![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Dzięki, dziewczyny. W ogóle, mam straszne schizy, bo wydaje mi się, ze kreseczki na testach są: a) za cienkie b) za bardzo w prawo c) za jasne. Niby mam 10 tysiecy innych objawów, a cycki to mi chyba odpaną...
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
A bete robiłaś?
#123 |
Zadomowienie
|
Andzya, nie jeszcze. Chcialam sie do mojego gin w pn zgłosić, ale ma długi weekend, wiec ide w środę... Wie któraś gdzie w Krakowie mozna takie coś zrobić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem z Krakowa, ale w kazdym laboratorium typu Diagnostyka czy Alab bete spokojnie zrobisz ![]() Do ginekologa to jeszcze za wczesnie, nic tam jeszcze w usg nie bedzie widac. Ale jak juz sie wybierasz to zrob np. Dzisiaj bete ipotem w poniedzialek, pokazesz lekarzowi i on na podstawie przyrostu stwierdzi czy wszystko jest okej ![]()
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
A takie głupie pytanie... betę trzeba robić na czczo? Wybaczcie moją niewiedzę, ale naprawdę jestem zaskoczona tym wszystkim.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Nie beta nie ma czczo
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
Witajcie wlasnie obliczalam w necie prawdobodobna date porodu I wyszlo 9lipca. Jestem zaskoczona ciaza I troche sie boje bo mam juz malego synka w domu ur 29/10/13. Mialam ciezki porod sn I teraz juz na poczatku mysle o porodzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
Ja się czuję dobrze, trochę bolą mnie piersi ale większych objawów nie mam. Dzisiaj przyjeżdża Tatuś (jest od tygodnia na kursie 500km od domu) i bardzo się cieszymy na jego przyjazd
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Moja beta z wczoraj 1039, kurde tym razem musi byc dobrze
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
A po ilu dniach ja powtarzalas? Ja bede robic w poniedziale
![]()
#131 |
Zakorzenienie
|
W poniedzialek pierwsza, wczoraj druga
![]() |
#132 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czy tylko ja nie robiłam Bety i zaufałam testowi? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Ja tez zaufalam testowi... chcialam dzisiaj zrobić, ale babeczki w labo mnie wygonily i powiedziały ze to bedzie srrata kasy... :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA w pierwszej ciąży zrobiłam betę na drugi dzień po zrobieniu testu,a potem na prośbę gina powtórzyłam tydzień później. Tylko moja pierwsza beta wynosiła wówczas prawie 5000 a druga była chyba coś koło 20tyś ![]() Więc dla mnie pierwsza beta teraz 48 a potem druga 231 to jakieś takie strasznie małe ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Sama zrobiłam betę tylko raz- dla potwierdzenia przeczucia o ciąży I dwóch kreseczek na testach wizytę mam za ponad tydzień. To będzie 7tc i 6dzień. Mam nadzieję że zrobimy już usg i będzie widać fasolkę wraz z serduszkiem 😊. Oczywiście boję się że może wyjść coś nie tak itp. A tak w ogóle przeziębienie załapałam i się kuruje herbatkami, malinami, czosnkiem i miodem. Mam nadzieję że z malenstwem wszystko ok. I jakoś przetrzyma te moje ataki kochania i chorobę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
Wpadłam w panikę i zaczęłam babeczkom w labo pokazywać zdjęcia testów (naprawdę zaczynam zachowywać się dziwacznie) na co babeczki zajely sie obliczaniem tygodnia ciazy i zaczely mi gratulowac. Powiedzialy, ze po co mam placic jak zaraz mam ginekologa i on mi skierowanie na wszystko wypisze. Eeee.
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
heeeeej
![]() na samym początku gratuluję wszystkim przyszłym mamusiom i sama sie nieśmiało witam ![]() od wczoraj wiem, że zostanę mamą... jeszcze to do mnie nie dotarło, jestem w totalnym szoku, tym bardziej, że to ciąża nieplanowana.... mysleliśmy o dziecku tak za dwa lata, ale los spłatał figla ![]() Ja nie wiem czy sie cieszyć, czy płakać z przerażenia, bo wszystko co zwiazane z ciażą, lekarzami, szpitalami jest mi obce, boje sie tego, z kolei tż jest zajarany i płacze ze szczęścia ![]() aaa.. ciaza chyba prawie pewna, bo dwa testy pozytywne, ból piersi i zero okresu... aaa no i ciagnie mnie w dole brzucha, ale nie wiem czy to normalne? ![]()
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też mam "planowaną wpadkę". I tez jestem w ogromnym szoku!!! Opowiedz cos wiecej o sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm mam 24 lata, w czerwcu wyszłam za mąż ![]() przeprowadziłam się do miasta tża, 100 km od mojego domu rodzinnego. Miałam iść do pracy do nowo otwartego przedszkola, miało ruszyć we wrzesniu, potem w listopadzie, a teraz to juz nie wiem kiedy otworzą, no ale ja już tam raczej nie pójdę. Do tej pory byłam bardzo aktywna, grałam w siatke, tańczyłam zumbę i towarzyski ale podejrzewam, że w ciaży będę musiała z tego zrezygnować i jest mi troche smutno. Poza tym nie jestem jeszcze psychicznie gotowa na dziecko, czuje sie za młoda, choć wiem, że tak nie jest. No ale cóż, muszę sie przyzwyczaić do tej myśli ![]() Poza tym to dziwne że tak szybko udało mi sie zaciażyć. Tym bardziej, że miałam problemy z prolaktyna i kiedyś leczyłam sie bromergonem. Miałam strasznie nieregularne okresy i aż dziwne, że udało nam sie z tżem trafić w dni płodne heh ;D Takze ten, jeśli chodzi o termin porodu liczony z miesiaczki to nie wiem jak na to patrzeć, jak są takie neregularne cykle. Ale wiem kiedy chyba doszło do poczęcia (soją drogą chyba to było w urodziny Tż ;DDD) wiec kalkulator wyliczył tp na 6.07 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
ale chyba lepiej czuć sie za młodo niz za staro
![]() ![]()
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
To na pewno. U mnie w rodzinie też były późne przypadki. A teraz... z mojego pokolenia jestem pierwsza. I mam nad sobą 4 dużo starsze osoby, ktore nawet nie myślą o dzieciach... ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to samo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez cicha1990 Czas edycji: 2014-11-08 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
chodzi o strach o malenstwo? jesli tak to niesteety jesli o to chodzi to i ja mam tak samo.. co mnie brzuch zaboli ja mysle czy aby na pewno to jest ok..za kazdym razem jak ide do lazienki to niestety sprawdzam czy aby przypadkiem nie ma plamien albo cos dlatego to jest masakra bo boje sie caly czas ze cos pojdzie nie tak:/ a nastepna wizyte mam dopiero 2 grudnia wiec strach bedzie towarzyszyl zawsze..
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Jak się czujecie dziewczyny?
Bo mi się ciągle chce pić, mam koszmarne napady bólu głowy, nie umiem wejść na 2 piętro bez zadyszki (normalnie to dla mnie żaden problem) i czuję się jak na porządnym kacu. Wczoraj dostałam od chrzestnego książkę: ciąża, instrukcja obsługi. Eh, plota po rodzinie już poszła... ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez n91adine Czas edycji: 2014-11-08 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do samopoczucia mnie niestety tez mecza prawie codzienne bole glowy..mdlosci i nie moge spac mimo ze padam o 20 to nocy krece sie jak szalona;/ no i brzuszek pobolewa;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.