Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-29, 11:28   #121
carolciuska
Zadomowienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Meta ten fotelik to przydatna rzecz jak jedziesz na zakupy i pakujesz dzieciaczka w to i heja do sklepu nie trzeba go przepakowywać w innego typu gondole czy spacerówki tylko rozkładasz to i idziesz do sklepu , oczywiście na spacery to sie nie nadaję bo dziecko w tej pozycji nie powinno być za dlugo dlatego to przydaje sie tylko żeby przewieźć gdzieś dzidzie i masz spokój ja na pewno z tego skorzystam bo tak to wpakuje tylko stelaż do samochodu a fotelik w pas i sru gotowe

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Hej spać będziemy w Westin Warsaw i pruszać się będziemy autkiem ;-) oczywiście mąż chce skorzystac raz z metra bo nigdy nie jechał hehe ja juz byłam w Warszawie a On tylko przejazdem co do kuchni lubimy i włoską i polską i kebab też lubimy ;-)
co do fontann to mam nadzieje ze w piątek teraz będzie ten pokaz bo sie już na to nagrzałam )
Moim zdaniem bedzie
http://parkfontann.pl/

Co do jedzonka to mogę polecić:

http://www.aioli-cantine.com/ - w majowke promocja piwo i prosecco 5 zł , dobra pizza, dobry burger, ogolnie dobre jedzonko. Czesto duzo ludzi, warto rezerwowac miejsce.

https://pl-pl.facebook.com/55diner - dobre "pankejki"
Gdybyś nie miała fb, to adres: Żurawia 32/34
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:34   #122
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kciuki za połówkowe
co do nocnych rozmów to ja chetnie wtedy mam najwięcej czasu zawsze byłam nocnym markiem i nic sie nei zmieniło
Super Kochana to sobie pogadamy juz jest nas trochę nocnych markow tutaj ciekawe co będzie po porodzie
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:35   #123
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
bryyy
pobudka po 6 ale spodziewałam sie tego bo mały mi padł wczoraj przed 18 wiec cóz wymagac zeby spał dłużej

co do cisnienia to ja mam mega niskie i zalecenie lekarki:kawa co wizyta to ubaw i tekst do meza ze musi sie bardziej postarac zeby mi ciśnienie podnieść

aaaa ja nic nei widziałam, nawet nie wiedziałam ze bedzi enowy, dopiero lekarka mi powiedziała
a ty z zabrza jesteś?
gdzie bedziesz rodzić?
Nie jestem z G-c i tam będę rodzic.

Cytat:
A ja znów piorę małe ciuszki po moim tż następna pralka ja nie wiem po co ja tyle tego kupuje jak juz tyle mam , chyba skończę z tym magnezem bo mnie doprowadzi do bankructwa

Zmieniając temat w piątek wyjeżdżamy do Warszawy i zastanawia mnie czy któraś kojarzy może czy ten pokaz fontann to w majówkę się tez odbywa bo bym chciała to zobaczyć no i czy warto iśc do ZOO i czy dam radę je zejść no i gdzie zjeść dobrze a tanio bo śniadanka mamy w hotelu za free ale obiadki i kolacyjki muszę się zaopatrzyć

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

No dziwisz sie ze mieli mniej badan ? kiedyś nie było tego żarcia co jest teraz to co jemy płynie nam w żyłach nie tylko trafia do dwunastnicy
Nie oglądam a co to za program ?

Kurfa chyba z kilogramowa mucha mi lata w pokoju jak mi sie zesra na mięso to będzie

W centrum Wawy na nowym świecie jest bar mleczny. Jeżeli lubicie tego typu miejsca to polecam. Można smacznie zjeść za grosze.

Cytat:
no i ugotowałam sobie pierogi ruskie , nie chce mi się iśc po ten chleb
TeŻ mam dzisiaj ruskie. Domowe, moja mama robi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:39   #124
anesh_
Zakorzenienie

Witam się i ja!
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:54   #125
elffirka
Rozeznanie

MalaPaulina ja też jestem z Ciebie dumna...
Piję sobie kawkę mrożoną z mlekiem i kostkami lodu... Mniam... Ogarnęłam kuchnię i zaraz obiad będę robić a Małż jak wstanie to niech myje podłogi... musi być jakiś podział...
Ogólnie dzisiaj w nocy poszłam do łazienki i wchodzę na śpiocha robię siku patrzę na moje obleśne różowe kafelki(mam starą łazienkę po babci) a tam co? Siedzi i się czai na mnie malutką czarny, wielki, obleśny pająk piwniczak... Kurcze zabiłam go ale nie mogłam zasnąć bo ścianę w sypialni co chwilę sprawdzałam...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:57   #126
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Witam :D

Nadrobiłam do 3 strony i lece smazyć rybke bo mi się ziemniaczki rozgotują :brzydal:

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
Witam i ja w nowym wątku :)

20 małych wiosennych kanapek... padlam z wrażenia i zglodnialam jednocześnie :brzydal:
hihihi a wiesz o ze o 6 rano byłam juz głodna ? :D

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku :jupi:
Podczytywałam was regularnie ale nie miałam siły pisać bo albo się czymś strułam, albo znowu jakiś wirus mnie dopadł. I tak w II trymestrze zaliczyłam pierwsze :rzygi: w tej ciąży :mur: na szczęście tylko raz, ale jak zaczęłam to myślałam że nie skończę :pala: Do tego utrzymująca się do dziś biegunka :mur: Od 4 dni jestem na chlebie z masłem i ryżu z marchewką. Jak tylko w niedzielę skusiłam się na kawałek czekolady to myślałam że będzie powtórka z rozrywki :rzygi: Na szczęście skończyło się na bólu brzucha.

Pępek mi coraz bardziej wywala, delikatnie zaczyna też ciemnieć linia pępek-bikini :cool: Brzuchol wielki, chodzę i dyszę jak lokomotywa :mur: A to dopiero środek ciąży :brzydal:

Gratuluję córek i synów, wreszcie jakieś chłopaki się pojawiły, bo w pewnym momencie myślałam że same baby będą :hahaha: Ja do swojego połówkowego mam jeszcze 1,5 tygodnia więc sobie poczekam :prosi:

Ostatnio na zakupach zaszalałam i kupiłam sobie antycellulitową gąbkę Syrena :D więc jak mi się nie będzie chciało przed kąpielą szczotkować na sucho to w kąpieli potorturuję się Syrenką :cojest:

ZygaEffka ale fajne zestawy wyczaiłaś :oklaski: Oby jeszcze ta licytacja wyszła.

Metka oby wam z tym domkiem wyszło, zwłaszcza przy psie i małym dziecku to super rozwiązanie :ehem: Pochwalisz się zdjęciami :confused:

Uciekam spać bo jutro trzeba zwlec swoje zwłoki z łóżka na 7 do pracy :cool: a przydałoby się jeszcze trochę wyspać. I głowę muszę jeszcze umyć :mur: Uciekam, papa, dobrej nocy :cmok:
Powiem ci ze z moich i tabelkowych wyliczen wynika ze jest roznica 2-3 dziewczynek wiecej niz chłopców - z tego co jest uzupełnione w tabelce oczywiście, czyli nie tak źle ;) równowaga zachowana :D

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Również się witamy w nowym wątku !! :-)

i urodził się mój siostrzeniec :) 2 tyg. przed terminem :) 0d początku ciąży siostra przygotowywana była na cesarkę która miała być dzisiaj o 14 a tu o 2:25 Dawidek się urodził naturalnie :)

Strasznie jej zazdroszczę,że to już :)

---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ----------

Gratki :)

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46226434]Cześć dziewczyny, ale popisałyście od wczoraj wieczora! :-)

Co do snów to ja też miałam dzisiaj jakieś głupie :mur: budziłam mojego i nawet coś krzyczałam do niego. Nie pamiętam o czym śniłam, mój tylko mi powiedział że mówiłam tak nieskładnie że nie wie o co mi chodziło. Ale kiepsko spałam...

Zjadłam rano plecionkę z dżemem truskawkowym i kanapkę z serkiem pomidorowym :slina: i dzieć fika :love:

Jadę uzupełnić zapasy w lodówce, jutro może być mały armagedon w sklepach z okazji wolnego czwartku ;) Nie zapomnijcie o chlebach!! :brzydal:

Witam nowe mamusie :roza::roza::roza: Sporo nas wrześniówek :brzydal:[/QUOTE]

Ja wczoraj kupiłam bagietke i chlebek krojony, dzis tz zrobił sniadanie i przynosi mi połowę chleba, a ja ze ta pozostała połowa to dla mnie na kolacje dzis :hahaha: i musiałam jechac do piekarni po kolejny chleb i bagietkę :D
W dojczlandi 1 maja tez wolny :D

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:57   #127
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
a tam takie gadanie,przeciez mozna byc na spacerze albo na basenie?
zreszta jest taka pogoda to chyba nikt nie mysli ze kobieta caly dzien siedzi w domu?no bez przesady,ja ostatnio bylam pol dnia w zoo
i ja tez mam wpisany adres zameldowania...
ania9106 pojedziesz wyjaśnisz i bedzie ok

W ogole dzis zaszalalam i poszlam na fitness w krotkich spodenkach stwierdzilam ze nie bede ukrywac przed calym swiatem cellulitu i rozstępów,mam to gdzieś niech kazdy widzi jak źle potrafi wygladac kobieta w ciazy

No własnie nam sie wydaję że to ok a dla nich to juz oszustwo bo skoro kobieta jest na zwolnieniu to znaczy ze na spacerze i na basenie byc nie powinna bo skoro tam może być to i w robocie może być

Poza tym ZuS najpierw , jeśli chce sprawdzić czy faktycznie kobieta uczciwie jest na zwolnieniu powinien najpierw sprawdzić lub tez poprosic o dokumentacje medyczną pacjentki z przychodni do której chodzi.
Możliwe jest tak ze u ciebie ania akurat jedną kontrole miałaś przy poprzednim L4 a teraz już masz następne , więc to inna grupa Cie monitowała.
Wyczytałam też że można zadzwonić najpierw do ZUSu i zapytać się czy jest konieczna wizyta u nich czy wystarczy im przesłać dokumentację z dowodem że jest się w ciąży.
A z tym adresem to wystarczy do nich podjechać lub zadzwonić i można zmienić , po co się później tłumaczyć ze się tam nie mieszka .
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:58   #128
ircha06
Raczkowanie

U mnie dalej słonko.
Jak byłam w Biedronce to coś mi w oczach latało, jakby mi się słabo robiło - pierwszy raz tak miałam, więc łapałam co pamiętałam, że mam kupić i oby szybciej do kasy. Jak wyszłam na powietrze to już było lepiej. Akurat ten sklep znajduje się blisko szkoły,właśnie na przerwie dużo licealistów się naszło i zrobili niezły tłum to i duchota była.
Ja też miałam wizytę z ZUSu w domu ze 2-3 tygodnie temu, akurat zdążyłam wrócić z pobrania krwi. Pani tylko na przedpokoju odnotowała ZASTANO W DOMU, ja złożyłam podpis i tyle.
Najlepsze jaja były dosłownie z pół godziny temu... Rozmawiam przez tel z kuzynką i słyszę, że mi się ktoś do drzwi dobija, łapie za klamkę, jakby z klucza próbował otworzyć. Myślę sobie mąż wrócił wcześniej, ale on wie, ze jak z drugiej strony drzwi klucz włożony to dzwoni zawsze dzwonkiem. Szybko się rozłączyłam i patrze przez wizjer, a tam... jakaś babeczka. No se pomyślałam na pewno z ZUSu, ale no co, w domu jestem. Otwieram, a tu stoi kobiecina taka z 60+ z pęczkiem bodajże szczypioru w ręku i mówi, przepraszam to nie tu. To nie wiedziałam jak jej pomóc, mówię, pewnie się pani pomyliła, może do klatki obok miała pani wejść, a ona, ze tak, ze tu tez u mnie nr 5 i poszła( u nas jest jeden blok, każda klatka ma swój numer i w każdej klatce są mieszkania 1-6). Fakt mieszkam tu już może ze 3 lata, ale to nie są moje rodzinne strony to. Nawet ze swojego bloku mało kogo znam z młodych, a tu jakaś pani mnie odwiedza
Nie no, dzisiejszy dzień mam pełen wrażeń od rana, ciekawe czym na koniec dnia mnie los zaskoczy - oby niczym niefajnym. Obiadek mam od wczoraj to dziś leniuchuję troszku, jutro coś podłubię.

Edytowane przez ircha06
Czas edycji: 2014-04-29 o 12:03
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 12:01   #129
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Moim zdaniem bedzie
http://parkfontann.pl/

Co do jedzonka to mogę polecić:

http://www.aioli-cantine.com/ - w majowke promocja piwo i prosecco 5 zł , dobra pizza, dobry burger, ogolnie dobre jedzonko. Czesto duzo ludzi, warto rezerwowac miejsce.

https://pl-pl.facebook.com/55diner - dobre "pankejki"
Gdybyś nie miała fb, to adres: Żurawia 32/34

Dzięki za info , przyda się !

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
U mnie dalej słonko.
Jak byłam w Biedronce to coś mi w oczach latało, jakby mi się słabo robiło - pierwszy raz tak miałam, więc łapałam co pamiętałam, że mam kupić i oby szybciej do kasy. Jak wyszłam na powietrze to już było lepiej. Akurat ten sklep znajduje się blisko szkoły,właśnie na przerwie dużo licealistów się naszło i zrobili niezły tłum to i duchota była.
Ja też miałam wizytę z ZUSu w domu ze 2-3 tygodnie temu, akurat zdążyłam wrócić z pobrania krwi. Pani tylko na przedpokoju odnotowała ZASTANO W DOMU, ja złożyłam podpis i tyle.
Najlepsze jaja były dosłownie z pół godziny temu... Rozmawiam przez tel z kuzynką i słyszę, że mi się ktoś do drzwi dobija, łapie za klamkę, jakby z klucza próbował otworzyć. Myślę sobie mąż wrócił wcześniej, ale on wie, ze jak z drugiej strony drzwi klucz włożony to dzwoni zawsze dzwonkiem. Szybko się rozłączyłam i patrze przez wizjer, a tam... jakaś babeczka. No se pomyślałam na pewno z ZUSu, ale no co, w domu jestem. Otwieram, a tu stoi kobiecina taka z 60+ z pęczkiem bodajże szczypioru w ręku i mówi, przepraszam to nie tu. To nie wiedziałam jak jej pomóc, mówię, pewnie się pani pomyliła, a ona, ze tak, ze tu tez u mnie nr 5 i poszła. Fakt mieszkam tu już może ze 3 lata, ale to nie są moje rodzinne strony to. Nawet ze swojego bloku mało kogo znam z młodych, a tu jakaś pani mnie odwiedza
Nie no, dzisiejszy dzień mam pełen wrażeń od rana, ciekawe czym na koniec dnia mnie los zaskoczy - oby niczym niefajnym. Obiadek mam od wczoraj to dziś leniuchuję troszku, jutro coś podłubię.

no ty uwazaj bo jak zlodzieje wysłali babcie na przeszpiegi ?? i mówię serio ! u mojej kumpeli w bloku to cyganie chodzą i łapią za klamki sprawdzają gdzie otwarte i włażą i kradną !
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-29, 12:11   #130
daga119
Przyczajenie

od kiedy przeczytałam historie jak mąż wyszedł po papieroski a w tym czasie jakiś świr wszedł do mieszkania i zdązył zgwałcic zone i zadzgac nożem(łaził po pietrach i wszedł do piewrszego mieszkania gdzie drzwi były otwarte)...od tamtego czasu zawsze mamy drzwi zamkniete..
daga119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 12:14   #131
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daga119 Pokaż wiadomość
od kiedy przeczytałam historie jak mąż wyszedł po papieroski a w tym czasie jakiś świr wszedł do mieszkania i zdązył zgwałcic zone i zadzgac nożem(łaził po pietrach i wszedł do piewrszego mieszkania gdzie drzwi były otwarte)...od tamtego czasu zawsze mamy drzwi zamkniete..
o Bożeno! ja też zamknięta na 4 spusty , nie dam se krzywdy zrobić, a czasem to nawet nie otwieram drzwi jak ktoś dzwoni , i widze przez wizjer ze jakis dziwny typ ..tych domokrążców to pelno teraz .. nawet babci ze szczypiorkiem bym nie otworzyła
nasz kawałek nieba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-29, 12:25   #132
201610121609
Konto usunięte

No właśnie jeśli chodzi o te babki z zusu... Przecież nie mamy obowiązku otwierać komuś drzwi...ja np obcym nie otwieram i co mi zrobią jak im powiem, ze byłam ale boje sie otwierać?

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 12:34   #133
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daga119 Pokaż wiadomość
My mamy takie drzwi z takim zatrzaskowym zamkiem, wiec jak sie zamknie drzwi od zewnątrz i przypomni się sobie że zapomniało się kluczy od domu to ma sie mega pecha

Już po obiadku
Pyszna rybka z pacyfiku ziemniaczki z koperkiem, kapuska kiszona i maślanka mniam
Teraz kuchnia wygląda jak po wojnie, ale nie, teraz ja odppoczywam
A tż maluje pokoik na biało na razie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-29, 12:38   #134
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Jestem z Ciebie dumna
Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
No właśnie jeśli chodzi o te babki z zusu... Przecież nie mamy obowiązku otwierać komuś drzwi...ja np obcym nie otwieram i co mi zrobią jak im powiem, ze byłam ale boje sie otwierać?

dokładnie!ja np mieszkam w Łodzi od niedawna i bardzo rzadko otwieram drzwi jak jestem sama,nie znam tu ludzi,nie czuje sie bezpiecznie i nie otwieram,mam to gdzieś... nikt mnie nie zmusi
Przeciez ktos sie moze podawac za pracownika Zusu czy za pracownika gazowni,jak Tzta nie ma to ja nie otwieram i koniec

elffirka i Latte dziekuje

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 12:41   #135
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
no ty uwazaj bo jak zlodzieje wysłali babcie na przeszpiegi ?? i mówię serio ! u mojej kumpeli w bloku to cyganie chodzą i łapią za klamki sprawdzają gdzie otwarte i włażą i kradną !
przestań! serio? ktora dzielnica Poznania? my sie zamykamy :wpływ sąsiadki-wariatki, która mieszka piętro wyżej- serio wariatka-ma na to papiery, siedziała kilka razy w szpitalu zamknięta na parę miesiecy- w dodatku imprezki urządzała, narkotyki, alkohol, mówię Wam, cały blok regularnie dzwonił na policję, my też nie raz i nie dwa. teraz od jakiś 2 miesiecy jest znów w mieszkaniu ale na razie w miarę spokojnie, ma chyba też jakąś opiekunkę przydzieloną. A laska młoda, chyba nawet 30 lat nie ma.

wklejam coś, niestety bez tlumaczenia
http://www.sadistic.pl/najtrudniejsz...e-vt288797.htm

coś o pracy mamy

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 13:04   #136
ania9106
Zadomowienie

Płaci mi ZUS i to nie małą kwotę.
Na 2 mogę załatwiać sprawy życia codziennego zakupy ect.

Podobno nieobecność przy zwolnieniu z 2 nie ma żadnych negatywnych konsekwencji co nie zmienia faktu,że jutro będzie awantura w ZUS-ie. Nie będę do nich 3 razy w tyg. jeździć

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 13:07   #137
elffirka
Rozeznanie

Co do zwolnienia lekarskiego to ja od początku jestem na zwolnieniu z tego względu że u mnie w pracy są szkodliwe opary i nie warto się narażać. Poza tym na początku plamiłam i moźliwe że przez to że dźwigałam skrzynki w pracy... Ale kontroli jak do tej pory nie miałam, a to może dlatego, że Zus płaci do mojej firmy i Oni opłacają mi ubezpieczenie i wysyłają wynagrodzenie...
I też jak jestem sama to nikomu nie otwieram. Choć u mnie dzwonek jest przy bramce, bo mieszkam w domku dwurodzinnym i mam psa. Ale jakoś się boję. Tym bardziej że mieszkamy niedaleko więzienia...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 13:11   #138
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Super Kochana to sobie pogadamy juz jest nas trochę nocnych markow tutaj ciekawe co będzie po porodzie
u mnie po porodzie sie nei zmieniło
w sumie jak maluszek był całkiem mały to i w dzien nie było problemu zeby posiedziec, schody zaczynaja sie jak juz zaczyna byc mobilny i w ogóle-wtedy to juz sama nawet chciałam sie z nim bawic itd

Cytat:
Płaci mi ZUS i to nie małą kwotę.
Na 2 mogę załatwiać sprawy życia codziennego zakupy ect.

Podobno nieobecność przy zwolnieniu z 2 nie ma żadnych negatywnych konsekwencji co nie zmienia faktu,że jutro będzie awantura w ZUS-ie. Nie będę do nich 3 razy w tyg. jeździć
aaaa na działalności? pewnei dlatego tak lataja , liczą ze uda im sie zabrac zasiłek itd-przy tego typu sprawach sa mega upierdliwi

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

a mi własnei zadzwoniła babka z kadr ze na ostatnim L4 nie mam pieczatki przychodni -wczesnei sie zorientoali nei ma co po miesiacu, maja odesłac i im to załatwie ale kurna chata takei rzeczy to chyba od razu powinni odsyłac a nei po miesiacu nooo a od wczoraj mam nowe L4
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 13:56   #139
NATALUSIA14
Rozeznanie

ojoj to mnie nastraszyłyście teraz.
Lekarz u którego byłam na pierwszej wizycie wpisał mi adres zameldowania!!! mój obecny mówił że zamieszkania, a pielęgniarka w recepcji uświadamiała mnie że zameldowania, więc ja już zgłupiałam i na obecnym wypisała mi zamieszkania a mnie tam nie ma ojoj

Aaaa pierożki ruskie za mną chodzą już od wczoraj więc zaraz biorę się za lepienie

Byłam dziś w Pepco zakupiłam za 29.90 sukieneczkę idealną na ciążę http://www.pepco.pl/gazetka granatowa w górnym prawym rogu

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 14:06   #140
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
ojoj to mnie nastraszyłyście teraz.
Lekarz u którego byłam na pierwszej wizycie wpisał mi adres zameldowania!!! mój obecny mówił że zamieszkania, a pielęgniarka w recepcji uświadamiała mnie że zameldowania, więc ja już zgłupiałam i na obecnym wypisała mi zamieszkania a mnie tam nie ma ojoj

Aaaa pierożki ruskie za mną chodzą już od wczoraj więc zaraz biorę się za lepienie

Byłam dziś w Pepco zakupiłam za 29.90 sukieneczkę idealną na ciążę http://www.pepco.pl/gazetka granatowa w górnym prawym rogu
Śliczna
Lubie takie odcinane pod biustem i dużo mam jeszcze sprzed ciąży
Stary 2014-04-29, 14:07   #141
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Dzięki za takie wyczerpujące info, też nam w jednym sklepie sprzedawca polecał tutka ale jakoś nie mam do niego przekonania najbardziej- póki ci najbliższy moim wymogom, którymi się kieruję jest pozycja c).
Proszę. Opinii w necie na temat tutak tambero nie ma jedynie o tutek grander ale te niezbyt pochlebne, zwłaszcza o spacerówce.

Cytat:
Przymierzam się do Tutkow
Moja koleżanka ma i jest nim zachwycona. Ze gondola duża, że wygodny dla dziecka i ponoć tak nagradzany wszędzie jest wszystkie konkursy wygrywa. Jeszcze dokładnie tematu nie zglebilam ale mam je na uwadze
A jaki ma model? gondola jest średnia w tako większa a w x-lander maciupka.
Tak jak pisałam wyżej o grander są opinie, o tambero nie bardzo, albo je nie znalazłam

Cytat:
Napisane przez Agulaa84 Pokaż wiadomość
Widzialam ze dziewczyny pisaly o wadzie wzroku i porodzie naturalnym. Ja bylam wczoraj u okulisty. Mam wade -5 i -6. Przeciwskazaniem do porodu sn sa pewne zwyrodnienia, ktorych ja nie mam. Dostalam to na pismie do szpitala w razie czego jakbym potrzebowala. Pod koniec ciazy pojde jeszcze raz to skonsultowac.
i jak widzisz poród?:P w okularach?

Cytat:
Witam się w 22 tygodniu
Dziewczyny moje malenstwo w koncu sie odezwalo do mamusi, dzis o 2:30 wierzgało jak szalone
ale powiem szczerze ze jak na 22 tydzien to czuje te ruchy bardzo słabo i szczegolnie wtedy jak nic nie robie czyli śpie wiec nie mam nawet jak tego wyczuc jezeli sie nie obudze
brawo za 22 tydzien
ja w zasadzie tez w nocy czuję najczęściej odzywa się po 23/24

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość
Nam sprzedawca odradzał X- landery. Mówilze to nie są wózki na polsie drogi. Najlesze są Polskie wózki. polacy robią jedne z najlepszych wózkó w Europie. Wiem że tako to polska firma.
Poslkie firmy to też: BABY ACTIVE, BEXA. JA BYLAM NIMI ZACHWYCONA - DLA NISKICH OSÓB REWELACJA są dosyć zgrabne.
Roan MArita - wózek retro - fanastyczny na zimę, bo ma duze stabilne kołą.
Jam mam wózek Espiro. wózek w porządku - ma małę skręcane przednie kołą - nie sprawdza sie to w zimę, no i spacerówka jest taka kompaktowa, nie wiem w sumie czy to plus czy to minus.
x-landery niby stabilne ale dla mnie wadą jest przede wszystkim mała gondola...

Cytat:
Sprzedawca będzie doradzał to za co ma premie od sprzedaży , ja bym się sugerowała opiniami użytkowników a akurat x landery mają jedne z lepszych opinii . A jeszcze lepsze są wózki Mutsy http://www.wozki-mutsy.pl/?gclid=CL2...FabLtAodDygAfw to już mercedesy wśród wózków co widać po cenie
tak x-lander ma dobre opinie, ale zależy kto czego szuka do mnie nie przemawia mała gondolka. Nie chciałabym dziecka przepakowywać po 4 miesiącach życia w środku zimy do spacerówki:P waga tez by mogła być lżejsza... i to mi przemawia na korzyść tutka, który jako jeden z nielicznych z pompowanymi kołami jest lekki

Cytat:
Nie uwierzycie !! Dzisiaj w moim rodzinnym domu w którym jestem zameldowana i jest wystawione L4 była kontrola z ZUS.... Mam się jutro zgłosić w celu wyjaśnienia czy przysługuje mi zasiłek. Ku*wa jestem tak wściekła. Ile razy będę tam jeździć?? Aż mnie brzuch rozbolał. Dawno taka wkurzona nie byłam
przeginają...

Cytat:
Napisane przez martek Pokaż wiadomość

Nie znam nikogo, kto by miał tutka, więc się nie mogę wypowiedzieć, ale jak już dziewczyny pisały - "opinią" sprzedawcy bym się raczej nie sugerowała będzie polecał to, co musi sprzedać.
szkoda bo o ile o tutku grander są opnie tak o tambero nie znalazłam

---

Melduję posłusznie że nie będzie mnie kilka dni, bo wyjeżdżamy dzisiaj ciężki dzień i pakowanie. Trzymajcie kciuki za drogę i za kota bo go tez zabieramy
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 14:09   #142
małaPaulina
Wtajemniczenie

A ja wrócilam z rowerku i Tz nazrywał mi niezapominajek

A teraz Tz bierze się za gotowanie botwinki dla mnie

Co do ZUSu mam ich w

Stary 2014-04-29, 14:20   #143
Denaris
Rozeznanie

Witam się w 22 tygodniu! (zapomniało mi się, bo przecież zaczęłam go już w niedzielę )

Ania no ten ZUS to daje w dupę, czepia się nie tych co trzeba!
Natalusia mnie podobają się te pastelowe, ale u mnie w okolicy jest malutkie PEPCO i nie liczę, że będzie, a jeśli już to pewnie wykupione

Wczoraj poszłam spać późno, o 1 w nocy jadłam winogrona ale nie było bomby biologicznej pod kołderką i wstałam uwaga.. o 11! Pierwszy raz w ciąży obudziłam się później niż 7:30

Jak tak piszecie o tych ciuszkach, to zaczynam panikować, że ja prawie nic nie mam. Mamy nie mam, teściowej również, więc nie ma kto obkupić
Stary 2014-04-29, 14:28   #144
88Ekaterina88
Zakorzenienie

A mam taką zagadkę dla Was

Wiecie jak niemcy - tanio i szybko - zmieniają gumoleum na nowe ?
Daja na stare nowe i już
A wiecie jak zmieniają płytki na gumoleum ?
Kłada gumoleum na płytki i gotowe a potem płytki sie pocą i są kałuże np. w łazience
To tak odnośnioe tego co znalazł tż w pokoiku : 3 warstwy gumoleum

Odkurzyłam, ogarnęłam, bo bałagan jakby conajmniej apartament remontował a teraz odpoczywam i zajadam sie garścią marsików, snickersów i twixów mini

A jak to jest z cukierkami np. rumowymi ? Można ?

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Ana udanego wyjazdu

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-29, 14:36   #145
małaPaulina
Wtajemniczenie

88Ekaterina88 aaaaaaaaa najlepsze cukierki świata
mi lekarz pozwala winko pic wiec co to taki rum w cukierku

Stary 2014-04-29, 14:39   #146
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
88Ekaterina88 aaaaaaaaa najlepsze cukierki świata
mi lekarz pozwala winko pic wiec co to taki rum w cukierku
No niby tak z tym alko, ale no nie wiem

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-29, 14:45   #147
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Proszę. Opinii w necie na temat tutak tambero nie ma jedynie o tutek grander ale te niezbyt pochlebne, zwłaszcza o spacerówce.

Tak jak pisałam wyżej o grander są opinie, o tambero nie bardzo, albo je nie znalazłam

brawo za 22 tydzien

tak x-lander ma dobre opinie, ale zależy kto czego szuka do mnie nie przemawia mała gondolka. Nie chciałabym dziecka przepakowywać po 4 miesiącach życia w środku zimy do spacerówki:P waga tez by mogła być lżejsza... i to mi przemawia na korzyść tutka, który jako jeden z nielicznych z pompowanymi kołami jest lekki

przeginają...

---

Melduję posłusznie że nie będzie mnie kilka dni, bo wyjeżdżamy dzisiaj ciężki dzień i pakowanie. Trzymajcie kciuki za drogę i za kota bo go tez zabieramy
Aneczko udanego wyjazdu
A co do modelu to jeszcze właśnie nie wiem jaki ma, na pewno są pompowane koła i podobny jest jakby do Marity.
Stary 2014-04-29, 14:46   #148
Agulaa84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

brawo za 22 tydzien

przeginają...

---

Na pewno w okularach lub soczewkach. Bez nic nie widze

Agulaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 14:57   #149
Latte88
Zakorzenienie

Zjadłabym placki po zbojnicku
Stary 2014-04-29, 14:59   #150
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Zjadłabym placki po zbojnicku
a co to takiego ?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości