Brzydki pierścionek zaręczynowy - oddałybyście? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-31, 21:12   #121
Kretka666
Zakorzenienie

Dot.: Brzydki pierścionek zaręczynowy - oddałybyście?

Cytat:
Napisane przez kukurukku Pokaż wiadomość
Są tacy, co lubią niespodzianki. I kobiety i mężczyźni. Różne podejścia do tematu, niektórzy chcą to omawiać jak Ty, niektórzy chcą niespodzianki.
Poza tym rozmowa o możliwości ślubu a rozmowa 'jaki chcesz pierścionek' to dwie różne sprawy jak dla mnie. Na pewno mnóstwo kobiet woli niespodziankę, tak jak mnóstwo kobiet chce uczestniczyć w zakupie pierścionka.
Dlatego napisalam - czy zawsze musi byc niespodzianka. Nie kazdy lubi, nie kazdy chce. Akurat ja i TZ jestesmy tacy sami, w wiekszosci spraw sie zgadzamy i wiedzielismy, ze nie bedzie slodkiej, romantycznej, miesiacami planowanej niespodzianki.

Rozmawiajac o zwiazku malzenskim mozna zapytac jaka bizuterie lubi kobieta, jaki ma rozmiar palca, itd. To nic nie oznacza poza tym, ze KIEDYS sie oswiadczy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-31, 21:19   #122
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Dlatego napisalam - czy zawsze musi byc niespodzianka. Nie kazdy lubi, nie kazdy chce. Akurat ja i TZ jestesmy tacy sami, w wiekszosci spraw sie zgadzamy i wiedzielismy, ze nie bedzie slodkiej, romantycznej, miesiacami planowanej niespodzianki.

Rozmawiajac o zwiazku malzenskim mozna zapytac jaka bizuterie lubi kobieta, jaki ma rozmiar palca, itd. To nic nie oznacza poza tym, ze KIEDYS sie oswiadczy.

Taaak, ale co w przypadku jak pisałam - kobieta lubi biżuterię delikatną ale na oświadczyny wolałaby coś bardziej spektakularnego. A wiesz na pewno, że są baby 'nie powiem i koniec' i później wynikają różne kwiatki. Zresztą to co np. dla mnie jest delikatne dla Ciebie może być już ekstrawagancją facet może znać gust a mimo to nie trafić w niego. Nieraz jestem pewna, że coś się spodoba mojemu facetowi/mamie/siostrze a tu lipa. I odwrotnie - myślę, że nie będą z czegoś zadowoleni a tu szał, mimo że znam ich gust.
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-31, 21:22   #123
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Z drugiej strony nie można wymagać czytania w myślach. Różne kobiety, różne gusta, różne oczekiwania. Może jakaś lubi na codzień skromną biżuterię a na oświadczyny oczekuje brylantów nigdy nie wiadomo i wg mnie zachowanie 'wymień pierścionek bo brzydactwo' jest strasznie chamskie. Nie zrobiłabym tego ani swojemu facetowi ani nikomu innemu, bo mnie w takiej sytuacji byłoby baaardzo przykro.
Można zapytać, pójść z dziewczyną do jubilera i "mimochodem" podpatrzeć co ogląda. Podpuścić jej koleżankę żeby z nią się wybrała na takie "szperanie" po sklepach z biżuterią. Sposobów jest milion. A najprostszy to porozmawiać Te wszystkie czynności nie wykluczają niespodzianki. Można to zorganizować kilka miesięcy przed zaręczynami, a sam fakt zaręczyn zaplanować tak, ze dziewczyna i tak nie będzie się spodziewać. Wszystko to kwestia STARANIA SIĘ.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-31, 21:23   #124
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Taaak, ale co w przypadku jak pisałam - kobieta lubi biżuterię delikatną ale na oświadczyny wolałaby coś bardziej spektakularnego. A wiesz na pewno, że są baby 'nie powiem i koniec' i później wynikają różne kwiatki. Zresztą to co np. dla mnie jest delikatne dla Ciebie może być już ekstrawagancją facet może znać gust a mimo to nie trafić w niego. Nieraz jestem pewna, że coś się spodoba mojemu facetowi/mamie/siostrze a tu lipa. I odwrotnie - myślę, że nie będą z czegoś zadowoleni a tu szał, mimo że znam ich gust.
Przeciez on by sie pytal w kontekscie zareczyn - jako by chciala swoj ewentualny zareczynowy.
A ze baba jest 'nie powiem i koniec' to juz jej problem
Ja zawsze wiem co sie mojemu spodoba (czyt. prawie zadnego prezentu jeszcze nie spalilam) tez jest prosty I wiem w ogole, bo sobie MOWIMY takie rzeczy. Nie musialam sie domyslac.

