![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki (i mamusie) z problemem tarczycowym
Piri- odstawienie to wyraz mojego buntu. Przez miesiąc czy dwa nic się nie stanie :P
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Elinka caly czas ta sama.ale raz w miesiacu beda kontrolowali.tak samo jak cukrzycę bo od mojego taty strony wszyscy to cholerstwo maja
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurde, a ja chciałam jeść soję po powrocie do starań na poprawę endometrium ![]() Chociaż ja mam Hashi obecnie w uśpieniu więc nie wiem ![]() Cytat:
![]() Super, że Ci się udało! Napawasz otuchą ![]() Cytat:
![]() Przykro mi, że już tyle czasu się staracie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hej ![]() Cytat:
![]() Ja jestem po wizycie u endo. Ogólnie mnie zaskoczył i powiedział, że pomimo tego mojego masakrycznego TSH (0,009) moje wyniki są dobre ![]() Dla niego najważniejsze jest utrzymanie ft3 i ft4 w normie ![]() Zapytałam do jakich wyników musimy dojść, żeby zniósł mi zakaz ciąży. Ogólnie powiedział, że póki co wyniki są dobre i w najbliższym czasie lepsze nie będą. Ogólnie z takimi wynikami jest ok 95% szans, że ciąża będzie przebiegać prawidłowo. Szczególnie, że ciąża fizjologicznie trochę podwyższa TSH. Póki co mam jeszcze czekać i zobaczyć dalej czy obecna dawka jest na pewno dobra i czy wyniki utrzymają się na porządnym poziomie. Za miesiąc kolejna wizyta. Wtedy być może przerzucimy się z metizolu na thyrosan, który można brać w pierwszym trymestrze. Skontrolujemy jak wyniki na thyrosanie i wtedy może dać mi zielone światło. Czyli realnie około sierpnia już być może będzie można się starać. Może znowu będę miała powtórkę z majowego tp? ![]()
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja
![]() Niecały miesiąc temu zdiagnozowane hashimoto ![]() Dostałam euthyrox 50, dziś wzięłam 24 tabletkę ![]() W przyszłym tygodniu mam zamiar zrobić badania i przenieść całe leczenie do Danii. Do tabletków dorzuciłam jogę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() W każdym razie ja właśnie zaczynam kolejny cykl starań (bez starań) ![]()
![]() |
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś! ![]() Mam nadzieję, że pobędziesz trochę czynnie, a nie będziesz uciekać ![]() Jestem ciekawa jak to Twoje TSH ![]() No i wiesz o tym, że być może po zrzuceniu TSH może zaczniesz trochę chudnąć bez pomocy orbitreca? ![]() Ewentualnie z jego pomocą ale skuteczniej ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
To trochę nie ma sensu, bo przecież dziecko sobie pobiera trochę Twoich hormonów tarczycy ![]() W związku z czym masz ich mniej, a TSH rośnie ![]() Chociaż pewnie znając zawiłości tarczycy to wszystko zależy od danego przypadku ![]()
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam czasu zrobić sobie paznokci ![]() ![]() Za to będzie kesz na nowe mebelki ![]() Zaczynam się czuć lepiej na euthyroxie... ale waga póki co stoi w miejscu ![]() Mam za to zapał i potrzebę ruchu! Nie jestem już taka ospała jak do tej pory... Póki co uskuteczniam jogę pomiedzy puszkami z farbami a drabinami... ale jak tylko uda nam się ogarnąć choć trochę to pobojowisko to wracam do hulahopa, melB i moooże do orbitrecka. No i joga. Wciągnęła mnie! ![]()
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby lepsze samopoczucie świadczyło o spadku TSH ![]()
![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Jestem przyszłą mamą czerwcową z Hashimoto. Obecnie w 39 tc. Pierwsza ciąża obumarła w 2013 r. w styczniu 12 tydzień. Po tym przebadałam się i poszłam do dobrego endokrynologa ( w Lublinie polecam dr Marek Niewiedzioł) wyszło że mam hashi i jakiś guzek na tarczycy. Po biopsji wyszło że jest łagodną zmianą i nic się z nim nie dzieje. A na hashi biorę euthyrox 75 w ciąży ( przed 25). Odnośnie innych leków w tej ciąży od początku dostałam Acard 75, Luteinę i Duphaston, witaminki. Z moich doświadczeń - ważne aby nie badać tylko TSH, ale wszystkie hormony plus przeciwciała i USG. Może się zdarzyć tak jak u mnie że TSH jest książkowe a wszystko inne szaleje. trzymam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie ![]() A najgorsze jest to, że przecież badania zleca ginekolog. I on zleca zwykle tylko TSH i na tym koniec ![]() ![]() Ja inne hormony zbadałam, bo przypadkowo trafiłam do ginekolog, która jest też endokrynologiem. I dostałam obszerniejszy komplet badań. No i wyszły kwiatki...
![]() |
![]() |
#130 | ||
Wtajemniczenie
|
chciałam jechać 26maja bo ona osoby po operacji bez zapisu przyjmuje, tylko przedzwonię czy będzie wtedy przyjmować, żebym na marne nie pojechała
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hej ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
W środę pójdę zrobić sobie badania bo wizyta u endo 28.05. Ide do nowej lekarki bo moja pierwsza jest naprawde rozczarowująca i olewajaca, wiec daje sobie spokój. Dam Wam znać jak wyniki odbiore.
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzymam za Was kciuki, żeby się w końcu udało
![]() Ja wizytę mam dopiero za rok, bo "stan jest stabilny". Ale jak będę chciała zajść w 2 ciążę to nie wiem co będzie... a jak u Was z wagą? Ja muszę strasznie uważać na to ile jem... Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-05-19 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Konto usunięte
|
Szczerze mówiąc w tym cyklu przestałam się tym przejmować. Co ma być to będzie. I nic na to nie poradzę.
Chodzicie do endo prywatnie? Ile czekacie na wizyty? I jak często chodzicie? Ja mam abonament w lux-medzie i tam się czeka trzy miesiące ![]() Co do wagi. Moja niestety stoi w miejscu i mam sporą niedowagę. Czego bym nie jadła nie mogę przytyć nawet kilograma. A brakuje mi tak z 10 kg... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Ja do endo chodzę prywatnie.
Wcześniej chodziłam na lux med, terminy średnio na za 2 -3 miesiące. Przy okazji lekarz okazał się niezbyt dobrym fachowcem. ![]() Teraz chodzę całkowicie prywatnie, jak na razie byłam raz u nowego endo, ale zauważyłam że u niej terminy tak na za miesiąc się znajdą.
![]() |
#135 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cowie ja Ci chętnie oddam z 6 kg ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja musze pilnowac się ze wszystkim, ograniczyłam gluten, laktozę... kiedyś moje codzienne śniadanie polegało na misce płatków pszennych z mlekiem, zabójstwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
hej a mi przeciwciała same spadły. rok temu miałam prawie normalne a nic szczególnego nie robiłam
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi udało się schudnąć 15 kg parę lat temu i wagę trzymam. Bez efektu jojo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
Ja chodze prywatnie, bo jakos nie znalazlm sesnownego endo na nfz no i te terminy mnie przerazaly. Teraz dzwonie w srode i jestem umowiona na piatek lub sobote
Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do mojej endo dojeżdżam teraz 70km płacę 150zł z usg i jestem mega zadowolona. Co prawda narazie miałam z nią kontakt raz bo od razu skierowała mnie na operację, ale wszystko wytłumaczyła, cudowna kobieta ![]() ![]() Jeśli chodzi o wagę to od ślubu jestem 4kg do przodu, myślałam że przez szpital schudnę a tu nic. Dostałam wieczorami mega apetyt i boje się że teraz przez ten Letrox się spasę jak świnia ![]()
07.08.2007 ![]() ![]() ![]() Czekamy na Ciebie 10.03.2016 ![]() Edytowane przez malinOla1 Czas edycji: 2014-05-20 o 07:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Ja biore eutyrox i tez mi sie przybyło ostatnio jakies 3 kg wiec teraz min 5 tak bardzo bym chciala zgubic
![]() Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Przed zdiagnozowaniem problemów tarczycowych przez jakieś 2 miesiące jedząc i mają taki sam wysiłek fizyczny jak wcześniej przytyłam prawie 10kg
![]() ![]() ![]()
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
Polecam Wam forum Commed tam jest sporo informacji o tarczycy, dietach, suplementacji.
Ja sporo sie dowiedzialam o hashi i problemach z nim zwiazanych. Takze jak macie czas to zajrzyjcie moze cos dla siebie znajdziecie ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-05-20 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |||
Zakorzenienie
|
Ale ja nie chcę!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Weszłam z ciekawości na ten wątek i przeczytałam wszystkie posty ![]() Badanie tsh zrobiłam, w listopadzie przy okazji innych badań przedciążowych. Wyszło 6,7. Objawy miałam wcześniej, ale : - zmęczona jestem, bo dużo pracuję, studiuję, mam dużo obowiązków - włosy mi się przetłuszczają, bo szampon mam kitowy - wypadają, bo się stresuję - suche łokcie i kolana, to pewnie przez to, że nie używam balsamu - przytyłam, bo jem za dużo słodyczy ![]() Jak zobaczyłam wynik to nie miałam już złudzeń i tłumaczeń ![]() Lekarz rodzinny zlecił euthyrox 25, potem endokrynolog 50. A Tsh spadało, aż spadło poniżej normy. Po różnych próbach mam dawkę 12,5 letroxu od początku maja. Na początku czerwca znowu zbadam poziom. Nie zauważyłam chudnięcia związanego ze spadkiem tsh. Zaciekawiło mnie, że dieta bezglutenowa i bezmleczna tak wpływa na tarczycowe sprawy. Poczytam jeszcze o tym. Bo ja ograniczam produkty mleczne (od kawy z mlekiem raz na kwartał, czy od czasu do czasu kanapki z twarożkiem nic mi się nie dzieje, ale przy częstszych już tak ![]() Zaczęłam tak robić po ślubie, żeby ograniczyć ilość cukrów prostych w diecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny a problemem przy zajściu w ciążę są wszystkie choroby tarczycy czy tylko nadczynność i hashimoto? Zastanawiam się, czy niedoczynność też może być przeszkodą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy nadczynności czy Hashi (bez niedoczynności) raczej nie ma większych problemów z zajściem w ciążę. Gorzej z utrzymaniem.
![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny, przeczytałam wszystko ale nie mam siły cytować.
Olgietka jesteś w końcu ![]() A ja dziś odebrałam wynik kariotypu i na wszelki wypadek co by nie gdybać idę jutro prywatnie do pani genetyk i niech mi wszystko wyjaśni. W opisie mam niby Analiza chromosomów wykazała prawidłowy kariotyp żeński. Ale coś tam pisze, że nie wyklucza niepowodzeń rozrodu.
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurde, a co to w ogóle znaczy? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.