Mamusie maj - czerwiec 2014 część II - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-28, 13:44   #121
carolyna86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie maj - czerwiec 2014 część II

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
A właśnie, używacie częściej?
nie zdarzyło mi się ale też nie było takiej potrzeby raz, dodatkowo, podałam czopek Viburcol

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 14:05   #122
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Dzieki za.porade dentinoxu I dziewczyny dobrze ze jestescie :-*

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
raczej nie
ja co prawda nie mam paneli, tylko lakierowana płyte podłogowa, dosyć śliska, ale jak dziecko lezy na tych puzzlach to nie ma opcji by się ślizgało

ja mam upatrzoną aukcję, 32 zł i 26 puzzli A-Z

w pepco, ale sporo przepłałciłam, 25 zł za 10 puzzli
Dzięki za odpowiedź o panelach..

Jaka to aukcja?? Żarcik oczywiście

Ja się zastanawiam nad tymi: http://allegro.pl/duze-puzzle-pianko...705682271.html.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
nie zdarzyło mi się ale też nie było takiej potrzeby raz, dodatkowo, podałam czopek Viburcol
No ja też niby nie używałam częściej, ale tak pytam z ciekawości Ja raz podałam Pedicetamol, ale nie wiem czy to pomogło, bo zaraz ją karmiłam i się uspokoiła..

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 14:17   #123
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Jaka to aukcja?? Żarcik oczywiście

Ja się zastanawiam nad tymi: http://allegro.pl/duze-puzzle-pianko...705682271.html.
o patrz, tu jest więcej puzzli, dokładnie o takie mi chodziło
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 14:17   #124
meniaa94
Wtajemniczenie

Ale mi narobilyscie ochoty na te puzle dla malej ale nie ma sensu kupowac skoro w ciagu miesiaca przeprowadzamy sie do rodzicow I w maju wylatujemy ... a tu miejsca tez zbytnio nie ma zeby tyle rzeczy wziac a do walizki nie zapakuje bo troche miejsca one zajmuja ... w smyku widzialam ale sa drogie kolo 100 zl.
Tz nie wie ze sie scielam, a nie chcial zebym sie scinala ciekawa jaka reakcja jego bedzie
Moja mala tak uwielbia psy ... tzn.naszego yorka nie ale u rodzicow jest labrador to raczki wyciaga doslownie do niego,za siersc ciaga I smieje sie w glos jak tylko go widzi
Musze jeszcze tz wyciagnac do rossmana zeby jakas gume czy cos do wlosow kupic...
Stary 2014-10-28, 14:19   #125
Ramona_85
Zakorzenienie

myślałam o tych

http://allegro.pl/duze-puzzle-pianko...733130050.html
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 15:30   #126
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Myskao Jeśli chodzi o podkłady to ja zainwestowałam w tzw minky z firmy Pupus. Jest milutki i przyjemny, z warstwą nieprzemakającą oczywiście i można go prać w pralce w 30 stopniach My mamy sówki: http://pupus.pl/pol_m_Podk-ady-do-przewijania-205.html
Teraz mały bardzo nie brudzi, więc jak mata jest w praniu to się asekuruję tymi z rossmanna, ale jakby był mniejszy to bym dwie miała na wymianę. Wiem że trochę kosztuje, ale mogę z czystym sumieniem polecić

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Zapomniałam, że jeszcze się miałam pochwalić. Dziś była pierwsza marchewka i Michaś pięknie zjadł całą przygotowaną przeze mnie porcję (na początek ok. 30g) Myślałam, że będzie pluł i krzywił się, a on bez mrugnięcia pożarł wszystko Pod koniec tylko, przy ostatnich dwóch łyżeczkach, trochę się złościł i szukał już cyca, na którego miał ochotę od początku

Mam tylko problem z robieniem papki. Mój blender takiej małej ilości marchewki nie chciał rozdrobnić tak, żebym małemu mogła ją dać. Musiałam przez sitko przecierać, ale to kupę roboty. Jakieś rady na przyszłość?
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 16:31   #127
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
o patrz, tu jest więcej puzzli, dokładnie o takie mi chodziło
To cieszę się, że się przydałam Ja czekam na wypłatę i zakupuję

Byłam w pepco. Widziałam te puzzle, wydaje mi się, że nie będą się ślizgały. Nawet nie wiem po ile były, bo to jakaś ostatnia paczka była i elementy sklejone tylko taśmą klejącą. Ceny przy nich nie było. Najważniejsze, że pomacałam i wiem czego się spodziewać..

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Ale mi narobilyscie ochoty na te puzle dla malej ale nie ma sensu kupowac skoro w ciagu miesiaca przeprowadzamy sie do rodzicow I w maju wylatujemy ... a tu miejsca tez zbytnio nie ma zeby tyle rzeczy wziac a do walizki nie zapakuje bo troche miejsca one zajmuja ... w smyku widzialam ale sa drogie kolo 100 zl.
Tz nie wie ze sie scielam, a nie chcial zebym sie scinala ciekawa jaka reakcja jego bedzie
Moja mala tak uwielbia psy ... tzn.naszego yorka nie ale u rodzicow jest labrador to raczki wyciaga doslownie do niego,za siersc ciaga I smieje sie w glos jak tylko go widzi
Musze jeszcze tz wyciagnac do rossmana zeby jakas gume czy cos do wlosow kupic...
Moja Ania nie widziała chyba jeszcze psa tak z mocno bliska. Za to kota nawet nie zauważyła
Daj znać co TŻet na fryzurę

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
Myskao Jeśli chodzi o podkłady to ja zainwestowałam w tzw minky z firmy Pupus. Jest milutki i przyjemny, z warstwą nieprzemakającą oczywiście i można go prać w pralce w 30 stopniach My mamy sówki: http://pupus.pl/pol_m_Podk-ady-do-przewijania-205.html
Teraz mały bardzo nie brudzi, więc jak mata jest w praniu to się asekuruję tymi z rossmanna, ale jakby był mniejszy to bym dwie miała na wymianę. Wiem że trochę kosztuje, ale mogę z czystym sumieniem polecić

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Zapomniałam, że jeszcze się miałam pochwalić. Dziś była pierwsza marchewka i Michaś pięknie zjadł całą przygotowaną przeze mnie porcję (na początek ok. 30g) Myślałam, że będzie pluł i krzywił się, a on bez mrugnięcia pożarł wszystko Pod koniec tylko, przy ostatnich dwóch łyżeczkach, trochę się złościł i szukał już cyca, na którego miał ochotę od początku

Mam tylko problem z robieniem papki. Mój blender takiej małej ilości marchewki nie chciał rozdrobnić tak, żebym małemu mogła ją dać. Musiałam przez sitko przecierać, ale to kupę roboty. Jakieś rady na przyszłość?
Podkład prześliczny Może i zainwestuję, bo kupowanie tych podkładów mnie wykończy.. Jak coś to w rossmanie jest na nie promocja, za niecałe 10 zł są. Chociaż mała coraz mniej brudzi.. Przydałby się chyba i taki Muszę z Mężem sprawę przedyskutować

Gratulacje pierwszej marchewki

U mnie blender mieli.. Chyba bym się wściekła jakbym miała przecierać.. Może próbuj robić większe porcje i zamrażać?

Aha i obiadki z hippa są w Lidlu tańsze, przynajmniej u mnie.. Ja kupiłam w rossmanie i przepłaciłam..

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2014-10-28 o 16:44
Stary 2014-10-28, 16:45   #128
asia27100
Zakorzenienie

iemand rada|: zrobic wieksza porcje i zamrozic. potem tylko rozmrazasz i podajesz malemu. ja mrozilam w foremkach silikonowych do lodu

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 16:49   #129
Myska0
Zakorzenienie

My wróciłyśmy o 16.20 ze spacerku. Na spacerku pospała mi może 30 minut Ale była grzeczna Opuściłam jej całkiem dach gondoli i podziwiała
Teraz Ania nakarmiona i odpoczywa sobie. Ciągle ładuje coś do buzi i ma nerwa jakiegoś Wymieniam jej tylko gryzaki na chłodne

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-10-28, 18:44   #130
inezz6
Zadomowienie

Cytat:

Podkład prześliczny Może i zainwestuję, bo kupowanie tych podkładów mnie wykończy.. Jak coś to w rossmanie jest na nie promocja, za niecałe 10 zł są. Chociaż mała coraz mniej brudzi.. Przydałby się chyba i taki Muszę z Mężem sprawę przedyskutować
A jakie to są te z rossmanna? Z babydream?
Bo ja najlepsze takie jednorazowe miałam z lidla, no ale oczywiście one są raz na rok, a tak to nie ma w stałej sprzedaży...
Uzywam takich ceratek chyba z canpola, ale to 1 taki 9 zł kosztuje, a strasznie szybko to się drze...

My po spacerku długim też, nawet w kawiarni byliśmy Franek większość wizyty tam przespał, a potem lampy oglądał i był zachwycony

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 19:18   #131
kasiab91
Zakorzenienie

Hejcia.

Ej a tej marchewku nie da sie zetrzec na drobbej tarce? Bo te przecieranie to zbyt fajne nie jest. Ja tam sloiczki daje.

A ja donosze uprzejmie ze moja corka siada juz sama z pozyjcji czworaczej. Nie ytrzymuje sie dlugo ale siada. Jestem dumna jak paw
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 19:35   #132
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Może ja blendera nie umiem używać? No zrobię większą porcję i może wtedy pójdzie. Ale ja robię takim ręcznym, a może to trzeba wrzucić do takiego stojącego i te nożyki lepiej złapią? Sama nie wiem.

kasiab Gratuluję siadania. Super! Ja się nie mogę doczekać aż mój złośnik się nauczy. Strasznie chce siedzieć, ale jeszcze długo zanim się uda.
Stary 2014-10-28, 20:12   #133
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
A jakie to są te z rossmanna? Z babydream?
Bo ja najlepsze takie jednorazowe miałam z lidla, no ale oczywiście one są raz na rok, a tak to nie ma w stałej sprzedaży...
Uzywam takich ceratek chyba z canpola, ale to 1 taki 9 zł kosztuje, a strasznie szybko to się drze...

My po spacerku długim też, nawet w kawiarni byliśmy Franek większość wizyty tam przespał, a potem lampy oglądał i był zachwycony
Tak Babydream, jest ich 10 w opakowaniu i ja jednego uzywam dlugo, w zaleznosci od tego czy Ania sie na niego zsika lub uleje ;-)

Dobrze, ze wyjscie udane

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Hejcia.

Ej a tej marchewku nie da sie zetrzec na drobbej tarce? Bo te przecieranie to zbyt fajne nie jest. Ja tam sloiczki daje.

A ja donosze uprzejmie ze moja corka siada juz sama z pozyjcji czworaczej. Nie ytrzymuje sie dlugo ale siada. Jestem dumna jak paw
Na tarce chyba jednak dalej za duze kawaleczki wyjda..

Gratulacje pierwszego siedzenia ;-) ja tez juz bym chciala ;-)

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Może ja blendera nie umiem używać? No zrobię większą porcję i może wtedy pójdzie. Ale ja robię takim ręcznym, a może to trzeba wrzucić do takiego stojącego i te nożyki lepiej złapią? Sama nie wiem..
Ja uzywalam recznego i poszlo tylko przy wiekszej porcji ;-)

Ania juz spi.. Czas zajac sie kucharzeniem i odpoczynkiem

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-10-28, 20:13   #134
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Hejcia.

brawo
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 20:18   #135
Harakiri
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje,ze to pomoze a przywiozla Ci mama te kasze jaglana?
tak i kaszę manną więc w weekend ruszamy z glutenem.

Berenika nie rozumiem jak można nie chcieć się takim słodziakiem zająć, tym bardziej jak jest to własny wnuk.

Iemand ja teraz robię więcej i zamrażam bo mi też takich małych ilości nie brał blender. A z resztą Marcel już po 250 gram obiadu je więc łatwiej mi zrobić większą ilość i zamrozić.
Harakiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 20:24   #136
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Kasiab gratulacje dla akrobatki Oleńki

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 20:39   #137
JJJustynAAA
Zakorzenienie

MYSKAO ja podklad ceratkowy nabywam w pepco.

KASIAB dla Olenki. Franek jest tuz tuz za nia ale jeszczr nie siada

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:50   #138
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Może ja blendera nie umiem używać? No zrobię większą porcję i może wtedy pójdzie. Ale ja robię takim ręcznym, a może to trzeba wrzucić do takiego stojącego i te nożyki lepiej złapią? Sama nie wiem.

kasiab Gratuluję siadania. Super! Ja się nie mogę doczekać aż mój złośnik się nauczy. Strasznie chce siedzieć, ale jeszcze długo zanim się uda.
Ja też robię ręcznym i większe porcje ok, a dzisiaj chciałam 1/4 ziemniaka zblendować i trochę kurczaka żeby dodać do tego co mam i też kiepsko blendowało. To wina ilości.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 22:05   #139
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:

Moja mama gniotła dla nas widelcem bo wtedy blenderów nie było może to marna rada ale Michaś jest duży i może nie musi miec papki o idealnie gładkiej konsystencji musu??

Co do podkładów ja mam te babydream, ale na nie kładę pieluchę tetrową taką, którą wcześniej używaliśmy do wycierania buzi od mleka bądź kładę pod cyckiem jak karmię na łóżku i to ona zbiera ewentualne zabrudzenia a potem piorę ja razem z wielopieluchami
Wtedy taki podkład wystarcza na znacznie dłużej
Cytat:
Hejcia.

ło matko a to Ci akrobatka brawo
masz z czego być dumna

Cytat:
Napisane przez Harakiri Pokaż wiadomość
tak i kaszę manną więc w weekend ruszamy z glutenem.

Berenika nie rozumiem jak można nie chcieć się takim słodziakiem zająć, tym bardziej jak jest to własny wnuk.

Iemand ja teraz robię więcej i zamrażam bo mi też takich małych ilości nie brał blender. A z resztą Marcel już po 250 gram obiadu je więc łatwiej mi zrobić większą ilość i zamrozić.
My ruszyliśmy też z glutenem w niedzielę, jutro kolejne podejście

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Ja znów jestem bez laptopa, tz zabrał i do piątku jestem raczej offline

U nas w wyniku zmiany czasu dwa ostatnie wieczory kąpiel była o 18, bo mały zdawał się być już mocno zmęczony ale nie sprawdziło się to, bo zasypianie trwało 1,5 godziny i tak czy owak zasypiał koło 20. Dziś byliśmy poza domem i wróciliśmy dopiero przed 19, więc pora kapieli wróciła do normy czyli okolice 19.30 i mamy zmianę czasu za sobą

Berenika słowa mamy okropne "bo ja radziłam sobie sama" i aż żal czytać co piszesz. Pociesz sie myślą, że z każdym dniem Oliś jak i Adaś stają się coraz bardziej "samodzielni", mogą się sobą nawzajem zająć i każdy kolejny dzień, to lepszy trening radzenia sobie z nimi.
Zawsze możesz się nam wyżalić, wysłuchamy, doradzimy

myskaOja chyba też kupię te puzzle piankowe na allegro które wrzuciłaś, one wychodzą 180x180 więc już naprawdę duże są

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 23:53   #140
inezz6
Zadomowienie

Kasiab - gratuluję siadania Twoja Ola to chyba tu u nas w wielu sprawach jest przodownikiem A jak wygląda takie siadanie mniej więcej? Bo Franek jak leży na brzuszku to unosi lekko dupkę i ją przekręca na bok, nie podejrzewam go o to, żeby już chciał siadać, ale nie wiem czy to wstęp do przekręcania na plecki czy siadania? Bo mama mi powiedziała ostatnio, że dzieci częściej siadają z pozycji takiej na boku...

Cytat:
Tak Babydream, jest ich 10 w opakowaniu i ja jednego uzywam dlugo, w zaleznosci od tego czy Ania sie na niego zsika lub uleje ;-)

Dobrze, ze wyjscie udane
Dzięki Jutro je zakupię Ja też długo takich używam.. Szukałam kiedyś, ale jakoś poza tymi ceratkowymi nic nie znalazłam, a te sobie wygooglałam i mają nazwę niemiecką (nie cierpię tego języka), to pewnie dlatego ominęłam

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość

Co do podkładów ja mam te babydream, ale na nie kładę pieluchę tetrową taką, którą wcześniej używaliśmy do wycierania buzi od mleka bądź kładę pod cyckiem jak karmię na łóżku i to ona zbiera ewentualne zabrudzenia a potem piorę ja razem z wielopieluchami
Wtedy taki podkład wystarcza na znacznie dłużej

U nas w wyniku zmiany czasu dwa ostatnie wieczory kąpiel była o 18, bo mały zdawał się być już mocno zmęczony ale nie sprawdziło się to, bo zasypianie trwało 1,5 godziny i tak czy owak zasypiał koło 20. Dziś byliśmy poza domem i wróciliśmy dopiero przed 19, więc pora kapieli wróciła do normy czyli okolice 19.30 i mamy zmianę czasu za sobą
Ja też zawsze daję pieluchę tetrową na ten podkład A poza tym używam ich też do kąpieli, bo dajemy wanienkę na łóżko, więc żeby się nie zmoczyło za bardzo (chociaż mój syn ma teraz taki zasięg chlapania, że niewiele to daje )

Co do zasypiania, to u nas podobnie, też gdzieś to się przesunęło - wczoraj padł koło 18, kąpiel przespał, dziś też miał podobny etap, ale jak przysypiał o 18, to wzięliśmy go na kąpiel, oczywiście rozbudził się i zasnął i tak po 20.30 ale liczę na to, że się jakoś unormuje...

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;48705150]no pomagała, ale tylko dlatego, że to JA do niej przychodziłam. Ona sama nie odwiedziła mnie nigdy. Ona jest takim typem człowieka, co woli siedzieć w domu i do nikogo nie jeździć. To tata ją wszędzie wyciąga. A że tata jest cały tydzień w pracy w delegacjach, a zjeżdża do domu tylko na weekendy, więc wtedy ją ewentualnie wyciąga gdzieś. A ja też nie będę się wiecznie narzucać, bo już raz usłyszałam, że "ile to można się widywać, co weekend przyjeżdżacie, a ja potrzebuje też spokoju" - to akurat tata powiedział. I od tej pory przestałam przyjeżdżać, no chyba że sami zadzwonią, a to się jeszcze nie zdarzyło, chyba że jakieś imieniny, urodziny, itp...

W kwestii teściowej, to jest akurat tak: jeśli ja muszę/ chcę iść na zakupy, to dzwonię i pod warunkiem, że ona wtedy nie pracuje/nie jest chora, to mi z nimi zostanie i wiadomo zajmie się. Ale jak my przychodzimy np na obiad w niedzielę, to ona owszem, weźmie małego, żebym mogła zjeść obiad. Ale jak tylko skończę, to rób sobie z nim co chcesz.... Ostatnio byliśmy tam na imieninach, koło 20 osób było, myślałam, że ktoś mnie odciąży, weźmie Olka. Mój tata jedynie go zagadywał jak ten leżał.Nikt więcej nawet na niego uwagi nie zwracał, byli zajęci imprezą...
[/QUOTE]

Współczuję... Jak można w ogóle coś takiego powiedzieć? Sami do Was nie przyjeżdżają, a jak Wy przyjeżdżacie to też źle?
Podziwiam Cię, że dajesz radę i jeszcze musisz takich haseł wysłuchiwać...
Co do obiadów/imprez - tu akurat rozumiem Twoją teściową, bo pewnie wtedy trzeba się zająć gośćmi, więc myślę, że spokojnie możesz się do niej zwracać jak potrzebujesz gdzieś wyjść, tym bardziej, że jak piszesz na rodziców liczyć nie możesz...

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 06:26   #141
Myska0
Zakorzenienie

Harakiri - Marcel juz tyle obiadku wcina?
Ja sie wlasnie tak zastanawiam czy wiem jak w ogole zrobic dla Ani jakas zupke.. Jak z proporcjami? Ile warzyw? Ile miesa? I jak to zagescic manna? Na cieplo troche pogotowac czy tylko dodac kaszy i wymieszac? Ehhh.. Chyba bede beznadziejna kuchara.. :-/

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
MYSKAO ja podklad ceratkowy nabywam w pepco.
Dziekuje za info

---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

Justiwi - jak Ania zasika podklad to nawet tetra nie pomoze, a po co mam wiecej prac a powiedz mi czy na noc zakladasz te pirluchy wielorazowe czy pampka zapodajesz?

Ciesze sie, ze link na puzzle sie przydal Tylko mi zostawcie jeden komplet

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-10-29, 06:30   #142
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Kasiab gratulacje dla malej za siadanie super -😃

U nas nocka w ktorej Maly sie wiercil ale nawet udalo sie troxhe pospac.

jeszcze drzemie moze ida sie jeszcze cos zdrzemnac.

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 06:44   #143
Myska0
Zakorzenienie

Inezz - tak po niemiecku na nich jest chyba tez nie lubie tego jezyka

Ania juz standardowo nakarmiona i probuje zasnac.. Wstawalam do niej raz o 1.20. Dalam smoczka i zasnela spokojnie dalej

My dzis jedziemy na caly dzien do moich rodzicow, wiec nie skrobcie za duzo, zebym nie musiala nadrabiac choc pewnie jeszcze tu nie raz zajrze to uzaleznienie chyba

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ----------

Aaaa.. I wiem co mialam jeszcze spytac..

Czy Wasze dzieci duzo pija? Moja Ania w ciagu dnia nic.. Tyko mleko o stalych w miare porach i raz obiadek kolo 14.. Jak czesto podajecie plyny i co to za plyny? Woda? Herbatka? Sok?

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ----------

I Ania padla, wiec ja tez sie jeszcze zdrzemne, chociaz powinnam pocwiczyc..

Lucynko - korzystaj jeszcze

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-10-29, 07:16   #144
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Faktycznie Olenka i pierwszy ząbek i poerwszy samodziielny siad

Co do blenderowania to można ciut wody/mleka dodać dla lepszej, bardziej kremowej konsystencji

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 07:16   #145
Harakiri
Rozeznanie

[/B]Myska[/B] no Marcel lubi jeść, ale w wekend mu zrobiłam buraka to mu nie smakował, chyba pierwsza rzecz której w ogóle nie chciał jeść. Mięsa jeszcze nie dawałam, dzisiaj może kupię ale chyba zacznę od ryb bo kurczak pełen hormonów to wolę go jak najmniej dawać. No to zazwyczaj tak koło 11.30-12 je "obiad" do 250gram i potem ze 2-3h później owoce i też tak do 200gram.
A z kaszą manną, właśnie jak to jest? Do podgrzanej już papki dodać? Nie musi to jakoś napęcznieć przed jedzeniem?
A do picia w sumie nie daje nic ale chyba już czas na jakieś herbatki bo te wszystkie herbaty są od 6 miesiąca czyli wychodzi na to że już czas je podawać. Ale nie wiem czy nie próbować lepiej samą wodę bo jak teraz same herbaty będzie mały pił to i potem wody nie będzie chciał pić.

Jak dobrze mieć mamę w domu nie muszę gotować i sprzątać więc dużo mi już odchodzi.
W poniedziałek jedziemy na zakupy bo Marcel wyrasta ze wszystkiego i musimy na zimę jakiś śpiworek do spacerówki kupić.
Łobuz jeden Top Model chce oglądać

Edytowane przez Harakiri
Czas edycji: 2014-10-29 o 07:22
Harakiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 07:24   #146
nadiak1
Rozeznanie

Ostatnio coś było o gorszych nocach. My tak mamy od 2 tygodni jak Szymon się zaczął na brzuch przekręcać. Budzi się z płaczem, piszczy i okręca się w łóżeczku w poprzek. Chyba wstaje do niego 10 lub 15 razy nawet nie wiem nie liczę. A rano o 5 pobudka i nie zabawo się w łóżeczku tylko od razu marudził i stęka. Ostatnio padam na twarz. Chce poprzednie noce !
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 07:38   #147
meniaa94
Wtajemniczenie

Hej ! Staram sie odnalezc troche czasu zeby tu zagladac mala wstala po 6.00 a ja po 7.00 sama sie tam troche krecila pozniej mnie bila raczka I ciagala za wlosy :P o krzyku I pisku to nie wspomne teraz lezy I kombinuje jak psa za ogon ppciagnac a on kombinuje jak od niej spierdzielic co dzis na obiad robicie ?
Kasiab - gratulacje siadania ! Jak ja bym chciala zeby moja juz siadala ale to jeszcze troche potrwa
Myskao - reakcja tz ... powiedzial ze bardzo ladnie wygladam az sie zdziwilam bo mu sie dlugie wlosy podobana a co dopcia toto moja okolo 150 ml wypija w dzien, daje jej wode czasem soczki z butelek ale wtedy patrze na sklad I moja mama narobila sokow I kompotow do sloikow to tylko rozrabiam z woda I tez daje to I 300 ml moze wypic czasem
Stary 2014-10-29, 08:04   #148
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Hej, moje dziecię jest nie do zniesienia. W ogóle nue potrafi już sam usnac. Ani w dzień, ani w nocy. Dziś w nocy to już nawet na cycu nie usnal. Jeszcze się suszarka ratujemy, ale ogólnie jest masakra. Śpi troszkę dłużej ale bardzo niespokojnie i tylko że mna w łóżku. W dzień bawi się tylko chwilę i zaraz jest pisk. Znowu się martwie że go coś boli. Bo on nie tak nigdy nie zachowywał. A teraz prawie cały czas płacze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-10-29, 09:24   #149
ab_cd
Rozeznanie

Lemand kurcze mocno Ci wspolczuje bo z jaskiem tez dlugo mialam te gorsze dni... A jak maly po marchewce jak na nia reaguje? Moj tez sam nie potrafi zasnac ale narazie dala sobie ztym spokoj zawsze przy usypianiu jest rekwizyt w postaci cyca lub lezaczka. Jedynie wieczorem jak zasnie i sie za kila.minut obudzi to tz wkracza do akcji i syczeniem go usypia i od ponad tygodnia to sie sprawdza i teraz jakmlody zasnie na noc do na cyca budzi sie kolo 23-24 czyli po okolou 3h.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:40   #150
meniaa94
Wtajemniczenie

Moja tak samo nie może usnąć sama ... przy cycu nie bo już nie karmię,trzeba ją na rękach ale walczę aby wieczorem chociaż sama przy mnie zasypiała ... właśnie już wybiła się nam dolna druga jedyneczka ! A więc mamy już takie dwie malusieńkie jedynki
Teraz moje dziecię urzadziło sobie drzemkę a ja relaxuje się przy rosołku bo tak mi sie zachciało ... umyłam włosy, zaraz idę jej wstawić zupkę ... zawsze robię na 2 dni,dziś zje połowę a reszta na jutro do lodówki . Dziś opiekuje się 3 dzieci Gabrysia,nasz pies + mama przyprowadziła swojego psa bo musiała iść dziś do pracy Gabrysia ma dziś szaleństwo na całego ! Jak tylko labrador wszedł to piszczała ze szczęścia ... dobrze,że teraz śpi ... to odpocznę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości