Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-09, 13:07   #121
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX

Mnie dzisiaj coś natchnęło wejść na maila, którego rzadko używam, bo służy głównie do zbierania spamu z różnych stron, na których się loguję. A tam, dwie oferty pracy dla mnie przysłane dzisiaj. Zalogowałam się kiedyś w biurze karier uczelni, na której studiowała moja koleżanka bo mi je poleciła. Wcześniej nic zbytnio od nich nie otrzymywałam, a dzisiaj taka niespodzianka. Dwóch pracodawców obejrzało mój profil i zaprosiło do rekrutacji. Czyli nie jest ze mną jeszcze tak źle.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 13:16   #122
Gosia X
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
U mnie też trochę do przodu. Moje dwie kandydatury na infopraca na których mi zależy zmieniły status na "rozpatrywane" ale jeszcze nikt nie zadzwonił.

Za to zadzwoniła Pani z wydawnictwa do którego CV wysłałam wczoraj i umowilam się na rozmowę, chociaż trochę pachnie mi to cc hm Ale jest pozytywnie.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48066215]Mnie dzisiaj coś natchnęło wejść na maila, którego rzadko używam, bo służy głównie do zbierania spamu z różnych stron, na których się loguję. A tam, dwie oferty pracy dla mnie przysłane dzisiaj. Zalogowałam się kiedyś w biurze karier uczelni, na której studiowała moja koleżanka bo mi je poleciła. Wcześniej nic zbytnio od nich nie otrzymywałam, a dzisiaj taka niespodzianka. Dwóch pracodawców obejrzało mój profil i zaprosiło do rekrutacji. Czyli nie jest ze mną jeszcze tak źle. [/QUOTE]

Ach ta kobieca intuicja
Stary 2014-09-09, 13:19   #123
20160901857
Konto usunięte

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48064509]Jak mają podpisaną umowę to nie, podejrzewam, że to jakiś luxmed albo medicover. Jak będziesz miała pakiet do nich to radzę uważać, niektórzy lekarze osoby z pakietem z pracy traktują bardzo byle jak.[/QUOTE]

Zamierzam zrobić rozeznanie wśród zespołu, bo akurat przydałby mi się dentysta i okulista i o ile niemiłego okulistę jestem w stanie znieść (bo chcę tylko podstawowe badanie i receptę na nowe szkła), to dentysta musi być miły i delikatny
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 13:34   #124
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Zamierzam zrobić rozeznanie wśród zespołu, bo akurat przydałby mi się dentysta i okulista i o ile niemiłego okulistę jestem w stanie znieść (bo chcę tylko podstawowe badanie i receptę na nowe szkła), to dentysta musi być miły i delikatny
Ja akurat z okulistą miałam problem bo poszłam raz to babka stwierdziła, że mam wadę ponad 4, gdzie moja wada oscyluje w okolicy 2. Poszłam drugi raz do innej babki, która zrobiła mi takie same badania jak tamta, na tym samym sprzęcie i uznała, że szkła, które mam są dobre. Moim zdaniem żadna z nich nie miała racji bo moje szkła są dla mnie leciutko za słabe, ale żeby mieć wadę 2 raz większą to też co to to nie.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 13:42   #125
Zorzoli
Zakorzenienie

Ja dzisiaj mialam swoja rozmowe kwalifikacyjna z panem z dzialu hr (swoj droga bardz przystojny) potem rozmawialam tez z jakims menagerem i zaprosili mnie jutro na rozmowe osobista wiec chyba pownno byc dobrze (mam nadzieje, bo nie chciala bym zmarnowac 50€ na pociagi na nic)
Zorzoli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 14:44   #126
slonecznikow_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jabluszko9 Pokaż wiadomość
Tak sobie teraz myślę...bo skoro są i bezpłatne praktyki to tam też są wysyłane setki CV...To samo jak oferta pracy,tylko, że bezpłatna...jak się wyróżnić, jak 1000 kandydatów chce zdobyć bezpłatne doświadczenie?

Samodzielnie szukać interesujących firm, chodzić, pytać, prosić o rozmowę z szefem...
Na pewno nie czekać, aż pojawi się ogłoszenie. Ogłoszenie = mnóstwo chętnych.
slonecznikow_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 14:47   #127
d59d305dc966be0c36ab0a8090c919b2e67b5ccd
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Zorzoli Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj mialam swoja rozmowe kwalifikacyjna z panem z dzialu hr (swoj droga bardz przystojny) potem rozmawialam tez z jakims menagerem i zaprosili mnie jutro na rozmowe osobista wiec chyba pownno byc dobrze (mam nadzieje, bo nie chciala bym zmarnowac 50€ na pociagi na nic)
No niestety, jakby to mój wuj powiedział - dojazd jest wliczony w codzienne życie...
d59d305dc966be0c36ab0a8090c919b2e67b5ccd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 18:12   #128
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Tak, tylko te dwa, dzięki.

Rozdzwonił mi się telefon z ofertami (przed chwilą znowu) i trochę mi przykro, że dopiero teraz, jak już wybrałam, bo może miałabym gdzieś jeszcze lepszą ofertę.
Teraz już nie ma co tego roztrząsać, trudno, możesz złożyć im swoją ofertę, kiedy będziesz znowu szukała pracy, szkoda sił na gdybanie i myślenie co by było gdyby
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 19:43   #129
lazada
Zadomowienie

Cytat:

Czy jak idę na badania do przychodni, z którą pracodawca ma podpisaną umowę, to muszę coś płacić? Nikt nic nie mówił na ten temat (ani w pracy, ani jak się umawiałam na wizytę), a sama zapomniałam zapytać.
Moja firma ma podpisaną umowę z pewną znaną prywatną placówką i musiałam płacić. Ponad 400 zł bo sporo miałam badań, wziełąm oczywiście fakturkę i od razu mi oddali. Nie trzeba się było zapisywać na godzine.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Przy dentyście płacisz za materiały Najlepiej wcześniej poczytać i pewnie ktoś sensowny się znajdzie
Stary 2014-09-09, 19:52   #130
20160901857
Konto usunięte

Hm, o kurcze. Mnie nikt nic nie powiedział, a jak się zapisywałam to mówiłam pani, że jestem z firmy, więc gdyby to było płatne, to chyba by poinformowali. No nic, jutro się dowiem.
Stary 2014-09-09, 20:54   #131
Apelly
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zorzoli Pokaż wiadomość
No, ja tez Dla mnie takie cos powinno byc zakazane, kazdy pownien miec conajmnej zwrot kosztow a tak teraz kazdy se szuka darmowych pracownikow.

Ja raz byma aby na darmowym stazu w firmie gdzie BAAARDZO chialam pracowac, myslalam, ze jak sie spisze to mnie zatrudnia, ale gdzie tam przyszlam na miejsce stazystki a podczas mojej pracy juz szukali kogos na moje miejsce a na stronie frmy od roku brak ofert pracy (oczywiscie poza papierkiem nic nie mialam z pracy a codziennie ludzie z biura mi sie z biura pytali czy ide z nimi na lunch (do restauracji ) ehhhhhh......
No ja też uważam, że nie powinno być darmowych praktyk, a jeśli już to żeby chociaż zwrot kosztów dojazdu zaoferowali. Kiedy ja szukałam pracy to po jakimś czasie też zdecydowałam się zaaplikować na bezpłatne praktyki (aby przeczekać bezrobocie i w między czasie oczywiście dalej coś szukać) i zaznaczałam, czy byłaby możliwość zwrotu kosztów dojazdu. Bez odzewu totalnie
No niezłe wyczucie mieli Ci pracownicy. Ale pewnie chcieli być mili Swoją drogą, jak mieli pieniądze na lunch w restauracji to pewnie z powodzeniem dla kogoś ten dodatkowy etat mógłby być. Ale nie...

Cytat:
Napisane przez szakal165
Ale lipa. Dzwonili przed chwilą, że rekrutacja została zakończona na te stanowisko i wybrali kogoś. Załuję, że nie wzięłam urlopu na żądanie, wówczas wczoraj pojechałabym na rozmowę.

Cytat:
Napisane przez Maguda_
Pisałam Wam wcześniej o pracy w budżetówce: przeszłam test, rozmowę z komisją i zostałam wybrana, ale zrezygnowałam. Stwierdziłam, że to nie jest to co chciałabym robić, mam swój cel i swoje marzenia i póki mogę sobie pozwolić i mam wsparcie, będę je realizować, szczególnie, że do szczytu brakuje mi coraz mniej - praktycznie ostatnia prosta, więc tym bardziej teraz nie mogę się poddać
Dziwne, myślałam, że bardzo chcesz tą pracę. No ale skoro tak wybrałaś zatem powodzenia dalej.

Cytat:
Napisane przez Zorzoli
Za granicą szukasz pracy?
Apelly jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-09, 20:56   #132
Konto usunięte

Po tym jak napisałam wam, że dostałam dziś na maila 2 oferty i na nie odpowiedziałam, od razu zadzwonił do mnie pan z jednej z nich. Powiedziałam, że najbardziej pasuje mi dziś rozmowa i od razu pojechałam. Pracę dostałam. Teraz nie wiem co robić bo po powrocie, zadzwonił do mnie inny pan z propozycją pracy, jutro mam z nim spotkanie na dogadanie się.

Co byście zrobiły, co doradzacie:
1. Umowa o pracę, pierwszy miesiąc najniższa krajowa, następnie 2000-2500 na rękę. Praca jako koordynator czyli głównie siedzenie na telefonie w biurze i dogadywanie wszystkich spraw, czasem wyjazdy pozwiedzać na budowę. Branża niezbyt ciekawa bo wszystkie projekty takie same. Z budowlanego pkt widzenia za dużo się tam nie nauczę, ale może w końcu przełamię się z rozmowami telefonicznymi i kontaktem z ludźmi. Współpracownicy deklarują pomoc i na rozmowie było mówione, żeby nie wstydzić się pytać (co mi się podoba). Byłabym 2 tyg z dziewczyną, którą mam zastąpić, więc ona by mnie wdrożyła. Problem w tym, że boję się, że się tam zanudzę. Biuro blisko miejsca zamieszkania.

2. Pensja 3000 na rękę, z tego musiałabym opłacić mieszkanie bo budowa w innym mieście. Byłabym inżynierem budowy czyli pilnowanie robotników + papiery. Mam obawy co do papierów bo nie wiem czy wszystko ogarnę, bo ja byłabym za nie odpowiedzialna, nie wiem czy miałby mnie kto wdrożyć bo to mała firma i chyba właściciel sam boi się tych papierów. Projekt duży i ciekawy, na pewno dużo więcej się tam nauczę pod względem budowlanym. T by było to co by mi się podobało. Tylko szkoda, że z daleka od kota i tżta.
Stary 2014-09-09, 20:57   #133
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Napisane przez Apelly Pokaż wiadomość
Dziwne, myślałam, że bardzo chcesz tą pracę. No ale skoro tak wybrałaś zatem powodzenia dalej.
To był mój plan B, na wszelki wypadek gdyby A mi nie wyszedł, a jednocześnie i paradoksalnie od niego mnie odsuwający Stąd taka a nie inna decyzja. Dzięki
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 21:06   #134
lazada
Zadomowienie

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48073615]Po tym jak napisałam wam, że dostałam dziś na maila 2 oferty i na nie odpowiedziałam, od razu zadzwonił do mnie pan z jednej z nich. Powiedziałam, że najbardziej pasuje mi dziś rozmowa i od razu pojechałam. Pracę dostałam. Teraz nie wiem co robić bo po powrocie, zadzwonił do mnie inny pan z propozycją pracy, jutro mam z nim spotkanie na dogadanie się.

