Pomoc w wyborze komputera/laptopa - ZBIORCZY! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-25, 19:49   #121
Ccarolinaa
Zakorzenienie

Dot.: Który laptop lepszy, proszę o radę ;)?

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
kwestia przeglądarki i szybkości Twojego łącza, przepustowości może troszkę też ale nie sądzę. jakiej używasz przeglądarki?
Przeglądarka - Internet Explorer 11, sprawdziłam moje ip szybkość 10,86 mb/s czyli może wolno chodzić? coś mogę poprawić?
Stary 2014-06-25, 19:51   #122
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ccarolinaa Pokaż wiadomość
Przeglądarka - Internet Explorer 11, sprawdziłam moje ip szybkość 10,86 mb/s czyli może wolno chodzić? coś mogę poprawić?
zmienić przeglądarkę po pierwsze mimo, że explorera już nieco poprawili to nadal totalne dno i 10 metrów mułu. Maxthon albo Mozilla. Ściągnij sobie
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 19:54   #123
Ccarolinaa
Zakorzenienie

Cytat:
zmienić przeglądarkę po pierwsze mimo, że explorera już nieco poprawili to nadal totalne dno i 10 metrów mułu. Maxthon albo Mozilla. Ściągnij sobie
Ok ściągam zaraz Mozille dzięki
Stary 2014-06-25, 19:59   #124
pffe
BAN stały

nie ma za co
Stary 2014-06-25, 20:10   #125
Ccarolinaa
Zakorzenienie

Zainstalowałam mozilla firefox 30.0 mam nadzieję że będzie lepiej

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Kurcze faktycznie chodzi jakby lepiej a czy norton internet security może zwalniać laptopa? na razie go wyłączyłam, miałam go już zainstalowanego
Stary 2014-06-26, 07:36   #126
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Kurcze faktycznie chodzi jakby lepiej a czy norton internet security może zwalniać laptopa? na razie go wyłączyłam, miałam go już zainstalowanego
jak dla mnie Mozilla nadaje się do sprawdzenia składni xmla, a tak poza tym to się nie nadaje do niczego, żywię jakąś nie do końca uzasadnioną nienawiść do lisa. Bo to niezła przeglądarka.

Maxthon jest super, ma miliardy bajerów, ale nie jest ani szczególnie szybki, ani szczególnie dobry poza wciskającą w fotel wygodą użycia.

Ja najbardziej lubię chrome.

A Norton prawie na pewno muli Ci komputer. Odradzałabym jednak całkowite zaprzestanie użytkowania xD

Edytowane przez nosferatku
Czas edycji: 2014-06-26 o 07:38
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 08:55   #127
pffe
BAN stały

Cytat:

usuń nortona i zainstaluj AVG albo avasta.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez nosferatku Pokaż wiadomość
jak dla mnie Mozilla nadaje się do sprawdzenia składni xmla, a tak poza tym to się nie nadaje do niczego, żywię jakąś nie do końca uzasadnioną nienawiść do lisa. Bo to niezła przeglądarka.

Maxthon jest super, ma miliardy bajerów, ale nie jest ani szczególnie szybki, ani szczególnie dobry poza wciskającą w fotel wygodą użycia.

A Norton prawie na pewno muli Ci komputer. Odradzałabym jednak całkowite zaprzestanie użytkowania xD
chrome to pożeracz ram-u to raz a dwa po ostatnich aktualizacjach ma zwisy i to baaardzo wkurzające. Dlatego zaprzestałam używania chrome a do sprawdzania kodów stron internetowych to się używa przynajmniej trzech różnych przeglądarek żeby się upewnić czy się nie rozjeżdża i ewentualnie to naprawić

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

a i używanie nortona raz włączonego a raz nie nie ma całkowicie sensu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 11:26   #128
Ccarolinaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nosferatku Pokaż wiadomość

Ok dziękuje za opinie w takim razie zaraz usuwam Nortona
Cytat:
usuń nortona i zainstaluj AVG albo avasta.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

chrome to pożeracz ram-u to raz a dwa po ostatnich aktualizacjach ma zwisy i to baaardzo wkurzające. Dlatego zaprzestałam używania chrome a do sprawdzania kodów stron internetowych to się używa przynajmniej trzech różnych przeglądarek żeby się upewnić czy się nie rozjeżdża i ewentualnie to naprawić

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

a i używanie nortona raz włączonego a raz nie nie ma całkowicie sensu.
Dzięki mi mozilla śmiga bardzo dobrze o wiele lepiej chodzi internet więc przy niej pozostanezainstaluje Avast
Stary 2014-06-26, 12:08   #129
Wolha
Zadomowienie

Polecam AVG, zamiast Avasta, ciut lepszy wg mnie. Poza tym komputer jest nowy i nienajgorszy więc tak czy siak nie powinien mulić z żadnym antywirusem.

A Chrom to lipa

Wolha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 14:36   #130
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wolha Pokaż wiadomość
Polecam AVG, zamiast Avasta, ciut lepszy wg mnie. Poza tym komputer jest nowy i nienajgorszy więc tak czy siak nie powinien mulić z żadnym antywirusem.

A Chrom to lipa
AVG ma tą samą bazę wirusów co Avast, kwestia pożeracza ram-u a w zasadzie nawet przy nowych laptopach lepiej od początku sobie nie zasyfiać
Stary 2014-07-01, 08:56   #131
Munkaa
Zakorzenienie

Dot.: Pomoc w wyborze komputera/laptopa - ZBIORCZY!

Dziewczyny, czy uważacie, że laptopy Toshiba są awaryjne?
jak z jakością?
macie je długi czas?
chodzi mi o konkretny model, ma fajne wnętrze, ale trochę dygam jak z jakością wykonania http://www.mediamarkt.pl/zabrze/note...-1h9,id-905034
dzisiaj wybiorę między tym, a Dellem - http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...-w8.bhtml#opis jest trochę słabszy, ale znów podobno te lapsy są bezawaryjne

już chyba wszystkich prosiłam o rady, więc i tu proszę
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-01, 16:20   #132
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy uważacie, że laptopy Toshiba są awaryjne?
jak z jakością?
macie je długi czas?
chodzi mi o konkretny model, ma fajne wnętrze, ale trochę dygam jak z jakością wykonania http://www.mediamarkt.pl/zabrze/note...-1h9,id-905034
dzisiaj wybiorę między tym, a Dellem - http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...-w8.bhtml#opis jest trochę słabszy, ale znów podobno te lapsy są bezawaryjne

już chyba wszystkich prosiłam o rady, więc i tu proszę
nie wyświetlają się te strony
ogólnie z awaryjnością zależy od modelu a nie od firmy. Miałam toshibę 7 lat i nic jej się nie działo, ale dla mnie "nic się nie działo" może znaczyć co innego niż dla Ciebie bo ja sobie wszystko sama zrobię przy komputerze, typu wymiana ram, czy postawienie systemu od nowa, moje laptopy nie lądują w serwisie bo sobie radzę. Wylądowałby tylko jakby np. miała dysk uszkodzony, żeby mi na gwarancji wymienili, bo po co mam płacić za nowy jak sami mi włożą nowy za darmo.
Stary 2014-07-01, 16:42   #133
Munkaa
Zakorzenienie

wróciłam do domu z Dellem, oby służył
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 11:13   #134
Lynn
Zakorzenienie

Potrzebuję szybką poradę: który będzie lepszy?
http://allegro.pl/laptop-lenovo-g510...387807555.html czy http://www.sferis.pl/p/261803-laptop...-dvd-win8.html

Jestem raczej mało wymagającym użytkownikiem- laptop służy mi do przeglądania stron, oglądania filmów, słuchania muzyki.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 15:49   #135
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Potrzebuję szybką poradę: który będzie lepszy?
http://allegro.pl/laptop-lenovo-g510...387807555.html czy http://www.sferis.pl/p/261803-laptop...-dvd-win8.html

Jestem raczej mało wymagającym użytkownikiem- laptop służy mi do przeglądania stron, oglądania filmów, słuchania muzyki.
ten pierwszy.
Stary 2014-08-23, 10:09   #136
pink_peony
Raczkowanie

Macbook Pro czy laptop ?

Witam.

Za rok wybieram sie na studia ( chce iść na uniwersytet ekonomiczny , informatyka i ekonometria ) i stoje przed wyborem dość poważnym gdyz pieniadze nie są małe a chce miec dosc dobry sprzet do pracy na kierunku.
Chcialabym poznać wasze opinie na temat Mac Book pro , jak się na nim pracuje , czy wydajny , czy nadaje sie do pracy studenta. Jeśli nie , jakie dobre laptopy możecie polecic. Zalezy mi głownie na tym by nie zawieszał się system ( na asusie i samsungu jest to standard i strasznie to przeszkadza ) . Dodam że nie jestem osobą grającą w gry , wiec brak możliwosci grania w różne gry nie jest dla mnie problemem.
Dziękuje z góry za opinie ( jeśli jest juz podobny wątek proszę podlinkować , ja nic nie znalazłam podobnego )

Pozdrawiam
pink_peony jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-23, 10:30   #137
imperfect_girl
Raczkowanie

Dot.: Macbook Pro czy laptop ?

Osobiście od dwóch lat używam MacBooka Pro. Jestem programistką i marketingowcem, pracuję głównie z tekstami, internetem i prezentacjami, oprócz tego bloguję. System jest niesamowicie wydajny, ale uczciwie - wydanie kasy na MacBooka po to, by był to komputer "na studia" albo maszyna do pisania to strata pieniędzy. To bardzo zaawansowany sprzęt, mający ogromne możliwości - wykorzystuję je przy grach i przy tworzeniu grafiki, rownież trójwymiarowej.

Myślę, że dla Twoich potrzeb odpowiedniejsze byłby jednak komputer z Windowsem. Warto zwrócić uwagę na firmę Dell.
imperfect_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-24, 07:21   #138
pink_peony
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedź na pewno jeszcze przegladne inne oferty
Stary 2014-08-24, 10:10   #139
Gosiu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez imperfect_girl Pokaż wiadomość
Osobiście od dwóch lat używam MacBooka Pro. Jestem programistką i marketingowcem, pracuję głównie z tekstami, internetem i prezentacjami, oprócz tego bloguję. System jest niesamowicie wydajny, ale uczciwie - wydanie kasy na MacBooka po to, by był to komputer "na studia" albo maszyna do pisania to strata pieniędzy. To bardzo zaawansowany sprzęt, mający ogromne możliwości - wykorzystuję je przy grach i przy tworzeniu grafiki, rownież trójwymiarowej.

Myślę, że dla Twoich potrzeb odpowiedniejsze byłby jednak komputer z Windowsem. Warto zwrócić uwagę na firmę Dell.
Zgadzam się
Ja co prawda nie mam MacBooka, ale iMaca, to wypowiem się o samym systemie. Jest stabilny, nie wiesza się, ostatnio wyszedł nowy system za darmo. Do grafiki idealny.
Ale co do użytkowania standardowego to faktycznie lepiej Windows. Bo taniej no i ciągle jest problem z dostępnością wielu programów, możliwe, że na specjalistycznych studiach będzie to przeszkadzać...
Gosiu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 13:36   #140
201610310857
Konto usunięte

Posiadam Della i Imaca. Wczesniej mialam lenovo i to byly najlepsze laptopy. Dell sie scina, zamula, mimo, ze mam nie wiele aplikacji, programow i plikow. jedyny plus jest taki, ze po zalaniu go pol litrem herbaty odkad wysechl, dziala. Na lenovo nigdy sie to nie zdarzalo. Natomiast MAC, co tu duzo mowic, szybki i sprawny. takze, jesli laptop to tylko lenovo
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-29, 09:14   #141
PaniWa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
Posiadam Della i Imaca. Wczesniej mialam lenovo i to byly najlepsze laptopy. Dell sie scina, zamula, mimo, ze mam nie wiele aplikacji, programow i plikow. jedyny plus jest taki, ze po zalaniu go pol litrem herbaty odkad wysechl, dziala. Na lenovo nigdy sie to nie zdarzalo. Natomiast MAC, co tu duzo mowic, szybki i sprawny. takze, jesli laptop to tylko lenovo
A może masz po prostu dużo tzw. "crapware", czyli softu od producenta, który mocno zżera zasoby? Miałam tak kiedyś na HP - pomimo 8GB ram i dobrego procesora lubił "zmulić". Postawienie czystego systemu pomogło

Problem możesz mieć z uczelnią, która pewnie wszystko ma postawione na oprogramowaniu M$ - co prawda są zamienniki i nie tak trudno się przestawić, ale to zawsze jakaś "trudność"
Mogę polecić szczerze jakiegoś Della, bo sprzęt naprawdę niezłej jakości. Wielu pewnie poleciłoby Ci HP albo Sony - ja odradzam. W przypadku pierwszego strasznie głośno chodzą niektóre modele - Technologia "HP CoolSense - czyli wiatrak cały czas chodzi na maksymalnych obrotach", a Sony... Nie ufam firmom, które robią telewizory, laptopy, telefony itd...

Edytowane przez PaniWa
Czas edycji: 2014-08-29 o 09:16
PaniWa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 13:48   #142
pink_peony
Raczkowanie

Dziekuje za cenne rady. U mnie były głownia Asusy i Samsung ( zawód totalny ). Cały czas było zawieszanie się komputera a jak pobrał aktualizacje na samsunga ( mam z tamtego roku ) to pobieral z 2 dni to potem komputer mulił cały czas. Czytałam że MAC ma dobry system który sie nie wiesza , ze dlugo mozna dzialac na komputerze na jednym zasilaniu ( po jednym doładowaniu , można zapomniec gdzie sie ma ładowarkę ) . Mam plany isc na IiE wiec nie wiem jak to będzie, ale widzę że co do DELL to opinie są podzielone
Pozdrawiam
Stary 2014-09-06, 11:12   #143
gisiaa
Przyczajenie

Laptop
gisiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-10, 16:51   #144
honey92
Raczkowanie

Hej!
Zamierzam kupić laptopa i jestem kompletnie zielona w tym temacie
Laptopa będę używać głownie w domu do: przeglądania stron internetowych, oglądania filmów, słuchania muzyki, pisania prac na studia, proste prezentacje multimedialne. Czasem zdarza mi się obrabianie zdjęć czy tworzenie grafiki.
Co do ceny - myślę, że do 2000zł.

Czy możecie coś polecić?
honey92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 17:31   #145
bosman69
BAN stały

Cytat:
Napisane przez honey92 Pokaż wiadomość
Hej!
Zamierzam kupić laptopa i jestem kompletnie zielona w tym temacie
Laptopa będę używać głownie w domu do: przeglądania stron internetowych, oglądania filmów, słuchania muzyki, pisania prac na studia, proste prezentacje multimedialne. Czasem zdarza mi się obrabianie zdjęć czy tworzenie grafiki.
Co do ceny - myślę, że do 2000zł.

Czy możecie coś polecić?
a wielkośc ekranu?
Lenovo G510

ASUS R510CC
Acer v3-371
bosman69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-15, 16:10   #146
honey92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bosman69 Pokaż wiadomość
a wielkośc ekranu?
Lenovo G510

ASUS R510CC
Acer v3-371
Przepraszam, że dopiero odpowiadam.
Wielkość ekranu, hmm, standardowa Nie potrafię określić.
Zaraz przejrzę Twoje propozycje.
honey92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-17, 12:29   #147
blue houdini
Raczkowanie

Cześć!
Potrzebuję laptopa, a maksymalna cena, którą chcę na niego przeznaczyć to 3 tys zł. Może być więcej, ale sprzęt musi być naprawdę genialny.
Najważniejsze jest dla mnie, żeby był lekki (wielkość nie jest już dla mnie tak istotna) z długo trzymającą baterią (4-5 h minimum) i w miarę szybkim procesorem, ale bez szaleństw.
Laptop jest przede wszystkim narzędziem pracy - piszę na nim, wykonuję obliczenia w prostym programie statystycznym, Excelu, no nic nadzwyczajnego. Do tego oglądanie filmów, Internet, itp.
Myślałam o MacBooku, ale jest strasznie drogi, a ja nie mam jakichś ogromnych wymagań co do sprzętu.

"Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię, to na człowieka, potem znów na świnię i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać, kto jest kim."

Edytowane przez blue houdini
Czas edycji: 2014-09-17 o 12:30
blue houdini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 23:59   #148
bosman69
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blue houdini Pokaż wiadomość
Cześć!
Potrzebuję laptopa, a maksymalna cena, którą chcę na niego przeznaczyć to 3 tys zł. Może być więcej, ale sprzęt musi być naprawdę genialny.
Najważniejsze jest dla mnie, żeby był lekki (wielkość nie jest już dla mnie tak istotna) z długo trzymającą baterią (4-5 h minimum) i w miarę szybkim procesorem, ale bez szaleństw.
Laptop jest przede wszystkim narzędziem pracy - piszę na nim, wykonuję obliczenia w prostym programie statystycznym, Excelu, no nic nadzwyczajnego. Do tego oglądanie filmów, Internet, itp.
Myślałam o MacBooku, ale jest strasznie drogi, a ja nie mam jakichś ogromnych wymagań co do sprzętu.
ACER V3-572G
Lenovo IdeaPad Y510P
Lenovo Z 710
Dell Inspiron 7737
bosman69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-22, 12:12   #149
ZachariaszNowakowski
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blue houdini Pokaż wiadomość
Cześć!
Asus ux32la wydaje sie idealny do twoich potrzeb
Stary 2014-09-22, 14:01   #150
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ZachariaszNowakowski Pokaż wiadomość
Asus ux32la wydaje sie idealny do twoich potrzeb
No sorry ale za tą cenę wyrwiesz lapka za 1800 zł z tymi samymi podzespołami. Tyle, że to będzie notebook ani ultra i będzie miał 15,6" a nie 13,3". Ale spoko, narażajmy się bez sensu na koszty
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości