![]() |
#121 | ||
damn good coffee
|
Dot.: Najbardziej niewdzięczny zawód w Polsce
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Tak jak ktoś już wspomniał, praca z klientem, obojętnie jaki zawód jest generalnie niewdzięczna. Jak dla mnie przodują:
Taksówkarz- pewnie zaraz dostanę baty ![]() Kasjer- ciężka praca, a robota niewdzięczna. Mało który klient się uśmiechnie i będzie życzliwy. Kiedyś byłam świadkiem jak młode dziewczyny ostro zjechały kasjerkę, która była pierwszy dzień w pracy. Kobieta zapewne w wieku ich mam, rzeczywiście była wolniejsza i miała problemy ze skanowaniem kodu kreskowego. Zamiast zwrócić jej kulturalnie uwagę skoro już musiały, to ją praktycznie zwyzywały od najgorszych. Policjant- każdy hejtuje, a 'jak trwoga to do Boga'. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
damn good coffee
|
do głowy przychodzą mi jeszcze profesje związane z hmm.. 'obróbką' zwłok
![]() Chociaż z drugiej strony, przynajmniej nikt im nie marudzi, nie wrzeszczy, nie wyżywa się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do lekarzy sądowych, czy ja wiem, czy taka zła praca :P Sporo moich znajomych planuje tę specjalizację, bo jest rewelacyjnie płatna + nikomu już nie zaszkodzisz... Niby masa kobiet się zarzeka, jakby to one nie chciały z sądowymi być albo ginekologami, ale spokojnie, lekarze z reguły mają i tak niezłe branie ![]() Edytowane przez 201605300922 Czas edycji: 2014-09-04 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
BAN stały
|
Policjanci faktycznie mają przerąbane hehe
![]() https://www.youtube.com/watch?v=fpcpQXniZjA |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wyznaję zasadę: dobry ksiądz to martwy ksiądz. Mam nadzieję, ze nie dostanę za to punktów. Czy ja wiem. Weź stój kilka godzin na mrozie w krótkiej mini i z odsłoniętym brzuchem... Nie tylko pedofili przenoszą. Jak trafi się już jakiś dobry ksiądz, co umie trafić do ludzi, ale nie potrafi kasy czesać, to tez go zaraz przeniosą, żeby nie przeszkadzał. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie, powiedz że wszyscy księża do pedofile ojojjoj ![]() A każdy pijak to złodziej, a każdy złodziej to pijak.. czy jakoś tak ![]() ![]() A na wylotówce z moje miasta jest facet...jak o nim powiedzieć-prostytutek? ![]()
![]() |
![]() |
#131 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mówi, że po zajęciach ze studentami do kostnicy chodzi się zrelaksować ![]() Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-09-05 o 08:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Chyba komornik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
Smieciarz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Czy ja wiem... obok mojego znajomego mieszka komornik i no cóż.. biedy to on nie klepie. Do tego jest tak cholernym burakiem, że nie dziwię się, że jest komornikiem i wkręcił w to synka
![]() Co nie zmienia faktu, że fucha mało fajna.. Ja bym jeszcze dorzuciła ludzi od tych pożyczek.. z Providenta? Chodzą po domach i muszą zbierać pieniądze. Wybaczcie, ale kompletnie wyleciało mi z głowy jak ich nazwać ![]()
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4800473 3]tak stawki krus są niskie ale renty i emerytury głodowe.
Przykład ojciec koleżanki zmarł- matka dostała 300 zł renty rodzinnej na kwartał, czyli 100 zł miesięcznie. Ojciec kolegi umarł- jego matka dostała z zusu 1600 renty rodzinnej. chciałam stypendium naukowe- nie należy mi się bo wg gusu mamy astronomiczne dochody koleżanka której oboje rodzicie pracowali dostała stypendium bo ma niski dochód. ![]() Temat rzeka no ale jak mówiłam rolnik bogaty, leży do góry brzuchem a miastowe muszą go utrzymywać ze swych podatków. Tylko prawda jest taka ze jakby nie ten "złodziej" rolnik to nie mielibyście co jeść. Ach tak zapomniałam, wszystko można sprowadzić z innych krajów i złodziejskie, pasożytnicze rolnictwo nam niepotrzebne. Każdy jest mądry, ale jakby przyszło mu zostać rolnikiem i ubrudzić tipsa w gnoju to spierdzielałby nazad ![]() Ja rolników szanuje bo wykonują ciężką prace, sprzedają płody rolne za grosze. I nie zazdroszczę dotacji i pomocy unijnych bo wiem czym praca na roli pachnie. Skoro na wsi taki miód, to czemu wszystko uciekło do miasta? Fakt rolnik nie płaci podatku dochodowego, płaci podatek od swojego majątku, zależny od wielkości gospodarstwa. płaci niezależnie od tego czy zbierze plon czy nie zbierze. Może nie są to wielkie kwoty, ale dla niektórych to naprawdę duże pieniądze. Jakaś klęska? guzik to kogo obchodzi. Dochodów nie ma płacić musi. oczywiście można sie ubezpieczyć- tylko ze jak to bywa z ubezpieczeniami-albo się nie opłaca, albo w razie czego znajdzie się jakiś kruczek i odszkodowania nie wypłacają. to nie jest takie piękne jak się niektórym wydaje. Poza tym sa tzw działy specjalne produkcji rolnej - rolnik rozlicza się normalnie z US.[/QUOTE] A teraz mi pokaż gdzie mieszałam z błotem rolników ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ciężką mają pracę szczególnie jak trafią na osoby, które nie mają na ratę lub nie chcą oddać. Często są w niebezpieczeństwie gdy trafią na agresywnych, pijanych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie o to niebezpieczeństwo mi chodzi. A jeszcze jak kobieta tak pracuje... ![]()
![]() |
![]() |
#138 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4800075 5]Zgadzam się.
Ale wiecie rolnik sam śpi a jemu rośnie. Dostaje kasę z Unii za nic. I ciągle powstają jakieś propagandowe artykuły w internecie- ze np rolnicy są grupa która najbardziej się wzbogaciła i inne duperele. Jak czytam te komentarze to mnie krew zalewa A tak naprawdę dopłaty bezpośrednie to tylko jałmużna na środki produkcji nawozy, opryski, paliwo). rolnikowi zwracają cześć akcyzy na paliwo- toz to przywilej, większości ludzi nie mających pojęcia o rolnictwie to bulwersuje. Rolnictwo to praca od świtu do nocy- jak ma się zwierzęta to świątek piątek czy niedziela. W dalszym ciągu dominują małe gospodarstwa. moi rodzicie mają takie. w tym roku np opłacił się rzepak ![]() ![]() Po podliczeniu wszystkich kosztów poniesionych na uprawę tej roślinki wyszło, ze tatuś zarobił na czysto jakieś 1500zł Czyli mniej niż wynoszą same dopłaty ![]() Czasami spotyka się profesjonalne kalkulacje w necie i tam bilans jest na minusie. w dodatku najczęściej jest tak że rolnik nie dostaje od reki zapłaty za płody rolne tylko po miesiącu albo nawet kilku. Małe gospodarstwa to działalność charytatywna, żeby mieć co samemu zjeść i żeby miastowe z głodu nie powymierały ![]() a teraz już gospodarka przepisana. Za tyle lat ciężkiej pracy mój rodziciel ma 720zł emerytury ![]() Faktycznie passat= luksus. znam bogatych rolników maja po 200 ha. I pracują od rana do nocy. Maja maszyny wzięte na kredyt. Zero życia, jedyna rozrywka to msza niedzielna. Nic za darmo nie dostali wszystko wypracowali ciężka pracą. Niektórzy załapali się na młodego rolnika- i dobrze też im się coś należy za to kupili traktor albo pole a ze zdarzają się ludzie, którzy udają, że gospodarzą, a tylko dopłaty biorą to już inna sprawa. i to nie są rolnicy tylko złodzieje. Ciezki zawód ma policjant- wyzywany przecież od psów. Zawsze uchodzi za tego złego, który krzywdzi zamiast pomagać. W każdym zawodzie zdarzają się osoby które się do niego nie nadają i stąd afery np pobicie przez policjanta itp. Moim zdaniem to ciężka i niewdzięczna praca, ciągłe narażanie zdrowia i życia. A wszyscy młodzi którzy dostali się do Policji bez pleców (szczególnie w woj. lubelskim) maja u mnie szacunek bo wiem jakie to trudne. Strażnik miejski to tez zawód który nie cieszy się uznaniem. nie dziwię się, sama widziałam nieporadnych strażników chowających się przed grupkami chuliganów (w kocu przyjechała policja i sobie z nimi poradziła). Wg mnie to zawód niepotrzebny i bezsensowny.[/QUOTE] Powiem szczerze, że ja znam samych bogatych rolników. Na prawdę nie znam ani jednego, który by jakoś specjalnie miał na co narzekać. I tak, Ci co mają zwierzaki to praca cały rok, ale jak ktoś ma tylko pole to zazwyczaj od wiosny do początku jesieni, potem mają wakacje, ale wszyscy których znam uwielbiają ten zawód i za nic świecie by się nie wyprowadzili ze swojej gospodarki ![]() Hmm.... niewdzięczny zawód? Można powiedzieć, że call center, no ale z drugiej strony, za co ktoś miałby być im wdzięczny? Że nękają ludzi nawet późnym wieczorem? Pewnie większość nie robi tego z wyboru, tylko z braku innej pracy, ale są upierdliwi czasem do granic możliwości i jest to też praca, której bym się nigdy podjąć nie chciała. Myślę, że właśnie ciężką pracą, którą ktoś musi wykonać, a inni tego nie doceniają jest praca np.jako śmieciarz, opiekun osób starszych... itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4801526 2]No to ty mi pokaż gdzie ja tak napisałam.czy gdzieś napisałam że Hibiku miesza rolników z błotem? nie przypominam sobie. Moja wypowiedź dotyczy ogólnie ludzi, szczególnie miastowych nie mających pojęcia o pracy na roli, a umiejących jedynie pisać pierdoły w komentarzach pod internetowymi artykułami. [/QUOTE]
Odpowiadałaś na mój post, wybacz, że nie wpadłam na to że odpowiadasz na internetowe komentarze pod jakimiś artykułami o których nie było tu mowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak właściwie to w PL każdy zawód jest niewdzięczny, jeśli tylko ten kto go wykonuje odniesie duży sukces często wiążący się z dużymi pieniędzmi. Nie ma znaczenia czy to bloger, czy artysta, lekarz, prawnik, rolnik, biznesmen. Wtedy żal ściska ludziom tyłki i się zaczyna: lekarz na pewno bierze łapówki, właściciel firmy kradnie itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
BAN stały
|
Większość ludzi kojarzy niewdzięczny zawód z małymi pieniędzmi.
To ja teraz napiszę prezes-pensja 200 tys. netto/miesiąc. Tylko co z tego jak tacy ludzie mają zero życia prywatnego.Tylko praca. W takiej pracy żona jest im potrzebna do tego tylko , żeby można było z nią przyjść na służbowy bankiet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
BAN stały
|
Cytat:
Niektórym najbardziej odpowiada takie życie za 1500 pln, weekend wolny i 16 h wolnego na dobę więc nie czepiałabym się do tego. ![]() Można tak bez końca.Autorce wątku bardziej chyba chodzi o subiektywne oceny. Dla mnie żyć 24 h pracą czy nauką jest niewdzięcznym zajęciem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Wredny kotecek
|
Może wyjdę na bezduszną ale za 200tys netto też bym mogła spokojnie zrezygnować z życia rodzinnego ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-09-05 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Wredny kotecek
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4801689 7]na za 200 tyś narodziłabym tztowi 4 dzieci w prywatnej klinice z delfinami oczywiście. Najęłabym kilka niań. On by był szczęśliwy bo miałby gromadkę, ja byłabym szczęśliwa bo nie cierpię dzieciaków i nie musiałabym się nimi zajmować. no rodzina jak się patrzy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
Praca w callcenter. Niejednokrotnie ludzie pracujacy w CC maja wysokie wyksztalcenie, ewentualnie studiuja, a czesto sa wyzywani przez starszych ludzi (50+) albo... nastolatkow. Nie raz i nie dwa jakies niewychowane bachorstwo mnie zwyzywalo. Starsi ludzie tez. A ja sie tylko przedstawialam i mowilam skad dzwonie. Oprocz tego darcie ryja managedow (oni maja 5 umow a wy 3?! Co to ma byc?! Do roboty!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
BAN stały
|
Praca na stacji benzynowej w nocy .Nigdy nie masz pewności czy ci się nie "trafi" jakiś czubek , a kasa raczej słaba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
wasza koleżanka
|
Ekspedientki w sklepach spożywczych i marketach, zawsze staram się być dla nich miła, bo wiem że nie wytrzymałabym w takiej pracy tygodnia. Zwłaszcza że ludziom zazwyczaj ta praca kojarzy się z życiową porażką.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.