|
|
#121 |
|
ja.
|
Dot.: po co ludzie śpiewają w telewizji?
kiedys byla moda na reality show teleturnieje i lecialy glownie one, teraz trendy jest talent show i seriale typu trudne sprawy itd. wkrotce na czasie bedzie jeszcze cos innego.
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Tylko nie zrozumiałam, czemu mi pisałaś o tych zespołach z talent show, ja tylko chciałam skrytykować Fryderyki
|
|
|
|
|
#124 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy ktoś z talent show się wybije i zostanie zapamiętany pokaże tylko czas. Osobiście nie widzę wśród nich uczestników nikogo kto ma szansę zapaść w pamięć pokoleniom, bo wszyscy są raczej nijacy albo śpiewają dobrze, ale bez szału :P No niestety, popkultura jest w ogromnej części napędzana przez konsumentów - słuchających, oglądających, kupujących, chodzących na koncerty/konwenty/inne - i trzeba umieć zdobyć przychylność tłumu. Nie ma gwiazdy, jeśli nie ma porządnej fanbazy, taka jest prawda. Trzeba umieć zachęcić ludzi do tego aby się tobą zainteresowali, a tego nie umie wiele osób. To próbują choćby tymi łzawymi historiami, co wychodzi żenująco, bo to jedyne co umieją zrobić. No i śpiewać umie serio wieeeele osób, ale nie każdy ma zadatki żeby być artystą/gwiazdą/whatever. Z osobami z tych programów najczęściej jest tak, że albo śpiewają porządnie, ale bez szału albo mają niewystarczająco ciekawe osobowości albo nie mają pomysłu na siebie i żadnych planów, zero jakiegokolwiek zacięcia żeby się wybić i tylko tak płyną z prądem chwilowej popularności bazowanej na programie. No i mało kto potrafi przyciągnąć fanów. Ja obczajam tylko na YT niektóre talent show, ale tylko castingi w poszukiwaniu ciekawych głosów żeby słuchać samej ![]() Cytat:
Polskie media w ogóle mam wrażenie, że nawet nie próbują się starać i zamiast zajać się swoją ramówką i ofertą (The Walking Dead lecące na TVP w środku nocy, bez żadnej promocji, reklamy, nic, szukajcie, a znajdziecie...), zabrać się za stworzenie porządnych scenariuszy, seriali i programów, zżynają od siebie nawzajem i robię wszystko na zagranicznych licencjach (i w 90% robią to beznadziejnie), składają ramówkę na szybko i na kolanie i dają takie gówno ludziom. No i serio, nie można winić nikogo kto to gówno ogląda, skoro tylko ono leci w telewizji. Wiecie, jak cały czas karmicie mysz cheddarem, to nie możecie mieć do niej pretensji, że nie lubi camemberta :P Polskie seriale to już w ogóle tragedia, wszystkie o tym samym, z tymi samymi aktorami, Jezuuuu. (marzy mi się porządny serial oparty na choćby Wiedźminie, ale prędzej CW czy Fox weźmą się w garść niż polska telewizja) Oj, nie. Jako ktoś kto jednocześnie siedzi w pisaniu fikcji i tworzeniu muzyki, stwierdzam stanowczo, ze nie można tak podsumowywać obu procesów twórczych. To tak się tylko wydaje, że jedno może robić każdy, a drugie tylko wybrańcy, ale serio, obie rzeczy wymagają od uja wysiłku, pracy i krztynę talentu. |
||
|
|
|
|
#125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
Mówi,że przypomina jej z wyglądu ślimaka i tak też tańczy No i zawsze jak przechodził dalej to z godzinę mi gadała,że małolaty za nim w majtki sikają i na niego głosują,a powinni nie liczyć ich głosów
|
|
|
|
#126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#127 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
też sie zastanawiam po co tyle tych talent show-ów
![]() polski rynek muzyczny to nie ameryka. Tu nagle nie zjawia się nikt i nie proponuje nagrania płyty ![]() Wg mnie udział w tym programie ma tylko i wyłącznie sens wtedy, gdy ktoś ma swój repertuar, wie co chce śpiewać, w jakim gatunku muzycznym jest mu najlepiej. Udaje się ludziom, którzy wiedzą, co chcą robić i mają pełny materiał na płytę, a potrzebują medialnej reklamy. Jednak 90% osób przychodzi na zasadzie :" ładnie śpiewam", więc może mi się uda. Te osoby, jeżeli wygrywają ten program to i tak kończą zapomniane śpiewając jakies covery w podrzędnych lokalach. Takim przykładem jest Ala Janosz. Dla mnie programy muzyczne w Polsce raczej nie maja racji bytu. A już nie na pewno po 5 edycji z każdego tytułu
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#129 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
1.Nie lubię muzyki z takich talent show,słucham zupełnie czego innego
2.Sądzę,że gdyby było to coś co może mnie zainteresować to prędzej czy później i tak do mnie dotrze-przez facebooka,radio,ktoś puści jak będziemy siedzieć gdzieś. Dobrzy wykonawcy mają to do siebie,że sami docierają.
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
Nie napisałam, że jest problem i go nie mam, po prostu nie wiedziałam, dlaczego podajesz te przykłady i myślałam, że mnie nie zrozumiałaś
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam tak, że sama odkrywam muzykę, bo wiem, że dobrej trzeba się naszukać - i to mi sprawia frajdę. Z kolei jak taki Podsiadło wyskakuje mi z telewizora i widzę, że głos ma świetny, a i sam pomysł na aranżację jest mistrzowski - to się cieszę podwójnie.Ps. a czego słuchasz? |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam wrażenie że niektórym zespołom/wokalistom talent-show bardziej zaszkodziły niż pomogły. I tego typu programów jest za dużo jak na polski rynek.
A Fryderyki od samego początku waliły lekką kaszaną. Wielką wtopą było jak nagradzali Kazika jako autora tekstów i poleciała jedyna piosenka z płyty KNŻ do której tekstu nie napisał. |
|
|
|
|
#135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie popatrzylam na ogol programow, jade cały czas na jednym, to dlatego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#138 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Tego "wykonu" też nie mogę znieść, taka maniera. W x faktorze wszyscy tak mówią, no ale jakie tam jury jest. Nikt z nich nie jest autorytetem, z całym szacunkiem dla ich dokonań. Wysłane z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
|
|
|
#139 |
|
BAN stały
|
Moim zdaniem prędzej czy później to gwiazdy talent show i tak gdzieś znikną. Nie mówię, że wszystkie, ale większość. Po pierwszym "Idolu" zachwycano się Eweliną Flintą, Szymonem Wydrą czy Tomkiem Makowieckim, a dzisiaj nikt o nich nie słyszy już. Ciekawe czy zajęli się czymś innym niż śpiewanie czy działają gdzieś tam na marginesie popularności.
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydra nadal nagrywa i nadal wydaje płyty nadal w tym samym obszarze w którym nagrywał przed idolem. Flinta raczej nie wytrzymała presji i raczej nie wstrzeliła się z repertuarem. Zaczęła od razu po programie, był mały szum a potem lipa to już chyba lepiej poszło Ali Janosz, na początku miała niewypał z nieudanymi piosenkami ale obecnie tworzy niszową muzykę, założyła rodzinę, poukładało jej się, może nie jest Madonną ale łączy muzykę z zarabianiem i prowadzeniem domu (ma własną rodzinę) jakby nie było zarabianie pasją to w dzisiejszych czasach naprawdę wiele. Najdłużej po takich programach jak na razie trzymała się Dąbrowska (pomijam depresję ciążową), Brodka, Wyszkoni, Totoszko zobaczymy jak poradzi sobie dalej Enej, Lemon i Bednarek. Varius Manx też przecież wszystkie wokalistki po Anicie Lipnickiej brał z szansy na sukces. Jak to mówią taki sukces jaki kraj. Zobaczcie w innych krajach te osoby, które wygrywają robią karierę. Taki Michał Kwiatkowski (w PL występował w szansie na sukces, we Francji zdobył 2gi miejsce w Akademii Gwiazd, to brat tego kwiatkowskiego - polskiego biebera) on we Francji naprawdę robi oszałamiającą karierę. Ciekawe jak sie potoczy kariera Anety w Niemczech. Narzekacie na różnorodność gatunkową, znaczy jej brak a w Must be the music co chwila przewija się i rock i rap i jazz. Np. taka Ifi Ude po programie zaliczyła prawie wszystkie większe festiwale, nadal sporo koncertuje a nie jest komercyjna. W ostatnim finale sixpounder to też dobra szkoła rocka (twierdzą, że do programu poszli dla promocji bo właśnie wydali 2 płytę). Taki Enej czy Lemon też grywali przed programami ale to właśnie udział w programie rozbujał ich karierę.
|
|
|
#141 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak już łaskawie dadzą jakiś fajny film to tak późno, że albo zasypiam w jego trakcie albo jeszcze przed. I oczywiście jest to najczęściej w środku tygodnia gdzie ja zazwyczaj następnego dnia mam na ranną zmianę. Bogu dzięki jest internet. Oglądam kiedy chcę i co chcę. Tak poza tym, powoli rośnie też moda na kulinarne szoł. Niedługo w ogóle zrezygnują z filmów i dobrych seriali na rzecz takich bzdur. Cytat:
Harry Potter też co jakiś sezon, to samo Władca Pierścieni, a także Ace Ventura co chwilę na jakimś kanale miga. Cytat:
Cytat:
Dziwią mnie jedynie ludzie, którzy od x sezonów są na bieżąco z takimi programami. To jest przykre. |
||||
|
|
|
|
#142 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Niestety często wychodzi na to, że jak ktoś śpiewa covery to jest fajny, ale jak przychodzi do śpiewania własnych piosenek - okazuje się, że połowa tej "fajności" to była świetna piosenka, której teraz brakuje i wychodzi nijako.Ogólnie to ja lubię takie muzyczne programy, ale nie wszystkie, chyba tylko the voice i must be the music są w stanie mnie zainteresować, reszta moim zdaniem bierze totalnych amatorów którzy nie umieją śpiewać Z pierwszej edycji mustme the music wyhaczyłam sobie parę fajnych zespołów - też mnie zdziwiło, że nic o nich nie słychać, wydaje się że polskie zespoły to większość na jedno kopyto i niezbyt ciekawe na dodatek, a tu proszę, są młodzi ludzie tworzący fajną muzykę, tylko przebić się nie mogą, z wielu przyczyn.Niestety zaliczam się do grona tych, którzy pierwszy raz słyszą o Dawidzie Podsiadle (chyba tak się to odmienia ), puściłam go sobie na youtubie, ale szczerze mówiąc nie słyszę w nim nic specjalnego. Może nie moja stylistyka.
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Konto usunięte
|
Ja ogladalam the voice of poland w pierwszej edycji dla nergala:- p. Chyba tylko fajne jury zacheciloby mnie do ogladania tego. Adas mnie skitecznie zachecil:d
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- "he he he jakie śmieszne" http://www.pudelek.pl/artykul/67245/...music_zdjecia/ |
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I się czasem zastanawiałam, czy to przypadek, czy jednak takie głosowania to totalna ściema (jak i całe te programy) <spiskowa teoria dziejów>
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
W Must Be The Music głosujac na kogoś można wygrać 50 tys zł, więc wierzę, że ludzie jednak wysyłają.
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mignęła mi zajawka sopot top trendy i zapowiedzi wykonawców. Wykonawców jest 10 (ta 10tka tworzona jest po ilości sprzedanych płyt) i w 10 jest: Brzozowski (Voice), Lisowska (X factor), Lemon, Enej (MBTM) jakby nie patrzeć to już 40% :P
|
|
|
#148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawa postać polskiej sceny muzycznej, a czy na dłużej utrzyma się na firmamencie to trudno powiedzieć. Ja mu życzę jak najlepiej.Największy jego przebój: http://www.youtube.com/watch?v=Wg4A_d9F7xk |
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

No i zawsze jak przechodził dalej to z godzinę mi gadała,że małolaty za nim w majtki sikają i na niego głosują,a powinni nie liczyć ich głosów