Co na przyspieszenie porostu i blask? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Dove - Wizażanki o pielęgnacji włosów

Notka

Dove - Wizażanki o pielęgnacji włosów Masz problem z dobraniem pielęgnacji do Twoich włosów? Zapytaj Wizażanek i skorzystaj z rad ekspertek Dove!

Narzędzia
Stary 2014-07-13, 11:35   #121
martullenka
Zakorzenienie

Dot.: Co na przyspieszenie porostu i blask?

Czy mowisz o takim zlotym? Daj znac jak sie sprawuje

martullenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 10:20   #122
budynczekoladowy1313
Raczkowanie

Jak kupowalam kompaktowale byly po 47
budynczekoladowy1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 10:19   #123
Jewels
Raczkowanie

U mnie na porost włosów sprawdził się Jantar, już zaopatrzyłam się w kolejną buteleczkę. Jeszce bardzo dobre efekty miałam po stosowaniu olejku z Green Pharmacy z czerwoną papryką i olejku łopianowym z olejem arganowym.
15.11.2014

Jewels jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 13:11   #124
Higurashi
Czarna owca

U mnie też Jantar sprawdził się na porost, miałam zamiar wznowić kurację po przerwie, ale się zastanawiam, bo i tak muszę ciągle podcinać grzywkę
Pomógł mi też masaż głowy podczas mycia włosów - po prostu nie wcieram szamponu 'na szybko' tylko poświęcam trochę czasu na masowanie. Raz w tygodniu cukrowy peeling głowy (mieszam cukier z szamponem oczyszczającym).
Siemię lniane też działa, ale ja go nie lubię pić, raczej trochę rozdrabniam blenderem i mieszam z jogurtem - mniam!
Higurashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 21:23   #125
mayalopez
Przyczajenie

Ja piję drożdże, ale mam wrażenie, że bardziej działają na paznokcie niż włosy niestety :/ Olejowanie włosów jest świetne na blask, ale tutaj efekty widać po paru miesiącach. Natomiast koleżanka, która zawsze miała włosy 'do tyłka' polecała mi tabletki calcium pantothenicum (JELFA). Planuję je brać, ale wtedy gdy skończę kurację drożdżową, czyli od września. Mam nadzieję, że pomoże.
mayalopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 10:31   #126
marjories
Raczkowanie

Ponoć regularne wcieranie w skórę głowy soku z cebuli stymuluje wzrost włosów. Póki co 2 razy zrobiłam taką wcierkę i planuję przed każdym myciem, czyli 2-3 razy w tygodniu. Nie da się ukryć, że to śmierdząca sprawa, ale jeśli zauważę efekty, to może okazać się to bardzo tanim sposobem Informację o tym znalazłam w książce zielarskiej. Robię też raz w tygodniu peeling skóry głowy fusami z kawy... upierdliwe, trudno wypłukać (choć przy moich cienkich i dość śliskich włosach i tak pewnie nie jest to aż tak trudne), ale to fajny masaż, który pobudza cebulki włosów (dodatkowo kofeina działa stymulująco). A do tego fajnie odbija włosy od skóry i do następnego mycia mam efekt większej objętości.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Dużo tu zadowolonych użytkowniczek wcierki Jantar i oleju rycynowego. Co do wcierki, to też zauważyłam nieco szybszy wzrost i pojawienie się nowych włosków, ale pojawił się inny problem.. łupież i towarzyszące mu swędzenie. Oleju rycynowego nie zdążyłam dobrze przetestować, bo też pojawił się łupież, a do tego szampon kończył się w tempie ekspresowym, bo ciężko było zmyć olej.

Co do dodania blasku, to z domowych sposobów polecam płukankę z octu jabłkowego (po prostu po umyciu włosów ostatni raz spłukać wodą z octem i pozostawić do wysuszenia).
marjories jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 12:37   #127
Higurashi
Czarna owca

Cytat:
Napisane przez marjories Pokaż wiadomość
Dużo tu zadowolonych użytkowniczek wcierki Jantar i oleju rycynowego. Co do wcierki, to też zauważyłam nieco szybszy wzrost i pojawienie się nowych włosków, ale pojawił się inny problem.. łupież i towarzyszące mu swędzenie. Oleju rycynowego nie zdążyłam dobrze przetestować, bo też pojawił się łupież, a do tego szampon kończył się w tempie ekspresowym, bo ciężko było zmyć olej.

Co do dodania blasku, to z domowych sposobów polecam płukankę z octu jabłkowego (po prostu po umyciu włosów ostatni raz spłukać wodą z octem i pozostawić do wysuszenia).
U mnie olejek rycynowy wysuszył włosy. Na skalp ciężkich olejów nie polecam, bo ja nakładałam na skalp i nie dość, że od wysuszenia miałam łupież, to jeszcze włosy zaczęły dużo bardziej wypadać.
Higurashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 19:35   #128
Zbyt_Szalona
BAN stały

Hmm ja tak się zastanawiam, derkos neogenic jest po to aby pobudzić porost nowych włosów, ale może osobom, które mają dosyć włosów by stymulował te, które są do szybszego wzrostu.
Zbyt_Szalona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 15:12   #129
marjories
Raczkowanie

Mogę już coś więcej napisać o metodzie cebulowej. Wcierałam w skórę głowy sok z jednej, średniej wielkości cebuli średnio 2x w tygodniu przez 1,5 miesiąca wykonując przy okazji ok 5-minutowy masaż.

Przede wszystkim włosy się wzmocniły. Widocznie mniej ich wypada, są nieco bardziej puszyste, uniesione, a gdy zbiorę wszystkie włosy w jednej dłoni, wyraźnie czuć, że jest ich więcej. Wizualnie wygląda to tak, że teraz po umyciu i pozostawieniu włosów do naturalnego wysuszenia, objętościowo wyglądają tak, jak wtedy, gdy suszyłam je suszarką z głową w dół.

Co do wzrostu, to nie zmierzyłam kontrolnego pasemka, ale po zdjęciach widać, że urosły ok 3 cm (dodam, że mi włosy rosną bardzo powoli, prawdopodobnie mniej niż 1cm na miesiąc).

Wszystko ładnie, pięknie, ale niestety... zapach. Utrzymuje się do 2 tygodni po skończeniu kuracji! Początkowo wyczuwalny tuż po umyciu, a potem przy każdym zwilżeniu włosów, również w przypadku spocenia się.

Dodam jeszcze, że przy okazji bardzo wzmocniły mi się moje liche paznokcie. Tak się zastanawiałam jak to się stało, że mam ostatnio takie mocne paznokcie i przypomniało mi się, że przecież maczałam opuszki palców w tym soku z cebuli

Także cebula to super kosmetyk na włosy i paznokcie, ale trzeba być gotowym na śmierdzące konsekwencje (choć w przypadku paznokci łatwo zmyć smrodek sokiem z cytryny lub wodą z solą)
marjories jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 08:41   #130
kratka95
BAN stały

jeśli chodzi o blask to ja smaruję włosy olejem kokosowym na pół godziny przed myciem, daje rade
kratka95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 18:52   #131
mala_19
Przyczajenie

Ja także polecam przede wszystkim jantar A jeśli nie chcesz myć włosów codziennie, to olejek łopianowy z czerwoną papryką green pharmacy.
Jeśli chcę, żeby moje włosy ładnie się błyszczały i były sypkie, nakładam godzinę przed myciem włosów olej kokosowy, a po myciu psikam je jedwabiem firmy marion. To połączenie nigdy mnie nie zawodzi
mala_19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 09:23   #132
urszulkakoszulka
BAN stały

Ja tam zawsze używam starych domowych i sprawdzonych metod, popijam sobie pokrzywę, smaruję włosy olejkiem rycynowym no i jak mam więcej czasu to zdarza mi się nakładać odżywkę.
urszulkakoszulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 15:00   #133
Absolut porzeczkowy
Przyczajenie

Na porost włosów jest również podobno dobry szampon rozmarynowy domowej roboty. Ja przez ostatnie 2 tygodnie stosowałam szampon i o efektach póki co trudno jest mi pisać. Na pewno odrobinę przyciemnia włosy, przez co nie jest polecany dla blondynek (mi w to graj ponieważ jestem brunetką i przyciemnianie włosów jest mi na rękę ).

Odnośnie suplementacji słyszałam że niektórym pomagają tabletki z żelazem.
Absolut porzeczkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 15:05   #134
Sarkamari
Przyczajenie

A jak robiłaś szampon domowej roboty?
Sarkamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 19:45   #135
Absolut porzeczkowy
Przyczajenie

Przepis na ten szampon nie jest całkowicie naturalny bo bazuje na takim ze sklepu, ale na moje włosy daje radę.

A oto i przepis:

½ szklanki rozmarynu suchego lub mniej więcej półtorej szklanki świeżego zioła,

1 szklanka wody destylowanej,

½ szklanki szamponu bezzapachowego (ja stosuję taki bez SLESów)

4-5 kropli naturalnego olejku rozmarynowego (nie mylić z olejkami zapachowymi syntetycznymi)

Zagotować szklankę wody destylowanej i dodać do niej rozmaryn. Gotować na małym ogniu około 15 minut. Następnie napar przestudzić i przecedzić. Połączyć z szamponem i olejkiem rozmarynowym. Wlać szampon do butelki. Myć nim włosy, co najmniej dwa razy w tygodniu. Szampon tak przygotowany może być przechowywany w zamkniętej butelce w lodówce do 3 miesięcy – można zatem jednorazowo zrobić jego większą ilość zwiększając proporcjonalnie ilość składników.

Za pierwszym razem pobawiłam się trochę w "alchemika" dodałam za dużo olejków eterycznych co trochę podrażniło mi skórę głowy, następny wykonany dokładnie według przepisu ma dość intensywny ziołowy zapach i nie powoduje u mnie żadnych rewolucji na głowie.

W necie jest dużo przepisów na szampony np na bazie sody, a opinie o nich generalnie są pozytywne.

Edytowane przez Absolut porzeczkowy
Czas edycji: 2014-10-27 o 19:48
Absolut porzeczkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:25   #136
Asik_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kratka95 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o blask to ja smaruję włosy olejem kokosowym na pół godziny przed myciem, daje rade
Ja jako maske nakładam masło shea
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 23:20   #137
AAiG
Raczkowanie

Ja używam już czwarty miesiąc kapsułek Priorin Extra. Po ciązy tak mi się włosy sypały, że odpływ wanny zatykałam przy każdym myciu głowy. Zauważyłam, że mam sporo nowych krótkich włosków i są jakby mocniejsze. Kiedyś też miałam od dermatologa taki specyfik do wcierania w skórę głowy Alpikort E (jakoś tak się to nazywało) i przyznam,że działał naprawdę dobrze.
AAiG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 15:52   #138
sweetmedi25
Zakorzenienie

polecam wcierkę Jantar Farmony i suplement diety Silica firmy Naturell. Widzę dużo małych włosków po takiej kuracji Włosy wypada mniej. A najlepszy sposób na nie wypadanie włosów to po prostu nie stresowanie się :P(o ile to możliwe...)
Szczotka tangle teezer sprawia też że mniej wypada włosów.

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

ja zrezygnowałam już z oleju kokosowego, bo jakoś ciężko mi go później zmyć.. chyba za dużo nakładałam i najczęściej na całą noc i chyba to był błąd
sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 10:46   #139
blondiii2121
Przyczajenie

Polecam Calcium Pantothenicum + jakaś wcierka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-03, 17:41   #140
pysiek89
Raczkowanie

Przez długi czas stosowałam olej z czarnuszki przeciwko wypadaniu, rzeczywiście kłaczków na szczotce było mniej, jednak przypadkiem pani w mydlarni namówiła mnie na czarnuszkę z dodatkiem oleju laurowego i jeszcze kilkoma olejami (bodajże argan i pomarańczowy) i jestem pod mega wrażeniem. Stosuję już 3miesiąc, mam mnóstwo baby hair, włosy wcześniej farbowałam co 5-6tyg, a teraz po 3 odrost ma ponad 1cm co jak na moje włosy jest ogromną różnicą śmiało mogę polecić, cena co prawda powala (50ml coś ok.60zł), ale efekty na prawde są!
pysiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 17:57   #141
Anna Banacka
Przyczajenie

Dla mnie najlepszy jest olej kokosowy. Nanieść na dłonie i potrzeć nimi tak aby olej się trochę podgrzał, następnie kolistymi ruchami wcierać w skórę głowy, resztę rozprowadzić na całej długości włosów i pozostawić na całą noc. Efekty są naprawdę super

Anna Banacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 18:14   #142
maagda1808
Przyczajenie

Również z czystym sercem mogę polecić wcierkę Jantar - pojawia się po niej mnóstwo nowych włosków.
Polecam też produkty z linii Green Pharmacy - są bez silikonów, w pełni naturalne i też fajne są włosy po nich.
Stary 2014-11-04, 10:53   #143
mori996
Raczkowanie

