Wszystko o Avonie - cz.37 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-05, 16:28   #121
musso4
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.37

Zamówiłam katalogi KR ale ze starej edycji pakiet 25 sztuk i normalnie mam na fv, mi się wydaje że z nowej edycji można zamawiać dopiero w następnym katalogu, jak wystartuje k1/k3. Bo do końca roku obowiązuja przywileje starego KR
Stary 2014-12-05, 16:34   #122
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwialaura Pokaż wiadomość
Złożyłam zamówienie z katalogu 16 przed 23 w środę i paczka jest w paczkomacie! Szał
Też mam
Cytat:
Napisane przez monia1707 Pokaż wiadomość
U mnie emulsja jest. Brakuje bransoletek: M, R, K, A oraz jakichś torebek z zestawów. Na bransoletki cześć klientek czeka już od poprzedniego katalogu.
Cytat:
Napisane przez Przenajswietsza Pokaż wiadomość
17 6181-2 TOREBKA NA PREZENTY 2
Produkcja opóźniona, przepraszamy. Doślemy w jednym z kolejnych zamówień po 2014-12-09

Nie wiem po co dodają do wszystkiego w katalogu te torebki, skoro mają ich za mało
I u mnie bransoletki i torebki w brakach. Zamówiłam klientce torebki złote, bo tylko białych nie ma A zamówiła na ok. 200zł z czego tylko tych torebek nie było Druga zamówiła na podobną kwotę, a tylko krem rodzinny miał czerwoną kropkę-ale na fakturze jest . Dużo zestawów mam zamówionych, a żaden z tych co poleca mikołaj

Emulsję mam na fakturze.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 16:59   #123
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

U mnie też brak torebki na prezenty i pędzla do różu-ten dostępny od 10.12 no i nadal nie ma próbek Nutri Advance,czy ktoś w ogóle je dostał?
Poza tym żadnych braków dla klientek
dla siebie wzięłam wodę LPD,dwa lakiery piaskowe,zestaw pierścionków Black Enamel,maseczkę spa,parę próbek i tyle
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 17:03   #124
xxziutkaxx
Raczkowanie

Zestaw luksusowy dla niej tez ma żółtą kropkę a wcześniej miał zielona.... Czekam na zamówienie od 2 osób mam nadzieje ze już nie będzie gorzej z tymi kropkami
xxziutkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 17:07   #125
carla252
Rozeznanie

z czym wam sie kojarzy premiere luxe blush? nie ze stara babcia? co sadzicie o tym zapachu?

Wysłane z mojego iPad 4 Apple Retina przez Tapatalk
carla252 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 17:14   #126
sensitive17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carla252 Pokaż wiadomość
z czym wam sie kojarzy premiere luxe blush? nie ze stara babcia? co sadzicie o tym zapachu?

No z ust mi wyjęłaś To samo przed chwilą stwierdziliśmy z TŻ ,że babką starą zajeżdża i to z nutą naftaliny
Stary 2014-12-05, 17:14   #127
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Woda perfumowana Far Away przyszła do mnie nieofoliowana, klientka takiej nie chce, bo to miała być na prezent, a bez folii wygląda mało elegancko.No i jestem w kropce, jak ją zwrócę to pewnie mnie wyrzucą z Avonu, bo mam za dużo zwrotów. W sprawie żadnego zwrotu nie poczuwam się do winy, ale kogo to obchodzi.
Okropna klientka. Tak samo w Avonie, jak i w droższych firmach z perfumami, jedne kartoniki są ofoliowane, a inne nie. Nie świadczy to o "nieelegancji" czy co tam jeszcze babsko wymyśli. Jak dostanie Kleina bez folii to też go zwróci? Paranoja!!! Ja bym ją wyśmiała.

Mam na fakturze Pure O2 męskie. W brakach perfumowany spray Only Imagine z zestawu, data na 5.12, ale dzwoniłam i przez telefon mówią, że na 10.12... Oczywiście bokserki z reniferem i próbki Nutri w brakach, ale to już wiedziałam. Poza tym wszystko mam, także się cieszę. Złota emulsja jest na fakturze. Wszystkie torebki prezentowe też.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 17:24   #128
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8katharina8 Pokaż wiadomość
ja mam pytanie o e-zwrot, jak długo avon go rozlicza? bo już 24.11 otrzymali przesyłkę i od 01.12 jest cały czas "pobrany"

dziwnie długo- odkąd wprowadzili e-zwroty -2 razy dokonywałam zwrotu i w chyba po 2-3 były rozliczone

Cytat:
Dlatego zrobiło mi się przykro, jestem konsultantką od 17 lat i od wielu lat w KR. A klientki mają takie prawo zagwarantowane przez Avon.
ja bym się nie przejmowała tym pismem -chyba mają "gotowca" na ten temat bo ktoś już wklejał taką podobną odpowiedź
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 17:28   #129
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
dziwnie długo- odkąd wprowadzili e-zwroty -2 razy dokonywałam zwrotu i w chyba po 2-3 były rozliczone
Ja raz miałam szybko, a ostatnio jak zwracałam to długo to trwało. Chyba nie ma reguły
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 17:38   #130
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Woda perfumowana Far Away przyszła do mnie nieofoliowana, klientka takiej nie chce, bo to miała być na prezent, a bez folii wygląda mało elegancko.
Cytat:
Napisane przez Kairra Pokaż wiadomość
Woda Far Away zawsze przychodziła bez folii, klientki powinny to rozumieć
dokladnie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
no i nadal nie ma próbek Nutri Advance,czy ktoś w ogóle je dostał?
ja je dostalam, ale zamawialam pierwszego dnia jak wystartowal katalog

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 17:59   #131
markac28
Raczkowanie

Ja zamawialam ja trzy razy w ciągu 16 katalogu i ani razu nie miała folii

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez carla252 Pokaż wiadomość

Stara babcia jak nic poprzednika uwielbiam robi wrażenie na otoczeniu-przyciąga klientki pytają jaki to zapach i często kupuja twierdza z pachnie bosko. Niestety ta nowość to porażka jak dla mnie dziwadło za darmo bym go nie chciała, takie mam odczucia po użyciu próbki
markac28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:04   #132
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Wysłałam zwroty z kat.15 na kwotę ok.58 zł,
Ciekawe, co mi napiszą, jeśli zrobię swój pierwszy zwrot, ale za to na 200zł ?
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:09   #133
sensitive17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Ciekawe, ja nazbierałam zwrot na 130 zł
Stary 2014-12-05, 18:18   #134
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez sensitive17 Pokaż wiadomość
Ciekawe, ja nazbierałam zwrot na 130 zł
No cóż, jesteście w kolejce do wyrzucenia. Dzięki za pociechę.
Stary 2014-12-05, 18:30   #135
ZanetaSlask
Raczkowanie

Dziewczyny tu nie chodzi o kwotę zwrotu a o częstotliwość ich. Avon zapewne sugeruje, że jeśli osoba robi zwrot co 3 katalogi no to może sobie dobijać np. do zamówień by nie ponosić opłat itp. nie sprawdzają tego czy faktycznie tak jest czy też macie 3x taką sumę zamówień. Chodzi tylko o częstotliwość. Ja jestem w Avon ponad rok i zrobiłam tylko raz w życiu zwrot ( na około 150-200zł nie pamiętam dokładnie ). A same mówicie, że macie zwroty co 3 katalogi. Może warto wysłuchać klientkę czego oczekuje po danym towarze i poinformować ją szczerze o naszych odczuciach. Ja gdy ktoś zamawia coś co mi nie pasuje to mówię szczerze, że u mnie się nie sprawdziło...
ZanetaSlask jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:32   #136
Lamarii777
Raczkowanie

Czarny humor na dziś:
Avon odlicza dni do Świąt kalendarzem adwentowym, a konsultantki odliczają dni do pojawienia się brakujących produktów. I tak w kółko ciągle... Co oferta, to jej nie ma.. ehh

Swoją drogą, od jakiegoś roku zauważyłam dziwną sytuację i nie wiem czym to jest spowodowane. Otóż:
Kiedyś jak zamawiałam u siebie w mieście paczki (NA PACZKOMAT), smsa otrzymywałam ok 14 (wiadomo - czasem dużo wcześniej, czasem trochę później). Ale od roku dostaję ok 21, 22 - nieustannie. Byłam się pytać w In Poście to powiedzieli, że to od systemu zależy kiedy wyśle mi smsa. Sądziłam, że coś się zmieniło i wszędzie już tak jest, ale drugie zamówienie złożyłam w innym mieście, bo wyjeżdżam na weekend i smsa miałam już o 12. Może można gdzieś to zgłosić, by to usprawnili?
Lamarii777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:38   #137
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Będę płakała z tęsknoty

Jestem 3 raz w Avonie, na upartego... mogę zapisać się i po raz czwarty
Stary 2014-12-05, 18:41   #138
Fenris
Czekam na Ragnarok

Użyłam dzisiaj potrójnych cieni Sultry Smoke. Są bardzo ciemne, najciemniejsze z tych trzech paletek (sultry, rose, haze). Trzymają się ładnie, wyglądają świetnie, jedynie brokat trochę opada pod oczy.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:50   #139
carla252
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez markac28 Pokaż wiadomość
Ja zamawialam ja trzy razy w ciągu 16 katalogu i ani razu nie miała folii

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Stara babcia jak nic poprzednika uwielbiam robi wrażenie na otoczeniu-przyciąga klientki pytają jaki to zapach i często kupuja twierdza z pachnie bosko. Niestety ta nowość to porażka jak dla mnie dziwadło za darmo bym go nie chciała, takie mam odczucia po użyciu próbki

no wlasnie ja nie uwazam ze to babciny zapach nie kojarzy mi sie ze stara babcia ,mto siostra mi powiedziala ze jej sie tak kojarzy dlatego chcialam znac wasze zdanie, powiem szczerze ze zapach mi sie podoba jest cieply slodkawy rózany a ja lubie rozane nuty... zastanawiam sie nad nim bo jestem okropnie wybredna i ze wszystkich dostepnych zapachow avonu lubie tylko sensuelle .wiec sie zastanawiam nad premiere luxe gold blush bo ma wlasnie te rozane nuty....

Stary 2014-12-05, 18:56   #140
Azmika88
Zadomowienie

Dostałam dzisiaj zamówienie z dwoma brakami, natomiast na stronie przy zamawianiu i teraz również w historii zamówienia przy tych produktach widnieją zielone kropki - świadczące o dostępności. (Zawsze zwracam na to uwagę i nie zamawiam produktów bez zielonych kropek). Pierwszym brakiem jest jeden krem z zestawu z kuponu rabatowego ze szkolenia. A drugim brakiem jest właśnie emulsja z drobinkami złota, która miała być za 1 zł przy zamówieniu powyżej 200 zł...
Nie dostałam także kremu do rąk, który miał być gratis przy zamówieniu powyżej 60 zł. Chociaż w tym wypadku może to być z mojej winy, ponieważ nigdzie nie mogłam znaleźć kodu na ten gratisowy krem.
Chciałam Was zapytać o te braki. Nie otrzymałam z zamówieniem żadnej kartki z informacją o tym, że dany produkt jest brakiem, na fakturze znajdują się wszystkie zamówione przeze mnie produkty. A widzę, że piszecie, że macie informacje o brakach na fakturach...
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 19:03   #141
joawoj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lamarii777 Pokaż wiadomość
Swoją drogą, od jakiegoś roku zauważyłam dziwną sytuację i nie wiem czym to jest spowodowane. Otóż:
Kiedyś jak zamawiałam u siebie w mieście paczki (NA PACZKOMAT), smsa otrzymywałam ok 14 (wiadomo - czasem dużo wcześniej, czasem trochę później). Ale od roku dostaję ok 21, 22 - nieustannie. Byłam się pytać w In Poście to powiedzieli, że to od systemu zależy kiedy wyśle mi smsa. Sądziłam, że coś się zmieniło i wszędzie już tak jest, ale drugie zamówienie złożyłam w innym mieście, bo wyjeżdżam na weekend i smsa miałam już o 12. Może można gdzieś to zgłosić, by to usprawnili?
To zależy od rozwożącego paczki, jaki ma rozkład dnia. SMS przychodzi z automatu dosłownie po kilku sekundach od włożenia przez niego paczki fizycznie do Paczkomatu. Wiem, bo kiedyś byłam akurat przy Paczkomacie (odebrać inną paczkę) jak facet wkładał paczki i stojąc w kolejce dostaję SMS, że kolejna paczka oczekuje na odbiór. Gość z Inpostu przerwał i wpuścił mnie żebym w międzyczasie odebrała swoją paczkę, bo on miał jeszcze dużo do włożenia i okazało się, ze to akurat moja paczka była tą, którą przy mnie wkładał do Paczkomatu.
Stary 2014-12-05, 19:11   #142
angelikaw
Zakorzenienie

LITTLE WHITE DRESS EDP 50ML
Przewidywana data dostępności: 09/12/2014
PEDZEL DO ROZU
Przewidywana data dostępności: 10/12/2014

No dobra, a co przypadku, gdy klientka zrezygnowała z LWD (cena w 16 znacznie wyższa, niż teraz) i zamawia je teraz.
Bez sensu jest robienie fizycznego zwrotu, bo zamawiam 2 w niższej cenie, które muszą mi przyszłać i jednocześnie odsyłam im dwie droższe? Da się to jakoś bez wysyłkowo obejść?
Stary 2014-12-05, 19:48   #143
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra, a co przypadku, gdy klientka zrezygnowała z LWD (cena w 16 znacznie wyższa, niż teraz) i zamawia je teraz.
Bez sensu jest robienie fizycznego zwrotu, bo zamawiam 2 w niższej cenie, które muszą mi przyszłać i jednocześnie odsyłam im dwie droższe? Da się to jakoś bez wysyłkowo obejść?

Edytowane przez patusia22
Czas edycji: 2014-12-05 o 19:49
Stary 2014-12-05, 19:57   #144
smerfetka25
Zakorzenienie

Poszło i moje zamówionko, czekam na fv dla siebie wziełam 2 lakiery piaskowe Teal i Pink
Stary 2014-12-05, 19:58   #145
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ZanetaSlask Pokaż wiadomość
Dziewczyny tu nie chodzi o kwotę zwrotu a o częstotliwość ich. Avon zapewne sugeruje, że jeśli osoba robi zwrot co 3 katalogi no to może sobie dobijać np. do zamówień by nie ponosić opłat itp. nie sprawdzają tego czy faktycznie tak jest czy też macie 3x taką sumę zamówień. Chodzi tylko o częstotliwość. Ja jestem w Avon ponad rok i zrobiłam tylko raz w życiu zwrot ( na około 150-200zł nie pamiętam dokładnie ). A same mówicie, że macie zwroty co 3 katalogi. Może warto wysłuchać klientkę czego oczekuje po danym towarze i poinformować ją szczerze o naszych odczuciach. Ja gdy ktoś zamawia coś co mi nie pasuje to mówię szczerze, że u mnie się nie sprawdziło...
Masz szczęście,że otrzymywana przez Ciebie biżuteria jest ok. U mnie najwięcej zwracanych jest właśnie wadliwie wykonanych części biżuterii i produktów nie kosmetycznych.Więc nie ode mnie to zależy, ani od klientek. Robię zwroty raz na 3 miesiące, jak się coś uzbiera, co wcale nie znaczy ,że zawsze co 3 miesiące. Czasem przez rok nie zwracam nic.
Stary 2014-12-05, 20:08   #146
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie że da, sprzedaj klientce taniej te co masz

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Masz szczęście,że otrzymywana przez Ciebie biżuteria jest ok. U mnie najwięcej zwracanych jest właśnie wadliwie wykonanych części biżuterii i produktów nie kosmetycznych.Więc nie ode mnie to zależy, ani od klientek. Robię zwroty raz na 3 miesiące, jak się coś uzbiera, co wcale nie znaczy ,że zawsze co 3 miesiące. Czasem przez rok nie zwracam nic.
Ja robie zwroty od 5 lat, przeważnie był to cały zapełniony formularz, czasami 2 i jeszcze nikt nie narzekał, odpukać więc u Cb musi być więcej zwrotów niż wpłat na konto skoro wysmarowali takie pisemko fajne
Umawiaj się konkretniej z klientkami i nie zamawiaj na zapas.
Stary 2014-12-05, 20:12   #147
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Pewnie że da, sprzedaj klientce taniej te co masz
taaa Nie zarób i jeszcze dołóż sporo do interesu? To ja już wolę zwrócić (i tak robię zwrot)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-05, 20:15   #148
carla252
Rozeznanie

przed chwila wyslalalm zamowienie z k 17, dla siebie wzielam 2 butelki premiere luxe gold blush oraz myjke avon kontra rak piersi, dla siostry torbe fitness z focusa,a dla bratowej zestaw lawenda z focusa, zestaw rajski ogrod, myjke, notes logo ale chyba ma czerwone swiatlo....czekam na fakture

Stary 2014-12-05, 20:20   #149
patusia22
Zakorzenienie

widziałyście portfel ten, który jest w zestawie z wodą Today? zamówiłam zestaw bratu a teraz się zastanawiam jakiej jakości jest ten portfel gdyby pudełko nie było zafoliowane to podejrzałabym
Stary 2014-12-05, 20:26   #150
sensitive17
Rozeznanie

Cytat:
Haha , no na to wygląda Ale może będzie dobrze , bo jakby nie było i tak było miło

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości