![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Suknia z Allegro
Wiem ze najwygodniej gotowa i na miejscu ewentualne poprawki tylko czy znajde krotka w moim rozmiarze i jeszcze w ktorej nie bede wygladac jak beza ;p moze byc ciezko
![]()
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
ja mam 36, a i tak muszę zwęzić ta suknię bo dziewczyna byłą troszkę grubsza ode mnie. Na 34 to już w ogóle ciężko byłoby odkupić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Doskonale zdaję sobie sprawę z czego uszyta jest moja suknia i nie uważam, ze jedwab jest badziewny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie będziesz wyglądać jak beza - jesteś szczupłaaaa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
Domyslam sie ze nie mam wymiarow jakie sa w salonach ale chodzi mniej wiecej o fason. Wlasnie...a jak by mi sie jakas strasznie spodobala ale wymagala modyfikacji albo by nie bylo mojego rozmiaru?Nie smiejcie sie bo ja nigdy nie bylam mierzyc sukni nie wiem zupelnie jak to sie odbywa
![]()
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pasa nie chciałam, bo w talii i nieco niżej suknia jest dość dopasowana (dopiero potem rozszerza się w delikatniutką literkę A) - ja mam suknię z jedwabnego muślinu, co prawda z podszewką i czymś tam jeszcze pod spodem, co nadaje sukni kształt (broń Boże nie ma koła ![]() w końcu kupiłam rajstopy 8 den i .. jednak pas do pończoch .. na przymiarkę sukni go założyłam + pończochy 6 den, babeczki w salonie stwierdziły, że nie prześwituje, ja nie jestem wcale tego taka pewna.. ![]() pod tym względem zazdroszczę dziewczynom princess (ja ich nie toleruję) - mogą założyć sobie pończochy z pasem, podwiązkę i co tam jeszcze chcą, bo pod taką ilością tiulu, halek itd. nic nie widać.. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gabriell1982 Czas edycji: 2014-08-21 o 11:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
spokojnie, można modyfikować, skracać, przedłużać, dopasowywać do sylwetki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak suknie już przyjdzie, to jest przymiarka i ewentualne przeróbki. moja suknia przyszła w rozm. 34 - byłe jeszcze zwężana, skrócona i wszyto push up ![]() Edytowane przez gabriell1982 Czas edycji: 2014-08-21 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi się princesski podobają bardzo ale na kimś ja sama nie jestem przekonana do takiej sukni ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
O jejku ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
mi 11,5 miesiąca a kiecka już wisi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w Annie Karze są krótsze terminy - coś koło 3 mies. Cymbeline - ok. 6 mies. Madonna - min. 6 mies., niektóre kolekcje sprowadzane z USA nawet rok.. sama byłam zdziwiona ![]() jak jest w innych salonach - nie wiem, bo nie byłam.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
pati0090 Bardzo ładna sukienka, po przeróbkach będzie idealna
![]() Cytat:
W temacie sukien z allegro i innych zagranicznych serwisów - o ile komuś jakość i wykonanie pasuje, to miał szczęście.Tutaj jest sporo sukien, które z oryginałem nie mają za wiele wspólnego.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-08-21 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pomierz wszystkie fasony: od rybek, przez princeski po greczynki i co tam jeszcze jest. Naprawdę można się zdziwić w czym się najlepiej wygląda. Ja celowałam w prosty fason, a princesek nawet na oczy nie chciałam widzieć. Na odczepnego zmierzyłam bo pani w salonie bardzo namawiała żeby choć spróbować - i się okazało że wyglądałam w niej najlepiej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
Oj nie nie dluga sukienka odpada rybki mi sie w ogole nie podobaja.
![]() ![]()
![]() |
#135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam to samo i dlatego wybrałam krótka. W moim salonie kupuje się na około rok przed, a zaczyna się szyć zależnie od ustaleń ( od 8 miesięcy przed to 1 miesiąca przed ). Ja kupiłam na 1,5 roku przed ślubem, a szyć zacznę na 6 tyg. przed. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
co to za salon ? dość długie terminy..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
O i to kolejny dowod na to jak to wszystko jest rozciagnete w czasie. Mam wrazenie ze nakrecanie tej szybkosci w terminach wszystkiego doslownie jest okropne
![]() ![]() ![]()
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
Też mi się nie podoba to rozciąganie. Ja planowałam (i dalej planuję bo do ślubu mi miesiąc z hakiem został) swój ślub w rok - co do dnia
![]() ![]() Tak sobie myślę, że to rozciąganie mogło się trochę wziąć z tego, że teraz bardzo często Młodzi sami finansują wesele. I czasem uzbieranie wymaganej kwoty zajmuje trochę czasu. I to idzie na zasadzie - mamy trochę kasy to wpłaćmy zaliczkę na salę, potem kolejne kilka miesięcy i jest na foto, kamerę itd. Para zbiera pieniądze i organizuje ślub dajmy na to w dwa-trzy lata i chyba stąd takie terminy oczekiwania. Tak mi się przynajmniej wydaje ![]() Edytowane przez annic Czas edycji: 2014-08-21 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mieliśmy 3 hotele wytypowane, w dwóch z nich termin był wolny ![]() Wszystko niestety musieliśmy dostosować do Kościoła, bo zdecydowaliśmy się na najbardziej oblegany w Krakowie Kościół na Skałce ![]() ![]() Stąd mój ukochany Pałac Bonerowski niestety odpadł i wybraliśmy inny hotel. Menu wybraliśmy ekspresowo ![]() Suknia zamówiona podczas pierwszej wizyty w Madonnie - zmierzyłam chyba 4 i wybrałam pierwszą ![]() Garnitur kupiony w Pierre Cardin również podczas pierwszej wizyty w salonie. Potem trochę zeszło przy wyborze koszuli, żeby dobrze komponowała się kolorystycznie z moją suknią. Buty, dodatki itp. trochę dłużej zeszły. Najdłużej chyba oprawa florystyczna, bo kocham kwiaty. Fotografów braliśmy z listy otrzymanej od mistrza fotografii - Agi Cudak, która nie miała już akurat wolnego terminu - byli to fotografowie ze stowarzyszenia fotografów ślubnych czy jakoś tak. Generalnie pół roku jakoś wystarczyło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Jak sie chce to i w trzy miesiace sie zorganizuje. Pytanie tylko jak i czy wszystko jest tak jak sie chce. Zazwyczaj bierze sie co jest.
![]() |
#143 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Paradoksalnie zazwyczaj jest tak, że im mniej czasu, tym lepsza i sprawniejsza organizacja ![]() W ostatnim tygodniu przed ślubem rzutem na taśmę zamówiłam jeszcze ręcznie robioną księgę gości itp. i już jest ![]() ![]() ![]() Ja nie wyobrażam sobie rezerwowania np. sali 2 lata wcześniej, to już przesada, a poza tym mnie się gust zmienia ![]() takie dziwne czasy nastały z tą organizacją wesel, że wszystko rezerwuje się z takim wyprzedzeniem ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() Mój ukochany Pałac sprzątnęła mi sprzed nosa tydzień wcześniej para.. amerykańska ![]() Edytowane przez gabriell1982 Czas edycji: 2014-08-22 o 09:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() My akurat celowaliśmy w konkretną datę, musiał być 27 września. Jakby Tż oświadczył się wcześniej albo później to i tak byłby ten 27 września. No chyba że zrobiłby to trzy lata temu albo dwa miesiące przed tą datą. W pierwszym przypadku bym nie wyczekała a w drugim bym się nie podjęła organizacji w tak krótkim czasie. W sumie jak tak sobie myślę, to my też mamy co chcieliśmy. I to na tę konkretną datę, bo jakby coś nie było wolne to szukalibyśmy dalej. A tak trafiła nam się na 27. wymarzona sala, kościół na którym mi zależało, dj też był wolny (chyba faktycznie dlatego że był z tych droższych), fotograf też jest z pierwszego wyboru. W sumie nie musieliśmy rezygnować z czegokolwiek ze względu na termin. No ale my mieliśmy trochę więcej czasu bo jak pisałam - sala 10 miesięcy przed, dj + foto 8, a kościół 6. Tak w ogóle gratulacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#146 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chodziło mi raczej o to, ze zawsze jest JAKIŚ WYBÓR, tyle, że na ogół droższych sal, fotografów, zespołów itd. Nikogo nie namawiam do brania najdroższych ![]() Ale uwierz mi, wesele da się zorganizować w pół roku mając dość spory wybór lokali itd. ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() My chcieliśmy sierpień (zaczęliśmy organizować Ślub końcem stycznia, wiec czerwiec czy lipiec trochę nie bardzo ![]() Wiesz, ja, jakby to dobrze ująć... - świadomie się nie stresuję, nie czuję jakichś nerwów większych, lęków itp., ale mój organizm chyba tak, i daje i to niestety odczuć, przez dwa dni miałam takie migreny i zawroty głowy, że szkoda mówić.. Dziś odpukać, jest już lepiej, ale w głowie mi się trochę kręci.. Trzymajcie zatem kciuki, żeby migrena mi w dniu jutrzejszym odpuściła.. Już niczym innym się nie martwię.. O ile jeszcze dwa dni temu interesowały mnie szczegóły i drobiazgi itp., dziś już tylko zależy mi na dobrym samopoczuciu i .. pogodzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
Moze w Twojej okolicy tak jest
![]() ![]()
![]() |
#148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
No moim zdaniem to tez odrobina szczecia potrzebna
![]() ![]()
![]() |
#150 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
u Ciebie te 137 zł to sama rezerwacja sali ? ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Zmykam dziewczyny, mam jeszcze kilka rzeczy do zrobienia. Trzymajcie jutro kciuki !!!!!! Edytowane przez gabriell1982 Czas edycji: 2014-08-22 o 10:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.