Sposobów na przyspieszenie porostu przetestowałam już wiele. Z tego wszystkiego szczerze mogę polecić:
- picie drożdży (działanie bardzo dobre, niestety w mojej okolicy nie już nigdzie drożdży babuni, a były to jedyne jakie dawałam radę pić a nawet mi smakowały po jakimś czasie)
- z suplementów polecam Calcium Pantothenicum
- bardzo fajnym i tanim sposobem jest odrobina imbiru dodawana do herbaty. Taka "imbirowa herbatka" poprawia krążenie, dzięki czemu włosy mniej wypadają. Dzięki niej ma się też więcej energii a czasami pomoże nawet z sińcami pod oczami
- pomocny jest też masaż skóry głowy podczas mycia włosów
A teraz mój absolutny hit. Wcierka Kaminomoto <3. Wcierałam ją w wakacje codziennie rano i wieczorem przez prawie miesiąc. Dzięki niej włosy w końcu zaczęły rosnąć a efekt utrzymuje się do dzisiaj. Wcześniej na moim rozjaśnionym pasemku nawet po miesiącu odrost był niewielki, teraz, po miesiącu, odrost ma 1,5 cm. Jest to ogromny postęp na moich włosach
mori996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 21:20   #144
cytadela
Raczkowanie

U mnie zadziałał nowy Vitapil z bambusem.
Po dwóch miesiącach włosy urosły prawie cztery centymetry.
Bardzo ograniczył wypadanie.
cytadela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 17:06   #145
sweetmedi25
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak często stosujecie suplementy diety na piękne włosy itp. ?

Jestem właśnie po 50-dniowej kuracji SILICĄ i zastanawiam się ile zrobić przerwy (o ile w ogóle) i czy powinnam teraz przerzucić się na jakiś inny suplement diety.
Stary 2014-11-16, 13:54   #146
nowa121212
Raczkowanie

Polecicie jakieś tabletki na porost blask i przeciw wypadaniu wlosow?
nowa121212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 07:32   #147
sweetmedi25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowa121212 Pokaż wiadomość
Polecicie jakieś tabletki na porost blask i przeciw wypadaniu wlosow?
Silica daje radę
Stary 2014-11-17, 08:13   #148
cytadela
Raczkowanie

Polecam nowy Vitapil - ma świetny skład.
1 tabletka zawiera 1 tabletka Dwuwinian choliny 125 mg** Kwaspantotenowy (D-pantotenian wapnia) 100 mg (1666,7%)* Proteiny sojowe 100 mg** Inozytol 50 mg** Niacyna (amid kwasu nikotynowego) 35 mg (218,8%)* PABA (kwas paraaminobenzoesowy) 30 mg** Sproszkowane pędy bambusa
(75% krzemionki)
w tym krzem 20 mg**

7 mg** Żelazo (fumaran żelaza(II)) 15 mg (107,1%)* Cynk (glukonian cynku) 15 mg (150%)* Mangan (glukonian manganu) 5 mg (250%)* Drożdże 5 mg** Miedź (glukonian miedzi) 2 mg (200%)* Kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) 400 µg (200%)* Biotyna (D-biotyna) 300 µg (600%)* Jod (jodek potasu) 150 µg (100%)* Witamina B12 (cyjanokobalamina) 6 µg (240%)*
cytadela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 06:18   #149
sweetmedi25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cytadela Pokaż wiadomość
Polecam nowy Vitapil - ma świetny skład.
1 tabletka zawiera 1 tabletka Dwuwinian choliny 125 mg** Kwaspantotenowy (D-pantotenian wapnia) 100 mg (1666,7%)* Proteiny sojowe 100 mg** Inozytol 50 mg** Niacyna (amid kwasu nikotynowego) 35 mg (218,8%)* PABA (kwas paraaminobenzoesowy) 30 mg** Sproszkowane pędy bambusa
(75% krzemionki)
w tym krzem 20 mg**

7 mg** Żelazo (fumaran żelaza(II)) 15 mg (107,1%)* Cynk (glukonian cynku) 15 mg (150%)* Mangan (glukonian manganu) 5 mg (250%)* Drożdże 5 mg** Miedź (glukonian miedzi) 2 mg (200%)* Kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) 400 µg (200%)* Biotyna (D-biotyna) 300 µg (600%)* Jod (jodek potasu) 150 µg (100%)* Witamina B12 (cyjanokobalamina) 6 µg (240%)*

Ale wg mnie jego cena jest wysoka....
Stary 2014-12-13, 17:53   #150
avciaxt
Raczkowanie

Bardzo cenię olejek łopianowy ze skrzypem polnym z Green Pharmacy, bardzo dobrze wpłynął na moje włosy, a do tego tani jak barszcz i łatwo dostępny.
avciaxt jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Dove - Wizażanki o pielęgnacji włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości