Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-14, 15:46   #121
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

KasiaMagda wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia i udanych wakacji korzystajcie!! Dobrze ze zatrucie już poszło ))

Tynka achh ten zus jak człowiek spóźni się z jedną opłatą to wielkie halo robią a teraz jak mają Tobie wypłacać chorobowe to im się coś nie zgadza , Nie dajcie się ,oni szukają kasy wszędzie gdzie się tylko da! No i miłego weekendu bo zapowiada się dobrze Och dżisasss bułki z jagodami i jeszcze mi powiedz że z posypką na górze moja ciocia takie robiła są przepyszne

OkoPani no tak dzisiaj gra Italia więc nawet nie pytam komu kibicujecie heh
Swoją drogą to taka lipa ze te mecze tak późno lecą… wszystko przez tą strefę czasową….
Co do hust to też czytałam o tej Natibabe i ma sama dobre opinie, bardziej się przymierzam do elastycznej bo od małego chcę nosić ja dziecko a jak podrośnie do 8-9kg to sprzedamy tą chustę (albo zostawie dla nastepnego bejbika) i kupimy nosidełko dla Tż'ta bo dla mnie to już będzie za duży ciężar

Co wy laski tak pieczecie non stop ja na dzień ojca (specjalnie dla Tż'ta) chcę upiec dla niego sernik bo wiem że uwielbia musze tylko podejść do kumpeli po moje przepisy bo ostatnio pożyczała i jeszcze mi ich nie oddała… swoją drogą nie cierpie się prosić o swoje rzeczy …

My niedawno wróciliśmy z włoskiego i po lekcji zajechaliśmy do wloskiej knajpy coś zjeść więc jestem obżarta tż'ta wyprawiłam do pracy więc leże i pachnę totalnie mi się dzisiaj nic nie chce:/

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 15:58   #122
OkoPani
Wtajemniczenie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Natalya, ja sama z siebie nikomu nie kibicuje, jestem mało meczowa ale smiesznie będzie na znajomych patrzeć (w większości Wlosi) jak się tym meczem rajcują będzie tez kilka koleżanek z pracy wiec poplotkujemy

ja się obzarlam tez, pierwszy raz w ciąży chyba... normalnie jakby mój zoladek dnia nie miał teraz cierpie i przysięgam sobie, ze to się nie powtorzy

mam pytanie do dziewczyn, które sa na l4 a wyjezdzaja... nie wiecie jak to wygląda z zusowymi kontrolami? tzn. ja planowałam od początku lipca isc na l4 a w lipcu wlasnie wyjezdzamy do It. nie wiecie, jak to wygląda gdyby akurat przydazyla się zusowa kontrola? albo czy Zus w ogole robi kontrole przez pierwszy miesiąc (kiedy teoretycznie placi nam jeszcze pracodawca)?
Stary 2014-06-14, 16:04   #123
siasiolka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Siasiolka, a to taki generalny spadek formy psychicznej niewiadomodlaczego, czy coś Cię martwi?
wiesz co... jestem przemęczona, trochę zestresowana, a i pogoda taka melancholijna.. nie siedzę w kącie, nie beczę ale nie mam ochoty na dłuższe plotki i śmiechy po ból brzucha.. robię obiadek, czytam książkę, regeneruję siły i niebawem do Was wracam

Słomko widziałam wczoraj, że pisałyście o przepisie na tartę z serkiem mascarpone i truskawkami/malinami.. mogłabyś zarzucić linkiem do tego cuda?

u nas dziś na obiad makaron ze szpinakiem, paluszki rybne i mizeria --> danie dla leni

Tynko, kciuki za ZUSowe odpytywanki

OkoPani nic nie mów o kontrolach.. mi lekarz wystawia zwolnienie i tam wpisuje adres z dowodu (Olsztyn), a ja teraz mieszkam w Łodzi.. mam nadzieję , że nikt tego nie kontroluje. Po za tym mam na zwolnieniu wpisane, że chory może chodzić więc nie muszę być w domu non stop (tak to rozumiem)

Edytowane przez siasiolka
Czas edycji: 2014-06-14 o 16:12
siasiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 16:09   #124
Katrina2000
Raczkowanie

ja też właśnie piekę, ciekawe czy wyjdzie, bo z tego przepisu pierwszy raz:
http://www.mojewypieki.com/przepis/c...nka,-najlepsze
Stary 2014-06-14, 16:10   #125
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez siasiolka Pokaż wiadomość
wiesz co... jestem przemęczona, trochę zestresowana, a i pogoda taka melancholijna.. nie siedzę w kącie, nie beczę ale nie mam ochoty na dłuższe plotki i śmiechy po ból brzucha.. robię obiadek, czytam książkę, regeneruję siły i niebawem do Was wracam

Słomko widziałam wczoraj, że pisałyście o przepisie na tartę z serkiem mascarpone i truskawkami/malinami.. mogłabyś zarzucić linkiem do tego cuda?

u nas dziś na obiad makaron ze szpinakiem, paluszki rybne i mizeria --> danie dla leni
pendze, lecem, minuteczka ło tu

Niech się tak nie zapętla w smutku, mnie to zawsze ciągnie w dół i motam się dniami w takim stanie, ciężko samej wyjść a wyciągnięta dłoń, mimo dobrych chęci, zostaje pogryziona. Ale przyznam, że potrzebuję 'czasem takiego czasu', deszczu, koca, zamknięcia, melancholii, wspomnień...

Edytowane przez slomka
Czas edycji: 2014-06-14 o 16:14
slomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 16:22   #126
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lunnas Pokaż wiadomość
Ja też myślałam o chuście, ale też o nosidełkach bo podobno są wygodniejsze jak na przykład dziecko zaśnie w nim to w chuście niepostrzeżenie nie zmienimy położenia z pleców na brzuch bo jednak trzeba ją rozwiązać itd a przy nosidełku jest to jeden ruch tylko .. ale sama też nie wiem
W chuście można nosić dziecko od urodzenia właściwie,a w nosidełku (tak przynajmniej kojarzę) dopiero, gdy trzyma główkę, czyli najwcześniej jak ma3-4 miesiące.
Chustę wbrew pozorom szybko idzie się nauczyć wiązać. Na początek najlepsze elastyczne.
Jesli nosidła, to tylko ergonomiczne albo typu mei tai. Odradzam nosidła, w których dziecko wisi

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2014-06-14 o 16:23
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 16:29   #127
OkoPani
Wtajemniczenie

siasiol, nie załamuj zawsze wpisują z dowodu? czy tylko Twój? jaki to ma sens wpisywać adres z dowodu skoro pracuje i rozliczam się w Krk a nie w 3city? ehh. może jakiś wniosek później trzeba im wyslac? czy jak?

a co do tego chodzenia na l4 obczajalam w necie i wszędzie sa informacje, ze to, ze można chodzic oznacza, ze można wychodzić "do apteki i po chleb"
qrcze. spytam mojej dr co ona na to...
Stary 2014-06-14, 16:29   #128
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Ja miałam chustę elastyczną. Wojtuś miał paskudne kolki i rzeczywiście w chuście szybciej się uspokajał. Tyle, ze ja miałam problemy z kręgosłupem i takie noszenie wcale mi nie pomagało.

Ze względu na mój kręgosłup nie bardzo chciałam, żeby przyzwyczajał się do noszenia. U mnie nie sprawdziło się to, ze z dzieckiem na brzuchu mogę sprzątac, gotować i robić cuda wianki. Młody często wybudzał sieprzy próbie wsadzenia go do łóżeczka. Jeśli bardzo potrzebował bliskości często rozbierałam się do połowy, żeby czuł ciepło mojego ciała i mocno przytulałam w łóżku. Ale np gdy byliśmy na wakacjach jeździliśmy sobie na taką dziką plażę. Podjeżdżało się samochodem, a potem szło 1, 5 km przez las, wtedy chusta sprawdzało się fanatastycznie. Wszelkie spacery nad morzem... super. Tam już wózek nie wjedzie.

