![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Najgorsze, najdziwniejsze numery, jakie wywinęły wam przyjaciółki
Cytat:
![]() Koleżanek przez to raczej wielu nie miałam, a faceci często widzieli we mnie tylko kumpla. Z drugiej strony lepsze to niż udawanie kogoś, kim się nie jest ![]() U mnie większość dziewczyn to zawsze były właśnie takie "ciepłe kluchy", delikatne i przewrażliwione kobietki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, kwestia środowiska. Akurat nam się nie udaje na takie zbyt często trafić ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Pani Mizantrop
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;47390166]Dołączam zatem do klubu alfa
![]() Często zastanawiałam się nad tym, czy mój dominujący sposób bycia nie ma przypadkiem związku z tym, że słabiej dogaduję się z dziewczynami. I tak sobie myślę, że ma, bo dużo dziewczyn (nie wszystkie!!!) obraża się łatwo za "konkrety", bo oczekują, że będę się z nimi obchodzić delikatnie (tzn. nie zwracać uwagi, gdy nie mają racji, albo po prostu chrzanią od rzeczy; albo gdy do mnie dzwonią i zaczynają wywód o takim kolesiu, co to siedział w klubie x przy stoilku 7 i miał bluzę w paski, to mówię, że na takie pitu pitu nie mam czasu i czy coś ważnego chciałyby powiedzieć). Zazwyczaj za moją konkretność płacę fochem ![]() A że jestem wulgarna też słyszałam, ale co ja poradzę, wychowywałam sie wśród samych chłopów, nawet bić się potrafię ![]() Mam dokładnie to samo! Dziewuchy się na mnie obrażają, jak im mówię prosto z mostu, co myślę, a nie słodzę na pokaz ![]() Też się trochę umiem bić, raz jakiś rowerzysta chciał mnie złapać za biust, to tak mu przywaliłam z pięści, że wylądował piętro niżej ![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Tzn. mnie mimo wszystko i tak traktują jak kobietę
![]() ![]()
![]() |
#125 | |
seriously? no.
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#127 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A słodzenie na pokaz.. Oo właśnie, o tym nie napisałam. Jak ktoś pyta np."Pasuje mi to?" a moim skromnym zdaniem nie pasuje w ogóle, to mówię. A za chwilę foooch i pytania "A niby czemu?" "Co niby grubo w tym wyglądam ?" Raz miałam akcje, ze dziewczyna kupiła sukienkę, którą skrytykowałam (wychodzil jej tłuszcz na plecach, bo była za ciasna) a innej kumpeli wyznała, że odniosła wrażenie, że jej odradzałam zakup kiecki z zazdrości ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | ||
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Mieszkałam kiedyś, zanim poznałam TŻta przez rekordowy czas niecałych trzech tygodni ( ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- [1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;47390786]Mnie wiecznie zaczepiają jakieś patafiany, bo jestem mała, wyglądam na 16 lat i myślą, że sobie mogą pozwolić na buk wie co. A potem wielkie zdziwko, jak zarobi jeden i drugi lufę ![]() A słodzenie na pokaz.. Oo właśnie, o tym nie napisałam. Jak ktoś pyta np."Pasuje mi to?" a moim skromnym zdaniem nie pasuje w ogóle, to mówię. A za chwilę foooch i pytania "A niby czemu?" "Co niby grubo w tym wyglądam ?" Raz miałam akcje, ze dziewczyna kupiła sukienkę, którą skrytykowałam (wychodzil jej tłuszcz na plecach, bo była za ciasna) a innej kumpeli wyznała, że odniosła wrażenie, że jej odradzałam zakup kiecki z zazdrości ![]() ![]() ![]() Skąd ja to znam, jak miałam 24 lata to mnie wyprosili z rozmowy o pracę dorywczą, bo nie przyjmują osób poniżej 16 roku życia ![]() Też za wysoka nie jestem, ale niestety przez ostatnie 2-3 lata się postarzałam z buzi przez problemy hormonalne.
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;47390786]Mnie wiecznie zaczepiają jakieś patafiany, bo jestem mała, wyglądam na 16 lat i myślą, że sobie mogą pozwolić na buk wie co. A potem wielkie zdziwko, jak zarobi jeden i drugi lufę
![]() [/QUOTE] Może dlatego nie miałam takich problemów nigdy, do wysokich bab nikt tak nie podbija ![]() Wy wyglądacie na 16, ja w wieku 16 lat wyglądałam na pełnoletnią. Zgadnijcie kto latał wszystkim po fajki i alkohol do sklepu? ![]()
![]() |
#130 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Pani Mizantrop
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;47390992]To, że wszędzie popylam z dowodem osobistym to pikuś, ale naprawdę faceci sobie pozwalają na zbyt wiele w stosunku do dziewczyn, które wyglądają na takie, co to nie potrafią się obronić. Ja właśnie wyglądam jak taka sierotka
![]() Natręci w klubach to porażka, nie wiem w jakim języku trzeba do nich mówić, żeby zrozumieli. Już parę lat nie chadzam do klubów, ale pewnie nic się w tej kwestii nie zmieniło.
![]() |
#133 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | ||
seriously? no.
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mam to szczęście, że znam parę osób, które przy poznaniu wyczuły, że to chyba nie zarozumialstwo a zwykła wstydliwość ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Weszlam poczytac o numerach wykreconych przez przyjaciolki, a od 3 stron czytam o relacjach kilku wizazanek z otoczeniem.
Moze sie jednak przeniesiecie gdzies indziej? ![]() Mialam kiedys kolezanke, ktorej pozyczylam pieniadze-nawet zalozylam o tym watek wtedy, bo ona nie kwapila sie jakos, by je oddac. Relacja z nia w ogole byla dosc chora-dziewczyna siedzi na wiosce zabitej dechami, w rozpadajacym sie domu, z mezem, ktory ja bije i jej nie szanuje, poniewaz wpadla w mlodym wieku. Jezdzilam do niej, bo troche mi jej bylo szkoda i poki pracowalam to jakos staralam sie jej pomoc. Pewnego razu zaczela mowic okropne rzeczy o naszym wspolnym znajomym, ktory byl jej rodzonym bratem. Chciala wyniesc sie z tego domu w ktorym siedziala z mezem do mieszkania ich matki, ale wczesniej wyrzucic z niego tego brata. Do dzis nie wiem czy slusznie postapilam, ale ostrzeglam go przed tym, co ona planuje. Pewnie nie powinnam sie mieszac, no ale stalo sie. To co ona potem wyprawiala z zemsty to przechodzi ludzkie pojecie. Dostawalam mase smsow w ktorych opisywala mi jaka jestem gruba, brzydka, jakie mam paskudne ciuchy i zebym w koncu kupila sobie jakies normalne (chodze wylacznie w spodnicach, wiec dowiedzialam sie, ze mam sobie kupic jakies spodnie w rozmiarze xxxl i bluzki, w ktorych moje wielkie cycki nie beda mi sie obijac o kolana). Pisala tez, jak bardzo beznadziejna jestem mieszkajac z rodzicami, ze moj chlopak na pewno mnie rzuci, ze jestem 'stara panna z kotem i nawet bez dziecka'. Potem posunela sie nawet do zbuntowania wspolnych znajomych z tamtych okolic tak, ze nie przyszli na urodziny chlopaka, z ktorym sie wtedy spotykalam. Wymiksowalam sie calkowicie z tego towarzystwa i odetchnelam z ulga. Przy okazji postanowilam juz nigdy nie mieszac sie w cudze sprawy, poniewaz pomijajac wszystko-jej brat na koniec tez sie ode mnie odwrocil, gdy zobaczyl jaka afera sie rozpetala i powiedzial mi, ze na pewno zakablowalam ja do niego po to, zeby miec z tego jakas korzysc. Do dzis nie wiem jaka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#137 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Buntowanie wspólnych znajomych określiłabym jako klasyk ![]() Ciekawi mnie to, bo miałam taką sytuacje w gronie znajomych nie jeden raz i tylko jeden raz zdarzyło się, ze jeden z podbuntowanych się wyłamał, zmienił zdanie i przeprosił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
wasza koleżanka
|
Ja miałam tylko jedną taką relację z "przyjaciółką" a właściwie z dobrą koleżanką z którą spędzałam przerwy gdy chodziłam do szkoły. Pewnego razu stwierdziłam, że jakiś chłopak z innej klasy mi się podoba. Ot, luźna uwaga, nie zakochałam się w nim od pierwszego wrażenia, po prostu był atrakcyjny. Ona najpierw wyśmiała mnie ("ty to masz gust, hihihhi"
![]()
![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
Zakumplowałam się mega z moją współlokatorką. "jak ty mnie rozumiesz!" "ale ty jesteś fajna!" itd itd itd. no jak siostry byłyśmy, wszędzie razem, gotowałyśmy sobie nawzajem. Ja się wyprowadziłam, dowiedziałam się, że obgaduje mnie do znajomych, że jestem "syfiarą" i "gdzie mnie chowali, że ja mam w pokoju taki syf" . i to nie "mieszkałam z taką jedną" tylko "ta anka, ta ruda taka, mieszkałam z nią, na pewno kojarzysz". Potem miała problemy z zapłatą za internet, który jej zostawiłam. za maj nie płaciła, za czerwiec, w końcu za lipiec. Miała mi oddać kaucję ( złożyłyśmy się w 3 i ona wpłacała), nie oddała, bo to co dostała od właścicielki, to wydała. no i wisi mi 230 zł i ja się upominałam, prosiłam, nachodziłam, dawałam określone terminy.. nic. miała wpłacić na konto - nic. Jutro tam jadę (tak, sama muszę się pofatygować po MOJE pieniądze) żeby odzyskać, a i tak nie mam gwarancji, że mi je odda. laska ma 27 lat. ja 20.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
wasza koleżanka
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;47394235]To też takie typowe niestety... Dużo dziewczyn robi takie rzeczy, żeby sobie samym udowodnić, że są lepsze. Wiesz, w sumie od biedy można to wziąć za komplement, widocznie musiały być w Tobie jakieś fajne rzeczy, które doprowadzały laskę do erupcji kompleksów i zazdrości
![]() ![]() ![]() Tamta laska ewidentnie ze mną miała jakiś problem, innym dziewczynom odpuszczała ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#143 |
Pani Mizantrop
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Najgorszy może nie, ale dziwny. Fakt było to 13 lat temu. Przyjaciółka miała znajomą, której nie lubiłam, dziewczyna działała mi na nerwy, więc jak się spotykały to prosiłam, żeby beze mnie. Tak po prostu nie miałam mega relacji z tą dziewczyną, więc nie było niczym dziwnym, że nie jestem na ich spotkaniach. Nie czułam się też w obowiązku mówić tej dziewczynie, że za nią nie przepadam, po prostu widywałyśmy się zbyt rzadko i nie sam na sam, więc nie byłam zdana tylko na jej towarzystwo.
Impreza przyjaciółki chyba nawet 18 stka, jakoś przed północą podbiega do mnie tamta dziewczyna i prawie mnie bije, bo jakim prawem ja jej nie lubię itd. Wyszła mega afera bo przyjaciółka jej powiedziała niby co i jak. Po czym miała pretensje do nas, że popsułyśmy jej imprezę. Nie wiem po cholerę cokolwiek mówiła, skoro było super, ja nie okazywałam niechęci, ani nic. Obwinianie Mnie było co najmniej nie na miejscu i jeszcze miałam ją przepraszać, że popsułam jej imprezę. Może dziecinne, ale wtedy była mega afera. « czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
Bo chyba niektorzy zbyt doslownie biora do serca: badz szczery.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Jak czytam ten watek, to Bogu dziekuje za moje kolezanki
![]() ![]()
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
Oj miałam kiedyś taką "przyjaciółkę"
![]() Miarka się przebrała , gdy zaczęła mi otwarcie szkodzic. Zawsze robiłyśmy wszystkie projekty razem a nagle na prezentacjach okazywało się, że ona mówi co innego niż przygotowałyśmy, gdy zaczęła mnie dezinformowac i oszukiwac. W dodatku zaczęła wygłaszac na mój temat wredne komentarze (typu, że nie jestem ambitna bo nie dążę do wyjazdu do Stanów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;47387226]Niestety, droga Kretko, to dość powszechny rodzaj zemsty
![]() ta dziewczyna nie miała za co się na mnie mścić, więc tym bardziej nie rozumiem powodu jej postępowania. kompletnie nie mam pojęcia, jaki to miało cel ![]() ktoś wspomniał, że nie ufa kobietom przyjaźniących się z mężczyznami - co w tym złego? ![]() ![]() z typem "księżniczki" też miałam do czynienia. NIGDY WIĘCEJ TAKICH ZNAJOMOŚCI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.