszła... Jakoś nie chce biegać w koszuli w dziwnie patrzące żyrafki
Poszłam do rossmanna po filtry do dzbanka -> wróciłam bez filtrów, ale za to z pastą do zębów i niech tu ktoś zrozumie kobietę w ciąży
|
|
|
|
#143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A juz sprawdzilam. To przy Tesco. Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez cinnilla88 Czas edycji: 2014-04-25 o 11:53 |
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
dusia
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
Dusia, glowa do góry, Arus da rade, silny i duzy chłopak z niego. Trzymam za Was mocno kciuki
|
|
|
|
#146 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się w samo południe
Cytat:
Celebrinfea która to szkoła rodzenia, jeśli możesz napisać. Te położne rzeczywiście jakieś nie bardzo, jeśli u mnie tak będzie to najwyżej zrezygnuję po pierwszym spotkaniu. Nie mam zamiaru płacić za takie super "dobre rady"
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o jejku !!! przede wszystkim duuużo zdrówka dla Was i jak najszybszego powrotu do domku i czekamy z niecierpliwością na dokładniejszy opis dzień dobry ![]() Faktycznie dziewczyny trzeba się wziąć w końcu za tą wyprawkę bo już nie ma żartów i jak widać po Dusi czasu coraz mniej - a ja dla siebie nie mam prawie nic zresztą dla małego niewiele więcej ![]() my byliśmy w górach jak mały miał 7 mies i kąpaliśmy pod prysznicem - ja synusia trzymałam tż mył, potem jak miał 1,5 roku nad morzem i tak samo, teraz jak się uda i dopisze pogoda to chcemy jechać we wrześniu i też będziemy tak myć |
|
|
|
|
#148 | |
|
Raczkowanie
|
Witam południowo, za oknem ładnie ale zimno więc siedzimy w domku. Z resztą przyjechało dwóch panów montować szafę to przydałoby się im towarzyszyć.
Muszę posiedzieć i powymyślać jakieś menu bo jutro robimy mini parapetówkę dla rodzinki. Znajomych ogarniemy jak już będzie naprawdę ciepło, zwiedzanie domku a potem siup na taras co by szkód było jak najmniej ![]() Cytat:
Ja w tym roku jeszcze truskawki nie uraczyłam, boję się kupić żeby się nie zrazić. Ale jak zacznie się sezon to uczulenia chyba dostanę ![]() Chyba trzeba spiąć pośladki i zacząć coś szykować na przyjście Tosi. Jak Nadusia miała się urodzić to w 7 miesiącu akcja wyprawka była już zakończona. Teraz nawet nie zaczęłam, jakoś mi się wydawało, że wszystko najpotrzebniejsze mam po Nadii. Czytając listę zdałam sobie sprawę że jestem w lesie
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
Wróciliśmy ze świąt i jakoś tak źle się czułam więc położyłam ale nic nie było lepiej potem nie mogłam chodzić brzuch mi twardniał ja chciałam zostać w domu ale Tż się uparł ze jedziemy do szpitala i koniec no i lekarz powiedział że jeszcze 2 godz i mogło by być za późno przewieźli mnie do akademii dostałam leki rozkurczowe sterydy i lekarz powiedział że postaramy jeszcze utrzymać ale wieczorem w środę mały mniej się ruszał i lekarz zrobił USG i spytał się czy coś jadłam a ja że nie no i zadzwonił aby przygotowali sale a do mnie że mały dziś musi jeszcze przyjść na świat i tak się stało
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.

za wyprawkę, zazdraszczam
Kryzys miałam rano jak to usłyszałam i jeszcze tż mi powiedział że cora specjalnie za mną nie wola, pewnie chciał żebym się nie matrwila, a ja się rozkleilam i się uspokoić nie mogę, bo tęsknie strasznie 

trzeba działać, to już nie żarty ...
ja jak spojrzałam w Carrefourze na pudełeczko pełne czerwonych i ogromnych truskawek to zastanawiałam się czy one w ogóle smakują jak truskawki 

a ja w czarnej du... ale obiecałam sobie, że po weekendzie majowym ostro biorę się za zakupy wyprawkowe