|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
KasiaMagda wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia i udanych wakacji korzystajcie!! Dobrze ze zatrucie już poszło
)) Tynka achh ten zus jak człowiek spóźni się z jedną opłatą to wielkie halo robią a teraz jak mają Tobie wypłacać chorobowe to im się coś nie zgadza , Nie dajcie się ,oni szukają kasy wszędzie gdzie się tylko da! No i miłego weekendu bo zapowiada się dobrze Och dżisasss bułki z jagodami i jeszcze mi powiedz że z posypką na górze moja ciocia takie robiła są przepyszne OkoPani no tak dzisiaj gra Italia więc nawet nie pytam komu kibicujecie hehSwoją drogą to taka lipa ze te mecze tak późno lecą… wszystko przez tą strefę czasową…. Co do hust to też czytałam o tej Natibabe i ma sama dobre opinie, bardziej się przymierzam do elastycznej bo od małego chcę nosić ja dziecko a jak podrośnie do 8-9kg to sprzedamy tą chustę (albo zostawie dla nastepnego bejbika) i kupimy nosidełko dla Tż'ta bo dla mnie to już będzie za duży ciężar Co wy laski tak pieczecie non stop My niedawno wróciliśmy z włoskiego i po lekcji zajechaliśmy do wloskiej knajpy coś zjeść więc jestem obżarta tż'ta wyprawiłam do pracy więc leże i pachnę totalnie mi się dzisiaj nic nie chce:/
|
#122 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Natalya, ja sama z siebie nikomu nie kibicuje, jestem mało meczowa
będzie tez kilka koleżanek z pracy wiec poplotkujemy ![]() ja się obzarlam tez, pierwszy raz w ciąży chyba... normalnie jakby mój zoladek dnia nie miał teraz cierpie i przysięgam sobie, ze to się nie powtorzy mam pytanie do dziewczyn, które sa na l4 a wyjezdzaja... nie wiecie jak to wygląda z zusowymi kontrolami? tzn. ja planowałam od początku lipca isc na l4 a w lipcu wlasnie wyjezdzamy do It. nie wiecie, jak to wygląda gdyby akurat przydazyla się zusowa kontrola? albo czy Zus w ogole robi kontrole przez pierwszy miesiąc (kiedy teoretycznie placi nam jeszcze pracodawca)?
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słomko ![]() u nas dziś na obiad makaron ze szpinakiem, paluszki rybne i mizeria --> danie dla leni ![]() Tynko, kciuki za ZUSowe odpytywanki ![]() OkoPani nic nie mów o kontrolach.. mi lekarz wystawia zwolnienie i tam wpisuje adres z dowodu (Olsztyn), a ja teraz mieszkam w Łodzi.. mam nadzieję , że nikt tego nie kontroluje. Po za tym mam na zwolnieniu wpisane, że chory może chodzić więc nie muszę być w domu non stop (tak to rozumiem) Edytowane przez siasiolka Czas edycji: 2014-06-14 o 17:12 |
|
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
ja też właśnie piekę, ciekawe czy wyjdzie, bo z tego przepisu pierwszy raz:
http://www.mojewypieki.com/przepis/c...nka,-najlepsze
|
|
#125 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
Niech się tak nie zapętla w smutku, mnie to zawsze ciągnie w dół i motam się dniami w takim stanie, ciężko samej wyjść a wyciągnięta dłoń, mimo dobrych chęci, zostaje pogryziona. Ale przyznam, że potrzebuję 'czasem takiego czasu', deszczu, koca, zamknięcia, melancholii, wspomnień...
Edytowane przez slomka Czas edycji: 2014-06-14 o 17:14 |
|
|
|
|
#126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chustę wbrew pozorom szybko idzie się nauczyć wiązać. Na początek najlepsze elastyczne. Jesli nosidła, to tylko ergonomiczne albo typu mei tai. Odradzam nosidła, w których dziecko wisi
Sposób na drogie paliwo Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2014-06-14 o 17:23 |
|
|
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
siasiol, nie załamuj
a co do tego chodzenia na l4 obczajalam w necie i wszędzie sa informacje, ze to, ze można chodzic oznacza, ze można wychodzić "do apteki i po chleb" qrcze. spytam mojej dr co ona na to...
|
#128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak dziecko starsze, to kupić nosidło tatusiowi - niech dźwiga ![]() Też potwierdzam, że świetna opcja na wypady do lasu a nawet w góry - wszędzie, gdzie z wózkiem się nie da (w zeszłym roku byliśmy z prawie dwulatkiem na Sarniej Skałce - tata niósł w nosidle, mama piersią na górze napoiła ).
|
|
#129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie zapętlam się w smutku.. po prostu regeneruję się w ciszy (to trochę tak jakbym miała za dużo bodźców i musiała przez chwilę się wyciszyć aby nie zwariować). Jest mi dobrze.. z domownikami gramy w monopoly, chodzimy na spacery pod parasolem, jemy na ławce w parku poznańską bułę i popijamy kefirem, czytamy książki i czujemy przyjemne wyciszenie.. |
|
|
|
|
#130 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiele moich koleżanek chustę kupiło dopiero przy drugim dziecku, bo łatwiej gonić za starszakiem z dzieckiem w chuście niż w wózku ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
|
|
#131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na druczku jest "adres zamieszkania". Ja tego nie dopatrzyłam, lekarz poprosił mnie o DO i taki mi wpisali... nie sądziłam, że muszę to poprawiać bo nie wiedziałam, że mogę spodziewać się jakiejś kontroli. ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- to cenna informacja |
|
|
|
|
#132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#133 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
![]() co do pluszaków z bijącym sercem czytałam gdzieś o owieczce a takowym serduchem, gdzies na wizażowych wątkach, też mnie to zaciekawiło
Edytowane przez slomka Czas edycji: 2014-06-14 o 17:40 |
|
|
|
|
#134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Tak wygląda
ciekawe jak smakuje, narazie gorące
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Dziewczyny, nie uwierzycie. Udało się mi w końcu męża namówić na zwiedzanie sklepu i macanie wózków ![]() Wieczorem wybieramy się na pizzę, tak mam na nią ochotę, że dwie na miejscu pewnie zjem ![]() W pracy w dalszym ciągu młyn, więc ostatnio dość rzadko się udzielam ![]() W rossmanie widziałam przecenę na białe pieluszki pampers za 90 sztuk - 54 złote przy regularnej cenie 70. kusi, ale myślę, że na taki zakup troszkę za wcześnie i boję się, że mojemu Dzidziulkowi nie będą pasowały. Dostałam dzisiaj od TŻ-ta prezent. Mikser, ależ z niego romantyk Ależ się rozpisałam, przepraszam, że tylko o sobie. Biorę się teraz za nadrabianie nowego wątku. A i jeszcze bym zapomniała. Mój mężulo dostał wczoraj pierwszego kopniaczka od synka i poźniej brzucha wycałował
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Dziewczyny
|
|
|
|
#138 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam się sobotnio i dziękuję za wczorajsze wyjaśnienie donośnie do oficjalnego zamknięcia wątku
Właśnie wróciliśmy od rodziców TŻ oboje objedzeni jak bąki i obładowani kobiałkami truskawek. Chyba zrobię pierwsze w życiu dżemy, bo tyle ich jest.Cytat:
Cytat:
Kasiamagda, samych szczęśliwych dni u boku Męża. Najlepszego! Ściskam!
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Lilotka dzwoń do tej położnej zobaczysz co ona Ci powie
![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Agnieszka hehe od tego się zaczyna macanko ,sprawdzanie cen itp itd Ja osobiście uważam że te zakupy wyprawkowe są mega ! Dają mi tyle radości Siasiolka take it easy ![]() OkoPani Duża populacja włochów w Krakowie? Musi być mega atmosfera co Ja pamiętam jak byliśmy dwa lata temu w czasie euro w Polsce(dokładnie w Poznaniu) o matko ta atmosfera pełno kibiców super!
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam kazała leżeć i wziąć magnez a jak mi nie przejdzie do wieczora mam jechać do szpitala.
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- musze kupić moskitiere na okna i drzwi na ogród bo oszaleje chyba… co otworze okno czy drzwi to od razu tyle much wlatuje i to tych wielkich że mnie chyba szlag jasny trafi… potem mi srają wszędzie mendy jedne
|
|
#142 |
|
in the dark of night
|
Lilotka, ja też leżę, spracowałam się jak dzik dzisiaj
Daj znać jak się czujesz jakby co ![]() Koralinka
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie mamuśki, pochłoneły mnie przetwory ...
Właśnie zdałam sobie sprawę, że jestem z bardzo nielicznych kobiet na wątku, które nie znają płci dzidziolka w brzuszku hmm :/ |
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położna powiedziała, że te bóle mogą być spowodowane rozciąganiem sie więzadeł, powiedziała też, że teraz dziecko bardzo szybko rośnie i się rozpycha, więc ma prawo boleć, ale jakbym zauważyła coś bardziej niepokojącego mam jechać to obadać do szpitala.
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Lilotka polez kochana chociaz/czasami lepiej jechac na ip.
Line daj przepisa. Pochwal sie jak wyszlo. ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Hehe Lilotka Ciebie po tabletkach pali, pomysl co jest po kroplówkach
|
#146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
a o kroplówce nie myślę nawet, bo by mi chyba skóra zlazła :/Nie martw się kochana, jak tylko uznam, że nie jest lepiej pojadę. |
||
|
|
|
#147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko jak ją zrobić? Ja w życiu żadnych dżemów nie robiłam, a rady mojej babci są mniej więcej takie: weź truskawki, nie za dużo, dodaj cukru na oko i jak będą miały dobrą konsystencję to przełóż do słoiczka. TADAM i jest dżemik! ![]() Lolitko, trzymam kciuki by ból przeszedł
|
|
#148 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
![]() Powiem Ci, że babcie zawsze na oko chyba robią i przekazują przepisy, moja też tak ma co miałam jeszcze, aha, ja lubię ogólnie przepisy bez żelfixów itp. użelaczy, więc z tego będę robić ale tak symbolicznie, bo mam aż 8 truskawkowych wielkich słoików od mamy, a jeszcze śliwkowe chce, a konfitury wiśniowe do omletów, maliny do herbaty (nie wspomnę o ogórkach, pomidorach - przecierach itp. nie słodkich rzeczach...)
|
|
|
#149 |
|
Rozeznanie
|
Zmieniłam koncepcję, bo po konsultacjach z mamą przestraszyłam się tego kremu karpatkowego. Tak że zrobiłam zwykłego biszkopta z truskawkami i galaretką
Ale i tak pycha ![]() Lilotka, leż grzecznie Patrzyłam właśnie na pierwszą stronę, Tobie jeszcze lekarz nie mówił nic o płci, czy gdzieś mi to umknęło? Właśnie doczytałam, że nie wiesz na 100%
Edytowane przez line_87 Czas edycji: 2014-06-14 o 21:11 |
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie tam jest pusto...
Lilotka wpisac chlopca ? ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- U mnie pyrkota rosołek na jutro i szamam truskawy.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

))
moja ciocia takie robiła są przepyszne
heh
teraz cierpie i przysięgam sobie, ze to się nie powtorzy 

jak na przykład dziecko zaśnie w nim to w chuście niepostrzeżenie nie zmienimy położenia z pleców na brzuch bo jednak trzeba ją rozwiązać itd a przy nosidełku jest to jeden ruch tylko .. ale sama też nie wiem