|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 10,00% |
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
1 | 5,00% |
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
0 | 0% |
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
0 | 0% |
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
2 | 10,00% |
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
2 | 10,00% |
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
0 | 0% |
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
0 | 0% |
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
0 | 0% |
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
0 | 0% |
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
4 | 20,00% |
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
0 | 0% |
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
0 | 0% |
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
4 | 20,00% |
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
5 | 25,00% |
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Fajny tez wozek Bomiko model L, ale to chyba nie jest klasyczna parasolka. Ta tacka z przodu wyglada fajnie. Najważniejsze, zeby byl lżejszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
ja też myslę o tym, chociaż z drugiej strony mogę poczekać, b od czerwca chcemy się przenieśc na Mazury na czas lata a tam nasz x- lander jak najbardziej daje radę, a taki lekki wózek chyba by sobie nie poradził w terenie. No zobaczymy,
ale chetnie poznam opinie... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46372218] Daj spokój, ja robię dziecku krzywdę od urodzenia ![]() Moja mama się czepia o wszystko, nawet że mam za mocne żarówki w kuchni i jak Mały leżał w gondoli, to go raziło światło. Na początku się tym wszystkim strasznie przejmowałam, ale była to prosta droga do baby bluesa, więc zaczęłam podchodzić do tego racjonalnie.[/QUOTE] Ja też sie na początku przejmowalam i wszystko do siebie brałam ale teraz juz luz, no jeszcze czasem nerwa załapię, jak mój tata notorycznie, ZA KAŻDYM RAZEM jak daję fifowi wodę do picia, pyta czy to woda z glukozą, a jak dostaję kaszkę to czy mu posłodziłam ![]() a ja za każdym razem mu odpowiadam, "a czy ty tez sobie wodę słodzisz?" i tak w kółko..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi sie, ze jak mama zobaczy Artka w nowym wozku to zmieni zdanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46372218]Mydream, dzisiaj chciałam jechać kupić, ale nie wiem, czy się uda, bo pogoda jest niepewna, a muszę wziąć Artka i go przymierzyć, nie chcę znowu wózka z pasami, które blokują dziecku rączki :/ (Tako ma je w bardzo nieszczęśliwym miejscu). Mam na oku Bomiko model L.
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Daj spokój, ja robię dziecku krzywdę od urodzenia ![]() Moja mama się czepia o wszystko, nawet że mam za mocne żarówki w kuchni i jak Mały leżał w gondoli, to go raziło światło. Na początku się tym wszystkim strasznie przejmowałam, ale była to prosta droga do baby bluesa, więc zaczęłam podchodzić do tego racjonalnie.[/QUOTE] tez myslalam nad bomiko ale model S. tyle tych wozkow, ze nie wiem co wybrac, a nie chciala bym jakos mega drogiego kupowac. Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46372218]Mydream, dzisiaj chciałam jechać kupić, ale nie wiem, czy się uda, bo pogoda jest niepewna, a muszę wziąć Artka i go przymierzyć, nie chcę znowu wózka z pasami, które blokują dziecku rączki :/ (Tako ma je w bardzo nieszczęśliwym miejscu). Mam na oku Bomiko model L.[COLOR="Silver"]
[[/QUOTE] fajna ta spacerówka i napewno dziecka nie zawieje ![]() i wiecie co każda mama jest super mamą, bo to nas nasze dzieci najbardziej na świecie kochają. I ci co wszystko komentuja napewno także nie byli idealnymi rodzicami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Aremalgos faktycznie w terenie to chyba bedzie ci wygodniej jezdzic x-landerem. Lekkie spacerowki maja to do siebie, ze raczej bardziej nadaja sie na jazde po miescie i po chodniku. Mi np jestciezko jak mam przejechac po piachu, a wczesniej w glebokim wozku pokonywalam wszystkie tereny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dlatego narazie się wstrzymam, bo jak wrócimy to pewnie młody bedzie chodził i ciekawe czy mu sie będzie podobało jeżdzenie w wózku ![]() Mimo wszystko chętnie poznam wasze wybory, także chwalcie się ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Panicz nadal śpi ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- pianka, ale masz zarąbistego avatara (już dawno miałam ci to powiedzieć) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
W takich chwilach o jakich piszecie i takim doradzaniu przez wszystkich dookoła to ja bardzo sie cieszę, ze mieszkam na odludzi.
Za chwilę przyjedzie mamcia ale nie sądzę aby aż tak wszystko komentowała. Jak się zacznie za bardzo szarogęsić to mężu na pewno zwróci jej uwagę, choć myślę, że będzie miło ![]() My jeździmy w spacerówce z wózka 2w1. Jest ona bardzo duża, Maksiu wygląda (i pewnie czuje się) w niej jak Panicz ![]() Tutaj naprawdę małe dzieciaczki już w takich jeżdżą. |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46372849]Taki jest trochę większy niż te najlżejsze. Ale i tak połowę lżejszy niż obecny.
U mnie to samo. Kupna, sklepowa kaszka - posłódź mu. Owoce ze słoiczka są za kwaśne, posłódź. A dała Ci już mama czekoladki?...[/QUOTE] ooooo!!!!!! tego jeszcze nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46372849]
U mnie to samo. Kupna, sklepowa kaszka - posłódź mu. Owoce ze słoiczka są za kwaśne, posłódź. A dała Ci już mama czekoladki?...[/QUOTE] Moja od mojej babci, czyli swojej prababci dostała czekoladowego królika z okazji wielkanocy,a że byłam zazdrosna, bo nie dostałam to sama zjadłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Zaczęło padać, no i tyle ze spacerku. Olek zasnął w łóżeczku i przestało
![]() Kurde mole Olek zaczął mi kucać co chwilę przy kanapie i w łóżeczku tak go rano przywitałam ![]() ![]() ![]() Elaine mam nadzieję, że wyjaśnicie sobie wszystko i nie będziecie wracać więcej to tematu, który Was skłócił ![]() Mela lekarka do pozazdroszczenia ![]() Niech wszystkie gorączki idą precz od naszych wątkowych dzieciaczków! |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Kurde, tak sobie myślę, ze jeśli nasi rodzice/ dziadkowie postępowali wg tego jak się teraz zachowują i jakie mają teraz rady to ja nie wiem jakim cudem jesteśmy zdrowe i nie mamy nadwagi skoro wszędzie tylko cukier i cukier dawać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
A u mnie nie mówią o słodzeniu, a dosalaniu.. 'a co ja będę taki niedobry obiadek jadł..nieposolone to..a fuj'
![]() A jak mówię, że zjadł ładnie obiadek, tylko muszę mu owoce dodawać 'bo tak go nauczyłaś, ze bez nie zje' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Mnie chyba też karmiono jak leci, bo teraz żrę na potęgę
![]() W DDTVN mówili, że trzeba uczyć dziecko by jadło JEDYNIE dla zaspokojenia głodu i nie więcej..nie dla przyjemności, nie dla mamy, taty, dziadzia i baby, nie pod groźbą nie otrzymania deseru, nie pod groźbą zabrania przez policję ![]() A ja uwielbiam jeść, uwielbiam czuć różne smaki, marzę o tym by mi grożono, że jak nie zjem tego i tego, to nie dostanę deseru, albo mnie ktoś zabierze.. z miłością zjem za mamę, tatę, dziadka i babcię, jak i za pół Polski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | ||||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oc u nas oki, 3 karmienia z czego się cieszyłam bo piersi miałam pełne bo w dzień tylko raz karmiłam i aż w nocy bolały. Jak łukasz wstaje to muszę chować pieluchę tetrową bo jak tylko ją zobaczy to gryzie, marudzi, a jak jej nie widzi to się grzecznie bawi, jest radosny.
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecię zbuntowało się dzisiaj i zamiast o 10 zasnał dopiero teraz.
Od jutra nie ma żadnego dosypiania rano, koniec. Bo potem rozwala nam to dzień i wieczorem są cyrki. ELAINE próbowałam wczoraj uśpić na łóżku to dostał ataku histerii. Już miałam ściągać śpiworek i niech się nadal bawi ale w końcu zasnał w łózeczku. Kurde, cos mi ostatnio cierpliwości brakuje. Dobrze, ze zmiana niedługo przyleci bo chyba potrzebuje złapać czasami oddech od małego. |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Elain brawo za wagę i wzrost Igiego. Super, ze u Was lepiej już
![]()
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
ROCKY dobrze, ze gorączka poszła precz. I niech tak zostanie
![]() ELAINE j/w. Pewnie jesteś spokojniejsza jak lekarz skontrolował. I ![]() MELA idzie ku lepszemu. Super, ze z Małgosią lepiej. MYDREAM mój synuś też ma ładną wagę- z miesiac temu ważył 10 kg ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Kurcze, narobiłyście mi ochoty na takie imprezowe jedzenie i wczoraj wieczorem właśnie uzewnętrzniałam się mężowi, ze poszłabym na jakieś wesele bo mi się takiego żarełka chce- jakiś jajek faszerowanych, jakiś pieczonych wędlin, innych sałatek, pasztecika też bym zjadła. Mmmm. A tu niestety nic się nie szykuje, chyba, ze zaproszą nas tutejsi znajomi na ślub syna (byli u nas na weselu więc może...) chociaż pewnie takiego dobrego żarełka i tak nie będzie ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- MELA myjemy sie tym żywym mydłem- to dziadostwo z główki Maksiulowi zeszło (to niby grzybiczne) ale mamy jeszcze na samym czubku takie białe suche cos. Myję na zmianę szamponem na ciemieniuchę i tym mydłem ale na razie nic się nie zmienia. Moja siostra zachwycona twarz nim sobie myje chociaż miała zagwozdkę bo umyłam małej siusiolinkę tym mydłem i dostała jakiś jakby ropnych krostek- mówi, że akurat wyskoczyły następnego dnia i teraz czeka i sypie mąką ziemniaczaną aż to zejdzie żeby znowu sprawdzić. Dzięki za polecenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Stokrotka oj u mnie też zaczyna być widać.. kp się kończy i już mnie nie ratuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Idę poczytać co piszecie o wózkach bo potrzebuje na lato ultra lekkiej parasolki ![]()
![]() |
#147 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Mydream Olek śpi z 1,5h już i też wiele w tym czasie nie zrobiłam.. zjadłam tylko
![]() Obiadek dla Olka ten sam co wczoraj, w słoiczek zapakowałam i do lodówki. Taka breja wyszła, że zastanawiam się czy będzie chciał to jeść..muszę duużo owoców dodać ![]() Zmywara skończyła prać, a ja nawet naczyń nie powyciągałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Wasze dzieci spia,a Igi nie chce. Znowu z 10minut może pospal. Temperatura znowu podskoczyła i zrobił się marudny. Kisielu juz nie chce.
MYDREAM pochwal się jakimś zdjęciem Oli.. DZOAN rozbawilas mnie. ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#150 |
Zakorzenienie
|
Laura spala ponad godzinke na dworze, a ja czytalam archiwalne numery ,, Mamo to ja" itp .Teraz wypila 100 ml z kleikiem ryzowym i bawi sie.
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Co do spacerowki Bormiko? -na FB byla o tym dyskusja i dwie mamusie ją mają-jedna M a druga L (chyba) i są zadowolone.A modele różnią sie bodaj że tym ze wersja L ale nie jestem pewna-w niej nie trzeba odpinac pałąka przy skladaniu.No i jest lekka i w rozsadnej cenie. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Ugotowalam Laurce na obiadek ryz i warzywka. Moze to będzie jadla chetniej? Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.