Mamy wrzesień-moment wielki-czas przywitać nasze bąbelki. Wrzesniówki 2014 cz. 8 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-29, 21:06   #121
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: Mamy wrzesień-moment wielki-czas przywitać nasze bąbelki. Wrzesniówki 2014 cz.

Carolciusia ale tekst tej baby z ktg nie wiem co w ludziach tyle złości!

Latte a byłaś u innego.lekarza na usg? Nie chce mi się wierzyć w te wagi na podstawie usg
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 21:07   #122
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie
Dot.: Mamy wrzesień-moment wielki-czas przywitać nasze bąbelki. Wrzesniówki 2014 cz.

Ja już mam dosyć bycia w ciąży,ale rodzić też mi się nie chce,no i jak to rozwiązać?

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 21:09   #123
Latte88
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47922210]Carolciusia ale tekst tej baby z ktg nie wiem co w ludziach tyle złości!

Latte a byłaś u innego.lekarza na usg? Nie chce mi się wierzyć w te wagi na podstawie usg [/QUOTE]

Nie byłam jednak bo tylko jeden jest tutaj, bardzo "przyjemny" szczególnie dla pacjentek mojej gin. Ale powiem Ci, że się pogodziłam ze może być duża. Ja mam prawie 180 cm. Mąż ma ponad. Wiec niech się rodzi jaka ma być. Gdzieś tam w głowie jednak wierzę, że ten błąd w pomiarze będzie i powyżej 4 za dużo nie pójdzie
A moj brzuch jak siedzę wchodzi na bożene biedna. I tez musze siedzieć jak taki koneser piwka pod budką co to" goloneczkie " chętnie przekąsi

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-08-29 o 21:13
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 21:12   #124
201610121609
Konto usunięte

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47922066]A co do brzuszka to wydaje mi się że mi już opadł... Jak siedzę to muszę aż nogi rozchylac bo miejsca nie ma wygląda to super kobieco! No a zgaga jest i tak[/QUOTE]

Ja staram sie wlasnie jakos inaczej siadać bo jak ostatnio tak usiadłam to sie czułam naprawdę dziwnie takze mój brzuch tez nisko i zgaga wlasnie pojawiła sie jak on jest coraz niżej... Zgłupieć mozna

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
W takim razie juz moja głowa nie wytrzymuje napiecia hehe...

No wiem o czym mówisz ostatnio mi tak pyknęlo rano jeszcze w łóżku i milion myśli czy wstać, co podłożyć, kiedy zacznie lecieć i w ogole od tej pory pyknęlo kilka razy ale nie ma to nic wspólnego z wodami...

Zaczynam spamowac bo tz padł po pracy i spi juz a ja czekam do 22.30 bo na BBC lifestyle bedzie program "nie stoj tak jak rodzę" i bardzo to lubię bo to jest o przygotowywaniu przez położne do porodu tz-ów ze złym nastawieniem do porodu fajny program moze nie zasnę do tej pory

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 21:12   #125
evelina33
Raczkowanie

Witam sie i ja na nowym wątku dopiero dzisiaj odetchlam, bo przyjechali po młodego jak to dzieci potrafią wyczuć że rodzice są i już zmiana zachowania masakra! Czuje sie dzis dziwnie, brzuch boli jak na okres, mam wrażenie że wody mi się Sączą ale nie jestem pewna :/ cukier mi dziś szaleje i ogolnie mam wrażenie że urodze w nocy.... a moj maz rano idzie do pracy
evelina33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 21:16   #126
Latte88
Zakorzenienie

A zgage to mam od samego początku i jestem szczęśliwa ze chociaż na koniec mi odpuscila. Bo od pierwszych tygodni była ze mną, kochana... Szkoda, że prawie wszystkie z nas doświadcza
Stary 2014-08-29, 21:18   #127
Joasiakr
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evelina33 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja na nowym wątku dopiero dzisiaj odetchlam, bo przyjechali po młodego jak to dzieci potrafią wyczuć że rodzice są i już zmiana zachowania masakra! Czuje sie dzis dziwnie, brzuch boli jak na okres, mam wrażenie że wody mi się Sączą ale nie jestem pewna :/ cukier mi dziś szaleje i ogolnie mam wrażenie że urodze w nocy.... a moj maz rano idzie do pracy

Wow..

"Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić"

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Evelina odpoczywaj.. Chciałam zakupić w pl ten test na rozpoznanie czy to wody czy nie śle taka małpa w aptece była ze odechcialo mi sie nawet zapytać o to czy mogą zamówić :/

Joasiakr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 21:18   #128
Paulina Darek
Rozeznanie

Witam się na nowym wątku
trochę jesteśmy zmęczeni z Filipkiem i chyba zaraz padnę...oczy same się zamykają...

zjadła bym jakąś rybkę na parze z warzywkami...
a tymczasem zrobię sobie kakao i ziuziu...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 21:19   #129
kasienka2723
Raczkowanie

Ja juz po kolacji...

Zaraz kapiel i do lozka ;-)

Mam nadzieje ze uda mi sie przespac cala noc...
kasienka2723 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 21:20   #130
evelina33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joasiakr Pokaż wiadomość
Wow..

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Evelina odpoczywaj.. Chciałam zakupić w pl ten test na rozpoznanie czy to wody czy nie śle taka małpa w aptece była ze odechcialo mi sie nawet zapytać o to czy mogą zamówić :/

Odpoczywam, bo nie mam siły wstać bo mnie tsk kręgosłup boli ;( no nic zobaczymy co bedzie w nocy. Jasiek szaleje w brzuchu wiec w sumie nie wiem :/ jakaś głupia jestem normalnie
evelina33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 21:21   #131
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Nie byłam jednak bo tylko jeden jest tutaj, bardzo "przyjemny" szczególnie dla pacjentek mojej gin. Ale powiem Ci, że się pogodziłam ze może być duża. Ja mam prawie 180 cm. Mąż ma ponad. Wiec niech się rodzi jaka ma być. Gdzieś tam w głowie jednak wierzę, że ten błąd w pomiarze będzie i powyżej 4 za dużo nie pójdzie
A moj brzuch jak siedzę wchodzi na bożene biedna. I tez musze siedzieć jak taki koneser piwka pod budką co to" goloneczkie " chętnie przekąsi
Hahaha dokładnie tak właśnie siedzę, idealnie to opisalas
Potraficie poprawic humor
Cytat:
Napisane przez evelina33 Pokaż wiadomość
Eh dobrze że to przetrwalas
za rozkręcenie akcji a jeśli to jeszcze nie pora to żeby dolegliwość szybko przeszły
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 21:34   #132
201610121609
Konto usunięte

Chce mi sie mleka...ale jadłam śliwki suszone jakis czas temu i chyba wole nie łączyć tych przyjemności ale mam tez kruche ciasteczka i chyba zjem dwa i popiję tym mlekiem jednak :p

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

No i jem i pije i nie wiem o co chodzi bo cała ciąże nie ruszyłam jedzenia po 20

Stary 2014-08-29, 21:36   #133
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Ale mnie pali zgaga-buuuuu:/

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 21:37   #134
Niestabilna
Wtajemniczenie

Opedzlowalam 500ml lodów i czuję się z tym mega dobrze :p
Stary 2014-08-29, 21:39   #135
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Misstic nie wiem czy ktos ma taki orgazm jak ja przy jedzeniu
my z Tztem w ogole wydajemy sporo kasy na jedzenie...

dzis kupilam sobie mleczko w tubce,obiecuje ze ostatnie w tym roku
no i jutro chyba jade do KFC bo nie wytrzymam jak nie zjem twistera

Kooooooooooooocham jeść, do tego Mój Tz kocha gotować na szczescie kocham tez sport wiec jeszcze jakoś sie trzymam... ledwo bo ledwo ale jednak
u mnie gorzej bo ja kocham gotować, TŻ kocha gotować ale sportu bardzo nie kocham... na szczęście na tej cukrzycowej diecie muszę się pilnować i mam 8kg tylko do przodu... ale coś czuję, że jak tylko będę już wreszcie mogła to nadrobię z zadatkiem. Ptasie mleczko to mi się po nocach śni... i burgery... i sushi... i białe wino

