Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-02, 14:21   #121
niuniuniau
Zadomowienie

Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
Sprawdziłam dziś pogodę i ma być jutro pięknie i słonecznie. Wczoraj pokazywało, że ma lać Ponawiam pytanie- coś ktoś na car boota? Car boota a później morze?
donka ja tam jestem chetna. Gdzie ten car boots sie odbywa i od ktorej?
Aktualnie jestem slomiana wdowa, zadnych zobowiazan w weekendy wiec jak najbardziej sie pisze.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 16:54   #122
Trivedi
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,chciałam się przywitać jako przyszła mieszkanka Londynu Przyjeżdżam za ... o kurczę, to już niecały miesiąc [ Trochę się pomyliłam w poście w wątku o kosmetykach brytyjskich :P ...tam napisalam dwa ]
Stary 2014-08-02, 17:03   #123
NiespokojnaP
Raczkowanie

A ja takie pytanie z innej beczki.
Wspollokatorka pojechała do Polski, zostawiła nam swojego psa do opieki (amstaf). Jak wygląda tutaj sprawa zostawienia psa przed sklepem? Jest dozwolone, czy karalne? Przydałby mu się spacer, chciałabym też upiec dwie pieczenie na jednym ogniu: spacer i zakupy.
Będę wdzięczna za rady.
NiespokojnaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 18:39   #124
Patrycja Pieguska
Rozeznanie

hm, jestem zielona, znaczy nie mam psa, ale często widzę pod kopem przywiązane na smyczy, a właściciele na zakupach
zatem to chyba nie problem...
Stary 2014-08-02, 18:42   #125
Kinqaa
Zakorzenienie

Ja bym się bala ,ze ktos mi go zwinie
Z resztą nie jestem za przywiazywaniem psa do słupa. .. a jakby Ciebie tak przywiązali ? :P

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 18:44   #126
Patrycja Pieguska
Rozeznanie

no nie, ale jak iść po te zakupy, zamopas puścisz, bo Ci żal przywiązać?
a jak kogoś użre, przecież tego nie wiesz...
no to albo zakupy, albo spacer z pieskiem...
Stary 2014-08-02, 18:52   #127
Kinqaa
Zakorzenienie

O to chodzi. .. z resztą wydaje mi się lepszą opcją zostawić psa po prostu w domu. Najpierw oczywiście wyjść na spacer a potem przyjemności w postaci zakupów.
Ale każdy robi jak chce.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-02, 20:01   #128
sylwiakaa
Zadomowienie

donka ja bym pojechala ale nie mam jak dojechac do Ciebie tak wczesnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum przez iPhone.
Stary 2014-08-02, 23:28   #129
NiespokojnaP
Raczkowanie

Chodziło mi o takie szubkie zakupy. W każdym razie dzięki za odpowiedzi.
NiespokojnaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 09:25   #130
girl_from_london
Przyczajenie

Sylwia mieszkam na Sudbury. W sumie jestem mobilna w każdą część Londynu, bo do Wembley mam 10 min autobusem, a tam połączenia w każdą część.
Jeszcze raz proszę o info odnośnie car boots. Nie dzisiaj już, bo leczymy kaca (pogoda zrobiła psikusa, stwierdziliśmy, że jak brzydko to nigdzie nie jedziemy i była impreza), ale w następnym terminie chętnie bym się wybrała na zakupy.
Dzisiaj jedziemy do city; znajomi są tu niedługo i chcą pozwiedzać, a Wy jak spędzacie niedzielę?
girl_from_london jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 09:32   #131
sylwiakaa
Zadomowienie

girl ja jezdzilam pol roku z sudbury na edmonton do pracy. moge podac namiary. zostaw mi na pw nr tel.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-03, 10:39   #132
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

Ja niedziele mam dla siebie, bo TŻ w pracy troszkę sobie pospałam, bo wstałam o 9. Zrobiłam śniadanko... posprzątałam w tej cholernej kuchni...
Może wy mi doradzicie. Wynajmujemy z TŻ pokój (w sumie tylko dlatego, że jest to mniejszy wydatek i więcej możemy odłożyć), ale już powoli mnie to męczy. Mamy taki syf na chacie, że to tragedia. Posprzątam rano kuchnię, wyrzucę śmieci, nastawię zmywarkę to co się nie zmieści - myję. A dosłownie za 5h wygląda tak samo... Już nie mówiąc o tym, że śmieci nikt z domu nie wyrzuca tylko my z TŻ... ostatnio powiedzieliśmy sobie, że ich też nie wyrzucimy to przez 4 dni każdy wpychał coś obok śmietnika tak - że jak się otwierało półkę z śmietnikiem to wszystko wylatywało. (ręce opadają), zgłoszone do landlorda, miała być sprzątaczka, nie ma. Ogólnie olewa to sobie...

Teraz nastawiłam pranie, włączyłam wizaż i szamam śniadanko - musli + banan + jogurt.

czekanie...
AgleRkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 10:43   #133
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgleRkowa Pokaż wiadomość
Ja niedziele mam dla siebie, bo TŻ w pracy troszkę sobie pospałam, bo wstałam o 9. Zrobiłam śniadanko... posprzątałam w tej cholernej kuchni...
Może wy mi doradzicie. Wynajmujemy z TŻ pokój (w sumie tylko dlatego, że jest to mniejszy wydatek i więcej możemy odłożyć), ale już powoli mnie to męczy. Mamy taki syf na chacie, że to tragedia. Posprzątam rano kuchnię, wyrzucę śmieci, nastawię zmywarkę to co się nie zmieści - myję. A dosłownie za 5h wygląda tak samo... Już nie mówiąc o tym, że śmieci nikt z domu nie wyrzuca tylko my z TŻ... ostatnio powiedzieliśmy sobie, że ich też nie wyrzucimy to przez 4 dni każdy wpychał coś obok śmietnika tak - że jak się otwierało półkę z śmietnikiem to wszystko wylatywało. (ręce opadają), zgłoszone do landlorda, miała być sprzątaczka, nie ma. Ogólnie olewa to sobie...

Teraz nastawiłam pranie, włączyłam wizaż i szamam śniadanko - musli + banan + jogurt.
Przy pierwszym pokoju tez tak mielismy, po roznych przejsciach pokojowych postanowilismy wynajac mieszkanie jednak.
Boze pamietam jak w pierwszym pokoju dziecko obsikiwalo ciagle cala muszke i z zadowoleniem bieglo do mamych sie pochwalic dziecko 8 letnie. W kuchni podloga sie kleila a im to nie przeszkadzalo.
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 10:50   #134
MonnieB
Zakorzenienie

Cytat:

A ja znowu trafiłam w drugą stronę :p dyżury tygodniowe gdzie sprzątać trzeba bylo codziennie po kimś. Ludzie normalnie garnki zostawiali w zlewie bo wiedzieli że ktoś ma dyżur I umyje :p a ja wtedy praca 6 dni w tyg po 10 godzin zostawiali mi kartki na drzwiach.. nie zapomnij umyć naczyń, proszę o wyniesienie śmieci :p a ja jak wracałam z nocki o 9 rano to nawet do kuchni nie wchodziłam I skąd miałam wiedzieć ze tam wór śmieci czeka :p masakra
Stary 2014-08-03, 12:34   #135
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

Ja już wolałabym żeby były dyżury. Albo niech każdy po sobie sprząta, a jak nie ma na to ochoty bądź mu się nie chce/albo nie potrafi... bo i to usłyszałam jak zapytałam oficjalnie czemu nikt śmieci nie wyrzuca. "ja nie potrafię" ?!?!?!?!?! wtf ?!?!?!?!?!. to niech wynajmują sobie sprzątaczkę. Dzisiaj przychodzi landlord po kasę, temat znów przywrócę. Jak nie podziała, to trudno... trzeba będzie zmienić lokum.

tak w ogóle, gdzie najlepiej szukać mieszkań? wiem, że agencje są najpewniejsze, ale ceny które wołają to jakiś koszmar... i te koszty za "znalezienie" nam mieszkania. eh.

czekanie...

Edytowane przez AgleRkowa
Czas edycji: 2014-08-03 o 12:37
Stary 2014-08-04, 15:24   #136
sylwiakaa
Zadomowienie

Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III

u mnie to samo jest.. syf jak nie wiem. wczoraj wrocilam z nad morza wchodze do kuchni a tak jakis cud wszystko sciagniete z suszarki, umyte... blaty wytarte... ale np piekarnik i mikrofalowka dalej brudna... a kosz tez wychodzi prawie sam... ja tam nic nie wrzucam wiec nie wynosze mam gdzies to, ja po sobie myje naczynia i ogarniam co nabrudzilam po kims nie bede...

Edytowane przez sylwiakaa
Czas edycji: 2014-08-04 o 15:26
sylwiakaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-04, 17:36   #137
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

Cytat:
Napisane przez sylwiakaa Pokaż wiadomość
u mnie to samo jest.. syf jak nie wiem. wczoraj wrocilam z nad morza wchodze do kuchni a tak jakis cud wszystko sciagniete z suszarki, umyte... blaty wytarte... ale np piekarnik i mikrofalowka dalej brudna... a kosz tez wychodzi prawie sam... ja tam nic nie wrzucam wiec nie wynosze mam gdzies to, ja po sobie myje naczynia i ogarniam co nabrudzilam po kims nie bede...

Myśmy też z TŻ na początku wychodziliśmy z takiego założenia, że sprzątamy tylko po sobie... ale, u nas to i tak nie działa. Bo co z tego, że kupimy kostki do zmywarki, nastawimy zmywarkę, pozmywamy po sobie naczynia, umyje blat którego używam do gotowania, jak upaćkam kuchenkę to ją umyję. Skoro reszta ma to w dupie... przychodzi kolej twojego gotowania i rozkładasz ręce bo wszystko jest brudne, wszędzie jest syf, nie mówiąc o tym, że nie masz w czym ugotować, albo czym zjeść... i tak i tak wychodzi, że po kimś sprzątam. Tragedia. Musimy z TŻ w końcu się stąd wyprowadzić... tylko jeszcze muszę go do tego namówić.

Już nie wspominając o tym, że ostatnio zaczyna ginąć nam jedzenie. Ostatnio wstawałam rano do pracy przed 4 bo na 6 mam office w centrum, wchodzę do kuchni żeby zrobić sobie kawę na drogę, otwieram lodówkę, a tam dwa mleka nasze (moje i tż - bo ja pije sojowe, on zwykłe) puste!!!!!!. To już jest szczyt chamstwa, że ktoś coś zużyje i wstawi puste do lodówki. Nie mówiąc już o tym, że ostatnio też zrobilam obiad dla tż - wyszłam z koleżanką, napisałam mojemu że ma obiad na kuchence, to wkurzony do mnie dzwonił gdzie ten obiad... ktoś mu obiad w☠☠☠☠☠☠☠ił. Jedzenia nikomu nie żałuję, ale żeby brać i nic nie mówić? ginie nam w taki sposób kawa, chleb, szynka, sery, nawet ktoś na nasze otręby się połasił. A przecież nie zrobię sobie szafki na klucz?!?!?!?!

czekanie...
Stary 2014-08-04, 19:17   #138
Syl993
Zadomowienie

Cytat:

Już nie wspominając o tym, że ostatnio zaczyna ginąć nam jedzenie. Ostatnio wstawałam rano do pracy przed 4 bo na 6 mam office w centrum, wchodzę do kuchni żeby zrobić sobie kawę na drogę, otwieram lodówkę, a tam dwa mleka nasze (moje i tż - bo ja pije sojowe, on zwykłe) puste!!!!!!. To już jest szczyt chamstwa, że ktoś coś zużyje i wstawi puste do lodówki. Nie mówiąc już o tym, że ostatnio też zrobilam obiad dla tż - wyszłam z koleżanką, napisałam mojemu że ma obiad na kuchence, to wkurzony do mnie dzwonił gdzie ten obiad... ktoś mu obiad w☠☠☠☠☠☠☠ił. Jedzenia nikomu nie żałuję, ale żeby brać i nic nie mówić? ginie nam w taki sposób kawa, chleb, szynka, sery, nawet ktoś na nasze otręby się połasił. A przecież nie zrobię sobie szafki na klucz?!?!?!?!
Na pierwszym mieszkaniu podpieprzali nam kosmetyki, zapomnialam kiedys wyrzucic mydla naturalnego po terminie, umyli nim dziecko i nastepnego dnia chodzilo jak biedronka. Usmielismy sie z Tz i wiedzielismy juz kto nam popieprza. Ej nam chleb ciagle ginal, caly bochenek, do pracy nie bylo z czym brac kanapek.

My mieszkania szukalismy na gumtree, ciesze sie, ze mieszkamy juz od ponad roku sami, zwariowalabym chyba jakbym jeszcze musiala z takimi syfiarzami mieszkac. Inaczej sie ich nazwac nie da. Nawet po sobie wanny nie umieli splukac. Wszedzie wlosy, bo dziewczyna myla wlosy i nie pomyslala, ze musi je zebrac z wanny, kiedys zapytalam sie czy moze je posprzatac to powiedziala, ze jak juz ide sie myc to moge to przeciez zrobic.
Stary 2014-08-04, 19:39   #139
sylwiakaa
Zadomowienie

ja to co nie musi byc w lodowce trzymam w pokoju bo mi tez ginelo. w szafce w kuchni trzymam niewiele rzeczy...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-04, 20:21   #140
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

No my trzymamy to w szafce bo nie mamy miejsca na to w pokoju...

czekanie...
Stary 2014-08-04, 20:26   #141
sylwiakaa
Zadomowienie

kup sobie jakies pudelko i postaw nawet na szafie w pokoju czy pod lozko... gdziekolwiek

Stary 2014-08-04, 20:37   #142
MonnieB
Zakorzenienie

Hehe jedzenie tez mi ginęlo. Cukier, sól, szynki. Ale najczęściej proszek do prania mnie wkurza jak ludzie po sobie nie sprzątają I czekają az ktoś to zrobi.
Sprzątanie po sobie + raz w tygodniu ktoś ogarnia całą chatę w ramach dyżuru I po sprawie
Śmieci tez mnie wkurzają, powinny być wnoszone przez pierwszą osobę która sie natknie na pełny kubeł :/
Stary 2014-08-04, 20:47   #143
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

Nie mamy takiego lozka co jest puste pod... a na szafie mamy pudla z rzeczami ktorych nie rozpakowujemy....

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Wlasnie najgorsze jest to ze nie mamy gdzie tego wsadzic. Moj TZ lubi gotowac ma multum przypraw, dodatkow. Chleb duzy, pojemniki z makaronami, ryzami, etc. Musli. Kawa. Herbata. Takie ☠☠☠☠☠☠☠y, ja nikomu nie zaluje. Ale niech ktos do mnie podejdzie I powie ze wzial/pozyczy/odda. Ja I tak powiem ze spoko nie trzeba, ale chodzi o sam fakt

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
Hehe jedzenie tez mi ginęlo. Cukier, sól, szynki. Ale najczęściej proszek do prania mnie wkurza jak ludzie po sobie nie sprzątają I czekają az ktoś to zrobi.
Sprzątanie po sobie + raz w tygodniu ktoś ogarnia całą chatę w ramach dyżuru I po sprawie
Śmieci tez mnie wkurzają, powinny być wnoszone przez pierwszą osobę która sie natknie na pełny kubeł :/
U mnie tak to dziala - ja sie wiecznie natykam na pelny bo inni maja to w dupie I wynosze niestety

czekanie...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-04, 20:53   #144
Mandarynkia
Zadomowienie

Oszalałabym z miejsca mieszkać z takimi syfiarzami nam się udało znaleźć studio flat (a i tu można się posprzeczać nad rozsądnością ceny) i jedyny lokator na jakiego narzekam to mój Tż i jego znienawidzone zmywanie na raty (nie pytajcie nawet )

Ale szczerze mówiąc ja bym nie darowała. Dosypywałabym środków na przeczyszczenie a do kosmetyków farb żeby jeden z drugim oszczędnisiem zaczęli szanować cudzą własność

właśnie tak!

Mandarynkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-04, 21:10   #145
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

Mandarynka, a ile placicie?

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Jesli moge zapytac. I gdzie znalezliscie?

czekanie...
Stary 2014-08-04, 21:11   #146
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandarynkia Pokaż wiadomość
Oszalałabym z miejsca mieszkać z takimi syfiarzami nam się udało znaleźć studio flat (a i tu można się posprzeczać nad rozsądnością ceny) i jedyny lokator na jakiego narzekam to mój Tż i jego znienawidzone zmywanie na raty (nie pytajcie nawet )
Jesli mozna zapytac. Ile placicieza studio flat?
Stary 2014-08-04, 21:13   #147
Mandarynkia
Zadomowienie

Do tej pory płaciliśmy 750, kończy nam się właśnie kontrakt i teraz nam podniósł o 25. Znalazłam na zoopli czy innym rightmove ale wynajem umowa depozyt przez agencję. No i rachunki oddzielnie :/
Mimo wszystko za żadne pieniądze nie chciałabym dzielić kuchni czy łazienki z obcymi i do tego brudasami, którzy nawet po sobie sprzątać nie potrafią.

właśnie tak!

Edytowane przez Mandarynkia
Czas edycji: 2014-08-04 o 21:14
Stary 2014-08-04, 21:17   #148
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

Mysmy ostatnio znalezli studio za 600 z rachunkami, ale tak od osoby prywatnej. I sie troche balismy ze to jakis walek moze byc. Wole wybulic kase, ale miec pewnosc ze wszystko jest ok.

czekanie...
Stary 2014-08-04, 21:18   #149
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandarynkia Pokaż wiadomość
Do tej pory płaciliśmy 750, kończy nam się właśnie kontrakt i teraz nam podniósł o 25. Znalazłam na zoopli czy innym rightmove ale wynajem umowa depozyt przez agencję. No i rachunki oddzielnie :/
Mimo wszystko za żadne pieniądze nie chciałabym dzielić kuchni czy łazienki z obcymi i do tego brudasami, którzy nawet po sobie sprzątać nie potrafią.
Place tyle za 1 bedroom flat. No tylko u nas rachunki dochodza.
Stary 2014-08-04, 21:21   #150
Mandarynkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Syl993 Pokaż wiadomość
Place tyle za 1 bedroom flat. No tylko u nas rachunki dochodza.
No i? każdy płaci ile uważa

właśnie tak!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości