|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy - posty chorobowe [wątek zbiorczy], cz. III
Cytat:
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Ja np wczoraj musiałam zjeść 6 pierogów ruskich i 3 kromki z masłem ,szynka i pomidorem na kolacje ha ha nigdy jeszcze tak nie jadłam . Jutro bilans dowiem się ile przytyłam przez 1.5 tygodnia.
Śniadanie : 3 kromki z pasztetem i pomidorem , talerz owsianki ,jabłko, kawa inka Obiad: koperkowa z ładnym ciastem, ziemniaki, pulpet , surówka z cebuli , kompot Podwieczorek: kanapka z szynka i sałatą Kolacja : (dziś normalna) 3 kromki z pastą jajeczna i szynką , sałata Potem: jogurt ,2 biszkopty kromka z dżemem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Dziwnie właśnie jest w tym szpitalu bo 2 śniadanie jest na podwieczorek , a podwieczorek jest po kolacji . Jestem na diecie 2400 kalorii i praktycznie zero ruchu wiec raczej będę tyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Jesteś w szpitalu ?
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
R/U:
Przed: woda z sokiem z cytryny, miodem i pyłkiem I: owsianka z jajkiem, brokułem i sezamem II: kaszotto z wędzonym kurczakiem, warzywami i olejem z pestek dyni III: czekoladowy budyń z avocado, banana i kakao IV: łosoś z pary na sałatce z rukoli, buraków, fety i orzechów włoskich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
A ja chyba zaczęłam tyć, tzn. chyba przytyłam już. Tak mi się wydaje, widzę to po sobie. Nie chce się ważyć, boję się, że dostanę jakiegoś szoku kiedy zobaczę więcej.. Mam nadzieję, że dam radę i jakoś wytrwam. W sumie dziwne byłoby gdyby waga nie ruszyła, prawda? Nie jem mało, powiedziałabym że bardzo dużo.
I dzisiaj byłam ze znajomymi i jakoś tak wyszło, że zjadłam frytki, już po drugim śniadaniu i przed obiadem.. Były wyrzuty, może i nadal są, ale nie opuściłam później żadnego posiłku (teraz jeszcze jem jabłko - nie ze sklepu, soczyste i pyszne jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
IV: aromatyzowany winem łosoś z pary, blanszowany brokuł i kostka z gotowanego na parze buraka z koperkiem, octem balsamicznym, olejem z pestek dyni oraz grubo zmielonym pieprzem (rukola była zwiędła...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
No niestety tak wyszło że jestem na Kopernika w Krakowie już 1.5 tygodnia
![]() Jestem z cb dumna ,że zjadlas te frytki, ja nawet jak bym się na nie odważyła to później bym wszystko uciekła. Widać, że walczysz i nie dajesz się to super! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz ze takie wypady to normalność? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
To co proponujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem, czy ty tak na poważnie, czy sobie po prostu żartujesz? Jest tyle pysznych rzeczy, że w życiu nie ograniczyłabym się do jedzenia tylko ciastek ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Przyjąć do widomości, że nie studiujesz dietetyki i patrzenie na rozkład białek, tłuszczów i węgli tylko pogarsza Twój stan? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
jeść zgodnie z potrzebami organizmu, a uwierz mi że właśnie wtedy uzyskasz idealny dla siebie rozkład BTW
![]()
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;48002309]Chodziło mi o coś takiego : jest spokój, nagle czymś się zestresujesz, podnosi sie adrenalina, kortyzol, organizm hm, przyzwyczaja się do zestresowania, więc opada adrenalina, ale kortyzol nie.
[/QUOTE] No ale ja podczas stresu mam ciągle napady, apetyt odebiera mi tylko wtedy kiedy jestem mocno przygnębiony. [1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;48002309]Nie wiem, czy ty tak na poważnie, czy sobie po prostu żartujesz? Jest tyle pysznych rzeczy, że w życiu nie ograniczyłabym się do jedzenia tylko ciastek ![]() ![]() [/QUOTE] O to to! ![]() W życiu normalny człowiek nie skupiłby się na jednostajnej diecie, jest tyle pysznych potraw i połączeń. Ciastka też mi coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
*zamiast kaszy z indykiem awokado i kielkami zjadlam: maliny z amarantusem z beza (bialko upieczone jako beza, ze stevia), malinami i gorzka czekolada. Pycha.
