![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaproszona na ślub jako... Dziecko ;/
Cytat:
![]() Także... pogadamy jak już sobie wyłożysz górę hajsu, żeby nie ciąć kosztów kosztem zadowolenia twoich gości. Autorka napisała, że nie utrzymuje bliskich kontaktów z chrzestnym a jej związek jest raczej na odległość (dzieli ich 5h drogi), więc mógł nie wiedzieć, że ma chłopaka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle idea wesel do mnie nie przemawia, wolałabym się bawić z moimi znajomymi niż z np. ciotkami, których kilka lat nie widziałam, a "wypada" zaprosić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4775552 9]Pytanie nie do mnie ale pozwolę sobie odpowiedzieć - ja planuję wesele bez dzieci. Czy to oznacza, że nie chcę widzieć ich rodziców? Nie mam prawa? Błagam.[/QUOTE]
1/3 Ci pewnie odmówi, bo nie będzie miała z kim zostawić dzieci. Nikt nie bierze ze sobą na wesele małego dziecka dla przyjemności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4775551 0]Cieszę się, że Cię rozbawiłam.
W mojej rodzinie praktykowana jest zasada, że zaprasza się osoby wchodzące do rodziny czyli narzeczonych/narzeczone. Ewentualnie związki z długim stażem. Nie widzę w tym nic złego, by jeden wieczór poświęcić rodzinie.[/QUOTE] Ale twoja rodzina to nie jest wyznacznik dobrych obyczajów i taktu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Wizażowy Kot Igor
|
Im dłużej czytam ten wątek, tym mniej chce mi się wychodzić za mąż
![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
BAN stały
|
dziewczyna jest dorosła, brat to już w ogóle stary koń
![]() ![]() Podziwiam Waszą tolerancję dla burackich fanaberii w myśl, że to sprawa młodych, jak sobie urządzają i w jakich układach zapraszają; do wesela młodzi też szykują się jakiś czas i raczej wypada zacząć od listy gości, a w 2 kolejności od zbierania kasy na tą przyjemnostkę. Jak brakuje na 10 talerzyków np. to może zamiast wymyślać głupotę z cyklu udawajmy, że dorosła kobieta jest oseskiem w sukienusi z falbankami przy stoliczku dla dzieciarni - należałoby wesele zrobić miesiąc lub 3 później? ![]() Skoro to jest takie dżezi zapraszać tak totalnie na wyrywki to można też zapraszać np. połówki małżenstw, kto bogatemu zabroni. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4775552 9]Pytanie nie do mnie ale pozwolę sobie odpowiedzieć - ja planuję wesele bez dzieci. Czy to oznacza, że nie chcę widzieć ich rodziców? Nie mam prawa? Błagam.[/QUOTE]
Akurat uważam, że wesele to nie jest impreza dla dzieci. Ja ci żadnych praw nie odbieram i nie musisz mnie o nic błagać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wizażowy Kot Igor
|
No właśnie dlatego, że potencjalnie połowa rodziny może się na mnie obrazić. Tak, jak wcześniej pisałam, jeśli już kiedyś się zdecyduję i dojrzeję do tak poważnej decyzji to ślub kameralny i weselny obiad też kameralny. Żadnych wesel.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
Ja też tak uważam. Ale jako dzieciata na jedno wesele musiałam pociechę zabrać na parę godzin, bo szła na nie cała rodzina, mała do żadnej niańki nieprzyzwyczajona - żywcem nie było z kim zostawić. Gdybym dostała zaproszenie bez dzieci pewnie bym się poczuła jak autorka wątku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
BAN stały
|
Jest tak jakby na odleglosc, bo pochodzimy w roznych stron kraju. Co nie znaczy, ze widujemy sie dwa dni raz ba dwa tygodnie, jak to zwykle bywa w zwiazkach na odleglosc.
Jesli pojdziemy, to bedzie epicko, nie martw sie kolezanko wizazanko ![]() Dla mnie troche dziwne bylo zaproszenie osoby doroslej jako dziecka z rodzicami, no ale rozni sa ludzi i niekoniecznie wynikac to musialo z niecheci aby z kims przyszla ladyanabel, a moglo wyniknac to z gapiostwa, nie pomyslenia... Mama lady anabel zapytala czy moze wpasc z os towarzyszaca i moze, wiec spoko. Nie wiem co bylo w tym pytaniu niestetownego. Gdyby byl niechetny, to moglby powiedziec, ze sluchaj, planowalismy to wesele w mniejszym gronie i stad takie zaproszenie i nie byloby tez problemu. Sprawa sie wyjasnila i temat z glowy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
Bzdura. Pogadają i zapomną. Ja zaprosiłam na ślub tylko najbliższą rodzinę w postaci moich rodziców i brata, w dodatku o zgrozo, tylko cywilny. Wszyscy żyją i mają się dobrze, dotarło dość szybko że to nasza sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a) albo bym nie poszła (gdyby dziecko było maleńkie), inna sprawa, że maleńkiego to i na wesele bym raczej nie zabierała b) wyszłabym wcześniej z wesela np. po 24.00 by wrócić do dziecka chociaż na drugą cześć nocy (o czym oczywiście bym uprzedziła) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Owszem, ja w przyszłości planuję zorganizować swój ślub i wesele sama i raczej nie zaproszę kuzynów, którzy będą mieć wtedy 18/19 lat z ich nastoletnimi dziewczynkami, z którymi nie zamienię nawet słowa na weselu. I nie chodzi mi o problemy finansowe, czy dużą liczbę gości, po prostu chciałabym, aby ten dzień był ważnym dniem dla mnie i dla mojej rodziny, chcę czuć się na nim dobrze, a nie być obserwowana i komentowana przez obce osoby, których zapewne już więcej nie zobaczę. Takie jest moje zdanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą, już pisałam - to, że ktoś jest z partnerem czy partnerką jeszcze nie znaczy, że resztę gości oleje. I nie widziałam, żeby ktokolwiek tu pisał o siedzeniu 'tylko z misiaczkiem'. A, i dla wyjaśnienia - ja od nikogo nie żądałam, żeby zapraszał mnie z kimś. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#138 |
BAN stały
|
Jesli chodzi o wesela, to mowi sie, ze robi sie je dla gosci, nie dla siebie, bo dla pary mlodej to meczace jest w wiekszosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to w takim razie nie masz się czego bać, rodzina cię na pewno nie skomentuje ![]() Edytowane przez rickybobby Czas edycji: 2014-08-18 o 21:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Jeśli mam takie zdanie o swojej rodzinie to raczej nie chcę spędzać z nią czasu i tym bardziej nie chcę by mój chłopak był świadkiem takich sytuacji, więc po prostu dziękuję za zaproszenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Konto usunięte
|
Co Cię tak oburzyło, że istnieją osoby nieśmiałe, którym ciężko odnaleźć się w gronie obcych osób i że fajnie jest im stworzyć warunki do zabawy bez stresu, bo nie rozumiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Wizażowy Kot Igor
|
Carousel,
ja tam nie wiem, czy się zmieniły, bo uczęszczam tylko na stypy. Ale z nagrań wesel rodziny i znajomych to nie podobają mi się wesela. No i sami mlodzi (co prawda nie mam jeszcze wielu małżeństw wśród znajomych) też mają mieszane uczucia, bo oni woleliby z reguły skromne wesele, ale właśnie rodziny naciskały żeby było "na bogato", z mnóstwem gości. A oni woleliby, żeby rodzice przeznaczyli te pieniądze "weselne" na jakąś fajną, egzotyczną, dłuższa podróz poślubną dla nich, zamiast organizować "bumstararę" na kilkadziesiąt osób. No i mamy zderzenie interesów- co innego chce rodzina, co innego młodzi. No i młodzi w końcu ulegają. Nie są zadowoleni, część rodziny też nie i w efekcie wszyscy udają, że świetnie się bawią. Ja może jestem dziwna i wiem o tym. Ale dla mnie ślub to bardzo ważne przeżycie i chciałabym spędzić ten dzień w gronie osób, ktore naprawdę są mi bliskie ( a części dlszej rodziny nie widziałam od lat) i którym ja jestem bliska. Ludzie, którzy mi zwisają, i którym ja zwisam nie są mi potrzebni akurat w tym dniu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem po prostu argumentacji, że autorce odpowiedzi jest trudno rozmawiać z obcymi, skoro rozmawiamy o weselach, na których obecna jest raczej rodzina i znajomi (jest oczywiście obecna również rodzina i znajomi drugiej strony i oni mogą być dla niej obcy, ale zazwyczaj ludzie bawią się i rozmawiają we własnym, znanym kręgu). To jest dla mnie nieprzekonujące. Wesele to impreza, na którą jest zapraszana większa ilość osób, nie każdemu można dogodzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
Jesteś straszną egocentryczką. Ty, Twój dzień, Twoja balanga... fochowanie się bo ktoś nie chciał uczestniczyć w wielkim przedstawieniu na cześć pary młodej. I nie pomyślisz, że to działa w dwie strony: osoby zaproszone solo pomyślą, że Tobie nie zależy na ich dobrej zabawie i nie zależy Ci na ich przybyciu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.