![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
![]() ![]() No jasne! Cześć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A w ogóle to dzień dobry! ![]() Roxana, skąd ze śląska jesteś? ![]()
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Goooosienka haha wlasnie mi cos uświadomiłaś
![]() ![]() Ja jestem z okolic Gliwic ![]()
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Wizaż czytam od bardzo dawna, natomiast się nie udzielam. Chyba nadszedł wreszcie ten moment ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie nie pamietam kiedy ostatni raz w Gliwicach byłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Witaj ![]() ![]()
![]() |
#126 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Na wizytę idę sama i tylko na tych ważniejszych USG będzie mąż. Mamy ten sam termin ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Znam dwóch dobrych i nie wiem do którego iść. Jeden ma taki plus, że ma super wiedzę i sprzęt jest taki hmmm nowoczesny, ale pracuje w szpitalu tylko 2 dni robiąc same zabiegi. Trafiając do szpitala musiała bym liczyć na siebie . Drugi jest taki staromodny, ale tez ma dużą wiedzę( w gabinecie nie ma usg tylko trzeba na nie umawiać się gdzie indziej, ale on je robi ) dobrze poprowadził moją ciążę z synkiem i czułam się bezpiecznie, a do tego jest z-ca ordynatora i w szpitalu jest każdego dnia . Kogo byście wybrały ? Też nie mogłam patrzeć na jedzenie przez pierwszy tydzień, ale moment mi przeszło, a szkoda ![]() Cytat:
![]() 4 lata to kawał czasu. Ja schizowałam po 1,5 roku, a gdzie tu 4 ... Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Nie dość, ze w tym samym wieku to jeszcze kolejna mamusia czterolatka ![]() No jak na razie to albo są mamy z terminem na 1 sierpnia, albo na 8 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#127 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-05 o 09:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Poza tym witam się w 7tc ![]()
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez szybko schudałm, ale będąc w ciąży żle się czułam sama ze sobą. Obecnie mało jem owoców i warzyw, bo jakoś nie mogę na nie patrzeć. Tylko pasztetowa mi w głowie ![]()
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Moze i ja do Was niedługo dołącze ![]() Nie robiłam jeszcze testu ani bety bo okres mam dostać dopiero 11.12 ale juz czuje objawy ciążowe. Mam już 5 letnia córeczkę i bardzo chciałam mieć drugie dziecko ale bardzo źle znosiłam pierwszą ciąże i nie mogłam się zdecydować. Ale coś czuje ze w tym miesiącu los zdecyduje za mnie. Jezeli się okaze ze jestem w ciąży palnowany termin porodu będe miała na 20.08.2015 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#132 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mobilnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadza się implantacja ma miejsca ok 7go dnia ale po zapłodnieniu,dojrzała komórka jajowa musi przejść do jajowodu gdzie czekają plemniki a samo krwawienie implantacyjne zachodzi mniej więcej z okolicy miesiączki dlatego jest mylone często przez kobiety z miesiączką i myślą,że będzie okres...i może trwać nawet kilka dni.Piszę o planieniu implantacyjnym ,nie o jakimś innym plamieniu.Wiadomo,że każda kobieta może mieć od tego jakieś odstępstwa. Myślę,że informacje mam dobre studiowałam w tym temacie.Uczyłam się również zapłodnienia in vitro i metod leczenia niepłodnosci...Miałam zajęcia w kliniece leczenia niepłodności z tym panem... ![]() https://www.youtube.com/watch?v=KfPk5HpFbH4 widziałam zamrożone w ciekłym azocie zarodki gotowe do inseminacji.Nie chcę się wymądrzać za dużo bo już to przerobiłam,że dziewczyny tego nie lubią jak ktoś za dużo się mądrzy ![]() ![]() ![]() Jak miałam mieć pierwsze dziecko zaplanowane przeze mnie co do miesiąca kazdy się śmiał ,że to nie jest mozliwe,że co ja sobie myślę..Można zrobić dużo,zeby zwiększyć szansę na zapłodnienie.Niektorym nie chce się nawet poczytać na ten temat tylko użalają się ,że nie mogą.. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() Byłam na becie i czekam na wynik.Będzie dopiero póżnym wieczorem.Ciekawa jestem strasznie ile tam będzie ![]() Głowa mnie boli ,zamula strasznie ,obiad trzeba gotować a ja nie mam siły.Tylko tym leżała i to z zamkniętymi oczami.Czuję się jakbym wypiła kilka piw ![]() Jeszcze tydzień temu nie wiedziałam o ciąży i nie miałam zadnych objawów. Moj mąż chodzi dumny jak paf,że w dni niepłodne zaszłam w ciążę bo ,żeby do tego doszło to plemniki musza być mega żywotne i muszą wytrzymać ponad tydzień w drogach rodnych kobiety...Chodzi ciągle i powtarza,że jest dorodny samczyk,hahaha ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-05 o 11:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Curly to jest tylko rozmowa, więc spokojnie
![]() Co do zaplanowania sobie dziecka nawet na konkretny miesiąc to jak dla mnie czysty fart, jak komuś się uda i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej. Wiadomo każdy ma swoje przekonania i to normalne ![]() A zresztą nie chcę rozwijać tematu, bo nie po to tu jesteśmy. Jak zaszłaś w dni niepłodne to pewnie szykuje się córeczka .
