|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Organizacja życia po pracy
Cześć dziewczyny, również chciałabym do Was dołączyć
Kiedyś jak pracowałam po 7 godzin 5 dni w tygodniu to byłam bardzo dobrze zorganizowana w dni pracujące a kiedy miałam wolne to jednego dnia sprzątałam, prałam, prasowałam a drugiego dnia odpoczywałam. Teraz mój grafik jest za każdym razem inny. Pracuję po 12h, dodatkowo 3 godziny dojazdu w obie strony. Później potrafię mieć 3 dni wolnego i nie potrafię sobie poradzić z organizacją czasu. Byczę się a po południu dopada mnie złość że mogłam tyle zrobić a tak mało czasu już mam. Myślę na razie o wydrukowaniu kalendarza z Design Your Life i zaczynam się ogarniać z obiadami, gotuję na zapas. Zastanawiam się poważnie nad blokadą wizażu w określonych godzinach tylko nie wiem czy coś takiego istnieje
|
|
#122 | ||
|
Zakręcony Chochlik
|
Organizacja życia po pracy
Cytat:
![]() Może brak regularności Ci szkodzi? Wtedy organizer pomoże. Pochorowałam się! Nie mam na to totalnie czasu.Jutro chciałam iść na fitness a tu lipa :/ Trzeba ozdrowieć! Dziewczyny jak nauka i organizacja? Hej Pisz śmiało!Cytat:
Mój Organizer leży i zdycha tak jak ja teraz... :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Brian Tracy „Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić” ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2014-09-24 o 23:13 |
||
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy okazji witam się - sama mam problem z organizacją swojego życia. Sporym minusem jest to, że pracuję w niestandardowych godzinach (12.30-21); w związku z tym mój dzień jest mocno rozwalony.. ![]() Rano jest mi ciężko wstać żeby cokolwiek załatwić, za to siedzę po nocach. Ale wiadomo - o tej porze ani nie zobaczę się ze znajomymi, ani nie zrobię zakupów..
|
|
|
#124 |
|
Wtajemniczenie
|
Do dziewczyn szukających organizera, Dobrze Zorganizowana otworzyła swój sklepik, może coś Wam podpasuje http://www.dobrzezorganizowana.pl/sk...ly-ale-wlasny/
Jeszcze godzinę będę siedzieć w pracy, buuuu. Ale rano zdążyłam ogarnąć całe mieszkanie, jak wrócę to mogę się byczyć na kanapie. |
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w pracy, dom ogarnięty-jak zwykle w dni pracujące chodzę jak w zegarku
Ale coś w dni wolne za dużo tracę czasu na seriale, za dużo gazet czytam chyba Wymyśliłam sobie,że będę chodzić na godzinny spacer w wolny dzień, w tym tygodniu się nie udało. Może w przyszłym się zmobilizuję?
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja staram się codziennie minimum 30 min iść choćby po pracy albo do sklepu "na spacer" niekoniecznie zakupy nie zawsze moge, bo kręgosłup mi siada i muszę odpoczywać, ale jest ok
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
miałam tygodniową przerwę od obowiązków, bo byłam chora, ale od jutra wracam do pracy i zobaczymy jak mi pójdzie. Trzymajcie kciuki ![]() Mój plan: ma być posprzątane na bieżąco, ugotowane i mam chodzić spać o normalnej porze
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Podczytuje was więc postanowiłam się przyłączyć. Od razu zaznaczam, że dużo pisać nie będę bo czasu przecieka mi przez palce a ja nie robię tego co planuje i potem szybko nadrabiam. Chyba zamotałam trochę.
![]() Pracuję od 7:30 do 15:30 w domu jestem około 16, jak robię zakupy to później. Wstaję 5:30 a spać chodzę bardzo różnie, zazwyczaj około 23. Chciałabym codziennie mieć obiad, co oznacza ugotować go, ćwiczyć, poświęcić czas na naukę języka angielskiego (który nie chce pozostać w mojej głowie) i czytać książki. Tak patrząc to nie wiele ale nie wychodzi mi. Przychodzę zmęczona i już mi się coś nie chce, albo spędzę za dużo czasu przed kompem.
|
|
|
|
|
#129 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech, przede mną najgorszy miesiąc w roku. Zawsze w październiku mamy najwięcej pracy. No i z początkiem roku akademickiego wracają popołudniowe zmiany. Ciężko będzie się przestawić.
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem zadowolona z ostatnich dni, jakoś udało mi się zrobić wszystko co zaplanowałam, nie leniłam się tak bardzo, ale też nie przemęczałam. Jutro zobaczę jak wyjdzie z moim spacerowanie, i też chcę przypomnieć sobie angielski, jakoś po studiach nie było kiedy trochę do niego zajrzeć.
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#131 | |||
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie dasz rady zrobić wszystkiego w 1 dzień. Zaplanuj sobie tydzień i stopniowo realizuj.
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam wam aplikację google keep, właśnie się z nią zapoznałam i jest super. Możecie zapisać, co macie do zrobienia, a potem odklikać, jak będzie zrobione. Najbardziej lubię to odklikiwanie
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrrr
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
|
#134 |
|
histoire abracadabrante
|
Cześć! Podczytywałam wątek... w pracy, dziś mam wolne i postanowiłam się przywitać
![]() Cieszę się, że osób, które mają problem z organizacją czasu jest więcej. Co za ulga, nie jestem sama ![]() Doświadczenie z wypisywaniem co 15 min czynności, którą się wykonuje robiłam na studiach. Pamiętam, że w wolne dni wychodziło mi ok. 5 godzin dziennie przed kompem. Zauważyłam, że im więcej mam do zrobienia (w sensie, że muszę i koniec, to tyczy się pracy, uczelni, korepetycji) to chodzę jak w zegarku, potrafię wstać o 6 w wolny dzień, żeby jeszcze posprzątać mieszkanie. Dzień wolny - kaplica |
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zaczęłam więcej patrzeć na to ile czasu na totalne głupoty, i od paru dni rzeczywiście w wolne dni robię więcej i mniej czasu tracę na myślenie- co mam zrobić i czemu tak późno się za to zabieram
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczęta, co tu tak cicho?
Mój 10-niowy urlop w raju właśnie kończy się w Polskim busie, w nocy będę w domu a rano siup pierwszy dzień w pracy... właśnie układam listy todosiowe na jutro i weekend, bo jwat tyle do nadrobienia! |
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam bardzo aktywne dni, ale na szczęście nic nie zawaliłam, chociaż czasem nie wiem jak się nazywam.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Można dołączyć?
Ja czasem też mam problemy z organizacją czasu po pracy. W pracy mam tyle pomysłów co będę robić a potem kończę przed kompem. Mój TŻ pracuje na dwie zmiany, więc jak ma na rano to w domu jemy jakiś obiad, czasem pojedziemy na jakieś zakupy, na spacer, jakiś film itp. Ale jak ma popołudniówkę to się obijam równo. Wracam do domu koło 16:45, czasem po drodze z pracy zrobię jakieś zakupy. Robię jakiś obiad aby mieć na drugi dzień i zwykle się obijam. W poniedziałek udało mi się trochę poćwiczyć dywanówek, ale potem to umarło. Wtorek byłam u mamy po pracy. W tygodniach jak TŻ ma popołudniówki to mama chyba by chciała abym codziennie do niej przyjeżdżała, ale staram się to ograniczyć do max. 2 razy. W środę akurat widziałam się z dawno nie widzianymi koleżankami - to było coś nietypowego. A wczoraj? Przyszłam przed 17, wstawiłam mięsko na spagetti, obejrzałam (sic!) dlaczego ja, potem posiedziałam na wizażu, obejrzałam jakiś odcinek serialu. W miedzyczasie zajmowałam się mięskiem. Potem kąpiel i wieczór minął... Miałam znów poćwiczyć ale... @ przyjechała. |
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio też mam takie 2 tygodnie już rozbite. non stop szkoła, albo praca i tak w kołko. nawet nie wyspałam się od 12 dni :/
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam umowę na cały etat, trochę mi szkoda mojego lenistwa w wolne dni
Chociaż dalej mam wrażenie,że trochę za dużo czasu marnuję na coś na nie powinnam
|
|
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
Mieszkanie posprzątane, można weekendować. I obiad na weekend też z głowy, mąż nagotował wielki gar zupy meksykańskiej. Mam zamiar jutro uporządkować szafę, pochować letnie buty i posprzątać w mojej komodzie z rękodziełem.
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chcę w końcu posprzątać papiery i takie małe zabieracze miejsca-długopisy, jakieś ołówki itp. mam tego mnóstwo, połowy nie używam bo nie działa,ale kurz zbiera obok łóżka.
|
|
|
|
#145 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po wyjazdowo-imprezowym weekendzie wracam do rzeczywistości ![]() W planach mam ogarnięcie mieszkania i pochowanie w kartony letnich rzeczy
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Ech dziewczyny mnie natomiast dopadło jesienne przeziębienie
Wczoraj musiałam iść na jedno spotkanie, dzisiaj jeszcze tez musze pojechać na chwile do biura, ale potem chyba wezmę komputer i pójdę pracowac z domu, bo cos ciezko to widzę..
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Muszę się lepiej zorganizować - w październiku mam zajęcia od 13 i gdy idę rano na jakieś zwiedzenie czy spotkanie ze znajomymi, jest ok, ale np. kiedy mi się nie chce i dopiero po 12 opuszczam pokój, no to sytuacja ma się trochę gorzej ... dzisiaj już nastąpiło pewne przełamanie i trochę się uczę W ciągu kolejnych 2 dni nie będzie na to czasu, więc trzeba korzystać
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj miałam wolny dzień, i przyznaję tak do 12 totalnie się leniłam, ale potem wszystko ładnie nadgoniłam, uznałam,że skoro miałam ciężki poniedziałek to we wtorek mogę poleniuchować trochę dłużej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić” 

19.09.2015
wrrr

W ciągu kolejnych 2 dni nie będzie na to czasu, więc trzeba korzystać