![]() |
#121 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Witam w II części wątku
![]() Ale żeście postów naprodukowały ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz jak o tym myślę, to poród bez oksy musi być lajtowy ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Ja bardzo chciałabym rodzić sn i ze znieczuleniem. Chcemy też wynająć położną, chyba będę wtedy lepiej się czuła psychicznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Mialam dzisiaj wybuch rozpaczy i histerii,chyba pierwszy taki mocny bo TZ kompltenie biedny nie wiedzial co moze zrobic po za przytulaniem,nawet moj kot patrzyl na mnie z politowaniem...
Juz teraz prosze was o trzymanie kciukow jutro z rana bo wizyte mam na 8.10 wiec u was zjawie sie pewnie dopiero po niej ![]() ![]() Moja mama do przesadnych to na pewno nie nalezy,jak w 8 tc zadzwonilam do niej ze znalazlam moj wymarzony wozek i w mega okazji "ale ze to za wczesnie itp." To mnie jeszcze zrypala z gory do dolu ze co ma byc to bedzie,bez wzgledu na wozki,lozeczka,ciuszki itp ![]() Co do szpitala...heh JA sie wlasnie zaczynam chyba bac... Bo rodzic bede w Opolu i ogolnie mase znam osob zadowolonych,tylko ta afera co byla jakis czas temu ze zmarly blizniaki bo za pozno cesarke postanowili zrobic.... Przeraza mnie ta historia...
#124 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czemu myslicie ze po cc nie mozna karmic piersia tudzież nie idzie? Przeciez to nie prawda
![]() ![]() Co do zneczulenia, ja brałam zewnatrzoponowe I NIGDY WIĘCEJ przez nie nie urodziłam dziecka, bo nie czułam skurczy ![]() Do tego miałam problemy po tym znieczuleniu ze moja lewa strona ciała jakby mniej czuła np przy okresie bóle odczuwałam tylko z jednej strony, po prostu ta lewa taka usztywniona i tak chyba 2lata po porodzie. Lekarz źle sie wbił ![]() oby nam sie udały te porody bezproblemowo, a po krewetki jade jutro ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
Hey Wszystkim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() u nas w PL się tak straszy, że jak cię nie natną to pękniesz i wtedy konieć świata! i tym sposobem położna kroi wszystkie jak leci ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() w Polsce to najlepiej szukać szpitala gdzie nie kroją wszystkich kobiet jak leci, troche info jest tutaj http://www.gdzierodzic.info/ jak położna nacina wszystkie kobiety, bo takie mają zwyczaje w szpitalu to nic nie zrobisz, powie ci, że musi naciąć bo dziecko zagrożone i wtedy nie będziesz dyskutowała, uznasz, że była potrzeba nacięcia bo przecież położna mówiła. A niektóre nacinają bo tak szybciej idzie, a to że tyłek potem pocięty to zmartwienie już rodzącej a nie położnej ![]() sorry ale taki mamy klimat ![]() część szpitali już ma podejście takie, że stara się jak najmniej ingerować, dlatego ja jak wszystko będzie ok to będę chciała rodzić 60km od mojego miasta, bo tu to ze mnie napewno pokroją we wszystkie strony świata ![]() Cytat:
Cytat:
ja oczywiście na mam nic do in vitro i gdyby to była moja ostatnia deska ratunku to sama bym się zdecydowała zapewne, ale takie podejście mnie dziwi. Bo czy umiera takie dziecko podczas porodu czy takie to dla rodziców zawsze jest masakra, szok i tragedia, którą nosi się w sercu całe życie.
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
Ze wstydem strasznym…. i gotowa na biczowanie… witam się w nowym wątku
![]() Wybaczcie, że tak z dnia na dzień zniknęłam, miałam trochę pracy w pracy ![]() U mnie wszystko ok, rosnę sobie spokojnie i systematycznie ![]() Na usg nic kompletnie nie widziałam, cieszy mnie, że dr bardziej obeznany ![]() Na połówkowe idziemy 9 lipca… Już się nie mogę doczekać. I zaczęłąm zastanawiać się nad L4… po kilku godzinach w pracy napie…..ją mnie plecy dość mocno, jakieś wyjścia w teren - bieganie albo stanie w dusznych salach też nie jest fajne.. na szczęście to niezbyt często. Na kolejną wizytę idę 14 lipca, daję sobie do tego czasu czas ![]() Prawdę mówiąc, nie wiem co robić ![]() ![]() ![]() Mam też już listę niezbędnych rzeczy =) po połówkowym zaczynamy zakupy…. Jestem w połowie 17 tygodnia, to dla mnie już półmetek (zakładając poród w 34tc). A ja dalej nie czuję, że będę mamą!!!!! I że pod koniec roku będziemy mieć w domu dwójkę dzieci!!!!! ![]() Mam nadzieję, że u Was wszystko ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystkie sie zamartwialysmy o was ![]()
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Teraz mam wielka nadzieje na sn... Chcialabym miec wiecej dzieci, nie chce miec tyle razy krojonego brzucha, chcialabym przezyc ten porod jak mama, babcia etc. Po tym ostatnim cc, ktorego nie spodziewalam sie w ogole mialam rozwalona psychike przez pol roku. Troche sie boje ze tak nastawiam sie na sn i jak mi znowu nie wyjdzie to dostane jakiejs depresji poporodowej....
![]() |
#133 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
Paprika dziecie Ty marnotrawne !
![]() ![]() Patrycja5800 witamy witamy ![]()
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() czeka mnie drugi poród, też mam nadzieję, że będzie lajtowo ![]()
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
ja się zastanawiam nad zakupem wózka już, znalazłam ten, który mi się podoba, używany, ale okazyjna cena i wygląda na niezniszczony. Jakieś 50 km może od nas to można jechać po niego i zobaczyć na własne oczy.
No ale właśnie też się zastanawiam czy nie za wczas aby, te zabobony i te sprawy ;P |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() W pl niestety tak sie przywyczaili i im tak wygodnie, niestety tego naduzywają ![]() Powiem szczerze, ze sie nie dziwie niektorym tutaj ze chca cc, jakbym rodzila w pl to pewnie też bym stawiała na to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Szurabura wozek Ci pecha nie przyniesie
![]() ![]() ![]() A pochwalisz sie linkiem co to za cudo upolowalas ? ![]() ![]() ![]()
#139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#140 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja idę jutro na badania. No i kurczę mam takie słodkie, ostatnie truskawki, które kuszą, a mam glukozę robić. Podobno potrafią nieźle podnieść poziom cukru;/ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||
Zadomowienie
|
Paprika - jak dobrze że jesteś
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Patrycja5800 - witamy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Inka - kciuki za poranną wizytę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Inka, kciukasy, napewno bedzie wszystko dobrze
![]()
#143 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie cały czas brało od krzyża, pierwsze zacęły się o 2:50 nocy, ale były znośne, gorzej zrobiło się ok 7 rano, a od 9 już chodziłam po ścianach. Urodziłam o 22:19 - takie pocieszenie dla dziewczyn, które nie rodziły jeszcze ![]() ale ja chociaż tyłek miałam piękny, więc są tez pocieszające elementy mojej wypowiedzi ![]() a co to jest cewnik foleya? balonik w sensie?? mnie samo wyobrażenie o nim przeraża ![]() ![]() ![]()
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Hejooo!
O matko, klepomaniaczki ![]() ![]() nadrobiłam poniekąd chyba wszystko. mój poród to było, skurcze od 2 nocy co 13 minut, rano koło 8 przyjęli mnie na oddział, miałam ledwo 2,5 cm. do 17 popołudniu miałam 5 cm, przebili mi pęcherz o 18, bo wolałam to niż okscy, o 19 mnie wzięli na porodówkę, 19:10 urodziłam ![]() A krocze miałam nacinane, położna się mnie zapytała jak byłam na porodówce, nigdy nie tego nie chciałam, ale jak już tam byłam, dupę z bólu mi chciało rozerwać, to wolałam to, niż pęknąć na 10 stron. a i tak mam kawałek sznita na zewnątrz, i ciut w środku pękłam.
#145 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do podkreślonego, to właśnie takie opisy mnie podnoszą na duchu, że poród nei musi być taki straszny ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja nie dopuszczam do siebie myśli, że nie dam rady urodzić i karmić jak "bozia" przykazała mam zamiar się do wszystkiego dobrze przygotować, dużo czytać, rozmawiać z mądrymi położnymi i uczyć się od Was mając gruntowne wiadomości nt fizjologii porodu łatwiej można odeprzeć naciski lekarzy i położnych o rzekomej konieczności nacinania i podawania oksy taaaaaa...tyle w teorii... jak się okaże, że mimo tych wszystkich przygotowań jednak zawiodę na którymś z pól walki to psychika też pewnie siądzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogą niezła masakra, położyli 3 kobiety w takim stanie jak ja z taką, która miała jakies tam problemy ciążowe i była chyba w 15tc. Ona biedna się napatrzyła i nasłuchała tych jęków, że pewnie jej natychmiast wszystkie dolegliwości przeszły ![]() ja teraz tez mądra jestem, idę bez znieczulenia, ale na porodówce pewnie będę błagać o litość ![]() ![]() głowa do góry dziewczyny, teraz już jakoś to dziecko musi wyjść ![]() kolorowych snów wam życzę ![]()
![]() |
#149 | |
Raczkowanie
|
Linka, to wszystko co piszesz o prawach dla ciazy in vitro jest bardzo Ciekawe. Ja też w takim razie poprosze o szczególne traktowanie, bo jak nie Daj Boże mojemu dziecku coś by się przy porodzie stało tylko dlatego ze Któż nie podjal odpowiedniej decyzji w odpowiednim czasie i dziecko umarli to chyba bym zanika tych lekarzy, a jak by mi jeszcze powiedział tak jak tej parze co ostatnio Stracili dziecko przy porodzie ze będą mieli jeszcze nie jedno dziecko to bym chyba takiego lekarza za jaja powiesila. To jest być może moje pierwsze i ostatnie dziecko i ma być traktowane jak jako
---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Sasia - mi na pierwszej wizycie też podano termin 7 grudnia, potem na genetycznym wyszło 5.12. teraz już nie pytam i nie interesuje się, bo i tak mam mieć umawianą cesarkę i to w listopadzie... także wsio
![]() Ale nabijam 17 tydzień. Któraś napisała, że termin podobnie i 18 - w życiu chyba nie zrozumiem tych tygodni i miesięcy ciąży.... Żeby było ciekawiej, w niektórych opracowaniach 17tc kończy czwarty miesiąc, a w innych nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.