|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowanie, dieta,ruch - to jędrna pupa, smukłe uda i płaski brzuch:)
skąd ja to znam
u mnie w pracy to samo, wszyscy id ą na obiad-kotlet, ziemniaki, piecze, zrazy i te sprawy a ja brokuły z lunch boxa a jak mam owsiankę to tylko słyszę "a ta znowu te paćki je" |
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
anne_mary czyli mięśnie masz wyrobione, trzeba teraz o nie dbać i przy okazji pozbyć się tłuszczyku żeby je pokazać
jeśli chcesz krótkie ale konkretne cardio to polecam Jillian Michaels Kickbox cardio niby tylko 25 minut ale wycisk taki że ledwo zipiesz
|
|
#123 |
|
Rozeznanie
|
Ogarniam wizaz na telefonie, będzie co robić na nudnych lekcjach w szkole :P u mnie to w ogóle nie wiedzą co to owsianka, no, może niektórzy, ale żeby jeść to nikt :/ inna sprawa że dziewczyny w klasie prawie wszystkie takie chudziny, że ja na ich miejscu też bym sobie nie odmawiała niczego. dziękuje Grapefrutka na pewno wypróbuję ten trening nie chcę cały czas ćwiczyć tego samego, mogłoby mi się szybko znudzić
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny okropnie zaczął mi się dzień
po drodze do pracy minęłam kota przejechanego, który jeszcze się ruszał...tzn on się wił, machał łapami to było okropne, jeszcze przejechałam nad nim bo zaczął się ruszać dopiero ja się zbliżałam TŻ dzwoni na straż miejską ale pracują dopiero od 7....nienawidzę poniedziałków ![]() :m ad:
|
|
|
|
#125 |
|
Konto usunięte
|
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
Fatalna pogoda u mnie :/ ciemno zimno i leje... jeju ja nigdy nie patrzę na ulicę jak jadę gdzieś z mamą czy tatą, staram się omijać wzrokiem, bo wszędzie jakieś potrącone kotki albo jeżyki
najgorzej jak się przechodzi koło nichWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
Gdzie ta tabelka, bo nie mogę znaleźć?
U mnie wczoraj tak nie-dietowy dzień, że masakra... Baty proszę.
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie wczoraj lepiej niz w sobote z dieta ale problemy sie pomnozyly zepsul mi sie laptop a w sobote msm oddac prace luc calą...już konczą mi się siły za chwilę jade z nim do serwisu.
|
|
#129 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś od rana zdrowo dla brzuszka, micha owsianki, za chwilę kanapki z chleba razowego z wędliną i pomidorkiem
już zastanawiam się co dziś poćwiczyć, mam po wczoraj zakwasy w łydkach, rozruszałam się rano na wfie, ogólnie jest dobrze, mam nadzieję, że do wieczora nie ulegnę pokusie szarlotki, a jeśli tak to na pewno się tu wyspowiadam wytrwałości dziewczyny! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w poprzedniej części chyba oddawałaś go do serwisu i jeszcze Ci papraki źle złożyli wtedy nie oddawaj w to samo miejsce ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- po wczorajszym tenisie mam więcej zakwasów niż myślałam, że mam mięśni :P idę zaraz na wagę, zmierzę się (daaaawno tego nie robiłam ) i wstawiam wymiary w tabelkę a potem śniadanko
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i znowu dzieje sie to samo... dalam w to samo miejsce bo nie znam w miescie innego a mi zalezy na czasie. poprzednio przyznali sie do winy i mnie gosc pamieta wiec mam nadzieje ze sie przylozy.u mnie dzis 55,7 kg wiec jest ok jeszcze niecaly kg i stabilizacja i cwiczenia
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eeee no to gratulację!!!! niecały kg to już prawie nic ![]()
|
|
#133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty już jesteś u celu, ja dopiero na początku tej drogi, ale ogromnie mnie motywuje czyjś sukces. Mam nadzieję, że niedługo i ja będę mogła świecić przykładem ![]() U mnie wczoraj było lepiej z dietą, a dziś też dobrze zaczęłam. Jeśli możecie zerknąć na mój przykładowy jadłospis, to będę wdzięczna. Może można jeszcze coś poprawić ![]() Moje menu: Śniadanie - 7:30: 40 g płatków typu "błonnik" + 150 ml mleka 1,5% + czasami jakieś suszone owoce lub pestki (w przypadku śniadania w tygodniu niestety nie jestem w stanie zjeść niczego innego, w weekend bywa i jajecznica i twarożek i sałatki) W pracy I - ok. 11-12: warzywna zupka krem lub lekka sałatka z czymś mlecznym (np. feta, mozarella, jajko) i z kromką razowca W pracy II - ok. 15: owoc lub dwa, np. banan plus jabłko lub awokado z kromką razowca Obiadokolacja - ok. 18-19: zwykle kurczak lub ryba z warzywami i czasami z ryżem/kaszą/pieczonymi ziemniakami, np. dziś będzie surówka z jabłka i marchewki z grilowanymi burgerami z kurczaka Co myślicie? Próbowałam dodać jeszcze jeden posiłek, ale niestety nie jestem w stanie. Do tego piję wodę, zieloną herbatę i czasami jakiś sok 100%, np. jabłko-marchew. Przyzwyczaiłam się już do takiego rozkładu dnia i dobrze mi z nim, ale czasami brakuje mi pomysłu na zdrowy, niskokaloryczny i smaczny posiłek. Jeśli macie ochotę, to możemy się tu takimi przepisami wymieniać. Co Wy na to dziewczyny? PS. W pracy też się na mnie dziwnie patrzą, jak wyciągam moje zapasy jedznia
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 jaja, odrobina mleka, lyzka maki razowej i dodatki, mozna usmazyc bez tluszczu ![]() dziekuje dziewczyny, mam nadzieje ze waga mi sie nie zbuntuje i jutro bedzie rowno albo mniej
|
|
#135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oooo, super Omlety lubię i też czasem jadam, ale chyba muszę sobie o nich trochę przypomnieć ![]() Nie zbuntuje się, no co Ty. Mnie po nie całkiem dietowym weekendzie pokazała 100 g mniej, to i Twoja Cię nie zawiedzie
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zasadzie to sie niespodziewalam takiego spadku, bo ostatnio cos moj zoladek zawodzi i przestaje bolec tylko wtedy kiedy jem. Czuje jakbym miala jakies wrzody :/ za duzo stresow ostatnio :/Gdybym byla ostatnio na diecie 1200 kcal to po takim weekendzie na pewno nic by nie spadlo a tak organizm zanotowal chyba i tak jakies braki w liczbie kcal w porównaniu z tym co było. W sumie 29 kwietnia wazylam prawie 58 kg. Swieta i wesele na ktorym bylam troche mnie dobily na wadze ![]() Dziewczyny, wpiszcie sie do tabeli w wolne miejsca
Minimalizm. Rozsądek. Konsekwencja. 64,9 ... 64,0 ...58,0 Edytowane przez BuryKotZPiwnicy Czas edycji: 2014-05-12 o 12:34 |
|
|
|
|
#137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też czasami mam takie wariacje żołądkowe. Boli i boli, zjem, przestaje, a potem znów. Nie wiem dlaczego, bo nie zawsze jest to akurat wtedy, gdy mam zbyt długą przerwę między posiłkami ![]() Grunt, że spadek jest Ja postanowiłam, że nie będę się bawić w liczenie kcal, bo dobrych kilka lat temu zaliczyłam epizod ed i nie chiałabym do tego wracać. Nawet teraz zastanawiam się czasami czy coś zjeść i czy to nie zaprzepaści moich dotychczasowych starań... Chcę schudnąć zdrowo i na stałe, ale przez to wszystko zastanawiam się, czy sama dam radę.Ja się wieczorkiem wpiszę do tabelki, ale teraz wracam do pracy, żeby szef się nie wkurzył
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda jak dieta Ci idzie?
Kocie brawooo piękne spadki, coraz ładniejsze Kocie a czemu myślisz, że masz wrzody? jak Cię boli żołądek to lepiej to zbadać Eve menu bardzo ładne omlet Kota uzależniają także uważaj Babeczki ja się już boję zobaczyć Twoje wymiary Anne szarlotka to dla mnie największa pokusa trzymam kciuki a ja przyszłam do pracy a tu całyyy stół w plackach i ciastkach, dwie koleżanki miały komunie dzieci i przyniosły co zostało trzy babki i ja na diecie a tylko ja nie zjadłam ani okruszka zaraz wracam do pracy i mam nadzieję, że już to wszystko zdążyły pochłonąć załatwiliśmy z TŻetem dokumenty w urzędzie i w środę idziemy na protokół-nie wiem jak to przeżyję miłego dnia dziewczynki, spadam do pracy, muszę jeszcze podskoczyć dpo sałatkę, zamówiłam na wynos bo się boję, że jak wpadnę głodna do pracy to zjem to co ewentualnie zostało
|
|
|
|
#139 |
|
Konto usunięte
|
Karolinek bardzo dobrze u mnie dieta
grunt, że jest smaczna, więc chce mi się jej trzymać ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
hehe Karolinek dziś w talii 0,5cm więcej niż ostatnio :P i 0,5kg też więcej
![]() ![]() ale ostatnio spoooro sobie pozwalam wczoraj zjadłam chyba ze 3 kawałki ciasta, bo dużo zostało po tej osiemnastce TŻ siostry ciotecznej i przynieśli mu do domu ![]() Wzrost/waga : 173cm/52.2kg talia- 59.5cm brzuch (oponka) 76cm biodra-89cm udo-49cm ramie-24/25cm łydka-35cm pod biustem-69cm biust-82cm szyja- 30,5cm nie miałam pomysłu co jeszcze zmierzyć
|
#141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzis musze sie koniecznie pomierzyc! Zrobie to jak tylko wroce do domku i bede miala chwilke wolnego.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już się nie odchudzam, tylko jestem na stabilizacji i trzymam te 52kg od stycznia kiedyś ważyłam 65kg i wyglądałam jak pulpecik :P a na wątek trafiłam z 58 czy 59kg i dążyłam do 52
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wymiary masz bardzo ładne
|
|
|
#144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nie zanosi się, żebym schudła. Tyle ważyłam przed dietą, tyle ważę teraz i tyle będę ważyć, tym bardziej, że ćwicząc wyrabiam mięśnie, które ważą Może niedługo wstawię zdjęcie, jak jeszcze trochę popracuję Widać taka moja przypadłość, kawałek tyłka i biustu mam, więc to trochę też waży. Wcale bym się nie zdziwiła jeśli przez ćwiczenia moja waga by wzrosła 60 kg wyglądając jak pulpet, 60 kg wyglądając dużo lepiej, 60 kg rozmiar mniejsze spodnie... takie zmiany a waga cały czas stoi. Pocieszam się tym, że większość osób na wygląd nie daje mi 60, lecz 55 kg. Zresztą, to tylko cyferki I dlatego właśnie jak ktoś ma taki sam wzrost jak ja i waży prawie 10 kg mniej, to wyobrażam go sobie jako chudzinkę bez grama tłuszczyku i nie mogę uwierzyć, że chce się odchudzać
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Anne_mary dla mnie waga też ma mniejsze znaczenie, bardziej centymetry się dla mnie liczą
u mnie niby trochę poszło w górę ale wielkiej różnicy w ubraniach nie widzę więc tragedii nie ma - wiem że sobie z tym tak czy siak poradzę jak tylko wrócę do ćwiczeń
|
|
#146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dlatego też będąc na stabilizacji dalej ćwiczę a jem dużo więcej, tylko zdrowiej też głównie zależy mi na wyglądzie - nikt nie chodzi z wagą wypisaną na czole tylko chcę się dobrze czuć w stroju kąpielowym teraz już jestem zadowolona z ciała są duże efekty mam takie tajne swoje zdjęcia z wagi 58kg i tłuszczykiem wszędzie, obok porównawcze z 52kg i też trochę tłuszczyku i zdjęcia z teraz, dalej 52kg ale ciało o wieeele smuklejsze i wyćwiczone ![]() miło się ogląda taką zmianę i to swojego ciała
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
no Babeczki wymiar masz boski
![]() ![]() marzy mi się nawet nie tak schudnąć jak Ty, bo to wiem, że jestem w stanie zrobić, ale potem tą wagę utrzymać ![]() Gryzleda to super, że Ci dobrze idzie bo czas nam się kurczy ![]() w końcu w domu w pracy jeszcze był sernik jak wróciłam, ale nie dałam się skusić chociaż patzrył mi głeboko w oczy
|
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to jest najgorsze właśnie, jak tak Ci coś patrzy w oczy i przemawia 'zjedz mnie' ![]()
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
babeczki- nawet nie mysle o tym zeby miec takie wymiary jak Ty :P
u mnie dzis: 8 - zupka krem brokulowo serowa z jajkiem, kawa zmlekiem 11 - mala drozdzowka 14 - potrawka z kurczaka papryki i pomidorow, jablko, kawa z mlekiem 17 - 2 kromki razowca z serkiem topionym 20 - banan i serek wiejski
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Kocie postaramy się to też takie będziemy mieć
![]() zamówiłam właśnie wagę, bo starą naprawiam już kilka miesięcy ![]() czytałam ostatnio o peelingu domowym z kawy i stwierdziłam, że będę robić w pracy codzinnie jest kawa z ekspresu i teraz będę sobię ją brać codziennie i robić dziś pierwszy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

u mnie w pracy to samo, wszyscy id ą na obiad-kotlet, ziemniaki, piecze, zrazy i te sprawy a ja brokuły z lunch boxa

jeśli chcesz krótkie ale konkretne cardio to polecam Jillian Michaels Kickbox cardio
niby tylko 25 minut ale wycisk taki że ledwo zipiesz 
po drodze do pracy minęłam kota przejechanego, który jeszcze się ruszał...tzn on się wił, machał łapami to było okropne, jeszcze przejechałam nad nim bo zaczął się ruszać dopiero ja się zbliżałam
TŻ dzwoni na straż miejską ale pracują dopiero od 7....
najgorzej jak się przechodzi koło nich