|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI
O rany Lila powodzenia u dr
![]() Rossa ja miałam używany elektryczny i moim zdaniem po wyparzeniu ok. Tylko mothercare nie polecam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Niespodzianka w albumie ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Pierwsza marcheweczka weszła łatwo ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lila ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Robie tartę z truskawikami, ale obawiam sie, że ciasto będzie do ![]() Za to wypiłam juz przy robieniu 3/4 wina ![]() Lila, i jak tam??? ![]()
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
te majty wygladaja tak jak spodenki na szelkach tylko ten dół mają usztywniany,zalożyłam jej,popłakała i usneła. wyglada w tym okropnie,szkoda mi dziecka.i tak nóżki nie sa tak jak lekarz kazał bo piłuje ją to w ramionka.
lila i co lekarz powiedział? iza brawo za marcheweczke ![]() ruda wróciła juz do domu? wiecie ze ta kolezanka nie przyjechała?i nawet nie łaska zadzwonic i poinformowac!
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Arletka.. jak ja nie cierpię takich ludzi
![]() Biedna Lenka ![]() ![]() jakieś wiadomości od Ewy ?
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
hej hej
Witam się wieczornie. Ja po wizycie. Nocne skurcze spowodowały, że szyjki już nie mam Rozwarcie dalej na 2 cm. Kolejna wizyta planowana jest na poniedziałek, choć Ginka twierdzi, że raczej już nie będzie potrzebna. Z zaleceń: codziennie 2 razy spacer przez 30-40 min, do tego przytulanki o ile mamy ochotę. Mogę skakać na piłce, pić napar z liści malin, choć mówi, że te dwie pierwsze opcje bardziej pomogą przy porodzie Mam się nastawić na dłuższy poród, co najmniej 8 godzin, i dlatego proponuje od razu zaznaczyć chęć zzo, bo mam taką budowę miednicy, że dziecko będzie dłużej przechodziło przez kanał rodny, a że mały nie jest, więc suma sumarum łatwo nie będzie Ale to nic, dam radę, i już nie mogę się doczekać Borysa Lila mam nadzieję, że to nic poważnego ![]() Ruda dajesz radę? Jak Kostek? Arletka Z mojego doświadczenia sporo dzieci nosi taką pieluchę, u nas ortopedka radzi zakładanie pieluszki na pieluszkę ( w sensie pampers rozmiaru dziecka i rozmiar większy) ale lepiej trzymać się zaleceń lekarza. @miesiące szybko miną, Lena się przezwyczai na pewno szybciutko, i będzie po problemie. Gorzej jak dzieciaki u których słabo wykształca się panewka stawu biodrowego nieprawidłowo, zaczyna siadać czy raczkować. Wtedy jest masakra i walka z rodzicami i dzieckiem, i obie strony bardzo się męczą ![]() Ja bym TŻ zmusiła by kupił, mojego zmusić do zakupów to też ciężko, bo nie lubi, bo ciężko coś znaleźć na tego wielkoluda, i jak już go wyciągnę to wtedy hurtowo, hihihi Agabi W razie czego jestem, więc pytaj śmiało, albo rób foto jak coś niepokoi ![]() Ziajka uskuteczniam Twoje metody- piłka plus przytulanki Choć TŻ, powiedział dziś rano jak już się uspokoiło, że namawiam go do zła, i już się nie da zbałamucić ![]() Iza No koniecznie foto upamiętniające ![]() Mam nadzieję, że już powyjaśnialiście sobie z TŻ ![]() Kamildiana Ja też bym próbowała jeszcze z laktatorem, dobrze dziewczyny radzą, a używkę jak najbardziej, umyjesz, wyparzysz i będzie jak nowe Gianna A może okład z siemienia lnianego? Ponoć ładnie ściąga, soda też dobra Kluska no dzieje się, mam nadzieję, że nie będę zakłócać urlopu smsami z porodówki, hihihi Bawcie się dobrze, a pogoda ma być średnia, ale może Hania się zahartuje tym rześkim, świeżym najodowanym powietrzem |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem załamana... Mały może mieć AZS, jutro mamy jeszcze konsultację u dermatologa .. nie wiem o co chodzi z tą chorobą, nie znam jej ... może któraś z Was coś wie...
Ta wydzielina z główki to sącząca się ciemieniucha.. kupiliśmy żel na ciemieniuchę Emolium... Oprócz tego zalecenia pana doktora smarować skórę maścią z antybiotykiem i maścią cholesterolową, prać wszystkie rzeczy w płatkach mydlanych, nie przgrzewać dziecka, zakaz wychodzenia na słońce (nawet w cieniu jak są upały nie możemy....), no i ja bezwzględna dieta bezmleczna jeśli chcę karmić.... oprócz tego dowiedziałam się, że przekarmiłam dziecko(waży 5200 g), a i że ja sama doprowadziłam do takiego stanu skóry piorąc w proszku rzeczy... ![]() ![]()
#129 |
Zakorzenienie
|
Mysia tarta
![]() http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...o/przepis.html Arletka ale kicha z tą koleżanką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki na wstępie dziękuję Wam za ogromne wsparcie i ciepłe słowa jakie do mnie pisałyście w tym trudnym dla mnie i Kostusia czasie-jesteście nieocenione i macie cieplutkie serduszka
![]() ![]() Kostello spał ze mną od5tej,obudził się przed9tą i marudził więc położyłam go jeszcze spać ale jak o 10:30 nie wstał zaczęłam się martwić.Obudziłam go z wielkim trudem a on zamykał cały czas oczki i zasypiał,lał mi się na rękach,zadzwoniłam przerażona po mamę,Mały leżał lekko rozbudzony na łóżku,dałam mu soczek i nawet zaczął ze mną bajerować,zadzwoniłam do przychodni od której jest lekarka a pielęgniarka że od 14tej ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze raz dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobna na wsparcie ![]()
#131 |
Zakorzenienie
|
Mamy również zgłosić się z małym do poradni chirurgicznej z powodu przepukliny pępkowej...
Ja mam już dość, dbam o niego najlepiej jak potrafię, a czuję się jak wyrodna matka i jakby to wszystko było moją winą.... ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Ewciu biedactwo ![]() ![]() Arletko biedna Lenka się wymęczy... ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Uśpiłam małego w wózku, bo już nie daję rady na rękach ![]() ![]() Idę coś zjeść, bo od popołudnia nie mogłam nic przełknąć z nerwów... Jeśli będziecie mogły mi jakoś pomóc na temat tej choroby to będę wdzięczna ...
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lecę doczytać stary wątek ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Aga popłakałam się jak to przeczytałam ![]() ![]() Dziewczyny jak czytałam co o nas pisaliście to płakałam jak małe dziecko-kurde praktycznie jesteśmy obcymi osobami ale dałyście mi dużo wsparcia i pozytywnej energii ![]() ![]()
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Ruda, ogromnie sie cieszę, że jesteście już w domku
![]() ![]() ![]() A to specjalnie dla Ciebie - teledysk wymiata :d http://www.youtube.com/watch?v=tgw1yEcWpTU Arletko, biedna Lenka.. Ale szybko minie ten czas, i będziecie zdrowe!! ![]() Lila, ja mam AZS i z tego co wiem Gianna też ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#134 |
Zakorzenienie
|
Lila ja mam AZS coz moge ci powiedziec to przede wszystkim nie denerwuj sie bo chorobe da sie szybko opanowac przez odpiwiednia pielegnacje.ja tez piore w platkach mydlanych wssystkie swoje ciuchy i przede wszystkim nie uzywac niczego co perfumowane bo to zabojstwo dla chorej skory
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jak dobrze że już jesteś ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Oczywiscie na ostry stan zapalny lekarz da wam pewno jakis steryd na poczatek ale uwazaj z tym prosze i koniecznie smaruj na przemian malego czyms silnie nawilzajacym a sterydy tylko w ostatecznym stadium i zaostrzeniu objawow.nie wolno w tej chorobie popuscic i pamietac o smarowaniu codziennym skory
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny:Kostuś spokojnie śpiący w łóżeczku,Wy na forum,gorąca herbata,moja piżama,mój komputer,moje ciepłe skarpetki-mój dom ![]() ![]()
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chciałaysmy, żebyś czuła się chociaz odrobinę lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() Idę sikać i spac - obaliłam sama prawie całe wino ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Lila, u mnie tak samo jak u Gianny - najgorzej w miesiącach październik - styczeń , wtedy to dziadostwo najbardziej mnie męczy ![]()
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Mysiu udało się Wam
![]() ![]() A wiecie że dzisiaj jak jadłam obiad u mamy( swoją drogą zrobiła pyszny barszcz ukraiński a ja od poniedziałku na bułkach żyłam) moja młodsza siostra odpaliła że... jest w ciąży ![]() ![]() ![]()
#140 |
Zakorzenienie
|
Ruda super informacje
![]() ![]() Pewnie zaraz się przytulisz do Swojego chłopaczka i pójdziecie odespać te wszystkie stresy ![]() Mysia Ja też bym sobie wypiła kieliszek wina ![]() Lila emolium na pewno bardzo poprawi stan skóry, pranie w płatkach też dobra sprawa, ale tak jak pisze Ginnna- na poczatek na pewno na załagodzenie dostanie steryd A potem to już codzienna pielęgnacja jest ważna Dziewczyny dużo doradziły, na pewno zaraz będzie poprawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Ewciu jesteście w domku
![]() ![]() ![]() A nawet mój tż się pytał o Kostka ![]() Zophiee z tym zakłócaniem urlopu to chyba zartujesz?! Na dobre wieści zawsze jest czas ![]() ![]() Bardzo mi się podoba podejście "damy radę" ![]() Lila wiesz co? Takiego lekarza to tylko na drzewo ![]() Że niby utuczyłaś Natka? Piersią?! Śmiać się czy płakać?! To ten lekarz nie słyszał o karmieniu na żądanie?! Sorry, głupiec nie lekarz. Zabawny ![]() A u mnie na SR mówili żeby nic nie stosować na ciemieniuchę tylko oliwką smarować i wyczesywać więc niech ten dr nie będzie taki mądry że Twoja wina skoro na SR mówią żeby nie kupować tych specjalnych kosmetyków ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Aha, Mysia jeśli tarta się uda proszę o przepis ![]() ![]() Aaaa przecież mamy tu specjalistkę od tart!!!! Zophiee podzielisz się? Po powrocie chcę tartę z tru truskawkami ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Rudasku jak ja się cieszę, że jesteście już w domu
![]() ![]() Mysiu prawie całe wino? Ja to pewnie już byłabym ululana po takiej dawce ![]()
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Klusiu ja też się cieszę że już w domku
![]() ![]() ![]() ![]() Lila to nie możliwe żebyś utuczyła Natanka na cycu-po prostu może będzie większym chłopcem,a lekarz ch*j nie specjalista,jakby się znał wiedziałby że "na żądanie" daje się wtedy kiedy dziecko głodne ![]() Dziewczyny ja padam na fejs więc się kładę-w swoim łóżku,w swojej pościeli ![]() ![]()
#144 |
Wtajemniczenie
|
doła mam i ryczę sobie...a co sobie będę żałować. To wszystko przez to, że babcia moja kochana naoglądała się w telewizji, że dzieci karmione piersią są inteligentniejsze i lepiej się uczą (myślałam, że co innego ma na to wpływ) i że gdybym karmiła piersią, to Jaśmina lepiej by przybierała. K*urwa mać.
i tyle w temacie
#145 |
Wtajemniczenie
|
Lila jesteś wspaniała matka i starasz się najlepiej jak potrafisz. Lekarz buc, bo wiadomo, że umyślnie nie chciałaś zaszkodzić dziecku, a poza tym to od dawna widziałaś, że jest coś nie tak i jeździłaś do lekarza, a oni się nie poznali. To może dlatego te pobudki bo Natanka swędzi i boli
![]() ![]() A co do wagi to debil jakiś, karmienie na żądanie to jedno,ale przede wszystkim dziecka kp nie da się przekarmić bo po prostu ulewa nadmiar. Kochana, nie płacz, bierz się w garść dla Natanka i działaj żeby mu ulżyć ![]() Agabi weź babci nie słuchaj. No ponoć są takie badania, ale jeśli tylko miałoby wpływ na inteligencję i naukę to nie trzeba byłoby się uczyć , tylko wystarczyłoby to co mama z mlekiem dała, a sama dobrze wiesz , że bez pracy nie ma kołaczy ![]() ![]() Zophiee ![]() ![]() ![]() Ewcia jak dobrze, że już w domku ![]() ![]() ![]() Mysia szeryfie tak zaszaleć z winiaczem, ale chyba już po służbie , więc należy się ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Agabi, babunia jest kochana ale jest z innej epoki. a ci co gadają w takich programach to
![]() ![]() ![]() Idę się kąpać i jeszcze Wam opowiem co u mnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
Kluska, powiem Ci że nawet bym tego pieroga dała. Dzisiaj dała taki popis jedzeniowy że szkoda gadać. Zjadła może 550ml. Załamana jestem totalnie.
#148 |
Zakorzenienie
|
Agabi a ile "powinna"? 6x90ml?
Może teraz zdążę napisać. Hanulka niespokojnie śpi i ciągle się wybudza dziś ![]() A do rzeczy: W pakiecie do wyjazdu mieliśmy 2 masaże częściowe. Tż wspanialomyślnie oddał mi swój ![]() ![]() ![]() ostatnio tak błogo po masażu było mi w tajlandii ![]() Powiedziała, że jeśli mi te bóle bioder nie przejdą w ciągu kilku mcy i będą powracały mimo fizjoterapeuty to powinnam zrobić rtg, usg i zobaczyć co tam jest bo to nie jest normalne. W domu kazała poćwiczyć na piłce bo to i na biodra dobre i na dno miednicy, kegla etc. W związku z limfą jutro i w pt idę na drenaż w takich śmiesznych spodniach a w pt mam powtórkę masażu całościowego. Koszt w porównaniu do warszawy naprawdę niski więc skorzystam ![]() Aha na temat mojego fizjo trochę mnie wprawiła w ![]() Zophiee to naprawdę takie złe? Terapię manualną robili mi nawet jak miałam turnusy z CKiR (tak to się chyba nazywa, te oddziały rehabilitacyjne z konstancina?) I to mi pomagało a Michał mnie zawsze stawia na nogi i znacznie mi lepiej po jego klikaniu ![]() Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- Kurde a teraz spać nie mogę. Hania w łóżeczku a ja mam schizę jakąś, że coś jest źle i chce ją mieć tu przy sobie. W sumie to czekam aż się obudzi i wezmę ją do łóżka i będę wiedziała że jest ok... ześwirowałam na jej punkcie i tak się boję ![]() W ogóle to nauczyła się "pierdzieć ustami" i robi to ciągle modulując jak rozmowę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2014-05-29 o 00:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
ja nie śpię, biję się z myślami i robię sobie wyrzuty. Źle zrobiłam, bardzo źle zrobiłam i po raz kolejny chciałabym cofnąć czas. Brakuje mi siły, albo to czysty egoizm i chęć wolności, a cycek przywiązuje jak cholera. Zaczynam wierzyć w to, że to wcale nie jest dobre 25 centyli, że powinnam była przezwyciężyć niechęć do własnego mleka, że powinnam była wierzyć lekarzom na IP, kiedy nie wiedzieli co mi jest ale mówili że nie zaszkodzę dziecku. Mówi się, że prawdziwa matka zrobi wszystko dla swojego dziecka, to ja pewnie jestem ta nieprawdziwa, bo z tym tematem ruszyć nie mogę.
Kluska, 6x120ml. Słodka Hanula, z jednej strony chciałabym żeby moja już taka była. Z drugiej żal mi każdej chwili i chcę żeby czas stanął w miejscu. Ładnie ze strony tż, że odstąpił Ci masaż. Fajna babka Ci się trafiła, cicha woda brzegi rwie. Ciekawe czy miała rację z "klikaniem"
25.12.2012 - zaręczyny ![]() 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko ![]() 07.03.2014 wreszcie jesteś ![]() http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2014-05-29 o 01:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak pięknie piszesz o Hani ![]() ![]() Ale sie dzisiaj wyspałam spał od 19:00 do 5:00 ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.