IMO, do użytku na co dzień- dla mnie nie. Doraźnie- tak.
Najlepiej zacząć nosić dziecko w chuście od urodzenia, bo raz, że dziecko wtedy bardzo potrzebuje (bliskości mamy), dwa, że kręgosłup przyzwyczajony do dźwigania kolejnych kilogramów.
A jak dziecko starsze, to kupić nosidło tatusiowi - niech dźwiga
Też potwierdzam, że świetna opcja na wypady do lasu a nawet w góry - wszędzie, gdzie z wózkiem się nie da (w zeszłym roku byliśmy z prawie dwulatkiem na Sarniej Skałce - tata niósł w nosidle, mama piersią na górze napoiła).
Stary 2014-06-14, 16:31   #129
siasiolka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
pendze, lecem, minuteczka ło tu

Niech się tak nie zapętla w smutku, mnie to zawsze ciągnie w dół i motam się dniami w takim stanie, ciężko samej wyjść a wyciągnięta dłoń, mimo dobrych chęci, zostaje pogryziona. Ale przyznam, że potrzebuję 'czasem takiego czasu', deszczu, koca, zamknięcia, melancholii, wspomnień...
dziękuję

nie zapętlam się w smutku.. po prostu regeneruję się w ciszy (to trochę tak jakbym miała za dużo bodźców i musiała przez chwilę się wyciszyć aby nie zwariować). Jest mi dobrze.. z domownikami gramy w monopoly, chodzimy na spacery pod parasolem, jemy na ławce w parku poznańską bułę i popijamy kefirem, czytamy książki i czujemy przyjemne wyciszenie.. dziękuję za troskę.. jesteś kochana
Stary 2014-06-14, 16:34   #130
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Isgaard Pokaż wiadomość
Wczoraj bylam na mieście na małe zakupy i w pewnym momencie zauważyłam kobietę która miała w chuście malucha i wózek dla bliźniaków pchała przed sobą. To jest dopiero wyczyn mieć 3 maluchów. Nigdy się nie zastanawiałam jak to rozgryźć logistycznie a ta pani tak sobie fajnie poradziła.
Podziw dla tej pani!
Wiele moich koleżanek chustę kupiło dopiero przy drugim dziecku, bo łatwiej gonić za starszakiem z dzieckiem w chuście niż w wózku

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
w nocy natrafiłam na takie cóś http://allegro.pl/sterntaler-przytul...279737977.html
muszę się w tym rozczytać...
widziałam na necie, że w Danii są przytulanki z odgłosami szumiącej krwi i super uspakajają dziecko...
Wiem, że koleżanka miałą takie coś i była zadowolona.
Stary 2014-06-14, 16:36   #131
siasiolka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OkoPani Pokaż wiadomość
siasiol, nie załamuj zawsze wpisują z dowodu? czy tylko Twój? jaki to ma sens wpisywać adres z dowodu skoro pracuje i rozliczam się w Krk a nie w 3city? ehh. może jakiś wniosek później trzeba im wyslac? czy jak?

a co do tego chodzenia na l4 obczajalam w necie i wszędzie sa informacje, ze to, ze można chodzic oznacza, ze można wychodzić "do apteki i po chleb"
qrcze. spytam mojej dr co ona na to...
nie.. nie zawsze wpisują z dowodu...
na druczku jest "adres zamieszkania". Ja tego nie dopatrzyłam, lekarz poprosił mnie o DO i taki mi wpisali... nie sądziłam, że muszę to poprawiać bo nie wiedziałam, że mogę spodziewać się jakiejś kontroli.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Wiem, że koleżanka miałą takie coś i była zadowolona.
to cenna informacja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-14, 16:37   #132
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Ja to Wam co niektorym zazdroszcze zamilowania do gotowania, ja gotuje, bo musze, nie sprawia mi to duzej frajdydzis zrobilam salatke jarzynowa, bo TZ sie chcialo, krupnik z mysla o sobie i Mateuszku i TZ jeszcze goloneczke wlasnie palaszuje
Ja mam tak samo. gotuję, bo muszę. Nawet nie żebym nie umiała, ale jak już to wolę ciasta robić. Nawet bardziej wymyślne, choć częśto poprzestaję na starych wypróbowanych przepisach, które są tanie i szybkie
Stary 2014-06-14, 16:39   #133
slomka
in the dark of night

Cytat:
dziękuję

nie zapętlam się w smutku.. po prostu regeneruję się w ciszy (to trochę tak jakbym miała za dużo bodźców i musiała przez chwilę się wyciszyć aby nie zwariować). Jest mi dobrze.. z domownikami gramy w monopoly, chodzimy na spacery pod parasolem, jemy na ławce w parku poznańską bułę i popijamy kefirem, czytamy książki i czujemy przyjemne wyciszenie.. dziękuję za troskę.. jesteś kochana
a to źle zrozumiałam, am sory

co do pluszaków z bijącym sercem czytałam gdzieś o owieczce a takowym serduchem, gdzies na wizażowych wątkach, też mnie to zaciekawiło

Edytowane przez slomka
Czas edycji: 2014-06-14 o 16:40
slomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 16:40   #134
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
OkoPani nic nie mów o kontrolach.. mi lekarz wystawia zwolnienie i tam wpisuje adres z dowodu (Olsztyn), a ja teraz mieszkam w Łodzi.. mam nadzieję , że nikt tego nie kontroluje. Po za tym mam na zwolnieniu wpisane, że chory może chodzić więc nie muszę być w domu non stop (tak to rozumiem)
Ja w pierwszej ciązy miałam zwolnienie praktycznie od początku (z powodu plamień). Adres zamieszkania tez inny niż na zwolnieniu (zameldowania). Żadnej kontroli nie było.
Stary 2014-06-14, 16:41   #135
Katrina2000
Raczkowanie

Tak wygląda ciekawe jak smakuje, narazie gorące
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140614_173514.jpg (141,0 KB, 25 załadowań)
Stary 2014-06-14, 16:57   #136
agnieszkakr1987
Raczkowanie

Witam i melduję swoją obecność w III części mam październikowych.

Dziewczyny, nie uwierzycie. Udało się mi w końcu męża namówić na zwiedzanie sklepu i macanie wózków I mój typ z Riko Nano zmienił się na Tako Moonlight . Szukałam u wujka google ile takie cudo kosztuje i ceny wahały się od 2000 wzwyż. Zależy mi na opcji 3 w 1. U nas w sklepie stacjonarnym 1500 ze wszystkim. Oglądałam też łóżeczka, kołderki, kocyki, materacyki....... Ogarnął mnie zakupowy zawrót głowy. Chyba wchodzę w fazę wicia gniazdka dla mojego małego szkraba. Nic nie kupiliśmy, ale mąż zaspokoił moje pragnienia

Wieczorem wybieramy się na pizzę, tak mam na nią ochotę, że dwie na miejscu pewnie zjem

W pracy w dalszym ciągu młyn, więc ostatnio dość rzadko się udzielam Przyjdą wakacje już niedługo, to wszystko myślę się zmieni i więcej czasu będę miała na małe ploteczki

W rossmanie widziałam przecenę na białe pieluszki pampers za 90 sztuk - 54 złote przy regularnej cenie 70. kusi, ale myślę, że na taki zakup troszkę za wcześnie i boję się, że mojemu Dzidziulkowi nie będą pasowały.

Dostałam dzisiaj od TŻ-ta prezent. Mikser, ależ z niego romantyk

Ależ się rozpisałam, przepraszam, że tylko o sobie. Biorę się teraz za nadrabianie nowego wątku.

A i jeszcze bym zapomniała. Mój mężulo dostał wczoraj pierwszego kopniaczka od synka i poźniej brzucha wycałował
Stary 2014-06-14, 17:02   #137
Lilotka
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Dziewczyny brzuch mnie boli po lewej stronie, taka jakby kolka i nie wiem co robić?

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 17:38   #138
Koralinka86
Raczkowanie

Witam się sobotnio i dziękuję za wczorajsze wyjaśnienie donośnie do oficjalnego zamknięcia wątku Właśnie wróciliśmy od rodziców TŻ oboje objedzeni jak bąki i obładowani kobiałkami truskawek. Chyba zrobię pierwsze w życiu dżemy, bo tyle ich jest.

Cytat:
Napisane przez OkoPani Pokaż wiadomość
mam pytanie do dziewczyn, które sa na l4 a wyjezdzaja... nie wiecie jak to wygląda z zusowymi kontrolami? tzn. ja planowałam od początku lipca isc na l4 a w lipcu wlasnie wyjezdzamy do It. nie wiecie, jak to wygląda gdyby akurat przydazyla się zusowa kontrola? albo czy Zus w ogole robi kontrole przez pierwszy miesiąc (kiedy teoretycznie placi nam jeszcze pracodawca)?
OkoPani, polecam lekturę: http://www.zus.pl/pliki/poradniki/po...20zwolnien.pdf tutaj jest wszystko wyjaśnione i rzekomo można wyjechać trzeba jedynie zgłosić fakt zmiany miejsca pobytu pracodawcy. Kontrola też się może zdarzyć nawet wtedy, gdy za zwolnienie płaci pracodawca, właśnie na jego życzenie.

Cytat:
nie.. nie zawsze wpisują z dowodu...
na druczku jest "adres zamieszkania". Ja tego nie dopatrzyłam, lekarz poprosił mnie o DO i taki mi wpisali... nie sądziłam, że muszę to poprawiać bo nie wiedziałam, że mogę spodziewać się jakiejś kontroli.
Adres na zwolnieniu powinien być adresem zamieszkania, czyli miejsca gdzie przebywacie codziennie. Ja mam inny adres w dowodzie, a mieszkam na innej ulicy, także podaje adres ten, na którym mieszkam i pod ten adres może przyjść kontrola. Co do kontroli, ja jestem na zwolnieniu od 6 lutego i odpukać jeszcze żadnej nie miałam.

Kasiamagda, samych szczęśliwych dni u boku Męża. Najlepszego!

Ściskam!
Koralinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 18:12   #139
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Lilotka dzwoń do tej położnej zobaczysz co ona Ci powie

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Agnieszka hehe od tego się zaczyna macanko ,sprawdzanie cen itp itd Ja osobiście uważam że te zakupy wyprawkowe są mega ! Dają mi tyle radości

Siasiolka take it easy

OkoPani Duża populacja włochów w Krakowie? Musi być mega atmosfera co
Ja pamiętam jak byliśmy dwa lata temu w czasie euro w Polsce(dokładnie w Poznaniu) o matko ta atmosfera pełno kibiców super!

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-06-14, 18:16   #140
Lilotka
Zakorzenienie

Dzwoniłam kazała leżeć i wziąć magnez a jak mi nie przejdzie do wieczora mam jechać do szpitala.

Paulina
Stary 2014-06-14, 18:20   #141
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Dzwoniłam kazała leżeć i wziąć magnez a jak mi nie przejdzie do wieczora mam jechać do szpitala.
no to leż kochana leż oby się obyło bez wizyt w szpitalu

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

musze kupić moskitiere na okna i drzwi na ogród bo oszaleje chyba… co otworze okno czy drzwi to od razu tyle much wlatuje i to tych wielkich że mnie chyba szlag jasny trafi… potem mi srają wszędzie mendy jedne

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-06-14, 18:30   #142
slomka
in the dark of night

Lilotka, ja też leżę, spracowałam się jak dzik dzisiaj Daj znać jak się czujesz jakby co

Koralinka truskaweczkiiiii Super, mi się marzą powidła śliwkowe i dżem rabarbar+truskawki, może zrobię 3-4 słoiczki tego z rabarbarem bo w zwykłe truskawki zaopatrzy mnie mamucha
Stary 2014-06-14, 18:37   #143
Mixi89
Raczkowanie

Witajcie mamuśki, pochłoneły mnie przetwory ...
Właśnie zdałam sobie sprawę, że jestem z bardzo nielicznych kobiet na wątku, które nie znają płci dzidziolka w brzuszku hmm :/
Mixi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 18:39   #144
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Lilotka, ja też leżę, spracowałam się jak dzik dzisiaj Daj znać jak się czujesz jakby co

Koralinka truskaweczkiiiii Super, mi się marzą powidła śliwkowe i dżem rabarbar+truskawki, może zrobię 3-4 słoiczki tego z rabarbarem bo w zwykłe truskawki zaopatrzy mnie mamucha
slomka Dam, dam, jak narazie gębę mi pali po magnezie. Wydaje się, że jest troche lepiej, ale się nie ruszam więc może dlatego Położna powiedziała, że te bóle mogą być spowodowane rozciąganiem sie więzadeł, powiedziała też, że teraz dziecko bardzo szybko rośnie i się rozpycha, więc ma prawo boleć, ale jakbym zauważyła coś bardziej niepokojącego mam jechać to obadać do szpitala.

Paulina
Stary 2014-06-14, 18:46   #145
nowa8686
Zakorzenienie

Lilotka polez kochana chociaz/czasami lepiej jechac na ip.

Line daj przepisa. Pochwal sie jak wyszlo.

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Hehe Lilotka Ciebie po tabletkach pali, pomysl co jest po kroplówkach

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 18:52   #146
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mixi89 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki, pochłoneły mnie przetwory ...
Właśnie zdałam sobie sprawę, że jestem z bardzo nielicznych kobiet na wątku, które nie znają płci dzidziolka w brzuszku hmm :/
Ja też nie znam na 100 %

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Lilotka polez kochana chociaz/czasami lepiej jechac na ip.

Line daj przepisa. Pochwal sie jak wyszlo.

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Hehe Lilotka Ciebie po tabletkach pali, pomysl co jest po kroplówkach
Pali mnie bo juz 4 wszamałam a o kroplówce nie myślę nawet, bo by mi chyba skóra zlazła :/
Nie martw się kochana, jak tylko uznam, że nie jest lepiej pojadę.

Paulina
Stary 2014-06-14, 19:37   #147
Koralinka86
Raczkowanie

Cytat:

Truskawki + rabarbar= wielka pyszota
Tylko jak ją zrobić? Ja w życiu żadnych dżemów nie robiłam, a rady mojej babci są mniej więcej takie: weź truskawki, nie za dużo, dodaj cukru na oko i jak będą miały dobrą konsystencję to przełóż do słoiczka. TADAM i jest dżemik! a jak pytam o szczegóły to mówi, że ona zawsze na oko robi

Lolitko, trzymam kciuki by ból przeszedł
Koralinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 20:01   #148
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez Koralinka86 Pokaż wiadomość
Truskawki + rabarbar= wielka pyszota
Tylko jak ją zrobić? Ja w życiu żadnych dżemów nie robiłam, a rady mojej babci są mniej więcej takie: weź truskawki, nie za dużo, dodaj cukru na oko i jak będą miały dobrą konsystencję to przełóż do słoiczka. TADAM i jest dżemik! a jak pytam o szczegóły to mówi, że ona zawsze na oko robi

Lolitko, trzymam kciuki by ból przeszedł
ło stąd
Powiem Ci, że babcie zawsze na oko chyba robią i przekazują przepisy, moja też tak ma
co miałam jeszcze, aha, ja lubię ogólnie przepisy bez żelfixów itp. użelaczy, więc z tego będę robić ale tak symbolicznie, bo mam aż 8 truskawkowych wielkich słoików od mamy, a jeszcze śliwkowe chce, a konfitury wiśniowe do omletów, maliny do herbaty (nie wspomnę o ogórkach, pomidorach - przecierach itp. nie słodkich rzeczach...)

Stary 2014-06-14, 20:01   #149
line_87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Line daj przepisa. Pochwal sie jak wyszlo
Zmieniłam koncepcję, bo po konsultacjach z mamą przestraszyłam się tego kremu karpatkowego. Tak że zrobiłam zwykłego biszkopta z truskawkami i galaretką Ale i tak pycha

Lilotka, leż grzecznie Patrzyłam właśnie na pierwszą stronę, Tobie jeszcze lekarz nie mówił nic o płci, czy gdzieś mi to umknęło? Właśnie doczytałam, że nie wiesz na 100%

Edytowane przez line_87
Czas edycji: 2014-06-14 o 20:11
line_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 20:09   #150
nowa8686
Zakorzenienie

No wlasnie tam jest pusto...
Lilotka wpisac chlopca ?

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

U mnie pyrkota rosołek na jutro i szamam truskawy.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości