![]() |
#121 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Witam, wita, odnosze sie do ostaniego wątku jeszcze
![]() Jedziemy do Darłowa też od 1 lipca do 8 ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nasz śpi sam do pierwzej pobudki, a ta róznie od 23.00 do 5.00 rano. Ta 5.00 rano to dzisiaj ![]() No i odstawiłam od piersi K. Tzn to mocno powiedziane, bo od 2 dób nie je dopiero, ale dzis awantura nad ranem byla o cyca i musielismy sie bawic, by odwrócic uwage;p Cytat:
![]() ![]() ide czytac dalej;D |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=fxv6R9fUO74#t=142
widziałyscie? kobieta karmi 8 letnią córkę. nie wiem co o tym myśleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() witam się w nowym wątku. Troszkę zamilkłam i jeszcze jakiś mogę się nie pojawiać ![]() Życie mnie przerasta - chce mi się wyć , wyć ... Moja cioteczna siostra Gosia - ta która opiekuje się Oliwką ma nowotwór ![]() ![]() Kompletnie się załamałam i nic mi się nie chce.. Z O. zostaje teraz jej siostra rodzona Aga , która spędzała z Oliwcią dużo czasu i jest spoko. Ogólnie Gosia jest silna, młoda - wie że musi żyć, ma dla kogo (ma jednego syna) i wiele rzeczy jeszcze w życiu do zrobienia. Dziś pobrali jej wycinek do badań. Bardzo bardzo Was proszę trzymajcie kciuki za Nią. Mnie brakuje już łez ![]()
#124 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no, nie po krzakach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() hehe ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() hehe.. ja sie obawiam tego, ze wychowam niejadka -wszak mowi sie, by pilnowac mniej wiecej stalych por jedzenia, i jesc przy stole - stad moje obawy ![]() ![]() moj M. tez ma faze na kielbase.. i pieczarki bardzo lubi, wyjda z sosu ![]() ![]() i tak jak piszesz, bierze kawalek do reki, chce na podloge, ucieka, zjada i wraca po jeszzce - w krzeselku to usiedzi aktualnie raptem 5-10 minut. ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
![]() w jakim jest wieku, szybko wykryty? na pocieszenie obecnie medycyna w przypadku nowotworu piersi stoi po naszej stronie - owszem jest ciezko, ale wazne, ze w wiekszosci przypadkow uleczalne ![]() (akurat mam przyklad w rodzinie, siostra meza ma nowotwor piersi ![]() bedzie dobrze, trzeba q to wierzyc, kciuki zacisniete ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
![]() mnie sie nie podoba, ale kazdy robi jak uwaza za sluszne ![]() ciekawa jestem, jak to widza psychologowie? ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#125 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku.
![]() Staram się Was podczytywać ale na odpisanie zwykle brakuje czasu ![]() Trochę ciężko pogodzić pracę, dom, dziecko... No ale jakoś daję radę. Wzięłam na swoją prośbę głównie drugie zmiany (żeby jak najmniej płacić niani bo wtedy potrzebuję na 2-5h dziennie) ale to chyba był zły pomysł, wracając do domu często przed 23 ledwo żyję. A mój prywatny budzik wstaję o 5 i nie zawsze chcę jeszcze pójść spać. Wczoraj jadąc do pracy na 15 zasnęłam w autobusie, co mi się nigdy w życiu nie zdarzyło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
anika
kurcze ![]() ta historia motywuje mnie do zrobienia usg piersi w końcu. Mam skierowanie już od kilku miesięcy, tylko u nas są zapisy na następny miesiąc i nigdy nie wiadomo kiedy. byłam w zeszłym tygodniu się zapisać (skorzystałam z wizyty teściowej) i okazało się, że zapisy będą za bliżej nieokreślony czas, więc spróbuję jutro) moderna a jaką kiełbaskę dajesz Marcelowi? zastanawiałam się też czy pieczarki już można dawać. u mnie element brudzenia jest bardzo ważny - L. cały czas nie toleruje kąpieli, kąpię ją w wanience raz na tydzień mniej więcej (zawsze jest ryk i pomoc drugiej osoby konieczna, bo jej nie utrzymam). Więc jak raz jadła hmm.. jakiś twarożek chyba... i się upaćkała cała razem z włosami, a byłam sama ![]() amelie sporo, 8 latka... Jakoś tak nienaturalnie to wygląda, też jestem ciekawa co na to psychologia. Obejrzałam tylko początek - matka mówi, że wierzy, że to dziecko decyduje kiedy przestać kp. Hmmm.. wierzę w to samo, będę karmić do 18tki? ![]()
![]() |
#128 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A Mikul nie śpi .. znów ![]() ![]()
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#130 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pogrubione ![]() ![]() --------------- Anika, przykro mi bardzo ale na szczęscie poszło do wszystko do przodu, jak wczesnie wykryte to jest szansa. Przytulam ![]() Moderna, u nas też tak wyglądało jedzenie K - latałam za nim na kolanach a on się bawił, stał przy stole, itp. Przedwczoraj już się wkurzyłam i pakuję go do krzesełka - zresztą po coś je kupiłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hehe.. mnie sie wydaje, ze w pewnym momencie granica jest cienka i z naturalnej decyzji dziecka o zakonczeniu kp robi sie przyzwyczajenie, ktore bez naszej pomocy ciezko przerwac ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-29 o 19:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
Aha co do jedzenia - na styczniówkach tez był ten temat teraz
![]() Oglądałam kiedyś DD TVN i była babka, która wypowiadała się o żywieniu dzieci. Według niej dziecko roczne może jeść wszystko co dorosły, poza rzeczami ciężkostrawnymi (np. jakieś tłuste mięso). no i grzybami ( z tym zalecała czekac do 3 roku życia). |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() (pieczarki mozna na pewno po pierwszych urodzinach ![]() ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-29 o 19:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||||||||
Kniaginia
|
Trochę
![]() Myślę, że w czerwcu się uda. Ale na wszelki wypadek przedłużyliśmy wynajem kawalerki o lipiec. Już czasem nas kur.... strzela, tak tu ciasno. Cytat:
Ona wtedy malutka była i my ją w dzień też w śpioszki ubieraliśmy ![]() ![]() Cytat:
Despa, chylę czoła. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale jeśli chodzi o ten czas do 2 lat to możliwe. Widełki są bardzo szerokie, szczególnie dla dzieci z zaburzonym napięciem. Cytat:
Ci tatusiowie ze zdjęcia to bardziej na dziadków wyglądają ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chwaląc się to mój jest tata na medal-czasem tylko mnie wqrza jak siedzi na kompie a K placze sie po pokoju i rozne mu glupoty do glowy przychodza, a tż zaczytany;p na szczescie do tej pory zawsze w pore zareagował;p Ale tak zawsze bylo- to dzieki niemu K sie nauczyl chodzic, bo ja to go ciagle trzymałam, nie pozwolilam samemu łazić itp, a u tz samowolka;p ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
LAski odkryłam nowa kaszę w sklepie z ekożywnością (Lublin- w E. Leclerccu) z CZech firma NOminal, gryczana i wielozbozowa instant,mozna rozpuszczac w wodzie lub mleku-cena 6.50 Plnów ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
Anika - ogromne ![]() Amelia - 8r.z i KP ![]() Dzien udany - zapomnialam jak mocne moze byc norweskie slonce - wygladam jak woz czerwona twarz ![]() ![]() Milus sprawowal sie znakomicie mial 1drzemke 35min, siedzial w baseniku - 1pofejscie woda byla jeszcze zimna bom ledwo co z jeziora do basenu wlala po 10min mowie dosc - RYK taki ze go dziadek w sosnowcu prwnie slyszal - potem jak sie woda nagrzala siedzial 45min na zmiane ja siostra troche znowu w jeziorze - no cudowne popoludnie dzis mialam ( no i dzis dzien incydentow - Mlisus wyrawal sie mlodszej i zaryl kolanen i "piszczelami" o zwirek 10mi. Placzu szybkie przemycie ranki ( na szczescie naorawde lekko tylko zdarta bez krwi ) a potem ladnie w domu na dywanje z Mlodsza dokazywal a jak sie tulil rozmawial z nia - widac ze jej sie podobalo. No niv ide sie myc i do spania Jutro mni kolezanka odwiedza a na 18 mam randke ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Aaaa i u mie w No dzis tez swieto na czerwono ;-)
No i fotu z dzis ImageUploadedByWizaz Forum1401390810.952890.jpg ( udalo mi sie tez w tym roku zmiescic do basenu haha ) --- ImageUploadedByWizaz Forum1401390849.737289.jpg --- ImageUploadedByWizaz Forum1401390875.534453.jpg Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Zanim napisze to najpierw przeczytałam artykul wrzucony przez BYou bo na komórze nie dałam rady.... I generalnie ja się zgadzam z tym, ze niestety u nas kobieta kobiecie wilkiem. I wg mnie robimy ( a może przewrotnie Ja robię) z siebie cyborga.
Jakoś tak mam, ze jak mam coś do zrobienia to mnie strasznie napedza, więc mam świadomość ze muszę, no musze pewne rzeczy zrobić- bo nikt ich za mnie nie zrobi (teraz, i tak jak ja chcę- pora nazwać to po imieniu)- i chyba tez lubie w takim pędzie żyć.... Annika trzymam kciuki
#139 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A, i zrobiłam z resztek owsianki ciasteczka - fajne, tylko mi się rodzynki przypiekły. Co dodajesz do owsianki? 2. Znam jeden przypadek gdy dziecko 4-5 letnie jeszcze sobie cycało. I sama nie wiem gdzie jest ta granica. Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Anika_s
![]() ![]() Demeter, Moderna ja czytałam (gdzieś kiedyś ) że takie leśne grzyby to dzieci nie powinny jeśc do 14 roku życize względu na ciężkostrawność i generalnie że po tym wieku dopiero organizm zaczyna trawić takie rzeczy Kasia Miluś boski ![]() ![]() despa ![]() ![]() ... prawdą jest że im więcej mamy do zrobienia tym więcej mamy czasu i więcej możemy i ta nasza organizacja ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Nie wiem czy się chwalić czy nie no ale się pochwalę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Artykuł który wklejała BYou dziś na onecie http://kobieta.onet.pl/dziecko/nasto...wsciekle/8pbkh |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Oliwka
![]() Płonę ( zazdraszczam Milusiowi karnacji haha ) no ale chyba ze 10razy go smarowalam kremem potem jak widac siedzial bez bodziaka - i w sumie nje wjem czy dobrze robilam tak czesto - no ale siedzial w wodzie wycierlam pielucha zmianiana - jakos musze ske rozgrzeszyc ;-) hihi. No ide poczyatc ten artykul Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#143 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie... nie... może nie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
daje rade, mimo młodego wieku dużo już przeszłam, pocieszam się, że inni mają gorzej. ( nawet nie chodzi tylko o tżta) Cytat:
zdjęcia boskie! ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-29 o 22:28 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
gasze swiatło bo juz widnawo. My sie witamy nocno-zebowo :/
#145 |
Zakorzenienie
|
To i ja sie Witam ..!
Cos mi Milus usnac nie chce juz wyduldal 180mleka i dalej sie kreci w lozeczku - ale nic nawet nosa spod koldry nie wystawiam - moze usnie hahaha. A no i do dyskusji o spaniu mialam napisac - otoz Milus spi od paczatku w swoim lozeczku ( jak sie jeszcze nie wiercil ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
No nie moge,napisac cos na wizazu=stanie sie na odwrot. Pisalam wczoraj o ktorej wstaje,ze sie wyrabiam to dzis zaspalam i 6:15 zryw z wyra byl. Niestety chlop musi przygotowac wszystko i jak to ja juz sie boje zs cos spieprzy, zadowolony nie byl ale....kij mu w bary
Trolla usneliscie czy nocna impreza byla?
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja bym tyle nie karmiła, jak dziecko idzie do przedszkola to już nie powinno pić, tylko być samodzielne i mieć odciętą pępowine. a nie taki mamisynuś /mamicórka. ale to moje zdanie Cytat:
![]() biedny Miluść ohoho randka czyli kandydat na siostrę Milusia jest ![]() Cytat:
![]() my już mamy 10 to tak apropo ![]() Cytat:
![]() dzień dobry, jak się wczoraj wkur.... byliśmy u lekarza bo FLorek kaszle i spać nie może, osłuchała zbadała, zdrowy tylko mu jeszcze spływa i kaszle, zapisała krople na hamowanie kaszlu na noc. dała na recepcie i na kartce mi napisała ile kropli. idziemy do apteki daje recepte, dostaje lek i recepte z powrotem bo jednak nie na receptę to. wracamy do domu, wieczór chce dać krople, biorę ulotkę i szlak mnie trafia. NIE STOSOWAĆ U DZIECI PONIŻEJ 6 LAT ![]() ![]() ![]() ![]() nosz kur... mówie do tż co za niekompetentna lekarka i oczywiście parę epitetów, tż mówi żeby iść jutro do niej znowu to się go pytam iść i co? dać jej w ryj? eh ale sprawdzam ta drugą kartkę i tam inny lek, patrze w necie ten drugi ok. czyli zapisała na recepcie coś innego. ![]() ![]() ciekawe czy mi w aptece wymienia? zaraz muszę kaszkę zrobić, zjeść śniadanie i lecę 3km do apteki ![]() ![]()
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Dragusia - baaa nawet dwoch kandydatow - bedzie w czym wybierac - jeden mlodszy o rok deugi starszy o 12 lat - jeden "arabiwaty" deugi murzyn
![]() ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.