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zwiększając ruchliwość i przeżywalność plemników oraz współzyjąc w odpowiednim dniu i odstępie czasu można ogromnie zwiększyć szanse na zapłodnienie.Preparaty z cynkiem przyjmowane przez facetów znacznie zwiększają żywotnośc plemników i jakość i tak samo unikanie sauny,siłowni,przegrzania .Facet mający przegrzane ciało w dużej ilosci traci zywe plemniki.Taka chyba już jestem ,że lubię dyskutować jak coś wiem ![]() ![]() A pewnie i jeden fakt może was zaskoczyć,że seks oralny i połykanie nasienia powoduje niepłodnośc imunologiczną danej pary...Ale to już długa opowiastka.Nie będę zaśmiecała wątku już zaciążonych ![]() ![]() Na tym kończę. P.S.ja już taka jestem ,że lubię dyskutować,wiec nie odbieraj mnie,że się denerwuje ![]() ![]() Zauważyłam,że pogorszyła mi się cera odkąd zaciązyłam.A jak u Was? Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-05 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
jestem ponownie, mam synka chorowitka w domu i nie szło wpasc wczesniej,nie bylo internetu i wzielismy sie za porzadki bo mam miec klienci si zapowiedzieli wiec jakos musi byc a przy decoupage troche sie brudzi
![]() Roxana_lu ale mnie naszło na kakao ,dopiero dzis poczułam jakies ssanie w żołądku. curly u mnie to samo wszystko szczupłe tylko brzuchol był wywalony do przodu ogolnie przytylam wtedy 15kg rowne w lipcu tuz przed porodem schudlam kg bo byly starszne upały ale potems zybko mi waga zeszła w dol z 80 do 65kg choc obecnie waze 63 Tequilla witaj napisz wiecej o sobie fiona27 a Ty masz synka czy coreczke?moze pisałas ale nie wiem,jak z nastawieniem na rodzenstwo ?jedne chca miec brata inne siostre inne wogole nic..moj chce siostrzyczke Magdowe moj synek prawie 2 lata cierpial na AZS specjalna dieta kosmetyki i to mnie rozwalalo takze po tym czasie kupilismy labradorke,Rafę ,mam jeszcze kundelkę Aiszę ale jej to juz wszystko jedno bo jest starsza 10lat..ona wszystkich toleruje ...
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2014-12-05 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Curly u mnie cera bez zmian
![]()
#138 | |
Zakorzenienie
|
Curly akurat z tego co napisałaś to dla mnie żadna nowość( mój maż brał cynk) - niestety jak ktos długo sie stara to i dużo sie dowie
![]() ![]() A ja nie z obrażalskich ![]() Cera bez zmian, ale mąż twierdzi, ze mi się zmieniła . Nie wiem o co mu chodzi. Cytat:
![]() Na pytanie czy woli siostrę czy brata odpowiada mama co będzie to będzie ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2014-12-05 o 12:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Wtajemniczenie
|
a mi tydzień przed planowanym okresem wyszło kilka krostek i myslałam,że będzie okres i dlatego...a potem zniknęły i pojawiły się nowe
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() Takie czasy nastały,ze par ,ktore mają problem z zajsciem jest dużo i to w moim otoczeniu kilka o ktorych wiem. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-05 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
fiona27 to moj też taki madralinski policjant i botanik 2w1 ...
maz wrocil, musze podgrzac mu obiad ale wroce do Was
#141 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj musiałam powiedzieć córce ,że mam w brzuchu fasolkę.Chciałam powiedzieć dopiero na święta ale tak rozrabiała,wchodziła na mnie,chciała po mnie skakać jak zwykle,bawić się a mnie bolał brzuch i nic do niej nie trafiało
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-05 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Curly moja kuzynka starała się o dziecko i jak zaczęłam temat owulacji to nawet nie wiedziała kiedy ją ma. Są różni ludzie i jak komuś bardzo zależy to się dużo dowie i nie czeka na sam cud.
beatrix a widzisz Twój policjant, a mój strażak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2014-12-05 o 12:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
fiona moj synek na szczescie sie nie wygada bo ma dopiero 15 miesiecy
![]() ![]()
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Moja ami bardzo chce mieć rodzeństwo i marzy o siostrzyczce. Byłaby strasznie zawiedziona jezeli by sie okazało że jest brat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- A nawet nie wiecie, jak ja bym chciała córkę ![]()
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a nawet nie wiem jeszcze czy jestem w ciąży |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
magdowe a kiedy testujesz ?masz juz jakies objawy/
Fiona27 Remek tez by wygadał.. ![]()
#148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Boje się trochę testować jak wyjdzie negatywny będe zawiedziona a jak pozytywny przestraszona ![]() Mam powiekszone piersi, mdłości bardzo drażnia mnie zapachy w pierwszej ciąży tez tak miałam odrazu pare dni po zapłodnieniu odczuwalam objawy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
magdowe jesli masz objawy ciazowe a masz to ja bym robila,zreszta sama tez nie czekalam bo jzu zculamz e cos jest na rzeczy chyba ze jak chcesz to poczekaj z tydzien po planowanym okresie..
#150 |
Przyczajenie
|
Witam.
![]() Również się do Was przyłączam. Mam 25 lat. To moja pierwsza ciąża.
Dwie kreski ujrzałam jakoś tydzień temu. Bardzo się z tego cieszymy, bo za nami dłuższy okres starań. Dopiero przy lekach wspomagających pracę jajników odnieśliśmy sukces. Licząc według OM to tp przypadnie u mnie na 3 sierpnia. Pierwszą wizytę u gin mam już za sobą, kolejna we wtorek ![]() Od kilku dni przyjmuję Duphaston z uwagi na plamienia. Z objawów ciążowych zarejestrowałam senność, mdłości, brak apetytu, bóle podbrzusza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.