Nasze Codzienne Jadłospisy - posty chorobowe [wątek zbiorczy], cz. III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-03, 17:08   #121
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy - posty chorobowe [wątek zbiorczy], cz. III

Cytat:
Napisane przez dezett Pokaż wiadomość
Robilabym tak: dzien wczesniej mysle sobie co mam w lodwoce, czego dawno nie jadlam, na co mam ochote, patrze na BTW i robie posilki pakuje do pudeleczka i rano mam jedzenie na caly dzien (praca/szkola). Wtedy czulabym sie lepiej psychicznie niz tak jak teraz.
dlatego pytam. 120 b 60g tluszczu 220 weglowodanow. ?
Zawsze przekraczam tluszcz ale sie tym nie przejmuje bo lubie. Gorzej z weglami ktorych niedojadam..
Nie szkoda Ci czasu ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-03, 17:48   #122
antenn087
Raczkowanie

Ja np wczoraj musiałam zjeść 6 pierogów ruskich i 3 kromki z masłem ,szynka i pomidorem na kolacje ha ha nigdy jeszcze tak nie jadłam . Jutro bilans dowiem się ile przytyłam przez 1.5 tygodnia.

Śniadanie : 3 kromki z pasztetem i pomidorem , talerz owsianki ,jabłko, kawa inka

Obiad: koperkowa z ładnym ciastem, ziemniaki, pulpet , surówka z cebuli , kompot

Podwieczorek: kanapka z szynka i sałatą

Kolacja : (dziś normalna) 3 kromki z pastą jajeczna i szynką , sałata

Potem: jogurt ,2 biszkopty kromka z dżemem
antenn087 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-03, 17:53   #123
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antenn087 Pokaż wiadomość
Ja np wczoraj musiałam zjeść 6 pierogów ruskich i 3 kromki z masłem ,szynka i pomidorem na kolacje ha ha nigdy jeszcze tak nie jadłam . Jutro bilans dowiem się ile przytyłam przez 1.5 tygodnia.

Śniadanie : 3 kromki z pasztetem i pomidorem , talerz owsianki ,jabłko, kawa inka

Obiad: koperkowa z ładnym ciastem, ziemniaki, pulpet , surówka z cebuli , kompot

Podwieczorek: kanapka z szynka i sałatą

Kolacja : (dziś normalna) 3 kromki z pastą jajeczna i szynką , sałata

Potem: jogurt ,2 biszkopty kromka z dżemem
A gdzie II śniadanie??? I w ogóle bardzo mało... Wątpię byś coś przytyła.. Po jednej kolacji z pierogami nie przytyjesz

Stary 2014-09-03, 18:41   #124
antenn087
Raczkowanie

Dziwnie właśnie jest w tym szpitalu bo 2 śniadanie jest na podwieczorek , a podwieczorek jest po kolacji . Jestem na diecie 2400 kalorii i praktycznie zero ruchu wiec raczej będę tyć.
Stary 2014-09-03, 18:47   #125
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwnie właśnie jest w tym szpitalu bo 2 śniadanie jest na podwieczorek , a podwieczorek jest po kolacji . Jestem na diecie 2400 kalorii i praktycznie zero ruchu wiec raczej będę tyć.
Jesteś w szpitalu ?

Stary 2014-09-03, 19:44   #126
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

R/U:

Przed: woda z sokiem z cytryny, miodem i pyłkiem

I: owsianka z jajkiem, brokułem i sezamem

II: kaszotto z wędzonym kurczakiem, warzywami i olejem z pestek dyni

III: czekoladowy budyń z avocado, banana i kakao

IV: łosoś z pary na sałatce z rukoli, buraków, fety i orzechów włoskich
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-03, 21:09   #127
catelyn95
Raczkowanie

A ja chyba zaczęłam tyć, tzn. chyba przytyłam już. Tak mi się wydaje, widzę to po sobie. Nie chce się ważyć, boję się, że dostanę jakiegoś szoku kiedy zobaczę więcej.. Mam nadzieję, że dam radę i jakoś wytrwam. W sumie dziwne byłoby gdyby waga nie ruszyła, prawda? Nie jem mało, powiedziałabym że bardzo dużo.

I dzisiaj byłam ze znajomymi i jakoś tak wyszło, że zjadłam frytki, już po drugim śniadaniu i przed obiadem.. Były wyrzuty, może i nadal są, ale nie opuściłam później żadnego posiłku (teraz jeszcze jem jabłko - nie ze sklepu, soczyste i pyszne jest )
catelyn95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 21:25   #128
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
R/U:

Przed: woda z sokiem z cytryny, miodem i pyłkiem

I: owsianka z jajkiem, brokułem i sezamem

II: kaszotto z wędzonym kurczakiem, warzywami i olejem z pestek dyni

III: czekoladowy budyń z avocado, banana i kakao

IV: łosoś z pary na sałatce z rukoli, buraków, fety i orzechów włoskich
EDIT:

IV: aromatyzowany winem łosoś z pary, blanszowany brokuł i kostka z gotowanego na parze buraka z koperkiem, octem balsamicznym, olejem z pestek dyni oraz grubo zmielonym pieprzem
(rukola była zwiędła...)
Stary 2014-09-03, 21:26   #129
antenn087
Raczkowanie

No niestety tak wyszło że jestem na Kopernika w Krakowie już 1.5 tygodnia

Jestem z cb dumna ,że zjadlas te frytki, ja nawet jak bym się na nie odważyła to później bym wszystko uciekła. Widać, że walczysz i nie dajesz się to super!
Stary 2014-09-04, 08:14   #130
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catelyn95 Pokaż wiadomość
A ja chyba zaczęłam tyć, tzn. chyba przytyłam już. Tak mi się wydaje, widzę to po sobie. Nie chce się ważyć, boję się, że dostanę jakiegoś szoku kiedy zobaczę więcej.. Mam nadzieję, że dam radę i jakoś wytrwam. W sumie dziwne byłoby gdyby waga nie ruszyła, prawda? Nie jem mało, powiedziałabym że bardzo dużo.

I dzisiaj byłam ze znajomymi i jakoś tak wyszło, że zjadłam frytki, już po drugim śniadaniu i przed obiadem.. Były wyrzuty, może i nadal są, ale nie opuściłam później żadnego posiłku (teraz jeszcze jem jabłko - nie ze sklepu, soczyste i pyszne jest )
Wiesz co nie patrz na wygląd... Jak zaczynasz więcej jesć to poprawia się wyglad cery, oczy itp. ale to nie oznacza ze przytyłaś, moze Ci się tylko tak wydawać... Jak byłam w szpitalu to dziewczyna po 2 dniach (a może nawet po jednym) powiedziała "Wiesz co ja chyba przytyłam na rękach".... a to było nie możliwe....

A wiesz ze takie wypady to normalność? Cieszę się, że sobie poradziłaś... a wyrzuty z czasem znikną tylko się odkarm

Stary 2014-09-04, 10:22   #131
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Robilabym tak: dzien wczesniej mysle sobie co mam w lodwoce, czego dawno nie jadlam, na co mam ochote, patrze na BTW i robie posilki pakuje do pudeleczka i rano mam jedzenie na caly dzien (praca/szkola). Wtedy czulabym sie lepiej psychicznie niz tak jak teraz.
dlatego pytam. 120 b 60g tluszczu 220 weglowodanow. ?
Zawsze przekraczam tluszcz ale sie tym nie przejmuje bo lubie. Gorzej z weglami ktorych niedojadam..
A po jakiego Ci tyle białka??? toż to ponad 2g na kg masy ciała! tyle to moga spożywać osoby raz że ODŻYWIONE a dwa ćwiczące siłowo zawodowo bądź przygotowujące się do zawodów....
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 10:31   #132
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
A po jakiego Ci tyle białka??? toż to ponad 2g na kg masy ciała! tyle to moga spożywać osoby raz że ODŻYWIONE a dwa ćwiczące siłowo zawodowo bądź przygotowujące się do zawodów....
To co proponujesz?
poza schemat.
dezett jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-04, 14:34   #133
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość

No kurczę nie mogę się z Tobą zgodzić. Napisałem podczas dłuższego narażenia na stres. W wyniku jednego incydentu nigdy nie rzucam się na jedzenie.

Chodziło mi o coś takiego : jest spokój, nagle czymś się zestresujesz, podnosi sie adrenalina, kortyzol, organizm hm, przyzwyczaja się do zestresowania, więc opada adrenalina, ale kortyzol nie.

Cytat:
tak, ALE gdyby kazdy tak myslal to wszyscy jedliby tylko ciastka.
Nie wiem, czy ty tak na poważnie, czy sobie po prostu żartujesz? Jest tyle pysznych rzeczy, że w życiu nie ograniczyłabym się do jedzenia tylko ciastek Ryż z brokułami i rybą, sałatki, zupy-kremy, leczo, fasolka po bretońsku, tosty z serem i pieczarkami, kanapki z ciemnego pieczywa, z białym serkiem, żółtym, ogórkiem, pomidorem i jajkiem, placki z cukinii, proziaki z mlekiem, pancakes z dżemem malinowym, kotlety sojowe z kaszą taką jak mama robi do gołąbków *,*. W tej chwili np. na to mam ochotę
Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
A jak zrobisz coś na co na drugi dzień nie będziesz miała ochoty? Wiesz co... wydaje mi się, że Ty po prostu chcesz robić wszystko, żeby mieć kontrolę nad tymi cyferkami. I pewnie nie chodzi o to, żeby było nie za mało. Pewnie bardziej się boisz, że będzie za dużo (w sensie kaloryczności).
Ja mam wrażenie, że ona szuka tutaj na forum takiego głaskania jej po głowie i zainteresowania. Przeprasza i od nowa robi to samo

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
To co proponujesz?
Przyjąć do widomości, że nie studiujesz dietetyki i patrzenie na rozkład białek, tłuszczów i węgli tylko pogarsza Twój stan?
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-04, 15:07   #134
olik187
Rozeznanie

Cytat:
To co proponujesz?
jeść zgodnie z potrzebami organizmu, a uwierz mi że właśnie wtedy uzyskasz idealny dla siebie rozkład BTW
Stary 2014-09-04, 15:12   #135
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
jeść zgodnie z potrzebami organizmu, a uwierz mi że właśnie wtedy uzyskasz idealny dla siebie rozkład BTW
Dla niej potrzeby organizmu to te cyferki które musi skrupulatnie skontrolować

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 15:29   #136
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;48002309]Chodziło mi o coś takiego : jest spokój, nagle czymś się zestresujesz, podnosi sie adrenalina, kortyzol, organizm hm, przyzwyczaja się do zestresowania, więc opada adrenalina, ale kortyzol nie.
[/QUOTE]

No ale ja podczas stresu mam ciągle napady, apetyt odebiera mi tylko wtedy kiedy jestem mocno przygnębiony.

[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;48002309]Nie wiem, czy ty tak na poważnie, czy sobie po prostu żartujesz? Jest tyle pysznych rzeczy, że w życiu nie ograniczyłabym się do jedzenia tylko ciastek Ryż z brokułami i rybą, sałatki, zupy-kremy, leczo, fasolka po bretońsku, tosty z serem i pieczarkami, kanapki z ciemnego pieczywa, z białym serkiem, żółtym, ogórkiem, pomidorem i jajkiem, placki z cukinii, proziaki z mlekiem, pancakes z dżemem malinowym, kotlety sojowe z kaszą taką jak mama robi do gołąbków *,*. W tej chwili np. na to mam ochotę
[/QUOTE]

O to to!
W życiu normalny człowiek nie skupiłby się na jednostajnej diecie, jest tyle pysznych potraw i połączeń.
Ciastka też mi coś
Stary 2014-09-04, 16:56   #137
dezett
Zadomowienie

*zamiast kaszy z indykiem awokado i kielkami zjadlam: maliny z amarantusem z beza (bialko upieczone jako beza, ze stevia), malinami i gorzka czekolada. Pycha.

Moj problem z jedzeniem polega na tym, ze czesto mam tak, ze nie umiem okreslic czy jestem GLODNA czy boli mnie zoladek. Zjadlam np 60g kaszy 150g miesa 10g oleju koksowego warzywa itd i po 1.5h jestem glodna i nie wiem co wtedy czuje sie nienormalna bo przeciez zjadlas bdb posilek, idealnie wyliczony itd a czujesz sie glodna jestes nienomalna! i nie wiem co wtedy co zjesc czy jakas przekaske jesli tak to jaka czy to wegle bialko czy jakis tluszcz typu orzechy.
Boje sie uczucia glodu bo kojarzy mi sie z tym, ze mialam zazwyczaj napady i tlumacze sobie ze jelsi sobie wylicze i bede jadla to samo to one sie nie beda zdarzac. Ale niestety jest roznie...

Po prostu nie umem jesc intuicyjnie. Naprawde mam problem z osrodkiem glodu/sytosic.

Np teraz. Zjadlam ponad szklanke malin, 4 lyzki amarantusa, z ta beza, lyzke migdalow i 25g czekolady i czuje po prawej stronie bol jakby watroby i nie wiem czy to faktycznie bol czy glod.
poza schemat.
Stary 2014-09-04, 17:38   #138
antenn087
Raczkowanie

Też tak mam , że nie wiem czy jestem głodna czy nie , ale staram się wsuchac w siebie choć w szpitalu nie mogę za bardzo o tym decydować. Czasem jadlabym z nudów. Ej co mogę robić tutaj żeby szybciej czas mi leciał ?
Stary 2014-09-04, 17:44   #139
catelyn95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Wiesz co nie patrz na wygląd... Jak zaczynasz więcej jesć to poprawia się wyglad cery, oczy itp. ale to nie oznacza ze przytyłaś, moze Ci się tylko tak wydawać... Jak byłam w szpitalu to dziewczyna po 2 dniach (a może nawet po jednym) powiedziała "Wiesz co ja chyba przytyłam na rękach".... a to było nie możliwe....

A wiesz ze takie wypady to normalność? Cieszę się, że sobie poradziłaś... a wyrzuty z czasem znikną tylko się odkarm
Możliwe, że tak mi się wydaje właśnie przez to, że wyglądam lepiej na twarzy (mama mi to mówi i inni też), jak teraz o tym myślę to się cieszę z tego. Może w końcu wracam do normalności? Oby. Teraz tylko muszę czekać na okres.. Prawdopodobnie w następnym tygodniu idę do ginekologa. Nie wiem czego mam się tam spodziewać i jak to będzie wyglądało. Jeszcze jakiś czas temu nie wierzyłam w to, że mogę sobie poradzić, a teraz coraz częściej myślę zupełnie inaczej. Na pewno się nie poddam, nawet jeśli będzie ciężko..

Dzisiejszy podwieczorek: jogurt o smaku pieczonego jabłka z wkrojonym jabłkiem, dosypanymi orzechami, rodzynkami i cynamonem (cała miseczka); do tego świeża bułeczka maślana <-- pycha było chociaż trochę mnie zapchało, a jeszcze czeka mnie kolacja.

Ogólnie to nie zjadłam i nie zjem więcej niż zwykle, od jakiegoś czasu jem podobnie, chcę poobserwować swoje ciało. Dzisiaj jeszcze miałam 45 minut ćwiczeń, było to po dwóch śniadaniach.

Edytowane przez catelyn95
Czas edycji: 2014-09-04 o 17:50

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 17:59   #140
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
*zamiast kaszy z indykiem awokado i kielkami zjadlam: maliny z amarantusem z beza (bialko upieczone jako beza, ze stevia), malinami i gorzka czekolada. Pycha.

Moj problem z jedzeniem polega na tym, ze czesto mam tak, ze nie umiem okreslic czy jestem GLODNA czy boli mnie zoladek. Zjadlam np 60g kaszy 150g miesa 10g oleju koksowego warzywa itd i po 1.5h jestem glodna i nie wiem co wtedy czuje sie nienormalna bo przeciez zjadlas bdb posilek, idealnie wyliczony itd a czujesz sie glodna jestes nienomalna! i nie wiem co wtedy co zjesc czy jakas przekaske jesli tak to jaka czy to wegle bialko czy jakis tluszcz typu orzechy.
Boje sie uczucia glodu bo kojarzy mi sie z tym, ze mialam zazwyczaj napady i tlumacze sobie ze jelsi sobie wylicze i bede jadla to samo to one sie nie beda zdarzac. Ale niestety jest roznie...

Po prostu nie umem jesc intuicyjnie. Naprawde mam problem z osrodkiem glodu/sytosic.

Np teraz. Zjadlam ponad szklanke malin, 4 lyzki amarantusa, z ta beza, lyzke migdalow i 25g czekolady i czuje po prawej stronie bol jakby watroby i nie wiem czy to faktycznie bol czy glod.

I właśnie o to chodzi Dezet, a Ty nadal tego nie rozumiesz! Chcesz, żeby w Twoich jadłospisach wszystko było idealnie, wyliczone co do grama.
Nie ma tutaj nawet odrobiny luzu! Jak czujesz, że jesteś głodna, to jedz. Jak masz ochotę zjeść kawał tortu, szarlotki czy wielką tabliczkę czekolady to ją zjedz. Chcesz się napić słodkiego kakao albo wina to wypij. Na prawdę NIC złego Ci się od tego nie stanie, NIC.
Jeszcze te Twoje wszystkie wyliczenia pisałaś tu kiedyś, że wyrzuciłaś wagę, ta Twoja waga jak widać ma dużo wspólnego z bumerangiem nas możesz oszukiwać, ale najgorsze jest to, że Ty oszukujesz samą siebie - niby chcesz, żeby było dobrze, ale nie robisz w tym kierunku zupełnie nic, tylko wynajdujesz koleje problemy, jakbyś jeszcze ich miała za mało.

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-04, 18:14   #141
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

To kup sobie jakieś zioła od wątroby i będziesz wiedzieć..... A żołądek to jest chyba z lewej... I jak czlowiek jest głodny to zazwyczaj mu burczy w brzuchu ...

A ja że nie miałam ani tortu ani prezentu na urodziny bo szalałam na weselu brata to jutro piekę tort na imieniny Może ktoś wpadnie... na brata nie licze bo jutro jedzie z małżonka w góry

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Możliwe, że tak mi się wydaje właśnie przez to, że wyglądam lepiej na twarzy (mama mi to mówi i inni też), jak teraz o tym myślę to się cieszę z tego. Może w końcu wracam do normalności? Oby. Teraz tylko muszę czekać na okres.. Prawdopodobnie w następnym tygodniu idę do ginekologa. Nie wiem czego mam się tam spodziewać i jak to będzie wyglądało. Jeszcze jakiś czas temu nie wierzyłam w to, że mogę sobie poradzić, a teraz coraz częściej myślę zupełnie inaczej. Na pewno się nie poddam, nawet jeśli będzie ciężko..

Dzisiejszy podwieczorek: jogurt o smaku pieczonego jabłka z wkrojonym jabłkiem, dosypanymi orzechami, rodzynkami i cynamonem (cała miseczka); do tego świeża bułeczka maślana <-- pycha było chociaż trochę mnie zapchało, a jeszcze czeka mnie kolacja.

Ogólnie to nie zjadłam i nie zjem więcej niż zwykle, od jakiegoś czasu jem podobnie, chcę poobserwować swoje ciało. Dzisiaj jeszcze miałam 45 minut ćwiczeń, było to po dwóch śniadaniach.
Wrócisz do normalności jak w głowie Ci się wszystko poukłada A podwieczorek smaczny Bułeczka domowa?

Skoro ćwiczysz powinnaś jeść wiecej i jeszcze dojdzie nauka to dodatkowy wysiłek dla mózgu.. potrzebuje on energii

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość

I właśnie o to chodzi Dezet, a Ty nadal tego nie rozumiesz! Chcesz, żeby w Twoich jadłospisach wszystko było idealnie, wyliczone co do grama.
Nie ma tutaj nawet odrobiny luzu! Jak czujesz, że jesteś głodna, to jedz. Jak masz ochotę zjeść kawał tortu, szarlotki czy wielką tabliczkę czekolady to ją zjedz. Chcesz się napić słodkiego kakao albo wina to wypij. Na prawdę NIC złego Ci się od tego nie stanie, NIC.
Jeszcze te Twoje wszystkie wyliczenia pisałaś tu kiedyś, że wyrzuciłaś wagę, ta Twoja waga jak widać ma dużo wspólnego z bumerangiem nas możesz oszukiwać, ale najgorsze jest to, że Ty oszukujesz samą siebie - niby chcesz, żeby było dobrze, ale nie robisz w tym kierunku zupełnie nic, tylko wynajdujesz koleje problemy, jakbyś jeszcze ich miała za mało.
Mów do słupa a słup...

Stary 2014-09-04, 18:31   #142
catelyn95
Raczkowanie

Cytat:
To kup sobie jakieś zioła od wątroby i będziesz wiedzieć..... A żołądek to jest chyba z lewej... I jak czlowiek jest głodny to zazwyczaj mu burczy w brzuchu ...

A ja że nie miałam ani tortu ani prezentu na urodziny bo szalałam na weselu brata to jutro piekę tort na imieniny Może ktoś wpadnie... na brata nie licze bo jutro jedzie z małżonka w góry

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Wrócisz do normalności jak w głowie Ci się wszystko poukłada A podwieczorek smaczny Bułeczka domowa?

Skoro ćwiczysz powinnaś jeść wiecej i jeszcze dojdzie nauka to dodatkowy wysiłek dla mózgu.. potrzebuje on energii

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Mów do słupa a słup...
Niestety nie domowa, ale ze sprawdzonej piekarni więc chyba nie jest tak źle.. Jutro, albo w sobotę zamierzam upiec jakieś ciasto. Mam ochotę na sernik z brzoskwiniami więc Coś smacznego na pewno będzie.

Nie wiem czy nie zacząć codziennie ćwiczyć, może powinnam? Nie wiem jak zareagowałaby na to mama.. Dzisiaj to było w szkole, na wf-ie. Oczywiście na początek byłoby to nie dłużej niż 30 minut dziennie. Jakieś rozciąganie i lekkie ćwiczenia - tak nawet dla lepszego samopoczucia. Mama nie byłaby z tego zadowolona raczej.
Stary 2014-09-04, 19:07   #143
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Też tak mam , że nie wiem czy jestem głodna czy nie , ale staram się wsuchac w siebie choć w szpitalu nie mogę za bardzo o tym decydować. Czasem jadlabym z nudów. Ej co mogę robić tutaj żeby szybciej czas mi leciał ?
ja w szpitalu gralam w gierki i ukladalam nalogowo pasjansa, pozniej doszedł tetris hehehe

dziewczyny, poradzcie mi...
jestem zalamana...
nie wiem co sie ze mna dzieje...
od dluzszego czasu wcale nie jesem glodna a jak juz w siebie cos wepchne (np kromke chleba z serkiem i ketchupem) to strasznie boli mnie brzuch...
jak tak czytam Wasze jadlospisy to jestem pelna podziwu i (az wstyd) zazdrosna ze potraficie zjesc normalna porcje... ja chyba tak nie potrafie moj przykladowy jadlospis wyglada tak:

8.00 - 1/2 szkl kawy rozpuszczalnej z mlekiem i cukrem
11-12.00 - kromka chleba pszennego z serkiem do smarowania np Łaciaty, Bieluch (jakoś mnie pozniej brzuch mniej boli), kechup, plaserek pomidora lub sałata
15.00 - znowu kromka chleba/ ostatnio sama robiłam sajgonki z surimi smażone na minimalnej ilości tłuszczu (zjadłam 2 małe z sosem gotowym słodko-kwaśnym) do tego pasek czekolady
18.00- kromka chleba z ziarnami z serkiem pomidorowo-bazyliowym, sałatą i ketchupem
21.00 - 2 cukierki

i to tyle
dodam ze dziwne jest to że po słodyczach nic mi nie jest (chyba są już tak przetworzone że żołądek nie ma z nimi problemu - z resztą tak też twierdzi moja psycholog), a po np gałce ryżu z mięsem jest mi ciężko, zaczyna mi bulgotać i przelewać się w brzuchu.

Myślę, że bulimia zrujnowała mi żołądek ale co ja mam teraz robić, co jeść?

dopiska:
dodam, że palę już prawie paczkę papierosów dziennie

Edytowane przez Sherrie
Czas edycji: 2014-09-04 o 19:08
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-04, 19:17   #144
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie domowa, ale ze sprawdzonej piekarni więc chyba nie jest tak źle.. Jutro, albo w sobotę zamierzam upiec jakieś ciasto. Mam ochotę na sernik z brzoskwiniami więc Coś smacznego na pewno będzie.

Nie wiem czy nie zacząć codziennie ćwiczyć, może powinnam? Nie wiem jak zareagowałaby na to mama.. Dzisiaj to było w szkole, na wf-ie. Oczywiście na początek byłoby to nie dłużej niż 30 minut dziennie. Jakieś rozciąganie i lekkie ćwiczenia - tak nawet dla lepszego samopoczucia. Mama nie byłaby z tego zadowolona raczej.
Na razie się wstrzymaj z dodatkowymi ćwiczeniami... wystarczy to co masz na w-fie Najpierw masa potem rzeźba

Stary 2014-09-04, 19:21   #145
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:

Nie ma czegoś takiego jak idealnie wyliczony posiłek! Nigdy nie da się wszystkiego wyliczyć. Wystarczy że będziesz miała bardziej stresujący dzień i już potrzeba będzie większa dawka magnezu, witamin z grupy B, wit D..., będziesz jechać komunikacją miejską gdzie ludzie kaszlą, kichają i organizm będzie domagał się wzmożonej dawki cynku, selenu, rutyny i wit C aby poradzić sobie z wirusami...
A jak jesteś głodna to zwyczajnie trzeba coś przekąsić, a nie strofować się i niczym męczennik czekać do następnego posiłku/dnia.
Stary 2014-09-04, 19:38   #146
dezett
Zadomowienie

Po prostu mam wrazene, ze mam zoladek bez dna. Serio, moglabym jesc i jesc. Moze sobie go rozepchalam tymi warzywami ktore jadlam tonami albo jedzeniem w "napadzie".
poza schemat.
Stary 2014-09-04, 21:34   #147
catelyn95
Raczkowanie

Cytat:
Na razie się wstrzymaj z dodatkowymi ćwiczeniami... wystarczy to co masz na w-fie Najpierw masa potem rzeźba
Zrobię tak jak radzisz. Rodzice też mówią, żebym się na razie wstrzymała.
Stary 2014-09-05, 08:27   #148
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
po prostu mam wrazene, ze mam zoladek bez dna. Serio, moglabym jesc i jesc. Moze sobie go rozepchalam tymi warzywami ktore jadlam tonami albo jedzeniem w "napadzie".
nie rozumiesz że masz niedobory !!!

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Zrobię tak jak radzisz. Rodzice też mówią, żebym się na razie wstrzymała.
I mądrze mówią

Stary 2014-09-05, 09:49   #149
olik187
Rozeznanie

Cytat:

i po to masz jeść zgodnie z potrzebami organizmu żeby wyregulować te ośrodki,daj czas a to się unormuje uwierz,wiem co mówię...
a Ty jedząc wg z góry założonego btw,schematu że co 3h itp jeszcze bardziej utrwalasz to zaburzenie...
Stary 2014-09-05, 16:57   #150
catelyn95
Raczkowanie

A u mnie jest 1kg na plusie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości