Organizacja życia po pracy - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-24, 10:41   #121
Alexandre
Zadomowienie

Dot.: Organizacja życia po pracy

Cześć dziewczyny, również chciałabym do Was dołączyć
Kiedyś jak pracowałam po 7 godzin 5 dni w tygodniu to byłam bardzo dobrze zorganizowana w dni pracujące a kiedy miałam wolne to jednego dnia sprzątałam, prałam, prasowałam a drugiego dnia odpoczywałam. Teraz mój grafik jest za każdym razem inny. Pracuję po 12h, dodatkowo 3 godziny dojazdu w obie strony. Później potrafię mieć 3 dni wolnego i nie potrafię sobie poradzić z organizacją czasu. Byczę się a po południu dopada mnie złość że mogłam tyle zrobić a tak mało czasu już mam. Myślę na razie o wydrukowaniu kalendarza z Design Your Life i zaczynam się ogarniać z obiadami, gotuję na zapas. Zastanawiam się poważnie nad blokadą wizażu w określonych godzinach tylko nie wiem czy coś takiego istnieje

Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-24, 22:12   #122
Trinette
Zakręcony Chochlik

Organizacja życia po pracy

Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość
Kiedyś jak pracowałam po 7 godzin 5 dni w tygodniu to byłam bardzo dobrze zorganizowana w dni pracujące a kiedy miałam wolne to jednego dnia sprzątałam, prałam, prasowałam a drugiego dnia odpoczywałam. Teraz mój grafik jest za każdym razem inny. Pracuję po 12h, dodatkowo 3 godziny dojazdu w obie strony. Później potrafię mieć 3 dni wolnego i nie potrafię sobie poradzić z organizacją czasu. Byczę się a po południu dopada mnie złość że mogłam tyle zrobić a tak mało czasu już mam. Myślę na razie o wydrukowaniu kalendarza z Design Your Life i zaczynam się ogarniać z obiadami, gotuję na zapas. Zastanawiam się poważnie nad blokadą wizażu w określonych godzinach tylko nie wiem czy coś takiego istnieje
Hej

Może brak regularności Ci szkodzi? Wtedy organizer pomoże.

Pochorowałam się! Nie mam na to totalnie czasu.Jutro chciałam iść na fitness a tu lipa :/ Trzeba ozdrowieć!

Dziewczyny jak nauka i organizacja?

Cytat:
Napisane przez ZawszeJestemSoba Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny moge dolaczyc?
Hej Pisz śmiało!
Cytat:
Napisane przez Personal_Jesus Pokaż wiadomość
Dziś znów dzień bez pracy, ale mam sporo planów-zacznę od umycia okien, potem zrobię naleśniki i porządki. Już jestem po zakupach, więc dobrze się zaczęło, nie marnuję czasu do 13-14 jak zwykle
Super! Też tak chce!
Mój Organizer leży i zdycha tak jak ja teraz... :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Edytowane przez Trinette
Czas edycji: 2014-09-24 o 22:13
Trinette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-24, 22:14   #123
sideritis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość
Aplikacja Cold Turkey - można zablokować określone strony w określonych godzinach

Przy okazji witam się - sama mam problem z organizacją swojego życia. Sporym minusem jest to, że pracuję w niestandardowych godzinach (12.30-21); w związku z tym mój dzień jest mocno rozwalony..
Rano jest mi ciężko wstać żeby cokolwiek załatwić, za to siedzę po nocach. Ale wiadomo - o tej porze ani nie zobaczę się ze znajomymi, ani nie zrobię zakupów..

sideritis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 17:09   #124
morrigan1986
Wtajemniczenie

Do dziewczyn szukających organizera, Dobrze Zorganizowana otworzyła swój sklepik, może coś Wam podpasuje http://www.dobrzezorganizowana.pl/sk...ly-ale-wlasny/

Jeszcze godzinę będę siedzieć w pracy, buuuu. Ale rano zdążyłam ogarnąć całe mieszkanie, jak wrócę to mogę się byczyć na kanapie.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 18:39   #125
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Byłam dziś w pracy, dom ogarnięty-jak zwykle w dni pracujące chodzę jak w zegarku Ale coś w dni wolne za dużo tracę czasu na seriale, za dużo gazet czytam chyba Wymyśliłam sobie,że będę chodzić na godzinny spacer w wolny dzień, w tym tygodniu się nie udało. Może w przyszłym się zmobilizuję?
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin

Mój kulinarny kącik
Personal_Jesus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 19:55   #126
ZawszeJestemSoba
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam dziś w pracy, dom ogarnięty-jak zwykle w dni pracujące chodzę jak w zegarku Ale coś w dni wolne za dużo tracę czasu na seriale, za dużo gazet czytam chyba Wymyśliłam sobie,że będę chodzić na godzinny spacer w wolny dzień, w tym tygodniu się nie udało. Może w przyszłym się zmobilizuję?

ja staram się codziennie minimum 30 min iść choćby po pracy albo do sklepu "na spacer" niekoniecznie zakupy nie zawsze moge, bo kręgosłup mi siada i muszę odpoczywać, ale jest ok

"A kiedy wredny los daje w kość,
ciągły pech, mamy dość,
pora by powiedzieć już STOP."
ZawszeJestemSoba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-28, 08:05   #127
dorot_qa
Zakorzenienie

Hej miałam tygodniową przerwę od obowiązków, bo byłam chora, ale od jutra wracam do pracy i zobaczymy jak mi pójdzie. Trzymajcie kciuki
Mój plan: ma być posprzątane na bieżąco, ugotowane i mam chodzić spać o normalnej porze

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 13:38   #128
Kath83
Raczkowanie

Hej. Podczytuje was więc postanowiłam się przyłączyć. Od razu zaznaczam, że dużo pisać nie będę bo czasu przecieka mi przez palce a ja nie robię tego co planuje i potem szybko nadrabiam. Chyba zamotałam trochę.
Pracuję od 7:30 do 15:30 w domu jestem około 16, jak robię zakupy to później. Wstaję 5:30 a spać chodzę bardzo różnie, zazwyczaj około 23.
Chciałabym codziennie mieć obiad, co oznacza ugotować go, ćwiczyć, poświęcić czas na naukę języka angielskiego (który nie chce pozostać w mojej głowie) i czytać książki. Tak patrząc to nie wiele ale nie wychodzi mi. Przychodzę zmęczona i już mi się coś nie chce, albo spędzę za dużo czasu przed kompem.
Kath83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-28, 14:43   #129
morrigan1986
Wtajemniczenie

Ech, przede mną najgorszy miesiąc w roku. Zawsze w październiku mamy najwięcej pracy. No i z początkiem roku akademickiego wracają popołudniowe zmiany. Ciężko będzie się przestawić.

Stary 2014-09-28, 18:33   #130
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Ja jestem zadowolona z ostatnich dni, jakoś udało mi się zrobić wszystko co zaplanowałam, nie leniłam się tak bardzo, ale też nie przemęczałam. Jutro zobaczę jak wyjdzie z moim spacerowanie, i też chcę przypomnieć sobie angielski, jakoś po studiach nie było kiedy trochę do niego zajrzeć.
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin

Mój kulinarny kącik
Stary 2014-09-28, 19:01   #131
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Do dziewczyn szukających organizera, Dobrze Zorganizowana otworzyła swój sklepik, może coś Wam podpasuje http://www.dobrzezorganizowana.pl/sk...ly-ale-wlasny/

Jeszcze godzinę będę siedzieć w pracy, buuuu. Ale rano zdążyłam ogarnąć całe mieszkanie, jak wrócę to mogę się byczyć na kanapie.
Patrzyłam na ten sklepik, jednak te organizery mi nie podpasowały.

Cytat:
Napisane przez dorot_qa Pokaż wiadomość
Hej miałam tygodniową przerwę od obowiązków, bo byłam chora, ale od jutra wracam do pracy i zobaczymy jak mi pójdzie. Trzymajcie kciuki
Mój plan: ma być posprzątane na bieżąco, ugotowane i mam chodzić spać o normalnej porze
Heh też jeszcze jestem trochę chora. Mniej więcej od czwartku sobie zdychałam popołudniami. Wczoraj łaziłam po domu totalnie zakatarzona i nic praktycznie nie zrobiłam prócz posiłków i minimalnego sprzątania. Dzisiaj podobnie + małe przemeblowanie w sypialni (urządzamy powoli nasze własne mieszkanie). Także nie uczyłam się w ogóle...
Cytat:
Napisane przez Kath83 Pokaż wiadomość
Hej. Podczytuje was więc postanowiłam się przyłączyć. Od razu zaznaczam, że dużo pisać nie będę bo czasu przecieka mi przez palce a ja nie robię tego co planuje i potem szybko nadrabiam. Chyba zamotałam trochę.
Pracuję od 7:30 do 15:30 w domu jestem około 16, jak robię zakupy to później. Wstaję 5:30 a spać chodzę bardzo różnie, zazwyczaj około 23.
Chciałabym codziennie mieć obiad, co oznacza ugotować go, ćwiczyć, poświęcić czas na naukę języka angielskiego (który nie chce pozostać w mojej głowie) i czytać książki. Tak patrząc to nie wiele ale nie wychodzi mi. Przychodzę zmęczona i już mi się coś nie chce, albo spędzę za dużo czasu przed kompem.
Hej
Nie dasz rady zrobić wszystkiego w 1 dzień. Zaplanuj sobie tydzień i stopniowo realizuj.

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Trinette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 19:59   #132
dorot_qa
Zakorzenienie

Polecam wam aplikację google keep, właśnie się z nią zapoznałam i jest super. Możecie zapisać, co macie do zrobienia, a potem odklikać, jak będzie zrobione. Najbardziej lubię to odklikiwanie

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-28, 20:24   #133
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorot_qa Pokaż wiadomość
Polecam wam aplikację google keep, właśnie się z nią zapoznałam i jest super. Możecie zapisać, co macie do zrobienia, a potem odklikać, jak będzie zrobione. Najbardziej lubię to odklikiwanie
mam za starego androida wrrr
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-01, 13:16   #134
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Cześć! Podczytywałam wątek... w pracy, dziś mam wolne i postanowiłam się przywitać

Cieszę się, że osób, które mają problem z organizacją czasu jest więcej.
Co za ulga, nie jestem sama
Doświadczenie z wypisywaniem co 15 min czynności, którą się wykonuje robiłam na studiach. Pamiętam, że w wolne dni wychodziło mi ok. 5 godzin dziennie przed kompem. Zauważyłam, że im więcej mam do zrobienia (w sensie, że muszę i koniec, to tyczy się pracy, uczelni, korepetycji) to chodzę jak w zegarku, potrafię wstać o 6 w wolny dzień, żeby jeszcze posprzątać mieszkanie. Dzień wolny - kaplica
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-01, 18:35   #135
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bujdanaresorach Pokaż wiadomość
Cześć! Podczytywałam wątek... w pracy, dziś mam wolne i postanowiłam się przywitać

Doświadczenie z wypisywaniem co 15 min czynności, którą się wykonuje robiłam na studiach. Pamiętam, że w wolne dni wychodziło mi ok. 5 godzin dziennie przed kompem. Zauważyłam, że im więcej mam do zrobienia (w sensie, że muszę i koniec, to tyczy się pracy, uczelni, korepetycji) to chodzę jak w zegarku, potrafię wstać o 6 w wolny dzień, żeby jeszcze posprzątać mieszkanie. Dzień wolny - kaplica
Mam podobnie Ale zaczęłam więcej patrzeć na to ile czasu na totalne głupoty, i od paru dni rzeczywiście w wolne dni robię więcej i mniej czasu tracę na myślenie- co mam zrobić i czemu tak późno się za to zabieram

Mój kulinarny kącik
Stary 2014-10-01, 20:04   #136
pingwinek=]
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bujdanaresorach Pokaż wiadomość

Cześć bujda
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-02, 18:17   #137
201608160903
Konto usunięte

Hej dziewczęta, co tu tak cicho?

Mój 10-niowy urlop w raju właśnie kończy się w Polskim busie, w nocy będę w domu a rano siup pierwszy dzień w pracy... właśnie układam listy todosiowe na jutro i weekend, bo jwat tyle do nadrobienia!
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-02, 18:34   #138
morrigan1986
Wtajemniczenie

Moje dolne ósemki właśnie postanowiły wyrosnąć Bolą mnie dziąsła, w głowie łupie i mam podwyższoną temperaturę. Zwalniam się z obowiązków domowych.

Stary 2014-10-02, 18:39   #139
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Ja miałam bardzo aktywne dni, ale na szczęście nic nie zawaliłam, chociaż czasem nie wiem jak się nazywam.

Mój kulinarny kącik
Stary 2014-10-03, 11:13   #140
Miss Saeki
Zakorzenienie

Można dołączyć?

Ja czasem też mam problemy z organizacją czasu po pracy.
W pracy mam tyle pomysłów co będę robić a potem kończę przed kompem.

Mój TŻ pracuje na dwie zmiany, więc jak ma na rano to w domu jemy jakiś obiad, czasem pojedziemy na jakieś zakupy, na spacer, jakiś film itp.

Ale jak ma popołudniówkę to się obijam równo. Wracam do domu koło 16:45, czasem po drodze z pracy zrobię jakieś zakupy. Robię jakiś obiad aby mieć na drugi dzień i zwykle się obijam. W poniedziałek udało mi się trochę poćwiczyć dywanówek, ale potem to umarło.
Wtorek byłam u mamy po pracy. W tygodniach jak TŻ ma popołudniówki to mama chyba by chciała abym codziennie do niej przyjeżdżała, ale staram się to ograniczyć do max. 2 razy. W środę akurat widziałam się z dawno nie widzianymi koleżankami - to było coś nietypowego.

A wczoraj? Przyszłam przed 17, wstawiłam mięsko na spagetti, obejrzałam (sic!) dlaczego ja, potem posiedziałam na wizażu, obejrzałam jakiś odcinek serialu. W miedzyczasie zajmowałam się mięskiem. Potem kąpiel i wieczór minął... Miałam znów poćwiczyć ale... @ przyjechała.
Stary 2014-10-03, 11:34   #141
ZawszeJestemSoba
Zakorzenienie

ja ostatnio też mam takie 2 tygodnie już rozbite. non stop szkoła, albo praca i tak w kołko. nawet nie wyspałam się od 12 dni :/

"A kiedy wredny los daje w kość,
ciągły pech, mamy dość,
pora by powiedzieć już STOP."
ZawszeJestemSoba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-03, 18:38   #142
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Dostałam umowę na cały etat, trochę mi szkoda mojego lenistwa w wolne dni Chociaż dalej mam wrażenie,że trochę za dużo czasu marnuję na coś na nie powinnam

Mój kulinarny kącik
Stary 2014-10-03, 18:58   #143
morrigan1986
Wtajemniczenie

Mieszkanie posprzątane, można weekendować. I obiad na weekend też z głowy, mąż nagotował wielki gar zupy meksykańskiej. Mam zamiar jutro uporządkować szafę, pochować letnie buty i posprzątać w mojej komodzie z rękodziełem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-04, 06:15   #144
Personal_Jesus
Zakorzenienie

A ja chcę w końcu posprzątać papiery i takie małe zabieracze miejsca-długopisy, jakieś ołówki itp. mam tego mnóstwo, połowy nie używam bo nie działa,ale kurz zbiera obok łóżka.

Mój kulinarny kącik
Stary 2014-10-04, 06:48   #145
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Można dołączyć?

Ja czasem też mam problemy z organizacją czasu po pracy.
W pracy mam tyle pomysłów co będę robić a potem kończę przed kompem.

Mój TŻ pracuje na dwie zmiany, więc jak ma na rano to w domu jemy jakiś obiad, czasem pojedziemy na jakieś zakupy, na spacer, jakiś film itp.

Ale jak ma popołudniówkę to się obijam równo. Wracam do domu koło 16:45, czasem po drodze z pracy zrobię jakieś zakupy. Robię jakiś obiad aby mieć na drugi dzień i zwykle się obijam. W poniedziałek udało mi się trochę poćwiczyć dywanówek, ale potem to umarło.
Wtorek byłam u mamy po pracy. W tygodniach jak TŻ ma popołudniówki to mama chyba by chciała abym codziennie do niej przyjeżdżała, ale staram się to ograniczyć do max. 2 razy. W środę akurat widziałam się z dawno nie widzianymi koleżankami - to było coś nietypowego.

A wczoraj? Przyszłam przed 17, wstawiłam mięsko na spagetti, obejrzałam (sic!) dlaczego ja, potem posiedziałam na wizażu, obejrzałam jakiś odcinek serialu. W miedzyczasie zajmowałam się mięskiem. Potem kąpiel i wieczór minął... Miałam znów poćwiczyć ale... @ przyjechała.
Hej Miss, spotykamy się na kolejnym wątku
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-06, 09:23   #146
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Hej Miss, spotykamy się na kolejnym wątku
Dzień dobry

My dziś będziemy wieszać lampy i reklamować stół
Stary 2014-10-06, 14:26   #147
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam umowę na cały etat, trochę mi szkoda mojego lenistwa w wolne dni Chociaż dalej mam wrażenie,że trochę za dużo czasu marnuję na coś na nie powinnam
Gratuluje umowy

Ja po wyjazdowo-imprezowym weekendzie wracam do rzeczywistości
W planach mam ogarnięcie mieszkania i pochowanie w kartony letnich rzeczy

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-07, 06:19   #148
charlotte89
Zakorzenienie

Ech dziewczyny mnie natomiast dopadło jesienne przeziębienie Wczoraj musiałam iść na jedno spotkanie, dzisiaj jeszcze tez musze pojechać na chwile do biura, ale potem chyba wezmę komputer i pójdę pracowac z domu, bo cos ciezko to widzę..
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-07, 08:46   #149
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Ech dziewczyny mnie natomiast dopadło jesienne przeziębienie Wczoraj musiałam iść na jedno spotkanie, dzisiaj jeszcze tez musze pojechać na chwile do biura, ale potem chyba wezmę komputer i pójdę pracowac z domu, bo cos ciezko to widzę..
Zdrowiej

Muszę się lepiej zorganizować - w październiku mam zajęcia od 13 i gdy idę rano na jakieś zwiedzenie czy spotkanie ze znajomymi, jest ok, ale np. kiedy mi się nie chce i dopiero po 12 opuszczam pokój, no to sytuacja ma się trochę gorzej ... dzisiaj już nastąpiło pewne przełamanie i trochę się uczę W ciągu kolejnych 2 dni nie będzie na to czasu, więc trzeba korzystać
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 07:48   #150
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Wczoraj miałam wolny dzień, i przyznaję tak do 12 totalnie się leniłam, ale potem wszystko ładnie nadgoniłam, uznałam,że skoro miałam ciężki poniedziałek to we wtorek mogę poleniuchować trochę dłużej

Mój kulinarny kącik
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości