Gdy nie jest się szczęściarzem pracującym 8.00-16.00 ; ) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-11, 12:20   #121
Kretka666
Zakorzenienie

Dot.: Gdy nie jest się szczęściarzem pracującym 8.00-16.00 ; )

Cytat:
Napisane przez Baby_Spice Pokaż wiadomość
Normalny argument mówiący o tym,że moja propozycja wolnego dnia w tygodniu to nie abstrakcyjny wymysł wzięty z kosmosu a sposób,który sie sprawdza w wielu krajach. W dodatku kilka dekad temu u nas nd były wolne.

Argument o wyprowadzce pozostawie bez komentarza.

Listopad marzec?
Spędzasz czas z najbliższymi znajomymi w domu, na spacerze w parku, wspolne bieganie z np przyjaciółką,odwiedzic rodzinę w innym mieście.

Dla mnie może być i ta środa, chodzi mi o jeden konkretny dzień wolny dla zdecydowanej wiekszości. Jeśli chodzi o głód to można zrobić zakupy wcześniej, a jak dziecko Ci zachoruje to nie powiesz"ej Ty choroba, dziś masz wolne przecież jest niedziela, przyjdź jutro" Choroby napady itp to czynniki niezależne od nas. Myślałam że to oczywista oczywistość
Gdzie zatankujesz? Chyba, że dzień wcześniej przygotujesz wystarczającą ilość paliwa lub jedziesz 30 km dalej. To i tak bez sensu, komu by się chciało jeździć na JEDEN dzień do kogoś w innym mieście?

Oczywista oczywistość, ale lekarze, policjanci to też ludzie wyobraź sobie i też pewnie chcą mieć wolne, spędzić czas z rodziną, przyjaciółmi. Trochę sprawiedliwości.
Stary 2014-06-11, 12:21   #122
201604280909
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
a może lubię sobie pomacać towar przed zakupem i pooglądać dokładnie? a nie całe życie klikać w necie.

tak, kontakty się urwały przez niedziele handlowe. no litości.

Jak ktos pracuje na cały etat w innym mieście czasem nadgodziny plus studia to taki jeden dzien pomógłby mi w utrzymywanie kontaktów. A tak nigdy nie miałam dla nikogo czasu. Dla kogoś moze to być śmieszne dla mnie nie było,szkoda,że tak ciężko to niektórym zrozumieć...
201604280909 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 12:21   #123
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość

albo sobie kpisz albo ostatnią zimę spędziłaś na malediwach, bo wiesz, w niektórych miejscach było -10 i zamiecie śnieżne :d
Zapraszam na moje rodzinne podlaskie na bieganie z przyjaciółką w zimę, w ofercie mamy -26 stopni
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 12:21   #124
201604181004
Konto usunięte

szczerze mowiac gdyby calkiem poważnie weszło w życie zakaz wszystkiego handlowego i usługowego w niedzielę, pewnie zmieniłabym pracę, bo niestety, co mi wcale nie pasuje, pracuje od poniedziałku do soboty... i zostaje mi niedziela.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 12:22   #125
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
ja proponuję np prawo szariatu, skoro nie jest to abstrakcyjny pomysł wzięty z kosmosu a coś co sprawdza się w wielu krajach :d

albo sobie kpisz albo ostatnią zimę spędziłaś na malediwach, bo wiesz, w niektórych miejscach było -10 i zamiecie śnieżne :d
w ogóle wtf twoje argumenty są tak absurdalne ze dziwie się że na nie odpowiadam xD
Zakładamy burki!

-10? Czasem i -20 się zdarza, mnie taka pogoda nie przeszkadza, mogę spacerować (czego nie lubię), ale większość ludzi wtedy stara się nie zamarznąć Co rozumiem, mnie pogoda taka jak teraz nastraja tylko do zamknięcia się w lodówce.
Stary 2014-06-11, 12:22   #126
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Jak ktos pracuje na cały etat w innym mieście czasem nadgodziny plus studia to taki jeden dzien pomógłby mi w utrzymywanie kontaktów. A tak nigdy nie miałam dla nikogo czasu. Dla kogoś moze to być śmieszne dla mnie nie było,szkoda,że tak ciężko to niektórym zrozumieć...
powiedz mi, dziewczynko, w jaki sposób czynne sklepy w niedziele przeszkadzają ci w wyjściu z przyjaciółką do parku albo w pojechaniu do rodziny? bo nie rozumiem?
chyba że stwierdzisz zaraz że wszyscy z rodziny i znajomych pracują w galeriach od 7 do 21 bez ani jednej niedzieli w roku wolnej, to sorry
Stary 2014-06-11, 12:24   #127
201604280909
Konto usunięte

Cytat:
ja proponuję np prawo szariatu, skoro nie jest to abstrakcyjny pomysł wzięty z kosmosu a coś co sprawdza się w wielu krajach :d

w ogóle wtf twoje argumenty są tak absurdalne ze dziwie się że na nie odpowiadam xD
Twoje argumenty również do mnie nie przemawiają Zwłascza,że Ty nie dyskutujesz tylko atakujesz próbując ośmieszyć mnie,
wyluzuj dziewczyno to tylko wizaż

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-11, 12:24   #128
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Nie trzeba robić studiów, pracy i nadgodzin, wtedy ma się czas dla przyjaciół i rodziny I jak już drabineczka zauwazyła:

Cytat:
powiedz mi, dziewczynko, w jaki sposób czynne sklepy w niedziele przeszkadzają ci w wyjściu z przyjaciółką do parku albo w pojechaniu do rodziny? bo nie rozumiem?
chyba że stwierdzisz zaraz że wszyscy z rodziny i znajomych pracują w galeriach od 7 do 21 bez ani jednej niedzieli w roku wolnej, to sorry
Cała Twoja rodzina i przyjaciele pracują akurat w sklepach, w niedzielę i nikt nie ma czasu? Ciekawe
Stary 2014-06-11, 12:24   #129
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Podejrzewam, że jest to kwestia organizacji czasu własnego a nie złego społeczeństwa, które ma czelność! w niedzielę zrobić zakupy.

Znam dziesiątki ludzi na pełnym etacie, ze studiami zaocznymi na karku (uwaga, mają zjazdy również w niedziele!) i po tychże zajęciach sunęli do sklepu. Bo A- w tygodniu mieli nadgodziny, B- nauka do zaliczeń, C- jak już udało się mieć wolny weekend to niedzielę spędzali w ciasnym busie wracając od rodziców. Kierowca był w pracy. Bezczelny.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 12:26   #130
Pani_Ka19
Raczkowanie

Cytat:
Normalny argument mówiący o tym,że moja propozycja wolnego dnia w tygodniu to nie abstrakcyjny wymysł wzięty z kosmosu a sposób,który sie sprawdza w wielu krajach. W dodatku kilka dekad temu u nas nd były wolne.

Argument o wyprowadzce pozostawie bez komentarza.

Listopad marzec?
Spędzasz czas z najbliższymi znajomymi w domu, na spacerze w parku, wspolne bieganie z np przyjaciółką,odwiedzic rodzinę w innym mieście.

Czym? Zakładamy, że niedziela to dzień wolny więc autobusów i tym podobnych też nie ma.

Dla mnie może być i ta środa, chodzi mi o jeden konkretny dzień wolny dla zdecydowanej wiekszości. Jeśli chodzi o głód to można zrobić zakupy wcześniej, a jak dziecko Ci zachoruje to nie powiesz"ej Ty choroba, dziś masz wolne przecież jest niedziela, przyjdź jutro" Choroby napady itp to czynniki niezależne od nas. Myślałam że to oczywista oczywistość
Czym? Zakładamy, że niedziela to dzień wolny więc autobusów i tym podobnych też nie ma.

Oczywistość, jasne. Ale chodzi mi o to, że są ludzie, którzy nie mają możliwości zrobić zakupów w inny dzień jak tylko w dzień wolny. A jak mi dziecko rozsypie mleko to też nie powiem mu ' no sorry, ale dzisiaj mleka nie pijesz. Poczekasz sobie do jutra'.

Poza tym jak się szuka pracy to od razu napisane są wymagania, więc nie rozumiem w czym problem. Nikt nikogo siłą nie zmusza do podpisania umowy. Problem z dyspozycyjnością w weekendy? Zostają urzędy, ewentualnie urząd pracy
Pani_Ka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 12:27   #131
Kretka666
Zakorzenienie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4683793 1]Podejrzewam, że jest to kwestia organizacji czasu własnego a nie złego społeczeństwa, które ma czelność! w niedzielę zrobić zakupy.

Znam dziesiątki ludzi na pełnym etacie, ze studiami zaocznymi na karku (uwaga, mają zjazdy również w niedziele!) i po tychże zajęciach sunęli do sklepu. Bo A- w tygodniu mieli nadgodziny, B- nauka do zaliczeń, C- jak już udało się mieć wolny weekend to niedzielę spędzali w ciasnym busie wracając od rodziców. Kierowca był w pracy. Bezczelny.[/QUOTE]

Właśnie, pociągi, mzki w niedzielę też by nie prądziły, nie? To w końcu też praca, nie jest pracą życia lub śmierci jak lekarz czy policjant, więc przemieszczamy się na nóżkach Studia w niedzielę też odpadają, wykładowcy też ludzie, mają wolne.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani_Ka19 Pokaż wiadomość
Poza tym jak się szuka pracy to od razu napisane są wymagania, więc nie rozumiem w czym problem. Nikt nikogo siłą nie zmusza do podpisania umowy. Problem z dyspozycyjnością w weekendy? Zostają urzędy, ewentualnie urząd pracy
Stary 2014-06-11, 12:27   #132
201604280909
Konto usunięte

Cytat:
Nie podoba mi sie sposób w jaki rozmawiasz ze mną, wiec nie odpisuj na moje posty. Dziewczynko
Stary 2014-06-11, 12:34   #133
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Nie podoba mi sie sposób w jaki rozmawiasz ze mną, wiec nie odpisuj na moje posty. Dziewczynko
A nie możesz zignorować irytujących cię postów i odpowiedzieć na konkretne pytania?

Jak potrzebowałam/chciała, zawsze byłam w stanie znaleźć czas dla bliskich, bo byli moim priorytetem. Czasem trzeba poświęcić się, a nie naród, żeby poradzić sobie z swoimi problemami...
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 12:35   #134
201604280909
Konto usunięte

Cytat:

Oczywistość, jasne. Ale chodzi mi o to, że są ludzie, którzy nie mają możliwości zrobić zakupów w inny dzień jak tylko w dzień wolny. A jak mi dziecko rozsypie mleko to też nie powiem mu ' no sorry, ale dzisiaj mleka nie pijesz. Poczekasz sobie do jutra'.

Dla mnie jest to probem, ale nie chce mi sie tłumaczyć znowu tego samego. To jest tylko i wyłącznie moja opinia tak chciałabym aby nd byla ustawowo wolna, nie rozumiem tego naskakiwania na mnie, bo dyskusją(z niektórymi) na ten temat nazwać nie mogę.

Nie jestem specjalistą od logistyki ,wiec nie zastanawiam się co z pociagami, autobusami,mlekiem dla dziecka itd, bo ja z tego nie korzystam(póki co), dla najwazniejszych osob czas sie znajdzie,ale byc aktywnym również towarzysko jest o wiele trudniej. Niby mozna,ale ja nie jestem kobieta orkiestra jak wiekszość wizażanek

Edytowane przez 201604280909
Czas edycji: 2014-06-11 o 12:39
Stary 2014-06-11, 12:42   #135
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Niby mozna,ale ja nie jestem kobieta orkiestra jak wiekszość wizażanek
Nas twoje żądania zmusiłyby do bycia kobietami orkiestrami, bo zdezorganizowałyby to, co same zaplanować potrafimy. Mamy konflikt
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 12:45   #136
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
sorry, ale nadgodziny czy studia to nie jest jakiś obowiązek. chcesz utrzymywać kontakty z rodziną - możesz z czegoś zrezygnować. tak samo nie musisz korzystać z usług czy kupować cokolwiek w niedzielę.
podajesz bezsensowne argumenty jak np. z zakupami robionymi przez internet, bo zwyczajnie mnóstwo miast nie ma opcji dowozu.

a już w ogóle z punktu widzenia ekonomii to kiepski pomysł.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 12:48   #137
Pani_Ka19
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie jest to probem, ale nie chce mi sie tłumaczyć znowu tego samego. To jest tylko i wyłącznie moja opinia tak chciałabym aby nd byla ustawowo wolna, nie rozumiem tego naskakiwania na mnie, bo dyskusją(z niektórymi) na ten temat nazwać nie mogę.

Nie jestem specjalistą od logistyki ,wiec nie zastanawiam się co z pociagami, autobusami,mlekiem dla dziecka itd, bo ja z tego nie korzystam(póki co), dla najwazniejszych osob czas sie znajdzie,ale byc aktywnym również towarzysko jest o wiele trudniej. Niby mozna,ale ja nie jestem kobieta orkiestra jak wiekszość wizażanek
Nikt tu nie chce Cię obrażać. Spokojnie

No widzisz, Ty nie jesteś kobieta orkiestra no i nie musisz. Ale np mi też niespecjalnie by się chciało zasuwać późnymi wieczorami do sklepu. Też chciałabym raz na rok wyjść do kina, teatru czy na kręgle, a niestety dla większości tylko w niedzielę jest możliwość. Jeśli chodzi o znajjomych to też nie chcę z nimi siedzieć w domu, bo tu spędzam wystarczająco dużo czasu. Na spacer też nie zawsze chce się iść. więc te bary, kawiarnie itp są moim zdaniem potrzebne.
Stary 2014-06-11, 12:50   #138
gregggy
Przyczajenie

Ja myślę, że przez jeden dzień w tygodniu można byłoby wytrzymać gdyby sklepy, galerie były zamknięte. Nie mówię tu o usługach-kawiarnie, kina itd. Nie wierzę, że nie można byłoby tak zorganizować zakupów aby ten jeden dzień był wolny. Może w końcu ludzie zaczęliby inaczej spędzać niedziele, niż chodzenie po galeriach. Np rodzinki wędrują po galeriach w niedziele bo nie potrafią inaczej spędzać ze sobą czasu, nie mają o czym rozmawiać....Zakupy są więc lepszą opcją...wtedy niekoniecznie trzeba się wysilać na rozmowę.
I nie wierzę, że NIEDZIELA TO JEDYNA możliwość na zrobienie zakupów...bo w tygodniu kompletnie nie ma na to czasu...
Stary 2014-06-11, 12:52   #139
Pani_Ka19
Raczkowanie

Nie narzucajmy nikomu swojej wiary.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-11, 12:54   #140
201604181004
Konto usunięte

Smiech na sali. Wiekszosc chce prace od pon do pt od 8 do 16 ale podejrzewam ze gdyby kazdy tak pracowal to bylyby ogromne protesty pt otworzcie galerie w weekendy i niech beda dluzej czynne...

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Greggy spoko mozemy sie zamienic studiami i praca to zobaczysz ze tak jest.
Stary 2014-06-11, 13:01   #141
gregggy
Przyczajenie

Nie musiałabym się zamieniać. Studiowałam równocześnie dwa kierunki dziennie i pracowałam równocześnie. Nie byłoby dla mnie problemem gdyby w niedziele galerie, sklepy były zamknięte Rozumiem jednak, że ktoś może mieć inne zdanie na ten temat. Każdy też inaczej organizuje sobie czas.
Stary 2014-06-11, 13:01   #142
Rena
Zakorzenienie

a nie mozesz po prostu jesc w pracy posilkow i robic zakupow na kilka dni? Zawsze mnie dziwia ludzie, ktorzy sie objadaja po pracy a 8 godzin jak nie dluzej sa glodni.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 13:05   #143
201607141620
Konto usunięte

Mieszkam w kraju, gdzie sklepy są zamknięte w niedziele i powiem wam, że to czasami jest tak irytujące, że szok. W ciągu tygodnia po pracy (9-18 lub 19) biegiem szybko po podstawowe zakupy i do domu by obiad o godzinie 20-21 zjeść. Czasu na większe zakupy nie ma, chyba że wezmę wolny dzień. Jedynie dałoby się właśnie w niedzielę jechać, ale wszystko pozamykane.
Nie wydaje mi się, żeby to było dobre rozwiązanie. Skrócenie ilości godzin pracy w niedzielę tak, ale całkowite zamknięcie sklepów już niekoniecznie.
201607141620 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 13:06   #144
skazana_na_bluesa
.

mnie tam rybka w kwestii galerii. zresztą, nieźle się uparłyście na te konkretne galerie, a przecież w mniejszych miastach ich nie uświadczysz.

jeśli uważasz, że ludzie nagle mieliby nagle o czym rozmawiać to myślę, że jesteś trochę naiwna. wątpię, żeby rodzice pomyśleli o jakiejś rozrywce dla dzieci, prędzej sami posadziliby tyłek przed tv/komputerem.

osobiście cieszę się, że nie ma wolnego dnia w tygodniu, bo bym cholery dostała. dodatkowo prowadzę dziwny tryb życia, więc zdarza mi się robić późno w nocy zakupy w hipermarkecie całodobowym. co zabawne, nie jestem w tym odosobniona, więc jednak coś jest na rzeczy.

Cytat:
Napisane przez gregggy Pokaż wiadomość
Ja myślę, że przez jeden dzień w tygodniu można byłoby wytrzymać gdyby sklepy, galerie były zamknięte. Nie mówię tu o usługach-kawiarnie, kina itd. Nie wierzę, że nie można byłoby tak zorganizować zakupów aby ten jeden dzień był wolny. Może w końcu ludzie zaczęliby inaczej spędzać niedziele, niż chodzenie po galeriach. Np rodzinki wędrują po galeriach w niedziele bo nie potrafią inaczej spędzać ze sobą czasu, nie mają o czym rozmawiać....Zakupy są więc lepszą opcją...wtedy niekoniecznie trzeba się wysilać na rozmowę.
I nie wierzę, że NIEDZIELA TO JEDYNA możliwość na zrobienie zakupów...bo w tygodniu kompletnie nie ma na to czasu...
Cytat:
Nie musiałabym się zamieniać. Studiowałam równocześnie dwa kierunki dziennie i pracowałam równocześnie. Nie byłoby dla mnie problemem gdyby w niedziele galerie, sklepy były zamknięte Rozumiem jednak, że ktoś może mieć inne zdanie na ten temat. Każdy też inaczej organizuje sobie czas.

Stary 2014-06-11, 13:12   #145
Rilla82
Zakorzenienie

No i gdyby faktycznie pozamykać sklepy w niedziele, część ich pracowników straciłaby pracę. Ciekawe, czy wówczas oddawaliby się z radością zimowemu joggingowi na łonie rodziny?

Edytowane przez Rilla82
Czas edycji: 2014-06-11 o 13:13
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 13:18   #146
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
No i gdyby faktycznie pozamykać sklepy w niedziele, część ich pracowników straciłaby pracę. Ciekawe, czy wówczas oddawaliby się z radością zimowemu joggingowi na łonie rodziny?
pewnie część osób miałaby zimowy biwak na łonie natury, bo rachunki same się nie zapłacą

Stary 2014-06-11, 13:22   #147
201604280909
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
sorry, ale nadgodziny czy studia to nie jest jakiś obowiązek. chcesz utrzymywać kontakty z rodziną - możesz z czegoś zrezygnować. tak samo nie musisz korzystać z usług czy kupować cokolwiek w niedzielę.
podajesz bezsensowne argumenty jak np. z zakupami robionymi przez internet, bo zwyczajnie mnóstwo miast nie ma opcji dowozu.

a już w ogóle z punktu widzenia ekonomii to kiepski pomysł.
Zgadzam się, z punktu ekonomii w tym momecie byłaby katastrofa, nie stać nas.

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Nas twoje żądania zmusiłyby do bycia kobietami orkiestrami, bo zdezorganizowałyby to, co same zaplanować potrafimy. Mamy konflikt
Mamy, jakie nie byłoby rozwiązanie ktoś na tym ucierpi.
Cytat:
Nikt tu nie chce Cię obrażać. Spokojnie

No widzisz, Ty nie jesteś kobieta orkiestra no i nie musisz. Ale np mi też niespecjalnie by się chciało zasuwać późnymi wieczorami do sklepu. Też chciałabym raz na rok wyjść do kina, teatru czy na kręgle, a niestety dla większości tylko w niedzielę jest możliwość. Jeśli chodzi o znajjomych to też nie chcę z nimi siedzieć w domu, bo tu spędzam wystarczająco dużo czasu. Na spacer też nie zawsze chce się iść. więc te bary, kawiarnie itp są moim zdaniem potrzebne.
Rozumiem, dla niektórych nd jest jedynym dniem gdzie mogą wyjść do ludzi,kupic prezent.
Cytat:

Cytat:
Nie narzucajmy nikomu swojej wiary.
Może coś przeoczyłam,ale nigdzie nie było mówione o przynależności do jakiejkolwiek wiary.

Cytat:
Napisane przez DarcAngael Pokaż wiadomość
Mieszkam w kraju, gdzie sklepy są zamknięte w niedziele i powiem wam, że to czasami jest tak irytujące, że szok. W ciągu tygodnia po pracy (9-18 lub 19) biegiem szybko po podstawowe zakupy i do domu by obiad o godzinie 20-21 zjeść. Czasu na większe zakupy nie ma, chyba że wezmę wolny dzień. Jedynie dałoby się właśnie w niedzielę jechać, ale wszystko pozamykane.
Nie wydaje mi się, żeby to było dobre rozwiązanie. Skrócenie ilości godzin pracy w niedzielę tak, ale całkowite zamknięcie sklepów już niekoniecznie.
Mieszkałam w kraju,gdzie taki system funkcjonuje i uważam,że to dobry pomysł, gdybym pracowała w nd to nie narzekałabym
Stary 2014-06-11, 13:22   #148
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariuszowa Pokaż wiadomość
A ja odpowiem z perspektywy dziecka...
Moi rodzice całe życie pracowali i nadal pracują w godzinach od 7 do 15, od 16 do 22, od 22 do 6, albo po 12 godz, czasem po 16, w weekendy, święta i wakacje. Było ciężko. Moich rodziców nigdy nie było na dniach rodziny, dniu matki czy ojca w szkole. Na żadnym rozpoczęciu czy zakończeniu roku szkolnego, gdy inne dzieci były z rodzicami. Nie mieli czasu bo pracowali. Po prostu oni mijali sie w drzwiach, a ja razem z nimi.
I jestem w czasie zakładania rodziny, wiem, że przyszły mąż będzie pracował po 12 albo 16 h na dobę, ale ja postanowiłam miec czas dla swojego dziecka. Praca nie jest wszystkim. A wiem jak czuje się przedszkolak, który na dniu matki mówi wierszyk do obcych pań, bo mama dziś poszła rano do pracy i wróci w nocy.
Na pewno nie można odmówić Ci racji, jednak wiesz, lepiej mieć tę matkę chociażby wieczorem lub w weekendy niż rozmawiać z nią przez skype ponieważ pracuje poza krajem. Nie dla przyjemności czy nauki języka przecież

Co do otwartych w niedzielę sklepów, to dałabym radę bez nich wytrzymać ten jeden dzień ale wtedy wolałabym aby na co dzień były otwarte chociaż do 22 zamiast 21 bo zazwyczaj nie wyrabiam się z zakupami w takim układzie. Tak, wiem, że zamknięcie sklepu o 22 nie znaczy dla pracowników opuszczenie pracy o tej 22, niestety.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-06-11 o 13:26
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 13:33   #149
201607111042
Konto usunięte

Tak szczerze to ja kompletnie nie rozumiem ludzi, którzy uważają, że jeden konkretny dzień powinien być wolny dla wszystkich. Jak im się poda argument, że zgodnie z logiką w ten jeden konkretny dzień powinny być też zamknięte szpitale, to od razu się słyszy nieśmiertelne "a bo to co innego". No ludzie. Z czym wszyscy się zgodzimy, to chyba to, że każdy powinien mieć jakiś dzień w tygodniu wolny, dla zdrowia fizycznego chociażby, a czy to będzie niedziela czy czwartek czy środa, niech zadba o to sam. Nie wiem, po co uszczęśliwiać wszystkich na siłę.

Odnośnie tematu wątku, to ja wolałabym pracować w elastycznych godzinach, choć wiadomo, że na ogół łatwiej coś zaplanować jak się pracuje od 8 do 16. Nie znoszę po prostu takiej rutyny i co poradzę, chociaż nie przeczę, że punkt widzenia może mi się zmienić, jak już założę rodzinę i w ogóle zacznę jakąś poważniejszą pracę.
201607111042 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 13:35   #150
laisla
Zakorzenienie

A to prawda, ważne aby mieć jakiś dzień wolny i niekoniecznie musi to być niedziela. Jednak w naszym kraju tradycyjnie przyzwyczajono się do tej niedzieli, pewnie ze względu na rodzinną wizytę w kościele
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości