![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Virginia dziewczyny mają trochę racji szczególnie koziemleko też bym nie pisała takich rzeczy na forum każdy ma chwile zwątpienia i wszystkiego dość ale takie słowa można różnie odebrać amen
Side o ile dobrze pamiętam Ty pisałaś ze Piotruś wolał sloiczku jak go przekanalas do swoich zupkę? wyslany z telefonu
#122 |
Moderator
|
Chociaż ja sama bym tak nie ubrała to uważam, że jest ok ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-08-01 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Teqi a jak byś ubrała? Podaj jakiegoś linka
![]()
![]() |
#124 |
Moderator
|
Kacper miał komplet z załącznika. Ale mną się nie sugeruj, to co wkleiłaś myślę że też fajnie będzie wyglądać
![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2015-05-09 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
niezapomnijaka mnie się strój na chrzest dla Antosia bardzo podoba
![]() Jak najbardziej pasuje na taką okazję, elegancji, ale nie przesadzony i taki nietypowy. Bardzo fajny! Teqi Twój Kacper musiał też szałowo wyglądać, bo komplecik wymiata ![]() Chciałabym kiedyś mieć jeszcze syna, żeby mu takie bajeranckie rzeczy zakładać ![]()
#126 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Virginia, zazdroszczę wypadów na basen, masaży i tym podobnych, jak widzisz, większość z nas nie ma czasu na takie przyjemności, rodzice pomagają Ci jak mogą, a Ty się jeszcze skarżysz ![]() i w ogóle to witam się w 2 części ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z wiekszoscia dziewczyn, ale nie chce mi sie rozpisywac na ten temat
![]() Niezapomnijka jak dla mnie ubranko super ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#128 |
Zakorzenienie
|
Nie wiedzialam, ze taka dyskusje wywolam
![]() Niezapomnijka - ![]() Mi sie ubranko podoba, bo jest orginalne. Ono jest w calosci tzn jednoczesciowe? |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam u lekarza. Pani Doktor powiedziała, że sama nie wie co spowodowało te krosteczki, bo nie są to ani zmiany alergiczne ani potówki ani ugryzienia ani szczęśliwie żadna choroba zakaźna. Dała nam maść z cynkiem działającą wysuszająco i kazała stawić się do kontroli za 5 dni. Za to zdenerwowałam się strasznie czym innym. Powiedziałam jej, że trochę się martwię o słuch Emilki ze względu na to, że nie reaguje na wszystkie dźwięki. Poprosiłam ją o skierowanie do laryngologa. A ona bardzo się zdziwiła, że nikt nas wcześniej nie skierował na kontrolę słuchu, bo okazuje się, że antybiotyk, który brała Mysza od razu po urodzeniu może powodować uszkodzenia słuchu! Faktem jest, że Emcia brała go bardzo krótko, bo tylko 2 dni, ale jak lekarze mogli nam o tym nie powiedzieć??? Co prawda prawdopodobieństwo wystąpienia skutków ubocznych przy tak krótkim czasie przyjmowania leku jest znikome, a pani doktor powiedziała, że patrząc "na oko" widać, że Mysza reaguje na bodźce słuchowe, ale nie zmienia to faktu, że powinniśmy o tym wiedzieć wcześniej!
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Niezapomnijka - mnie się wydaje ok to ubranko, osobiście bardzo mi się ni podobają takie dzieciaczki w garniturkach, a ten komplecik jest bardziej na luzie.
Ja też się czasem czuję "uziemiona", ale do mam do nikogo o to pretensji. Tak jest i już. Nie mówię nawet o wyjściu do fryzjera czy na zakupy, tylko jak nie ma TZa to jestem w d... bo nie mam siły żeby znieść wózek z I piętra, więc wychodzimy na spacer/działkę jeździmy z TZem, a z psem wychodzę na 5 min jak mały zaśnie (taka ze mnie wyrodna matka, zostawiam dziecko na 5 samo ![]() ![]() ![]() Czy tęsknie za "starym" życiem? Raczej nie, kwestia przyzwyczajenia. Trzeba się tylko lepiej zorganizować, dopasować do trybu spania/jedzenia i jakoś da się wszystko ogarnąć. Side- apropos jedzenia. To pewnie przy kp jest trochę inaczej ![]() Nie wiem czy mu jednak ta pietruszka nie zaszkodziła, bo dziwnie stękał i się prężył popołudniu. A powiedz, te maliny dawałaś na surowo? Rozgniecione widelcem czy przepuszczone przez jakieś sitko żeby się pozbyć tych drobinek? W ogóle to można już takim maluszkom dawać surowe owoce? Któraś z Was pytałą też o soczki - my też nie dawaliśmy jeszcze, narazie tylko wodę pije. Gucio w ogóle mało pije, na siłę mu nie wlewam. A z kubeczka jeszcze nie zajarzył jak pić, wszystko wycieka po brodzie. Dobrze że teraz ciepło to trenowaliśmy na golasa na działce, ale nie idzie póki co ![]() Co do ulewania - nadal ulewa, dość obficie, więc nadal muszę stosować ten zagęstnik. Pokarmami stałymi na szczęście nie ulewa, tylko mlekiem. Byliśmy dzisiaj z Guciem w gospodarstwie ekologicznym, przywieźliśmy cukinię, marchewkę i pomidorki. Tylko teraz nie chcę mi się wziąć za robotę ![]()
#131 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tak, jednoczęściowe z miłej dzianinki no i w kroku się rozpina co dla mnie było priorytetem ![]() Cytat:
![]() Jak szukałam stroju to myślałam sobie- ale bym chciała mieć córcię, tyle fajnych sukienek znalazłam ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Chciałam tylko napisać, że źle mnie odebrałyście - nie chodziło mi o to, że PRZEZ Natalię jestem uziemiona, ona jest całym moim światem i ogromną radością a co do basenu i masaży (a właściwie masażu bo byłam RAZ) to wiedzcie, że nie chodzę tam dla swojej własnej przyjemności tylko dlatego, że mam poważne problemy z kręgosłupem - jak już pisałam jestem po 2 operacjach, z czego jedna trwała 7 godzin, przez miesiąc po niej leżałam jak kłoda, po czym musiałam się od nowa uczyć chodzić a potem przez pół roku nosiłam gips na całej klatce piersiowej i plecach oczywiście. Tak, jestem samotną mamą i min. dlatego wiem, że o siebie też muszę zadbać bo poza mną Natalka nie ma nikogo innego. Ja nie mam tego komfortu, że jak mi coś się stanie, to ktoś inny się nią zaopiekuje. Moi rodzice nie będą niestety żyć wiecznie a na Natalkę wypiął się nie tylko jej tata ale też cała jego rodzina więc tak na dobrą sprawę Natalka ma tylko mnie. To sprawia, że martwię się o nią dwa razy mocniej niż Wy o swoje pociechy (tak podejrzewam). Nie chodzi więc tu tylko o to, że tylko ja się nią opiekuję bo większość z Was na pewno też ogromną większość czasu spędza na opiece nad swoimi brzdącami, ale macie jednak wsparcie przynajmniej TŻetów i nie musicie się martwić o te rzeczy, które mi zaprzątają głowę.
A wypady nad jezioro itp są też po części dlatego, że chcę Natalce pokazywać świat itd. Zresztą nie będę się z nich tłumaczyć bo nie ja jedna tu jeżdżę nad jezioro/działki/wczasy itd. tyle że mi jest to dużo trudniej ogarnąć logistycznie. Poza tym nie rozumiem dlaczego jak inni piszą, że byli u fryzjera/na piwie/grillu itp to nie robicie żadnych wyrzutów, wtedy piszecie super bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko itd. Mam wrażenie, że dla mnie jesteście jakoś szczególnie surowe. I z tego, co się orientuję nie jestem jedyną, która ma dziadków do pomocy, o TŻetach już nie wspomnę. I nie piszę tego, żeby robić z siebie męczennicę czy coś takiego ale zanim kogoś ocenicie postawcie się na chwilę na czyimś miejscu. Dzięki Tobie Frogutko za zrozumienie, nie wszyscy zdają sobie sprawę z tych rzeczy ale tak to już jest, że dopóki nie znajdziesz się w takiej samej sytuacji to nie zrozumiesz drugiego człowieka. I żeby była jasność - tak, samotne macierzyństwo jest bardzo trudne, nie sądziłam, że aż tak bardzo, co nie zmienia faktu, że kocham Natalkę całym sercem, jest moim największym skarbem itd., pisałam o tym zresztą nie raz. I , wybaczcie, ale dopóki same nie zostaniecie samotnymi mamami, czego Wam nie życzę, to pewnie tego nie zrozumiecie. Limonko mam nadzieję, że to nic poważnego ![]() U nas z nowości tyle, że Natula wciągnęła dziś sporo, jak na nią, soczku marchwiowego (jakieś 90ml), rozrabianego z wodą bo sam jej nie podchodzi i niemal od razu trzasnęła pomarańczowe kupki. I cały dzień dziś się ze mną kłóci a przynajmniej żarliwie dyskutuje ![]()
#133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ostatnio po twoim pytaniu o reakcję maluszka na odgłosy zaczęłam baczniej obserwować Tosia i też zaczynam się martwić.. W szpitalu w tym badaniu przesiewowym pierwszy raz wyszło jedno uszko nie ok, przy wypisie zbadano raz jeszcze i było wszystko w porządku- podobno wody płodowe były w uszku i stąd ten pierwszy negatywny wynik. Niepokój jednak mi pozostał i chyba też się zgłoszę do laryngologa. A lekarz jak sprawdzała reakcję na bodźce słuchowe?
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ubranko fajne, ale mi się ze szkołą kojarzy ![]() Cytat:
Virginia ja zgadzam się z dziewczynami, które wyżej się wypowiadały. Chciałam jeszcze dodac, że doceń to co masz. Masz rodziców, którzy chętnie pomagają, niektóre z nas mają ich daleko albo w ogóle już ich nie mają. Masz Natalkę która jest wesołym i zdrowym dzieckiem. Niektórzy nie mają tyle szczęścia, jest tyle par które stara się które się stara latami o dziecko. Masz czas dla siebie i relaks (basen, jezioro itd) A i pewno jakiegoś fajnego gościa jeszcze spotkasz na swej drodze. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A w ogóle to powiem wam że oddałam im cały wór ciuszków po Gabrysiu i aż mi tak smutno, że już nie jest takim malutkim dzidziusiem. Teraz te najmniejsze ubranka to może na jedno udo by naciągnął ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | ||
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nienawidzilam zakupow unraniowych
![]() ![]() Niezapomnijka, zadajesz proste pytania to ja prosto odpowiadam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]() Nawet teraz mam lzy w oczach ![]() Cytat:
![]() Co do Twojej mamy o pogadaj z nia, co ma zrobic jak mala placze, moze ona tez czuje sie zagubiona. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Limonka - super, ze krostki nie okazaly sie czyms powaznym. A jesli chodzi o sluch to krew mnie zalewa jak cxytam co piszesz
![]() Niezapomnijka - mysle, ze ubranie jest spoko i powinno byc wygodne ![]() Virginia - oczywiscie, wiekszosc z nas ma tz, a inne do tego wiecej niz jedno dziecko. Tylko co z tego skoro tz pracuje i wraca wieczorem? Caly dzien jestem z dzieckiem, a mam na glowie caly dom i musze jeszcze tz podac obiad, bo wraca zmeczony z pracy. Nam rodzice w niczym nie pomagaja - zostali jedynie z malym kilka razy np jak szlam do ginekologa czy rezonans magnetyczny. A jak mowilam jeszcze dom na glowie, pies, chomik i rybki ![]() Ale nigdy nie powiedzialabym, ze dziecko mnie uziemia. |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | ||||
Raczkowanie
|
A ja znowu tutaj! Malutka juz spi, mam nadzieję, że do świtu chociaż
( pewnie jak to napisałam to się niedługo obudzi ![]() Cytat:
![]() A co do urlopu, w sumie planów nie było, ale myślałam, że spędzimy razem więcej czasu, bo w tygodniu to mój mąż wychodzi o 6.45, a wraca ok. 18.20 Cytat:
![]() Ja też dziś kupiłam papryki- mam takie sam plan na przyszły tydzień. Tak, ja z tego miasta gdzie tramwaje nadal jeżdżą, nie mamy rynku, ale mamy multikino ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A słyszałyście o tym noworodku, co 40 godz. w krzakach leżał???!!! Jak dla mnie to maskara, biedna kruszynka ![]()
![]() |
#139 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
To jak każda z nas martwi się o swoje dziecko nie da się zmierzyc, dla każdej z nas jest ono całym światem i każda z nas chce wszystkiego co najlepsze dla swojego dziecka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Bo za duzo czasu na pisanie nie mam, a jak mam chwile to lubie byc przydatna
![]() Dzieki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słyszałam. Biedne dziecko, a matka niby teraz wykazuje chęc opieki nad nim. Swoja drogą dziwię, się jak nikt nie zauważył w pracy, ze ona w ciąży była, jeszcze wyszła w pracy urodziła i wróciła ![]() Gdzieś jeszcze czytałam, że rodzice zostawili dwuletnie dziecko w samochodzie i poszli z dwójką pozostałych dzieci na pizze ![]() Niektórzy ludzie nie powinni miec dzieci!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupki jak zwykle motywem przewodnim naszej rozmowy ![]() Aż jestem ciekawa jak będzie się u Emilki zmieniać zawartość pieluchy, gdy zaczniemy rozszerzać dietę. Cytat:
![]() "Sprawdzała" to może za dużo powiedziane. Widziała po prostu podczas badania, że Emilka reaguje na to co mówi ona czy ja. Mam nadzieję, że zarówno Tosio jak i Emilka mają słuch ostry jak brzytwa, a tylko my jesteśmy matkami-panikarami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, jeśli któraś chciałaby przepis na przepyszną zupę krem z cukinii z miętą, mogę się podzielić ![]() Zrobiłam dziś na obiad i zrobiła furorę ![]()
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A i dziś doznalam szoku, mała wypiła 100 ml mojego mleczka z butelki i chciała więcej- wypiła jeszcze dodatkowo z dwóch cycuszków ![]() ![]()
Emilka 3.04.2014 Edytowane przez TynkaG Czas edycji: 2014-08-01 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rany, znowu jakaś tragedia? nie słyszałam...
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co za ludzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dawaj ![]() ![]() A mięta to taka co w ogródku rośnie sama? I kciuki za wizytę!
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Limonko - trzymam kciuki za wizyte
I zegnam sie juz dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.