Moj problem z jedzeniem polega na tym, ze czesto mam tak, ze nie umiem okreslic czy jestem GLODNA czy boli mnie zoladek. Zjadlam np 60g kaszy 150g miesa 10g oleju koksowego warzywa itd i po 1.5h jestem glodna i nie wiem co wtedy czuje sie nienormalna bo przeciez zjadlas bdb posilek, idealnie wyliczony itd a czujesz sie glodna jestes nienomalna! i nie wiem co wtedy co zjesc czy jakas przekaske jesli tak to jaka czy to wegle bialko czy jakis tluszcz typu orzechy. Boje sie uczucia glodu bo kojarzy mi sie z tym, ze mialam zazwyczaj napady i tlumacze sobie ze jelsi sobie wylicze i bede jadla to samo to one sie nie beda zdarzac. Ale niestety jest roznie... Po prostu nie umem jesc intuicyjnie. Naprawde mam problem z osrodkiem glodu/sytosic. Np teraz. Zjadlam ponad szklanke malin, 4 lyzki amarantusa, z ta beza, lyzke migdalow i 25g czekolady i czuje po prawej stronie bol jakby watroby i nie wiem czy to faktycznie bol czy glod. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Też tak mam , że nie wiem czy jestem głodna czy nie , ale staram się wsuchac w siebie choć w szpitalu nie mogę za bardzo o tym decydować. Czasem jadlabym z nudów. Ej co mogę robić tutaj żeby szybciej czas mi leciał ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiejszy podwieczorek: jogurt o smaku pieczonego jabłka z wkrojonym jabłkiem, dosypanymi orzechami, rodzynkami i cynamonem (cała miseczka); do tego świeża bułeczka maślana <-- pycha było ![]() Ogólnie to nie zjadłam i nie zjem więcej niż zwykle, od jakiegoś czasu jem podobnie, chcę poobserwować swoje ciało. Dzisiaj jeszcze miałam 45 minut ćwiczeń, było to po dwóch śniadaniach. Edytowane przez catelyn95 Czas edycji: 2014-09-04 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I właśnie o to chodzi Dezet, a Ty nadal tego nie rozumiesz! Chcesz, żeby w Twoich jadłospisach wszystko było idealnie, wyliczone co do grama. Nie ma tutaj nawet odrobiny luzu! Jak czujesz, że jesteś głodna, to jedz. Jak masz ochotę zjeść kawał tortu, szarlotki czy wielką tabliczkę czekolady to ją zjedz. Chcesz się napić słodkiego kakao albo wina to wypij. Na prawdę NIC złego Ci się od tego nie stanie, NIC. Jeszcze te Twoje wszystkie wyliczenia ![]() ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja że nie miałam ani tortu ani prezentu na urodziny bo szalałam na weselu brata to jutro piekę tort na imieniny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Skoro ćwiczysz powinnaś jeść wiecej i jeszcze dojdzie nauka to dodatkowy wysiłek dla mózgu.. potrzebuje on energii ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy nie zacząć codziennie ćwiczyć, może powinnam? Nie wiem jak zareagowałaby na to mama.. Dzisiaj to było w szkole, na wf-ie. Oczywiście na początek byłoby to nie dłużej niż 30 minut dziennie. Jakieś rozciąganie i lekkie ćwiczenia - tak nawet dla lepszego samopoczucia. Mama nie byłaby z tego zadowolona raczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny, poradzcie mi... jestem zalamana... nie wiem co sie ze mna dzieje... od dluzszego czasu wcale nie jesem glodna a jak juz w siebie cos wepchne (np kromke chleba z serkiem i ketchupem) to strasznie boli mnie brzuch... jak tak czytam Wasze jadlospisy to jestem pelna podziwu i (az wstyd) zazdrosna ze potraficie zjesc normalna porcje... ja chyba tak nie potrafie ![]() 8.00 - 1/2 szkl kawy rozpuszczalnej z mlekiem i cukrem 11-12.00 - kromka chleba pszennego z serkiem do smarowania np Łaciaty, Bieluch (jakoś mnie pozniej brzuch mniej boli), kechup, plaserek pomidora lub sałata 15.00 - znowu kromka chleba/ ostatnio sama robiłam sajgonki z surimi smażone na minimalnej ilości tłuszczu (zjadłam 2 małe z sosem gotowym słodko-kwaśnym) do tego pasek czekolady 18.00- kromka chleba z ziarnami z serkiem pomidorowo-bazyliowym, sałatą i ketchupem 21.00 - 2 cukierki i to tyle ![]() dodam ze dziwne jest to że po słodyczach nic mi nie jest (chyba są już tak przetworzone że żołądek nie ma z nimi problemu - z resztą tak też twierdzi moja psycholog), a po np gałce ryżu z mięsem jest mi ciężko, zaczyna mi bulgotać i przelewać się w brzuchu. Myślę, że bulimia zrujnowała mi żołądek ale co ja mam teraz robić, co jeść? dopiska: dodam, że palę już prawie paczkę papierosów dziennie Edytowane przez Sherrie Czas edycji: 2014-09-04 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak jesteś głodna to zwyczajnie trzeba coś przekąsić, a nie strofować się i niczym męczennik czekać do następnego posiłku/dnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Po prostu mam wrazene, ze mam zoladek bez dna. Serio, moglabym jesc i jesc. Moze sobie go rozepchalam tymi warzywami ktore jadlam tonami albo jedzeniem w "napadzie".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i po to masz jeść zgodnie z potrzebami organizmu żeby wyregulować te ośrodki,daj czas a to się unormuje uwierz,wiem co mówię... a Ty jedząc wg z góry założonego btw,schematu że co 3h itp jeszcze bardziej utrwalasz to zaburzenie...
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
A u mnie jest 1kg na plusie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.