![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyczyna odpadania tipsów ...
Ja często pracuję na SF, jedyne, co mi się w nim nie podoba, to żółknięcie, ale przy połączeniu z intense sealem IBD jest miodzio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje kochane ![]() niestety nie pozostaje mi nic innego jak tylko wypróbować SF z primerem tej samej firmy,gdyż zakupiłam ten żelik i szkoda kaski aby wylądował w koszu ![]() ![]() ![]() Wam dziękuję za szczere porady ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Kochaniutkie
![]() podajdzie proszę linka skąd zamawiacie żele SPN? Mam jeszcze pytanko;czy wie może któraś z Was gdzie mogę kupić drogą internetową jednorazowe pensety??
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
na stronie www.beautica.pl jest sklep internetowy. Musisz wysłać im skan certyfikatu przed zakupem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mam pytanko - na kursie uczono mnie,że primer trzeba utwardzać w lampie - dlaczego ? Wiem,że nie trzeba - zatem po co mnie tak uczono??
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej optymistyczna wersja to taka, że Twoja instruktorka używała słów "primer" i "bonder" zamiennie ![]() W każdym razie nie utwardzaj primera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź
![]()
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
no to ja wam powiem, że np. w firmie Italian Beauty trzeba bylo lape pomazana primerem
![]()
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
ale primera SF chyba nie trzeba,hmm... ? Nic o tym nie wspomniano na stronce SF...
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Nie, primera SF nie trzeba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Witam !!! dziewczyny mam pytanie odnośnie SF. właśnie zbliżają mi się urodzinki i mój facet chce zakupić mi cały zestaw do tipsów, zastanawiam się nad produktami SF lub ACtiv, ale czy same tipsy SF sa dobre? używała któraś z Was tych Elastan? czy w sklepie internetowym tej firmy mogę zaqkupić sprzęt bez certyfikatu? robiłam praktyki w gab. kosmet. i miałam tam szkolenie w ramach nauki, lecz tylko i wyłącznie dzięki życzliwości kosmetyczki. stwierdziła ze mam do tego talent, a zawsze lubiłam zdobić pazurki. Co poradziłybyście na początek? ona pracuje na Activ i jest zadowolona, ale SF jest nieco tanższy, a tak cały zestaw dobry kupić to troche kosztuje :/ . z góry dziękuję za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Ja naprawdę SF nie polecam ....
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
primer to roztwór wodny kwasu metakrylowego, jedyna różnica pomiędzy primerami róznych firm to różnica w stężeniu. jest to jednakże zawsze jeden składnik głowny czyli kwas metakrylowy.
bonder to żel uv z niewielką ilością kwasu metakrylowego, nie wymaga użycia primera bo kwas ma w sobie (stąd jego nienadzwyczajnie mily zapaszek kwasu). wszystkie primery jakie widziałam są identyczne i ewentualnie różnią sie kolorem lub natężeniem smrodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
BAN stały
|
![]()
16 sierpnia miałam zakladane 1raz paznokcie żelowe, juz 20 sierpnia w nocy na imprezie odpadł mi jeden jak otwierałam balkon(dodam że podczas robienia tego paznokcia tips był podklejany kilka razy po bokach bo się źle trzymał), w środe poszłam do tej kosmetyczki i zrobiła mi tego paznokcia i oczywiście musialam za to zaplacić, nastepny paznokiec-kciuk odpadł mi 24 sierpnia jak otwierałam lodówke, teraz zauażyłam że 2 wskazujace paznokcie pekają mi bo bokach i tak odchodzą, i nie wiem czy iść sie kłócić z ta kosmetyczką żeby mi poprawiała czy poprostu pojsc do nowej, dodam że paznokcie nie odpadały mi całe tylko tak w połowie sie łamały a reszta żelu została,
![]() Edytowane przez Agoosia Czas edycji: 2009-01-05 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Dot.: odpadające tipsy żelowe:/
Witaj
![]() Czy inne Twoje koleżanki robiły u tej samej stylistki ? Radzę zmienić salon i zapoznać się z naszym forum ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Koma tipsy nie sa z żelbetonu, jezeli Tobie odpadaja przy wykonywaniu róznych czynnosci, to może warto zastanowic sie, czy nie skrócic ich, tak abys nie miała z nimi tyle wypadków.
Wina może tez lezecpo stronie stylistki, która źle przykleiła tipsy, badź źle je wyprofilowała.
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
wg mnie to bardziej wina stylistki, bo skoro cos nie umiala przykleic tipsa? a tak w ogole dobrze wykonane tipsy trzymają się o wiele dluzej - no jedynie ze sie przywali tak mocno ze... ała.... ale tak to nic, absolutnie nbic nie powinno sie z nimi dziac, hm.... moze brak krzywej c skoro sie tylko lamią a nie odpadają?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
BAN stały
|
no właśnie ja nimi mocno nie uderzyłaam jednen to mi odpadł jak tylko drzwiczki od lodówki dotknełam, zreszta dopiero 10 dni mineło od zrobienia tych paznokci a mi juz 2 odpadly a 2 juz pekaja po bo
![]() Edytowane przez Agoosia Czas edycji: 2009-01-05 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Na Twoim miejscu spróbowałabym zrobić paznokcie u innej stylistki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
1. Ile płaciłaś stylistce za te paznokcie?
2. Staraj się pytać na jakich produktach będziesz mieć robione pazurki. Jeśli ich nie znasz zawsze możesz o nich poczytać, chociażby na tym forum. 3. Tak jak mówiły poprzedniczki... może zrobiłaś sobie zbyt długaśne pazurki ![]() 4. Jeśli po paru dniach stylistka kazała Ci zapłacić za poprawkę jednego (jej wykonania) paznokcia to jest już skandal! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
No ale co to da, że ona zapyta, jakie to produkty?
żle zrobiony pazur na Creative i żle zrobiony na IBD to raczej ten sam żle zrobiony pazur...Jak sądzę.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
przedłużanie pazurków metodą żelową
Witam mam małe pytanko od pół roku robie pazurki tak po znajomych ale nie biore za nie kasy tylko tak dla siebie jako praktyka i mam mały problem od pewnego czasu paznokietki które robie odpadają ale tylko np 1 na 10 w taki sposób jakby kocóweczke ktoś po prostu obcioł nożyczkami wygląda to jak naturalny paznokieć półokrąglutki niewiem dlaczego tak sie dzieje wczesniej tak sie niedziało czy to jest wina tipsów żelu bo statnio kupiłam tipsy mleczne w sklepie z takimi produktami zapłaciłam za 100 35 zł i od tej pory takie żeczy zaczeły sie dziać prosze bardzo o odpowiedź
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Dot.: przedłużanie pazurków metodążelową
A czy krzywa c jest odpowiednia, bo możliwe że jest za malo wzmocniona i w tym tkwi problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Chodziło mi o kraywą c i o wzmocnienie lini stresu ale jakoś napisałam to pokracznie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
to znaczy że drugą warstwe żelu musze nakładać grubszą a potem nadawać odpowiedni kształt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
i czy to ma coś wspólnego z tymi tipsami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
może mieć.
Wrzuć fotkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.