Najbardziej niewdzięczny zawód w Polsce - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-04, 21:53   #121
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Dot.: Najbardziej niewdzięczny zawód w Polsce

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Moje poglądy moja sprawa i nie zamierzam się z niczego tłumaczyć Zdania nie zmienię, to chyba najgorsze środowisko jakie mi przychodzi do głowy.

EOT

Takie dojrzałe

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez cud nie kobieta Pokaż wiadomość
A ja też znam strażnika więziennego. Bardzo fajny facet. Nie można generalizować.
Też znam, też fajny
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-04, 21:57   #122
Sherminka
Zadomowienie

Tak jak ktoś już wspomniał, praca z klientem, obojętnie jaki zawód jest generalnie niewdzięczna. Jak dla mnie przodują:

Taksówkarz- pewnie zaraz dostanę baty Znam paru i mają bardzo niewdzięczną pracę. Nie ma dnia w którym ktoś ich nie nawyzywa od złodziei. No nie ma. Jest stereotyp, że taryfiarz to oszust i ciągnie sie to za wszystkimi taryfiarzami. Pojedzie taki inną trasą niż ta, którą Pani Krysia codziennie przemierza i już obrywa od złodziei,a chciał dobrze, jechał omijając korki. Niestety Pani Krysia nie ma pojęcia, że na światłach licznik też bije, ale do obraźliwych insynuacji pierwsza.

Kasjer- ciężka praca, a robota niewdzięczna. Mało który klient się uśmiechnie i będzie życzliwy. Kiedyś byłam świadkiem jak młode dziewczyny ostro zjechały kasjerkę, która była pierwszy dzień w pracy. Kobieta zapewne w wieku ich mam, rzeczywiście była wolniejsza i miała problemy ze skanowaniem kodu kreskowego. Zamiast zwrócić jej kulturalnie uwagę skoro już musiały, to ją praktycznie zwyzywały od najgorszych.

Policjant- każdy hejtuje, a 'jak trwoga to do Boga'.
Sherminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-04, 21:57   #123
kawa_zmlekiem
damn good coffee

do głowy przychodzą mi jeszcze profesje związane z hmm.. 'obróbką' zwłok patolodzy, tanatopraktycy. Straszna praca.
Chociaż z drugiej strony, przynajmniej nikt im nie marudzi, nie wrzeszczy, nie wyżywa się
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-04, 21:59   #124
201605300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kukurukku Pokaż wiadomość
Ok, w takim razie źle zrozumiałam a to z tego powodu, że dla mnie kibic to kibol, używam tego zamiennie, tak jak i mój facet, który właśnie takim kibicem/kibolem jest.

Zwracam honor

Co do odpalania rac - uważam, że powinni móc sobie odpalać i to głupi zakaz, poparty głupimi argumentami.

Co do bicia się i wandalizmu - zgadzam się ALE z relacji mojego faceta wynika, że tak naprawdę niewiele się dzieje na meczach, a biją się przeważnie ci, co chcą się bić, czego też nie uważam za złe, bo skoro ktoś lubi dostać po mordzie/dać po mordzie to niech się tacy spotykają. Dla mnie to idiotyczne ale cóż.

Dzieci na meczach - w Warszawie całe rodziny, pełne auta, pomalowani, okręceni szalikami. Więc jednak chodzą

No cóż, ja mieszkam na Górnym Śląsku. Wiele razy zdarzało mi się, że idąc wieczorem z chłopakiem byliśmy zaczepiani przez kiboli, za którą drużyną jestem (Polonia Bytom/Górnik Zabrze, w innym mieście stały dylemat : GKS Katowice czy Ruch Chorzów; o Zagłębiu Sosnowiec czy Sarmacji Będzin lepiej w takiej sytuacji nawet nie myśleć...). Co więcej, gdy na pobliskim stadionie jest mecz (drużyna jeszcze niedawno całkiem grała w I lidze), to lidla zamykają na godzinę, że niby jest ,,awaria", bo inaczej ta patologia wbiegała do sklepu, rozwalała wszystko i kradła alkohol na potęgę, wychodząc z łupami jakby z grzybobrania wracali. O ustawkach nie wspominam, choć teraz są rzadziej. Efekt tego jest taki, że gdy jest mecz, to całe osiedle jest sparaliżowane, ludzie boją się z dziećmi iść do parku, o wsiadaniu w tym czasie do komunikacji miejskiej nie wspomnę. Raz szłam na basen, zamyślona, popołudnie późne, a tu mnie policja zatrzymuje, umundurowana jak na wojnę i mi tylko mówią, żebym zmykała, bo za 10 minut przyjadą kibice Wisły (kluby się nie lubią z tego co wiem). I żal mi tych facetów było strasznie, bo nie dość, że ryzykują własnym zdrowiem, to jeszcze dla takich ćwierćinteligentów w większości.

Co do lekarzy sądowych, czy ja wiem, czy taka zła praca :P Sporo moich znajomych planuje tę specjalizację, bo jest rewelacyjnie płatna + nikomu już nie zaszkodzisz... Niby masa kobiet się zarzeka, jakby to one nie chciały z sądowymi być albo ginekologami, ale spokojnie, lekarze z reguły mają i tak niezłe branie

Edytowane przez 201605300922
Czas edycji: 2014-09-04 o 22:01
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-04, 22:09   #125
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Takie dojrzałe [COLOR="Silver"]
Pewnie mniej dojrzałe niż karanie księży pedofili przeniesieniem do innej parafii.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-04, 22:29   #126
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-04, 22:58   #127
JaOna19
BAN stały

Policjanci faktycznie mają przerąbane hehe

https://www.youtube.com/watch?v=fpcpQXniZjA
JaOna19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 23:12   #128
Sasha100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Misseczka Pokaż wiadomość
Jestem na etapie ciągłego zmieniania pracy i zaczepiania się gdzie się da. I gdziekolwiek bym nie była, największym sprawdzianem dla moich nerwów jest praca kasjerki. Przechodzisz szybkie, teoretyczne szkolenie, różnice oddajesz ze swojej kieszeni (jak masz za dużo w kasie to i tak sie nie sumuje i minus trzeba oddać), a co jest najgorsze, ludzie, którzy potrafią po prostu zachowywać się jak buce. Przykłady z mojego życia, pani która waży 2 papryki bez folii na jednej wadze i opieprza mnie że śmiem zważyć dla pewności, wyzywa, że zasługuje na karę i jestem powolną, a kasuje akurat szybko, codziennie jakiś buc, który jak nie mam grosza domaga się dwóch, mimo, że należy się grosik i dokladam ze swojej kieszeni, albo ludzie wyzywajacy się, że osoba robiaca na kasie niecały tydzień nie ma informacji, czy buty można zwrócić i proponuje kontakt z informacja. Prawda jest taka, że klient może sprzedawcę wciskać w błoto bo tak mu się podoba, a my nadal musimy być milutcy. Lubię prace na kasie, ale uważam ja za niewdzięczna. A jakie sa waszym zdaniem najbardziej niesprawiedliwe zawody?
pani w informacji (reklamacje) w supermarkecie. Bierzesz na klate wszystkie frustracje niezadowolonych klientów, których sa setki. Mało kto to wytrzymuje
Sasha100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 07:04   #129
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cud nie kobieta Pokaż wiadomość
A ja też znam strażnika więziennego. Bardzo fajny facet. Nie można generalizować.
Też znam normalnego gościa, wesoły, uśmiechnięty, zawsze pogada. ale go nie lubię, bo pracę dostał po protekcji
Cytat:
Wrzucanie wszystkich do jednego worka jest trochę krzywdzące, nieważne czy to ksiądz czy nauczyciel czy ktokolwiek inny, zastanów się następnym razem zanim coś takiego napiszesz
Zdarzają się sprawiedliwi księża, ale to wyjątek. Co nie zmienia faktu ze i tak nie zgadzam się z ich niektórymi poglądami. I mogę ich tylko traktowac jak nieszkodliwych kaznodziejów.
Wyznaję zasadę: dobry ksiądz to martwy ksiądz. Mam nadzieję, ze nie dostanę za to punktów.
Cytat:
A ja nie pomyślałam;p W sumie chyba opłacalny
Czy ja wiem. Weź stój kilka godzin na mrozie w krótkiej mini i z odsłoniętym brzuchem...

Cytat:
Pewnie mniej dojrzałe niż karanie księży pedofili przeniesieniem do innej parafii.
Nie tylko pedofili przenoszą. Jak trafi się już jakiś dobry ksiądz, co umie trafić do ludzi, ale nie potrafi kasy czesać, to tez go zaraz przeniosą, żeby nie przeszkadzał.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 08:07   #130
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Tak samo jak chowanie głowy w piasek i nie zwalnianie/zawieszanie służby w policji gdy np. policjant zgwałci dziewczynę, pobiją kogoś, itp.
Ale nie, powiedz że wszyscy księża do pedofile ojojjoj

A każdy pijak to złodziej, a każdy złodziej to pijak.. czy jakoś tak

A na wylotówce z moje miasta jest facet...jak o nim powiedzieć-prostytutek?

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 08:30   #131
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
do głowy przychodzą mi jeszcze profesje związane z hmm.. 'obróbką' zwłok patolodzy, tanatopraktycy. Straszna praca.
Chociaż z drugiej strony, przynajmniej nikt im nie marudzi, nie wrzeszczy, nie wyżywa się
moja przyjaciółka jest lekarzem i prowadzi zajęcia z anatomii na WUMie.
Mówi, że po zajęciach ze studentami do kostnicy chodzi się zrelaksować

Edytowane przez 201712071518
Czas edycji: 2014-09-05 o 08:31
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 09:01   #132
_Supernova_
Zadomowienie

Chyba komornik ale to ma raczej zasięg globalny
_Supernova_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 09:55   #133
pankasztan
Rozeznanie

Smieciarz.
pankasztan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 09:56   #134
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Supernova_ Pokaż wiadomość
Chyba komornik ale to ma raczej zasięg globalny
Czy ja wiem... obok mojego znajomego mieszka komornik i no cóż.. biedy to on nie klepie. Do tego jest tak cholernym burakiem, że nie dziwię się, że jest komornikiem i wkręcił w to synka
Co nie zmienia faktu, że fucha mało fajna..

Ja bym jeszcze dorzuciła ludzi od tych pożyczek.. z Providenta? Chodzą po domach i muszą zbierać pieniądze. Wybaczcie, ale kompletnie wyleciało mi z głowy jak ich nazwać

Stary 2014-09-05, 10:44   #135
Hibiku
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4800473 3]tak stawki krus są niskie ale renty i emerytury głodowe.
Przykład ojciec koleżanki zmarł- matka dostała 300 zł renty rodzinnej na kwartał, czyli 100 zł miesięcznie.
Ojciec kolegi umarł- jego matka dostała z zusu 1600 renty rodzinnej.

chciałam stypendium naukowe- nie należy mi się bo wg gusu mamy astronomiczne dochody
koleżanka której oboje rodzicie pracowali dostała stypendium bo ma niski dochód.
Temat rzeka

no ale jak mówiłam rolnik bogaty, leży do góry brzuchem a miastowe muszą go utrzymywać ze swych podatków. Tylko prawda jest taka ze jakby nie ten "złodziej" rolnik to nie mielibyście co jeść. Ach tak zapomniałam, wszystko można sprowadzić z innych krajów i złodziejskie, pasożytnicze rolnictwo nam niepotrzebne.
Każdy jest mądry, ale jakby przyszło mu zostać rolnikiem i ubrudzić tipsa w gnoju to spierdzielałby nazad do miasta.

Ja rolników szanuje bo wykonują ciężką prace, sprzedają płody rolne za grosze.
I nie zazdroszczę dotacji i pomocy unijnych bo wiem czym praca na roli pachnie.
Skoro na wsi taki miód, to czemu wszystko uciekło do miasta?

Fakt rolnik nie płaci podatku dochodowego, płaci podatek od swojego majątku, zależny od wielkości gospodarstwa. płaci niezależnie od tego czy zbierze plon czy nie zbierze. Może nie są to wielkie kwoty, ale dla niektórych to naprawdę duże pieniądze.
Jakaś klęska? guzik to kogo obchodzi. Dochodów nie ma płacić musi. oczywiście można sie ubezpieczyć- tylko ze jak to bywa z ubezpieczeniami-albo się nie opłaca, albo w razie czego znajdzie się jakiś kruczek i odszkodowania nie wypłacają.
to nie jest takie piękne jak się niektórym wydaje.
Poza tym sa tzw działy specjalne produkcji rolnej - rolnik rozlicza się normalnie z US.[/QUOTE]

A teraz mi pokaż gdzie mieszałam z błotem rolników Bo wydaje mi się, że jedynie napisałam, że ci których znam nie narzekają i doceniają ilość przysługujących im ulg w stosunku do ilości pracy A praca na wsi nie jest mi obca, od pewnego czasu sama planuję się przenieść za miasto, więc twoje miotanie się jest mocno bez sensu.
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 11:33   #136
przylaszczka50
BAN stały

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Czy ja wiem... obok mojego znajomego mieszka komornik i no cóż.. biedy to on nie klepie. Do tego jest tak cholernym burakiem, że nie dziwię się, że jest komornikiem i wkręcił w to synka
Co nie zmienia faktu, że fucha mało fajna..

Ja bym jeszcze dorzuciła ludzi od tych pożyczek.. z Providenta? Chodzą po domach i muszą zbierać pieniądze. Wybaczcie, ale kompletnie wyleciało mi z głowy jak ich nazwać
Inkasenci.
Ciężką mają pracę szczególnie jak trafią na osoby, które nie mają na ratę lub nie chcą oddać.
Często są w niebezpieczeństwie gdy trafią na agresywnych, pijanych.
przylaszczka50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 11:41   #137
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przylaszczka50 Pokaż wiadomość
Inkasenci.
Ciężką mają pracę szczególnie jak trafią na osoby, które nie mają na ratę lub nie chcą oddać.
Często są w niebezpieczeństwie gdy trafią na agresywnych, pijanych.
O, o właśnie! Dzięki Głowa dzisiaj nie ta
Właśnie o to niebezpieczeństwo mi chodzi. A jeszcze jak kobieta tak pracuje...

Stary 2014-09-05, 11:47   #138
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
A teraz mi pokaż gdzie mieszałam z błotem rolników Bo wydaje mi się, że jedynie napisałam, że ci których znam nie narzekają i doceniają ilość przysługujących im ulg w stosunku do ilości pracy A praca na wsi nie jest mi obca, od pewnego czasu sama planuję się przenieść za miasto, więc twoje miotanie się jest mocno bez sensu.
No to ty mi pokaż gdzie ja tak napisałam.czy gdzieś napisałam że Hibiku miesza rolników z błotem? nie przypominam sobie. Moja wypowiedź dotyczy ogólnie ludzi, szczególnie miastowych nie mających pojęcia o pracy na roli, a umiejących jedynie pisać pierdoły w komentarzach pod internetowymi artykułami.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 12:02   #139
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d
Konto usunięte

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4800075 5]Zgadzam się.
Ale wiecie rolnik sam śpi a jemu rośnie. Dostaje kasę z Unii za nic.
I ciągle powstają jakieś propagandowe artykuły w internecie- ze np rolnicy są grupa która najbardziej się wzbogaciła i inne duperele. Jak czytam te komentarze to mnie krew zalewa
A tak naprawdę dopłaty bezpośrednie to tylko jałmużna na środki produkcji nawozy, opryski, paliwo). rolnikowi zwracają cześć akcyzy na paliwo- toz to przywilej, większości ludzi nie mających pojęcia o rolnictwie to bulwersuje.
Rolnictwo to praca od świtu do nocy- jak ma się zwierzęta to świątek piątek czy niedziela.
W dalszym ciągu dominują małe gospodarstwa. moi rodzicie mają takie. w tym roku np opłacił się rzepak było posiane ok 2ha. Słuchajcie do tych 2 ha dopłata z łuni to jakieś 1800zł!. Jednak ludziom gul wyskakuje, ze rolnik tyle kasy ma za nic.
Po podliczeniu wszystkich kosztów poniesionych na uprawę tej roślinki wyszło, ze tatuś zarobił na czysto jakieś 1500zł Czyli mniej niż wynoszą same dopłaty dzieląc to przez 12 mcy wychodzi po 125zł/ mies. żyć nie umierać. oczywiście nie jest liczona praca rolnika, pod uwagę wziełam tylko nakłady finansowe na paliwo i inne środki produkcji.

Czasami spotyka się profesjonalne kalkulacje w necie i tam bilans jest na minusie.

w dodatku najczęściej jest tak że rolnik nie dostaje od reki zapłaty za płody rolne tylko po miesiącu albo nawet kilku.
Małe gospodarstwa to działalność charytatywna, żeby mieć co samemu zjeść i żeby miastowe z głodu nie powymierały
a teraz już gospodarka przepisana. Za tyle lat ciężkiej pracy mój rodziciel ma 720zł emerytury

Faktycznie passat= luksus.

znam bogatych rolników maja po 200 ha. I pracują od rana do nocy. Maja maszyny wzięte na kredyt. Zero życia, jedyna rozrywka to msza niedzielna.
Nic za darmo nie dostali wszystko wypracowali ciężka pracą.
Niektórzy załapali się na młodego rolnika- i dobrze też im się coś należy za to kupili traktor albo pole

a ze zdarzają się ludzie, którzy udają, że gospodarzą, a tylko dopłaty biorą to już inna sprawa. i to nie są rolnicy tylko złodzieje.

Ciezki zawód ma policjant- wyzywany przecież od psów. Zawsze uchodzi za tego złego, który krzywdzi zamiast pomagać. W każdym zawodzie zdarzają się osoby które się do niego nie nadają i stąd afery np pobicie przez policjanta itp.
Moim zdaniem to ciężka i niewdzięczna praca, ciągłe narażanie zdrowia i życia. A wszyscy młodzi którzy dostali się do Policji bez pleców (szczególnie w woj. lubelskim) maja u mnie szacunek bo wiem jakie to trudne.

Strażnik miejski to tez zawód który nie cieszy się uznaniem. nie dziwię się, sama widziałam nieporadnych strażników chowających się przed grupkami chuliganów (w kocu przyjechała policja i sobie z nimi poradziła). Wg mnie to zawód niepotrzebny i bezsensowny.[/QUOTE]

Powiem szczerze, że ja znam samych bogatych rolników. Na prawdę nie znam ani jednego, który by jakoś specjalnie miał na co narzekać. I tak, Ci co mają zwierzaki to praca cały rok, ale jak ktoś ma tylko pole to zazwyczaj od wiosny do początku jesieni, potem mają wakacje, ale wszyscy których znam uwielbiają ten zawód i za nic świecie by się nie wyprowadzili ze swojej gospodarki

Hmm.... niewdzięczny zawód? Można powiedzieć, że call center, no ale z drugiej strony, za co ktoś miałby być im wdzięczny? Że nękają ludzi nawet późnym wieczorem? Pewnie większość nie robi tego z wyboru, tylko z braku innej pracy, ale są upierdliwi czasem do granic możliwości i jest to też praca, której bym się nigdy podjąć nie chciała.

Myślę, że właśnie ciężką pracą, którą ktoś musi wykonać, a inni tego nie doceniają jest praca np.jako śmieciarz, opiekun osób starszych... itp.
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-05, 12:21   #140
Hibiku
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4801526 2]No to ty mi pokaż gdzie ja tak napisałam.czy gdzieś napisałam że Hibiku miesza rolników z błotem? nie przypominam sobie. Moja wypowiedź dotyczy ogólnie ludzi, szczególnie miastowych nie mających pojęcia o pracy na roli, a umiejących jedynie pisać pierdoły w komentarzach pod internetowymi artykułami. [/QUOTE]

Odpowiadałaś na mój post, wybacz, że nie wpadłam na to że odpowiadasz na internetowe komentarze pod jakimiś artykułami o których nie było tu mowy
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 12:27   #141
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Odpowiadałaś na mój post, wybacz, że nie wpadłam na to że odpowiadasz na internetowe komentarze pod jakimiś artykułami o których nie było tu mowy
Ale wcześniej sama o tym pisałam. tylko niektóre stwierdzenia odnosiły sie do twojego postu.

Tak właściwie to w PL każdy zawód jest niewdzięczny, jeśli tylko ten kto go wykonuje odniesie duży sukces często wiążący się z dużymi pieniędzmi. Nie ma znaczenia czy to bloger, czy artysta, lekarz, prawnik, rolnik, biznesmen. Wtedy żal ściska ludziom tyłki i się zaczyna: lekarz na pewno bierze łapówki, właściciel firmy kradnie itd.
Stary 2014-09-05, 12:42   #142
JaOna19
BAN stały

Większość ludzi kojarzy niewdzięczny zawód z małymi pieniędzmi.
To ja teraz napiszę prezes-pensja 200 tys. netto/miesiąc.
Tylko co z tego jak tacy ludzie mają zero życia prywatnego.Tylko praca. W takiej pracy żona jest im potrzebna do tego tylko , żeby można było z nią przyjść na służbowy bankiet.
Stary 2014-09-05, 12:49   #143
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez JaOna19 Pokaż wiadomość
Większość ludzi kojarzy niewdzięczny zawód z małymi pieniędzmi.
To ja teraz napiszę prezes-pensja 200 tys. netto/miesiąc.
Tylko co z tego jak tacy ludzie mają zero życia prywatnego.Tylko praca. W takiej pracy żona jest im potrzebna do tego tylko , żeby można było z nią przyjść na służbowy bankiet.
Niektórym takie życie jak najbardziej odpowiada więc nie czepiałabym się do tego
Stary 2014-09-05, 12:57   #144
JaOna19
BAN stały

Cytat:
Niektórym takie życie jak najbardziej odpowiada więc nie czepiałabym się do tego

Niektórym najbardziej odpowiada takie życie za 1500 pln, weekend wolny i 16 h wolnego na dobę więc nie czepiałabym się do tego.

Można tak bez końca.Autorce wątku bardziej chyba chodzi o subiektywne oceny.
Dla mnie żyć 24 h pracą czy nauką jest niewdzięcznym zajęciem.
Stary 2014-09-05, 13:07   #145
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez JaOna19 Pokaż wiadomość
Niektórym najbardziej odpowiada takie życie za 1500 pln, weekend wolny i 16 h wolnego na dobę więc nie czepiałabym się do tego.

Można tak bez końca.Autorce wątku bardziej chyba chodzi o subiektywne oceny.
Dla mnie żyć 24 h pracą czy nauką jest niewdzięcznym zajęciem.
Może wyjdę na bezduszną ale za 200tys netto też bym mogła spokojnie zrezygnować z życia rodzinnego ;P
Stary 2014-09-05, 13:22   #146
Konto usunięte

Cytat:
Może wyjdę na bezduszną ale za 200tys netto też bym mogła spokojnie zrezygnować z życia rodzinnego ;P
ja za 200 tyś narodziłabym tztowi 4 dzieci w prywatnej klinice z delfinami oczywiście. Najęłabym kilka niań. On by był szczęśliwy bo miałby gromadkę, ja byłabym szczęśliwa bo nie cierpię dzieciaków i nie musiałabym się nimi zajmować. no rodzina jak się patrzy

Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Czas edycji: 2014-09-05 o 14:08
Stary 2014-09-05, 13:59   #147
GrumpyCat
Wredny kotecek

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4801689 7]na za 200 tyś narodziłabym tztowi 4 dzieci w prywatnej klinice z delfinami oczywiście. Najęłabym kilka niań. On by był szczęśliwy bo miałby gromadkę, ja byłabym szczęśliwa bo nie cierpię dzieciaków i nie musiałabym się nimi zajmować. no rodzina jak się patrzy [/QUOTE]

Stary 2014-09-05, 18:18   #148
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Praca w callcenter. Niejednokrotnie ludzie pracujacy w CC maja wysokie wyksztalcenie, ewentualnie studiuja, a czesto sa wyzywani przez starszych ludzi (50+) albo... nastolatkow. Nie raz i nie dwa jakies niewychowane bachorstwo mnie zwyzywalo. Starsi ludzie tez. A ja sie tylko przedstawialam i mowilam skad dzwonie. Oprocz tego darcie ryja managedow (oni maja 5 umow a wy 3?! Co to ma byc?! Do roboty!
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 20:44   #149
JaOna19
BAN stały

Praca na stacji benzynowej w nocy .Nigdy nie masz pewności czy ci się nie "trafi" jakiś czubek , a kasa raczej słaba.
Stary 2014-09-05, 21:29   #150
roseblue
wasza koleżanka

Ekspedientki w sklepach spożywczych i marketach, zawsze staram się być dla nich miła, bo wiem że nie wytrzymałabym w takiej pracy tygodnia. Zwłaszcza że ludziom zazwyczaj ta praca kojarzy się z życiową porażką.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości