|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. IV
Cytat:
a moze urosly Ci od kiedy jestes tz, czyli jak mowisz w przeciagu ostatniego roku bo to po prostu jeszcze kwestia dojrzewania?sama mowisz, ze Twoje cialo sie zmienilo wiec stawialabym na to ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#123 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Nie zacytowało mi się, ale też chciałam napisać, że jeśli masz 84 pod biustem na luźno, to pewnie powinnaś nosić obwód 75.
I jeśli faktycznie to 85B ma dobrą miskę, to tak mniej więcej wychodzi - 75D. Masz o tyle komfort, że to rozmiar, który znajdzie się w niemal każdej sieciówce, więc nie ma problemów z szukaniem po braffiterskich sklepach. ![]() Idź i przymierz, w pierwszej chwili pewnie będzie Ci ciasno i dziwnie, ale zwróć też uwagę na sposób zakładania stanika. Jak nosiłam obwód 75 (zamiast 65), to byłam przyzwyczajona do zakładania tył na przód, zapinania sobie z przodu, a później przekręcania. ![]() Dobrze dopasowanego stanika nie zapnie się w ten sposób, trzeba podłożyć sobie pod cycki i zapiąć normalnie z tyłu, założyć ramiączka i wygarnąć do misek, co trzeba. ![]() Są nawet filmiki na youtubie, jak powinno się prawidłowo zakładać stanik. Bez tego pewnie uznasz z miejsca, że 75 za ciasne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Konto usunięte
|
Mi ten kalkulator różnie pokazuje w zależności czy 2 cm w tą czy tamtą. Więc albo 75 DD, albo 75 E, albo 80D.
Teraz mam 70 D kupione i trochę za mały ten obwód. Ale pewnie źle się zmierzyłam, bo nie mam centymetra i kalkulator mnie oszukuje. Zmierzyłam się materiałem a potem linijką ![]() Pójdę do brafitterki to mnie znowy obmaca. A najbardziej by mi się przydało więcej ruchu i mniej jedzenia. Teraz wciągam mleko zagęszczone słodzone z tubki ![]() Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2014-06-04 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46758520]Mi ten kalkulator różnie pokazuje w zależności czy 2 cm w tą czy tamtą. Więc albo 75 DD, albo 75 E, albo 80D.
Teraz mam 70 D kupione i trochę za mały ten obwód. Pójdę do brafitterki to mnie znowy obmaca. A najbardziej by mi się przydało więcej ruchu i mniej jedzenia. Teraz wciągam mleko zagęszczone słodzone z tubki ![]() Albo obwód dobry, a miska za mała. ![]() Bo patrząc na to, co Ci wyszło z kalkulatora, to bym obstawiała przy obwodzie 70 miskę coś koło E/F. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
Kalkulator mi pokazał 70DD, a ja nosze 75C :O Co oznacza podwójne D?
Nim schudłam zgodnie z kalkulatorem miałam 70E, a tez nosiłam 75C, zdarzało mi się nawet 80 kupić :P Ktoś tu pisał o zapinaniu stanika - niestety, właśnie tak robię, że zapinam z przodu i przekręcam, inaczej nie umiem ![]() Edukacja stanikowa rządzi :P Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-06-04 o 23:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A, B, C, D, DD, E, F, FF, G, GG, itd. (wydaje mi się, że od A do B nie ma podwójnych i z podwójnym E też się nie spotkałam, ale może to przypadek) Jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi. Czyli przy numeracji, w której są same pojedyncze literki, to chyba będzie 70 E, ale nie wiem, czy to tak prosto się przelicza. Ja pisałam o zapinaniu stanika z przodu. ![]() No cóż, czas nauczyć się zapinać z tyłu! Ja się nauczyłam ekspresowo, jak poszłam do braffiterki i przeżyłam wielki szok, bo po zapięciu z przodu nie byłam w stanie przekręcić stanika. ![]() ![]() Teraz to raz dwa (trzy, jeśli 3 haftki) i zapięte. ![]() Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2014-06-05 o 05:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Podwójne literki występują w numeracji brytyjskiej. Pojedyncze w polskiej.
Dobrze Wizazanka napisała, że sieciówkowe od 'brafitterskich' się różnią. W sieciówce stanik spokojnie zapniesz na biodrach, a potem i tak obwód jeszcze się rozciągnie. Dobry stanik rozciągnie się TROCHĘ, ale nie jak stara guma.
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W każdym razie, jak u siebie mierzę staniki, to daje mi czasem jakieś GG albo inne podwójne literki, a tylko polskie staniki sprzedają. Z rozciągliwością obwodów w sieciówkach to się zgodzę. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tam nigdy nie miałam problemu z zapinaniem stanika od tyłu, właśnie tak od przodu i przekręcić nie umiem ![]() Dzisiaj zapięłam mój tak jak się powinno - nie zakładając najpierw ramiączek. Zjechał mi do bioder ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiadomo, ze troche sobie wyolbrzymilam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edit: tak gadalysmy o tych stanikach, ze az poszlam i sobie kupilam ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Wizazanka5000 Czas edycji: 2014-06-05 o 14:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=Wizazanka5000;46766 527]no wiadomo, ze troche sobie wyolbrzymilam ![]() ![]() ![]() Ja właśnie kupowałam w takich zwykłych sklepach, gdzie są staniki za 10-15 zł, bo najtaniej. Zresztą, jak się samemu nie zarabia i się mówi mamie, że na stanik potrzebuję, to nigdy mi nie dała więcej niż 20 zł, takie życie. Pewnie ona za swoimi monstrami twierdzi, że w moje się nie opłaca inwestować. Bida z nędzą. Jak się nie usamodzielnie finansowa po maturze to chyba zwariuję ![]()
Edytowane przez bijum Czas edycji: 2014-06-05 o 14:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, może z raz miałam stanik z targu za ok. 15 zł, w gimbazjum jeszcze, ale zwykle kupowałam wtedy i tak w marketach za aż ok. 30-40 zł. ![]() Przecież mnie też nie stać. Z rok temu, może 1,5 przerzuciłam się na dobrane staniki i na razie tylko 4 sztuk się dorobiłam, z czego jeden jest już do wymiany, ale że czarny to donoszę go do końca, bo na razie nie mam za co kupić, a czarnego potrzebuję bardzo bardzo. ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiesz, u nas w domu to wszystko jest jak najtańsze. Mama sama chodzi w takich za 10 zł, mimo że ma naprawdę ogromne piersi, skarży się, że ją boli kręgosłup itd, więc nawet mi jej żal o cokolwiek prosić. Dlatego właśnie chciałam się jak najszybciej usamodzielnić, ale jak chcę studiować to, co chcę, to nie mam takiej możliwości, bo nie ma tego kierunku niestacjonarnie, a studiując na dziennych ciężko znaleźć cokolwiek nawet na pół etatu. :/ Gdybym powiedziała mamie, że potrzebuję 80 zl na stanik to by mnie zabiła śmiechem. :p W tym miesiącu powinnam cos uciułać po wypłacie, jak oddam wszystko co wiszę TŻowi to może mi cokolwiek zostanie xD Kurde, wkurzyłam się. Byłam w poprzednią sobotę u mamy w pracy, pracowałam 8 godzin i niby mama miała dostać moją kase przy swojej wypłacie. Nic więcej jej nie dali, szefa nie było, kadrowa na urlopie, a piniędzy nie ma >.<
Edytowane przez bijum Czas edycji: 2014-06-05 o 17:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
Ja sie wybiore jeszxze w czerwcu po nowy porzadny
![]() Zauwazylam dziwna rzecz; mam obcietego boba i tyl mi rosnie jak szalony, a przod jakby stanal w miejscu. Czy to mozliwe ze wykrusza sie sam przod bo koncowki zostaly zniszczone, a z tylu wszystko spalone bylo ciachniete? Z tylu mialam kilkanascie centymetrow, a przod zostal jednak taki za brodd i nagle widze ze sie za chwile zrownaja 0-o Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym włosy na całej głowie nie rosną tak samo szybko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
Jednak poszłam po nowy
![]() 79,99 zł dałam, pewnie w necie dałoby się taniej, ale tam przymierzyłam kilka rozmiarów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46792319]Jednak poszłam po nowy
![]() 79,99 zł dałam, pewnie w necie dałoby się taniej, ale tam przymierzyłam kilka rozmiarów.[/QUOTE] - Piękny! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Klaudenc, kupiłam tę wodę aloesową, co polecałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś kupiłam sobie w końcu stanik ślubnopodobny ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Moderator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
A mi chodzi ostatnio po glowie pewien pomysl, ale chyba potrzebuje utwierdzenia sie w opinii, ze nie zwariowalam. Jako, ze studiuje bliski wschod i chcialabym nieco w zyciu pozwiedzac, natchnelo mnie do zapisania sie na kurs rezydenta i wyjechaniu na te pare miesiecy do Tunezji czy Maroka...
Co sadzicie? Ma ktoras doswiadczenie w czyms takim? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli masz tylko taką możliwość to wydaje mi się, że to super sprawa! Nie mam pojęcia, jak taki kurs dokładnie wygląda, ale zawsze to nowe doświadczenia, nowi ludzie. ![]() Dziś spędziłam chyba z półtorej godziny wybierając staniki (tak wracając do tematu ![]() ![]() I jestem z siebie taka dumna - dostałam za darmo tusz do rzęs warty 54 złote, miszcz i łowca okazji. ![]()
![]() |
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
Moja koleżanka pojechała 3 tyg temu do Anglii. Z chłopakiem.
Bez języka i po tygodniu już prace znalazła. Na początku zatrzymali się u znajomych i znajomi im troche pomogli. Ogólnie byłam zdziwiona jak mi to na fejsie napisała. Matury z matmy nie zdała i nawet moje próby pomocy na nic się nie zdały. Trochę jej zazdroszczę, że tak pojechała. Chciałam kiedyś na wakacje do pracy jechać, ale mimo że język jako tako znam, to się bałam. Dobra wracam do moich projektów, bo koniec semestru się zbliża. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.