![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Mnie dzisiaj coś natchnęło wejść na maila, którego rzadko używam, bo służy głównie do zbierania spamu z różnych stron, na których się loguję. A tam, dwie oferty pracy dla mnie przysłane dzisiaj. Zalogowałam się kiedyś w biurze karier uczelni, na której studiowała moja koleżanka bo mi je poleciła. Wcześniej nic zbytnio od nich nie otrzymywałam, a dzisiaj taka niespodzianka. Dwóch pracodawców obejrzało mój profil i zaprosiło do rekrutacji. Czyli nie jest ze mną jeszcze tak źle.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48066215]Mnie dzisiaj coś natchnęło wejść na maila, którego rzadko używam, bo służy głównie do zbierania spamu z różnych stron, na których się loguję. A tam, dwie oferty pracy dla mnie przysłane dzisiaj. Zalogowałam się kiedyś w biurze karier uczelni, na której studiowała moja koleżanka bo mi je poleciła. Wcześniej nic zbytnio od nich nie otrzymywałam, a dzisiaj taka niespodzianka. Dwóch pracodawców obejrzało mój profil i zaprosiło do rekrutacji. Czyli nie jest ze mną jeszcze tak źle. ![]() Ach ta kobieca intuicja ![]()
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48064509]Jak mają podpisaną umowę to nie, podejrzewam, że to jakiś luxmed albo medicover. Jak będziesz miała pakiet do nich to radzę uważać, niektórzy lekarze osoby z pakietem z pracy traktują bardzo byle jak.[/QUOTE]
Zamierzam zrobić rozeznanie wśród zespołu, bo akurat przydałby mi się dentysta i okulista i o ile niemiłego okulistę jestem w stanie znieść (bo chcę tylko podstawowe badanie i receptę na nowe szkła), to dentysta musi być miły i delikatny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj mialam swoja rozmowe kwalifikacyjna z panem z dzialu hr (swoj droga bardz przystojny) potem rozmawialam tez z jakims menagerem i zaprosili mnie jutro na rozmowe osobista wiec chyba pownno byc dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Samodzielnie szukać interesujących firm, chodzić, pytać, prosić o rozmowę z szefem... Na pewno nie czekać, aż pojawi się ogłoszenie. Ogłoszenie = mnóstwo chętnych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
Hm, o kurcze. Mnie nikt nic nie powiedział, a jak się zapisywałam to mówiłam pani, że jestem z firmy, więc gdyby to było płatne, to chyba by poinformowali. No nic, jutro się dowiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No niezłe wyczucie mieli Ci pracownicy. Ale pewnie chcieli być mili ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
Po tym jak napisałam wam, że dostałam dziś na maila 2 oferty i na nie odpowiedziałam, od razu zadzwonił do mnie pan z jednej z nich. Powiedziałam, że najbardziej pasuje mi dziś rozmowa i od razu pojechałam. Pracę dostałam.
![]() Co byście zrobiły, co doradzacie: 1. Umowa o pracę, pierwszy miesiąc najniższa krajowa, następnie 2000-2500 na rękę. Praca jako koordynator czyli głównie siedzenie na telefonie w biurze i dogadywanie wszystkich spraw, czasem wyjazdy pozwiedzać na budowę. Branża niezbyt ciekawa bo wszystkie projekty takie same. Z budowlanego pkt widzenia za dużo się tam nie nauczę, ale może w końcu przełamię się z rozmowami telefonicznymi i kontaktem z ludźmi. Współpracownicy deklarują pomoc i na rozmowie było mówione, żeby nie wstydzić się pytać (co mi się podoba). Byłabym 2 tyg z dziewczyną, którą mam zastąpić, więc ona by mnie wdrożyła. Problem w tym, że boję się, że się tam zanudzę. Biuro blisko miejsca zamieszkania. 2. Pensja 3000 na rękę, z tego musiałabym opłacić mieszkanie bo budowa w innym mieście. Byłabym inżynierem budowy czyli pilnowanie robotników + papiery. Mam obawy co do papierów bo nie wiem czy wszystko ogarnę, bo ja byłabym za nie odpowiedzialna, nie wiem czy miałby mnie kto wdrożyć bo to mała firma i chyba właściciel sam boi się tych papierów. Projekt duży i ciekawy, na pewno dużo więcej się tam nauczę pod względem budowlanym. T by było to co by mi się podobało. Tylko szkoda, że z daleka od kota i tżta. |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Kawaii strona mocy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48073615]Po tym jak napisałam wam, że dostałam dziś na maila 2 oferty i na nie odpowiedziałam, od razu zadzwonił do mnie pan z jednej z nich. Powiedziałam, że najbardziej pasuje mi dziś rozmowa i od razu pojechałam. Pracę dostałam.
![]() Co byście zrobiły, co doradzacie: 1. Umowa o pracę, pierwszy miesiąc najniższa krajowa, następnie 2000-2500 na rękę. Praca jako koordynator czyli głównie siedzenie na telefonie w biurze i dogadywanie wszystkich spraw, czasem wyjazdy pozwiedzać na budowę. Branża niezbyt ciekawa bo wszystkie projekty takie same. Z budowlanego pkt widzenia za dużo się tam nie nauczę, ale może w końcu przełamię się z rozmowami telefonicznymi i kontaktem z ludźmi. Współpracownicy deklarują pomoc i na rozmowie było mówione, żeby nie wstydzić się pytać (co mi się podoba). Byłabym 2 tyg z dziewczyną, którą mam zastąpić, więc ona by mnie wdrożyła. Problem w tym, że boję się, że się tam zanudzę. Biuro blisko miejsca zamieszkania. 2. Pensja 3000 na rękę, z tego musiałabym opłacić mieszkanie bo budowa w innym mieście. Byłabym inżynierem budowy czyli pilnowanie robotników + papiery. Mam obawy co do papierów bo nie wiem czy wszystko ogarnę, bo ja byłabym za nie odpowiedzialna, nie wiem czy miałby mnie kto wdrożyć bo to mała firma i chyba właściciel sam boi się tych papierów. Projekt duży i ciekawy, na pewno dużo więcej się tam nauczę pod względem budowlanym. T by było to co by mi się podobało. Tylko szkoda, że z daleka od kota i tżta.[/QUOTE] Fajnie ![]() z tego co napisałaś myślę , że Twoje pojęcie o tych stanowiskach jest trochę mylne, ale musiałabym mieć więcej informacji ![]() Wszystkie projekty takie same czyli jaka działka? Sorki, ale na pewno nie będą take same lub nawet bardzo podobne, no chyba, że chodzi o domki jednorodzinne ![]() Koordynator to takie ogólne stanowisko, wiele można pod to podpiąć, czy w to wchodzi również kompleksowe przygotowanie inwestycji = wszystkie wymagane dokumenty? Jesli tak to super. Dodam tylko od siebie, że jeśli będziesz miała wpisane w umowę stanowisko koordynator to nie będziesz mogła tego wpisywać do uprawnień. Zawsze można się dogadać żeby w umowie mieć inżynier budowy. Jak duże są to inwestycje? Nie bój się papierów, wbrew pozorom jak się tego nauczysz (nie ma tego mało i każda inwestycja jest inna) to już będzie duży plus. Poza tym póki nie masz uprawnień odpowiedzialności formalnie nie masz żadnej. Tak czy siak, na początek bardzo dobrze, nauczysz się i na pewno nie będziesz się nudzić, myślę, że o to możesz być spokojna ![]()
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2014-09-09 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Szefowa - ja bym brała 1.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
1. Podobne bo firma zajmuje się budową wież telekomunikacyjnych. Teraz dziewczyna którą mam zastąpić prowadzi takich 8. Oczywiście to, że takie same to duże uproszczenie, ale chyba wiadomo o co chodzi. Tutaj obsługiwałabym kompleksowo budowę tzn. inwestor, geodeci, robotnicy, sprzęt, wszystkie dokumenty z tym związane itp. 2. Budowa dworca w Łodzi u podwykonawcy. Co do koordynatora to mój tż normalnie wpisywał to do książki praktyk i nikt nic nie mówił, że źle. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48073615]Po tym jak napisałam wam, że dostałam dziś na maila 2 oferty i na nie odpowiedziałam, od razu zadzwonił do mnie pan z jednej z nich. Powiedziałam, że najbardziej pasuje mi dziś rozmowa i od razu pojechałam. Pracę dostałam.
![]() Co byście zrobiły, co doradzacie: 1. Umowa o pracę, pierwszy miesiąc najniższa krajowa, następnie 2000-2500 na rękę. Praca jako koordynator czyli głównie siedzenie na telefonie w biurze i dogadywanie wszystkich spraw, czasem wyjazdy pozwiedzać na budowę. Branża niezbyt ciekawa bo wszystkie projekty takie same. Z budowlanego pkt widzenia za dużo się tam nie nauczę, ale może w końcu przełamię się z rozmowami telefonicznymi i kontaktem z ludźmi. Współpracownicy deklarują pomoc i na rozmowie było mówione, żeby nie wstydzić się pytać (co mi się podoba). Byłabym 2 tyg z dziewczyną, którą mam zastąpić, więc ona by mnie wdrożyła. Problem w tym, że boję się, że się tam zanudzę. Biuro blisko miejsca zamieszkania. 2. Pensja 3000 na rękę, z tego musiałabym opłacić mieszkanie bo budowa w innym mieście. Byłabym inżynierem budowy czyli pilnowanie robotników + papiery. Mam obawy co do papierów bo nie wiem czy wszystko ogarnę, bo ja byłabym za nie odpowiedzialna, nie wiem czy miałby mnie kto wdrożyć bo to mała firma i chyba właściciel sam boi się tych papierów. Projekt duży i ciekawy, na pewno dużo więcej się tam nauczę pod względem budowlanym. T by było to co by mi się podobało. Tylko szkoda, że z daleka od kota i tżta.[/QUOTE] Wybrałabym nr 1 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Ja też wybrałabym pierwszą opcję. Poza tym wieże telekomunikacyjne brzmią jakoś bardziej profesjonalnie od dworca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
Szefowa, a po tym dworcu to co? Zostalabys bez pracy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48074070]Tzn. co w moim myśleniu jest mylnego w moim pojęciu o tych stanowiskach?
1. Podobne bo firma zajmuje się budową wież telekomunikacyjnych. Teraz dziewczyna którą mam zastąpić prowadzi takich 8. Oczywiście to, że takie same to duże uproszczenie, ale chyba wiadomo o co chodzi. Tutaj obsługiwałabym kompleksowo budowę tzn. inwestor, geodeci, robotnicy, sprzęt, wszystkie dokumenty z tym związane itp. 2. Budowa dworca w Łodzi u podwykonawcy. Co do koordynatora to mój tż normalnie wpisywał to do książki praktyk i nikt nic nie mówił, że źle. ![]() w takim sensie, że myślę, że w obu byś miała znacznie szerszy zakres obowiązków niż napisałaś. Po pierwszej pracy trudniej Ci będzie zmienić pracę na inną, po drugiej - łatwiej. A Twój TŻ już zdobył uprawnienia? bo samo wpisywanie jeszcze nic nie znaczy. Warunkiem zaliczenia praktyki zawodowej jest praca polegająca na bezpośrednim uczestnictwie w pracach projektowych albo na pełnieniu funkcji technicznej na budowie pod kierownictwem osoby posiadającej odpowiednie uprawnienia budowlane. Kierownik projektu, asystent kierownika budowy itd funkcją techniczną nie jest (formalnie oczywiście) i sądzę, że podobnie jest z koordynatorem. Oczywiście tu jest kwestia interpretacji, ale warto o tym wiedzieć bo poźniej izba nie uzna i zmarnowany czas. Możesz poczytać na forach chociażby tu: http://www.goldenline.pl/grupy/Pozos...lane,12309/s/4. Wiem, że ludzie mają z tym problemy, jeśli nie planowałabyś przeprowadzki to najlepiej się dowiedzieć w swojej Izbie. ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- [1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4807457 1]Szefowa, a po tym dworcu to co? Zostalabys bez pracy?[/QUOTE] Na tym polega praca projektowa, jeden się kończy, drugi zaczyna. No i oczywiście zazębiają się ![]()
#141 | ||
Konto usunięte
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4807457 1]Szefowa, a po tym dworcu to co? Zostalabys bez pracy?[/QUOTE]
Myślę, że zanim projekt się skończy to ja już będę miała wystarczające doświadczenie, żeby nie mieć dużego problemu ze zmianą pracy. Poza tym firma raczej ma więcej projektów. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do drugiego zdania, właśnie tego się boję, że tam utknę i jak potem będę chciała zmienić na coś bardziej budowlanego to będę miała zbyt małe pojęcie. Tż czeka właśnie na egzamin. Jeden z moich prowadzących na uczelni, udziela się bardzo aktywnie w izbie i rozwiewa zawsze moje wszystkie wątpliwości dotyczące uprawnień. Nawet zadawałam mu pytanie czy asystent kierownika może być i mówił, że jak najbardziej. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
![]() Co byście zrobiły, co doradzacie: 1. Umowa o pracę, pierwszy miesiąc najniższa krajowa, następnie 2000-2500 na rękę. Praca jako koordynator czyli głównie siedzenie na telefonie w biurze i dogadywanie wszystkich spraw, czasem wyjazdy pozwiedzać na budowę. Branża niezbyt ciekawa bo wszystkie projekty takie same. Z budowlanego pkt widzenia za dużo się tam nie nauczę, ale może w końcu przełamię się z rozmowami telefonicznymi i kontaktem z ludźmi. Współpracownicy deklarują pomoc i na rozmowie było mówione, żeby nie wstydzić się pytać (co mi się podoba). Byłabym 2 tyg z dziewczyną, którą mam zastąpić, więc ona by mnie wdrożyła. Problem w tym, że boję się, że się tam zanudzę. Biuro blisko miejsca zamieszkania. 2. Pensja 3000 na rękę, z tego musiałabym opłacić mieszkanie bo budowa w innym mieście. Byłabym inżynierem budowy czyli pilnowanie robotników + papiery. Mam obawy co do papierów bo nie wiem czy wszystko ogarnę, bo ja byłabym za nie odpowiedzialna, nie wiem czy miałby mnie kto wdrożyć bo to mała firma i chyba właściciel sam boi się tych papierów. Projekt duży i ciekawy, na pewno dużo więcej się tam nauczę pod względem budowlanym. T by było to co by mi się podobało. Tylko szkoda, że z daleka od kota i tżta.[/QUOTE] Ja bym brała 1 ale od Ciebie zależy co wolałabyś robić. Po budowie własnego domu wiem, że pilnowanie robotników to nie jest bajka a jak coś źle robią o ty za to bekniesz (facet, który układał mi kostkę miał nieprzyjemności bo na innej budowie jeden z jego pracowników oddał mocz na nowiutką elewację domu)
#144 |
Konto usunięte
|
No niektórzy robotnicy są bardzo specyficzni. Mi raz jeden powiedział, że nie chce pracować z dwoma innymi bo tamci są powolni.
![]() Ja zmykam z tżtem nad morze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
Nie znam się na budowach więc się nie wypowiem.
Załatwiłam wszystko, jutro zaczynam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
❤ bee happy ❤
|
Dziewczyny spotkałyście się z czymś takim, że ktoś odpisuje na waszą wiadomość w taki sposób? :
Witam, po zapoznaniu się z CV jestem zainteresowana współpracą. Został do wypełnienia tylko prosty formularz , który ułatwi nam kontakt i pozwoli na umówienie się na rozmowę. Można go pobrać tutaj : i tu mam link A pod nim jakaś stronka, na której trzeba wysłać sms-a by pobrać ten formularz. Oczywiście sms płatny i to nie mało ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
Hej, dolaczam...
Mam pytanie - czy zdarzylo sie Wam uslyszec zarzut, ze potraficie mniej, niz wynika to z Waszego zyciorysu? Mnie sie niestety zdarzylo cos w tym stylu i jestem zdruzgotana, bo wszystko co tam jest, jest prawda. Dano mi jednak do zrozumienia po dniu probnym, ze spodziewali sie "czegos lepszego" i odeslali mnie z kwitkiem... Ja rozumiem, ze dana pozycja w malym miasteczku i malej firemce to cos innego niz z nazwy to samo, ale w miedzynarodowej firmie np. w stolicy. Niemniej jednak - wszystko bylo zawarte w zyciorysie zgodnie z prawda. I teraz sie zastanawiam - czy naprawde jestem taka niedouczona i mam przerosniete ego, czy po prostu chciano sie mnie z innych powodow pozbyc? Wyszlam z zalozenia, ze potrafia czytac i wiedza czego sie spodziewac. Przydzielono mi zadanie, jednak nie dostalam zadnej opinii na temat jego wykonania, po prostu powiedziano mi, ze w sumie to oni potrzebuja bardziej doswiadczonej osoby... Zupelnie bez sensu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.