Winietki czy nie? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-22, 09:30   #121
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Dot.: Winietki czy nie?

My rezygnujemy z zawieszek właśnie z powodów praktycznych. Szkoda mi czasu na ich wiązanie i zakładanie na każdą butelkę tylko po to, by przy pierwszym kieliszku były zdjęte. Byłam na weselu, gdzie PM wymyśliła sobie wierszyki w 3 wersjach i była wielce zawiedziona, że zawieszki walały się na stołach. Nie pomogły jej rymy częstochowskie

Z prezentów dla gości też rezygnujemy.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-22, 13:13   #122
gramwzielone
Wtajemniczenie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5775331 1]My rezygnujemy z zawieszek właśnie z powodów praktycznych. Szkoda mi czasu na ich wiązanie i zakładanie na każdą butelkę tylko po to, by przy pierwszym kieliszku były zdjęte. Byłam na weselu, gdzie PM wymyśliła sobie wierszyki w 3 wersjach i była wielce zawiedziona, że zawieszki walały się na stołach. Nie pomogły jej rymy częstochowskie

Z prezentów dla gości też rezygnujemy.[/QUOTE]
Dokładnie tak, para młoda zamiast skupić się na rzeczach ważnych, rozmysla nad taką bzdurą jak zawieszka, projektuje grafikę, tworzy wiersze, po czym taka rzecz ląduje w śmieciach albo zasmieca stół.
Już lepiej ten czas i energię spożytkować na dekorację stołu- zostaje przez całe wesele na stole, jest widoczna zarówno na zdjęciach jak i filmie, współtworzy ogólny klimat wesela .

Co zresztą na tych zawieszkach można odkrywczego wymyślić? Poza imionami, datą, zachęta do picia i zabawy w formie wierszowanej lub nie? Poza tym najwazniejsze żeby wódka była DOBREJ JAKOŚCI i ZIMNA - wtedy i wyłącznie wtedy goście są zadowoleni.
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-22, 13:19   #123
mmagduszka
Rozeznanie

Dokładnie. My jeszcze rozważaliśmy wydrukowanie menu z rozkładem godzinowym planowanych posiłków. To myślę że jest akurat całkiem w porządku bo można sobie rozplanować czy siedzieć i czekac na ciepłe danie czy zjeść jakieś zimne przekąski, wyjść na fajkę etc.
Stary 2016-03-22, 18:24   #124
visionAM
Zakorzenienie

Tak, ja też planuję menu wiele to ułatwia
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-22, 18:43   #125
maciagutek
Przyczajenie

menu zdecydowanie tak! co do zawieszek na alkohol, to faktycznie mogą walać się po stole, ale z drugiej strony dodają uroku stołowi, gdy już pozostaną tylko dekoracje kwiatowe, stąd moje rozważania. rymowane wierszyki nie są moją bajką, ale zawieszki z kwiecistym wzorem dodają uroku weselu (chyba się powtarzam), jest cieplejsze. ech, muszę to przemyśleć. tj. MUSIMY
maciagutek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-22, 20:20   #126
pestycyda
Zakorzenienie

Ja też chcę menu
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-23, 07:23   #127
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciagutek Pokaż wiadomość
menu zdecydowanie tak! co do zawieszek na alkohol, to faktycznie mogą walać się po stole, ale z drugiej strony dodają uroku stołowi, gdy już pozostaną tylko dekoracje kwiatowe, stąd moje rozważania. rymowane wierszyki nie są moją bajką, ale zawieszki z kwiecistym wzorem dodają uroku weselu (chyba się powtarzam), jest cieplejsze. ech, muszę to przemyśleć. tj. MUSIMY
To już chyba lepiej zamówić naklejki na butelki Zawieszki rozrzucone po stole to wg mnie żaden urok bardziej niepotrzebny chaos i nieład. Jak Ci kwiaty nie wystarcza to możesz też postawić świece na stole
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-24, 10:35   #128
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maciagutek Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc, to chyba raczej subiektywne wrażenie, że zawieszki na alkohol mają wpływ na klimat i ogólny wygląd sali, bo:
1. Są za małe i wiszą dodatkowo na butelkach, które stoją pojedynczo na stołach. Patrząc z daleka na salę i tak ich nie widać. Musiałyby mieć wielkość przynajmniej kartki z zeszytu, by zwracaly na siebie uwagę i były widoczną częścią ogólnej dekoracji.
2. KIEDY mają robić ten klimat, skoro w jakieś 15 minut od wejścia gości na salę i tak nie ma ich na butelkach?
3. Bardzo nieładnie wygląda to gdy na stołach są śmieci, warto by kelnerzy zwracali uwagę ze trzeba zbierać porzucone zawieszki i wyrzucać (aczkolwiek mogą się bać ze popsują w ten sposób dekorację)
Żeby nie było ze jestem negatywnie nastawiona. Pytałam koleżanek z pracy i ogólna opinia jest taka, ze każda z nas niby była na weselu gdzie były zawieszki, ale i tak żadna nie pamięta na którym to było, a już zupełnie co na nich było. I jedyne co pamiętają to to, że leżały potem na stołach.
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 09:57   #129
ledka15
Przyczajenie

Lepiej zrobić winietki - choćby po to żeby uniknąć sytuacji, gdzie ktoś młody kto przychodzi sam zostanie usadzony między dwoma starszymi wujkami. Poza tym winietki to też ozdoba - widziałam fajne z papieru w PartyTajm - takie nakładane na kieliszki ptaki - bardzo efektowne.
ledka15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 21:33   #130
AnnLady
Zakorzenienie

Ja byłam raz na weselu gdzie praktycznie nikogo nie znaliśmy. Winietek nie było. Siedzieliśmy z jakimiś starymi ciotkami przy prawie pustym stole. Masakra! Nigdy wiecej. U mnie beda. Albo przynajmniej przyporządkowanie goeci do stołu konkretnego.
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-08, 12:39   #131
Orange2
Raczkowanie

U nas też będą winietki, chociaż w mojej rodzinie to będzie nowość :P
Ale sama wiem, jak to było - jako gość - organizowanie sobie jakiejś fajnej miejscówki, co by było z kim pogadać, a nie zawsze to wychodziło... a przecież oprócz tańców siedzi się też przy stole, rozmawia, a nie każdy ma o czym rozmawiać ze szwagrem ciotki kuzynki PM :P
Orange2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-10, 19:14   #132
mmagduszka
Rozeznanie

Mimo iż jestem zdecydowaną zwolenniczką winietek, dwa tygodnie temu przekonałam się, będąc gościem że trzeba bardzo, ale to bardzo dużo uwagi poświęcić by prawidłowo je przygotować. Byliśmy rozsadzeni, nie znaliśmy pary obok nas (i wiekowo też do siebie nie pasowaliśmy), a z drugą jesteśmy w konflikcie.. o czym PM wiedzieli. Także winietki tak, ale z głową...
Stary 2016-08-24, 10:50   #133
bialybez
Raczkowanie

Winietki dla stołów okrągłych tak - uniknie się pustych miejsc.
Dla dużych wesel plus plan stołów wywieszony na zewnątrz aby każdy mógł przeczytać i nie dostawać bólu brzucha i nie pędzić jak w markecie na wyprzedaż po miejsce przy stoliku.
Przy małych przyjęciach nie są potrzebne.
Ja miałam winietki, jestem zadowolona, było trochę kombinowania - pytałam tez części osób z rodziny kto chce z kim siedzieć i np. okazało się że brat z bratem nie usiądzie przy jednym stole bo się posprzeczali...
Polecam menu, goście lubią wiedzieć co jedzą a ładnie opisane jest ozdobą. Nie polecam pisania dokładnych godzin przy posiłkach, bo goście czekają i patrzą na zegarek czy się nic nie spóźnia
U mojej koleżanki były godz.posiłków,mój mąż patrzył na zegarek z innymi chłopakami mówiąc o już 6 min spóźnienia...to były takie żarty ale po co się na nie narażać
ja napisałam coś takiego np. o północy tort od państwa młodych, tuż nad ranem barszczyk...
mi nie podobają się naklejki/zawieszki na wódkę i tego nie robiłam
bialybez jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-09, 09:26   #134
WeddingLover
Raczkowanie

osobicie jestem jak najbardziej za winietkami - pozwalają na unikniecie zamieszania i luk przy stołach. Niestety spotkałam się z wieloma opiniami gości, którym takie rozwiązanie się nei podoba "(zwłaszcza u gości "starszej daty")
WeddingLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-11, 11:00   #135
Krolowalasu
Raczkowanie

Takie rozwiazanie może się nie podobac...jeśli nie jest zrobione z głową. Niestety nie wystarczy zrobić winietek, trzeba też dobze przemyśleć jak ludzi rozsadzić. Może czasem nawet warto zapytać.
Krolowalasu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości