![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Jesli chodzi o sytuacje Bajlagi to rzeczywiście moze wyjść kwas bo jak wspominałam przez to ze to praca "załatwiana", co innego jakby to był ktos zupełnie obcy do którego i tak nie chciałaby wracać, a zreszta co do powrotów to nigdy nie mozna byc pewnym
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Smertefka: dziękuje ze masz podobne myślenie ![]() My pod koniec lipca mamy i tez roczek stuknie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Ja nie mam wagi wied zostaje mi kontrola u lekarza hehe;p myśle ze po porodzie zakupie;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a najlepsze jest to, posłali nam swoja kalkulacje i wyszli od kwoty 3mln euro! i wyszlo im 6 tys, z hakiem, pod emial nie podpisal się nikt tylko zespol bank wiec odpisałam na ten email skad te 3mln euro skoro kredyt jest na 76 tys euro! wiec mi posłali za pare dni nowa kalkulacje o 600 zl mniej im wyszlo, i znow ich pytam skad!! bo przeliczają 2 razy kursy walutowe, bo powinno wyjść jeszcze mniej! ale oni mi po paru kolejnych dniach pisza ze ta kalkukacja jest dobra, i te 6 tys musze im dac, ale znow pisza z BYKIEM! bo napisali nie ten numer umowy jaki ja mam! no koszmar! 3 miesiące z tym kontem walutowym koszmaru miałam bo tez robili błędy, jak to możliwe?? a nie ma na ich stronie info jak obliczają te skladke, bo skad mam wiedzieć ze dobrze to liczą! mam dość! oszuści, dali kredyt na 40 lat bo nie mam zdolności wg nich ale nie mówili o tym ze co 3 lata będą nam kasować po 6 tys!! skoro nie mamy kasy to ciagnac nas i tak mogą! na ubez utraty pracy nas nie ubezpieczyli, jedynie mysla o sobie, jak widze już ze oni pisze emial czy sms, już zanim otworze mam ciśnienie 600! a jak się do nich dzowni to nikt nic nie wie, i nie udzieli zadnej informacji przy aneksie o te konto walutowe by z niego sciagli myslalam ze Goscia z banku udusze! bo zamknelam konto meza i oworzylam nowe walutowe na mnie i meza, bo skoro maz jest glownym kredytobiorca to z jego kont maja byś spłacane raty, a z mojego mi powiedzieli ze nie można, ale jak dzownilam i pytałam to kobita zrobiła na mnie ![]() też ciagle jem! masakra w 1 ciąży miałam 30 kg na plusie!!! i niestety zostało mi 7kg po ciąży, i nie wrocilam do wagi, teraz az się boje co będzie!
21.08.2011 Nasz ślub ![]() Edytowane przez sweetbe Czas edycji: 2014-07-11 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt mnie nie zastępuje a wiem ze za 1miesiac pracodawca płacił a resztę ZUS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Teja pracujesz w prywatnej firmie czy państwowej? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Od rana sprzatanie ![]() ![]() Moze poznamy juz nauczycielke ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Teja, przepraszam bardzo ale pracowałam uczciwie przez 2 lata i co teraz z tego mam? 5zł za dzień L4? no sorry wybacz ale mi na waciki na miesiąc nie starczy, bez urazy.
Dusiolka, w tej kwestii będę za Tobą stala murem!
#127 |
Zakorzenienie
|
Kinqaa napisałam PW
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Smertefka: dzieki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Nie uważam, że pojscie ba l4to kombinowanie. Płacę co miesiąc składki, mój pracodawca stara się jak może by nie wypłacać nam premii. Co chwilę wymyśla, jakieś nowe ograniczenia i takim sposobem od nowego roku moja wypłata to najniższa krajowa, zaznaczę że po dwóch podwyżkach hehhehe. Na l4 dostaję kilka stówek więcej. Teraz już według lekarza mogłabym wrocic do pracy, ale mam to gdzieś. Umowy i tak mi nie przedłużą. Nie czuję że kogokolwiek okradam, kombinuję i jestem nieuczciwa. Byłabym idiotką jakbym wróciła do pracy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#129 |
Zakorzenienie
|
Aha, i ja jestem zdania,ze jak nie kombinujesz to do niczego nie dojdziesz, niestety :/
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlepiej jakby każda Ci na pw napisała bo w postach będzie Ci ciężko szukać ![]() ![]() Sweetbe, aż tyle przytyłaś? ale 7kg z 30 to naprawdę jest niewiele... ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- a co do kredytów my unikamy go jak ognia ile nam sie uda uzbierać to się uda resztę trzeba będzie dobrać ale narazie o tym nie myślę. Wiadomo że są sytuacje jak kredyt na mieszkanie to nie ma czasu na odkładanie jakiejkolwiek gotówki bo to trzeba na JUŻ mieć ![]()
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
No ja tez z 30 kg. Bylam przy 90tce. Po porodzie mialam z 75kg. A przed zawsze wazylam jakos 65-67kg. Teraz wystartowalam z wyzszej wagi i sie boje. Ale staram sie pilnowac, co jem itp. i ile jem,
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Ok, spadam sie przebrac i umalowac. ![]() ![]() ![]()
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
A wybieracie sie na to badanie miedzy 20-24 tyg? Tam gdzie znowu sprawdzają wszystkie narzady etc? Takie drugie prenatalne tylko juz bez krwi i przeziernosci.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pewnie część tego to była woda w organizmie tez
![]() |
#135 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale mam ochotę na kruche ciasteczka ![]() ![]()
![]() |
#136 |
Buc
|
sweetbe - macie doradce kredytowego u którego załatwialiście wszystkie formalności? z tego co kojarze, wkład własny jest 0%-19%. 120K z 300K to 40%. nie łapię.
#137 |
Zakorzenienie
|
Wracając do tematu pracy. To my nie "konbinujemy" tylko korzystamy ze swoich praw
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Omg smertfetka chce Ci sie piec?;p ja to mam fazę na arbuza od tygodnia;p Juz pisze o drugim badaniu bo pare dziewczyn jest z podobnego terminu do mnie hehe ;p A Ty smerfetka kiedy sie wybierasz na to pierwsze prenatalne? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parafrazując tylko Twoje zdanie "jeśli pracownicy byliby inni szefowie też", kończę tą wymianę zdań, bo nie prowadzi do niczego.
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja 21.07 mam dopiero miałabym wcześniej ale u innego lekarza a nie chciałam i teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam bo już bym chciała wiedzieć co tam się dzieje w tym moim brzucholu ![]()
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Też pracuję uczciwie i nie mam 5zł, nie wiem czemu piszesz to do mnie, bo warunki pracy wybieramy sobie sami.
#141 |
Zakorzenienie
|
Teja tu żadna z nas nie przekona drugiej ,ja mam takie zdanie i nie zmienię go.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
teja, ale po co te nerwy kazda wyrazila swoje zdanie i koniec, nie ma c sie schizowac bo zadn z nasd nie jest taka sama i kazda ma swoj tok myslenia
#143 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdej ciężarnej należy się L4 za to, że pracowała i świadczenia z tym związane. W ogóle nie ma dla mnie dyskusji w tym temacie ![]()
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już mniejsza z tym to nie jest wątek o tym ![]()
wreszcie z nami ![]() Synek 03.01.2015 ![]() Edytowane przez smerfetka2808 Czas edycji: 2014-07-11 o 13:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem czy trzeba to badanie robic bo w 1 ciąży go nie miałam, suszarka, doczytałam,że podobno banki liczą jak im się to podoba, i każdy ma inaczej, w przyszłym tyg idę do radcy, i się dowiem co i jak
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
alb mój chrzestny nie jest rodziną dla mnie i widziałam go tylko na chrzcie, roczku, komunii i 18stce. Dodam, że mieszka kilkaset metrów ode mnie ![]() sweetbe o Boże... co za masakra! Mam nadzieję, że jakoś się to ułoży!!! teja1 poinformowanie pracodawcy = brak pracy ![]() ![]() Cieszę się, że Tobie się udało dojść do czegoś na uczciwości. Ja jakoś źle na tym wychodzę i nie będę miała zaraz za co kupić jedzenia. dusiolka szukam pracy stałej od 3 lat, zahaczam się niekiedy o coś, jakieś śmieciowe umowy lub ich brak. Chciałabym pracować tam...a pieniądze teraz przydają się baaardzo więc to także powód ![]() ![]() ona ledwo zacznie pracować (bo ta stacja paliw dopiero rusza z otwarciem za tydzień) a już będzie źle postrzegana przeze mnie jeśli nie zdecyduję się pójść na badania i odmówię przyjęcia pracy ![]() ![]() ![]() I naprawdę nie każdemu tak się układa życie, że może spokojnie ukończyć studia (trzeba mieć przede wszystkim pieniądze, by studia ukończyć), znaleźć super pracę... najczęściej ludzie chwytają się pracy, bo chcą mieć za co żyć, nie ma mowy o spełnianiu się zawodowo, o rozwijaniu, o poczuciu bezpieczeństwa... ![]() Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-07-11 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kurcze muszę jakiś strój jednoczęściowy kupić ![]() Cytat:
Sweetbe nie do uwierzenie z tym bankiem ale po przejściach z moim nic mnie nie zdziwi... możesz napisać jaki to bank? jak chcesz na priv jeśli nie chcesz ujawniać to ok. Kingaa powodzenia na zebraniu ![]() Cytat:
a teraz muszę się martwić o dzidzię bo ona jest najważniejsza Cytat:
![]() Bajlaga kurcze strasznie ci współczuję tego dylematu ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2014-07-11 o 13:33 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Bajlaga: naprawdę Cie rozumiem ! I wiem ze to trudna decyzja w tym przypadku,ale wierze ze postapisz zgodnie ze sobą
![]() Teja: moim zdaniem zawsze warto rozmawiac i wymieniać poglądy, mozna w ten sposób dowiedzieć sie o innych tokach rozumowania,zawsze skłania dyskusja do jakis przemyśleń no i rozwija ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.