|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmarła Ania Przybylska?
Nie wyobrażam sobie, jak ona musiała "przygotowywać" dzieci na swoje odejście.
Coś koszmarnego dla matki wiedzieć, że nie zobaczy jak dorastają jej dzieci.I była to jedna z niewielu młodych aktorek z klasą.
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, żal mi też jej męża- widać, że to było udane i dobre małżeństwo z takim fajnym podejsciem do samych siebie (czytałam kiedyś niezły z nią wywiad). Za to zgadzam się, mieć świadomość swojej choroby i to, co dotyczy dzieci- to musiało być dla niej trudne na maksa. No żal i to bardzo
|
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi ich wszystkich zal, Umierac tak swiadomie, wiedzac, ze sie zostawia dzieci i meza, to musialo byc straszne.
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakie to szczęście trafić na kompetentnego lekarza, ja trafiłam na świetną ginekolog, która zleciła mi tomografię nadnerczy, bo przy moich wynikach istniało podejrzenie guzów. Tomografię zrobiłam prywatnie w przeciągu 2 tygodni i przynajmniej wiem, że całą jamę brzuszną mam czystą. A do tej pory bujałam się po lekarzach, którzy nic nie wiedzieli, badań nie zlecali.
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć z dostaniem się do lekarza to akurat prawda. Jak nie masz znajomości albo nie dasz łapówki to czekasz tyle, że już się nie da nic zrobić |
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
kasa załatwia sprawę, jeśli decydujesz się na kosztowne leczenie za granicą, kiedy chcesz wykonywać badania prywatnie itp.
w tym przypadku ludzie z NFZ przegrywają na starcie.---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
|
|
|
#128 |
|
Konto usunięte
|
Miałam trochę do czynienia ze szpitalami ostatnio w tym z onkologicznym i to jest tak, że jeśli masz ubezpieczenie to czekasz na badanie wg terminów, które opłaci Ci NFZ, a jeśli nie jesteś ubezpieczony to czekasz na badanie wg terminów, które opłacasz samodzielnie.
Co do rozpoznawania choroby to w Polsce jest tak z mnóstwem chorób. Przyznajcie sami ile razy byliście z czymś u lekarza, a on Was zbył, czy w najlepszym wypadku zlecił tylko morfologię krwi. Przed nowotworami można się bronić, nawet tymi warunkowanymi genetycznie, ale to jest ''tylko'' przesuwanie granicy prawdopodobieństwa. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-10-06 o 11:01 |
|
|
|
|
#129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W moim odczuciu też wyglądali na bardzo dobraną parę, taką z mega poczuciem humoru. Pamiętam, że gdzieś, kiedyś, Pani Ania mówiła, że w domu żartują sobie ze swoich zawodów. On mówił o niej aktoreczka, a ona o nim piłkarzyna
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy moja mama zmarła mieliśmy po 14,12,10 lat i choć wiedzieliśmy, że z raka ciężko wyjść i kiedyś podsłuchałam jak tata mówił babci, że mama niedługo umrze to jakoś to do mnie nie dotarło. Nikt z nami nie rozmawiał, że mama odchodzi, ona też nic takiego nie mówiła. Może jednak żyli w nadzieji do ostatnich dni
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
Marszałkini II RP
|
Straszne, zawsze będę pamiętała panią Anię jako mega uśmiechniętą i pozytywną osobę.
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#133 |
|
Konto usunięte
|
Nigdzie nie mówiłam, że każdy.
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiele lekarze daje skierowania na TK gdyz jest dwa razy tansza. Ale oczywiscie, lepsze nic nic. |
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
nie strasz :P w styczniu mam powtórzyć wyniki hormonów.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Konto usunięte
|
Tomografia ma też ten minus, że mocno napromieniowuje, kilkaset razy bardziej niż zdjęcie RTG. Z tego co wiem przed TK czasem zaleca się spożywanie np. sylimaryny żeby zmniejszyć ewentualne skutki uboczne.
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na swoim przypadku nie moge powiedziec nic pozytywnego na temat lekarzy. 4 wmawialo mi, ze jestem zdrowa, tylko chora na umysle, bo sobie wmawiam chorobe. Nawet krecili glowa jak chcialam powtarzac morfologie, jak chcialam powtorzyc usg. 4 mowilo mi, ze powinnam isc na terapie bo jeste hipochondryczka " taka mloda, a wmawia sobie choroby starszego wieku". Dopiero za wlasne pieniadze zrobilam sobie porzadna diagnostyke obrazowa. Kosztowalo mnie to ponad 1000zl. Dopiero wtedy wyszlo, ze jestem jednak chora. Kiedy poszlam z diagnoza do dwoch wczesniejszych lekarzy to tylko powiedzieli " no coz, zdarza sie". Jakos juz nie bylam chora psychicznie. Zdarza sie lekarze z powolania jak i konowaly. |
|
|
|
|
|
#138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez madana Czas edycji: 2014-10-06 o 11:20 |
||
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Konto usunięte
|
Niestety z moich doświadczeń, doświadczeń rodziny, znajomych i większości historii jakie czytam w Internecie wynika, że większość lekarzy olewa pacjentów.
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rezonans najlepszy, najzdrowszy. |
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#144 |
|
Konto usunięte
|
Faktycznie ciężko to badanie wytrzymać. Moje trwało 40 min i dałam radę, ale lekarz dał mi takie coś z przyciskiem i mówił, że jeśli nie wytrzymam z nerwów to mam nacisnąć i skończymy. No i porównanie jakości MR i TK - TK nie wykryła u mnie torbieli szyszynki, a MR wykrył, wątpię by się pojawiła w międzyczasie od jednego badania do drugiego, po prostu prawdopodobnie TK jej nie wykrył.
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://thumbs.dreamstime.com/z/rezon...y-26377125.jpg czyli nie wjezdza sie do "grobu" ale to jakby kolo sie porusza nad czlowiekiem odglosy tez wtedy nie sa tak glosne mozna tez dostac cos na uspokojenie czy nawet na sen
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-10-06 o 11:41 |
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Mój" rezonans" był bardziej "obejmujący" i miałam poczucie klaustrofobii + te odgłosy mimo nałożonych na uszy nauszników. Zastosowałam się do rady, by nie otwierać oczu i starałam się w głowie mówić wszelkie wiersze, jakie pamiętałam. |
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
to moze to byla jednak tk? Bo ja tez mialam taka Tk. A rezonans to wlasnie sie wjezdzalo calym do tuby.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

Coś koszmarnego dla matki wiedzieć, że nie zobaczy jak dorastają jej dzieci.

W tym kraju nadal panuje pieniądz, nie dasz łapówki- nie będziesz leczony, albo będziesz (raczej nieskutecznie) ale nie w klinicznym centrum pod okiem specjalistów.
w tym przypadku ludzie z NFZ przegrywają na starcie.