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Kolację jecie czy o co chodzi, że nagle taki spokój ?
ano jemy... placek z cukinii

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47921707]Widzisz tak źle, tak nie dobrze...
Wierzę że Was złapie w jednej chwili i po paru godzinach będziecie już z maluchami.
Piję pokrzywe, piję dużo płynów, jak leżę to trzymam nogi u góry, nic nie pomaga
To samo ze zgaga... Migdały, woda z miodem i octem jabłkowym, kefir, nic! Mleka nie rusze, nie ma szans[/QUOTE]

Może spróbujesz mleka migdałowego? ja zwykłego nie mogę, a to migdałowe pomaga jak ręką odjął.
Stary 2014-08-29, 21:39   #136
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
No u mnie wlasnie 35mm ale niby rozpulchnione cokolwiek ma to razem oznaczać...no i podobno stymulowanie brodawek dobre na wszystko ale brzuch mnie tak ciagnie i w jelitach tak mi gra wszystko, ze naprawdę w tej chwili to o niczym innym nie marze tylko o głaskaniu sie po cyckach

Szurnięta ale by mnie wkurzyła...
We wtorek mam wizytę i moze zrobi USG z waga i pogadam jak on to widzi...czy lepiej sn czy cc przy mojej wadze i budowie i to samo skonsultuje z polozna...bo jak ma byc cieżko i po bólach nie wiem jakich i tak skończy sie cc to ja poproszę o cc za tydzień i juz

hahahahaha to ja ide krecic wentyle moja szyjka ma 2 cm, trzyma sie od kilku tygodnie w takim stanie. No coz, zobaczymy... Fajnie, ze masz wybor, mam nadzieje, ze jak u mnie pokaze faktycznie blisko 4 to nie beda mi robic problemow, bo sie zapre i zaplacze, wiadomo wolalabym sn, ale nie chce miec traumy po porodzie, chce miec dwojke dzieci

Cytat:
To prawda miesiąc wcześniej ale chyba też pisała coś przed 4 kg chyba 3,6 kg juz wtedy i się bała, że większe będzie. A tu taka zmiana. Będzie dobrze. Masz nas pisz o wszystkim co Cie wkurza i frustruje i cieszy i smuci i damy wszystkie razem rade.
Kochana Lecia

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Ja już mam dosyć bycia w ciąży,ale rodzić też mi się nie chce,no i jak to rozwiązać?
przespac porod, to byloby coś ;D

Cytat:
Chce mi sie mleka...ale jadłam śliwki suszone jakis czas temu i chyba wole nie łączyć tych przyjemności ale mam tez kruche ciasteczka i chyba zjem dwa i popiję tym mlekiem jednak :p

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

No i jem i pije i nie wiem o co chodzi bo cała ciąże nie ruszyłam jedzenia po 20

jedz jedz , nie krepuj sie, ale idz od razu na porcelanowy tron
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 21:45   #137
anesh_
Zakorzenienie

Ekstra tytuł niestabilna :brawo:

Gratulacje dla nowych manus! Ale tempo!!!

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

U nas tez 5 dni i odpadł,ale mieliśmy octanicept. Moja położna polecała.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 21:49   #138
elffirka
Rozeznanie

Witam się wieczornie i ja...
Jeny jakoś dzisiaj wieczorem ogarnął mnie strach że to stanie się niebawem a nawet dizisaj... A ja jeszcze paznokcie u stóp nie zmyte... Masakra...
Asia a ja Ci polecam ten peeling ale jest tylko w dużych opakowaniach... Jak chodziłam do szkoły kosmetycznej to go używałyśmy i jest super i pięknie pachnie...
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-do-ciala.html
No i w domu obecnie używam tego... Kupiłam kiedyś w rossmanie na promocji i już drugie opakowanie leci... Ma piękny cytrynowy zapach i dobrze ściera...
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-no-limit.html
Jeny pojadłam kolację, w sumie to był obiad na kolację i się teraz źle czuję... Jakaś taka pełna, brzuch boli, napięty jakiś i niedobrze mi... Napiję się chyba pepsi jak mi się kilka razy odbije to może przejdzie...
Wylazły mi nowe rozstępy na boczkach ale po 3-4 z każdej strony... Smarowałam się ale ostatnio przestałam przez to biodro... I wylazły bo ogólnie mam bardzo suchą skórę...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 21:52   #139
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Siemanoooooooo!

Niestabilna kawał dobrej robótki Kurcze, już 7 maluszków z nami, jej

W tym wątku rodzę - nie ma innej opcji!
Ja bym mogła do 1.09. Urodzić,bo TŻ wyjeżdża.

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Witam się i ja na nowym wąteczku

Śliczny jak zawsze (brawa dla Madzi).
Powoli lista "JUŻ Z NAMI" się wydłuża Obyśmy wszystkie szczęśliwie dotrwały finałów
Latte, pamiętasz jak na pierwszej stronie poprzedniego - który powstawał 12 sierpnia - mówiłyśmy, że zapełnienie go zajmie nam mniej niż miesiąc, bo zaczną się akcje.? No i faktycznie nie dotrwałyśmy nawet do 1 września i już potrzebny był nowy

Dziewczynki,mam pytanko. Kupowałyście może wanienki ze stojakami, czy uważacie, ze to zbędny gadżet? Z góry dzięki za odp, bo ja właśnie gdybam...

My mamy, fajny gadżet, plecy nie bola przy kampanii maluszku.
Stary 2014-08-29, 21:53   #140
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
hahahahaha to ja ide krecic wentyle moja szyjka ma 2 cm, trzyma sie od kilku tygodnie w takim stanie. No coz, zobaczymy... Fajnie, ze masz wybor, mam nadzieje, ze jak u mnie pokaze faktycznie blisko 4 to nie beda mi robic problemow, bo sie zapre i zaplacze, wiadomo wolalabym sn, ale nie chce miec traumy po porodzie, chce miec dwojke dzieci

Kochana Lecia

przespac porod, to byloby coś ;D

jedz jedz , nie krepuj sie, ale idz od razu na porcelanowy tron

No niby jest tu wybór tylko jeszcze nie wiem jak to wyglada w praktyce najbardziej boje sie zaczac sn i długo walczyć a w końcu nie dać rady i zrobią cc
Ciastka zjadłam dwa i popiłam mlekiem :p chyba nie bedzie zle tylko mi niedobrze od razu śle do tego przywykłam bo to standard ostatnio

I chyba nie czekam na ten program na BBC tylko walne sie spać bo tz tak chrapie i jakos mnie to usypia
A tez Was tak suszy w nocy? Bo ja chyba od dwóch tygodni przy łóżku mam dwie duże szklanki wody z sokiem i je wypijam przez noc ogolnie od zawsze śpię z piciem ale zeby az tyle?

Stary 2014-08-29, 21:53   #141
DorissiriD
Rozeznanie

No spuścić Was na chwilę z oczu to się od razu tak rozpiszecie, że trudno nadążyć Zabieram się za czytanie!

Witam się w najnowszym wątku
Stary 2014-08-29, 21:57   #142
anesh_
Zakorzenienie

Anettka mamy bardzo podobny kombinezon. Śliczny!
Stary 2014-08-29, 21:57   #143
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
No niby jest tu wybór tylko jeszcze nie wiem jak to wyglada w praktyce najbardziej boje sie zaczac sn i długo walczyć a w końcu nie dać rady i zrobią cc
Ciastka zjadłam dwa i popiłam mlekiem :p chyba nie bedzie zle tylko mi niedobrze od razu śle do tego przywykłam bo to standard ostatnio

I chyba nie czekam na ten program na BBC tylko walne sie spać bo tz tak chrapie i jakos mnie to usypia
A tez Was tak suszy w nocy? Bo ja chyba od dwóch tygodni przy łóżku mam dwie duże szklanki wody z sokiem i je wypijam przez noc ogolnie od zawsze śpię z piciem ale zeby az tyle?

W nocy tez musze mieć coś do picia, ale pije małe lyki żeby za często nie wstawać,ale czy działa? I tak wstaje hahaha za to przez dzień dwie butle wody idą ostatnio
Stary 2014-08-29, 22:03   #144
201605041146
Konto usunięte

zrobiłam te nalesniki najadłam się jak dziki wieprz, wykąpałam się i leżę już, bo brzuch boli, twardy prawie cały czas...chyba sobie dziś zbytnio pofolgowałam z tym ruszaniem się....

teraz z tż będziemy oglądać serial i nadrabiać za cały dzień niewidzenia się

śpijcie dobrze obżartuchy i spokojnej nocy dla wszystkich mamuś

do jutra
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 22:05   #145
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
No spuścić Was na chwilę z oczu to się od razu tak rozpiszecie, że trudno nadążyć Zabieram się za czytanie!

Witam się w najnowszym wątku
Jak tak będzie dalej to znowu będę musiała na szybko otwierać watek by zdarzyć przed Justkiem
Stary 2014-08-29, 22:08   #146
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:

tez sie tego wlasnie obawiam, bo wtedy brzuch rozciety i podwozie jak po bombardowaniu pewnie... A suszy mnie okropnie, ale ja zawsze butla wody przy lozku ;D
I w nocy ok 3 wstaje na siku, najlepsze jest to , ze ostatnio spadlabym z kibelka bo zawsze ide z zamknietymi oczami, a w lazience nie zaswiecam swiatla....i az moja mala sie wystraszyla i zlapala ja czkawka , o ja glupia...
Stary 2014-08-29, 22:11   #147
elffirka
Rozeznanie

Aisa mnie też często suszy w nocy...
Irenko co do stojaka to my kupiliśmy bo będziemy kąpać Maluszka w sypialni z braku miejsca w łazience... I pani w hurtowni od razu nam doradziła dużą wanienkę i duży stojak żeby nie musieć kupować zaraz większego... Ale w sumie dzisiaj się zamieniłam z kuzynką, Ona mi dala małą wanienkę i do niej stojak a ja te nasze nowe... I tym sposobem Ona zaoszczędzi troszkę kasy, tym bardziej że w grudniu wychodzi za mąż... A mi tam narazie obojętne czy mała czy duża a po dziecku to ani nie zniszczona ani nic...
Chyba się położę przez to że się tak nie za bardzo czuję... Wypiłam szklankę Pepsi mam nadzieję że coś pomoże...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 22:12   #148
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Mam załamanie,mam nadzieje ze chwilowe... Oznak porodu brak, jak to dzis ocenił lekarz po ktg i badaniu. Super, biorac pod uwage moja mase, mase dziecka i to, ze sie na razie nie spieszy na swiat nic tylko skakac z radosci. Tak wiem, ciesze sie, ze jest zdrowa i ze jest wszystko ok, ale jestem troche przerazona cala reszta, Jak to dzis okreslono, cc wchodzi w gre.
Chce urodzic juz........
Nawet mi brzuch nie opadl, a czop to dla mnie yeti.
To tak jak u mnie- synek duży, ja na plusie 14 kg. Jak nie urocze dziś, jutro lub pojutrze to będę rodzic sama,a maz pozna synka jak będzie miał 2 miesiące,bo wyjechać musi do pracy.
Stary 2014-08-29, 22:13   #149
aa2
Zakorzenienie

hejjjjjjjjjjjj

oszalałyscie tyle stron
poczytałam , melduje ze mocy brak, spałam z młodym od 19 niedawno sie przebudziłam bez zycia jakas jestem...

po wizycie ok, nic sie nei dzijej, tetno ok, zawiedziona jestem brakiem usg, nie wiem ile mały ma buuuuu
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 22:18   #150
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
To tak jak u mnie- synek duży, ja na plusie 14 kg. Jak nie urocze dziś, jutro lub pojutrze to będę rodzic sama,a maz pozna synka jak będzie miał 2 miesiące,bo wyjechać musi do pracy.
Bidulko , moze się coś ruszy... Moze jakies 'S'? Twojemu mężowi pewnie tez z tego powodu smutno, ale widzisz nasze dzieciaczki sa oporne... Ważne by cało i zdrowo wyszly, ale ja rozumiem, ze zawsze to we dwoje razniej... Mam nadzieje, że u Ciebie się coś ruszy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości