![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
Cytat:
Aktualnie jestem slomiana wdowa, zadnych zobowiazan w weekendy wiec jak najbardziej sie pisze.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,chciałam się przywitać jako przyszła mieszkanka Londynu
![]() ![]() ![]()
#123 |
Raczkowanie
|
A ja takie pytanie z innej beczki.
Wspollokatorka pojechała do Polski, zostawiła nam swojego psa do opieki (amstaf). Jak wygląda tutaj sprawa zostawienia psa przed sklepem? Jest dozwolone, czy karalne? Przydałby mu się spacer, chciałabym też upiec dwie pieczenie na jednym ogniu: spacer i zakupy. Będę wdzięczna za rady. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
hm, jestem zielona, znaczy nie mam psa, ale często widzę pod kopem przywiązane na smyczy, a właściciele na zakupach
![]() zatem to chyba nie problem...
#125 |
Zakorzenienie
|
Ja bym się bala ,ze ktos mi go zwinie
![]() Z resztą nie jestem za przywiazywaniem psa do słupa. .. a jakby Ciebie tak przywiązali ? :P
#126 |
Rozeznanie
|
no nie, ale jak iść po te zakupy, zamopas puścisz, bo Ci żal przywiązać?
a jak kogoś użre, przecież tego nie wiesz... no to albo zakupy, albo spacer z pieskiem...
#127 |
Zakorzenienie
|
O to chodzi. .. z resztą wydaje mi się lepszą opcją zostawić psa po prostu w domu. Najpierw oczywiście wyjść na spacer a potem przyjemności w postaci zakupów.
Ale każdy robi jak chce.
#128 |
Zadomowienie
|
donka ja bym pojechala ale nie mam jak dojechac do Ciebie tak wczesnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum przez iPhone.
#129 |
Raczkowanie
|
Chodziło mi o takie szubkie zakupy. W każdym razie dzięki za odpowiedzi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
Sylwia mieszkam na Sudbury. W sumie jestem mobilna w każdą część Londynu, bo do Wembley mam 10 min autobusem, a tam połączenia w każdą część.
Jeszcze raz proszę o info odnośnie car boots. Nie dzisiaj już, bo leczymy kaca (pogoda zrobiła psikusa, stwierdziliśmy, że jak brzydko to nigdzie nie jedziemy i była impreza), ale w następnym terminie chętnie bym się wybrała na zakupy. Dzisiaj jedziemy do city; znajomi są tu niedługo i chcą pozwiedzać, a Wy jak spędzacie niedzielę? |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
girl ja jezdzilam pol roku z sudbury na edmonton do pracy. moge podac namiary. zostaw mi na pw nr tel.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#132 |
Rozeznanie
|
Ja niedziele mam dla siebie, bo TŻ w pracy
![]() Może wy mi doradzicie. Wynajmujemy z TŻ pokój (w sumie tylko dlatego, że jest to mniejszy wydatek i więcej możemy odłożyć), ale już powoli mnie to męczy. Mamy taki syf na chacie, że to tragedia. Posprzątam rano kuchnię, wyrzucę śmieci, nastawię zmywarkę to co się nie zmieści - myję. A dosłownie za 5h wygląda tak samo... Już nie mówiąc o tym, że śmieci nikt z domu nie wyrzuca tylko my z TŻ... ostatnio powiedzieliśmy sobie, że ich też nie wyrzucimy to przez 4 dni każdy wpychał coś obok śmietnika tak - że jak się otwierało półkę z śmietnikiem to wszystko wylatywało. (ręce opadają), zgłoszone do landlorda, miała być sprzątaczka, nie ma. Ogólnie olewa to sobie... ![]() Teraz nastawiłam pranie, włączyłam wizaż i szamam śniadanko - musli + banan + jogurt. ![]()
#133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Boze pamietam jak w pierwszym pokoju dziecko obsikiwalo ciagle cala muszke i z zadowoleniem bieglo do mamych sie pochwalic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Ja już wolałabym żeby były dyżury. Albo niech każdy po sobie sprząta, a jak nie ma na to ochoty bądź mu się nie chce/albo nie potrafi... bo i to usłyszałam jak zapytałam oficjalnie czemu nikt śmieci nie wyrzuca. "ja nie potrafię" ?!?!?!?!?! wtf ?!?!?!?!?!. to niech wynajmują sobie sprzątaczkę. Dzisiaj przychodzi landlord po kasę, temat znów przywrócę. Jak nie podziała, to trudno... trzeba będzie zmienić lokum.
tak w ogóle, gdzie najlepiej szukać mieszkań? wiem, że agencje są najpewniejsze, ale ceny które wołają to jakiś koszmar... i te koszty za "znalezienie" nam mieszkania. eh.
@ - 28.08... czekanie... Edytowane przez AgleRkowa Czas edycji: 2014-08-03 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
u mnie to samo jest.. syf jak nie wiem. wczoraj wrocilam z nad morza wchodze do kuchni a tak jakis cud wszystko sciagniete z suszarki, umyte... blaty wytarte... ale np piekarnik i mikrofalowka dalej brudna... a kosz tez wychodzi prawie sam... ja tam nic nie wrzucam wiec nie wynosze mam gdzies to, ja po sobie myje naczynia i ogarniam co nabrudzilam po kims nie bede...
W oczekiwaniu na maleństwo... <3 Edytowane przez sylwiakaa Czas edycji: 2014-08-04 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Już nie wspominając o tym, że ostatnio zaczyna ginąć nam jedzenie. Ostatnio wstawałam rano do pracy przed 4 bo na 6 mam office w centrum, wchodzę do kuchni żeby zrobić sobie kawę na drogę, otwieram lodówkę, a tam dwa mleka nasze (moje i tż - bo ja pije sojowe, on zwykłe) puste!!!!!!. To już jest szczyt chamstwa, że ktoś coś zużyje i wstawi puste do lodówki. Nie mówiąc już o tym, że ostatnio też zrobilam obiad dla tż - wyszłam z koleżanką, napisałam mojemu że ma obiad na kuchence, to wkurzony do mnie dzwonił gdzie ten obiad... ktoś mu obiad w☠☠☠☠☠☠☠ił. Jedzenia nikomu nie żałuję, ale żeby brać i nic nie mówić? ginie nam w taki sposób kawa, chleb, szynka, sery, nawet ktoś na nasze otręby się połasił. A przecież nie zrobię sobie szafki na klucz?!?!?!?! ![]()
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My mieszkania szukalismy na gumtree, ciesze sie, ze mieszkamy juz od ponad roku sami, zwariowalabym chyba jakbym jeszcze musiala z takimi syfiarzami mieszkac. Inaczej sie ich nazwac nie da. Nawet po sobie wanny nie umieli splukac. Wszedzie wlosy, bo dziewczyna myla wlosy i nie pomyslala, ze musi je zebrac z wanny, kiedys zapytalam sie czy moze je posprzatac to powiedziala, ze jak juz ide sie myc to moge to przeciez zrobic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
ja to co nie musi byc w lodowce trzymam w pokoju bo mi tez ginelo. w szafce w kuchni trzymam niewiele rzeczy...
#140 |
Rozeznanie
|
No my trzymamy to w szafce bo nie mamy miejsca na to w pokoju...
#141 |
Zadomowienie
|
kup sobie jakies pudelko i postaw nawet na szafie w pokoju czy pod lozko... gdziekolwiek
#142 | |
Zakorzenienie
|
Hehe jedzenie tez mi ginęlo. Cukier, sól, szynki. Ale najczęściej proszek do prania
![]() Sprzątanie po sobie + raz w tygodniu ktoś ogarnia całą chatę w ramach dyżuru I po sprawie ![]() Śmieci tez mnie wkurzają, powinny być wnoszone przez pierwszą osobę która sie natknie na pełny kubeł :/
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Rozeznanie
|
Nie mamy takiego lozka co jest puste pod... a na szafie mamy pudla z rzeczami ktorych nie rozpakowujemy....
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Wlasnie najgorsze jest to ze nie mamy gdzie tego wsadzic. Moj TZ lubi gotowac ma multum przypraw, dodatkow. Chleb duzy, pojemniki z makaronami, ryzami, etc. Musli. Kawa. Herbata. Takie ☠☠☠☠☠☠☠y, ja nikomu nie zaluje. Ale niech ktos do mnie podejdzie I powie ze wzial/pozyczy/odda. Ja I tak powiem ze spoko nie trzeba, ale chodzi o sam fakt ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Oszalałabym z miejsca mieszkać z takimi syfiarzami
![]() ![]() ![]() Ale szczerze mówiąc ja bym nie darowała. Dosypywałabym środków na przeczyszczenie a do kosmetyków farb żeby jeden z drugim oszczędnisiem zaczęli szanować cudzą własność ![]() ![]()
#145 |
Rozeznanie
|
Mandarynka, a ile placicie?
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Jesli moge zapytac. I gdzie znalezliscie?
#146 |
Zadomowienie
|
Jesli mozna zapytac. Ile placicieza studio flat?
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Do tej pory płaciliśmy 750, kończy nam się właśnie kontrakt i teraz nam podniósł o 25. Znalazłam na zoopli czy innym rightmove ale wynajem umowa depozyt przez agencję. No i rachunki oddzielnie :/
Mimo wszystko za żadne pieniądze nie chciałabym dzielić kuchni czy łazienki z obcymi i do tego brudasami, którzy nawet po sobie sprzątać nie potrafią. ![]()
właśnie tak! ![]() Edytowane przez Mandarynkia Czas edycji: 2014-08-04 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
Mysmy ostatnio znalezli studio za 600 z rachunkami, ale tak od osoby prywatnej. I sie troche balismy ze to jakis walek moze byc. Wole wybulic kase, ale miec pewnosc ze wszystko jest ok.
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
No i?
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.