Stary 2014-07-31, 21:26   #125
visionAM
Zakorzenienie

Dokładnie, jak baba nie mówi czego chce, a później dostaje brzydki pierścionek to niech się nie dziwi
Stary 2014-07-31, 21:28   #126
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Można zapytać, pójść z dziewczyną do jubilera i "mimochodem" podpatrzeć co ogląda. Podpuścić jej koleżankę żeby z nią się wybrała na takie "szperanie" po sklepach z biżuterią. Sposobów jest milion. A najprostszy to porozmawiać Te wszystkie czynności nie wykluczają niespodzianki. Można to zorganizować kilka miesięcy przed zaręczynami, a sam fakt zaręczyn zaplanować tak, ze dziewczyna i tak nie będzie się spodziewać. Wszystko to kwestia STARANIA SIĘ.
Cytat:
Przeciez on by sie pytal w kontekscie zareczyn - jako by chciala swoj ewentualny zareczynowy.
A ze baba jest 'nie powiem i koniec' to juz jej problem
Ja zawsze wiem co sie mojemu spodoba (czyt. prawie zadnego prezentu jeszcze nie spalilam) tez jest prosty I wiem w ogole, bo sobie MOWIMY takie rzeczy. Nie musialam sie domyslac.

Ale ja się z wami zgadzam, że można to załatwić na milion różnych sposobów i jakoś trafić w gust. Ale facet może mieć też chęci, bo on chce sam, chce wybrać jak najlepiej dla ukochanej i szuka/wybiera i uważa że wybrał najlepiej ze wszystkich a wybrance jednak coś nie odpowiada. No JAK w takiej sytuacji powiedzieć 'brzydki, chcę wymienić'. Mnie się to mimo wszystko w głowie nie mieści
Stary 2014-07-31, 21:50   #127
Misseczka
Zadomowienie

Moze jestem dziwna ale osobiście nie rozumiem jak można w ogóle poprosić o wymianę, albo nawet ba, zerwać? Z facetem bo zły piersionek kupił. Nie taki, co z tego? Ja osobiście nawet chciałabym zobaczyć jaki pierścionek do mnie pasuje wg ukochanego. Jeżeli mi się nie spodoba to będę go trzymała na honorowym miejscu w pokoju, a na palcu okazjonalnie.
Faceci jednak czasami bywają obojętni na takie rzeczy jak style kolory, albo źle je kojarzą, nie oszukujmy się. A co jezeli po prostu faktycznie ktoś źle mu doradził? Tak czy owak facet chciał dobrze, starał się, nikt nie jest idealny i nie będę się czepiala. Ważne, że chce być że mną tak samo jak ja z nim i teraz wie to już na pewmo to ważniejsze niż każdy piersionek.
Poza tym wypytywanie o pierścionek może sprawić że laska się zacznie zastanawiać czy cos się święci. A realnie czemu on sam nie ma prawa kupić mi takiego, który chciałby zobaczyć na palcu dziewczyny? Mi podejsie mówiące że brzydki pierścionek out oznacza że nie liczy się gest i chęci, a otrzymanie ładnej blyskotki. Jak taka chce to sama kupię i koniec. Nie chce by mnie prowadził do jubilera, gdzie tu tajemnicą i niespodzianka.
A moj facet że mnie zna udowodnił już nie raz.

Edytowane przez Misseczka
Czas edycji: 2014-07-31 o 21:54
Misseczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-31, 21:57   #128
Kretka666
Zakorzenienie

A to koniecznie musi byc tajemnica i niespodzianka, takie prawo i obowiazek jest?

Stary 2014-07-31, 22:06   #129
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
A to koniecznie musi byc tajemnica i niespodzianka, takie prawo i obowiazek jest?

