![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Hybrydy Silcare Color IT
Kupiłam z Silcare dwa kolory jednak nie jestem zadowolona. Jeden z nich jest nawet w porządku gdyby nie prześwitywanie, natomiast drugi strasznie ucieka z brzegów, musiałabym utwardzać po jednym paznokciu. Osobiście znam wiele lepszych lakierów w tej cenie,a Silcare na pewno nie będę używać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a używałyście Silcare Color It PREMIUM? Podobno są lepsze od tych zwykłych...ktoś, coś?
![]()
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
Używałam, mam kilka kolorów (1300, 350, 200, 610). Są lepsze, niż zwykłe Color it, choć z Silcare wolę serię Rock it (jakoś mam wrażenie, że jest po prostu lepsza). Co do noszenia - bez problemów, ściągnie bez problemów. Kolory - ładne, ale jak to z Silcarem wzornik jedno z to co w butelce już nieco inne. Co do nowej serii pasteli - też uwag nie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Dzieki, zamówiłam na próbę jeden kolorek, zobaczymy jak wyjdzie w praniu
![]()
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam zamiar zakupić kilka kolorów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdjęcia z dwóch różnych okresów dlatego inna długość paznokci. Kolor nie jest neonowy, ale taki żywy różowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
a ja nie polecam, beznadziejna konsystencja, wszystko splywalo z paznokcia, wszystko pozalewane, masakra. kupilam 3 kolory i poszly do smieci. baza i top 2w1 rowniez beznadzieja, nalozylam na paznokcie czarny kolor po nalozeniu topu kolor byl granatowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
no właśnie będę dopiero próbować, na wzorniku w drogerii internetowej wydawało mi sie, że biorę brzoskwiniowo-pastelowy róż. W rzeczywistości na pędzelku wygląda na żarówiasty, typowy na lato i będę dopiero w tym lub w przyszłym tygodniu nim malować. Mam nr 1070
![]()
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
zamowilam sobie kolejne kolorki
![]() Trochę mi się tego uzbierało. Prsktycznie wszystko (prócz 3x bling i 2x chiodopro) to silcare. IMG_20170623_123528.jpg Teraz zrobilam sobie ostry róż(241a) z brokatem potraktowanym 3d holo z neonaila. Zakochałam się w tym połączeniu <3 IMG_20170623_123503.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Leniwy ninja
|
Cześć! Czy polecanie Silcare dla osoby, która dopiero się uczy robić hybrydy? Jeszcze tego nie robiłam, a chciałabym się nauczyć i w ogóle sprawdzić, czy się do tego nadaję... Znalazłam zestaw na allegro, ale wolę się dopytać =)
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Ja zaczynałam od Silcare.
![]()
![]() |
#133 |
Leniwy ninja
|
A jaką polecasz? Bo ja się kompletnie na tym nie znam, a chciałabym spróbować
![]() ![]() Edytowane przez izamie Czas edycji: 2017-07-25 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
z pazurem
|
zapraszam do wątku "lakiery hybrydowe". Tam co chwila piszemy jakie bazy, topy etc. polecamy.
![]() |
#135 |
Leniwy ninja
|
Dziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Co do Silcare Color It! Premium, to skusiłam się po paru pozytywnych opiniach, że są lepsze od poprzedniej serii, wczoraj przyszło zamówienie i od razu zrobiłam mani i tak:
zamówiłam 6 kolorów: 370, 590, 1100, 1220, 1340, 2260 Kolor 1100 który patrząc po wzorniku miał być malinowy (coś a la Elegant Raspberry z Semilac) jest neonowym żarówiastym różem, którego na bank nosić nie będę. Reszta kolorów mi się podoba i nawet się zgadza ze wzornikiem. Mani robiłam kolorami: 1220 (beżowy), 1340 (jasny brudny róż) i 2260 - srebrny Krycie - bardzo spoko, nałożyłam dwie cienkie warstwy lakieru Konsystencja - mam porównanie do Neo Nail, i nie jest tak źle, może delikatnie gęstsza, ale jako początkującej osobie mi konsystencja nie przeszkadzała. Kolory - to już mówiłam, jak macie możliwość to lepiej się przejdźcie do ich drogerii i zobaczcie na żywo kolory by uniknąć rozczarowań. Aplikacja - i tu pojawił się problem. bo ładnie pomalowałam paznokcie, już się cieszyłam że nie zalałam skórek, malowałam następne paznokcie i lakier na tych wcześniej pomalowanych zaczął uciekać z brzegów paznokcia, także z miejsca przy skórkach, więc musiałam je domalowywać znowu uważając by ich nie zalać. No słabo. Srebrny był łatwiejszy w aplikacji i mi nie zwiał z paznokcia. Także brokatowy lakier na plus. I przez te problemy z aplikacją i lekkie rozczarowanie z powodu tej nieszczęsnej maliny zrezygnuję z tych lakierów. Niby kupiłam 6, a droższych lakierów mogłam mieć 2 za tą cenę, ale lepsze 2 dobre niż 6 bubli... To są lakiery dla bardziej wprawionej ręki, jak ktoś ma opanowanie i umie precyzyjnie wymalować przy skórkach to sobie poradzi. A, baza jest z Neo Nail, błyszczący top też, natomiast matowy (którego nie widać przez oliwkę) Semilac Top Mat Total No Wipe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Moderator
|
Ja miałam kilka lakierów z Silcare, Rock it i color it, z niektórych byłam zadowolona, ale część przyszła z powyginanym pędzelkiem, poza tym spływały mi z bazy. Kolory ładne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Najgorsze lakiery, jakie miałam. Glutowate, prześwitują, zostawiają smugi, a szary to mi się zamienił po kilku godzinach w żółto-szary. Aż myślałam, że mam pecha i kupuję za każdym razem przeterminowane, czy co... Ale nie, nie były przeterminowane. Po prostu lipna firma. Z innymi firmami nie mam tego problemu, wszystko wychodzi elegancko.
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Dopiero zaczynam eksperymenty z hybrydami
Kupiłam 2 lakiery silcare Color IT, 3 z serii Flexy i 1 termo Color it premium (zmieniający kolor pod wpływem temperatury) Color IT - baaardzo rzadki spływający i słabo kryjący (jasny róż) - cieniutki pędzelek - po prostu beznadziejny - do kosza Flexy - bardzo gesty, ale za to świetnie kryje - 1 warstwa wystarczy (pastelowy miętowy, jasny szary) - szeroki pędzel pomaga ujarzmić gęstą konsystencję, choć z czasem gęstnieje jeszcze bardziej - długo się trzyma Color it premium - maluje się dobrze, jest rzadszy od flexy, gęstrzy od color it - nie potrzebuje dużych różnic temperatur by zmienił kolor - trzyma się średnio Oba kolory kładę między bazą a topem z Semilaka Edytowane przez Eni_McBeal Czas edycji: 2018-05-23 o 08:44 Powód: doświadczenie ;) |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
BAN stały
|
No i już sama nie wiem czy kupowac czy nie bo planowałam sobi ekupić ale albo opinie są super hiper dobre. Albo kompletnie złe.
Zastanawiam się nad: flexy oraz nad silcare premium Która seria lepsza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
Tych akurat nie miałam, ale z tańszych śmiało polecam Focullare, trzymają się mega długo,nie odpadają i są mega tanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
BAN stały
|
Nie chcę chińskich. Testowałam kilka ale nie przypadły mi do gustu. Pytam się konkretnie o silcare.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#144 |
BAN stały
|
Kupiłam sobie dwa lakiery z seriii flexy. I mam wrazenie,że to jak się maluje zależy od lakieru. Dobrze mi się malowało neonem, ale już fioletowym pastelowym nie za bardzo . Uciekał z brzegu paznokcia i rozlał mi się przy skórce co mi się nie zdarzyło. Raczej pozostanę przy innych firmach, trochę droższych.
Ale jak na swoją cenę oceniam je bardzo dobrze. Jesli ktoś nie jest pewny czy będzie danego koloru używał to jak najbardziej warto jest kupić flexy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam z ciekawości 2 kolory: Silicare Color Premium Smooth Holo i Silicare Color Premium Flexy 10.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Używam lakierów Silcare Color It i Premium robię paznokcie tylko dla siebie w domu i przyznam że o wiele lepsze są z kolekcji premium lepiej kryją i mają lepsza konsystencję. Same lakiery nie są złe, ale baze i top używam z innej firmy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Konto usunięte
|
I ja jestem użytkowniczką Color it premium
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;82449756]I ja jestem użytkowniczką Color it premium
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Też leciałam na Neo Nail teraz testuję w podobnych buteleczkach tańszy odpowiednik Hyco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej
Zaczynam przygodę z hybrydami i zaczęłam też od Silcare... to był chyba mój 1 błąd. Jestem mistrzynią w hybrydach na 2 dni potem wszystko odpada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
Osobiście wolę lakiery Flexi i Clor It Premium niż Semilaka, więc dla zaczynających wręcz nie polecam drogich lakierów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.