|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tabletki antykoncepcyjne - ZBIORCZY, cz. II
Podbijam
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
ja biorę yaz i dawka jest 0,02, ale u mnie pełnią one funkcję tylko antykoncepcyjną, zrobiłaś wiele badań, więc ja na twoim miejscu spróbowałabym brania tabletek przez te 3 miesiące, które organizm potrzebuje na przyzwyczajenie a dopiero w przypadku jakiś dolegliwości bym się martwiła
|
|
|
|
|
#123 |
|
Przyczajenie
|
Pokruszone tabletki od 18 dnia Yasmin
Witam
Mam pytania odnosnie brania tych tabletek, biore juz je dosc dlugo lecz mam nietypowa sytuacje. Wczoraj zostaly mi 4 tabletki do konca opakowania lecz jak zauwazylam ( z powodu przeprowadzki) moje ost 4 tabletki w opakowaniu lekko sie pokruszyly. Wczoraj normalnie wzielam ta pokruszona tabletke jednak obawiam sie ze moga one nie miec juz tak dobrego dzialania. Pomyslalam zeby wziac do konca te 4 pokruszone tabletki i zaraz po ich skonczeniu nie robic przerwy tylko rozpoczac kolejne opakowanie ( wtedy mozna potraktowac te 4 dni, ze nawet jesli tabsy dobrze nie dzialaja to jest to taka wczesnjiejsza przerwa ktorej chyba nie powinno byc w trakcie brania opakowania). Nie wiem tylko co teraz z tymi 4 dniami kiedy biore te pokruszone tabletki - czy jestem zabezpieczona. ( Z chlopakiem kochalam sie dzien przed wzieciem tej pokruszonej tabletki) . Bardzo prosze o Wasze porady ! |
|
|
|
|
#124 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pokruszone tabletki od 18 dnia Yasmin
Cytat:
nawet jak połączysz opakowania to też dobrze będzie,możesz zrobić wcześniej przerwe np jak zapomnisz tabletki w trzecim tygodniu i może być ona krótsza niż te 7 dni.Jeśli się stresujesz to po prostu dla swojego spokoju połącz
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam jeszcze takie pytanie. Czekałam na okres cały tydzień i niestety się spóźnił. Dostałam go prawdopodobnie jakąś godzinę temu. Piszę "prawdopodobnie" bo na razie jest to tylko plamienie i nie jestem pewna, czy już mam wziąć tabletkę. Czuję w sobie, że się zaczyna bo brzuch mnie już boli i biust jest nabrzmiały z lekka, ale czasami mam tak, że zanim mam krwawienie to dostaję plamienia i nie wiem wtedy, czy to się liczy jako pierwszy dzień okresu. Nie chcę wziąć pierwszej tabletki w niewłaściwy dzień. Jest zaraz 21:00 i też nie chcę czekać do 12 w nocy, żeby brać tabletkę. Co robić?
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Jednak dostałam normalny okres i wziełam pierwsza tabletkę o 23:30 wczoraj.
Kiedy mogą wystąpić ewentualne skutki uboczne? Ja wzięłam dopiero jedną a już panikuję, ze mam dziwne uczucie w nogach i zastanawiam się, czy mnie głowa boli. Tyle się naczytałam o tych strasznych skutkach ubocznych, że teraz się boję. |
|
|
|
|
#127 |
|
Przyczajenie
|
Tabletki nie maja az takiego zlego wplywu, a juz na pewno nie odraz u , spkojnie
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale i tak świruję. Nad tymi tabletkami zastanawiałam się już kilka lat, czytałam, przeglądałam i teraz to się odbija.A tych skutków kiedy tak średnio można się spodziewać? Syszałam, ze czasami warto pewne rzeczy przetrzymać, bo po 3 opakowaniu organizm się przyzwyczaja, czy to prawda? Edytowane przez Aredhel125 Czas edycji: 2014-09-03 o 13:33 |
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pigułki zawsze biorę po śniadaniu, dzisiaj z racji zaspania nie miałam czasu na żaden posiłek i wzięłam pigułki na czczo, teraz cały dzień źle się czuję, kręci mi się głowie, mam mdłości, czasem mi wszystko wiruje, któraś z Was tak miała
To możliwe że to przez pigułki? |
|
|
|
|
#130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to chyba powinno przejść następnego dnia? |
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak to przez to Też raz wzięłam na czczo i bardzo pożałowałam! Cały dzień musialam siedzieć w domu bo czulam się paskudnie.
|
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj o 23:30 wzięłam drugą tabletkę i dzisiaj w pracy dostałam rozwolnienia.Musiałam wziąć 3 Stoperany. Z rana normalnie zjadłam śniadanie, potem w pracy około 10:00 chciałam zjeść drugie śniadanie i jak tylko zjadłam porcję to momentalnie zaczęło mnie kręcić w brzuchu i dostałam biegunki. Potem już prawie nie jadłam, a w brzuchu nadal mnie kręciło i jakoś tak dziwnie się czułam. Brzuch mam wydęty. Nie wiem, czy to od tych tabletek może być? Może to od laktozy w nich zawartej?
Czy mogłabym ewentualnie zmienić godzinę przyjmowania tabletek? 23:30 jakoś mi się nie uśmiecha, bo wtedy żołądek tez już jest raczej pusty. Edytowane przez Aredhel125 Czas edycji: 2014-09-04 o 20:10 |
|
|
|
|
#134 | |||
|
TrustMe, I'mApsychologist
|
Cytat:
Nie martw się na zaś, bez paniki dziewczyno! Tyle ludzi bierze hormony na świecie, czują się świetnie, dobrze funkcjonują . Im więcej będziesz sobie wmawiać, że czujesz skutek uboczny tym bardziej będziesz je odczuwać - w psychice. Obserwuj, bądź w stałej konsultacji z lekarzami, a nic złego Ci się nie stanie! ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
.Możesz przesunąć branie tabletek, ale powinnaś to zrobić sukcesywnie - w odstępach po max 4 godziny (zależy czy chcesz brać rano czy wieczorem). ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
Jeśli oszukasz mnie raz, to twoja wina. Jeśli oszukasz mnie dwa razy, to moja wina. Jeśli oszukasz mnie trzy razy, to wina nas obu. Edytowane przez Paratrophy Czas edycji: 2014-09-04 o 20:11 |
|||
|
|
|
|
#135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I dziękuję za pocieszenie . Co prawda w skutkach ubocznych jest biegunka i bóle brzucha, no ale zobaczę jutro. Dzisiaj byłam w pracy 10h i bez stoperanu w takiej sytuacji ani rusz.Aż strach w ogóle otwierać tą ulotkę. |
|
|
|
|
|
#136 |
|
|
Tabletki antykoncepcyjne - ZBIORCZY, cz. II
Dokładnie ulotki strasza, tabletki biorę 5 lat i zyje bez zadnych dolegliwosci
mozesz stopniowo tak po godzine, dwie regulowac do odpowiedniej godziny jak napisalas. ![]() Albo od razu jutro weź o 21 i tak juz trzymaj -dwie godziny wczesniej to spokojnie mozesz wziac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jeśli oszukasz mnie raz, to twoja wina. Jeśli oszukasz mnie dwa razy, to moja wina. Jeśli oszukasz mnie trzy razy, to wina nas obu. Edytowane przez Paratrophy Czas edycji: 2014-09-04 o 22:40 |
|
|
|
|
#137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za rady Teraz pewnie będę tutaj często zaglądała skoro sama zaczęłam brać te tabletki.
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
|
Tabletki antykoncepcyjne - ZBIORCZY, cz. II
Zastanawia mnie tylko po co czytach i sie schizujesz na zapas?
Wlos sie jezy na glowie, to prawda - ale dlaczego z Toba tak zaraz musi byc? To zapewne z drugi czy 3 dzien jak bierzesz tabletki - tak szybkie skutki uboczne raczej nie wystepuja. Nie znam nikogo kto po 1 tabletce juz czul sie dramatycznie. Po ktoryms opakowaniu lub w polowie blistra 1 mozliwe. zastanawia mnie dlaczego tez tak nasloczylas na tabletki diane35, ze za zadne skarby ich nie wezmiesz. I skad to negatywne nastawienie na tabletki a jednak decyzja o zastosowaniu tej wlasnie metody? Rozumiem, że przez względy na trądzik, ale oprócz trgo po co? Na watkach ginekologia mozna sie o tabletkach dowiedziec wiecej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jeśli oszukasz mnie raz, to twoja wina. Jeśli oszukasz mnie dwa razy, to moja wina. Jeśli oszukasz mnie trzy razy, to wina nas obu. Edytowane przez Paratrophy Czas edycji: 2014-09-05 o 08:37 |
|
|
|
|
#139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
mam takie pytanie, czy którejś z Was podczas brania tabletek robiły się siniaki na nogach ? Od tego opakowania właśnie zauważyłam, że prawie codziennie mam nowego siniaka. Jedne bolesne, inne nie. Robiłam również badania krwi, a konkretnie czas krzepliwości, wyszło w normie. Czy powinnam się niepokoić, czy to tylko takie chwilowe i samo minie ?
Najlepszą kochanką jest księgowa. Jak się nie zgadza - to się nie zgadza. Ale jak się zgadza, to we wszystkich pozycjach ![]() Mądra kobieta kiedyś rzekła: "Mam to k*rwa w dupie" i żyła długo i szczęśliwie ![]() Dobry pocałunek kobieta czuje między udami
![]() |
|
|
|
|
#141 | |
|
|
Cytat:
Nie spotkałam się z takim skukiem ubocznym nigdy. Może inne dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#142 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny!
Bierze ktoras z was tabletki lesiplus? Mialyscie po nich jakies skutki uboczne? Jak tak to po jakim czasie wystąpiły? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś wyczytałam, że jest taka możliwość i radzono zrobić badania krwi. Pytałam też w ośrodku, pielęgniarki potwierdziły. Badania wyszły w porządku, a siniaki dalej są i robią się nowe. A do ginekologa dopiero w poniedziałek mogę się wybrać.
Najlepszą kochanką jest księgowa. Jak się nie zgadza - to się nie zgadza. Ale jak się zgadza, to we wszystkich pozycjach ![]() Mądra kobieta kiedyś rzekła: "Mam to k*rwa w dupie" i żyła długo i szczęśliwie ![]() Dobry pocałunek kobieta czuje między udami
![]() |
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ja mam za to nietypowe chyba pytanie. Jak na tabletki wpyływa picie mleka sojowego? podobno dwie filizanki mleka zawierają tyle samo estrogenu co tabletki. czy to nie zaburza ich działaniu ?
|
|
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj wzięłam 8 tabletkę. Okres dalej trwa cały czas. Myślałam, że się skończy, ale nic z tego. Nigdy tak długo nie miałam, krwawienie mam w górnej granicy umiarkowanego powiedziałabym i okropnie boli mnie brzuch od dwóch dni. Nie non stop, ale co jakiś czas łapią mnie straszne skurcze typowo okresowe, takie w podbrzuszu. Dzisiaj trzymało mnie chyba z godzinę albo więcej, nie wytrzymałam i wzięłam No-SPę. Wcześniej nie musiałam brać tabletek przy okresie. Czy to normalne? Słyszałam o międzymiesiączkowych plamieniach, czy krwawieniach, ale przedłużenie okresu i ból brzucha? To znaczy w ulotce jest napisane, ze może być ból brzucha i wymioty jako działanie niepożądane, ale nie wiem, czy chodzi o ból żołądka, czy normalny ból jak w okresie, czyli to co u mnie. Miała tak któraś z was?
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#147 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny specjalistki w temacie, mam pytanie:
Ostatnio wzięłam nornalnie tabletkę o 21 (jak zawsze. była to ostatnia tabletja z tygodnia pierwszego) ale później (około 22) nastapiły u mnie wymioty i po upływie 11 godzin (o 8 rano jak sie obudziłam) ponownie wzięłam tabletkę, bo tamta mogła się nie przyjąc w tak krótkim czasie. Tabletkę wzięłam z blistra (przeznaczona na ostatni 21 dzień), który aktualnie zużywam (nie posiadam żadnego zapsowego na takie sytuacje) Stąd moje pytanie, czy mogę ten blister zakończyć po 20 tabletkach i wtedy zrobić 7 dniową przerwe, czy po 20 tabletkach nie robić przerwy i od razu rozpocząc kolejne opakowanie?
Edytowane przez madzia1_s Czas edycji: 2014-09-10 o 19:20 |
|
|
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam zapalenie oskrzeli i dostałam antybiotyk, pytałam dwa razy lekarza czy mogę go brać przy pigułkach, a on powiedział, że mogę, że te leki nie działają na siebie, żaden nie wpływa na działanie drugiego. No cóż... BIL mówi co innego- załącznik.
I teraz tak... Antybiotyk skończę we wtorek, a teraz od soboty mam tydzień przerwy w Yasminelle. Rozumiem że zaczynając nowe opakowanie pigułek będę miała już normalną ochronę?
|
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
72 h po, tab anty okres dwa razy - bum?!
Dziewczyny jestem przerażona! Jakiś miesiąc temu brałam tabletkę 72 h po. Nic szczególnego się ze mną nie działo. Potem była u lekarza dostałam recepte na tabletki anty. W czasie wyzyty zrobił mi cytologię i przepisał tabletki Gynalgin. Wziełam dopochwowo jakieś 4 i myslałam, że umrę. Zgieło mnie w pół a po paru dniach dostałam okres (?). Odstawiłam je a zaczełam brać anty. A dzisiaj? Znowu okres. Ogólnie powinnam dostać jakoś teraz, ale mysłałam, że dostałam wcześniej przez tą tabletkę 72 h po. Nie wiem czy odstawić tabletki anty? brać dalej? Wiem, że muszę iść do lekarza. Zamierzam się zapisać jak najszybciej tylko niech otworzą tą pierońską przechodnie!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.

nawet jak połączysz opakowania to też dobrze będzie,możesz zrobić wcześniej przerwe np jak zapomnisz tabletki w trzecim tygodniu i może być ona krótsza niż te 7 dni.