1. Umowa o pracę, pierwszy miesiąc najniższa krajowa, następnie 2000-2500 na rękę. Praca jako koordynator czyli głównie siedzenie na telefonie w biurze i dogadywanie wszystkich spraw, czasem wyjazdy pozwiedzać na budowę. Branża niezbyt ciekawa bo wszystkie projekty takie same. Z budowlanego pkt widzenia za dużo się tam nie nauczę, ale może w końcu przełamię się z rozmowami telefonicznymi i kontaktem z ludźmi. Współpracownicy deklarują pomoc i na rozmowie było mówione, żeby nie wstydzić się pytać (co mi się podoba). Byłabym 2 tyg z dziewczyną, którą mam zastąpić, więc ona by mnie wdrożyła. Problem w tym, że boję się, że się tam zanudzę. Biuro blisko miejsca zamieszkania.

2. Pensja 3000 na rękę, z tego musiałabym opłacić mieszkanie bo budowa w innym mieście. Byłabym inżynierem budowy czyli pilnowanie robotników + papiery. Mam obawy co do papierów bo nie wiem czy wszystko ogarnę, bo ja byłabym za nie odpowiedzialna, nie wiem czy miałby mnie kto wdrożyć bo to mała firma i chyba właściciel sam boi się tych papierów. Projekt duży i ciekawy, na pewno dużo więcej się tam nauczę pod względem budowlanym. T by było to co by mi się podobało. Tylko szkoda, że z daleka od kota i tżta.[/QUOTE]

Fajnie
z tego co napisałaś myślę , że Twoje pojęcie o tych stanowiskach jest trochę mylne, ale musiałabym mieć więcej informacji
Wszystkie projekty takie same czyli jaka działka? Sorki, ale na pewno nie będą take same lub nawet bardzo podobne, no chyba, że chodzi o domki jednorodzinne
Koordynator to takie ogólne stanowisko, wiele można pod to podpiąć, czy w to wchodzi również kompleksowe przygotowanie inwestycji = wszystkie wymagane dokumenty? Jesli tak to super.
Dodam tylko od siebie, że jeśli będziesz miała wpisane w umowę stanowisko koordynator to nie będziesz mogła tego wpisywać do uprawnień. Zawsze można się dogadać żeby w umowie mieć inżynier budowy.
Jak duże są to inwestycje?
Nie bój się papierów, wbrew pozorom jak się tego nauczysz (nie ma tego mało i każda inwestycja jest inna) to już będzie duży plus. Poza tym póki nie masz uprawnień odpowiedzialności formalnie nie masz żadnej.
Tak czy siak, na początek bardzo dobrze, nauczysz się i na pewno nie będziesz się nudzić, myślę, że o to możesz być spokojna

Edytowane przez lazada
Czas edycji: 2014-09-09 o 21:09
lazada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 21:07   #135
nelciak
Zadomowienie

Szefowa - ja bym brała 1.
nelciak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-09, 21:22   #136
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
Fajnie
z tego co napisałaś myślę , że Twoje pojęcie o tych stanowiskach jest trochę mylne, ale musiałabym mieć więcej informacji
Wszystkie projekty takie same czyli jaka działka? Sorki, ale na pewno nie będą take same lub nawet bardzo podobne, no chyba, że chodzi o domki jednorodzinne
Koordynator to takie ogólne stanowisko, wiele można pod to podpiąć, czy w to wchodzi również kompleksowe przygotowanie inwestycji = wszystkie wymagane dokumenty? Jesli tak to super.
Dodam tylko od siebie, że jeśli będziesz miała wpisane w umowę stanowisko koordynator to nie będziesz mogła tego wpisywać do uprawnień. Zawsze można się dogadać żeby w umowie mieć inżynier budowy.
Jak duże są to inwestycje?
Nie bój się papierów, wbrew pozorom jak się tego nauczysz (nie ma tego mało i każda inwestycja jest inna) to już będzie duży plus. Poza tym póki nie masz uprawnień odpowiedzialności formalnie nie masz żadnej.
Tak czy siak, na początek bardzo dobrze, nauczysz się i na pewno nie będziesz się nudzić, myślę, że o to możesz być spokojna
Tzn. co w moim myśleniu jest mylnego w moim pojęciu o tych stanowiskach?

1. Podobne bo firma zajmuje się budową wież telekomunikacyjnych. Teraz dziewczyna którą mam zastąpić prowadzi takich 8. Oczywiście to, że takie same to duże uproszczenie, ale chyba wiadomo o co chodzi. Tutaj obsługiwałabym kompleksowo budowę tzn. inwestor, geodeci, robotnicy, sprzęt, wszystkie dokumenty z tym związane itp.
2. Budowa dworca w Łodzi u podwykonawcy.

Co do koordynatora to mój tż normalnie wpisywał to do książki praktyk i nikt nic nie mówił, że źle.
Stary 2014-09-09, 21:28   #137
slonecznikow_a
Zadomowienie

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48073615]Po tym jak napisałam wam, że dostałam dziś na maila 2 oferty i na nie odpowiedziałam, od razu zadzwonił do mnie pan z jednej z nich. Powiedziałam, że najbardziej pasuje mi dziś rozmowa i od razu pojechałam. Pracę dostałam. Teraz nie wiem co robić bo po powrocie, zadzwonił do mnie inny pan z propozycją pracy, jutro mam z nim spotkanie na dogadanie się.

2. Pensja 3000 na rękę, z tego musiałabym opłacić mieszkanie bo budowa w innym mieście. Byłabym inżynierem budowy czyli pilnowanie robotników + papiery. Mam obawy co do papierów bo nie wiem czy wszystko ogarnę, bo ja byłabym za nie odpowiedzialna, nie wiem czy miałby mnie kto wdrożyć bo to mała firma i chyba właściciel sam boi się tych papierów. Projekt duży i ciekawy, na pewno dużo więcej się tam nauczę pod względem budowlanym. T by było to co by mi się podobało. Tylko szkoda, że z daleka od kota i tżta.[/QUOTE]

Wybrałabym nr 1
slonecznikow_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 21:36   #138
Apelly
Wtajemniczenie

Ja też wybrałabym pierwszą opcję. Poza tym wieże telekomunikacyjne brzmią jakoś bardziej profesjonalnie od dworca Hah, choć znów dworzec to wielka inwestycja :P No cóż, zależy gdzie planujesz swoją przyszłość w takim razie, czy to może być gdziekolwiek, czy raczej chciałabyś pozostać na "swojej ziemi".
Apelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 21:53   #139
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

Szefowa, a po tym dworcu to co? Zostalabys bez pracy?
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 22:02   #140
lazada
Zadomowienie

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48074070]Tzn. co w moim myśleniu jest mylnego w moim pojęciu o tych stanowiskach?

1. Podobne bo firma zajmuje się budową wież telekomunikacyjnych. Teraz dziewczyna którą mam zastąpić prowadzi takich 8. Oczywiście to, że takie same to duże uproszczenie, ale chyba wiadomo o co chodzi. Tutaj obsługiwałabym kompleksowo budowę tzn. inwestor, geodeci, robotnicy, sprzęt, wszystkie dokumenty z tym związane itp.
2. Budowa dworca w Łodzi u podwykonawcy.

Co do koordynatora to mój tż normalnie wpisywał to do książki praktyk i nikt nic nie mówił, że źle. [/QUOTE]

w takim sensie, że myślę, że w obu byś miała znacznie szerszy zakres obowiązków niż napisałaś.
Po pierwszej pracy trudniej Ci będzie zmienić pracę na inną, po drugiej - łatwiej.

A Twój TŻ już zdobył uprawnienia? bo samo wpisywanie jeszcze nic nie znaczy.
Warunkiem zaliczenia praktyki zawodowej jest praca polegająca na bezpośrednim uczestnictwie w pracach projektowych albo na pełnieniu funkcji technicznej na budowie pod kierownictwem osoby posiadającej odpowiednie uprawnienia budowlane.
Kierownik projektu, asystent kierownika budowy itd funkcją techniczną nie jest (formalnie oczywiście) i sądzę, że podobnie jest z koordynatorem. Oczywiście tu jest kwestia interpretacji, ale warto o tym wiedzieć bo poźniej izba nie uzna i zmarnowany czas. Możesz poczytać na forach chociażby tu: http://www.goldenline.pl/grupy/Pozos...lane,12309/s/4. Wiem, że ludzie mają z tym problemy, jeśli nie planowałabyś przeprowadzki to najlepiej się dowiedzieć w swojej Izbie.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4807457 1]Szefowa, a po tym dworcu to co? Zostalabys bez pracy?[/QUOTE]

Na tym polega praca projektowa, jeden się kończy, drugi zaczyna. No i oczywiście zazębiają się
Stary 2014-09-09, 22:11   #141
Konto usunięte

[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4807457 1]Szefowa, a po tym dworcu to co? Zostalabys bez pracy?[/QUOTE]
Myślę, że zanim projekt się skończy to ja już będę miała wystarczające doświadczenie, żeby nie mieć dużego problemu ze zmianą pracy. Poza tym firma raczej ma więcej projektów.
Cytat:
Napisane przez Apelly Pokaż wiadomość
Ja też wybrałabym pierwszą opcję. Poza tym wieże telekomunikacyjne brzmią jakoś bardziej profesjonalnie od dworca Hah, choć znów dworzec to wielka inwestycja :P No cóż, zależy gdzie planujesz swoją przyszłość w takim razie, czy to może być gdziekolwiek, czy raczej chciałabyś pozostać na "swojej ziemi".
Od razu widać, że laik pisał.
Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
w takim sensie, że myślę, że w obu byś miała znacznie szerszy zakres obowiązków niż napisałaś.
Po pierwszej pracy trudniej Ci będzie zmienić pracę na inną, po drugiej - łatwiej.

A Twój TŻ już zdobył uprawnienia? bo samo wpisywanie jeszcze nic nie znaczy.
Warunkiem zaliczenia praktyki zawodowej jest praca polegająca na bezpośrednim uczestnictwie w pracach projektowych albo na pełnieniu funkcji technicznej na budowie pod kierownictwem osoby posiadającej odpowiednie uprawnienia budowlane.
Kierownik projektu, asystent kierownika budowy itd funkcją techniczną nie jest (formalnie oczywiście) i sądzę, że podobnie jest z koordynatorem. Oczywiście tu jest kwestia interpretacji, ale warto o tym wiedzieć bo poźniej izba nie uzna i zmarnowany czas. Możesz poczytać na forach chociażby tu: http://www.goldenline.pl/grupy/Pozos...lane,12309/s/4. Wiem, że ludzie mają z tym problemy, jeśli nie planowałabyś przeprowadzki to najlepiej się dowiedzieć w swojej Izbie.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Na tym polega praca projektowa, jeden się kończy, drugi zaczyna. No i oczywiście zazębiają się
Co do pierwszego zdania to jestem o tym przekonana, napisałam to o czym rozmawiałam z pracodawcami, a że wypłynie jeszcze milion innych obowiązków to jestem przygotowana.

Co do drugiego zdania, właśnie tego się boję, że tam utknę i jak potem będę chciała zmienić na coś bardziej budowlanego to będę miała zbyt małe pojęcie.

Tż czeka właśnie na egzamin. Jeden z moich prowadzących na uczelni, udziela się bardzo aktywnie w izbie i rozwiewa zawsze moje wszystkie wątpliwości dotyczące uprawnień. Nawet zadawałam mu pytanie czy asystent kierownika może być i mówił, że jak najbardziej.
Stary 2014-09-09, 23:05   #142
ferryboat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slonecznikow_a Pokaż wiadomość
Samodzielnie szukać interesujących firm, chodzić, pytać, prosić o rozmowę z szefem...
Na pewno nie czekać, aż pojawi się ogłoszenie. Ogłoszenie = mnóstwo chętnych.
Zgadzam się.
Stary 2014-09-10, 06:31   #143
Gosia X
Rozeznanie

Ja bym brała 1 ale od Ciebie zależy co wolałabyś robić. Po budowie własnego domu wiem, że pilnowanie robotników to nie jest bajka a jak coś źle robią o ty za to bekniesz (facet, który układał mi kostkę miał nieprzyjemności bo na innej budowie jeden z jego pracowników oddał mocz na nowiutką elewację domu)
Stary 2014-09-10, 06:38   #144
Konto usunięte

No niektórzy robotnicy są bardzo specyficzni. Mi raz jeden powiedział, że nie chce pracować z dwoma innymi bo tamci są powolni.

Ja zmykam z tżtem nad morze.
Stary 2014-09-10, 12:25   #145
20160901857
Konto usunięte

Nie znam się na budowach więc się nie wypowiem.

Załatwiłam wszystko, jutro zaczynam
Stary 2014-09-10, 13:52   #146
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Dziewczyny spotkałyście się z czymś takim, że ktoś odpisuje na waszą wiadomość w taki sposób? :
Witam, po zapoznaniu się z CV jestem zainteresowana współpracą. Został do wypełnienia tylko prosty formularz , który ułatwi nam kontakt i pozwoli na umówienie się na rozmowę.
Można go pobrać tutaj :
i tu mam link
A pod nim jakaś stronka, na której trzeba wysłać sms-a by pobrać ten formularz.
Oczywiście sms płatny i to nie mało
Stary 2014-09-10, 14:03   #147
semantique
Zadomowienie

To chyba oczywiste, że to oszustwo. Nic nie wysyłaj.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-10, 14:05   #148
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Dziewczyny spotkałyście się z czymś takim, że ktoś odpisuje na waszą wiadomość w taki sposób? :
Witam, po zapoznaniu się z CV jestem zainteresowana współpracą. Został do wypełnienia tylko prosty formularz , który ułatwi nam kontakt i pozwoli na umówienie się na rozmowę.
Można go pobrać tutaj :
i tu mam link
A pod nim jakaś stronka, na której trzeba wysłać sms-a by pobrać ten formularz.
Oczywiście sms płatny i to nie mało
To zwykłe oszustwo. Wysyłając tam sms wyrażasz zgodę na przesyłanie Tobie kilku smsów w tygodniu z jakimiś ofertami. Smsy oczywiście słono płatne.
25/2015

natuso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 15:19   #149
Shawna
Wtajemniczenie

Czesc byłam z Wami jakiś czas temu, ale zaczęłam pracę w markecie z owadem w logo i teraz szukam czegoś innego, zaczynam nowe studia i patrzę optymistycznie w przyszłość

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-09-10, 16:26   #150
201703061347
Konto usunięte

Hej, dolaczam...
Mam pytanie - czy zdarzylo sie Wam uslyszec zarzut, ze potraficie mniej, niz wynika to z Waszego zyciorysu?
Mnie sie niestety zdarzylo cos w tym stylu i jestem zdruzgotana, bo wszystko co tam jest, jest prawda. Dano mi jednak do zrozumienia po dniu probnym, ze spodziewali sie "czegos lepszego" i odeslali mnie z kwitkiem...
Ja rozumiem, ze dana pozycja w malym miasteczku i malej firemce to cos innego niz z nazwy to samo, ale w miedzynarodowej firmie np. w stolicy. Niemniej jednak - wszystko bylo zawarte w zyciorysie zgodnie z prawda.
I teraz sie zastanawiam - czy naprawde jestem taka niedouczona i mam przerosniete ego, czy po prostu chciano sie mnie z innych powodow pozbyc?
Wyszlam z zalozenia, ze potrafia czytac i wiedza czego sie spodziewac. Przydzielono mi zadanie, jednak nie dostalam zadnej opinii na temat jego wykonania, po prostu powiedziano mi, ze w sumie to oni potrzebuja bardziej doswiadczonej osoby...
Zupelnie bez sensu.
201703061347 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości