Perfumy z feromonami - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-06, 15:57   #121
iloneczka1
Wtajemniczenie

Dot.: Perfumy z feromonami

Nie rozumiem, po co zaczynac w takim razie taką dyskusję na forum perfumowych o czymś co jest produkowane specjalistycznie a potem strzelac fochy. Nie są takie substancje na pewno ogólnie dostępne, bo poniekąd można je nazwac bronią biologiczną. Gdyby rozpylić to nad wrogą armią w celu obniżenia morale i pokazać tłum panienek, to porzuci pole walki i pogna za głosem....serca. Może na forum kryminalistycznym zapytaj. Znam takie, z świetnymi biochemikami sądowymi, może coś doradzą
Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij..........

Edytowane przez iloneczka1
Czas edycji: 2010-02-06 o 15:58
iloneczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 16:22   #122
Layila
Zadomowienie

Ale po co takie cudo zdradzanym kobietom?

Ja tam dalej obstaję przy tym, iż inteligentni ludzie bez kompleksów nie potrzebują zlewania się feromonami w celu przyciągnięcia płci przeciwnej. I jak widać, mam rację.

Przecież sama ich idea jest dla myślącego człowieka - upokarzająca. Zastanawiam się jak niskie poczucie wartości trzeba mieć, żeby sięgać po coś, co ma na celu podświadomie zwabić płeć przeciwną. Przecież założenie jet takie - jesteś tak beznadziejny/a, że nikt na trzeźwo z Tobą nie pogada, ale popsikaj się feromonami, wpłyniesz na podświadomość i może, wbrew sobie, ktoś okaże ci zainteresowanie...

Żenada.
Bez obrazy, oczywiście
Stary 2010-02-06, 16:47   #123
Pin up girl
Zakorzenienie

Oj Layila, nie czytałaś feromonowego forum, jesteś do tyłu...

A tak na poważnie, to była ironia oczywiście.
Temat dla mnie osobiście zamknięty, dziękuję za ciekawą i pełną wartkiej akcji dyskusję
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 16:56   #124
kroliczek190
Zadomowienie

A ja sobie myślę że szkoda iż moderator nie połączył wątku Piotra właśnie z tym - wtedy byśmy się dowiedziały z czasem jaki to magiczny zapach przyciągnął mężczyznę tak bardzo
Czytając obecny wątek spostrzegłam że kilka z nas, aktywnych bywalczyń zapachowego forum miało jednak doświadczenia z feromonami i to często z efektem - nawet przyciągającym koty

Edytowane przez kroliczek190
Czas edycji: 2010-02-06 o 16:57
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 16:57   #125
iloneczka1
Wtajemniczenie

Albo psy .

Autor to najwyraźniej amator łatwych i, przepraszam, darmowych wrazeń. Chciałby, aby wszystko szlo tak jak on chce. Czary mary, efekt bez wysiłku, psik - i wszystkie babki jego. I aby wszyscy tak mówili i myśleli jak im zagra. Takie były posty, jak się nam zachciało. Trzeba się było podpiąć pod stary wątek a nie wymyślać nowych, wyszukiwarka nie gryzie. A stosowanie substancji chemicznych w stosunkach międzyludzkich na osobach nieświadomych tego, dla osiągniecia niecnych celów, to przestępstwo. Wpisz sobie w googlach hasło "nie zostawiaj drinka bez kontroli" to się oświecisz.

Czas edycji: 2010-02-06 o 16:58
Stary 2010-02-06, 17:04   #126
Layila
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Oj Layila, nie czytałaś feromonowego forum, jesteś do tyłu...
Przyznaje się bez bicia
Streścisz mi w jednym zdaniu? Nie daje rady przebrnąć przez ten bełkot, chyba powinnam uzupełnić brakujące elementy...

EDIT: pierwsze moje skojarzenie, to właśnie tabletki gwałtu. W założeniu podobny mechanizm - wywołanie braku oporu "ofiary" w celu nawiązania kontaktu. Osoba która coś takiego stosuje wie, że nie ma szans zwrócić na siebie uwagi konwencjonalnymi sposobami, ucieka się więc do podstępu. Na szczęście w przypadku feromonów to tylko PR dla naiwniaków. Gdyby faktycznie działały, to z cała pewnością ich stosowanie byłoby karalne. Wszak to odurzanie kogoś wbrew jego woli substancjami chemicznymi.

Edytowane przez Layila
Czas edycji: 2010-02-06 o 17:17
Layila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 17:09   #127
kroliczek190
Zadomowienie

Jeszcze mi się przypomniała kultowa powieść "Pachnidło" Suskinda i to jak z uwielbienia tłum rozerwał zbieracza zapachu kobiet na strzępy...
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-06, 17:18   #128
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroliczek190 Pokaż wiadomość
Jeszcze mi się przypomniała kultowa powieść "Pachnidło" Suskinda i to jak z uwielbienia tłum rozerwał zbieracza zapachu kobiet na strzępy...
właśnie czytam tą książkę i też mi się tak skojarzyło
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 17:41   #129
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Layila Pokaż wiadomość
Przyznaje się bez bicia
Streścisz mi w jednym zdaniu? Nie daje rady przebrnąć przez ten bełkot, chyba powinnam uzupełnić brakujące elementy...
Mąż żony ma kochankę, na którą wcześniej nie leciał, więc podstępna larwa musiała go czymś przywabić, no i żona postanowiła odbić zołzie swojego męża, żeby już nie zdradzał. Użyła jednych feromonów i nic, teraz zastanawia się, na jakie je zmienić.
O to mniej więcej tam chodziło.
No, to niech sobie radzi, ja się w to mieszać nie bedę
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 19:09   #130
Layila
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Mąż żony ma kochankę, na którą wcześniej nie leciał, więc podstępna larwa musiała go czymś przywabić, no i żona postanowiła odbić zołzie swojego męża, żeby już nie zdradzał. Użyła jednych feromonów i nic, teraz zastanawia się, na jakie je zmienić.
O to mniej więcej tam chodziło.
No, to niech sobie radzi, ja się w to mieszać nie bedę

Jak to leciało? Dopóki nie zacząłem korzystać z internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów (?) Jakoś tak. Mam tylko nadzieję, że mąż nie zdążył zapłodnić żony, zanim zwabiła go podstępna larwa.

Feromony nie są jak Media Markt. Co by nie było, kiedyś w wieku lat nastu miałam takie cudo - skąd, nie pamiętam. No i faceci faktycznie się kleili, ale ten zapach był po prostu ładny - jak na tamte czasy. Do tego mało która dziewczyna w moim wieku pachniała czymś innym niż dezodorant, więc się podobał płci przeciwnej (choć i tak mylę, ze bardziej ich przyciągała moja mini ). Toteż pisać nie mogę, że to całkowity pic na wodę, bo a nuż komuś taki zapach zwyczajnie przypadnie do gustu

Edytowane przez Layila
Czas edycji: 2010-02-06 o 19:26
Stary 2010-02-06, 20:18   #131
Big_m
Raczkowanie

Cytat:
Gdyby faktycznie działały, to z cała pewnością ich stosowanie byłoby karalne. Wszak to odurzanie kogoś wbrew jego woli substancjami chemicznymi.
TAK, TAK, TAK a jak ktoś się za mocno naperfumuje to go też do ciupy, bo przecież oduża.
I powinni jeszcze zakazać stosowania makijażu!! Przecież makijaż to oszustwo, a na to są paragrafy!!

Big

ps: nie mogłem się powstrzymać

Edytowane przez Big_m
Czas edycji: 2010-02-06 o 20:20
Big_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-06, 20:52   #132
iloneczka1
Wtajemniczenie

Feromony, hormony etc, to zwiazki o ogromnej sile i minimalna ilość niektórych z tych substancji może nawet zabić. Truciznę od lekarstwa / czy poprawiacza nastroju jak np. herbata, kawa, czy ów feromon w perfumach różni jedynie wielkosc dawki. Raczej z perfumami nie można tej siły porównać, zwłaszcza, gdy owe substancje są wyizolowane laboratoryjnie. Więc dopuszczenie ich w wersji steżonej do handlu nie może mieć miejsca. Kto sobie przed sesją zaaplikuje adrenalinę (jest do zdobycia na receptę) moze tego gorzko pożałować . Efekt podobny uzyskałby skacząc z 2 piętra na stóg siana np., uzyskane w ten sposób adrenalinowe pobudzenie wystarczy na zakuwanie przez całą noc a nie zabje go. (Masz trochę racji, mnie można zabić minimalną smużką Słonia Kenzo , ale to jest uczulenie na któryś ze składników i często spotykane, podobnie jest z Angelem i Chanel 5 - aldehydy).
EDIT
To jest dobry przykład z perfumami. Wyobraź sobie teraz, że zwiekszymy stężenie tej pawiogennej substancji w Słoniu, może to ona wlaśnie daje słoniowy zapach?, wielbicielki byłyby zachwycone. Ja chodziłabym w masce P- gaz . Chyba podobnie jest z feromonami, z tym, ze one dzialają pewno na system nerwowy i krążenie. To mogłoby być niebezpieczne, bo efektu podniecająco - zniewalającego mogłoby nie być a porażenie owszem
To wszystko zależy od wrażliwości organizmu na daną substancję, ale w pewnym momencie steżenie Słoniowej trutki nie bedzie do zniesienia rownież dla jego fanatyczek. . Ale bym chciala

Czas edycji: 2010-02-06 o 21:08
Stary 2010-02-06, 22:56   #133
Big_m
Raczkowanie

Ehm,
Moja wypowiedź to był sarkazm, sprowokowany sugestią co do zdolności odurzających feromonów Według mnie to one działają odurzająco na kobiety zupełnie tak samo, jak odurząjco na mężczyzn działa dobry makijarz czy mini spódniczka u panny

A akurat słoń to (na moim nadgarstku) przypominał mi zapach zjełczałego masła, więc uważam że to niebezpieczeństwo wyczuł bym z daleka i profilaktycznie oddalił się w bezpieczne miejsce

Big
Big_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 23:02   #134
Layila
Zadomowienie

Napisałam wyraźnie - GDYBY DZIAŁAŁY.

To oczywiste, że realne "zagrożenie" jak i całe ich działanie jest śmiechu warte. Uprasza się o czytanie ze zrozumieniem Sarkazm był zbędny.
Stary 2010-02-06, 23:07   #135
iloneczka1
Wtajemniczenie

One na pewno działają, bo przyroda nic nie stwarza co jest zbędne. To ludziom to i owo zawadza. Po prostu ilość jaką oferuje nam handel jest zbyt mała aby dać efekt, a z tego widać, że to substancje groźne i wyłączające myślenie w większych steżeniach i skrzętnie ukrywane. I pewno do czegoś tam w nauce uzywane .

A spodniczka i makijaż bardziej dziala nawet bo czyż meżczyźni nie są wzrokowcami? kurcze, ja sama jestem , chyba, ze Słoń do mnie pierwszy doleci niż widok (nie jestem "wlasnej" orientacji , to tylko przyklad )

Prosimy o niezamykanie nam tego wątku

Moze jeszcze być tak, że przenieśliśmy te feromony ze swiata zwierząt, że to takie fajne, dzikie, czemu u ludzi tak nie moze być. Dawałam linka tutaj do sklepu zoo z feromonami policzkowymi dla kota. U nich to dziala, sprawdzałam na własnych futrach. Jednak nie przenieśliśmy super zdolności węchowych na ludzi i może dlatego na nas nie działają? Kojarzę, ze sprawa feromonów zaczeła sie od zwierząt właśnie.

Czas edycji: 2010-02-06 o 23:17

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-06, 23:17   #136
Layila
Zadomowienie

Dla jasności - chodziło mi o feromony oferowane na rynku, opatrzone napisem "każda Ci ulegnie", a nie feromony jako związki chemiczne w ogóle. W działanie naturalnych feromonów i ich rolę nie śmiem wątpić. Poddaję tu pod wątpliwość skuteczność tych sprzedawanych na Allegro za 30 zł i dostępnych dla każdego, jako środek na pokuszenie płci przeciwnej.

Możliwe, że gdzieś tam udało się uzyskać w warunkach laboratoryjnych ludzkie feromony, ale na pewno nie trafiły one na Allegro czy do sklepów

BTW stonkę wymyśliła natura czy Amerykańcy? Bo nie pamiętam. Wiem tylko, że jest zbędna

Edytowane przez Layila
Czas edycji: 2010-02-06 o 23:19
Stary 2010-02-06, 23:31   #137
iloneczka1
Wtajemniczenie

Stonka się rozwinęła w Stanach z winy europejskich emigrantów, co ich wygnał stąd głód, bodajże irlandzkich, którzy po przybyciu sadzili ziemniaki, wędrowali dalej a za nimi stonka. Ona była naprawdę poważnym problemem a co do pojawienia sie w Europie, została przywleczona na ziemniakach albo przyplynęła oceanem. Zrzucenia przez Amerykanów nie potrzebowała, szkoda, ze wtedy uwierzono w taki hm . Owad wszędzie trafi.

Na allegro to można paść jak oni te feromonki zachwalają . Ale schodzą im, czyli potrzeba w narodzie jest
Stary 2010-03-07, 21:42   #138
ProX17
Przyczajenie

witam, chciał bym sie dowiedziec czy te feromonki działaja ,uzywał ich ktos?
Miyoshi Miyagi Pure Instinct 8 ml
for man
http://www.e-☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/feromony-miyoshi-miyagi-pure-instinct-8-ml-12
ProX17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 22:06   #139
MichailK
Zadomowienie

Raczej działać nie powinny, gdyż jeszcze ludzkich feromonów nie udałosię zidentyfikować.
MichailK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 08:54   #140
pietrevv
BAN stały

Zapraszam kobiety do mojego domu na sprawdzenie i przetestowanie jak działa porządny (i drogi) produkt z uzyskanymi laboratoryjnie ludzkimi (męskimi) feromonami! Nie sprzedaję tego, ale tak się składa, że mam. Może wtedy przestaniecie pisać te głupoty za super "naukowym" i "doinformowanym" źródłem jakim jest wikipedia.
Nikt z was nie miał a wypowiadacie się. Głupiec tak robi.

Mitem jest, że jak się wypsikasz to ci każda wskoczy do łóżka. Zdarzyło się wam kiedyś iść za facetem wyperfumowanym świetnym zapachem, aż miałyście na niego ochotę (wskoczyć z nim do łózka) bo pachniał super? To tutaj jest podobnie tylko, że nie ma zapachu. Ale czy to znaczy, że gdzieś mieć ochotę na tego faceta znaczy to samo co to zrobić? NIE oczywiście. Do tego daleka droga, bo może się okazać beznadziejny, coś w nim nie pasować, burak itd. Choć jakiś pociąg może być, ale co z tego. Skoro facet do bani jest. Albo dziewczyna jest niedysponowana, rozdrażniona, nie ma ochoty na poznawanie nowych ludzi i cokolwiek... Feromony to nie czary, ludzie to nie zwierzęta. Feromony to ładny dodatek do całości. Ale jak całość pasuje to po co feromony?

Edytowane przez pietrevv
Czas edycji: 2010-10-17 o 09:10
pietrevv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 15:13   #141
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez pietrevv Pokaż wiadomość
Zapraszam kobiety do mojego domu na sprawdzenie i przetestowanie jak działa porządny (i drogi) produkt z uzyskanymi laboratoryjnie ludzkimi (męskimi) feromonami!
juz lece
Stary 2010-10-17, 15:54   #142
Kayako
BAN stały

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
juz lece
Ja też

Cytat:
ludzie to nie zwierzęta
To się uchachałam, a teraz idę, żeby nie dostać osta
Kayako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:04   #143
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Przyznaje się bez bicia
czytaj i płacz
klik!
Cytat:
Napisane przez MichailK Pokaż wiadomość
Raczej działać nie powinny, gdyż jeszcze ludzkich feromonów nie udałosię zidentyfikować.
właśnie
Cytat:
Może wtedy przestaniecie pisać te głupoty za super "naukowym" i "doinformowanym" źródłem jakim jest wikipedia.
tak - bo materiały reklamowe są bardziej "wiarygodne"
Cytat:
Nikt z was nie miał a wypowiadacie się. Głupiec tak robi.

a Ty na innym wątku skarżyłeś się, ze na Ciebie laski w klubach nie lecą, a tu zachwalasz nam skuteczność feromonów - schizofrenia?
Cytat:
Zdarzyło się wam kiedyś iść za facetem wyperfumowanym świetnym zapachem, aż miałyście na niego ochotę (wskoczyć z nim do łózka) bo pachniał super?
nie
Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
juz lece
poczekajcie na mnie!
(a macie GF Lei? )

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-10-19 o 15:59
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:20   #144
Srebrna Lisica
Zakorzenienie

[QUOTE=Maja102;2274996
poczekajcie na mnie!
(a macie GF Lei? )[/QUOTE]

Ja też lecę, mam gdzieś próbkę, po kropelce starczy dla wszystkich
Srebrna Lisica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:22   #145
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Srebrna Lisica Pokaż wiadomość
W razie czego Sałata się podzieli Bo już ją umęczyły te ganiające tłumy napaleńców

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:38   #146
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Srebrna Lisica Pokaż wiadomość
jeszcze po kropelce, jeszcze po kropelce...
Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
W razie czego Sałata się podzieli Bo już ją umęczyły te ganiające tłumy napaleńców
a właśnie - Sałata ma całą buteleczkę na zbyciu

Jak kiedy przeczytałam forum użytkowników feromonów, to miałam zaciesz niczym przy NLS
Tym bardziej, że do dzisiaj naukowcy nie ogłosili triumfalnie, że odkryli ludzkie feromony wpływajace na postrzeganie atrakcyjności.
Taa - siła sugestii ma wielką moc
Stary 2010-10-19, 15:54   #147
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Taa - siła sugestii ma wielką moc
A wiara czyni cuda

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 17:22   #148
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Ja też chcę tych feromonów, bo laski nie lecą na moje seksowne perfumy:pl iz:
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 11:35   #149
Sherezada
BAN stały

Pherluxe red jak one pachną??

Witam! Czy wiecie może jak pachną te perfumy, w sensie jakie są ich nuty zapachowe, albo do jakich znanych perfum są podobne?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (7,4 KB, 11 załadowań)
Sherezada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 18:30   #150
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Dot.: Pherluxe red jak one pachną??

Sama ciekawa jestem czy działają?
Fajnie by było gdyby feromony pomagały zdawać egzaminy, wykładowca by poczuł potem zrobił maślane oczy i powiedział zdała pani - gdyby coś takiego było to kupiłabym za jednym zamachem 5 flaszek.
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości