|
|
#121 |
|
BAN stały
|
Dot.: Kobiety – ich aseksualne cechy i zachowania
Do swojego długiego (zignorowanego na rzecz lodów i obyczajów kulinarnych
) posta dodam jeszcze rzecz związaną ze szminką: jasna cera+blondynka, która używa "żarówiastej", czerwonej szminki = obrzydliwość, paskudztwo i ohyda. Lekki odcień różu by się tu lepiej sprawdził.
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;46288401]właśnie właśnie, rozgrzebywanie i jedzenie jakby od niechcenia to kojarzy mi się z brakiem kultury.
pętko kiełbasy? kroisz w plasterki i tyle; też słyszałam że woda, sałata i wszystko co light odstrasza...[/QUOTE] No bo jeśli poszłabym do chłopaka i jego mama poczęstowałaby mnie obiadem to nie sądzę,żeby stwierdziła,że jestem damą skoro nie potrafię zjeść tylko rozgrzebuję Niektórzy ludzie i ich poglądy mnie niezwykle dziwią
|
|
|
#123 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tak czy siak - dziwny pogląd z tym jedzeniem, pierwszy raz się spotkałam, tak mnie zszokował
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
BAN stały
|
Ojej...
To troszkę nie tak. Miałem na myśli sytuacje, kiedy kobieta je naprawdę dużo, kiedy się obżera. Zjedzenie normalnego posiłku, np. tyle, ile nałoży pani domu jest jak najbardziej w porządku. Ja o tym rozgrzebywaniu to pisałem właśnie, że to jest złe i nie należy tak robić, bo jedzenie się marnuje i można w ten sposób urazić gospodarzy. A ten tekst, który przytoczyłem to nie jest mój, pochodzi on z jakiejś książki. Nie zrozumieliśmy się odnośnie pęta kiełbasy - chodziło mi o coś innego. Jest dziewczyna w domu i bierze na raz całe pęto, powiedzmy ponad pół kilo i zaczyna jeść przy swoim facecie w taki nie do końca kulturalny sposób. Tu chyba chodzi o nadmiar jedzenia. W jak najlepszym tonie jest, gdy kobieta spożywa to, co inni, np. pizzę, oczywiście w adekwatnych dla siebie ilościach. ananasova Cytat:
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
obgryzanie paznokci albo resztki lakieru na co drugim paznokciu...
Ciągłe przeklinanie też odstrasza
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale ta kiełbasa jest wtedy jedzona nieestetycznie,ale nieestetyczne jest zarówno,gdy je tak mężczyzna jak i kobieta.
|
|
|
|
#127 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zgadzam się, ciekawy przykład
|
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#129 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie Są różne rodzaje blondu. Ja na przykład o wiele korzystniej wyglądam z pomalowanymi na czerwono ustami niż na różowo,bo różowy jest zwyczajnie zbyt blady. Np.Marylin Monroe przy blond włosach malowała usta na czerwono i co,była aseksualna?
|
|
|
#131 |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
Popieram Topdonga, blondynki bardzo często uważają, że każda szminka im pasuje i malują nie patrząc w lustro. Kolejną sprawą jest źle nałożona szminka - ślady na zebach, rozmarany kontur, konturówka innej barwy niż odcień pomadki.
I jeszcze, Topdong - Twój post wskrzesił wiarę w moją prywatną kobiecość, za co bardzo dziękuję, jako, że z rozmów z kolegami wynika, że bycie brunetką jest aseskowne, ciemne oczy są nijakie i strach podejść do wysokiej dziewczyny. Ostatnie zauważam z resztą na imprezach salsowych - kiedy siedzę panowie proszą mnie do tańca, a kiedy stoję i widać ile mam wzrostu omijają mnie na rzecz niższych koleżanek. Jeszcze aseksualna cecha - kobieta, która nie potrafi się poruszać i nie ma poczucia rytmu. Zwykle nie tańczę "jako partner" ale kiedy mi się zdarza, to kompletnie tracę zainteresowanie dziewczyną która nie potrafi się dać poprowadzić w tańcu |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą są różne rodzaje blondu, to też blond:
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2014-05-03 o 22:18 |
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak chcę zrobić przyjemność mojemu facetowi, to się przełamuję i mu wrzucam steka na ruszt- sama mięsa nie jem, więc to spore poświęcenie... A już pomysł zadawania sobie bólu po to, by obcy faceci byli zadowoleni, przekroczył moje zdolności pojmowania. Co jeszcze powinnam robić, żeby koledzy z pracy mieli lepszy dzień? Myślę, że wielu ucieszyłoby się z dekoltu do pępka albo (a co, zaszalejmy!) stroju topless ![]() Żeby nie było- chociaż sama nie noszę, nie jestem przeciwna szpilkom jako takim. Pomysł z założeniem ich na randkę czy imprezę jeszcze przełknę. Przeraża jednak i zarazem fascynuje mnie, jak można robić to nie dla siebie lub najbliższej osoby, a dla komfortu wizualnego jakichś randomowych leszczy
|
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Powiedz to mojej babci.Z tego co słyszałam to faceci nie lubią kobiet, niejadek które wsuwają tylko sałatę. Edytowane przez 201607111040 Czas edycji: 2014-05-03 o 22:24 |
|
|
|
|
|
#135 | |
|
BAN stały
|
ananasova
Cytat:
Wydaje mi się, że faceci tak po prostu mają - tak się przyjęło, że kobiety jedzą mniej. Perspektywa, że kobieta może dużo zjeść (i w konsekwencji przytyć?) nie działa zachęcająco. U mnie chyba jednak działa to prymitywne postrzeganie. Ten temat żywności jest naprawdę ciekawy. Chyba trzeba założyć nowy wątek: w jaki sposób jecie kiełbasę i lody? Dodajecie do tego pizzę i piwo? Bo tutaj topdong walnął długa wypowiedź i rzeczywiście przeszła ona bez echa. Skupiliśmy się na lodach i pętach kiełbasy. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
Pankasztan może nie rozumie po co kobiety noszą szpilki. Kobieta na szpilkach zyskuje nie tylko seksapil ale także pewien rodzaj pewności siebie, coś zmienia się nie tylko w wyglądzie ale także w zachowaniu. Takie przynajmniej są moje odczucia. Poza tym, jak wiemy z pięknej bajki o Małej Syrence, żeby być pięknym trzeba cierpieć. :p
|
|
|
|
|
#137 |
|
BAN stały
|
@WhiteCherry
Nope, nawet dość ładna blondynka i czerwona szminka to jednak nie to. Wg mnie oczywiście, to tylko i wyłącznie moja prywatna opinia Ta druga pani jest już w porządku, ten kolor włosów ja bym już zakwalifikował jako lekko brązowy.@Amicitia_ Twoi koledzy się nie znają i obce im są pojęcia klasa, styl i elegancja Też przyznaję Ci rację, że kobieta powinna mieć poczucie rytmu. Ostatnio tańczyłem z taką, która go nie miała i gdyby nie moje interwencje to by z impetem spadła na podłogę Sam tańczyć lubię i z reguły jest to doceniane przez płeć piękną
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Zielona Driada
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() co do Twojego długiego posta to z drugą częścią dot. charakteru to się zgodzę, z pierwszą to tak już 50/50. lody nr 1, a nr 2 to połączenie spódnicy i bluzki, tj. bluzka wpuszczona do środka, jak napisał bodajże Zev, nie wiem czy o to chodziło i czy dobrze zrozumiałam... przykład: http://szafa.pl/c4167112-wloska-spod...owa-class.html jeśli nie o to, to proszę o poprawienie mnie... ![]() dla mnie to seksowne i pierwszy raz słyszę że nie jest, od facetów (podobnie jak z jedzeniem) słyszałam że fajne, pośladki podkreślone, talia, biodra też, lepiej niż gdyby ta bluzka była na wierzchu... także dla mnie kolejna nowość |
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Wygląd:
- wiadomo, zaniedbanie, tłuste włosy, śmierdzący oddech, brudne, zniszczone paznokcie, nadwaga i otyłość - tępy, przylepiony uśmiech. Już lepsza ponura mina, ale przynajmniej świadcząca o jakiejkolwiek refleksji Charakter: - kretyńska poza ,,mam samych przyjaciół facetów, dziewczyny są fałszywe i plotkują. Ze mną można wypić browara i pograć w LoLa, klękajcie narody! Czemu nikt się mną nie interesuje, bo co, bo nie gadam o kosmetykach jak te idiotki?'' - wielbicielka najdurniejszych złotych myśli i żenująca egzaltacja - świętoszkowatość - ,,spojrzał na mnie, o boszeee pewnie się zakochał, i co teraz, nie chcę stracić kumpla - niepojmowanie słowa feminizm, dotyczy obu płci ![]() - brak szacunku do siebie
|
|
#141 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o taniec to fakt, docenia się tańczących mężczyzn bo takich mało... ciężko trafić na tańczącego faceta, to znaczy na dobrze tańczącego faceta, taki który nie gibie się jak szympans na gałęzi tylko naprawdę ma poczucie rytmu... większość kobiet ma poczucie rytmu i daje się prowadzić, może nie klasa S w tańcu jakimś tam ale poczucie rytmu jest i gdy trafi na faceta który potrafi prowadzić to wyjdzie z tego fajny taniec. a panowie... podobno dzielą się na takich którzy: A - potrafią tańczyć B - nie potrafią tańczyć C - wydaje im się że potrafią tańczyć największa ilość to niestety B oraz C. |
|
|
|
|
|
#142 |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
Jeszcze jest kategoria "po alkoholu potrafi tańczyć", śmiercionośna. Aczkolwiek ananasova coraz częściej obserwuję kobiety którym tylko wydaje się, że czują rytm ;p
I tak, facet który umie prowadzić to skarb i to bardzo seksowny. Ktoś pisał o tępym uśmiechu, dorzucę od siebie brak mimiki albo wyraz twarzy "po botoksie" |
|
|
|
|
#143 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dużo jeść nie zawsze równa się przytyć, są osoby które dużo ćwiczą i też więcej jedzą, są i chudziny a jedzą za 3, i ile by nie zjadły to chude... a jak już się czepimy tych lodów, to litr, czyli takie dwa małe kubeczki od Grycana to nie jest dużo, w upalny dzień pójdzie spokojnie, zwłaszcza sorbet, gdzie jest głównie woda, no i wyobraź sobie że masz dziewczynę która je w sam raz (w sam raz dla Ciebie) i raz na jakiś czas wyciąga ten litr lodów - aseksualne? dla mnie nie, i dla większości mężczyzn też nie, kurczę pierwszy taki przypadek dziwaczne to Twoje podejście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a po alkoholu to taaak, wtedy wszyscy są mistrzami parkietu |
|||
|
|
|
|
#144 |
|
Konto usunięte
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;46289337]
nie lubią nie lubią ![]() [/QUOTE] Jest taki pogląd w psychologii, który głosi, że najbardziej w innych ludziach drażnią i odpychają nas te cechy, których nie lubimy w nas samych.
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a piszesz to bo... Autor też nie lubi dużo jeść przy wybrance czy... ? ![]() tzn. je przy niej dużo ale nie lubi tego u niej albo coś w ten deseń
Edytowane przez 818b6f2de5dfa79adb4775de183f054ac63b96e9_6594a3faefca2 Czas edycji: 2014-05-03 o 23:08 |
|
|
|
|
|
#146 |
|
BAN stały
|
ananasova
Znaczy ja też uważam, że kobieta powinna normalnie zjeść, nie jakoś mało, ale też nie za dużo. Dobra, nieważne. Mam pomysł. Jutro kupujemy sobie po litrze lodów, pęcie kiełbasy i pizzy, do tego litr coli - zobaczymy, ile damy radę pochłonąć. I może po jeszcze jednym litrze na zapas, żeby sprawdzić maksymalną pojemność. |
|
|
|
|
#147 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Wątek jest o tym, co jest u nas postrzegane jako aseksualne u kobiety. Naturalna buzia i ładny, naturalny kolor włosów są dla mnie ok, włochate nogi już nie. Pozdrawiam, feministka z łysymi nogami i pachami
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
z tego menu co podałeś to nie wiem kto to by na raz zjadł
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
Konto usunięte
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;46289470]słyszałam o tym
a piszesz to bo... Autor też nie lubi dużo jeść przy wybrance czy... ? [/QUOTE]Z tego co wydedukowałam, to wybranki nie ma na horyzoncie za bardzo Za to może mieć kompleks na tle obżarstwa/wagi, więc automatycznie nie lubi patrzeć, jak inni jedzą :P Albo zazdrości, bo też by chciał. Ja tak mam, jak widzę, że ktoś niepewnie prowadzi Sama mam z tym problem, więc dostaję szału, gdy widzę to u innych |
|
|
|
|
#150 | |
|
BAN stały
|
ananasova
Cytat:
A ja chciałbym, żebyśmy spróbowali z tymi lodami, już bez tych pozostałych. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.

) posta dodam jeszcze rzecz związaną ze szminką: jasna cera+blondynka, która używa "żarówiastej", czerwonej szminki = obrzydliwość, paskudztwo i ohyda. Lekki odcień różu by się tu lepiej sprawdził.

Niektórzy ludzie i ich poglądy mnie niezwykle dziwią 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ta druga pani jest już w porządku, ten kolor włosów ja bym już zakwalifikował jako lekko brązowy.