|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
La Moderatoiure
|
Dot.: Fitness Blender - kto ćwiczy
Mnie wczoraj wykończyły burpees różnego rodzaju
![]() Martva - dokładnie tak, jak nie łapię tchu to dopiero wtedy czuję, że ćwiczę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
jutro (mój workout #5) też pewnie z lekka padnę po dwóch krótkich ale intensywnych HIITach. postanowiłam trochę podnieść poprzeczkę i dorzucić 5 min. na brzuch z baniakiem (tylko wody do 4 kilo doleję
![]() już się nie mogę doczekać ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
U mnie dziś:
HIIT Fat Blaster with Warm Up Cardio – High Intensity Interval Training Workout - całkiem spoko ![]() Weight Training for Fat Loss – 33 Minute Functional Strength Training Workout też całkiem spoko, chociaż miałam dość na poczatku trzeciej rundy (w sensie znudziłam się) Low Impact Abs, Butt and Thighs Workout - Feel Good Total Body Sculpt and Stretch - zupełnie mi się nie podobało, za trudne technicznie i musiałam oszukiwać. Ba, nawet przy pozornie prostym ćwiczeniu też musiałam oszukiwać, bo ćwiczę między łóżkiem a komodą i nie miałam miejsca żeby się przetaczać na brzuch i na plecy. Za to okazało się, że potrafię zrobić przysiad na jednej nodze, w styczniu nie umiałam a przez ten czas nie próbowałam :P Wczorajszy trening był jakoś bardziej cool, a teraz sobie chyba muszę rozciąganie machnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
nie mogę spać. to sobie wstałam wcześniej i wcześniej zaliczę workout. obym tylko nie obudziła sąsiadów. miłego dnia.
edit dzisiejsze dodatkowe ćwiczenia na brzuch ćwiczyłam z ciężarkami - z baniaczkiem by się nie dało ![]() a na wadze 52,5 kg ![]()
Edytowane przez fubowa Czas edycji: 2014-09-24 o 05:37 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Ależ ja jestem nierozgarnięta!
1.Warm Up Workout Routine – Cardio Warm Up Exercises (5 min.) krótka miła rogrzewka. 2.HIIT the Ground Running - 33 Min High Intensity Interval Training for Endurance & Total Body Toning - uff, za ciężkie dla mnie. Za długie rundy, za dużo pompek, w pierwszej rundzie nie wyrabiałam czasowo, w kolejnych musiałam oszukiwać i zamieniać ćwiczenia na inne. W rozpisce były jeszcze ćwiczenia na brzuch, ale na początku wydawało mi się że nie wyrobię z czasem, a potem że jednak tak, więc dorzuciłam: 3.Fitness Blender Fast Abs - 8 Minute Abs Workout a potem puściłam playlistę dalej, będąc absolutnie pewną że teraz rozciąganko. 4.10 Min Abs Workout – At Home Abdominal and Oblique Exercises - okazało się że ups, nie wykasowałam tego filmiku z playlisty ![]() 5.Cool Down Workout – Cool Down Stretching Routine fajne rozciąganko. Jest jedno czy dwa ćwiczenia, którego nie lubię, ale ogólnie spoko. Edytowane przez Martva Czas edycji: 2014-09-24 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
dzisiejszy mój workout #6 zrobiłam cały i dodatkowo dorzuciłam Quick and Fearless Kettlebell Cardio Workout (12 min.) po rozgrzewce. całość zajęła mi 57 min.
jeśli dla kogoś cardio Brutal Kettlebell HIIT Cardio Tabata Workout - Get Your HIIT Together (19 min.) będzie za ciężkie polecam zamienić je na powyższy filmik. udanego dnia i spadków wagowych ![]()
![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
jutrzejszy workout (mój #7) też będzie cały. ze względu na możliwość czasową dorzucę do niego bardzo przyjemne 10 min. low impact cardio lub 15 min. pilatesa.
pozwolę sobie na małe podsumowanie. przez ostatni tydzień spadł mi ponad kg. moja dieta nie była idealna - w ostatnich dniach miałam sporo stresów i chyba jadłam mniej. tym samym osiągnęłam swój cel wagowy jaki założyłam przed rozpoczęciem odchudzania (czyli 52 kilo). mój plan na najbliższe tygodnie to utrzymanie wagi, wzrost wytrzymałości, siły i wysmuklenie (brzuch, nogi). przed ciążą moja waga wynosiła 48 kilogramów. wraz z zakończeniem karmienia pewnie dobiję do 50 i zacznę mieścić się w przedciążowych rurkach (mój cel niewagowy).
![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
fubowa gratuluję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
to żadna tajemnica: 163 cm.
jestem z natury drobnokoścista (przed I ciążą 46 kilo/w wieku 30 lat, przed II - 48 kilo/36 lat. teraz ideałem dla mnie jest waga na poziomie 50 ![]() a tu moje zdjęcie sprzed miesiąca (waga ok. 54 kilo)
![]() |
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
a to ja sprzed chwili
![]()
![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
dzięki
![]()
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Przepięknie wyglądasz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() oj będziesz, będziesz miała. kilka miesięcy czy rok... bo czemu nie ![]() mojej małej wyrzyna się drugi ząb i jest okropnie marudna. w nocy mało spałam, ale nie ma zmiłuj. trzeba kawę dopijać i zabierać się za ćwiczenia. dziś cichutkie ("rest'owe") ćwiczenia bez podskoków głownie na nogi... (od wczoraj chodzi za mną szalony filmik z burpees. muszę go koniecznie wypróbować, ale nie dziś... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
La Moderatoiure
|
fubowa, ale brzusio, wow, wow, wow
![]() Burpee madness ?! To coś dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
Wczoraj zestaw #4, z pilatesem - mówię mojemu nieruchawemu facetowi że coś dla niego, bo nie obciąża kolan, w ogóle nic nie obciąża i myślałam że zasnę z nudów w trakcie. A on przejrzał i stwierdził: 'Boże, ale ten facet robi straszne rzeczy z nogami, to nie dla mnie'
![]() Jestem trochę w szoku, bo workout technicznie wydaje mi się śmiesznie łatwy, myślę że spokojnie dałabym radę go zrobić w połowie grudnia jak zaczynałam ćwiczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Rozeznanie
|
ostatni dzień (#7) pierwszego tygodnia mojego planu za mną.
dzięki Lean Mean Legs – Butt & Thigh Workout można spalić ponad 400 kal ![]() miłego dnia. ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
mnie pilates wyszczupla nogi jak nic innego dlatego dodałam go dzień po intensywnych workoutach na dolną cześć ciała, po których mam wrażenie puchnięcia. bardzo łatwo nie doceniać pilatesa, ale prawidłowo wykonany (napięcie mięśni, prawidłowy oddech) pozwala trochę spalić kalorii a już na pewno wysmuklić mięśnie. po pierwszej ciąży wróciłam do formy właśnie dzięki niemu (30 min. steppera interwałowo + 20 min. dynamicznego pilatesa). także polecam, tym którzy nie lubią się pocić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Nie przeczę że może wysmuklać i pewnie będę go robić od czasu do czasu, bo takie rozciągające rzeczy mi się przydadzą; chciałam tylko napisać że a/to coś zupełnie innego niż jestem przyzwyczajona, b/jestem zszokowana podejściem mojego faceta i marudzeniem że wygląda tak trudno i ciężko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() btw podoba mi się, że ten workout prowadzi właśnie daniel a nie kelli... pilates jakoś jednoznacznie kojarzy się z ćwiczeniami dla kobiet ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Tak, też zwróciłam na to uwagę, i to jeden z powodów dla którego się zdecydowałam mu delikatnie podsunąć ten filmik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
fubowa świetna figura gratuluję
![]() ![]() ja mam w planach jak skończę 30 dni ćwiczeń z fitness blender zacząć robić 30 dniowe wyzwanie z be fit in 30 widziałyście ich ćwiczenia? ja już nie raz je ćwiczyłam i dają popalić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Rozeznanie
|
w II tygodniu mojego mix planu chciałabym wypróbować kilka nowych (dla mnie) filmików FB. o ile czas i siły pozwolą do dotychczasowych zestawów dorzucę
![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- jeszcze raz dzięki. zaczynając ćwiczyć pod koniec kwietnia tj. miesiąc po porodzie nie liczyłam na szybki powrót do dawnego wyglądu. największe wizualne efekty przyszły po ćwiczeniach z FB (ostatnie 2 miesiące). Cytat:
idę trochę pospać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Piąty dzień, krótki zestaw.
15 Minute Total Body HIIT Workout - Advanced Bodyweight Exercises to Burn Fat Fast - to nie jest mój ulubiony HIIT od FB. Belly Fat Burner HIIT - High Intensity Interval Training Workout with No Equipment - za to ten całkiem lubię ![]() Póki co to jakoś tak się złożyło, że najbardziej mi się podobał pierwszy dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dzień dobrrry... za oknem 5 stopni! zaraz zabieram się za ćwiczenia tylko małą nakarmię. do mojego workoutu #1 dorzucam 6 min. z burpees (które spalą od 60 do 90 kal. więcej). na bank się rozgrzeję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
to było rzeczywiście szaleństwo. w każdym z dzisiejszych filmików były burpees
![]() Burpee Madness! Fast Fat Burning Workout polecam dołączyć (jako super rozgrzanie) do treningu siłowego, bo jako dodatek do dwóch HIITów to jednak za wiele. miłego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Swoją drogą pięć dni z FB i powrót do liczenia/pilnowania kalorii, a na wadze kilogram mniej. Jestem pod wrażeniem.
Teraz dwa dni wolnego, raz że w weekendy zawsze odpuszczam, dwa - dziś mam ślub, a jutro poprawinową domówkę ![]() Edytowane przez Martva Czas edycji: 2014-09-27 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() do zobaczenia w poniedziałek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() ![]()
![]() |
#150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
stopniowo zwiększaj czas trwania i intensywność. edit jutro kolejny dzień z moim planem - według rozpiski mam workout #2 ale zamiast pierwszego filmiku (HIIT Fat Blaster with Warm up) zamierzam poćwiczyć Pyramid HIIT Training poprzedzony zwykłą rozgrzewką. do zobaczenia.
Edytowane przez fubowa Czas edycji: 2014-09-27 o 19:19 Powód: dopiska |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.