Nie, ale może być i wiele dziewcząt tak chce.
Stary 2014-07-31, 22:10   #130
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, ale może być i wiele dziewcząt tak chce.
Od kiedy dziewczeta slub biora? Chyba kobiet
Tak, ale nie kazda. Dobrze, zeby PARA wiedziala co ma robic, co lubia nazwzajem, czego chca. Bo jakby mi TZ wypalil z rzeczami jakie wiekszosc dziewczat , kobiet chce to...no nie byl by moim TZ-tem. I nie bylby soba przy okazji

Stary 2014-07-31, 22:10   #131
Misseczka
Zadomowienie

A czy facet nie może mieć własnej inicjatywy w wyborze? Może jak najbardziej, a my nie powinnysmy psuć mu dnia który ma być dla niego też szczęśliwy, bo nie wybrał sobie pod nas. Szczerze, musi? Przecież ten pierścionek ma być dowodem miłości, a nie nowa droga blyskotka dana między urodzinami a dniem kobiet. Jeżeli chce przecudasny pierścień jaki sobie wysnilam to albo kupię sama albo poproszę na urodziny. Nie będę faceta dolowala w pięknym dniu kiedy dla mnie wydał kupę kasy bo to na co poszła ta kasa jest brzydkie, mogę nie nosić ale ymiana jest kuriozalna.
Stary 2014-07-31, 22:15   #132
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Od kiedy dziewczeta slub biora? Chyba kobiet
Tak, ale nie kazda. Dobrze, zeby PARA wiedziala co ma robic, co lubia nazwzajem, czego chca. Bo jakby mi TZ wypalil z rzeczami jakie wiekszosc dziewczat , kobiet chce to...no nie byl by moim TZ-tem. I nie bylby soba przy okazji

Dziewczęta, kobiety, baby, wszystko jedno jak dla mnie. Widzisz, Twój TŻ musi wypalić z czymś co TY lubisz, Tobie to odpowiada i ok.

Cytat:
Napisane przez Misseczka;47537959[B
]A czy facet nie może mieć własnej inicjatywy w wyborze?[/B] Może jak najbardziej, a my nie powinnysmy psuć mu dnia który ma być dla niego też szczęśliwy, bo nie wybrał sobie pod nas. Szczerze, musi? Przecież ten pierścionek ma być dowodem miłości, a nie nowa droga blyskotka dana między urodzinami a dniem kobiet. Jeżeli chce przecudasny pierścień jaki sobie wysnilam to albo kupię sama albo poproszę na urodziny. Nie będę faceta dolowala w pięknym dniu kiedy dla mnie wydał kupę kasy bo to na co poszła ta kasa jest brzydkie, mogę nie nosić ale ymiana jest kuriozalna.
Nie może. Kobiety są teraz tak niezależne, że NIE MOŻE i koniec musi wybadać na wszystkie strony czego dziewczyna chce i spełnić to, bo inaczej odstrzał. A jak nie trafi w gusta, to jest złym TEŻETEM i nie zna jej w ogóle i jak tu z takim ślub brać. No powiedz sama?
Stary 2014-07-31, 22:18   #133
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misseczka Pokaż wiadomość
A czy facet nie może mieć własnej inicjatywy w wyborze? Może jak najbardziej, a my nie powinnysmy psuć mu dnia który ma być dla niego też szczęśliwy, bo nie wybrał sobie pod nas. Szczerze, musi? Przecież ten pierścionek ma być dowodem miłości, a nie nowa droga blyskotka dana między urodzinami a dniem kobiet. Jeżeli chce przecudasny pierścień jaki sobie wysnilam to albo kupię sama albo poproszę na urodziny. Nie będę faceta dolowala w pięknym dniu kiedy dla mnie wydał kupę kasy bo to na co poszła ta kasa jest brzydkie, mogę nie nosić ale ymiana jest kuriozalna.
Tia, od razu drogie blyskotki, dolowanie, oddawanie, zieeew. Nie mialam takiego problemu, bo dostalam tani symbol, ktory mi sie podobal, bo wiedzial co lubie. Ale nieee, zabronilam mu kupic kawalka metalu z blyskotka za 3 tysiace, zla kobieta jestem
Moze miec. Ale musi? Taki jest obowiazek? Nie moze kupic czegos co sie babie podoba? Ona to bedzie nosila. A facetowi to przeciez wszystko jedno, bo sie nie zna, jak juz padalo kilka razy w tym temacie

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Dziewczęta, kobiety, baby, wszystko jedno jak dla mnie. Widzisz, Twój TŻ musi wypalić z czymś co TY lubisz, Tobie to odpowiada i ok.
Jakby mi "wypalal" z rzeczami, ktore lubia inne kobiety, a nie ja, to co z niego za TZ? Powiedz mi?

Stary 2014-07-31, 22:23   #134
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Tia, od razu drogie blyskotki, dolowanie, oddawanie, zieeew. Nie mialam takiego problemu, bo dostalam tani symbol, ktory mi sie podobal, bo wiedzial co lubie. Ale nieee, zabronilam mu kupic kawalka metalu z blyskotka za 3 tysiace, zla kobieta jestem
Moze miec. Ale musi? Taki jest obowiazek? Nie moze kupic czegos co sie babie podoba? Ona to bedzie nosila. A facetowi to przeciez wszystko jedno, bo sie nie zna, jak juz padalo kilka razy w tym temacie

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Jakby mi "wypalal" z rzeczami, ktore lubia inne kobiety, a nie ja, to co z niego za TZ? Powiedz mi?

Nie o to mi chodziło. Nie patrzyć na inne kobiety, tylko na Ciebie ale jednocześnie chyba to co on chce też jest ważne? Ok, dobrałaś się z nim, woleliście oboje omówić ślub i błyskotki. Ale gdyby on wolał niespodzianki i nie trafił w gust to co? Powiedziałabyś mu 'weź to oddaj bo brzydkie?'.
Chodzi tylko i wyłącznie o to, że są różne sytuacje/kobiety/mężczyźni/ potrzeby. I nie ma szans aby ZAWSZE i idealnie trafić w gust ukochanej osoby, choćby nie wiem jak się ją kochało. Z pierścionkiem zaręczynowym też może się tak stać. I naprawdę trzeba oddawać? Nie można docenić starań i chęci faceta? W końcu to ma być SYMBOL a nie sprawa życia i śmierci.
Stary 2014-07-31, 22:37   #135
Misseczka
Zadomowienie

Co to za pytanie czy musi i czy nie może trafić? Oczywiście że nie musi ale biorąc pod uwagę że to on wywala kupę kasy by nam się buzia zacieszyła to wybór czy chce nas rozpieścić czy zrobić coś co sam czuje jest po jego stronie.
Stary 2014-08-01, 07:00   #136
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Nie o to mi chodziło. Nie patrzyć na inne kobiety, tylko na Ciebie ale jednocześnie chyba to co on chce też jest ważne? Ok, dobrałaś się z nim, woleliście oboje omówić ślub i błyskotki. Ale gdyby on wolał niespodzianki i nie trafił w gust to co? Powiedziałabyś mu 'weź to oddaj bo brzydkie?'.
Chodzi tylko i wyłącznie o to, że są różne sytuacje/kobiety/mężczyźni/ potrzeby. I nie ma szans aby ZAWSZE i idealnie trafić w gust ukochanej osoby, choćby nie wiem jak się ją kochało. Z pierścionkiem zaręczynowym też może się tak stać. I naprawdę trzeba oddawać? Nie można docenić starań i chęci faceta? W końcu to ma być SYMBOL a nie sprawa życia i śmierci.
Nie wiem czy bylibyśmy razem, bo ja NIE lubię niespodzianek i nie chciałabym być z kimś, kto jest niespodziankowym typem, męczyłabym się z nim i on ze mną

Ależ oczywiście, że to tylko symbol, ja bym nie oddała i kawałka śrubki zabranej z pracy (a nawet bardziej by mi się podobała niż pierścienie z brylantami ), ale nie nosiłabym "bo trzeba, bo się chłop popłacze, bo ludzie nie będo wiedzieli, żem zaręczona".

Cytat:
Co to za pytanie czy musi i czy nie może trafić? Oczywiście że nie musi ale biorąc pod uwagę że to on wywala kupę kasy by nam się buzia zacieszyła to wybór czy chce nas rozpieścić czy zrobić coś co sam czuje jest po jego stronie.
Ciekawe podejście do zaręczyn. On wywala kupę kasy, żebyś Ty była szczęśliwa, że będzie ślub. No cóż, mam inne zdanie na ten temat, zupełnie inne

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2014-08-01 o 07:03
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-01, 07:11   #137
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
A czy facet nie może mieć własnej inicjatywy w wyborze?
A czy własna inicjatywa w wyborze ma się wiązać z tym, że przyszła narzeczona otrzyma pierścionek nie trafiający w jej gust?

Cytat:
Może jak najbardziej, a my nie powinnysmy psuć mu dnia który ma być dla niego też szczęśliwy, bo nie wybrał sobie pod nas. Szczerze, musi?
A dla kogo jest ten pierścionek, kto go ma nosić? Moim zdaniem facet będzie szczęśliwszy jak kupi coś, co się kobiecie spodoba. Jeśli będzie szczęśliwszy kupując pierścionek bez uwzględnienia gustu partnerki i tylko dlatego, że on chce taki i koniec, to jest egoistą. Tu nie ma nad czym się zastanawiać i co "rozkminiać" - to jest proste jak budowa cepa.

Cytat:
Przecież ten pierścionek ma być dowodem miłości, a nie nowa droga blyskotka dana między urodzinami a dniem kobiet. Jeżeli chce przecudasny pierścień jaki sobie wysnilam to albo kupię sama albo poproszę na urodziny. Nie będę faceta dolowala w pięknym dniu kiedy dla mnie wydał kupę kasy bo to na co poszła ta kasa jest brzydkie, mogę nie nosić ale ymiana jest kuriozalna
Najpierw piszesz, że pierścionek nie ma być nową drogą błyskotką, a za chwilę o wydawaniu kupy kasy. To się zdecyduj, bo się zaplątałaś

Cytat:
Trochę grafomańsko napisane i nie rozumiem końcówki zdania, ale skoro uważasz, że kobieta ma się cieszyć z tego co jej daje facet i nie narzekać, bo on wydaje na nią kupę kasy, to nie mamy o czym rozmawiać. Czasy średniowiecza dawno minęły, nie wiem czy zauważyłaś.
Stary 2014-08-01, 07:14   #138
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Trochę grafomańsko napisane i nie rozumiem końcówki zdania, ale skoro uważasz, że kobieta ma się cieszyć z tego co jej daje facet i nie narzekać, bo on wydaje na nią kupę kasy, to nie mamy o czym rozmawiać. Czasy średniowiecza dawno minęły, nie wiem czy zauważyłaś.
Nie wiesz jak jest? Baba coś dostaje i ma skakać z radości, bo misiu kupił, pamiętał!
Trochę mnie to "wywalanie kasy" i "drogie błyskotki" rażą, jak dla kogos to tylko symbol to czemu drogi? Mnie kawałek metalu za stówę pasuje. Taka jestem materialistka
Stary 2014-08-01, 07:43   #139
Misseczka
Zadomowienie

Nie żyjemy w czasach średniowiecza, więc dlaczego wymagasz by zareczyny były pod Ciebie, a dla faceta jedyną przyjemnością fakt zbliżającego się ślubu? Nie zamotałam się, nie mówię że pierścionka ma nie być w ogóle, ale jeżeli już facet ma wypierdzielic ta kasę to niech ma sobie prawp wybrać, czy kupi taki jaki mu się podoba czy całkowicie pod Ciebie. A tak serio, jakie my mamy prawo psucia facetowi dnia zareczyn, bo kupił blyskotke i jest nie taka?
Ja absolutnie nie mówię, że musi nam się to w duchu podobać, ale powiedzenie "brzydki, wymieniaj" to coś w twarz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-01, 07:46   #140
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Nie żyjemy w czasach średniowiecza, więc dlaczego wymagasz by zareczyny były pod Ciebie, a dla faceta jedyną przyjemnością fakt zbliżającego się ślubu? Nie zamotałam się, nie mówię że pierścionka ma nie być w ogóle, ale jeżeli już facet ma wypierdzielic ta kasę to niech ma sobie prawp wybrać, czy kupi taki jaki mu się podoba czy całkowicie pod Ciebie. A tak serio, jakie my mamy prawo psucia facetowi dnia zareczyn, bo kupił blyskotke i jest nie taka?
Ja absolutnie nie mówię, że musi nam się to w duchu podobać, ale powiedzenie "brzydki, wymieniaj" to coś w twarz
A po co ma ją "wypierdzielać"? Nie rozumiem Cię, w ogóle.
Stary 2014-08-01, 07:55   #141
Misseczka
Zadomowienie

Napisałaś że cieszyłabyś się z kawałka metalu wcześniej że chciałabyś żeby sam wziął cię do jubilera, prawda? To się trochę wyklucza. A co ma wypierdzielic - zareczyny są pod nas, facet wydaje pieniądze ILE BY TO NIE BYŁO, ale wydaje, stresuje się, a kobieta? Dostaje prezent ot tak i się cieszy że mówi tak lub nie, dla mnie to już niesprawiedliwe, więc może powiedzmy mu jeszcze w twarz że ma do dupy gust, bo niech się zbyt nie cieszy.
I ja mówię tylko o sytuacjach że dziewczyna komentuje, chce wymiany lub nawet złości się że facet nie zna gustu. W sobie nie podobać nam się może i przy każdym prezencie tak bywa.
Stary 2014-08-01, 07:59   #142
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałaś że cieszyłabyś się z kawałka metalu wcześniej że chciałabyś żeby sam wziął cię do jubilera, prawda? To się trochę wyklucza. A co ma wypierdzielic - zareczyny są pod nas, facet wydaje pieniądze ILE BY TO NIE BYŁO, ale wydaje, stresuje się, a kobieta? Dostaje prezent ot tak i się cieszy że mówi tak lub nie, dla mnie to już niesprawiedliwe, więc może powiedzmy mu jeszcze w twarz że ma do dupy gust, bo niech się zbyt nie cieszy.
I ja mówię tylko o sytuacjach że dziewczyna komentuje, chce wymiany lub nawet złości się że facet nie zna gustu. W sobie nie podobać nam się może i przy każdym prezencie tak bywa.
Tak, to się w ogóle nie wyklucza - nie lubię niespodzianek, on też nie, więc po co je robić na siłę? Wypowiedzenie swojego gustu na głos równa się pierścionkowi za kilka tysięcy? Powiedziałam, że chce tani kawałek metalu

Czas edycji: 2014-08-01 o 08:01
Stary 2014-08-01, 08:17   #143
rousse
BAN stały

Cytat:
Ale pierścionek to ty będziesz nosić, a nie facet, to prezent dla ciebie , wiec jest siłą rzeczy "pod ciebie".
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-01, 08:20   #144
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Ale pierścionek to ty będziesz nosić, a nie facet, to prezent dla ciebie , wiec jest siłą rzeczy "pod ciebie".
No coś Ty, facet kupuje co mu się podoba - partnerka nie lubi złota i brylantów, nosi tylko srebro i delikatne kamienie, on jej kupuje najbardziej chamskie złoto i wielki brylant. Ddo tego dwa rozmiary za mały, powiększyć nie można, bo przecież chłop kupił, chłop chciał dobrze, nie można mu przykrości zrobić. Biedny chłop.
Stary 2014-08-01, 08:21   #145
Misseczka
Zadomowienie

Ale czemu skoro z niespodzianki oboje jesteście nieszczęśliwi to bierzesz że mówię do Ciebie? Mówię teoretycznie o sytuacji gdy facet chce sam wybrać a laska przy zareczynach wyjedzie mu z tekstem że się nie stara bo brzydki. A co do tej kasy mówię "kupę" bo niby się utarło że na taka okazję nie wypada kupić za 50zl, ale ok, nawet jakby kosztował 20 to nie mamy prawa niszczyć facetowi tego dnia czymś takim. Starał się, denerwował, docenmy. Jakbym była facetem i np po zareczynach laska powiedziała że nie wie czy mnie chce bo zły piersionek kupilam i gustu nie znam to bym się odwróciła i jak stoję się wyprowadziła, bo nie warto.
Stary 2014-08-01, 08:25   #146
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czemu skoro z niespodzianki oboje jesteście nieszczęśliwi to bierzesz że mówię do Ciebie? Mówię teoretycznie o sytuacji gdy facet chce sam wybrać a laska przy zareczynach wyjedzie mu z tekstem że się nie stara bo brzydki. A co do tej kasy mówię "kupę" bo niby się utarło że na taka okazję nie wypada kupić za 50zl, ale ok, nawet jakby kosztował 20 to nie mamy prawa niszczyć facetowi tego dnia czymś takim. Starał się, denerwował, docenmy. Jakbym była facetem i np po zareczynach laska powiedziała że nie wie czy mnie chce bo zły piersionek kupilam i gustu nie znam to bym się odwróciła i jak stoję się wyprowadziła, bo nie warto.
Mnie to akurat mało obchodzi, że coś się utarło Ja uważam, że to głupie kupować takie coś za kilka tysięcy.

Przeczytaj jeszcze raz ten wątek i odpowiedz sobie na pytanie: czy ktoś tutaj pisał coś takiego? Zastanów się.

Czas edycji: 2014-08-01 o 08:28
Stary 2014-08-01, 08:30   #147
rousse
BAN stały

Cytat:
partnerka nie lubi złota i brylantów, nosi tylko srebro i delikatne kamienie, on jej kupuje najbardziej chamskie złoto i wielki brylant. .
Nie wiem, czy takie kobiety istnieją..., czy to tylko udawana skromność Nie wierzę, że nie znajdzie się taki pierścionek, ze złota z diamentami, co ci się spodoba. Ja też nie przepadam za białymi diamentami , ale są inne... Bywaja też "skromne" pierścionki ze złota i z diamentami co nie wygladają jak złoto i diamenty...
http://www.myringideas.com/wp-conten...nt-rings-4.jpg
http://inhabitat.com/greenholidaygif...gh-diamond.jpg
I nie wiem, czy na prawdę jakaś kobieta woli srebrny pierścionek z Krupówek .
Stary 2014-08-01, 08:33   #148
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, czy takie kobiety istnieją..., czy to tylko udawana skromność Nie wierzę, że nie znajdzie się taki pierścionek, ze złota z diamentami, co ci się spodoba. Ja też nie przepadam za białymi diamentami , ale są inne... Bywaja też "skromne" pierścionki ze złota i z diamentami co nie wygladają jak złoto i diamenty...
http://www.myringideas.com/wp-conten...nt-rings-4.jpg
http://inhabitat.com/greenholidaygif...gh-diamond.jpg
I nie wiem, czy na prawdę jakaś kobieta woli srebrny pierścionek z Krupówek .
Nie lubię, ze złota mam tylko obrączkę (a miał być pierwotnie tytan), poza tym same materiały i ewentualnie srebro
Oczywiście, że pewnie jakiś by mi się spodobał. Ale nie wiem po co mi on?

Zalinkowane pierścionki - według mnie są brzydkie. Bardzo.
Stary 2014-08-01, 08:34   #149
rousse
BAN stały

Cytat:

Ja uważam, że to głupie kupować takie coś za kilka tysięcy.
Nie ma nic głupiego w inwestowaniu w złoto ! A już tym bardziej w ładną i ponadczasową biżuterię, odziedziczy ją kiedyś może twoja prawnuczka , takie rzeczy kupujesz(/dostajesz) i nie musisz się martwić, ze jesteś samolubna czy próżna.
Stary 2014-08-01, 08:39   #150
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma nic głupiego w inwestowaniu w złoto ! A już tym bardziej w ładną i ponadczasową biżuterię, odziedziczy ją kiedyś może twoja prawnuczka , takie rzeczy kupujesz(/dostajesz) i nie musisz się martwić, ze jesteś samolubna czy próżna.
Według mnie to jest głupie, bo po kiego grzyba mi pierścionek za 2 tysiące jak wolę taki sam kawałek metalu (w moich oczach) za parę stówek? Nie wiem o co Ci chodzi, po co Ty mnie usiłujesz przekonać, że mam kupować jakieś drogie błyskotki, które do życia mi potrzebne nie są, wcale nie dostaję skurczów macicy jak je widzę i nie mam potrzeby zbierania kilogramów złomu dla przyszłych możliwych prawnucząt
Złota mam sporo, dostawałam jako dziecko, także nie muszę się martwić o ewentualne jego niedobory, jest co przetapiać

Ale ja się o to nie martwię, lol

Czas edycji: 2014-08-01 o 08:40
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości