![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: jak malujecie sie na codzień i jakimi firmami?
krem nivea visage young
zineryt puder matujący pure pore avon tusz do rzęs volume flash rimmel róż pure blush maybelline czasami podkład ideal balance loreal błyszczyk extreme gloss avon |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
![]()
Puder Stay Matte - Rimmel,
(czasem) cień - Inglot, Maybelline, Rimmel, Sensique tusz - Faberlic, Sky high curves - maybelline albo YR szminka - Maybelline, Rimmel, Oriflame, Max Factor, Clinique ... a na szminke czasem blyszczyk - Vinyl lip Rimmel, water shine diamonds Maybelline, Oriflame albo Avon
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
![]()
Nie używam pudru na co dzień tylko okazjonalnie
![]() A poza tym cień w odcieniach brązu, różu lub fioletu:różne firmy nie mam ulubionej, czarna maskara aktualnie Diadem, gdy mam więcej czasu czarna kredka, na usta jakiś błyszczyk lub pomadka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam. Ja na codzień uzywam kosmetyków oriflame poniewaz jestem ich konsultantką. Ale nie lubie się mocno malować wolę lekki makijarz. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
ja zaczynam od toniku przed makijażem
tonik: Granier z różą, albo mój faworyt Uroda, Melisa bezalkoholowy krem: Happyderm L'Oreala, lub Dermedic, Lumene korektor: Maybelline Everfresh, ostatnio jednak podkład w sztyfcie L'Oreala tu są lepsze kolory niż korektora Maybelline podkład: DMM Maybelline, Revlon, ale to raczej jako korektor na wieksze niespodzianki ![]() puder: Lentheric, L'Oreal, Oriflame, Revlon, kulki Sensique tusz: obecnie Oriflame, Lumene, wczesniej Maybelliny, a w planach Piere Arthes i Max Factor ![]() baza: pod cienie Lumene, maseczka Bankietowa na twarz pod makijaż od większego dzwonu ![]() cienie: potrójne Bourjois, pojedyńcze Bourjois, APC, IB usta: Bebe perłowa i na to błyszczyki, L'Oreal, Miss Sporty Sheer Shine
![]() |
![]() |
#126 |
KWC
|
Najpierw przemywam twarz. Obecnie- Provegol'em SVR. Potem krem- dzisiaj użyję próbki żelu nawilżającego Hydrain 2 Dermedic.
Teraz idzie podkład Diorskin Eclat Satin+ żel brązujący True Bronze Clinique. Korektor pod Oczy HR. Eyeliner ArtDeco, tusz do rzęs Amplicils Lancome. Balsam do ust Bebe kasyczna, baza pod szminkę Lumene, Błyszczyk Glam Shine L'oreal. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Ja używam najczęściej:
tonik benzacne, maseczkę daxa planet essence jako krem ( kiedyś to było serum na krótkie noce ). Potem filterek jeśli jest dzień, a krem matujący Lysanel Mat jeśli wybieram się wieczorkiem. Czasem używam serum estee lauder, bo dostałam w "spadku" od mamy, która liczyła na cuda, a serum te nadaję się jedynie jako baza pod makijaż ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Zaczynając od podkładu - od pół roku ten sam Vitalumiere Chanel (nie chce się skończyć
![]() ![]() Na policzki lubię też róż Bourjois, L`oreal, Guerlain i pokochałam róż w kremie z wiosennej paletki Sephora ![]() ![]() ![]()
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Madziarra mamy chyba podobne upodobania co do kosmetyków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
najpierw myje twarz pianka dax cosmetics perfecta czysta cera, potem tonik tej samej firmy, krem nawilzajaco-matujacy eris under twenty, puder under twenty, tusz do rzes maybelline volume express i ew. jakis błyszczyk, np. bell, miss sporty. tyle mi wystarczy, a czasami w ogole nie zdaze sie umalowac, bo lubie sobie dlugo pospac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
![]() ja ostatnio radykalnie ograniczyłam swoje malowanie z braku ochoty po prostu.teraz na buzie nakładam tylko krem dove i make-up Soraya.Juz nawet nie chce mi sie rzęs malować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
ostatnio uzywam prawie wszystkich kosmetykow Rimmel
![]() -podklad Recover Foundation -puder State Matte -kredka do oczu Ex... cos tam ![]() -tusz Volume Flash czasem uzywam rozu Joko... usta mam naturalne ![]()
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Ooo, jaki fajny wątek
![]() Odświeżam. Ja "z wiekiem" używam coraz większej ilości upiększaczy ![]() Podkład Soraya antybakteryjny, korektor Luminelle YR i Visions Oriflame, podwójny tusz Bourjois (ale zasadzam się na coś nowego ![]() ![]() ![]() No, nawet nie tak dużo. Jeszcze nie jest ze mną tak źle ![]()
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Krem nawilżający-Complete Care Olay
Fluid-Silk effect supermoisturizing foundation Collistar cienie-paletka Isadory lub cover girl,artdeco tusz-Double Extension błyszczyk bladoróżowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Maluję się bardzo delikatnie, obowiązkowo tusz do rzęs (aktualnie Max Factor 2000 calorie) i coś na usta, najczęsciej jakiś blyszczyk. Oprócz tego czasami puder brązujący na policzki i baaaardzo rzadko cień do powiek. To jest mój "uczelniany" makijaż, bo w dni bez większych wyjść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - Tusz do rzęs Pierre Arthes XXL, - Krem Oceanic AA Antybakteryjny, - Podkład Soraya Antybakteryjny, - Dermacol nr 217, - Puder prasowany Manhattan, - Błyszczyk Bebe albo biedronkowy 'bebeauty', czasem szminka Miss Sporty, - Kredka Eveline albo Inglot,
Зачем мы давим на тормоз, не на газ? 'I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.' /Terry Pratchett/ Edytowane przez lir391 Czas edycji: 2006-06-14 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
żel do mycia twarzy: TinTin (Ziaja) - nie zawiera SLSów
![]() tonik: ogórkowy Ziaja - najlepszy jaki miałam a miałam już chyba hektolitry krem: nawilżająco-matujący Yves Rocher, Nivea Visage Young, na noc Effaclar K albo krem-kuracja Eris korektor: Soraya albo Yves Rocher puder: od wielkiego dzwonu Rimmel Stay Matte, rozświetlające kulki Vollare róż: Inglot podkład: używam od jeszcze większego dzwonu jako korektor ![]() cienie: Sensique, Inglot, Vollare, Cantare kredki: Yves Rocher albo jakieś bezfirmowe tusz: pogrubiający Yves Rocher albo Maybelline Volume Express Curved Brush usta: pomadki ochronne Bebe i Nivea, błyszczyki Sensique albo Rimmel Vinyl Lip Ale i tak ostatnio codziennie wygląda tak: żel, tonik, krem, róż, cienie albo kredka, tusz, pomadka ochronna/błyszczyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
na co dzien uzywam tylko kremy Nivea Visage,lub z Avonu,Skin So Soft,czrnego tuszu do rzes,sensitive Rivial de Loop,brazowej lub czrnej kredki Rimmel i to wszystko,zadko uzywam fluidów i pudrów,gdyz ich nienawidze
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Tusz do rzęs z Avonu efekt sztucznych rzęs i czasami bladoróżowy cień Inglot Sprint.
Z rzadka korektor lub fluid ![]()
![]() |
![]() |
#141 |
KWC
|
no to ja wyjdę na pudernicę starą, bo na codzień maluję się prawie tak mocno jak na wieczór.
Podkład rozświetlający puder rozświetlający w kulkach albo brązujący w kompakcie korektor pod oczy eyeliner tusz czasem błyszczyk wersja wieczorowa jest bogatsza tylko o cienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
Kosmetyki kolorowe to najczesciej firmy Meybelline i REVLON
Kosmetyki do cery to Nivea, Eris...
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Ja stosuje na co dzień wersję minimalistyczną:
1. podkład Maybelline Wonder Finish, 2. tusz Rimmel Extra Super Lash, 3. błyszczyk Maybelline Water Shine Gloss i tyle.... W wersji wieczorowej dokładam cienie różnych firm, kredka czarna Exaggerate od Rimmel'a i róż. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio to u mnie wyglada tak:
-myje twarz nawilzajacym plynem dla dzieci Johnson&Johnson -potem nakladam filtr spf 47 Jason Natural Cosmetics dla dzieci i dla skory wrazliwej,albo LRP 60+,al eten pierwszy bardziej mi odpowiada bo fajnie pachnie i nic mi po nim nie wyskakuje -na to troche podkladu Mary Kay jak mam jakies wypryski -mam cere sucha teraz takze nie potrzebuje nawet pudru na wykonczenie makijazu-wszytko sie wchlania szybko i sie nie swiece nawet -na usta Smackers albo blyszcyk jakis bezbarwny -czasami nawet o tuszu do rzes zapominam ale jak nie zapomne to najczesciej uzywam Cover Girl -czasami roz ale nie zawsze a jak juz to Loreal lub Milani |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
1. podklad (roznie - albo dior albo maybelline albo l'oreal)
2. korektor (maybelline, BeJu, miss sporty) 3. tusz (max factor, rimmel) 4. cienie baaardzo rozne (przewaznie inglot, astor, bourjoise, mf, l'oreal) 5. roz (bourjoise, pierre renee, maybelline w kremie) 6. kredka do oczu (rimmel, miss sporty) 7. szminki i blyszczyki (ilosc i firmy niezliczona) ![]()
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Pisałam już kiedys w tym wątku, ale ostatnio zmieniły się kosmetyki których używam, no i chyba jest ich więcej
![]() krem - obecnie Garnier Komfort suchej skóry, ale jest strrrasznie niewydajny ![]() twarz zielony korektor Sensique na cienie pod oczami i naczynka podkład - Rimmel dermacol pod oczy i punktowo na wszelkie przebarwienia itp. kulki brązujące minimalnie naokoło twarzy - jak najbardziej na zewnątrz róż albo rozświetlacz na poliki, minimalnie - Rimmel lub Revlon oczy czarna kredka - Rimmel (Soft Kohl) tusz - Maybelline, Max Factor cienie - Joko, RR, Inglot, Revlon usta jakiś transparentny błyszczyk lub minimalnie kolorowy Jakoś nie potrafię obyć się bez któregokolwiek z w/w kosmetyków ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio:
krem: Eris Under Twenty Podkład: Kolastyna, Satin (dalej nie pamiętam ![]() ![]() Puder: Hean, rozświetlający ![]() Pomadka ochronna Bebe różana Tusz: Maybelline Curved Express Curved Brush Cienie: czasami Bell Pawie Oczko ![]()
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
Młoda jestem to oszczędzam
![]() -wymiatacz kremów - Nivea -jakiś tani puder sypki -tusz Avon Pum Up The Volume CT -szminka Kiss'N'Sparkle CT -kredka automatyczna Wibo -jakieś tanie cienie -brokacik na łuki brwiowe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.