|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinien być w następnej części? | |||
| W Nowy Rok dumnie wkraczamy, na drugie urodzinki czekamy! |
|
4 | 25,00% |
| W Nowy Rok dumnie wkraczamy, tyle do zrobienia mamy! |
|
0 | 0% |
| Miesiące lecą, roczki za nami, pociechy zaskakują nowymi umiejętnościami |
|
0 | 0% |
| Odważnym krokiem w nowy rok wchodzę! Chcę świat poznawać, nudy nie znoszę! |
|
2 | 12,50% |
| Mamo, tato, chodzę sam i na minutę sto pomysłów mam! |
|
1 | 6,25% |
| W nocy zabawa, jedzenie jest beee. Usiąść na nocnik? Ja mówię nieee. |
|
8 | 50,00% |
| Odważnym krokiem stąpam po ziemi i czekam aż świat znów się zazieleni |
|
0 | 0% |
| Już rok 2014, tak szybko czas leci... witamy na świecie kolejne "nasze" dzieci |
|
1 | 6,25% |
| Głosujący: 16. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! - Mamy VII-VIII 13 cz
Kuba zrozumial do czego sluzy pchacz i teraz po calym mieszkaniu biega z tym pchaczen i obija wszystkie meble
. Nieziemsko sie denerwuje jak trafi na sciane i nie moze dalej isc. A i Kuba nie chodzi tylko biegnie az mu sie czasem nozki plączą
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! - Mamy VII-VIII 13 cz
o 16.20 mamy dzisiaj ortopedę, trzymajcie kciuki żebym usłyszała diagnozę taką jaką chcę
|
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
SAMMI
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Dzoan a jak z mezem? Troche stesknil sie za Wami?
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
PIANKA my zostawiamy Igora czasem ale wykąpanego, pojedzonego i śpiącego
a M. sam sobie też radził.Dziwne zachowanie tego dziecka. SAMMI bawcie się dobrze ![]() YEVELE oby było już lepiej. AGRAFA zapomniałam pogratulować kroczków ![]() U nas będzie armagedon... idą 4 zęby górne i coś dziś widziałam na dole.. W piątek wyjeżdżamy do szwagierki ale wieczorkiem po 19, tak żeby Igi już zasnął w aucie na noc... |
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Sammi mocno trzymam kciuki!!!!
|
#127 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
SAMMI
PIANKA ale fajnie z tym pchaczem Chciałabym, żeby Igi podeptał roczek ale nie wiem czy do tego czasu się ogarnie
|
|
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
a ile Igi ma zebow?? To juz mu trojki wychodza???
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Miszka dzięki za pamięć
Cytat:
Mela :przytulam: Moon gratuluję
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
Kuba jak idzie z tym pchaczem to sie smieje na caly glos. Widac ze mu sie to podoba a tak dlugo sie pchacz kurzyl.
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Surka OMG!!! co to za grzyb sie Lilce zrobil??? Biedna mala ciagle cos
A po tym gronkowcu to sa jakies blizny?---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- aaaa to Kuba jak mial tylko dwie dolne jedynki to tez zaczely wychodzic u gory cztery zeby jednoczesnie. Oby szybko i bezbolesnie wyszly
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Sammi, a co was skłoniło do sprawdzenia poziomu wit D ?
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Właśnie powstało to na przebarwieniach po gronkowcu, i prawdopodobnie te krostki są grzybiczne |
|
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
A Lila jak to znosi?? Te krostki ja swedza, bola?? Mocno przytulam.
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Perse chciałabym, żeby Lila chodziła spać o 20, ale raczej nie wykonalne
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Na szczęście w żaden widoczny sposób jej to nie dokucza. |
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś rano z chłopakami na spacerze i poszliśmy popatrzeć na wodę na basenie prawie u nas za płotem... O zgrozo! Syf, kiła i mogiła. Nie wiem jak ludzie mogą się w tym kąpać. Nawet ręki nie chciałam zamoczyć...
Teściowa chciała tam zabrać Marcela ale odradziłam bo on ma dodatkowo AZS. ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- SURKA mam nadzieję, że blizny nie zostaną Lilce. Jakiś antybiotyk dostaje? LEMUREK jak zięciu po szpitalu? Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-07-15 o 14:18 |
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
dzieci z AZS chyba nie powinny chodzic na basen wiec lepiej niech Marcel nie idzie bo jeszcze tylko klopotu sobie narobicie. Szczegolnie jak sa tam kiepskie warunki.
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedziałam, że nadmucham mu basen w ogródku. Prawie go wyciągnęłam i zaczęło padać
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
mamaszkrabka, no i nas też były tylko dolne jedynki. W sobotę pierszwa górna, widzę drugą obok więc kwestia dni i 2 górne też napuchnięte więc są, uf, kto to wymyślił, tyle się męczyć żeby później wypadło
![]() surka, oj kurde, ale się was trzymają te niedobra rzeczy :/ oby już to był koniec na długie lata oczywiście pochwaliłam i Kari z płaczem się obudziła (zresztą ona się nie budzi bez płaczu więc nie wiem po co to piszę ) ale udało się ją ululać to może zdążę zjeść obiad
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieci z AZS nie powinny kąpać się w chlorowanej wodzie. W ogóle kąpiel nie powinna trwać dłużej, niż 5 -10 minut. Lila miała podejrzenie AZS, więc trochę na ten temat wiem Alergolog, nawet nie zezwolił nam na basen z ozonowaną wodą.
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tylko przejazdem. Jakbyśmy mieli sie zatrzymać mąż by mnie zatłukł bo jeszcze daleka droga przed nami. Teraz jesteśmy pod tarnowem. A byliśmy w stępinie w schronie kolejowym.Ja już jestem padnieta mimo ze jestem pasażerem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Moje młodsze dziecko chce mnie wykończyć. Już drugą noc z rzędu ok godz 2 nad ranem zaczyna się kręcić i wiercić i nie mogę przez to spać bo boję się, że mi z łóżka spadnie. Bo oczywiście zaczyna się od cycowania, a potem miejsca nie może sobie znaleźć. I tak 2 godziny. Dzisiaj nie pozwolę jej na drugą drzemkę, którą ma zwykle po moim powrocie z pracy i zobaczymy co będzie. Teściowa chce wyjechać jutro na 5 dni do Ciechocinka i zabrać Małgosię. Małgoś szczęśliwa, ja mniej bo będę musiała opiekunkę wziąć na więcej dni i więcej jej zapłacić. Zobaczymy.
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Sammi kciuki!
Mera dziwna sytuacja z tymi ludzmi, bo skoro jestescie zdecydowani ma kupno,.to normalni ludzie poczekaliby...przeciez to kwestia najblizszego tygodnia-dwoch.. co im zalezy..bez sensu.. trzymam kciuki za jak najlepszy dla Was rozwoj sytuacji Olek sie obudzil i wiecej nie nadrobie :P jemy i jedziemy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#146 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny szlag mnie trafi, znalazłam chwilę żeby nadrobić i wszystko poszło się je..ć !!! Wrrrr .
PIANKA Julek też popylał przez chwilę z pchaczem i wiem jak Kubuś się wkurza kiedy napotka przeszkodę .AGRAFKA za kroczki.FIAZO a wy na wyjeździe obiazdowym ? Wypocznij sobie. Fajnie tak spotkać wizażankę !?SAMMI duże kciukasy dla Was. SURKA A gdzie ten gronkowiec wyszedł Lilce ? Julkowi ostatnio tak dziwnie z buźki zalatywało i też pomyślałam o gronkowcu !? Teraz jest ok. Julianek chodzi spać podobnie jak Oluś Dzoan, po 21ej już najczęściej śpi. ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Dziewczyny to są mega dziwni ludzie i sytuacja. PERSE cała formalności załatwiana jest przez biuro nieruchomości ale tam Ci faceci też mega dziwni. Wczoraj na spotkaniu nie umieli znaleźć rozwiązania tej sytuacji a przecież powinno im na tej sprzedaży tak samo zależeć! Ci ludzie chcą ten zadatek na zakup (zadatkowanie) mieszkań, tak na prawdę potrzebują 10 tyś a nie 25 tyś. Te 10 tyś Tż jest w stanie zaryzykować. Tylko właściciele nie potrafią zrozumieć naszego ryzyka i upierają się przy 25 tyś. Tak jak Pianka napisała, w ostateczności będziemy trzymać kciuki aby nie znaleźli się inni kupcy .
|
|
|
|
#147 |
|
Wtajemniczenie
|
MERA daj ogłoszenie, że w tym domu straszy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
DZOAN no tak wyszło ze ujrzalam + czyli test pozytywny. Dostałam od męża bukiet róż i naszyjnik. SAMMI dzięki za pomysł z bankami, ja nie kupowałam wcześniej. PIANKA Sto lat!!! ELAINE święto sie zwie Eid al Fitr, możesz poszperać w sieci jeśli Cię interesuje. PERSE ja młoda kąpie o 22 i śpi o 22:30 ale to dlatego ze ja muszę sobie pospać do 9. SURKA jejus biedna Lila, co za cholerstwo sie przyczepilo! Kciuki za szybkie pozbycie sie paskudztwa. MERA faktycznie dużo chcą. My daliśmy 10 tys zadatku a to był nawet nie 1% ceny. Właścicielka z Kuwejtu specjalnie 2 razy przyleciała i nie marudzila. Trzymam kciuki zeby nikt inny nie kupił. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
AGRAFKA niegłupi pomysł
![]() MERA ja mam jeszcze takie pytanko. Wpisywałaś nr telefonu właściciela w wyszukiwarce? Albo szukałaś tego domu w innych ogłoszeniach? Czytałam, że biura nieruchomości wyłapują w necie ogłoszenia od właścicieli i sami wystawiają domy/mieszkania za wyższą cenę pobierając oczywiście wyższą prowizję etc. Pokazywali Wam księgi wieczyste, że to ich dom? Sprawdzałaś w wyszukiwarce to biuro czy to nie oszuści? Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-07-15 o 20:49 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

. Nieziemsko sie denerwuje jak trafi na sciane i nie moze dalej isc. A i Kuba nie chodzi tylko biegnie az mu sie czasem nozki plączą 

a M. sam sobie też radził.

A po tym gronkowcu to sa jakies blizny?

my tylko przejazdem. Jakbyśmy mieli sie zatrzymać mąż by mnie zatłukł bo jeszcze daleka droga przed nami. Teraz jesteśmy pod tarnowem. A byliśmy w stępinie w schronie kolejowym.