|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nie chcę mieć dzieci cz II
Fakt...Znam tylko jednego który nie chce miec dzieci :/ Reszta juz dawno dostała tego zapalenia pieluszkowego i teraz zapierniczaja w weekendy nadgodziny he he Ale wcale mi ich nie zal...Mówiłem ze tak bedzie ale im sie potomkowie marzyli hahahaha teraz sie z nich smieje
Ale kobiet tez jest bardzo mało które nie chca dzieci...Ze swieczka takich skarbów trzeba szukac ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Nie rozumiem. Mozesz jaśniej ? |
|
|
|
#122 | ||
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
Cytat:
i gdzie ew. faceta szukać..
|
||
|
|
|
#123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Rafik 84 Czas edycji: 2014-04-29 o 20:10 |
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
podpadne?
![]() fajnie ze sie ma wolnosc lenic sie ile chce, czy to taka wolnosc? jak jedyne mozliwosci na robienia tego czego chcemy to lenistwo po pracy, bo na inne atrakcje poprostu nie mamy mozliwosci...... |
|
|
|
#125 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
nie jak sie ma mozliwosci finansowe, zawsze mozna to zorganizowac, osobiscie sadze ze najbardziej ludzi ograniczaja finanse
|
|
|
|
#127 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jakoś nie widzę wakacji z dziećmi. |
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#129 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ty uważasz, że odpoczniesz a ja uważam, że nie ma opcji na udane wakacje. Co, niania mi wniesie dwójkę dzieci na giewont? |
|
|
|
|
#130 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
Zapraszamy do polski to zobaczysz czym jest survival z dziećmi
|
||
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jedziesz na takie wakacje to dzieci moga zostac w niania w domuja nie uwazam tylko wiem bo to przezylam nie raz |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() poza tym właśnie to dla mnie jest wolność, czyli to, że mogę jechać na wakacje gdzie chcę, kiedy chcę i nie mówię tu o finansach tylko, że dzieci mniej więcej do 13-14 roku życia ograniczają mnie baaaaardzo mocno w wyborach wakacji a nie kręcą mnie wyjazdy nad morze więc po co mam się męczyć? to żaden odpoczynek, żadna wolność a jeszcze myśl, że dzieci pod opieką niani są? to dla Ciebie wolność bo według mnie stres i ciągłe zamartwianie się czy coś się nie stało. |
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#134 |
|
Konto usunięte
|
Ja zawsze powtarzam że czas marnowany z przyjemnością nie jest czasem zmarnowanym
Oye wszystko można podpiąć pod "lenistwo po pracy", u mnie takim lenistwem jest wysiłek fizyczny, cwiczenia, granie na pc. Dla innych jest to opieka nad dzieckiem, co kto lubi.Wiesz nie obraz się, ale wszystkie problemy związane z dziećmi bagatelizujesz w stylu "to można zmienić prace" "to można zatrudnić nianie" itd. Nie każdego na to stać i tu znowu powracamy do podstawowej kwestii: nie ma pieniędzy, nie ma dzieci. A ludzi którzy najpierw chcą polepszyć swoją sytuację finansową też krytykujesz że "co to za problem, praca i dziecko", że nieposiadanie dzieci ze względów finansowych jest niepoważne itd. Jak dla mnie to jesteś osobą której od dłuższego czasu bardzo się powodzi i zwyczajnie żyjesz w innej rzeczywistości, nie rozumiesz problemów ludzi biedniejszych. A znam taką osobę, która do dzieci zawsze miała nianię, do domu panią gospodynię itd i czasami słuchałam z politowaniem jej porad nt tego jak żyć i sobie w życiu radzić. Takie złote rady jak Twoje mi do tego pasują - "można zmienić pracę" "granice są otwarte". Tak mówi osoba która od dawna nie miała żadnych problemów finansowych i większych problemów życiowych. Co nie jest złe, sama bym tak chciała, ale póki co nie mam i trochę męczy mnie czytanie takich rad. |
|
|
|
#135 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#138 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#139 | |
|
she-wolf
|
Cytat:
![]() z drugiej zaś strony wydaje mi się, że ona po prostu nie rozumie, że ktoś zwyczajnie, po prostu nie chce mieć dziecka i to już nawet nie chodzi o kwestie finansowe, tylko nie chce i już i nawet zarabiając 10 tys. miesięcznie by się na nie nie zdecydował bo zwyczajnie woli inne życie
|
|
|
#140 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Zgadza sie kasa to tylko jedno z wielu powodów dla których nie chce sie miec tych wrzeszczacych istot
Ale i tak ona jest wytrwała Inne mamy sobie juz poszły na ich pieluszkowe watki a ona nadal trwa na posterunku
|
|
|
|
#142 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Czytam i Was i moj pieluszkowy watek
|
|
|
|
|
#143 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tlumaczenie sie ze ja za granica to nie wiem jakie sa realia w PL to moim zdaniem tylko wymowka granice sa otwarte i jak jest mi zle tu gdzie jestem to zawsze moge sprobowac swoich mozliwosci w innym kraju a nie siedziec i czekac az samo sie zmieni, samo sie nie zmieni. Trzeba samemu dzialac |
|
|
|
|
#145 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#146 |
|
Moderator
|
A wypowiem
![]() Akurat tu sie zgadzam z bezdzietnymi - z dzieckiem (malym) sie na pewno tak nie wypocznie jak tylko we dwoje. Aczkolwiek wiadomo ze wlasne dziecko nie dziala na czlowieka az tak negatywnie jak tu piszecie ![]() Ale Oye ma starsze dzieci to.pewnie dlatego patrzy na to w inny sposob... |
|
|
|
#147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolnosc jesc miec mozliwosc robic tego co sie chce, a to ze nie masz dzieci wcale nie robi cie wolnym. Co z tego jak nie masz dzieci a jedyne co mozesz robic to siedziec w pracy w ktorej cie nie szanuja i ledwo wiazac konca z koncem a na wieczor cieszysc sie z "wolnosci" bez dzieci ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
nie musisz....ale brak dzieci nie = bycie wolnym |
||
|
|
|
#148 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W każdym razie Twój świat Oye jest niezwyle prosty czego Ci zazdroszczę bo to fajne, ale jak masz radzić wszystkim "zrób to i to i będzie dobrze i nie marudź a jak dalej źle to zatrudnij nianie" to może wstrzymaj się z poradami :P W ogóle, nie wiem no, czytam to co piszesz i widzę tylko jedno - Twoje przeświadczenie, że głębokim marzeniem i powinnością każdego człowieka jest mieć dzieci, a pieniądze, możliwości, wolny czas itd to tylko głupie wymówki. Tak trudno Ci pojąć że ktoś po prostu NIE CHCE mieć dzieci i już? Nie znajduje w ich posiadaniu życiowego spełnienia i radości? Ja matczyne uczucia przelewam na psa i mi z tym dobrze, czuję się spełniona wychowując psiaka i dbając o niego. Pies to też pełno wyrzeczeń i pieniędzy, ale sprawia mi to przyjemność, tak jak Tobie posiadanie dzieci. Jedni wolą się poświęcać psom, kotom, świnkom morskim a inni dzieciom, weź to w końcu zrozum. Edytowane przez 201705121341 Czas edycji: 2014-04-29 o 21:34 |
|
|
|
|
#149 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
ale ja mogę mieć pracę taką jaką chcę, mogę zarabiać 1500 a mogę zarabiać 10 tysięcy i nie robi to różnicy bo ja będę lubić swoją pracę tak jak Ty swoją i mam prawo chcieć odpocząć po tej pracy, nawet jeśli ją kocham, satysfakcjonuje mnie, szanują mnie tam i zarabiam tyle, ile bym chciała. Dla mnie wolnością jest wejście o 17 do domu, uprawianie dzikiego seksu bez ograniczeń, bieganie po domu nago, po czym walnięcie się na łóżku z TŻ i włączenie filmu i zakładając, że dzieci są w domu, bo nie sądzę, że chcesz się ich ciągle pozbywać, bo po co by Ci były, jest to niemożliwe. Dla Ciebie wolność to kasa, kasa, kasa. No spoko, załóżmy, że mamy tyle samo kasy i tą samą pracę to nadal uważam, że ja jestem wolna, bo chociażby mogę w piątek stwierdzić, że jadę na weekend do spa, nie martwić się o nic, a Ty w tym czasie może i zorganizujesz dzieciom opiekę ale nie wierzę, że będąc porządną, dobrą mamą, nie będziesz się martwić czy coś się nie stało, czy dzieci nie zachorowały itp. a to dla mnie też jest wolność, czyli 100% odprężenie się, relaks, co według mnie przy dzieciach jest niemożliwe. ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Ojej Oye ale nikt z nas nie mówi ze nam w Polsce jest zle
Zle to by nam było w Polsce z dziecmi A póki zyjemy tak jak teraz BEZ DZIECI to jest nam wspaniale i nie musimy nigdzie wyjezdzac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.

I że mogę sobie kupić kolejną książkę, perfumy, a nie śliniaki i pampersy.
i gdzie ew. faceta szukać..

Haters Gonna Hate 

jak jedziesz na takie wakacje to dzieci moga zostac w niania w domu